2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

meleğim, beykoz, tatlıcadı ve biyolog

ben gündüz buradayım sizde akşam hiç görüşemiyoruz şekerler yaa

biyolog geçmiş olsun canım bu arada...

zada yıda göremedim ben :44:

Lillac öne dönük koltuklar arasında alınabilecek en iyi koltuğu seçmişssiniz güle güle kullanın
Allah kaza göstermesin hep keyifli yolculuklar yapın inşallah
bazı araçlarda tether denen ve sizin koltuğun üst arka kısmındaki kancayı takacak yer olmuyor sizinkinde var mıydı? o bağlantı oldukça önemli çünkü

Kızlar Ömer dün 5buçukta uyanıp 12de uyudu!
Oğlumun düzenli uyumasına alışmışız o kadar strese girdik ki!
akşam yemeğinde etli şehriye çorbası ve brokoli yemişti acaba apır mı geldi diye düşündüm
akşam yatmaya yakın sadece muhallebi ve süt vereceğim sanırım... gerçi onları da hemen sindirip acıktım diye yına uyanıyor kerata...
uykusuzluk ne zor yaaaaa kafamı tutamıyorum gidip süt sağma odasında azıcık kestirsem hak geçer mi ki :26:

Canim bizde senin aldigin koltuktan kullaniyoruz cok rahat okiş cok memnun etrafi izlemek hosuna gidiyor birde dikiz aynasi alirsan super olurarada bir goz temasi ona kendini iyi hissettiriroto koltugunun tek sikintisi arabada terleyince disari cikartirken dikkat etmek gerekiyor onun icinde okis in buyuk bir battaniyesi var arabadan cikartir cikartmaz hemen o battaniye ye sariyorum usutme riski olmuyor
kizlar bu arada zeynep bebek iyiymis Ankarada suan ve oto koltugu demisken yaaa nasil bir koltuk tuki o bebek firladi dedim ama ogrendim ki bebek o anda annecigini emiyormusson riskini vermis annesi yavrusunave okadar firlamamis bebek emekleyerek uzaklasmis saglik durumu iyiymis ve galiba abbaanne ve anneanne ortaklasa bakacakmis hayat boyu saglik guvencesi ve egitim masrafi karsilanacakmis buda sevindirici bir haber Allah ona saglikli uzun bir omur nasip etsin insallah

kızlar herkese merhaba...ben geldimmm..
3 gündür internetimiz kesikti wınn kullanıyorum 10gb doldurmusuz 1 ayda neyse dün yenilendi..sizleri çok özledim..geçmişe bakım dedim ama 3 günlük geçmişin hepsini okumam mümkün deil şöle bi göz gezdirebildim.. amma konuşmuşsunuz yahuu..

bizi soran merak eden herkese çok teşekkür ederim kızlar saolun..nagişte dün aradı saolsun merak etmiş..

ben bu ara çok yoğunum kızlar çarşamba işe başlıycam evi düzenlemeye fln çalışıyorum malum bakıcımız başlıcak..
birde hiç iş kıyafetim kalmamış..hamilelikten öncekiler olmuyor..doğumdan sonrada hep günlük şeyler..alışverişe fln çıkıyorum fırsat buldukça..birde acayip bir stres aldı beni çok agresifleştim işe başlama düşüncesi beni mahvediyor..kızımı bırakmak istemiyorum ben yaa..bakıcı bakabilecekmi yedirebilecekmi..off off

Ada antibiyotiğe devam ediyor bugün 7. gün 3 gün daha kullanıcaz sanki iştahı biraz düzeliyo gibi..yada pisikolojik olarak bana öyle geliyor..keyfi yerinde çok şükür..

birazdan dişçiye gidicem ağzımdaki dikişleri alıcak..neyseki kurtuldum artık bu dişten..

babycerenin haberlerini aldım ameliyat güzel geçmişş çok şükür..

anezeynepcim geçmiş olsun düşmüş ömercik..melekler koruyor yavrularımızı..Allahım beterinden korusun..

