2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

hergün çamaşır asmassam ip ağlıyo neyse o işte bitti..
çagla pırasalı yemegi çok seviyo çok tuhaf ya
ben eşim ceren hiç sevmiyoruz pırasayı..
çagla hem mavi gözlü hem pırasa seviyo acaba hastanede karıştımı diye düşünüyorum bazen
o saatlerde bitek ben vardım dogumhanede tuhaf
sizin bebişler yiyomu?
kıyma,pırasa,havuç,az patates ve pirinç bunlar var içinde..

selam, 2012 'nin enerji dolu, güzel mayis anneleri sizlere birkaç sorum olacak.Benim oğlumda bu aralar yine çok iştahsız özellikle kıyma ve tavuklu yemeklerine agzıni açmıyor ne yapsam yediremiyorum.sizler kıyma ve tavugu nasil pisiriyorsunuz?birde kaşık maması kullananlar hangi markayı kullanıyorsunuz?

Kızlar Yaren Nur yine hasta… off, offf, offf. Nasıl bir hastalık anlamadım ya… Kimi zaman burnu doluyor akmıyor, kimi zaman akıyor. Hapşırıyor, balgamlı bir şekilde öksürüyor. Cuma gününden beri böyle ve Cuma akşamı peditusa başladım.
Bugünde sağlık ocağına getirdi babam, kv. İle birlikte. Ben de gittim. dr. muayene etti. Göğüste, ciğerde, boğazda bir şey yokmuş. Bence dişten, endişe etmeyin diyor. Perşembe günü 5. Gün doluyor peditus için. Tekrar muayene olacak. İnşallah geçer ya. Bu 3. Gribal durumumuz. Burnunu çekeceğim zaman anlıyor. Otri bebenin aspiratörünü ben daha burnuna sokamadan eliyle çekerek aspiratörü 3 parçaya ayırabiliyor. Başını sağa sola deli gibi sallıyor. Ne güç var bu kızda. Çok dirençli yaa… Deli ediyor beni.

Benim de keyfim kaçık. H.sonu yine yedirmekle uğraştım. Babyceren ‘in yazdığını gördüğüm sıralarda yoğurt krizinden çıkmıştık. Ağzını kilitlemeyi huy mu edindi acaba? Boşluk bulup tepiyorum ağzına. Kaşığı ağzına verene kadar ağız kilit, baş sağa sola sallanıyor.”Hayır, istemiyorum.” Diyor. Bir boşluk bulup verdim mi de ımmmhhh diyor. Yani hoşuna giderek yutuyor. Anlamadım ben bu kızı. Gerçi bugün kv.de de sabahtan kahvaltısını iştahsız yediğini söylüyor. Ay çok zor ya kızlar Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bu arada regl oldum. Size yazdığım leke regl lekesiymiş. Olleyyyy…17 ay sonra ilk defa. Felaket bir şişkinlik var üzerimde. Ama henüz ağrı çekmedim. Acaba ilk diye mi onu da bilemiyorum. Böyle giderse sevdim ben bu işi. Demek ki kızlar neymiş beni o kadar kazaya rağmen süt korumuş. Tabi herkeste aynı şey olacak diye bir şey yok. Bende daha yeni anlamış oldum. Süt bitti, regl geldi.
Onun dışında h.sonu c.tesi dişçiye gittim. İlk defa acımdan ağladım. Gözlerimden yaşlar süzüldü. Dr bile üzüldü yada üzülme taklidi yaptı O gün dişim bayağı ağardı. Dün akşam da sakız çiğnedim. Yaren Nur’un karşısında. ay nasıl ilgili nasıl ilgili. Ağzıma düşecek. Yapıştıracaktı valla bana. Eller devamlı tetikte. Hele patlatınca nasıl gülüyor, nasıl tepiniyor., üstüme atılıyor.En önemlisi de ağzında olmayan sakızla çiğneme taklidi yaptı ya. Ben çiğniyorum ya o da ağzında bir şey varmış gibi çiğniyor. Öldürdü beni gülmekten minik sevgilim…

Pınarda; Doğanın o tombik ayak ve bacaklarını ısırırım bakkk. Ama nerde bulacam ki ben o tombişi? Maşallah ona… Yaren Nur'un da kırılıyor ince olduklarından herhalde....

