Merhaba bende Allah nasip ederse 2013 mayıs annesi olucam deneyimli annelere sormak istedim 0-3 aylık kıyafetlerini nasıl almıştınız.Kısa kollu alsam 0-3 ay üşürmü diyorum ama temmuz ağustos çok sıcak bilemedim karışıkmı alayım birde kaç tane alayım ilk etapta mesela çabuk büyüyorlar diyorlar ama yinede sonuçta 3 ay kadar giyiyor dimi yardım ederseniz sevinirim daha almaya başlamadım ama bakıyorum.Heveslenip abartmakta istemiyorum.Şimdiden teşekkür ederim
annezeynep,turuncu,alyel16 sağolun kızlar.fikirleriniz için...
chicco polly'i ne kadara almıştınız annezeynep ve turuncu?Turuncu bu arada chackra olarak bir model bulamadım sitelerde.kılıf deseninin adı mı yoksa?
"Kıyafet kopmadı yine yemek yapmama gerekecek" diyen babycerendi.Bende çok gülmüştüm bu esprisine.
Espri deyince benim çıtır beykozumla da pek konuşamıyoruz.gerçi telim var kendisinde.duyrulur!!!!!
herkese iyi akşamlar,bebişlerinizi mis gıdılarından öpüyorum güzel anneciklerim....
Hatta kk.da bir anne yazmış oğlunun 13 yaşında olduğunu ve köfte yerken hala zorlandığını.Gözüm korktu sanki biraz.
Mesela bir öğün mama yerine yoğurt verebilirsin.Müthiş kalsiyum kaynağı ve özellikle mama içmeyen Doğa için değişik bir alternatif.Benim oğlan bayılarak yiyor yoğurdu.
Yatma ve kalkma saati bize benziyor ama gün içerisindeki uyku düzenleri farklı.İlk uyanmadan sonra 3.30 saat ayaktalar,ikinci uyanmadan sonra yaklaşık 1.5-2 saat ve 3.uyanmadan sonra yatana kadar 4 saat.Benim oğlan daha 4 saat ayakta duramadı.3 saat bekleyince fena yorulup uyumak istiyor.Senin bıcırıklar iyi dayanıklılar
Kizlar disler icin flor takviyesi kullaniyor musunuz?
Bir de vitamine devam ediyor musunuz hala?
Biz hergun 2 3cesit meyve yiyoruz vitamin takviyesi sart mi ki
PORTER MELEGIM sizin ulkelerde uygulamalar nasil?
canım benim sarısın bombam kontür yok gııı arayamıyorum benim koca evdeyim diye kontür almayı unutkanlık halinde getirdi saolsun bu arada cok güldüm cok yasa emiii kıyafet yazmıssın kıyamet yerine
kızlar evim temizlencek benimde el atsanıza yerleri silekkkk
Valla canım benim doktor da ben boğazından geçene bakarım nasıl geçtiğine değil demişti.O yüzden yarı oturur yarı uzanır vaziyette yastıkta besleniyoruz.Bu aralar mama sandalyesinde deneyeceğim.kızlar yardımcı olur musunuz?
bimin bezini kullanan var mı
bebekleriniz oturarak yiyebiliyor mu ben yatırarak yediriyorum çorbasını?
hala emeklemedi 1 aydır 4 ayak üstünde duruyo popoyu ileri geri oynatıo o kadar:))
bir de çorbaları sıvı kıvamda muhallebi püre kıvamında yemiyor çıkartıyor hemen.dr alıştır kusarsa kussun sen koyu kıvamda vermeye devam et dedi ama cıkssss..almıyor...
Ya ben ya benkızımda grıp olduuu
offffffff bu kısı sevmıyorum bennnn
zeynep gecmıs olsun cnmmm
hepımız dusurduk yahuu ben 2 kereee
hala uzuluyorummmm
elele
ben bım kullanıyorum 5 aydır fln
gayet memnunummm
gecen bım kapalıydı molfıx almıs esım
88 lı almıs zor bıtırdım
bızım kakamız hep tasıyor dıgerlerındeeee
nasıl ıs anlamıyorummm
kızlar telden yazıyorum...
Pc acıcak vaktım ve halım yokkk
hepınıze ck tesekkur ederm
cok kan kaybettım tansıyonum hep dusukkk
2 sıse seruma ıhtıyacım varrr
gıdıp taktırcak vaktım yok
su gıbı tuketsemmı acaba
Turuncum,kader ortağımAvokadoyu ben sevmesemde bebekler için çok faydalı evet.