lillaccım koltuğunuz çok güzel güle güle kullansın beyzacım..öptüm onu o tombik yanaklarından..

mybabylove cum başınız saolsun bende haberlerde izledim zeynep bebeği..okadar üzüldümki anlatamam...izlerken gözümden yaşlar döküldü..

ve diğer güzel annişler hepinizi kocaman öpüyorum aksam görüşürüz..

kızımda grıp olduuu
offffffff bu kısı sevmıyorum bennnn

zeynep gecmıs olsun cnmmm
hepımız dusurduk yahuu ben 2 kereee
hala uzuluyorummmm

elele
ben bım kullanıyorum 5 aydır fln
gayet memnunummm
gecen bım kapalıydı molfıx almıs esım
88 lı almıs zor bıtırdım
bızım kakamız hep tasıyor dıgerlerındeeee
nasıl ıs anlamıyorummm

kızlar telden yazıyorum...
Pc acıcak vaktım ve halım yokkk
hepınıze ck tesekkur ederm
cok kan kaybettım tansıyonum hep dusukkk
2 sıse seruma ıhtıyacım varrr
gıdıp taktırcak vaktım yok
su gıbı tuketsemmı acaba

Evet cnm sen de basladin sanirim Allah kolaylik versin
Komsunuz bakacakti nasil memnun musun?
Haftaya bulusma ayarlariz kesin ama bizim o tarafa gelmemiz cok zor oluyor
En fazla Carrefour hadi bilemedin Zafer Plaza ama Yildirim tarafina Omerle tek basima gelmem biraz zor
Sen bati tarafina dogru nerelere gelebilirsin?
Sagol cnm
Insanin kendi nazari bile degiyor
Ben sk sk masallah diyor felak nas okuyorum ama olacagi varmis iste
Belki bugun basimiza bu gelmese Allah korusun yarin obur gun komidin tarafindan dusecekti ve bizim komidinlerin sekli cok fena jolet gibi keserdi Allah korusun
Ben bu musibeti hayra yorup kendimi affedecegim senin tanidiginin kaza hikayesi geldi de aklima insanlar neler yasiyor
Bir dusme yuzunden karalar baglamak hata olur

Ben de esime aynen boyle dedim
Kendim boyum kadar yerden dussem ne kadar canim acirdi....
Puturlu bir gun daha basladi Allah yardimciniz olsun :)

Herkese güzel günler diliyorum.

Arkadaşlar bebişim pişik olmuş. Bunca zaman olma olma şimdi ol.
Bu ek gıdaların yaptığı birşey mi acaba.
Aklımda ısıtılmış zeytinyağı geldi hemen soğutup sürdüm.

Bir arkadaşımız sanki Travazol krem demişti. Elimde bu kremden var. faydalı olur mu?

Yoğun pişikte travacort kullanmıştık biz ve faydasını gördük.Travazol da o kremin bir muadili diye biliyorum.
Yine pişik olduğunda 2 gün kalın bir tabaka halinde sudocrem sürdüm ve onunda faydası oldu.
Kullanan arkadaşlar desitin %40 çinko kremden çok memnun kaldıklarını söylediler.

mutlu anne bende oğluma 6 aylıktan itibaren neredeyse 2 günde bir veriyorum sade sevmediği için yarım avakado ve muz armut ve diğer meyvelerle karıştırarak yiyor çokta seviyor.
bu arada kızlar oğlum 4 gündür kurbağlama şeklinde emekliyor oyuncaklarını ileri atarak kendisi almaya çalışıyor bizede onu alkış ve çığlıklarla yüreklendirmek düşüyor.

Avokadoyu ben sevmesemde bebekler için çok faydalı evet.
Ben 5.5 aylıkken gün aşırı veriyordum.Özellikle muz ile püre edildiğinde o baskın aroması kayboluyor ve güzel bir protein kaynağı oluyor.
Buralarda bulunmadığı için gittiğim büyükşehirlerde en sertlerinden stoklayıp getiriyordum ve olgunlaştıkça yediriyorum.

