Merhaba
2012 Enlerini(Anne Adayları Kulübünde severek takip ettiğiniz, aktif, popüler Anne Adayları grubu ?) seçiyoruz Mayıs Anneleri gurubuna oylarınızı bekliyoruz....
http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...iginiz-aktif-populer-anne-adaylari-grubu.html
iyi geceler bayanlar anne sütüyle beslenen çocuklarınız günde kaç defa kaka yapmaya baladılar acaba benimki günde 3 4 defa yapıyo bazen 6 defaya bile çıkıyo ama çok az kilo alıyo merak ettim bu kadar kaka yapması normal mi diye
Canım ben de senin gibi karıştıranlardanım.3 çeşit malzemeyi tencereye koyunca gözüm doymuyor,şundan da,bundan da derken bakıyorum 5-6 çeşit olmuş.Yarasın bebişlerimize,fakat kusmadan
Az evvel esimin uyeligi ile oy verdik ehueheu ..198 bizim oy sayimiz ve mart anneleride 222 yani eger firsatiniz varsa hadiyin bir kez daha bastiralim ve biterelim bu isi ...ben bundan sonraki mesajda linki yeniden veriyim belki goren olur
Gece kuşuuuu geldii
Bi kaç gün giremedim yine kızlar geçmiş birikmiştir:)
Süt oğlumm geldi 1 gece burda kaldılar bu günde yemeğe davetliydik takip edemedim
Minik kuşum büyümüş ağzını yamultarak bi gülmesi var ki çok tatlı
Çok güzel agular yapıyo
Benim bıdık yanında dana gibi duruyo
Tarık Buğra çok üzüyor beni zaten kahvaltı hariç her öğününü 100 cc olarak hazırlıyordum 1 kaşık veriyorum hemen öğürüyo bilerek yapıyo bunu
Sadece yoğurt yiyo..onda da ilk kaşığı verince öğürüyo tadını alınca devam ediyo
Dün ve bu gün öğlen kustu
Gündüzleri emmeyi bıraktı sayılır sadece geceleri emiyo
Bende moral 0
Zaten hiç bi zaman çok istemek etmdiğini hatırlamıyorum ki
Gece sabaha kadar 7 kez uyanıyo emiyo
Emdiği için şikayet etmiyorum ama gündüz emmeyi bırakan bebek bi müddet sonra da gece emmeyi bırakıyor
Off offff
süt anne olmak çok güzeldir sanırım ne mutlu sana...
umarım bırakmaz oglun emmeyi..bazen bizede oluyo bu tür şeyler birkaç gün sürüyo sonra düzeliyo
neden oluyo anlamış degilim büyüme atagı olabilirmi acaba..
sen moralini yüksek tut canım düzelir inş..
Oyy iyi doysandin sut bebeginin agulamalarina, valla ben cok ozledim agu sesleri duymayi,,bizimki bir zamanlar bir aguuu cekerde hemde uzun hava seklinde :)) hey gidi gunler heyyy,
Moralin sifir olmasin guzelin beterin beteri var, mesela benim velet cok kotu son zamanlardaki beslenmesi..hergun bagrismaya basladik oglanla o bana ben ona...evt evt yanlis duymadiniz oglanda bagiriyor bana dusunun artik halimizi...
Mizmiz yok diye karar verdim kendi kendime artik gittigi yere kadar...hele sekerimserbetimin saglik durumunu ogrenince dedim ki once saglik olsun sonra zaten olacagi var olanlar biz istesekte istemesekte oluyor..ki senin bel agrin var lutfen kendini uzup sinirlerini harap etme..
