2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar disler icin flor takviyesi kullaniyor musunuz?
Bir de vitamine devam ediyor musunuz hala?
Biz hergun 2 3cesit meyve yiyoruz vitamin takviyesi sart mi ki

PORTER MELEGIM sizin ulkelerde uygulamalar nasil?

ben de senin gibi cok karistiranlardanim. biz henuz bakliyatlara gecmedik. 8. ayda dedi doktorumuz.
patates, havuc,bezelye, kereviz, pırasa, lahana, bal kabagi, karnibahar, brokoli, taze fasulye, kıyma ya da et. bu sebzelerden patates ve havuc sabit olmak uzere 5 tanesini karistiriyorum kiyma ile beraber veriyorum.
Masallah Emir pasaya 3 kepce corbayi buyukler bile zor bitirir :) bizim de sebze ile ilgili problemimiz yok cok sukur. ne koysam yiyor.

Merhaba bende Allah nasip ederse 2013 mayıs annesi olucam deneyimli annelere sormak istedim 0-3 aylık kıyafetlerini nasıl almıştınız.Kısa kollu alsam 0-3 ay üşürmü diyorum ama temmuz ağustos çok sıcak bilemedim karışıkmı alayım birde kaç tane alayım ilk etapta mesela çabuk büyüyorlar diyorlar ama yinede sonuçta 3 ay kadar giyiyor dimi yardım ederseniz sevinirim daha almaya başlamadım ama bakıyorum.Heveslenip abartmakta istemiyorum.Şimdiden teşekkür ederim

flor disler ciktiktan sonra mi baslaniyor? biz henuz cikaramadik dis, doktorumuz da flor takviyesinden hic bahsetmedi.
vitamine 1 yasina kadar devam edecekmisiz. 6. ayda degistirdi vitaminimizi ama can vitamini kusmaya devam edince ben dogumdan beri kullandigimiz multitabsi vermeye devam ettim. gecen komsumuz inmisti canı sevmeye, 78 yasinda. biz disleri icin D vitamini verirdik, sen veriyor musun dedi? o zamandan beri ihmal etmiyorum. hayirlisiyla incilenelim insallah :)

günaydınnnn bimin bebek bezi hakkında nette yorumlara bakım dedim bura geldi..ben de yeni katıldım aranıza..2012 mayıs 12 doğumlu bi oğlum var...

Hosgeldin aramiza cnm, cevabini biyolog kardes yazmis sana safta 4829 da bir goz atarsin artik

meleğim, beykoz, tatlıcadı ve biyolog

ben gündüz buradayım sizde akşam hiç görüşemiyoruz şekerler yaa

biyolog geçmiş olsun canım bu arada...

zada yıda göremedim ben :44:

Ben evt genelde geceleri musait oluyorum, simdi burdayim ama kalkmamda lazim , ev isleri beni bekler yaa varya kizmayin ama bence calismak evde durmaktan daha iyi, simdi diyeceksiniz bebekler tatli onlardan uzak kalmak cok zor ama gercekten bu cocuklar eninde sonunda bizlerden uzakta olucaklar zaten simdiden ogrenmeleri daha iyi..iste bu yuzden bende artik evde degil de isimin basinda olmak istiyorummmm

Gecmis olsun cnm, sende de yine basladi hersey ust uste gelmeye...canim bizim orda sey derler senin basin mi buyuk derler mecazi anlamda yani cok mu sansiz birisin ki sana oluyor..hay allah yaa,,allah sifa olsun Asya kuzusuna opum gecsin olurmu

guzel bir hamilelik, kolay bir dogum diliyorum, saglikla al kucagina bebegini.
0-3 ay kiyafetleri 1-1,5 ay gibi bir surede kucuk kaldi bizimkinin. ben havalar iyice isinana kadar kisa kollu body ve ustune uzun kollu tulum giydirdim. karisik almistim ben kiyafetleri, dogumdan sonra hemen cikamam diye.zaten ilk 40 gun yatak odasindan bile zor ciktim :)

Oooh afiyet olsun emir paşaya.
İstediğin kadar malzemeyi karıştırabilirsin canım.Tv.de prof.dr.hilal moran bebeklere çorba yaparken bol bol çeşit kullanın demişti.Hatta canlı yayında şuan hatırlamıyorum ama 13-14 çeşit kullanmıştı.