Ben 5.5 aylıkken gün aşırı veriyordum.Özellikle muz ile püre edildiğinde o baskın aroması kayboluyor ve güzel bir protein kaynağı oluyor.
Buralarda bulunmadığı için gittiğim büyükşehirlerde en sertlerinden stoklayıp getiriyordum ve olgunlaştıkça yediriyorum.
Evet pütürlüde bugün 2.ci gün.Kahvaltımızı ayrı ayrı yapmaya başladık tekrar.Bir ara bu şekilde yemeyi ret edip iştahsızlaşınca kaşık maması ve kendi hazırladığım muhallebilerden falan verdim.
Dün akşam taze sütten bir avuç lor yaptım (bayılıyorum bu peynirin tadı,böyle kaymakımsı değişikk mmmmm)
Sabah yumurtamızı haşlanana kadar ara ara ağzına yumuşak lor peynirinden verdim.Geveleye geveleye yedi ve verdikçe ağzını açtı.
Sonra sırasıyla yumurta sarısı süt ve süt ile ıslatılmış ekmek içi şeklinde devam ettik.Zaten bu şekilde yemeye alışkın olacak ki fazla öğürmedi.Sadece sonlara gelince doyduğu için öğürmeye başladı o kadar.
Meyve olarak 3/1 muzu elimle yedirdim.Yanında da yarım kabuğu soyulmuş minik doğranmış mandalin vardı.Mandalin yemekten daha çok hoşlandı diyebilirim.Muzu her zaman elimden yerken bugün öğürerek yedirdim.Yani kızlar beslenme öğünü 5-10 dakika sürüyorsa bu şekilde yarım saati geçiyor ama alışması için mecburum.
Sırada etli nohut yemeği var.Etleri süzgeçten geçirip nohutları çatalla ezeceğim.Yumuşak olması için düdüklüde baya uzun pişirdim.
Dur bakalım ne olacak :18:
Kızlar size bunu yazarken aklıma ne geldi biliyormusunuz.
Hani buraya gelipte "bıktık turuncunun süt hikayelerini dinlemekten"diyen bir şahıs vardı,o geldi.
Yazık ,şimdide benim oğlanın pütürlü yiyip yiyemiyeceğini dinlemekten bıkacak
Şu anlama geliyor senin oğlun olacakikili test yorumlamayı bileb var mı lütfen bilen biri bişeyler desin
fs20 KOMB\'ddNE R\'ddSK:< 1:10000 \par \'ddK\'ddL\'dd TEST4266 \par YA\'de R\'ddSK\'dd 558 \par TR\'ddSOMY 13/18+ NT:< 1:10000 \par }
ne anlama geliyor bunlar...
Canım ben de senin gibi karıştıranlardanım.3 çeşit malzemeyi tencereye koyunca gözüm doymuyor,şundan da,bundan da derken bakıyorum 5-6 çeşit olmuş.Yarasın bebişlerimize,fakat kusmadanArkadaşlar siz çorba yaparken en fazla 3 çeşit koyduğunuzu yazmıştınız.
Benim çorbamda ise şunlar oluyor.
1 tatlı kaşığı mercimek
1/2 havuç
1/2 patates
1 t.k. şehriye
az bal kabağı
az kereviz, yada yaprağı
bazen soğan
bazen sarımsak
kıyma yada tavuk eti ve suyu
çokmu çok karıştırmış oluyorum ben.
Bizim Emir paşa bu şekilde bazen 3 kepçe yiyor.
Tatlım ben de pütürlü veriyordum bir kaç defa kusunca vazgeçtim iyice blendırdan geçirip veriyorum.Ne oluyor bunlara gene ayaklandılar kusmaktan bıkmıyorlar yahu!Eveet etli nohut yemeği facia oldu !!
Yemeğin etini süzgeçten geçirmeyi beceremeyince biraz suyu ve nohut tanesini blenderden geçirdim.Geri kalan taneleride çatalla ezdim.Ağzıma aldığımda hafiften biraz fazla pütürlüydü.
Oynaya zıplaya,şarkı söyleye dinleyeeee 100 cc zoraki yedirdim.Yaklaşık 50 cc ye geldiğinde gözümün içine bakarak kendisini kusturdu.Kasıtlı yaptığını düşünüyorum.
