Evet cnm sen de basladin sanirim Allah kolaylik versinçok çok geçmiş olsun....Allah yaşatmasın bi daha...ama işte çocuklar düşe kalka büyüyorlar böyle bazen bizim ihmalkarlığımız bazen kendilerinin yaramazlığı olsa da Rabbim korusun hepsinin....
Zeynep cim buluşma olmadı sanırım hepimiz işe güce daldık...
Sagol cnmzaten babacida simdi ogreten kisi anne olunca anne dedirtmek bencillik olur dusuncesiyle baba yi ogrendik once
canim birde ben okisin poposuna troyst kullaniyorum hem pisik hem mantar onleyici istersen dene oralarda yoksa yollayalim hayatim
zeynep cim cok gecmis olsun kendini kotu hissetme canim bir anlik dalginlikla oluyor bunlar valla bi isiniz oldugunda birakacak yer yoksa yere birakin kendi yatagina birakin o kadar seri hareketleri varki saniyede yapiyorlar yapacaklarini ve ben her zamanki gibi nazar diyorum canim dunku o ciplak resmi cok guzeldi maasallah icimizde kotu gozle bakan zaten yokturda sen yinde o tarz resimler koyma derim ben cok korkarim nazardan
Ooofff her düşen bebeği okuyunca için acıyor.
Dediğin gibi düşeceğini tahmin ediyorsun ama yinede bir koşu işimi halledeyim diyorsun ve o annn...Güüüümmm..
Sonrası derin bir üzüntü ve pişmanlık.Ben kayra düştüğü gün bir an kendimi düşündüm ve boyumun iki katı yüksekliğinden yere düşsem ne olurdu acaba dedim?Kesin bir yerin ezilir kırılırdı.
Rabbim yavrularımızı koruyor gerçekten...
İlk ve son olsun hepimiz için.Tekrarının yaşanmaması dileği ile
Çok ama çok geçmiş olsun.
Herkese güzel günler diliyorum.
Arkadaşlar bebişim pişik olmuş. Bunca zaman olma olma şimdi ol.
Bu ek gıdaların yaptığı birşey mi acaba.
Aklımda ısıtılmış zeytinyağı geldi hemen soğutup sürdüm.
Bir arkadaşımız sanki Travazol krem demişti. Elimde bu kremden var. faydalı olur mu?
turuncu, şimdi Kayra nasıl, düzeldi inşallah..
bebişlerin pütürlüye de alışması lazım
aynı zamanda yemeğini de bitirmesi gerekiyor
ben şu sıralar alışması için yarı blenderdan geçiriyorum
tam püre kıvamı yapmıyorum canım
arabanız da hayırlı olsun
Avokadoyu ben sevmesemde bebekler için çok faydalı evet.
Ben 5.5 aylıkken gün aşırı veriyordum.Özellikle muz ile püre edildiğinde o baskın aroması kayboluyor ve güzel bir protein kaynağı oluyor.
Buralarda bulunmadığı için gittiğim büyükşehirlerde en sertlerinden stoklayıp getiriyordum ve olgunlaştıkça yediriyorum.
Evet pütürlüde bugün 2.ci gün.Kahvaltımızı ayrı ayrı yapmaya başladık tekrar.Bir ara bu şekilde yemeyi ret edip iştahsızlaşınca kaşık maması ve kendi hazırladığım muhallebilerden falan verdim.
Dün akşam taze sütten bir avuç lor yaptım (bayılıyorum bu peynirin tadı,böyle kaymakımsı değişikk mmmmm)
Sabah yumurtamızı haşlanana kadar ara ara ağzına yumuşak lor peynirinden verdim.Geveleye geveleye yedi ve verdikçe ağzını açtı.
Sonra sırasıyla yumurta sarısı süt ve süt ile ıslatılmış ekmek içi şeklinde devam ettik.Zaten bu şekilde yemeye alışkın olacak ki fazla öğürmedi.Sadece sonlara gelince doyduğu için öğürmeye başladı o kadar.
Meyve olarak 3/1 muzu elimle yedirdim.Yanında da yarım kabuğu soyulmuş minik doğranmış mandalin vardı.Mandalin yemekten daha çok hoşlandı diyebilirim.Muzu her zaman elimden yerken bugün öğürerek yedirdim.Yani kızlar beslenme öğünü 5-10 dakika sürüyorsa bu şekilde yarım saati geçiyor ama alışması için mecburum.
Sırada etli nohut yemeği var.Etleri süzgeçten geçirip nohutları çatalla ezeceğim.Yumuşak olması için düdüklüde baya uzun pişirdim.
Dur bakalım ne olacak :18:
Kızlar size bunu yazarken aklıma ne geldi biliyormusunuz.
Hani buraya gelipte "bıktık turuncunun süt hikayelerini dinlemekten"diyen bir şahıs vardı,o geldi.
Yazık ,şimdide benim oğlanın pütürlü yiyip yiyemiyeceğini dinlemekten bıkacak
Öncelikle Zeynepcim; Çok geçmiş olsun.İnş bir daha yaşamazsınız.Buradaki düşme vakaları Çoğalınca ben de daha temkinli oldum. Ömer Paşamız da sen üzülme diye fazla ağlamamış.Bende sn. işimi halledeyim geleyim diye bıraktığım oluyordu ama şimdi yapmıyorum.Bir anlık gaflete düşmesem bari..:44:
Bir arkadaşımız sanki Travazol krem demişti. Elimde bu kremden var. faydalı olur mu?
