2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar acibademdeki 3farkli doktor ve dogum yaptigim diger ozel hastanedeki doktorumuz flor takviyesi verdi
Prof Dr Hilal Mocan da sudaki orani 0.3ten az olan bolgelerde kullanilmali diyor
Buskiyi arayip sorduk 0.16 imis yani bu degere gore kullanmamiz lazim ama beni biliyorsunuz ilac fobim var
Ne yapsamm ne yapsammm

NAGIS chackra bizimkinin deseninin adi. 259tlye almistik

KIZLAR ise basladigimdan beri kv bir kere bile arayip nasil alistin mi demedi
Her cuma aradim gectigimiz cuma aramadim
Aksam esimle konustu beni sormadi bile
Abartiyor muyum cok mu beklentiye giriyorum sizce?
Halbuki ise baslamadan onceki cuma aradigimda soylemistim

Bir de gorumcem dogumgununde aramadik diye bozulmus
Kizi mesaj atti annem size kizdi diye
Ben 3yillik evliyim 1kere dogumumda aradi sadece
Ne esimi ne beni degil DG icin aramak gurbete gittigimde ble aramadi

Kisasa kisas yapmak da istemiyorum ama guceniyorum
Sali gunu gidecegiz pek icimden gelmiyor odama kapanip blogumu yazacagim sanirim

herkese meraba:)
okuyorum arada ama yazmaya pek zamanım olmuyo..
çoookk yorgunum misafir agırlamaktan bitkin düştüm..
2 çocuga ayrı ayrı öglen yemek yap gelene kahve yap neyseki akşam yemegimiz 2 gündür annemden
sagolsun getiriyo...
fırsat buldukçada ev işi yapıyorum ama hep yüzeysel temizlik oluyo böyle...
hergün 1 odayı dip köşe temizlesem 1 haftada evim mis gibi olur diye düşündüm
kızımın odasını temizledim bugün..halı sildim cam sildim dolap içleri oyuncak düzenleme yoruldum valla..
tam otamatik robot gibiyim
hiç oturamıyorum eger oturursam kendimi boşlukta hissediyorum
sizler nasıl yetişiyosunuz

cnm sağlıklı sıhatli zamanlı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın inş.şimdiden tebrik ediyorum..anne olmak bir kadın için yaşanacak en güzel duygu..Allahım isteyen herkese nasip etsin..

cnm bizim en çok kullandığımız çıtçıtlı badilerdi..ilk doğduğu zaman kısa kollu çıtçıtlı badi ve üzerine tulum şeklinde giydirdim hep.. gerçi benim mayıs diye beklediğimiz bebişimiz nisan gibi olunca biraz daha serindi havalar..havalar ısınıncada yine hep çıtçıtlı badi ve altına minik şort şeklinde giydirdim..sıcaklarda süslü püslü kıyafetler giydiremedim pek çok terliyorlar ve sürekli üst değiştirmek durumunda kalınıyor..o yüzden kısa kol ve kolsuz çıtçıtlı badiler al bolca derim..ve ben 0-3 ay badileri bayağı giydirdim 4,5 ay giydi yani..bebeğin kilosu ve büyümeside etkiliyo tabi..bebeğini sağlıcakla büyütmen dileği ile..

canım benim sarısın bombam kontür yok gııı arayamıyorum benim koca evdeyim diye kontür almayı unutkanlık halinde getirdi saolsun bu arada cok güldüm cok yasa emiii kıyafet yazmıssın kıyamet yerine
kızlar evim temizlencek benimde el atsanıza yerleri silekkkk

Yoğurt 1 ay önce denemiştim, ikisi de beğenmemişti, ben de üstelemedim. Tekrar denemenin zamanı geldi artık. Uyku düzenlerini de biraz kendileri oluşturdular, akşama gerçekten çok yorulmuş oluyorlar ama 5 gibi bir kere daha uyutursam bu sefer 7de uyumuyorlar. O yüzden böyle oluyor maalesef. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım.

Kizlar disler icin flor takviyesi kullaniyor musunuz?
Bir de vitamine devam ediyor musunuz hala?
Biz hergun 2 3cesit meyve yiyoruz vitamin takviyesi sart mi ki

PORTER MELEGIM sizin ulkelerde uygulamalar nasil?

Flor tableti bildiğim kadarıyla Almanya'da veriyorlar. İsviçre'de flor takviyesi yapmıyoruz, doktorumuz onun yerine dişlerini fırçalamamızı tavsiye etti. Araştırmalara göre zaten dişe direkt uygulanan flor daha etkili oluyormuş. Her gün bebekler için özel diş macunuyla bir kere fırçalıyoruz, hem de alışmış oluyor çocuklar. Vitamin olarak D vitaminini doğumdan beri kullanıyoruz. Yine doğumdan itibaren 2 damla/kg dozunda demir damlası kullandık, 6. ay kontrolünde hemoglobin değerleri iyi çıkınca bıraktık. Başka vitamin vermiyorlar.

beykozum türk dil kurumu gibisin valla nerde bi yazım hatası var hopp yakalıyosun...

bende senin numaran yok özelden numaranı ver şekerim arada arayıp o güzel sesini duyayım bende..öptüm çıtırcık..