Bugunlerin gecici oldugunu dusunuyorum, suaralar sunu yapiyorum, ne yiyorsa onu yapiyorum,,taaa ki yedigini buluna kadar..bulma seruveni bazen bir kac cesiti gecebiliyor...misal corba veriyom yemiyor. sonra mama deniyorum yemiyor ,sonra pure deniyorum yemiyor.sonra pirinc muhallabesi ve biskuvi deniyorum onu bakiyorum az yiyor tamam diyorum mecburen ..iste bizden haberler boyle sekerim,,yaa
Kizlar acibademdeki 3farkli doktor ve dogum yaptigim diger ozel hastanedeki doktorumuz flor takviyesi verdi
Prof Dr Hilal Mocan da sudaki orani 0.3ten az olan bolgelerde kullanilmali diyor
Buskiyi arayip sorduk 0.16 imis yani bu degere gore kullanmamiz lazim ama beni biliyorsunuz ilac fobim var
Ne yapsamm ne yapsammm
Selam arkadaşlar,dünden beridir yoktum sebebini son yazımda belirtmiştim.Gece bir ara geldim biraz yazılanları okuyunca kızım ağlamıştı hemen kalktım bende.Ara ara aklımda burası...
Kızım gene kusma krizine girdi dün iki defa bugün bir defa tüm kahvaltıyı kustu.Acaba kahvaltı menüm mü ağır kızlar.Bir size de danışayım.Menümüzde:
1 yumurta sarısı
4 cicibebe
yarım muz püresi
1tatlı kaşığı labne
1 çay kaşığı ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez
2 ölçek devam sütü.
1 çay kaşığı tahin
Aslında her zaman olmuyor fakat bir kaç gündür üstüste oldu bu.
Turuncum,kader ortağımbenim bebiş meyve yemeye fırsat vermiyor malesef.Dün kahvaltıdan 2,5 saat sonra meyve püreledim verdim afiyetle bitirdi derken ağız burun fışkırırcasına kahvaltı dahil her şeyi kusuverdi.Anacığım bu kızın midesi bekleme odası gibi aldığını öğütmüyorki,kustuklarına bakıyorum sarı sarı yumurtalar,meyveler vb.Yani demem o ki iki öğün arasında 3 saat beklemek zorunda kalıyorum dolayısıyla ağzına bir şey veremiyorum su hariç.
Annezeynebin dün yazdığı menüsünü görünce(Maşallah)saat aralığını benimkine nazaran kısa buldum.Ömer kısa sürede sindiryor demekki.Galiba benim kızda sindiirim problemi var:44:
Tatlım ben de pütürlü veriyordum bir kaç defa kusunca vazgeçtim iyice blendırdan geçirip veriyorum.Ne oluyor bunlara gene ayaklandılar kusmaktan
BALKABAKLI MUHALLEBİ
2 su bardğı su
birkaç dilim balkabağı
3 kaşık pirinç unu
pekmez,tahin,fındık vb.
balkabaklarını suda haşla yumuşayınca çatalla ez.Sonrasında pirinç ununu ekle.İçine arzuya göre pekmez,fındık,tahin vb. ekleyebilirsin.
Kızlar sizce kızımın kahvaltı menüsüne ve sebze püresine ekmek ekleyeyim mi ve ne kadar?
