Merhaba canım.Kayra çok şükür hemencecik atlattı hastalığı.Dünden beri kuduruk oldu yine
Ahh pütürlüüü yaktın beni diye bir türkü yazacağım
Bu bebeler büyüyene kadar saçıma aklar düşecek valla.
Bazen keşke nenem-dedem usulu büyütseydim bu çocuğu diyorum.Yani eskiden bebeğin ağzına ne bulunursa o verilirmiş.
Blender-rondo nerdeeeee.E haliyle ne pütür derdi oluyoor ne alıştı-alışmadı derdi...
Bunlar birer tecrübe oluyor bana.İkinci bebeğimde daha esnek olacağımdan eminim.
Bu arada araç koltuğunuz hayırlı olsun.Güle güle gezsin fındığımız içinde
Evet cnm sen de basladin sanirim Allah kolaylik versin
Komsunuz bakacakti nasil memnun musun?
Haftaya bulusma ayarlariz kesin ama bizim o tarafa gelmemiz cok zor oluyor
En fazla Carrefour hadi bilemedin Zafer Plaza ama Yildirim tarafina Omerle tek basima gelmem biraz zor
Sen bati tarafina dogru nerelere gelebilirsin?
Sagol cnm
Insanin kendi nazari bile degiyor
Ben sk sk masallah diyor felak nas okuyorum ama olacagi varmis iste
Belki bugun basimiza bu gelmese Allah korusun yarin obur gun komidin tarafindan dusecekti ve bizim komidinlerin sekli cok fena jolet gibi keserdi Allah korusun
Ben bu musibeti hayra yorup kendimi affedecegim senin tanidiginin kaza hikayesi geldi de aklima insanlar neler yasiyor
Bir dusme yuzunden karalar baglamak hata olur
Ben de esime aynen boyle dedim
Kendim boyum kadar yerden dussem ne kadar canim acirdi....
Puturlu bir gun daha basladi Allah yardimciniz olsun :)
Tuana ya kendim yağda yumurta yerken ona da yediriyorum(zaten vermesem sofrayı dağıtıyo) çok sevdi yani haşlanmışından daha çok seviyor.
ayrı çorba yapmıyorum bize yaptıklarımızdan veriyorum annem de bize öyle yapıyomuş
bi de artık 1 yaşlarına az kaldı alışsınlar diye.
şimdilik çoğunlukla emziriyorum bakalım düzene oturtacağız şu ek gıda işini inşallah
kızımın rızkı bol çok şükür sütüm ilk günki gibi o yüzden ziyan olmasın diyorum yanlış mı düşünüyorum kızlar acaba bilemiyorum valla:44::44::44:
Öncelikle Zeynepcim; Çok geçmiş olsun.İnş bir daha yaşamazsınız.Buradaki düşme vakaları Çoğalınca ben de daha temkinli oldum. Ömer Paşamız da sen üzülme diye fazla ağlamamış.Bende sn. işimi halledeyim geleyim diye bıraktığım oluyordu ama şimdi yapmıyorum.Bir anlık gaflete düşmesem bari..:44:
şekerimşerbetim,meleğim çok sağolun paylaşımınız için.Diğer arkadaşlar sizden de mama sandalyesi ile ilgili öneri ve paylasım bekliyorumm...
dilekmete sen nerdesin?Nur nasıl?promosyonlara mı kafa yoruyorsun bu aralar?
mybabylove; yazını okuyunca yine içime bir acı çöktü.yavrunun annesiyle son buluşmasıymış..İnş. hep rüyalarında buluşur..
Bekleyecek; hametan diyorum.çok aşırıysa travozol ile kullan.ılık pamuklu bez,yada pamukla sil cnm...
elele; hoşgeldin cnmmm...
Mutluanne;sabah neşesi gibisin....
Uğrayabilirsem katılırım size sonra....
öncelikle kırkbir kere mşllh diyeyim de sütüne nazar değmesin canım....çünkü ben sadece 3.5 ay emzirebildim ve sonrası bıçak gibi kesildi..kesilme nedeni de stresss sıkıntı yorgunluk...tayin çıkması 24 sa yolu iki defa gidiş geliş ev taşı falan bebekle mahvolduk...en büyük tesellim bu süreçte bebeği hasta etmemiş olmak...ben hergün iki üç çeşit çorba yaparak dolaba kaldırıyorum bakıcı bunlardan yediriyor yoğurdu kahvaltısı falan da aynı şekilde bunun dışında ben de senin gibi ne yiyorsak tatırıryorum sofrada çünkü fena halde ilgi gösteriyor masadaki yiyeceklere. bazen yiyemeyeceği bişe oluyor çok üzülüyorum veremediğim için. münkün mertebe vermeye çalışıyorum herşeyden zaten anne sütünüde yeteri kadar alamadı çünkü.