Avokadoyu ben sevmesemde bebekler için çok faydalı evet.
Ben 5.5 aylıkken gün aşırı veriyordum.Özellikle muz ile püre edildiğinde o baskın aroması kayboluyor ve güzel bir protein kaynağı oluyor.
Buralarda bulunmadığı için gittiğim büyükşehirlerde en sertlerinden stoklayıp getiriyordum ve olgunlaştıkça yediriyorum.
Evet pütürlüde bugün 2.ci gün.Kahvaltımızı ayrı ayrı yapmaya başladık tekrar.Bir ara bu şekilde yemeyi ret edip iştahsızlaşınca kaşık maması ve kendi hazırladığım muhallebilerden falan verdim.
Dün akşam taze sütten bir avuç lor yaptım (bayılıyorum bu peynirin tadı,böyle kaymakımsı değişikk mmmmm)
Sabah yumurtamızı haşlanana kadar ara ara ağzına yumuşak lor peynirinden verdim.Geveleye geveleye yedi ve verdikçe ağzını açtı.
Sonra sırasıyla yumurta sarısı süt ve süt ile ıslatılmış ekmek içi şeklinde devam ettik.Zaten bu şekilde yemeye alışkın olacak ki fazla öğürmedi.Sadece sonlara gelince doyduğu için öğürmeye başladı o kadar.
Meyve olarak 3/1 muzu elimle yedirdim.Yanında da yarım kabuğu soyulmuş minik doğranmış mandalin vardı.Mandalin yemekten daha çok hoşlandı diyebilirim.Muzu her zaman elimden yerken bugün öğürerek yedirdim.Yani kızlar beslenme öğünü 5-10 dakika sürüyorsa bu şekilde yarım saati geçiyor ama alışması için mecburum.
Sırada etli nohut yemeği var.Etleri süzgeçten geçirip nohutları çatalla ezeceğim.Yumuşak olması için düdüklüde baya uzun pişirdim.
Dur bakalım ne olacak :18:
Kızlar size bunu yazarken aklıma ne geldi biliyormusunuz.
Hani buraya gelipte "bıktık turuncunun süt hikayelerini dinlemekten"diyen bir şahıs vardı,o geldi.
Yazık ,şimdide benim oğlanın pütürlü yiyip yiyemiyeceğini dinlemekten bıkacak
Valla benim gözüm korktu senin maceralarını okuyunca turuncu. ben zaten iki çocuğa toplam yarım saatte yediriyorum, bir de böyle olursa yandım. Gerçi ben muzu hep ezerek yediriyorum, içinde hafif parçalar oluyor. Çok büyük olursa tükürüp çıkarıyorlar, yoksa yiyorlar. İnşallah bu iyi bir işarettir.Bu arada ben kahvaltı da vermiyorum. 8. aydan sonra başlamayı düşünüyorum. Şu an iki öğüne zar zor yetişiyorum, bir de zaten ek besin yedikten sonra pek mama içmek istemiyorlar, iyice mamayı bıraksınlar istemiyorum. Bazen öğlen meyve vereceksem sabah yumurta haşlıyorum, ama onu da bişeylerle karıştırmadan yemiyorlar kesinlikle.
Bazen de şey diye düşünüyorum, ya nasıl olsa yiyecekler bir gün herşeyi, hayat boyu mama içecek değiller sonuçta. Çok kasmaya gerek yok belki de? Siz ne diyorsunuz?
Bu arada benim çocuklarımın günleri de yaklaşık olarak şöyle geçiyor:
06:00 uyanış. eğer babamız kalkamazsa yatakta bir süre takılma.
07:00 ali 150 ml, doğa 100 ml civarı mama.
09:30 uyku, bazen yarım saat, bazen 1 saat.
10:30 yine mama. doğa'ya 80 ml içirebildiysem zil takıp oynama faslı.ali 100-150 arası. (bazen yarım yumurta sarısı, ricotta (lora benzer bir peynir), ekmek içi mamayla ıslatılmış kahvaltı)
12:00 uyku.
13:00 2 gün et veya tavukla sebze püresi, 1 gün meyve püresi şeklinde değişen öğle yemeği. genelde severek yiyorlar, 150g civarı ortalama.
15:00 uyku.
16:30 mama. ali 120 falan, doğa'ya 50-60 bişey içirebilmek için şarkılar türküler.
18:00 irmikli, bisküvili kaşık maması. bunu genelde severek yiyorlar. ortalama 200g.
1 saat kadar babayla oyun, alt değiştirme, diş fırçalama, kucakta herşeye iyi geceler dileme şeklinde fasıl.
19:00 yatış.
22:00 doğa'yı uyandırıp mama içiriyoruz, sonra aynen uyumaya devam.
02:00 ikisi de uyanıp mama içiyor.
bu arada gece hep babamız ilgileniyor sağolsun
Özetle toplam mama tüketimi günde 500ml civarı. 300-400 gram civarı da ek besin yiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?