turuncu gene basladın hikayelere:))))
cnm burası mayıs anneleri degil mi bunları yazmıcazda memleket meselelerini mi yazcaz acaba
2 gün corbasını cok güzel yedi sevinçten cıldırdım bugünde yediremedim nasıl üzüldüm hayat yemesi ve yememesi üzerine kurulu su aralar yerse ben cok mutlu yemezse çok mutsuz nasıl oluyor bu cocuk bunu nasıl yapıyor bilmem
neyse turuncu sana sorum şu
biara kayranın dudaklarıyla pufff yapıp yemekleri sactıgını söylemiştim buaralar bizimki bunu cok yapıor çözüm buldun mu bulduysan ne nasıl vazgeçti bu davranıstan
Gece kuşuuuu geldii
Süt oğlumm geldi 1 gece burda kaldılar bu günde yemeğe davetliydik takip edemedim
Çok güzel agular yapıyo
Tarık Buğra çok üzüyor beni zaten kahvaltı hariç her öğününü 100 cc olarak hazırlıyordum 1 kaşık veriyorum hemen öğürüyo bilerek yapıyo bunu
Sadece yoğurt yiyo..onda da ilk kaşığı verince öğürüyo tadını alınca devam ediyo
Bende moral 0
Emdiği için şikayet etmiyorum ama gündüz emmeyi bırakan bebek bi müddet sonra da gece emmeyi bırakıyor
Off offff
canım benim hosuma gider yanlıs kelimeler annem sagolsun hep yanlıs seyler söyler bende gülerdim şimdi insanların söyledikleri dikkatimi cekiyor pıçak diyo mesela kv ben düzeltince kıl oluyor ve bu beni dahada mutlu ediyor
turuncunun pütürlü gıdaları kaldı:)canım bu bıdık seni çok yoruyo inş ilerde hayırlı bi evlat olur yakışıklım bi kaç gündür benim bıdıkta kendini kusturmak için öğürüyo çok uyanıklar bunlar
aynı senin yaptığın gibi yüksek sesle şarkılara başlıyorum..yutuyobazende yutmamak için ağzı açık bekliyo robot gibi:)
bu gün komşumuz şarkı seslerin inletiyo apartmanı dedi euheueheuh
dediğin gibi şebek oluyoruzz..herşey yavrularımız için
Gunaydin arkadaslar nette sorun vardi giremedim,dun gece kizim hic uyumayinca soyle bir baktim gecmise, zaten yoklugumuz hiiiicccc farkedilmemis artik nakadar kafama taktiysam ara ara daldigimda sizleri gordum ama skintili bir ruyaydi
Daha sonra gecmisle alakali yazacagim kizlar ama acil olarak sormak istedigim birsey var? Kizimin gece cok uyandigi olurdu ama dunku gibi hiiccc olmamisti resmen on dk arayla uyandi agladi mahvoldummm.Dun ilk defa yoguttan nefret eden kizima sizin yontemlerden biri olan cennet hurmali yogurt yedirdim ve cok sukur yedi sasirdim ve cok mutlu oldum ama ardindan gece boyle yapinca acaba dokundumu diye merak ettim.Sizin bebislere dokunuyormu,acaba miktarimi abarttim,bende hep hurmali yeirrim yeterki yesin demistim ama ege ondan olduysa yedirmemelimiyim ki napim sizce bugunde denesemmi?
Zeynepcim çok geçmiş olsun.günaydın kızlar
öyle keyifli bir sabahtı ki onca uykusuzluğa rağmen
ömer inanılmaz neşeli uyandı... öpüştük koklaştık babasıyla boğuştu altalta üstüste öpücük dolu koklaşma dolu...
sonra yine mesai saati yaklaşınca panik başladı
eşim pompamı hazırlıyor ben de ömerin karşısında dans ederek giyiniyordum
sonra kahvaltısını ve sütünü çantaya koyup geleyim diye mutfağa gittim
gitmişken meyve ve sebzesini de poşetleyeyim dedim
bir yandan da içime sinmedi ya düşerse ya düşerse diye düşünüp dururken eşimin "ah zeynep ahhh" sesini duydum
yanlarına gitmeden düştüğünü anladım çünkü bile bile lades demiş gibiydim
göz göre göre çocuğumun düşmesine sebep olduğum için çok kötü hissediyorum
hani insanın basireti bağlanır ya, herkesi sıkı sıkı tembihlerken kendim ihmal ettim
gerçi ömer yine yaptı büyüklüğünü
1dk bile sürmedi ağlaması. ne bağırmak ne çırpınmak sadece babasının boynuna sımsıkı sarıldı iç çeke çeke gözünden yaşlar süzüldü
ah be oğlum sen daha bebeksin ortalığı yıksan da anneni böyle mahçup etmesen ya dedim içimden
insanın kendi evladına mahçup olması kötü bir hismiş
bundan sonra yetersiz ve ihmalkar olmamak için elimden geleni yapacağım...
