2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

evet turuncucum ya nasıl alışırlarsa öyle istiyolar.bugün aşıya götürdüm Tuana yı orda hemşiremiz sakın blender kullanma dedi

valla bende kullanmamıştım zaten hiç,eti bile didikleyip veriyorum ağzına iki öksürüyo sonra bi daha istiyo

geçen gün muzu ısırta ısırta yedirdim

kayra yı çok seviyorum canım ya onu benim yerime öp öp mıncıkla yakışıklıyı olur mu

beykozcum verdiğin linkten bende oy attım ama bizimkiler de sayılıyodur heralde

geç gördüm ama yetiştim geceye kadarmış:))

Tuana ya kendim yağda yumurta yerken ona da yediriyorum(zaten vermesem sofrayı dağıtıyo) çok sevdi yani haşlanmışından daha çok seviyor.

ayrı çorba yapmıyorum bize yaptıklarımızdan veriyorum annem de bize öyle yapıyomuş
bi de artık 1 yaşlarına az kaldı alışsınlar diye.

şimdilik çoğunlukla emziriyorum bakalım düzene oturtacağız şu ek gıda işini inşallah

kızımın rızkı bol çok şükür sütüm ilk günki gibi o yüzden ziyan olmasın diyorum yanlış mı düşünüyorum kızlar acaba bilemiyorum valla:44::44::44:

evet canım işe başladım bakıcımızdan da memnunum....akşam eve gittiğimde Feyzanurumu mutlu görüyorum bu da içimin rahat etmesini sağlıyor...Buluşma için zafer plaza bana uyar tabii sadece hafta sonları gelme şansım var...kısmetse inş görüşürüz bi gün..

öncelikle kırkbir kere mşllh diyeyim de sütüne nazar değmesin canım....çünkü ben sadece 3.5 ay emzirebildim ve sonrası bıçak gibi kesildi..kesilme nedeni de stresss sıkıntı yorgunluk...tayin çıkması 24 sa yolu iki defa gidiş geliş ev taşı falan bebekle mahvolduk...en büyük tesellim bu süreçte bebeği hasta etmemiş olmak...ben hergün iki üç çeşit çorba yaparak dolaba kaldırıyorum bakıcı bunlardan yediriyor yoğurdu kahvaltısı falan da aynı şekilde bunun dışında ben de senin gibi ne yiyorsak tatırıryorum sofrada çünkü fena halde ilgi gösteriyor masadaki yiyeceklere. bazen yiyemeyeceği bişe oluyor çok üzülüyorum veremediğim için. münkün mertebe vermeye çalışıyorum herşeyden zaten anne sütünüde yeteri kadar alamadı çünkü.

Meraba canım, ben de epeydir Camino nun mama sandalyesini kullanıyorum çok da memnunum. koltuğu öne arkaya yatıyor istediğin pozisyona göre, aşağı yukarı seviye ayarlanabiliyor, mama tablası çift kat istediğini kullanıyorsun..kılıfı silinebilir..arka taraf tekerlelkli istediğin yere rahat gidiyor...ne bilşeyim fiyatı uygun ve kullanımı pratik ben rahat ettim Feyzanur da seviyor içinde oturmayı...

Canım bizim mama sandalyemiz ikea hd.49TL ye aldık,,bu fiyat zaten 1-0 öne geçiyiro diğer sandalyelerden,o yüzden tercih ettim
Sonra eltim sağolsun bebişinin çok havalı chicco sandalyesini verdi,inanmazsın ama kızım korktu ağladı sevmedi,,1-2 gün sonra
yine oturttum(kimi kandırıyorsam) yine ağladı Yani evimizde 2 mama sandalyemiz var ama kızım ikeadan alınanda oturuyor. Bence sen begendiklerine bi oturt önce Yaren Nur'u. Senin beğendiğin model,bebişinin keyif aldığı olsun

cok sagol canim bu süt işi bizim elimizde olan bisey degil hic üzme kendini

bak mesela annem ben kücükken tükürügünü yutsa süt oluyomus ama kardeşimde neler de yaptiysa hic emziremedi.