Ben hiç oralı olmayarak ağzını sildim ve devam ettim.Yine yaklaşık 50 cc yedi veee yine aynı şekilde kusturdu kendisini.Kusturdu diyorum çünkü zorla öğürüyor gibi.Yine oralı olmadım,2-3 kaşık daha verdim ve kaldırdım...
Karnının doymasını,yeterince protein almasını çok isterdim ama neyse...
Akşam üstü irmikli muhallebiyi her zaman kinden daha yoğun yaptım.Normalde baya akıcı kıvamda yapardım sevmiyor diye.Bugünki yoğun olunca afalladı biraz.3 kaşıktan sonra kusturdu kendisini.Ağzını sildim ve devam ettik.İlgisini farklı yönlere çekince kalan muhallebiyi sıkıntısız yedi.
Pütürlü olduğunu hissedince ağzında bekletiyor,göz göze gelirsek ağzını kocaman açarak çıkarmaya çalışıyor,en son gözümün içine bakarak öğürüyor.Yani her kaşıktan sonra yüksek sesle bir şarkı patlatıyorum ve ilgisini farklı yönlere çekmeye çalışıyorum...
Anne = şebek....
Kizlar acibademdeki 3farkli doktor ve dogum yaptigim diger ozel hastanedeki doktorumuz flor takviyesi verdi
Prof Dr Hilal Mocan da sudaki orani 0.3ten az olan bolgelerde kullanilmali diyor
Buskiyi arayip sorduk 0.16 imis yani bu degere gore kullanmamiz lazim ama beni biliyorsunuz ilac fobim var
Ne yapsamm ne yapsammm
NAGIS chackra bizimkinin deseninin adi. 259tlye almistik
KIZLAR ise basladigimdan beri kv bir kere bile arayip nasil alistin mi demedi
Her cuma aradim gectigimiz cuma aramadim
Aksam esimle konustu beni sormadi bile
Abartiyor muyum cok mu beklentiye giriyorum sizce?
Halbuki ise baslamadan onceki cuma aradigimda soylemistim
Bir de gorumcem dogumgununde aramadik diye bozulmus
Kizi mesaj atti annem size kizdi diye
Ben 3yillik evliyim 1kere dogumumda aradi sadece
Ne esimi ne beni degil DG icin aramak gurbete gittigimde ble aramadi
Kisasa kisas yapmak da istemiyorum ama guceniyorum
Sali gunu gidecegiz pek icimden gelmiyor odama kapanip blogumu yazacagim sanirim
beykozum türk dil kurumu gibisin valla nerde bi yazım hatası var hopp yakalıyosun...
bende senin numaran yok özelden numaranı ver şekerim arada arayıp o güzel sesini duyayım bende..öptüm çıtırcık..
turuncu gene basladın hikayelere:))))Eveet etli nohut yemeği facia oldu !!
Yemeğin etini süzgeçten geçirmeyi beceremeyince biraz suyu ve nohut tanesini blenderden geçirdim.Geri kalan taneleride çatalla ezdim.Ağzıma aldığımda hafiften biraz fazla pütürlüydü.
Oynaya zıplaya,şarkı söyleye dinleyeeee 100 cc zoraki yedirdim.Yaklaşık 50 cc ye geldiğinde gözümün içine bakarak kendisini kusturdu.Kasıtlı yaptığını düşünüyorum.
Ben hiç oralı olmayarak ağzını sildim ve devam ettim.Yine yaklaşık 50 cc yedi veee yine aynı şekilde kusturdu kendisini.Kusturdu diyorum çünkü zorla öğürüyor gibi.Yine oralı olmadım,2-3 kaşık daha verdim ve kaldırdım...
Karnının doymasını,yeterince protein almasını çok isterdim ama neyse...
Akşam üstü irmikli muhallebiyi her zaman kinden daha yoğun yaptım.Normalde baya akıcı kıvamda yapardım sevmiyor diye.Bugünki yoğun olunca afalladı biraz.3 kaşıktan sonra kusturdu kendisini.Ağzını sildim ve devam ettik.İlgisini farklı yönlere çekince kalan muhallebiyi sıkıntısız yedi.