eşimin yerdeki halini tarifine göre önce ayakları çarpmış sonra gövdesi düşmüş
vücudunu kontrol ettiğimizde de canının yanma belirtisi yok
yine de 2saat uyutmayacağız
basitretimin bağlanması, ihmalkarlık, kötü annelik, deli cesareti
adı ne olursa olsun bana olmaz demeyin ve artık bıdıklarınızı yatağın üzerinde bırakmayın
en zoruma giden de eşimin "bugüne deRabbimin müsaadesiyle düşürmeden büyütmüştük öyle ce büyüyecek sanmıştım" demesi oldu
bana hiçbirşey ima etmedi sağolsun. ben de öyle düşünüyordum zaten.
kendisi elbet düşüp kalkacak ama bizim ihmalimiz yüzünden canının yanması...
hufff Rabbim daha beterini göstermesin.
daha sıkıntılı kazaların defi için yaşamamız gereken bir ders olmuş olsun.
amma uzun yazmışım.
sabah sabah sıktıysam özür dilerim
Canım paylaşımın için çok sağol aklıma hiç avokado gelmedi doğrusu. meyve sevmeyen kızıma bir de bunu deneyeyim bakalım ne yapacak:44:Avokado için Doğanın mükemmel yiyeceği denir. Nedeni ise basit. Bir insanın ihtiyacı olan gıdanın heme hemen tümünü bünyesinde barındırıyor.
Faydaları
Bebeğinizin zihinsel ve fiziksel gelişimi için muhteşem bir yağ kaynağı. İçinde sodyum ve kolesterol da yok. İçindeki folat, lif, potasyum, E vitamini, demir ile tam bir sağlık bombası... Bir avokado ortalama 19 mikrogram betakaroten ve 3.5 gram yağ içeriyor. Avokadodaki yağ bebeğinizin sinir sistemi ve beyin gelişimi için mükemmel bir destek. Üstelik avokadodaki yağ anne sütündeki yağ ile büyük benzerlik taşıyor.
Bebek 4. ve 6.aylar arasında avokado ile tanışabilir. Bebeğinizin ilk yıllarında büyümesi için karbonhidrat ve yağa ihtiyacı var. Avokado bu noktada yardımınıza yetişiyor. Özellikle onu çeşit çeşit gıdalarla tanıştırırken her an elinizin altında olabilir. Dilerseniz ezip, şeftalisine, armuduna, muzuna veya yoğurduna karıştırabilirsiniz.
Aklınızda bulunsun
Koyu yeşil renkteki avokadoları seçmekte yarar var. Çok yumuşak olmaması da iyi olur. Sert avokadoları oda sıcaklığında bekletirseniz bir iki gün içinde yumuşarlar.
Avokadoyu pişirmeye gerek yok. Soyup ezmeniz yeterli olacaktır.
Bir orta boy avokadoda;
Vitaminler:
Vitamin A - 338 IU
Vitamin C - 20.2 mg
Vitamin B1 (thiamine) - .2 mg
Vitamin B2 (riboflavin) - .3 mg
Vitamin B6 - .6 mg
Mineraller:
Potasyum: 1166 mg
Fosfor: 124 mg
Magnezyum: 67 mg
Kalsiyum: 30 mg
Sodyum:18 mg
Demir:1.4 mg
Ben bebegim icin okuduklarimi biriktiriyorum kizlar, arada da sizinle paylasıyorum
Paylaşmak güzeldir
Hoşgeldin canım işe başlayacakmışsın sana kolay gelsin inşallah bakıcıdan da memnun kalırsın da gözün arkada kalmaz.kızlar herkese merhaba...ben geldimmm..