rizik yani ben yemesemde oluyo cok sükür ve o kadar üzüntüler yaşadim kesilme rabbime sonsuz sükür olsun.
şunu da diyorum benim esim hic yardimci olmadigi gibi beni cok sıkintiya soktu bu bebekle yani öyle ilghli de degil herseyi tek ve annemlerle aliyorum yapiyorum bi bayramda almistir elbise o kadar

kurban oldugum rabbim bilmişte vermiş sabah ekmek olmasa gidip alip ta gelmez ya mama verseydi hali ne olurdu yavrumun

ikili test yorumlamayı bileb var mı lütfen bilen biri bişeyler desin

fs20 KOMB\'ddNE R\'ddSK:< 1:10000 \par \'ddK\'ddL\'dd TEST4266 \par YA\'de R\'ddSK\'dd558 \par TR\'ddSOMY 13/18+ NT:< 1:10000 \par }

ne anlama geliyor bunlar...

Arkadaşlar önerileriniz ve ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Hemen eczaneye gittim. Bana eğer pişik varsa hametan, Desitin pişik olmayı önler dedi. Hematan aldım.
İnşallah işe yarar. çünkü çok kötü kızarmış yavrum.
Çok sık altınıda değiştiriyorum ama son zamanlarda altını sildikten sonra fazla kurutamıyorum. çok hareketli. Ben altını değiştirine kadar kırk takla atıyor. Kan ter içinde kalıyorum. O yüzden hemen altını bağlayama çalışmıştım. ondan oldu galiba.

Ne zaman akşam yemeği için ne yapacağımı düşünmeye kalksam bir arkadaşımızın burda yazdığı yazı geliyor aklıma.

Başlıyorum gülmeye

21 Aralık günü yazmıştı. "Kıyamet kopmadı yine akşam yemeği yapmam gerekecek"

Kim yazdı bilmiyorum ama çok yaşa emiiii.

Hametan(mavisinden) doğumdan bu yana kullanıyorum ben,işe yarar bence
geçmiş olsun...birde trosyd bulundur bence evde o da mantar vb.enfeksiyonlarda
akut oluyor.

çok sağol canım yaa. evet mavisinden. söylediklerinizi not almaya çalışıyorum.

Pişik yeni gıdalara geçildiğinde çok oluyomuş canım,,bildiğin üzere kuru tutmak çok önemli, bezi de biraz gevşek bağla istersen
hava alsın,,ben kulandığımızdan 1numara büyük bez de aldım,,son zamanlarda geceleri onu bağlıyorum.

Dün hava alsın biraz diye açık bırakayım dedim. döndü durdu. sonra tabi yerde serili örtünün üzerine yapacağını yaptı.
Alt değiştirme olayı bizde gerçekten büyük olay.
Bende dün aldım 1 numara büyük bezi. Umarım işe yarar. çok sağol.

Arkadaşlar siz çorba yaparken en fazla 3 çeşit koyduğunuzu yazmıştınız.

Benim çorbamda ise şunlar oluyor.

1 tatlı kaşığı mercimek
1/2 havuç
1/2 patates
1 t.k. şehriye
az bal kabağı
az kereviz, yada yaprağı
bazen soğan
bazen sarımsak
kıyma yada tavuk eti ve suyu

çokmu çok karıştırmış oluyorum ben.
Bizim Emir paşa bu şekilde bazen 3 kepçe yiyor.

Nasıl ki her evin yoğurt yiyişi farklıysa her bebeğin çorba içişi de farklı sanırım
Ben kendi verdiğim sekilde yazıyorum yine canım;patates ve havuc genelde sabit,
mercimekse kıymalı, tel şehriyeyse tavuklu,kabaklıysa piriçli olarak değişiyor çorbalarım..yani bizim yediklerimize cok yakın,
ha ama evde her an her sebze olmuyor o zaman da kafama göre takılıyorum,brokoli ve et karışımı olabiliyor mesela,
yalnız bazen, yediklerinden hafif kızarıklık olabiliyor ozel bölgesinde, o zamanlarda da mesela ıspanak,mercimek yada şeker içeren
sebzeler vermemeye çalısıyorum çünkü onlar pişiği tetikleyebilir diye biliyorum ve birac gun onlardan uzak duruyorum. İstiyorum ki herşey yesin,kararında yesin tabi,Rabbim her yarattığı yiyeceği bi şifa olarak yaratmış.