Selam arkadaşlar,dünden beridir yoktum sebebini son yazımda belirtmiştim.Gece bir ara geldim biraz yazılanları okuyunca kızım ağlamıştı hemen kalktım bende.Ara ara aklımda burası...
Kızım gene kusma krizine girdi dün iki defa bugün bir defa tüm kahvaltıyı kustu.Acaba kahvaltı menüm mü ağır kızlar.Bir size de danışayım.Menümüzde:
1 yumurta sarısı
4 cicibebe
yarım muz püresi
1tatlı kaşığı labne
1 çay kaşığı ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez
2 ölçek devam sütü.
1 çay kaşığı tahin
Aslında her zaman olmuyor fakat bir kaç gündür üstüste oldu bu.

Valla canım benim doktor da ben boğazından geçene bakarım nasıl geçtiğine değil demişti.O yüzden yarı oturur yarı uzanır vaziyette yastıkta besleniyoruz.Bu aralar mama sandalyesinde deneyeceğim.
Ya ben ya bendünden beridir regl oldum ha bire ped değiştiriyorum.Aslında sevindim halime çünkü acaba hamile miyim diye efkarlanmıştım:18::18:Geçmiş olsun canım,bari biraz pekmez falan iç.Kan yapıcı besinler tüket.Hızla kilo da veriyorsun mazallah tansiyonunu etkilemesin
Turuncum,kader ortağım benim bebiş meyve yemeye fırsat vermiyor malesef.Dün kahvaltıdan 2,5 saat sonra meyve püreledim verdim afiyetle bitirdi derken ağız burun fışkırırcasına kahvaltı dahil her şeyi kusuverdi.Anacığım bu kızın midesi bekleme odası gibi aldığını öğütmüyorki,kustuklarına bakıyorum sarı sarı yumurtalar,meyveler vb.Yani demem o ki iki öğün arasında 3 saat beklemek zorunda kalıyorum dolayısıyla ağzına bir şey veremiyorum su hariç.
Annezeynebin dün yazdığı menüsünü görünce(Maşallah)saat aralığını benimkine nazaran kısa buldum.Ömer kısa sürede sindiryor demekki.Galiba benim kızda sindiirim problemi var:44:
ikili test yorumlamayı bileb var mı lütfen bilen biri bişeyler desin

fs20 KOMB\'ddNE R\'ddSK:< 1:10000 \par \'ddK\'ddL\'dd TEST4266 \par YA\'de R\'ddSK\'dd558 \par TR\'ddSOMY 13/18+ NT:< 1:10000 \par }

ne anlama geliyor bunlar...
Şu anlama geliyor senin oğlun olacak
Canım ben de senin gibi karıştıranlardanım.3 çeşit malzemeyi tencereye koyunca gözüm doymuyor,şundan da,bundan da derken bakıyorum 5-6 çeşit olmuş.Yarasın bebişlerimize,fakat kusmadan
Tatlım ben de pütürlü veriyordum bir kaç defa kusunca vazgeçtim iyice blendırdan geçirip veriyorum.Ne oluyor bunlara gene ayaklandılar kusmaktan bıkmıyorlar yahu!

Valla Zeynepciğim bilmemki ne söylesem sana şu kv ile ilgili.Bence içinden geldiği gibi takıl arkadaşım.Aramak mı istiyorsun ara,görmek görüşmek içinden gelmiyor mu o zaman boşver arkadaşım.Bak anlatayım dün olanları;eşimin dedesi yani annesinin babası geçen günlerde vefat etti(Allah rahmet eylesin).Eşim annesiyle tel.de konuşurken ban işaret ediyor sana vereyim tel.i başsağlığı dile diye ben de reddettim.Çünkü biliyorsunuz bu ramazanda anneannemi kaybettim(Allah rahmet eylesin)ve eşimin tarafından hiç kimse başsağlığı dilemedi.Dolayısıyla kısasa kısası uygulamak istedim ben de...Yani içimden geldiği gibi davranıyorum.Eşim görev icabı konuşsaydın keşke dedi fakat haklı olduğumu bildiği için üstelemedi.Neymiş efendim haberleri olmamış,eşim söylememiş.Bu benim sorunum değil,benim de haberim omadı o zaman dedim ben de eşime.Sonra konuyu kapattık,sorun yaşamadık.Şimdi kv bozulmuştur kesin.Dün tel.de kalabalık bir ortamdaydı konuşurken kızımı soruyor eşime,yani başka insanların yanında torununu seviyor soruyor gibi davranıyor yoksa sorduğu yok.Bunu eşim de biliyor.Neyse bak gene sinirlendim...