3 gündür internetimiz kesikti wınn kullanıyorum 10gb doldurmusuz 1 ayda neyse dün yenilendi..sizleri çok özledim..geçmişe bakım dedim ama 3 günlük geçmişin hepsini okumam mümkün deil şöle bi göz gezdirebildim.. amma konuşmuşsunuz yahuu..
bizi soran merak eden herkese çok teşekkür ederim kızlar saolun..nagişte dün aradı saolsun merak etmiş..
ben bu ara çok yoğunum kızlar çarşamba işe başlıycam evi düzenlemeye fln çalışıyorum malum bakıcımız başlıcak..
birde hiç iş kıyafetim kalmamış..hamilelikten öncekiler olmuyor..doğumdan sonrada hep günlük şeyler..alışverişe fln çıkıyorum fırsat buldukça..birde acayip bir stres aldı beni çok agresifleştim işe başlama düşüncesi beni mahvediyor..kızımı bırakmak istemiyorum ben yaa..bakıcı bakabilecekmi yedirebilecekmi..off off
Ada antibiyotiğe devam ediyor bugün 7. gün 3 gün daha kullanıcaz sanki iştahı biraz düzeliyo gibi..yada pisikolojik olarak bana öyle geliyor..keyfi yerinde çok şükür..
birazdan dişçiye gidicem ağzımdaki dikişleri alıcak..neyseki kurtuldum artık bu dişten..
babycerenin haberlerini aldım ameliyat güzel geçmişş çok şükür..
anezeynepcim geçmiş olsun düşmüş ömercik..melekler koruyor yavrularımızı..Allahım beterinden korusun..
lillaccım koltuğunuz çok güzel güle güle kullansın beyzacım..öptüm onu o tombik yanaklarından..
mybabylove cum başınız saolsun bende haberlerde izledim zeynep bebeği..okadar üzüldümki anlatamam...izlerken gözümden yaşlar döküldü..
ve diğer güzel annişler hepinizi kocaman öpüyorum aksam görüşürüz..
Asya kızımıza ve sana çok geçmiş olsun canım. Soğuklar başladı peşinden hastalıklar... Beste de yeni yeni toparlanıyo. Siz de inşallah hemen atlatırsınız.kızımda grıp olduuu
offffffff bu kısı sevmıyorum bennnn
zeynep gecmıs olsun cnmmm
hepımız dusurduk yahuu ben 2 kereee
hala uzuluyorummmm
elele
ben bım kullanıyorum 5 aydır fln
gayet memnunummm
gecen bım kapalıydı molfıx almıs esım
88 lı almıs zor bıtırdım
bızım kakamız hep tasıyor dıgerlerındeeee
nasıl ıs anlamıyorummm
kızlar telden yazıyorum...
Pc acıcak vaktım ve halım yokkk
hepınıze ck tesekkur ederm
cok kan kaybettım tansıyonum hep dusukkk
2 sıse seruma ıhtıyacım varrr
gıdıp taktırcak vaktım yok
su gıbı tuketsemmı acaba
Ben daha önce yazmıştım ama görmedin canım sanırım, alacağın mama sandalyesi hafif ve sağlam olsun bence. İkea da satılan modeli önerebilirim.Öncelikle Zeynepcim; Çok geçmiş olsun.İnş bir daha yaşamazsınız.Buradaki düşme vakaları Çoğalınca ben de daha temkinli oldum. Ömer Paşamız da sen üzülme diye fazla ağlamamış.Bende sn. işimi halledeyim geleyim diye bıraktığım oluyordu ama şimdi yapmıyorum.Bir anlık gaflete düşmesem bari..:44:
şekerimşerbetim,meleğim çok sağolun paylaşımınız için.Diğer arkadaşlar sizden de mama sandalyesi ile ilgili öneri ve paylasım bekliyorumm...
dilekmete sen nerdesin?Nur nasıl?promosyonlara mı kafa yoruyorsun bu aralar?
mybabylove; yazını okuyunca yine içime bir acı çöktü.yavrunun annesiyle son buluşmasıymış..İnş. hep rüyalarında buluşur..