Beste hanıma ne oluyo anlamıyorum sabah uykusundan sonra resmen cozuttu. Sürekli bağırarak ağlıyor yanından ayrılınca resmen fenalık geçiriyor. Afedersiniz ama wc ye bile gidemedim nedir derdi anlamadım ya. Diş ağrısı desem alt iki dişi de çıktı. Neden diye düşünmekten de sıkıldım artık. En son dayanamadım ben de ona bağırdım. Sonra da oturup beraber ağladık. Ben mi çok zorlanıyorum yoksa bebek büyütmek gerçekten çok mu zor.

bence sen cok iyi bir annesin. azmine ve Kayra'ya olan duskunlugune hayranim. 5.5 aylikken sunnet olduk, ilk ameliyat basarili gecmedi aksam 2. ameliyata girdik. girmeden once kan alindi yine oglandan 2 unite dusus olmus kanda ilk ameliyattan once alinan kan degerlerine gore, e ameliyatta da gitmistir bir miktar. yani bayagi kansiz kaldi oglum. oyle olunca doktorumuz acil kan damlasi ( ferrum) ve kiymaya baslatti. ben de max. faydalansin ek besinden diye aventin buharli pisiricisini aldim. o tarihten beri ya kiyma ya parca eti de koyup buharda pisiriyorum ve blenderdan geciriyorum. sen puturlu yemenin onemine degindiginden beri baslayayim diyorum ama sebzelerden degil de kiymadan veya etten gozum korkuyor. birkac gundur bakiyorum bakiyorum gozum korkunca yarin baslarim deyip blenderdan geciriyorum. ilk kiyma verdigimde suzgecten gecirmeye calistim ama sebzeler gecti kiymalar hep ustunde kaldi. eti yesin de istiyorum cunku yeni yeni toplamaya basladi kendisini. yarin bakalim corbamizi cam rende ile rendeleyeyim basarili olabilecek miyim.
sabah kahvaltiyi bulamac olarak hazirlamistim her zamanki gibi, ilk defa reddetti. ben de hic zorlamadim. biraz mama yaptim. kalan yarim yumurta sarisini ve kendim icin tuzunu aldigim peyniri o yerde oyun oynrken elimle yedirip biraz sut icirdim. oyunla sarkiyla yedi bitirdi. meyvelerin de kendisine, dokusuna alissin diye birkac gun once meyve sebze filesi aldim. elma, armut, muz, mandalina, kestane hic ezmeden koyup icine veriyorum, damaklariyla ezmeyi pekistirsin diye. sansliyim da cok sevdi fileyi, gorunce sevinc cigliklari atiyor. galiba faydasini gorecegim.
anlayacagin bikanlar oldugu gibi izinden gidinler de var :) ikimize de bol sans....

Cnm gecmis olsun Omerimize, cok uzuldum,mevlam beterlerinden korusun ins. iyidir kuzucuk dimi simdi...dedigine kesinlikle katiliyorum insanin basireti baglaniyor gercekten, kazalarin hemen hemen hepsi ayni olmuyor mu ki sanki...sadaka ve bol bol okumak kazadan beladan koruyor ben buna cok inaniyorum, nazar cok buyuk etken, oda olabilir dusmesine ..Omer cok guzel bir cocuk Masallah annesi bu yuzden bol bol oku onu ne olur, kiyamam guzelime kem gozlere geliyor olabilir..optuk sizleri tkr olmaz ins bu son ve ilk olmasi dilagiyle

zaten babacida simdi ogreten kisi anne olunca anne dedirtmek bencillik olur dusuncesiyle baba yi ogrendik once
canim birde ben okisin poposuna troyst kullaniyorum hem pisik hem mantar onleyici istersen dene oralarda yoksa yollayalim hayatim:

Canimsin dusunme inceliginde bulunman bile yeterli ben onu not ettim yarin ilk isim ona bakmak olucak, cok sagol...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…