Yoğun pişikte travacort kullanmıştık biz ve faydasını gördük.Travazol da o kremin bir muadili diye biliyorum.
Yine pişik olduğunda 2 gün kalın bir tabaka halinde sudocrem sürdüm ve onunda faydası oldu.
Kullanan arkadaşlar desitin %40 çinko kremden çok memnun kaldıklarını söylediler.
Bir dene istersen. Ise yaramazsa Desitin %40cinko oranliyi muhakkak kullan cok hizli sonuc veriyor
TURUNCU bizim birbirimizin sorularina ve yasadiklarina ciddi anlamda zaman ayirip fayda saglamaya cakistigimizi anlayabilseler keske
NAGIHAncim biz chicco poly chackra kullaniyoruz
Cift kilifli olusu, sirtinin tepsisinin ve sandalye yuksekliginin ayarlanmasi
Cift tepsili olusu tercih kriterlerimizdi
Iyi ki almisiz dedigimiz bir urun
Graconunki de guzel gorunuyor oturma yeri cift kilifliysa diger ozellikleri neredeyse ayni ve fiyati daha uygun
Melegim de sekerimserbetim de memnun
Oturtup deneyerek al bence biz ikeadan aacaktik omer icinden kacmaya calisinca chiccoyu denedik yayildi nirvanaya ulasti biz de aldik gitti :)
Bence doktora danışmadan sürmeyin o kremi. O bildiğim kadarıyla mantar ilacı. Her pişik mantar değildir, yoksa boş yere sürmüş olursunuz. Önce denemediyseniz desitin deneyin, acayip işe yarıyor. içinde çinko olan başka pişik kremleri de olabilir.
Ek: şimdi internette araştırdım, bir sitede şöyle diyor:
Doktor tavsiyesi olmadan bu ilacı çocuklarda kullanmayınız. Çocuklar kortikosteroidlerin etkilerine karşı daha hassastırlar.
Travazol Deri Kremi | İlaç Pedia | Eczacılar ile İlaç Bilgisi, İlaç Yan Etkileri ve İlaç Fiyatları
Öncelikle Zeynepcim; Çok geçmiş olsun.İnş bir daha yaşamazsınız.Buradaki düşme vakaları Çoğalınca ben de daha temkinli oldum. Ömer Paşamız da sen üzülme diye fazla ağlamamış.Bende sn. işimi halledeyim geleyim diye bıraktığım oluyordu ama şimdi yapmıyorum.Bir anlık gaflete düşmesem bari..:44:
şekerimşerbetim,meleğim çok sağolun paylaşımınız için.Diğer arkadaşlar sizden de mama sandalyesi ile ilgili öneri ve paylasım bekliyorumm...
dilekmete sen nerdesin?Nur nasıl?promosyonlara mı kafa yoruyorsun bu aralar?
mybabylove; yazını okuyunca yine içime bir acı çöktü.yavrunun annesiyle son buluşmasıymış..İnş. hep rüyalarında buluşur..
Bekleyecek; hametan diyorum.çok aşırıysa travozol ile kullan.ılık pamuklu bez,yada pamukla sil cnm...
elele; hoşgeldin cnmmm...
Mutluanne;sabah neşesi gibisin....
Uğrayabilirsem katılırım size sonra....
Hametan(mavisinden) doğumdan bu yana kullanıyorum ben,işe yarar bence
geçmiş olsun...birde trosyd bulundur bence evde o da mantar vb.enfeksiyonlarda
akut oluyor.
çok sağol canım yaa. evet mavisinden. söylediklerinizi not almaya çalışıyorum.
Pişik yeni gıdalara geçildiğinde çok oluyomuş canım,,bildiğin üzere kuru tutmak çok önemli, bezi de biraz gevşek bağla istersen
hava alsın,,ben kulandığımızdan 1numara büyük bez de aldım,,son zamanlarda geceleri onu bağlıyorum.
Arkadaşlar siz çorba yaparken en fazla 3 çeşit koyduğunuzu yazmıştınız.
Benim çorbamda ise şunlar oluyor.
1 tatlı kaşığı mercimek
1/2 havuç
1/2 patates
1 t.k. şehriye
az bal kabağı
az kereviz, yada yaprağı
bazen soğan
bazen sarımsak
kıyma yada tavuk eti ve suyu
çokmu çok karıştırmış oluyorum ben.
Bizim Emir paşa bu şekilde bazen 3 kepçe yiyor.
Avokadoyu ben sevmesemde bebekler için çok faydalı evet.
Ben 5.5 aylıkken gün aşırı veriyordum.Özellikle muz ile püre edildiğinde o baskın aroması kayboluyor ve güzel bir protein kaynağı oluyor.
Buralarda bulunmadığı için gittiğim büyükşehirlerde en sertlerinden stoklayıp getiriyordum ve olgunlaştıkça yediriyorum.
