Arkadaşlar siz çorba yaparken en fazla 3 çeşit koyduğunuzu yazmıştınız.
Benim çorbamda ise şunlar oluyor.
1 tatlı kaşığı mercimek
1/2 havuç
1/2 patates
1 t.k. şehriye
az bal kabağı
az kereviz, yada yaprağı
bazen soğan
bazen sarımsak
kıyma yada tavuk eti ve suyu
çokmu çok karıştırmış oluyorum ben.
Bizim Emir paşa bu şekilde bazen 3 kepçe yiyor.
Kizlar disler icin flor takviyesi kullaniyor musunuz?
Bir de vitamine devam ediyor musunuz hala?
Biz hergun 2 3cesit meyve yiyoruz vitamin takviyesi sart mi ki
PORTER MELEGIM sizin ulkelerde uygulamalar nasil?
günaydınnnn bimin bebek bezi hakkında nette yorumlara bakım dedim bura geldi..ben de yeni katıldım aranıza..2012 mayıs 12 doğumlu bi oğlum var...
meleğim, beykoz, tatlıcadı ve biyolog
ben gündüz buradayım sizde akşam hiç görüşemiyoruz şekerler yaa
biyolog geçmiş olsun canım bu arada...
zada yıda göremedim ben :44:
kızımda grıp olduuu
offffffff bu kısı sevmıyorum bennnn
zeynep gecmıs olsun cnmmm
hepımız dusurduk yahuu ben 2 kereee
hala uzuluyorummmm
elele
ben bım kullanıyorum 5 aydır fln
gayet memnunummm
gecen bım kapalıydı molfıx almıs esım
88 lı almıs zor bıtırdım
bızım kakamız hep tasıyor dıgerlerındeeee
nasıl ıs anlamıyorummm
kızlar telden yazıyorum...
Pc acıcak vaktım ve halım yokkk
hepınıze ck tesekkur ederm
cok kan kaybettım tansıyonum hep dusukkk
2 sıse seruma ıhtıyacım varrr
gıdıp taktırcak vaktım yok
su gıbı tuketsemmı acaba
Merhaba bende Allah nasip ederse 2013 mayıs annesi olucam deneyimli annelere sormak istedim 0-3 aylık kıyafetlerini nasıl almıştınız.Kısa kollu alsam 0-3 ay üşürmü diyorum ama temmuz ağustos çok sıcak bilemedim karışıkmı alayım birde kaç tane alayım ilk etapta mesela çabuk büyüyorlar diyorlar ama yinede sonuçta 3 ay kadar giyiyor dimi yardım ederseniz sevinirim daha almaya başlamadım ama bakıyorum.Heveslenip abartmakta istemiyorum.Şimdiden teşekkür ederim
Arkadaşlar siz çorba yaparken en fazla 3 çeşit koyduğunuzu yazmıştınız.
Benim çorbamda ise şunlar oluyor.
1 tatlı kaşığı mercimek
1/2 havuç
1/2 patates
1 t.k. şehriye
az bal kabağı
az kereviz, yada yaprağı
bazen soğan
bazen sarımsak
kıyma yada tavuk eti ve suyu
çokmu çok karıştırmış oluyorum ben.
Bizim Emir paşa bu şekilde bazen 3 kepçe yiyor.
Beste hanıma ne oluyo anlamıyorum sabah uykusundan sonra resmen cozuttu. Sürekli bağırarak ağlıyor yanından ayrılınca resmen fenalık geçiriyor. Afedersiniz ama wc ye bile gidemedim nedir derdi anlamadım ya. Diş ağrısı desem alt iki dişi de çıktı. Neden diye düşünmekten de sıkıldım artık. En son dayanamadım ben de ona bağırdım. Sonra da oturup beraber ağladık. Ben mi çok zorlanıyorum yoksa bebek büyütmek gerçekten çok mu zor.
Tuana ya kendim yağda yumurta yerken ona da yediriyorum(zaten vermesem sofrayı dağıtıyo) çok sevdi yani haşlanmışından daha çok seviyor.
ayrı çorba yapmıyorum bize yaptıklarımızdan veriyorum annem de bize öyle yapıyomuş
bi de artık 1 yaşlarına az kaldı alışsınlar diye.