beykozum türk dil kurumu gibisin valla nerde bi yazım hatası var hopp yakalıyosun...

bende senin numaran yok özelden numaranı ver şekerim arada arayıp o güzel sesini duyayım bende..öptüm çıtırcık..

canım benim hosuma gider yanlıs kelimeler annem sagolsun hep yanlıs seyler söyler bende gülerdim şimdi insanların söyledikleri dikkatimi cekiyor pıçak diyo mesela kv ben düzeltince kıl oluyor ve bu beni dahada mutlu ediyor

BALKABAKLI MUHALLEBİ

2 su bardğı su
birkaç dilim balkabağı
3 kaşık pirinç unu
pekmez,tahin,fındık vb.
balkabaklarını suda haşla yumuşayınca çatalla ez.Sonrasında pirinç ununu ekle.İçine arzuya göre pekmez,fındık,tahin vb. ekleyebilirsin.

Kızlar sizce kızımın kahvaltı menüsüne ve sebze püresine ekmek ekleyeyim mi ve ne kadar?

turuncu gene basladın hikayelere:))))
cnm burası mayıs anneleri degil mi bunları yazmıcazda memleket meselelerini mi yazcaz acaba
2 gün corbasını cok güzel yedi sevinçten cıldırdım bugünde yediremedim nasıl üzüldüm hayat yemesi ve yememesi üzerine kurulu su aralar yerse ben cok mutlu yemezse çok mutsuz nasıl oluyor bu cocuk bunu nasıl yapıyor bilmem
neyse turuncu sana sorum şu
biara kayranın dudaklarıyla pufff yapıp yemekleri sactıgını söylemiştim buaralar bizimki bunu cok yapıor çözüm buldun mu bulduysan ne nasıl vazgeçti bu davranıstan

cnm muz ağır ve tok tutucu bir meyve..sanki kahvaltı yerine muzu yoğurtla yada muhallebiyle versen..hem yumurta hem tahin hem muz biraz fazla olabilirmi acaba diye düşündüm..ama sen doktoruna yinede danış bence ben nacizane fikrimi söylüyorum.. bide çok tatlımı oluyor acaba (cicibebe,tahin,pekmez,muz hepsi tatlı) o yüzden kusabilirmi bilemedim..

bizim kahvaltımız şöyle..
90cc devam sütü(3 ölçek)
1.5 yemek kaşığı 8 tahıllı kahvaltı maması
1 tk lor peyniri(kendi yaptığım)
1 çk tereyağ
1 tk pekmez
1 tk labne
1 çk ceviz
1 yumurta sarısı

biz bu ay kilo alması için bu şekilde deniyoruz bakalım inş. faydası olur..

Cok gecmis olsun, bende oglumu 4 aylik iken sunnet yaptirdim hatta en iyi cerrahi bulmak icin cok ugras verdim,o siralar Tr deydik buldum snunda ama insan ne olursa olsun rahat edemiyor;allah biliyor yaa bende cok korktum
smdi seni okuyunca demekki sunnette de sorun yasiyan bebek olabiliyormus,allah baska dert vermesin cok zor, dedigin gibi sagliklari yerinde olsunda yemeleride duzelir ins zamanla

Yetisemiyorum
Daha dogrusu ise girince daha duzenli olmaya calisiyorum ipin ucu kacmasin diye
Her sabah 6da uyanip 12de yatiyorum gece 3te emzirme seansi
Yine de bitmiyor
Su an banyoyu ovmam lazim size yaziyorum mesela
Yok arkadas yok
Ye tis mi yorr

[Canim ya Omer istahlli bir bebek biliyorsuun ama kahvaltida bu kadar yemiyor
Sendeki cicibebe yerine bizde ekmek var onun disinda sende devam sutu ve muz var fazla olarak
Ne bileyim bana fazla geldi sanki :s mideleri 200cc kadar hala...