Evet pütürlüde bugün 2.ci gün.Kahvaltımızı ayrı ayrı yapmaya başladık tekrar.Bir ara bu şekilde yemeyi ret edip iştahsızlaşınca kaşık maması ve kendi hazırladığım muhallebilerden falan verdim.
Dün akşam taze sütten bir avuç lor yaptım (bayılıyorum bu peynirin tadı,böyle kaymakımsı değişikk mmmmm )
Sabah yumurtamızı haşlanana kadar ara ara ağzına yumuşak lor peynirinden verdim.Geveleye geveleye yedi ve verdikçe ağzını açtı.
Sonra sırasıyla yumurta sarısı süt ve süt ile ıslatılmış ekmek içi şeklinde devam ettik.Zaten bu şekilde yemeye alışkın olacak ki fazla öğürmedi.Sadece sonlara gelince doyduğu için öğürmeye başladı o kadar.
Meyve olarak 3/1 muzu elimle yedirdim.Yanında da yarım kabuğu soyulmuş minik doğranmış mandalin vardı.Mandalin yemekten daha çok hoşlandı diyebilirim.Muzu her zaman elimden yerken bugün öğürerek yedirdim.Yani kızlar beslenme öğünü 5-10 dakika sürüyorsa bu şekilde yarım saati geçiyor ama alışması için mecburum.
Sırada etli nohut yemeği var.Etleri süzgeçten geçirip nohutları çatalla ezeceğim.Yumuşak olması için düdüklüde baya uzun pişirdim.
Dur bakalım ne olacak :18:

Kızlar size bunu yazarken aklıma ne geldi biliyormusunuz.
Hani buraya gelipte "bıktık turuncunun süt hikayelerini dinlemekten"diyen bir şahıs vardı,o geldi .
Yazık ,şimdide benim oğlanın pütürlü yiyip yiyemiyeceğini dinlemekten bıkacak

Öncelikle Zeynepcim; Çok geçmiş olsun.İnş bir daha yaşamazsınız.Buradaki düşme vakaları Çoğalınca ben de daha temkinli oldum. Ömer Paşamız da sen üzülme diye fazla ağlamamış.Bende sn. işimi halledeyim geleyim diye bıraktığım oluyordu ama şimdi yapmıyorum.Bir anlık gaflete düşmesem bari..:44:

şekerimşerbetim,meleğim çok sağolun paylaşımınız için.Diğer arkadaşlar sizden de mama sandalyesi ile ilgili öneri ve paylasım bekliyorumm...

dilekmete sen nerdesin?Nur nasıl?promosyonlara mı kafa yoruyorsun bu aralar?

mybabylove; yazını okuyunca yine içime bir acı çöktü.yavrunun annesiyle son buluşmasıymış..İnş. hep rüyalarında buluşur..

Bekleyecek; hametan diyorum.çok aşırıysa travozol ile kullan.ılık pamuklu bez,yada pamukla sil cnm...

elele; hoşgeldin cnmmm...

Mutluanne;sabah neşesi gibisin....

Uğrayabilirsem katılırım size sonra....

Merhaba canım.Kayra çok şükür hemencecik atlattı hastalığı.Dünden beri kuduruk oldu yine
Ahh pütürlüüü yaktın beni diye bir türkü yazacağım
Bu bebeler büyüyene kadar saçıma aklar düşecek valla.
Bazen keşke nenem-dedem usulu büyütseydim bu çocuğu diyorum.Yani eskiden bebeğin ağzına ne bulunursa o verilirmiş.
Blender-rondo nerdeeeee.E haliyle ne pütür derdi oluyoor ne alıştı-alışmadı derdi...
Bunlar birer tecrübe oluyor bana.İkinci bebeğimde daha esnek olacağımdan eminim.
Bu arada araç koltuğunuz hayırlı olsun.Güle güle gezsin fındığımız içinde

canım bende begeniyim desinler bak hemen yandası begendi turuncum sen bizim herseyimizsinnnn