Tatlım bebeklerin bir günleri diğer günlerini tutmuyor.Bizlerde öyleyiz aslında.Her sabah aynı neşe ve heyecanla yatağımızdan kalkmıyoruz.Her zaman aynı şekilde enerjik olamıyoruz.
Vardır küçük hanımın bugün bir sıkıntısı.Yarına geçer inşaallah üzme kendini.

Kendi adıma söyleyeyim,çook çookk iyi yapıyorsun.Ben de artık ev yemeklerine geçiyorum yavaş yavaş.Yok suyunda salça varmış,yok yağ varmış demeyip herşeyden vereceğim.Saldım çayıra mevlam kayıra.Bakalım ne olacak
Bu süt konusunu biyolog doktoruna sormuştu ve doktor mutlaka ek gıdaya alıştırılması gerektiğini söylemişti.Bence emzirmeye mutlaka devam et ama verilmesi gerekenleri ufak miktarlarda tadına alışması amacı ile ver.

Canım bebeğinin mutlu ve huzurlu olması çok güzel.Sen de rahat rahat gider gelirsin işine.

Canımsın ...
Sünnet olayınıza çok üzüldüm yaa.Ameliyatın başarılı geçmemesi doktordan mı kaynaklandı acaba.Çok şükür atlatmışınız ama zor günler geçirmişiniz...
Belki biliyorsundur,benimde oğlum iştahsız ve zor yiyen bir bebek.Kan damlasıda kullanmıyoruz.Dolayısı ile bizimde bol bol demire ve vitamine ihtiyacımız var ama nasıl alışacak bilemiyorum.
Pütürlü yedirirken yeme miktarı ister istemez azalıyor.Zor tutuyorum kendimi blenderlememek için.:)
Bizimki fileyle oyun oynuyor anca.İçine portakal-mandalina koyarsam benim zorumla biraz suyunu emiyor sadece.
Çok mu takıyorum bilmiyorum ama pütürlüye artık yavaş yavaş alıştırmak istiyorum.
Gazamız mübarek ola diyorum

flor takviyesi kullanmıyoruz.Kullanmamız gerekiyormu?
vitamin olarak günde 10 damla multitabs kullanıyoruz.Meyveyi yeterince yemiyor gibi geliyor.

İlk günler uzun kollu giydirdik ama çok terlerdi.Uzun kollu atletlerden kısa kollulara sonrada sıfır kollulara geçiş yaptık.Haziranda kısa kollularla geziyorduk dışarlarda.Yani çok fazla uzun kollu alma derim vede çok fazla 0-3 alma.
temmuz-ağustosta 62-68 giyorduk biz.

iyi akşamlar kızlar
bugün salonumun camlarını sildim,sonra oğlumla yürüyüş yaptık hava çok güzeldi
bu arada safer ayındayız müsibet ve felaketler ayı diye geçiyor
aman dikkat bol bol sadaka verelim kızlar misibetler uzak olsun bizden ve bebişlerden

Canımsın ...
Sünnet olayınıza çok üzüldüm yaa.Ameliyatın başarılı geçmemesi doktordan mı kaynaklandı acaba.Çok şükür atlatmışınız ama zor günler geçirmişiniz...
Belki biliyorsundur,benimde oğlum iştahsız ve zor yiyen bir bebek.Kan damlasıda kullanmıyoruz.Dolayısı ile bizimde bol bol demire ve vitamine ihtiyacımız var ama nasıl alışacak bilemiyorum.
Pütürlü yedirirken yeme miktarı ister istemez azalıyor.Zor tutuyorum kendimi blenderlememek için.:)
Bizimki fileyle oyun oynuyor anca.İçine portakal-mandalina koyarsam benim zorumla biraz suyunu emiyor sadece.
Çok mu takıyorum bilmiyorum ama pütürlüye artık yavaş yavaş alıştırmak istiyorum.
Gazamız mübarek ola diyorum