şimdilik çoğunlukla emziriyorum bakalım düzene oturtacağız şu ek gıda işini inşallah
kızımın rızkı bol çok şükür sütüm ilk günki gibi o yüzden ziyan olmasın diyorum yanlış mı düşünüyorum kızlar acaba bilemiyorum valla:44::44::44:
öncelikle kırkbir kere mşllh diyeyim de sütüne nazar değmesin canım....çünkü ben sadece 3.5 ay emzirebildim ve sonrası bıçak gibi kesildi..kesilme nedeni de stresss sıkıntı yorgunluk...tayin çıkması 24 sa yolu iki defa gidiş geliş ev taşı falan bebekle mahvolduk...en büyük tesellim bu süreçte bebeği hasta etmemiş olmak...ben hergün iki üç çeşit çorba yaparak dolaba kaldırıyorum bakıcı bunlardan yediriyor yoğurdu kahvaltısı falan da aynı şekilde bunun dışında ben de senin gibi ne yiyorsak tatırıryorum sofrada çünkü fena halde ilgi gösteriyor masadaki yiyeceklere. bazen yiyemeyeceği bişe oluyor çok üzülüyorum veremediğim için. münkün mertebe vermeye çalışıyorum herşeyden zaten anne sütünüde yeteri kadar alamadı çünkü.
bence sen cok iyi bir annesin. azmine ve Kayra'ya olan duskunlugune hayranim. 5.5 aylikken sunnet olduk, ilk ameliyat basarili gecmedi aksam 2. ameliyata girdik. girmeden once kan alindi yine oglandan 2 unite dusus olmus kanda ilk ameliyattan once alinan kan degerlerine gore, e ameliyatta da gitmistir bir miktar. yani bayagi kansiz kaldi oglum. oyle olunca doktorumuz acil kan damlasi ( ferrum) ve kiymaya baslatti. ben de max. faydalansin ek besinden diye aventin buharli pisiricisini aldim. o tarihten beri ya kiyma ya parca eti de koyup buharda pisiriyorum ve blenderdan geciriyorum. sen puturlu yemenin onemine degindiginden beri baslayayim diyorum ama sebzelerden degil de kiymadan veya etten gozum korkuyor. birkac gundur bakiyorum bakiyorum gozum korkunca yarin baslarim deyip blenderdan geciriyorum. ilk kiyma verdigimde suzgecten gecirmeye calistim ama sebzeler gecti kiymalar hep ustunde kaldi. eti yesin de istiyorum cunku yeni yeni toplamaya basladi kendisini. yarin bakalim corbamizi cam rende ile rendeleyeyim basarili olabilecek miyim.
sabah kahvaltiyi bulamac olarak hazirlamistim her zamanki gibi, ilk defa reddetti. ben de hic zorlamadim. biraz mama yaptim. kalan yarim yumurta sarisini ve kendim icin tuzunu aldigim peyniri o yerde oyun oynrken elimle yedirip biraz sut icirdim. oyunla sarkiyla yedi bitirdi. meyvelerin de kendisine, dokusuna alissin diye birkac gun once meyve sebze filesi aldim. elma, armut, muz, mandalina, kestane hic ezmeden koyup icine veriyorum, damaklariyla ezmeyi pekistirsin diye. sansliyim da cok sevdi fileyi, gorunce sevinc cigliklari atiyor. galiba faydasini gorecegim.
anlayacagin bikanlar oldugu gibi izinden gidinler de var :) ikimize de bol sans....
Merhaba bende Allah nasip ederse 2013 mayıs annesi olucam deneyimli annelere sormak istedim 0-3 aylık kıyafetlerini nasıl almıştınız.Kısa kollu alsam 0-3 ay üşürmü diyorum ama temmuz ağustos çok sıcak bilemedim karışıkmı alayım birde kaç tane alayım ilk etapta mesela çabuk büyüyorlar diyorlar ama yinede sonuçta 3 ay kadar giyiyor dimi yardım ederseniz sevinirim daha almaya başlamadım ama bakıyorum.Heveslenip abartmakta istemiyorum.Şimdiden teşekkür ederim
iyi akşamlar kızlar
bugün salonumun camlarını sildim,sonra oğlumla yürüyüş yaptık hava çok güzeldi
bu arada safer ayındayız müsibet ve felaketler ayı diye geçiyor
aman dikkat bol bol sadaka verelim kızlar misibetler uzak olsun bizden ve bebişlerden
Bir aciklama yapmadi aslinda sunneti yapan prof. ama bizim sulalede doktor cok, damarlardan birini yakmayi unutmustur dediler. oyle oldugunu varsayiyorum cünkü sürekli kanamasi vardi birtanemin. tampon falan denedi, bir bant yapistirdi, gecmeyince ameliyata aldilar tekrar. alt tarafi sunnet dersin iste herkes oluyor ama Rabbim bizi boyle sinadi, oglum kollarimda bayilinca omrumden omur gitti, nasil tekrar hastaneye gittigimizi hic hatirlamiyorum.neyse gecti gitti. biz de istahsizlikla cok bas ettik. 6 ay kontrolunde hala 6.5 kilo idik. simdi biraz topladik. meyvesini sebzesini reddetmeden yiyor. sutu pek aradigini soyleyemem. gunde 500u bulamiyoruz ama buna da sukrediyorum. sagligi yerinde olsun da, varsin az yesin.