Tatlım chicoo polly kullanıyorum ve çok memnunum.Büyük ve hantal bir sandalye ama çok rahat.
Ben en az 3 yaşına kadar kullanmayı planladığım için bunu aldım ve çok memnunum.

annezeynepcim cok üzüldüm cok bende yasadım biliyorsun kendime kızdım inş bişey olmamıstır cok dikkat etmeliyiz artık hareketliler rabbim koruyor bebeklerimzi yoksa herkez nerdeyse bu kötü olayı yasadı cok sükür bişey olmadı canlarımıza gecmiş olsun hayatım bir daha okumayız inş düştü haberleerini....öp beykoz teyzesinin yerine ömer pasayı annesiiii

Son düzenleme:

Bir dene istersen. Ise yaramazsa Desitin %40cinko oranliyi muhakkak kullan cok hizli sonuc veriyor

TURUNCU bizim birbirimizin sorularina ve yasadiklarina ciddi anlamda zaman ayirip fayda saglamaya cakistigimizi anlayabilseler keske

NAGIHAncim biz chicco poly chackra kullaniyoruz
Cift kilifli olusu, sirtinin tepsisinin ve sandalye yuksekliginin ayarlanmasi
Cift tepsili olusu tercih kriterlerimizdi

Iyi ki almisiz dedigimiz bir urun

Graconunki de guzel gorunuyor oturma yeri cift kilifliysa diger ozellikleri neredeyse ayni ve fiyati daha uygun
Melegim de sekerimserbetim de memnun
Oturtup deneyerek al bence biz ikeadan aacaktik omer icinden kacmaya calisinca chiccoyu denedik yayildi nirvanaya ulasti biz de aldik gitti :)

Valla benim gözüm korktu senin maceralarını okuyunca turuncu. ben zaten iki çocuğa toplam yarım saatte yediriyorum, bir de böyle olursa yandım. Gerçi ben muzu hep ezerek yediriyorum, içinde hafif parçalar oluyor. Çok büyük olursa tükürüp çıkarıyorlar, yoksa yiyorlar. İnşallah bu iyi bir işarettir. Bu arada ben kahvaltı da vermiyorum. 8. aydan sonra başlamayı düşünüyorum. Şu an iki öğüne zar zor yetişiyorum, bir de zaten ek besin yedikten sonra pek mama içmek istemiyorlar, iyice mamayı bıraksınlar istemiyorum. Bazen öğlen meyve vereceksem sabah yumurta haşlıyorum, ama onu da bişeylerle karıştırmadan yemiyorlar kesinlikle.

Bazen de şey diye düşünüyorum, ya nasıl olsa yiyecekler bir gün herşeyi, hayat boyu mama içecek değiller sonuçta. Çok kasmaya gerek yok belki de? Siz ne diyorsunuz?

Bu arada benim çocuklarımın günleri de yaklaşık olarak şöyle geçiyor:

06:00 uyanış. eğer babamız kalkamazsa yatakta bir süre takılma.
07:00 ali 150 ml, doğa 100 ml civarı mama.
09:30 uyku, bazen yarım saat, bazen 1 saat.
10:30 yine mama. doğa'ya 80 ml içirebildiysem zil takıp oynama faslı. ali 100-150 arası. (bazen yarım yumurta sarısı, ricotta (lora benzer bir peynir), ekmek içi mamayla ıslatılmış kahvaltı)
12:00 uyku.
13:00 2 gün et veya tavukla sebze püresi, 1 gün meyve püresi şeklinde değişen öğle yemeği. genelde severek yiyorlar, 150g civarı ortalama.
15:00 uyku.
16:30 mama. ali 120 falan, doğa'ya 50-60 bişey içirebilmek için şarkılar türküler.
18:00 irmikli, bisküvili kaşık maması. bunu genelde severek yiyorlar. ortalama 200g.
1 saat kadar babayla oyun, alt değiştirme, diş fırçalama, kucakta herşeye iyi geceler dileme şeklinde fasıl.
19:00 yatış.
22:00 doğa'yı uyandırıp mama içiriyoruz, sonra aynen uyumaya devam.
02:00 ikisi de uyanıp mama içiyor.