Evet pütürlüde bugün 2.ci gün.Kahvaltımızı ayrı ayrı yapmaya başladık tekrar.Bir ara bu şekilde yemeyi ret edip iştahsızlaşınca kaşık maması ve kendi hazırladığım muhallebilerden falan verdim.
Dün akşam taze sütten bir avuç lor yaptım (bayılıyorum bu peynirin tadı,böyle kaymakımsı değişikk mmmmm)
Sabah yumurtamızı haşlanana kadar ara ara ağzına yumuşak lor peynirinden verdim.Geveleye geveleye yedi ve verdikçe ağzını açtı.
Sonra sırasıyla yumurta sarısı süt ve süt ile ıslatılmış ekmek içi şeklinde devam ettik.Zaten bu şekilde yemeye alışkın olacak ki fazla öğürmedi.Sadece sonlara gelince doyduğu için öğürmeye başladı o kadar.
Meyve olarak 3/1 muzu elimle yedirdim.Yanında da yarım kabuğu soyulmuş minik doğranmış mandalin vardı.Mandalin yemekten daha çok hoşlandı diyebilirim.Muzu her zaman elimden yerken bugün öğürerek yedirdim.Yani kızlar beslenme öğünü 5-10 dakika sürüyorsa bu şekilde yarım saati geçiyor ama alışması için mecburum.
Sırada etli nohut yemeği var.Etleri süzgeçten geçirip nohutları çatalla ezeceğim.Yumuşak olması için düdüklüde baya uzun pişirdim.
Dur bakalım ne olacak :18:
Kızlar size bunu yazarken aklıma ne geldi biliyormusunuz.
Hani buraya gelipte "bıktık turuncunun süt hikayelerini dinlemekten"diyen bir şahıs vardı,o geldi.
Yazık ,şimdide benim oğlanın pütürlü yiyip yiyemiyeceğini dinlemekten bıkacak
günaydın kızlar
öyle keyifli bir sabahtı ki onca uykusuzluğa rağmen
ömer inanılmaz neşeli uyandı... öpüştük koklaştık babasıyla boğuştu altalta üstüste öpücük dolu koklaşma dolu...
sonra yine mesai saati yaklaşınca panik başladı
eşim pompamı hazırlıyor ben de ömerin karşısında dans ederek giyiniyordum
sonra kahvaltısını ve sütünü çantaya koyup geleyim diye mutfağa gittim
gitmişken meyve ve sebzesini de poşetleyeyim dedim
bir yandan da içime sinmedi ya düşerse ya düşerse diye düşünüp dururken eşimin "ah zeynep ahhh" sesini duydum
yanlarına gitmeden düştüğünü anladım çünkü bile bile lades demiş gibiydim
göz göre göre çocuğumun düşmesine sebep olduğum için çok kötü hissediyorum
hani insanın basireti bağlanır ya, herkesi sıkı sıkı tembihlerken kendim ihmal ettim
gerçi ömer yine yaptı büyüklüğünü
1dk bile sürmedi ağlaması. ne bağırmak ne çırpınmak sadece babasının boynuna sımsıkı sarıldı iç çeke çeke gözünden yaşlar süzüldü
ah be oğlum sen daha bebeksin ortalığı yıksan da anneni böyle mahçup etmesen ya dedim içimden
insanın kendi evladına mahçup olması kötü bir hismiş
bundan sonra yetersiz ve ihmalkar olmamak için elimden geleni yapacağım...
eşimin yerdeki halini tarifine göre önce ayakları çarpmış sonra gövdesi düşmüş
vücudunu kontrol ettiğimizde de canının yanma belirtisi yok
yine de 2saat uyutmayacağız
basitretimin bağlanması, ihmalkarlık, kötü annelik, deli cesareti
adı ne olursa olsun bana olmaz demeyin ve artık bıdıklarınızı yatağın üzerinde bırakmayın
en zoruma giden de eşimin "bugüne deRabbimin müsaadesiyle düşürmeden büyütmüştük öyle ce büyüyecek sanmıştım" demesi oldu
bana hiçbirşey ima etmedi sağolsun. ben de öyle düşünüyordum zaten.
kendisi elbet düşüp kalkacak ama bizim ihmalimiz yüzünden canının yanması...
hufff Rabbim daha beterini göstermesin.
daha sıkıntılı kazaların defi için yaşamamız gereken bir ders olmuş olsun.
amma uzun yazmışım.
sabah sabah sıktıysam özür dilerim
zaten babacida simdi ogreten kisi anne olunca anne dedirtmek bencillik olur dusuncesiyle baba yi ogrendik once
canim birde ben okisin poposuna troyst kullaniyorum hem pisik hem mantar onleyici istersen dene oralarda yoksa yollayalim hayatim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?