demire gelince doktor en cok demir ette ve cigerde varmis. ciger icin daha cok erken dedi. kiyma ile basladik, her gun 1 yemek kasigi ekliyorum sebzesine . bizim doktor et ve kemik suyuna karsi. etin kendisi varken suyu niye diyor. demir ilacini da bolup veriyorum. oglen corbasi ile 3-4 damla. aksam ustu meyvesi ile 3-4 damla. az az olunca kusma yapmadi bizde. yedigine karistiriyorum tadini almadan gidiveriyor.
ne yapiyorsak onlarin iyiligi icin yapiyoruz. yarın oglen bizim monude puturlu corba var :)
annezeynep,turuncu,alyel16 sağolun kızlar.fikirleriniz için...
chicco polly'i ne kadara almıştınız annezeynep ve turuncu?Turuncu bu arada chackra olarak bir model bulamadım sitelerde.kılıf deseninin adı mı yoksa?
Tuana ya kendim yağda yumurta yerken ona da yediriyorum(zaten vermesem sofrayı dağıtıyo) çok sevdi yani haşlanmışından daha çok seviyor.
ayrı çorba yapmıyorum bize yaptıklarımızdan veriyorum annem de bize öyle yapıyomuş
bi de artık 1 yaşlarına az kaldı alışsınlar diye.
şimdilik çoğunlukla emziriyorum bakalım düzene oturtacağız şu ek gıda işini inşallah
kızımın rızkı bol çok şükür sütüm ilk günki gibi o yüzden ziyan olmasın diyorum yanlış mı düşünüyorum kızlar acaba bilemiyorum valla:44::44::44:
Beste hanıma ne oluyo anlamıyorum sabah uykusundan sonra resmen cozuttu. Sürekli bağırarak ağlıyor yanından ayrılınca resmen fenalık geçiriyor. Afedersiniz ama wc ye bile gidemedim nedir derdi anlamadım ya. Diş ağrısı desem alt iki dişi de çıktı. Neden diye düşünmekten de sıkıldım artık. En son dayanamadım ben de ona bağırdım. Sonra da oturup beraber ağladık. Ben mi çok zorlanıyorum yoksa bebek büyütmek gerçekten çok mu zor.
Oooh afiyet olsun emir paşaya.
İstediğin kadar malzemeyi karıştırabilirsin canım.Tv.de prof.dr.hilal moran bebeklere çorba yaparken bol bol çeşit kullanın demişti.Hatta canlı yayında şuan hatırlamıyorum ama 13-14 çeşit kullanmıştı.
Tatlım bebeklerin bir günleri diğer günlerini tutmuyor.Bizlerde öyleyiz aslında.Her sabah aynı neşe ve heyecanla yatağımızdan kalkmıyoruz.Her zaman aynı şekilde enerjik olamıyoruz.
Vardır küçük hanımın bugün bir sıkıntısı.Yarına geçer inşaallah üzme kendini.
Kendi adıma söyleyeyim,çook çookk iyi yapıyorsun.Ben de artık ev yemeklerine geçiyorum yavaş yavaş.Yok suyunda salça varmış,yok yağ varmış demeyip herşeyden vereceğim.Saldım çayıra mevlam kayıra.Bakalım ne olacak
Bu süt konusunu biyolog doktoruna sormuştu ve doktor mutlaka ek gıdaya alıştırılması gerektiğini söylemişti.Bence emzirmeye mutlaka devam et ama verilmesi gerekenleri ufak miktarlarda tadına alışması amacı ile ver.