bu arada gece hep babamız ilgileniyor sağolsun

Özetle toplam mama tüketimi günde 500ml civarı. 300-400 gram civarı da ek besin yiyoruz.

Bence doktora danışmadan sürmeyin o kremi. O bildiğim kadarıyla mantar ilacı. Her pişik mantar değildir, yoksa boş yere sürmüş olursunuz. Önce denemediyseniz desitin deneyin, acayip işe yarıyor. içinde çinko olan başka pişik kremleri de olabilir.

Ek: şimdi internette araştırdım, bir sitede şöyle diyor:

Doktor tavsiyesi olmadan bu ilacı çocuklarda kullanmayınız. Çocuklar kortikosteroidlerin etkilerine karşı daha hassastırlar.

http://www.ilacpedia.com/travazol-deri-kremi

Son düzenleme:

Benim oğlan biraz cins,o yüzden böyle maceralı geçiyor günler
Bu yeme konusunda ben çok kasıyordum ama artık senin gibi düşünüyorum.Nasıl olsa bir gün yiyecekler değil mi ?
Sağlığı sıhhati yerinde olsun da yemiyosa yemesin ne yapayım !
Pütürlü konusunda zamana bırakmaya korkuyorum açıkcası.Dün biraz araştırma yaptım ve hep blender kullanan annelerin bebeklerinin pütürlüye çok zor alıştığını okudum.Hatta kk.da bir anne yazmış oğlunun 13 yaşında olduğunu ve köfte yerken hala zorlandığını.Gözüm korktu sanki biraz.
Ben de muzu çatalla ezerek yediriyordum,içinde mutlaka minik pütürler kalıyor ve o şekilde yiyor ama diğer öğünlerde sorun çıkarıyor.
Yumurta sarısını bizler bile yerken sıvı bir şeyler içme ihtiyacı hissediyoruz.Ben o yüzden sarısını verdikten sonra arkasından hemen bir kaşık süt veriyorum.

Canım ikiz annesi olmak elbette kolay değildir.Bize göre herşeyi iki kere yapman gerekiyor.Allah kolaylık versin.
Neden kahvaltı 8.ay da ?Yani içtikleri mamanın yanına sadece 1 yumurta sarısı ve biraz peynir ekleyerek kahvaltı hazır oluyor zaten.
Artık büyüdükleri için karbonhidrata ve proteine ihtiyaçları var.
Mesela bir öğün mama yerine yoğurt verebilirsin.Müthiş kalsiyum kaynağı ve özellikle mama içmeyen Doğa için değişik bir alternatif.Benim oğlan bayılarak yiyor yoğurdu.
Erken yattıkları için arada bir meyveyi yoğurda ekleyerek verebilirsin.Hem değişik hem lezzetli oluyor.
Son olarak geçen yazmıştın ama ben cvp veremedim bir türlü.Benim oğlumda akşam 7de yatıyor ve sabah 5-6 ya kadar bezini değiştirmek için uyandırmıyorum.Zaten uyuduğu çok da fazla dolmuyor bezi
Yatma ve kalkma saati bize benziyor ama gün içerisindeki uyku düzenleri farklı.İlk uyanmadan sonra 3.30 saat ayaktalar,ikinci uyanmadan sonra yaklaşık 1.5-2 saat ve 3.uyanmadan sonra yatana kadar 4 saat.Benim oğlan daha 4 saat ayakta duramadı.3 saat bekleyince fena yorulup uyumak istiyor.Senin bıcırıklar iyi dayanıklılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…