Pütürlü olduğunu hissedince ağzında bekletiyor,göz göze gelirsek ağzını kocaman açarak çıkarmaya çalışıyor,en son gözümün içine bakarak öğürüyor.Yani her kaşıktan sonra yüksek sesle bir şarkı patlatıyorum ve ilgisini farklı yönlere çekmeye çalışıyorum...
Anne = şebek....
Selam arkadaşlar,dünden beridir yoktum sebebini son yazımda belirtmiştim.Gece bir ara geldim biraz yazılanları okuyunca kızım ağlamıştı hemen kalktım bende.Ara ara aklımda burası...
Kızım gene kusma krizine girdi dün iki defa bugün bir defa tüm kahvaltıyı kustu.Acaba kahvaltı menüm mü ağır kızlar.Bir size de danışayım.Menümüzde:
1 yumurta sarısı
4 cicibebe
yarım muz püresi
1tatlı kaşığı labne
1 çay kaşığı ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez
2 ölçek devam sütü.
1 çay kaşığı tahin
Aslında her zaman olmuyor fakat bir kaç gündür üstüste oldu bu.
Bir aciklama yapmadi aslinda sunneti yapan prof. ama bizim sulalede doktor cok, damarlardan birini yakmayi unutmustur dediler. oyle oldugunu varsayiyorum cünkü sürekli kanamasi vardi birtanemin. tampon falan denedi, bir bant yapistirdi, gecmeyince ameliyata aldilar tekrar. alt tarafi sunnet dersin iste herkes oluyor ama Rabbim bizi boyle sinadi, oglum kollarimda bayilinca omrumden omur gitti, nasil tekrar hastaneye gittigimizi hic hatirlamiyorum.neyse gecti gitti. biz de istahsizlikla cok bas ettik. 6 ay kontrolunde hala 6.5 kilo idik. simdi biraz topladik. meyvesini sebzesini reddetmeden yiyor. sutu pek aradigini soyleyemem. gunde 500u bulamiyoruz ama buna da sukrediyorum. sagligi yerinde olsun da, varsin az yesin.
demire gelince doktor en cok demir ette ve cigerde varmis. ciger icin daha cok erken dedi. kiyma ile basladik, her gun 1 yemek kasigi ekliyorum sebzesine . bizim doktor et ve kemik suyuna karsi. etin kendisi varken suyu niye diyor. demir ilacini da bolup veriyorum. oglen corbasi ile 3-4 damla. aksam ustu meyvesi ile 3-4 damla. az az olunca kusma yapmadi bizde. yedigine karistiriyorum tadini almadan gidiveriyor.
ne yapiyorsak onlarin iyiligi icin yapiyoruz. yarın oglen bizim monude puturlu corba var :)
Yetisemiyorumherkese meraba:)
okuyorum arada ama yazmaya pek zamanım olmuyo..
çoookk yorgunum misafir agırlamaktan bitkin düştüm..
2 çocuga ayrı ayrı öglen yemek yap gelene kahve yap neyseki akşam yemegimiz 2 gündür annemden
sagolsun getiriyo...
fırsat buldukçada ev işi yapıyorum ama hep yüzeysel temizlik oluyo böyle...
hergün 1 odayı dip köşe temizlesem 1 haftada evim mis gibi olur diye düşündüm
kızımın odasını temizledim bugün..halı sildim cam sildim dolap içleri oyuncak düzenleme yoruldum valla..
tam otamatik robot gibiyim
hiç oturamıyorum eger oturursam kendimi boşlukta hissediyorum
sizler nasıl yetişiyosunuz
Selam arkadaşlar,dünden beridir yoktum sebebini son yazımda belirtmiştim.Gece bir ara geldim biraz yazılanları okuyunca kızım ağlamıştı hemen kalktım bende.Ara ara aklımda burası...
Kızım gene kusma krizine girdi dün iki defa bugün bir defa tüm kahvaltıyı kustu.Acaba kahvaltı menüm mü ağır kızlar.Bir size de danışayım.Menümüzde:
1 yumurta sarısı
4 cicibebe
yarım muz püresi
1tatlı kaşığı labne
1 çay kaşığı ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez
2 ölçek devam sütü.
1 çay kaşığı tahin
Aslında her zaman olmuyor fakat bir kaç gündür üstüste oldu bu.
Valla canım benim doktor da ben boğazından geçene bakarım nasıl geçtiğine değil demişti.O yüzden yarı oturur yarı uzanır vaziyette yastıkta besleniyoruz.Bu aralar mama sandalyesinde deneyeceğim.