Hepinize yazacak birşeylerim vardı ama yazamıyorum yaaa..

Hee şu mama olayını yakaladım. Aptamil en fazla dışarıda 1,5 saat demişti dr.um. Neden diye sormuştum. Bakteri üretiyormuş.

Hepinizi çok öpüyorum. Allah sağlık, huzur ve mutluluk versin ya. Allah büyük dert vermesin hiç kimseye.

Canım eger tavuksa önden haşlayıp pişmesine yakın çorbasına atıyorum ben,,çiğ etse çok az z.yagında kavuruyorum önce sonra malz. ekleyip
çorbaya devam,buzluk kaplarında kemik suyum ve içinde minik etlerim var(haftalık porsiyon)onları 1'er 1'er hergün direk ekliyorum,kıymaya pek özenmiyorum 2şekilde de kullanıyorum(bazen kavurup bazen çiğden atıp haşlıyorum). Kaşık maması milupa aptamil kullanıyorum kullanırsam(en cok biskuili olanı seviyor),bazen de kendim hazirliyorum muhallebisini farkli seyler ekliyorum(kestane gibi..). Bebişin et yemiyorsa birde sevdiği birsey varsa onla vermeyi dene istersen?
Mesela yoğurda ekle haşlanmış tavuğu

Bu arada enerjine sağlık ne güzel giriş yapmışsın

Merhaba Annecikler...1 ay oldu işe döneli, hala alışamadım tabi o ayrı..emmeye devam çok şükür ama içimdeki acaba tam olarak besleniyor mu acaba bir şey unutuyormuyuz, kuşkusu bende paranoya haline geldi...Hep bir eksiklik hissediyorum.Çalışan arkadaşlarım sizler nasılsınız bu konuda merak ediyorum, daha doğrusu benle aynı durumdaki arkadaşlarımdan destek bekliyorum...

annezeynepevet boyle itinayla birseyleri yapmak guzel cok pinpiriklenme diyenler desinler valla.buarada kan ilaci vermiyorum icinde parapen var diye sana da yazmak istedim.parapen yapay ost. Salgilayan kanserojen madde maalesef.sukurki kan olcumunde kani yuksek cikmisti disardn almaya da gerek kalmadi

Çalışan anneler online olduğuna göre
Kar tatili sadece okullara oldu demek
Aman ne güzel
Bizim müdürcan da gelmiş bana "ben ilk 15 yaşında karı gördüm" diye anlatıyo
Bana ne, ba na neee,açsaymışsın gözünü sende

Eve nasıl döneceksin diye düşünen yok... çalış anasını satayım... çalış, çalış, çalış...Ölsem mezardan kaldırırlar bunlar çalış diye. ay çok ilginçler ya. hele bizim iş yeri ara sokakta kalıyor, her yer karla örtülmüş durumda abartmadan söylüyorum, yokuş da var falan filan..... çok korkuyorum, üşüyorum, annecim annecim ay sinirlerim bozuldu kızlar yaaa...

Protesto ediyorum şuan itibari ile çalışmayı bıraktım. 1 saat çalışmıyorum çıkana kadar... desem de müşteriler beni hiç boş bırakırlar mı???
OOOHHHH mis gibi sıcacık, soğuk yok, eve nasıl dönecem derdi yokkk. Karlı günlerde evimde oturmak keyif yapmak istiyorum hatta bunun özlemini çekiyorum desem yeridir.

bebişler napıyor bakalım? sarı şeker enes ve adamım buğra?