Bir aciklama yapmadi aslinda sunneti yapan prof. ama bizim sulalede doktor cok, damarlardan birini yakmayi unutmustur dediler. oyle oldugunu varsayiyorum cünkü sürekli kanamasi vardi birtanemin. tampon falan denedi, bir bant yapistirdi, gecmeyince ameliyata aldilar tekrar. alt tarafi sunnet dersin iste herkes oluyor ama Rabbim bizi boyle sinadi, oglum kollarimda bayilinca omrumden omur gitti, nasil tekrar hastaneye gittigimizi hic hatirlamiyorum.neyse gecti gitti. biz de istahsizlikla cok bas ettik. 6 ay kontrolunde hala 6.5 kilo idik. simdi biraz topladik. meyvesini sebzesini reddetmeden yiyor. sutu pek aradigini soyleyemem. gunde 500u bulamiyoruz ama buna da sukrediyorum. sagligi yerinde olsun da, varsin az yesin.
demire gelince doktor en cok demir ette ve cigerde varmis. ciger icin daha cok erken dedi. kiyma ile basladik, her gun 1 yemek kasigi ekliyorum sebzesine . bizim doktor et ve kemik suyuna karsi. etin kendisi varken suyu niye diyor. demir ilacini da bolup veriyorum. oglen corbasi ile 3-4 damla. aksam ustu meyvesi ile 3-4 damla. az az olunca kusma yapmadi bizde. yedigine karistiriyorum tadini almadan gidiveriyor.
ne yapiyorsak onlarin iyiligi icin yapiyoruz. yarın oglen bizim monude puturlu corba var :)

aminnn...Allah hep guzel gunler gostersin bebislerimize..

Travazol mantar kremi canım. Kortizonlu olduğu için çok sık kullanma ama evde mutlaka bulundur hatta trosyd î de aynı şekilde bulunmasında fayda bar. Pişik îçin sudokrem kullanıyorum ben. Hemetanın da cok iyi geldiğini duydum. Gecer hemen inşallah. 2-3 gün ıslak mendil kullanma pamuk ve suyla sil ya da yıka. :) hemen gecer insallah.

Kıyafet konusunda kız ya da erkek bebege gore değişir canım. Biz 0-3 ay kıyafetleri 4 aya kadar giymiştik. Kızım var benim :) erkekler daha önde gidiyo gelişim acısından. Bence 3 er tane askılı yarım kıllu ve uzun kollu al duruma göre ilave yaparsın çünkü ilk zamanlar uzun kollu giyecekler havalar serin oluyo

annezeynep,turuncu,alyel16 sağolun kızlar.fikirleriniz için...

chicco polly'i ne kadara almıştınız annezeynep ve turuncu?Turuncu bu arada chackra olarak bir model bulamadım sitelerde.kılıf deseninin adı mı yoksa?

"Kıyafet kopmadı yine yemek yapmama gerekecek" diyen babycerendi.Bende çok gülmüştüm bu esprisine.

Espri deyince benim çıtır beykozumla da pek konuşamıyoruz.gerçi telim var kendisinde.duyrulur!!!!!

herkese iyi akşamlar,bebişlerinizi mis gıdılarından öpüyorum güzel anneciklerim....

Bir yandasin olarak seni dinlemekten cok memnunum, bosver milleti yaa biz bizeyiz surda gelen gittigi ile kalir..
sen icini ferah tut burda herkes herkesi cok iyi biliyor , dusunup uzme kendini

Kayra nin iyilesmesini cok sevimdim allah sagligini daim etsin cnm

Sizinkide mama sevmeyenlerden desene...Biz ancak yoğurdu peyniri muhallebisi ve gece mamaları ile 500u bulabiliyoruz.
Ama bak ben şunu keşfettim.Kayra soğuk içeceklere bayılıyor.Ben kahvaltıda soğuk süt içerken çoğu zaman ortakçım olarak yarısını bitiriyor.Sabah kahvaltıda da kaşık kaşık süt içmeye bayılıyor.6-12 devam sütünü buzdolabından çıkardıktan sonra bir kaç saniye mikrodalgaya koyuyorum ve bir yumurta,bir süt bir peynir şeklinde çok güzel yiyor.
Sen de soğuka yakın sütü kaşık ile vermeyi dene bakalım kahvaltısında ne yapacak.
Ben haftada 5 gün kırmızı et vermeye çalışıyorum ama kıymadan çok hoşlandığı söylenemez.Blenderden geçmesine rağmen hafif pütürlü olması rahatsız ediyor beyimi
Et ve kemik suyunu sadece lezzet amaçlı kullanıyorum ben.Malum baharat olmayınca çok lezzetsiz oluyor bazı yemekler :)
Yarın çorbayı birden pütürlü yapma istersen.Sadece çatalla yemeğin suyunu ekleyerek iyice ez.Çok az pütür kalsın ve öyle başlayın.Biz öyle başladık.