Ya ben ya bendünden beridir regl oldum ha bire ped değiştiriyorum.Aslında sevindim halime çünkü acaba hamile miyim diye efkarlanmıştım:18::18:Geçmiş olsun canım,bari biraz pekmez falan iç.Kan yapıcı besinler tüket.Hızla kilo da veriyorsun mazallah tansiyonunu etkilemesin
Turuncum,kader ortağımbenim bebiş meyve yemeye fırsat vermiyor malesef.Dün kahvaltıdan 2,5 saat sonra meyve püreledim verdim afiyetle bitirdi derken ağız burun fışkırırcasına kahvaltı dahil her şeyi kusuverdi.Anacığım bu kızın midesi bekleme odası gibi aldığını öğütmüyorki,kustuklarına bakıyorum sarı sarı yumurtalar,meyveler vb.Yani demem o ki iki öğün arasında 3 saat beklemek zorunda kalıyorum dolayısıyla ağzına bir şey veremiyorum su hariç.
Annezeynebin dün yazdığı menüsünü görünce(Maşallah)saat aralığını benimkine nazaran kısa buldum.Ömer kısa sürede sindiryor demekki.Galiba benim kızda sindiirim problemi var:44:
Şu anlama geliyor senin oğlun olacak
Canım ben de senin gibi karıştıranlardanım.3 çeşit malzemeyi tencereye koyunca gözüm doymuyor,şundan da,bundan da derken bakıyorum 5-6 çeşit olmuş.Yarasın bebişlerimize,fakat kusmadan
Tatlım ben de pütürlü veriyordum bir kaç defa kusunca vazgeçtim iyice blendırdan geçirip veriyorum.Ne oluyor bunlara gene ayaklandılar kusmaktan bıkmıyorlar yahu!
Valla Zeynepciğim bilmemki ne söylesem sana şu kv ile ilgili.Bence içinden geldiği gibi takıl arkadaşım.Aramak mı istiyorsun ara,görmek görüşmek içinden gelmiyor mu o zaman boşver arkadaşım.Bak anlatayım dün olanları;eşimin dedesi yani annesinin babası geçen günlerde vefat etti(Allah rahmet eylesin).Eşim annesiyle tel.de konuşurken ban işaret ediyor sana vereyim tel.i başsağlığı dile diye ben de reddettim.Çünkü biliyorsunuz bu ramazanda anneannemi kaybettim(Allah rahmet eylesin)ve eşimin tarafından hiç kimse başsağlığı dilemedi.Dolayısıyla kısasa kısası uygulamak istedim ben de...Yani içimden geldiği gibi davranıyorum.Eşim görev icabı konuşsaydın keşke dedi fakat haklı olduğumu bildiği için üstelemedi.Neymiş efendim haberleri olmamış,eşim söylememiş.Bu benim sorunum değil,benim de haberim omadı o zaman dedim ben de eşime.Sonra konuyu kapattık,sorun yaşamadık.Şimdi kv bozulmuştur kesin.Dün tel.de kalabalık bir ortamdaydı konuşurken kızımı soruyor eşime,yani başka insanların yanında torununu seviyor soruyor gibi davranıyor yoksa sorduğu yok.Bunu eşim de biliyor.Neyse bak gene sinirlendim...
BALKABAKLI MUHALLEBİ
2 su bardğı su
birkaç dilim balkabağı
3 kaşık pirinç unu
pekmez,tahin,fındık vb.
balkabaklarını suda haşla yumuşayınca çatalla ez.Sonrasında pirinç ununu ekle.İçine arzuya göre pekmez,fındık,tahin vb. ekleyebilirsin.