Bir de ekmegin fazlasi kansizlik yapiyormus
Bence 1ogunune eklesen yeter
Ama az yiyorsa porsiyonun besleyiciligini arttirmak adina olabilir
Sonucta bebeklerimize gore sekillendiriyoruz bazi genel kurallari

Himmm yummy, benim bile cnm cekti ins bebeklerde sever ben yarin bir deneyim bunuda,,malum herseyi deniyoruz ama bizimkine bir turlu begendiremiyoruz,iki gundur mercimek corbasi yedirmeye calisiyorum tam bir kabus (
Ben kahvaltida ve corbalarda ekmek katarak veriyorum cnm, doyurucu oluyor ,,karbonhidrat iceriyor lazim ekmekte
Sebze puresi zaten yogun oluyor bence ekmekle zorlamamak lazim gibi geliyor bana ama sen dene alirsa Doga ver biraz sorun olmaz sanmam

Gece kuşuuuu geldii
Bi kaç gün giremedim yine kızlar geçmiş birikmiştir:)
Süt oğlumm geldi 1 gece burda kaldılar bu günde yemeğe davetliydik takip edemedim
Minik kuşum büyümüş ağzını yamultarak bi gülmesi var ki çok tatlı
Çok güzel agular yapıyo
Benim bıdık yanında dana gibi duruyo

Tarık Buğra çok üzüyor beni zaten kahvaltı hariç her öğününü 100 cc olarak hazırlıyordum 1 kaşık veriyorum hemen öğürüyo bilerek yapıyo bunu
Sadece yoğurt yiyo..onda da ilk kaşığı verince öğürüyo tadını alınca devam ediyo
Dün ve bu gün öğlen kustu
Gündüzleri emmeyi bıraktı sayılır sadece geceleri emiyo
Bende moral 0
Zaten hiç bi zaman çok istemek etmdiğini hatırlamıyorum ki
Gece sabaha kadar 7 kez uyanıyo emiyo
Emdiği için şikayet etmiyorum ama gündüz emmeyi bırakan bebek bi müddet sonra da gece emmeyi bırakıyor
Off offff

iyi geceler bayanlar anne sütüyle beslenen çocuklarınız günde kaç defa kaka yapmaya baladılar acaba benimki günde 3 4 defa yapıyo bazen 6 defaya bile çıkıyo ama çok az kilo alıyo merak ettim bu kadar kaka yapması normal mi diye

sizin menüleri görünce acaba ben çocugumu açmı bırakıyorum diye düşünmeye başladım
yanlış anlaşılmasın kimseye fazla yediriyosun demiyorum ama bizim menü daha azmış bunu anladım..
sabah- yarım yumurta sarısı,1 tk labne,1 tk pekmez ve ıhlamur
öglen-sebze püresi yaklaşık yarım kase
akşam üstü-meyve püresi 4 tatlı kaşıgı kadar
akşamda sadece yogurt
tabi aralarda hep emiyo canı ne zaman isterse emziriyorum ben..
pirinç unu vermiyorum ben..muhallebide yemiyo..irmigi genelde yemeklerinde kullanıyorum
haftada 3 gün kıyma koyuyorum yemeklerine..daha tavuk ve balık hiç vermedim..
az mı sizce?
zorlamıyorum sadece yedigi kadar veriyorum:18:

benim kızımda böyleydi canım yaklaşık 3 hafta günde 10 defa alt degiştiriyodum hepside kakalı..
meger diştenmiş..dişi patladı kaka gitti
diş çıkardımı sizinki ondan olablir..
doktorada götürmüştüm bu yüzden..bagırsak sesini dinledi bir sorun yok dedi kaka tahliline bile gerek görmedi..
diş yapıyo olabilir..
sen yinede takipte ol bakalım

süt anne olmak çok güzeldir sanırım ne mutlu sana...
umarım bırakmaz oglun emmeyi..bazen bizede oluyo bu tür şeyler birkaç gün sürüyo sonra düzeliyo
neden oluyo anlamış degilim büyüme atagı olabilirmi acaba..
sen moralini yüksek tut canım düzelir inş..

Şeker içeren gıdaların pişik yaptığını bilmiyordum. Dikkat edeyim bende.

Ahh bu çocuklar, 3 kepçe çorba yediyse yoğurdunu yemiyor, kahvaltısını yaptıysa çorbasını içmiyor. Gün içinde mutlaka bir firemiz oluyor.
Sebzeyle arasının iyi olmasına sevindim. Maaşallah.

İçimi rahatlattın. Bir an için yanlış birşey yaptığımı düşünmüştüm. 14 çeşidi bir araya getiremem gerçi 6-7 kararında şimdilik. :)

Çok sağol canım yaaa. Yıkamaya başladım. Duruma göre pamuklu su kullanırım.

canım hametan doktora saglık ocagına her gittigimde yazdırıyorum ama bu ara cıkmadım bitti arko krem kullanıyorum oda cok işe yarıyor 1tl hemde

Arko mu süper yaa. Arko nem olan mı, yoksa şu yeşil tüpte olan mı ? Ne olur ne olmaz aklımda bulunsun.

Bebek deyip geçmemek lazım senden benden uyanık bu bıdıklar valla, anneyi babayı parmaklarında oyum oyum oynatıyolar köçek gibi.

Ben eşimede diyorum. bunların içine büyük adam kaçmış.

Bu muhallebiyi denemeliyim. Emir bey yemezse talibi bol olur bu muhallebinin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…