Canım biz 238 liraya almıştık.
Chakra'yı anneZEYNEP yazmıştı.Mama sandalyesinin kılıf deseninin adı oluyor o.Bizimkide chicoo polly dinafood diye geçiyor.

Eveet etli nohut yemeği facia oldu !!
Yemeğin etini süzgeçten geçirmeyi beceremeyince biraz suyu ve nohut tanesini blenderden geçirdim.Geri kalan taneleride çatalla ezdim.Ağzıma aldığımda hafiften biraz fazla pütürlüydü.
Oynaya zıplaya,şarkı söyleye dinleyeeee 100 cc zoraki yedirdim.Yaklaşık 50 cc ye geldiğinde gözümün içine bakarak kendisini kusturdu.Kasıtlı yaptığını düşünüyorum.
Ben hiç oralı olmayarak ağzını sildim ve devam ettim.Yine yaklaşık 50 cc yedi veee yine aynı şekilde kusturdu kendisini.Kusturdu diyorum çünkü zorla öğürüyor gibi.Yine oralı olmadım,2-3 kaşık daha verdim ve kaldırdım...
Karnının doymasını,yeterince protein almasını çok isterdim ama neyse...

Akşam üstü irmikli muhallebiyi her zaman kinden daha yoğun yaptım.Normalde baya akıcı kıvamda yapardım sevmiyor diye.Bugünki yoğun olunca afalladı biraz.3 kaşıktan sonra kusturdu kendisini.Ağzını sildim ve devam ettik.İlgisini farklı yönlere çekince kalan muhallebiyi sıkıntısız yedi.

Pütürlü olduğunu hissedince ağzında bekletiyor,göz göze gelirsek ağzını kocaman açarak çıkarmaya çalışıyor,en son gözümün içine bakarak öğürüyor.Yani her kaşıktan sonra yüksek sesle bir şarkı patlatıyorum ve ilgisini farklı yönlere çekmeye çalışıyorum...
Anne = şebek....

Masallah cnm allah rizkini kesmeden daha da cok verir ins, sen emzirmeye devam et sakin durma, Iki yasina kadar yolu var,emziren cok gordum cevremde ve civi gibi oluyor bebekleri...en azindan benim oglan gibi citoz degiller ve onlarin vucud bagisikligi cok iyi durumda..yani demem o ki ek gidayada onada tam gaz devam et,yarasin Mira Tuana, ya yerim onu ben

Cnm bizde de alt dislerden sonra basladi sikintilar.,uykusuzluk, yememe ve senin dedigin gibi yalniz kalamama...hepsi bizdede aynen var...kanimca ust disler geliyor ve onlar alttakilerde daha zor..malum ust cene beyne cok uyari gonderilen bolge bu yuzden cikmalari daha agrili ve sikintili oluyor..kendini stres etme inan sabredicez ve gecicek bu gunler..annelik zor olmasaydi mevlam cenneti ayaklariimizin altina serermiydi

Bugün o kadar gerildim ki şu yazdıklarınız ilaç gibi geldi çok teşekkür ederim kızlar iyiki varsınız

canım hametan doktora saglık ocagına her gittigimde yazdırıyorum ama bu ara cıkmadım bitti arko krem kullanıyorum oda cok işe yarıyor 1tl hemde

Bebek deyip geçmemek lazım senden benden uyanık bu bıdıklar valla, anneyi babayı parmaklarında oyum oyum oynatıyolar köçek gibi.

0-3 ayda bebek hassasiyetini koruyor oluyor bu yuzden ince ama uzun kollu almanda fayda var..cok fazla alma cok cabuk buyuyorlar..birde uc aydan sonra bebekler hareketlenmeye basliyorlar mumkunse ayaksiz tulumlari tercih et,diger turlu hareketleri zorlasiyor..Allah sag salim bebegini kavustursun ins..

Flor icin cesme suyununun kaynatilip icirilmesi yeter dediler, vitamin gibi hicbir takviye verilmiyor burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…