Kızlar sizce kızımın kahvaltı menüsüne ve sebze püresine ekmek ekleyeyim mi ve ne kadar?
iyi geceler bayanlar anne sütüyle beslenen çocuklarınız günde kaç defa kaka yapmaya baladılar acaba benimki günde 3 4 defa yapıyo bazen 6 defaya bile çıkıyo ama çok az kilo alıyo merak ettim bu kadar kaka yapması normal mi diye
Gece kuşuuuu geldii
Bi kaç gün giremedim yine kızlar geçmiş birikmiştir:)
Süt oğlumm geldi 1 gece burda kaldılar bu günde yemeğe davetliydik takip edemedim
Minik kuşum büyümüş ağzını yamultarak bi gülmesi var ki çok tatlı
Çok güzel agular yapıyo
Benim bıdık yanında dana gibi duruyo
Tarık Buğra çok üzüyor beni zaten kahvaltı hariç her öğününü 100 cc olarak hazırlıyordum 1 kaşık veriyorum hemen öğürüyo bilerek yapıyo bunu
Sadece yoğurt yiyo..onda da ilk kaşığı verince öğürüyo tadını alınca devam ediyo
Dün ve bu gün öğlen kustu
Gündüzleri emmeyi bıraktı sayılır sadece geceleri emiyo
Bende moral 0
Zaten hiç bi zaman çok istemek etmdiğini hatırlamıyorum ki
Gece sabaha kadar 7 kez uyanıyo emiyo
Emdiği için şikayet etmiyorum ama gündüz emmeyi bırakan bebek bi müddet sonra da gece emmeyi bırakıyor
Off offff
Nasıl ki her evin yoğurt yiyişi farklıysa her bebeğin çorba içişi de farklı sanırım
Ben kendi verdiğim sekilde yazıyorum yine canım;patates ve havuc genelde sabit,
mercimekse kıymalı, tel şehriyeyse tavuklu,kabaklıysa piriçli olarak değişiyor çorbalarım..yani bizim yediklerimize cok yakın,
ha ama evde her an her sebze olmuyor o zaman da kafama göre takılıyorum,brokoli ve et karışımı olabiliyor mesela,
yalnız bazen, yediklerinden hafif kızarıklık olabiliyor ozel bölgesinde, o zamanlarda da mesela ıspanak,mercimek yada şeker içeren
sebzeler vermemeye çalısıyorum çünkü onlar pişiği tetikleyebilir diye biliyorum ve birac gun onlardan uzak duruyorum. İstiyorum ki herşey yesin,kararında yesin tabi,Rabbim her yarattığı yiyeceği bi şifa olarak yaratmış.
ben de senin gibi cok karistiranlardanim. biz henuz bakliyatlara gecmedik. 8. ayda dedi doktorumuz.
patates, havuc,bezelye, kereviz, pırasa, lahana, bal kabagi, karnibahar, brokoli, taze fasulye, kıyma ya da et. bu sebzelerden patates ve havuc sabit olmak uzere 5 tanesini karistiriyorum kiyma ile beraber veriyorum.
Masallah Emir pasaya 3 kepce corbayi buyukler bile zor bitirir :) bizim de sebze ile ilgili problemimiz yok cok sukur. ne koysam yiyor.
Oooh afiyet olsun emir paşaya.
İstediğin kadar malzemeyi karıştırabilirsin canım.Tv.de prof.dr.hilal moran bebeklere çorba yaparken bol bol çeşit kullanın demişti.Hatta canlı yayında şuan hatırlamıyorum ama 13-14 çeşit kullanmıştı.
Çok sağol canım yaaa. Yıkamaya başladım. Duruma göre pamuklu su kullanırım.Travazol mantar kremi canım. Kortizonlu olduğu için çok sık kullanma ama evde mutlaka bulundur hatta trosyd î de aynı şekilde bulunmasında fayda bar. Pişik îçin sudokrem kullanıyorum ben. Hemetanın da cok iyi geldiğini duydum. Gecer hemen inşallah. 2-3 gün ıslak mendil kullanma pamuk ve suyla sil ya da yıka. :) hemen gecer insallah.
canım hametan doktora saglık ocagına her gittigimde yazdırıyorum ama bu ara cıkmadım bitti arko krem kullanıyorum oda cok işe yarıyor 1tl hemde
Bebek deyip geçmemek lazım senden benden uyanık bu bıdıklar valla, anneyi babayı parmaklarında oyum oyum oynatıyolar köçek gibi.
BALKABAKLI MUHALLEBİ
2 su bardğı su
birkaç dilim balkabağı
3 kaşık pirinç unu
pekmez,tahin,fındık vb.
balkabaklarını suda haşla yumuşayınca çatalla ez.Sonrasında pirinç ununu ekle.İçine arzuya göre pekmez,fındık,tahin vb. ekleyebilirsin.
Kızlar sizce kızımın kahvaltı menüsüne ve sebze püresine ekmek ekleyeyim mi ve ne kadar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?