Bekleyecek; hametan diyorum.çok aşırıysa travozol ile kullan.ılık pamuklu bez,yada pamukla sil cnm...
elele; hoşgeldin cnmmm...
Mutluanne;sabah neşesi gibisin....
Uğrayabilirsem katılırım size sonra....
canım ben hem uzun kollu hem de kısa kollu çıtçıtlı badi aldım. Doğumdan sonra uzun kollu giydirdim fakat yazın hep kısa kollu giydirdim. Dedğin gibi çok alma bence çünkü çok çabuk büyüyolar.Merhaba bende Allah nasip ederse 2013 mayıs annesi olucam deneyimli annelere sormak istedim 0-3 aylık kıyafetlerini nasıl almıştınız.Kısa kollu alsam 0-3 ay üşürmü diyorum ama temmuz ağustos çok sıcak bilemedim karışıkmı alayım birde kaç tane alayım ilk etapta mesela çabuk büyüyorlar diyorlar ama yinede sonuçta 3 ay kadar giyiyor dimi yardım ederseniz sevinirim daha almaya başlamadım ama bakıyorum.Heveslenip abartmakta istemiyorum.Şimdiden teşekkür ederim
Selam arkadaşlar,dünden beridir yoktum sebebini son yazımda belirtmiştim.Gece bir ara geldim biraz yazılanları okuyunca kızım ağlamıştı hemen kalktım bende.Ara ara aklımda burası...
Kızım gene kusma krizine girdi dün iki defa bugün bir defa tüm kahvaltıyı kustu.Acaba kahvaltı menüm mü ağır kızlar.Bir size de danışayım.Menümüzde:
1 yumurta sarısı
4 cicibebe
yarım muz püresi
1tatlı kaşığı labne
1 çay kaşığı ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez
2 ölçek devam sütü.
1 çay kaşığı tahin
Aslında her zaman olmuyor fakat bir kaç gündür üstüste oldu bu.
Canım bence miktarını biraz azalt. Çok geliyordur bebeğine ondan kusuyordur.
Ben yumurta sarısını yarım veriyorum.Diğerleri;
1 tatlı kaşığı lor
1 çay kaşığı ceviz
1 yemek kaşığı ekmek içi
1 tatlı kaşığı pekmez
Ben az mı veriyorum bilmiyorum ama kızım daha fazlasını yemiyor ben de zorlamıyorum.
Hoşgeldin gece kuşu dün baktım neler kaynattın yine diye girmemişsin.Gece kuşuuuu geldii
Çok güzel agular yapıyo
Bende moral 0
Off offff
Senin süt oğlunu sevsinler ne güzel bir duygudur eminim. Tarık Buğra diş çıkarıyo olabilir canım malum bir çoğumuzunki diş dönemlerinde coştular. İnşallah bırakmaz emmeyi de seni de üzmez annesi.
Canım senin bebeğin ne kadarlık. İlk doğduğu sıralarda kızım 5-6 kez yapıyordu ama şu an günde 1 kere yapıyor.iyi geceler bayanlar anne sütüyle beslenen çocuklarınız günde kaç defa kaka yapmaya baladılar acaba benimki günde 3 4 defa yapıyo bazen 6 defaya bile çıkıyo ama çok az kilo alıyo merak ettim bu kadar kaka yapması normal mi diye
Az evvel esimin uyeligi ile oy verdik ehueheu ..198 bizim oy sayimiz ve mart anneleride 222 yani eger firsatiniz varsa hadiyin bir kez daha bastiralim ve biterelim bu isi ...ben bundan sonraki mesajda linki yeniden veriyim belki goren olur
Oyların kapandığını duymana rağmen bile pes etmeyişini ben burdan alkışlamak istiyorum canım
Gece kuşuuuu geldii
Çok güzel agular yapıyo
Bende moral 0
Off offff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?