Canım bebeğinin mutlu ve huzurlu olması çok güzel.Sen de rahat rahat gider gelirsin işine.
Canımsın...
Sünnet olayınıza çok üzüldüm yaa.Ameliyatın başarılı geçmemesi doktordan mı kaynaklandı acaba.Çok şükür atlatmışınız ama zor günler geçirmişiniz...
Belki biliyorsundur,benimde oğlum iştahsız ve zor yiyen bir bebek.Kan damlasıda kullanmıyoruz.Dolayısı ile bizimde bol bol demire ve vitamine ihtiyacımız var ama nasıl alışacak bilemiyorum.
Pütürlü yedirirken yeme miktarı ister istemez azalıyor.Zor tutuyorum kendimi blenderlememek için.:)
Bizimki fileyle oyun oynuyor anca.İçine portakal-mandalina koyarsam benim zorumla biraz suyunu emiyor sadece.
Çok mu takıyorum bilmiyorum ama pütürlüye artık yavaş yavaş alıştırmak istiyorum.
Gazamız mübarek ola diyorum
flor takviyesi kullanmıyoruz.Kullanmamız gerekiyormu?
vitamin olarak günde 10 damla multitabs kullanıyoruz.Meyveyi yeterince yemiyor gibi geliyor.
İlk günler uzun kollu giydirdik ama çok terlerdi.Uzun kollu atletlerden kısa kollulara sonrada sıfır kollulara geçiş yaptık.Haziranda kısa kollularla geziyorduk dışarlarda.Yani çok fazla uzun kollu alma derim vede çok fazla 0-3 alma.
temmuz-ağustosta 62-68 giyorduk biz.
Masallah cnm allah rizkini kesmeden daha da cok verir ins, sen emzirmeye devam et sakin durma, Iki yasina kadar yolu var,emziren cok gordum cevremde ve civi gibi oluyor bebekleri...en azindan benim oglan gibi citoz degiller ve onlarin vucud bagisikligi cok iyi durumda..yani demem o ki ek gidayada onada tam gaz devam et,yarasin Mira Tuana, ya yerim onu ben
Cnm bizde de alt dislerden sonra basladi sikintilar.,uykusuzluk, yememe ve senin dedigin gibi yalniz kalamama...hepsi bizdede aynen var...kanimca ust disler geliyor ve onlar alttakilerde daha zor..malum ust cene beyne cok uyari gonderilen bolge bu yuzden cikmalari daha agrili ve sikintili oluyor..kendini stres etme inan sabredicez ve gecicek bu gunler..annelik zor olmasaydi mevlam cenneti ayaklariimizin altina serermiydi
Eveet etli nohut yemeği facia oldu !!
Yemeğin etini süzgeçten geçirmeyi beceremeyince biraz suyu ve nohut tanesini blenderden geçirdim.Geri kalan taneleride çatalla ezdim.Ağzıma aldığımda hafiften biraz fazla pütürlüydü.
Oynaya zıplaya,şarkı söyleye dinleyeeee 100 cc zoraki yedirdim.Yaklaşık 50 cc ye geldiğinde gözümün içine bakarak kendisini kusturdu.Kasıtlı yaptığını düşünüyorum.
Ben hiç oralı olmayarak ağzını sildim ve devam ettim.Yine yaklaşık 50 cc yedi veee yine aynı şekilde kusturdu kendisini.Kusturdu diyorum çünkü zorla öğürüyor gibi.Yine oralı olmadım,2-3 kaşık daha verdim ve kaldırdım...
Karnının doymasını,yeterince protein almasını çok isterdim ama neyse...
Akşam üstü irmikli muhallebiyi her zaman kinden daha yoğun yaptım.Normalde baya akıcı kıvamda yapardım sevmiyor diye.Bugünki yoğun olunca afalladı biraz.3 kaşıktan sonra kusturdu kendisini.Ağzını sildim ve devam ettik.İlgisini farklı yönlere çekince kalan muhallebiyi sıkıntısız yedi.
Pütürlü olduğunu hissedince ağzında bekletiyor,göz göze gelirsek ağzını kocaman açarak çıkarmaya çalışıyor,en son gözümün içine bakarak öğürüyor.Yani her kaşıktan sonra yüksek sesle bir şarkı patlatıyorum ve ilgisini farklı yönlere çekmeye çalışıyorum...
Anne = şebek....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?