bu gün karlı bi sabaha uynadıkkkk
çok seviyorum karı..çocuklar gibi şen oluyorum görünce
oğlumu sıkıca giydirdim ve hemen dışarı çıkardı karları tutmaya çalıştı çok sevmiş olucak ki sırıtarak kikkkk diye meşhurr gülmesini yapıp durdu
bu gün emziksiz uyutma çalışmalarına başladım sabah 6 da ve öğlen 13:00 da emziksiz uyutmayı başardım şu anda yine yatağında ve emziksizz mırıldanma sesleri git gide yavaşlıyo büyük ihtimal uyuycak

veee günün müjdeli haberi oğlum dün akşamdan beri emekliyoo nasıl mutluyum anlatamm
az önce ben mutfaktayken salonun bi başından kapının ağzına kadar gelmiş parkenin üzerine uzanmış pat pat yere vuruyodu hemen ölümsüzleştirdim o anı oğluşun ilk emeklemesi sonuçta

şu tuz,şeker konusuda ne kadar uzadıbi anneden daha fazla yavrusunu kim düşünebilir ki..herkes bebeği için neyin zaarlı olucağını biliyo ve araştırıyo diye düşünüyorum
tabii ki herkes fikrini söyleyebilir,uyarabilir ama uzatmakta çok yersiz değil mi şekerler

plannerzeynomun kontrolü varmış maşallahh prensese

mutlu_anneinş tatil olur yavrularınızla sıcacık günler geçirirsiniz ama kar yağışı durdu burdaumarım devam eder her yer bembeyaz olurrr

nagihancımyarennuruma geçmiş olsun inş hemencecik iyileşirr

babycerenbende bu gün yine yere uzandım kıl toplamak için euheuheuhayrıca martıya çok güldümm çok tatlı bu fındıklar yaaeşim ve bende pırasa sevmeyiz bizim sıpada çok seviyo:)

turuncuubu gün çok pozitif gördüm canım senii süpersin..inş Kayra da gün boyu pozitif olur üzmez senibu arada babanın dediğinin altına imzamı atıyorum kesinlikle kaşıktan soğuyolar..yeğenim bebekliğinde yemek yemzedi aç aç uyur kalkar zaman geçirirdi..ablam üzüntüden oturur ağlar son çare olarak 2 yanağından hafif bastırarak ağzını açar yedirirdi..ikiside yemek vaktinde ağlardı..sonrasında çocuk ağlamaktan kusardı bazenşu anda 7 yaşında ve hala aynı..hiç acıktım demez..yemek gördüğü zaman suratı asılır:)ve hala bazen kusuyo..

ve hemennn süpürgeme oturup uçarak Doğa nın resimlerine bakmaya gidiyorummm

Omer pirasaya ASIK!
Pirasanin goruntusunu bile taniyor ve cilginca cirpiniyor :)
Sifa olsun bidiklara
Tavuk but ise once haslayip didip sonra pisirecegim yemegin icine katiyorum
Tavuk gogus ise haslayip pismesine yakin ayni suya diger malzemeleri koyuyorum
Kiymayi az su ile pisirip ya da az yag ile kavurup ayni kapta corbasini pisiriyorum

Kiymalilar disinda genelde blendirdan geciriyorum
Ve hic enerjik degilim pestilim cikmis halde eve donuyorum :)
Hosgeldin cnm

KIZLAR artik isten daha erken cikacagim coook mutluyummm 1ddk daha fazla Omerrr

hiç sorma canım yaa biz sıcacık evde oturuyoruz siz çalışıyosunuz bebelerinizden ayrı
Allah yardımcınız olsun kızlarrr..
az önce eşimle konuştum yerler çok karlıymış yürümeye çalışıyormuş..Allah kocişlerinde yardımcısı olsun.
adamın Tarık Buğra yı yıkadım pakladım yatırdım teyzesiemziği bıraktırmaya çalışıyorum minik erkekime yavrum çok başarılı bu gün hiç emzik almadan uyudu
uyandığında eminim Yarennura geçmiş olsun öpücüğü gönderir

Allah yardımcımız olsunnn.

onun o mis kokulu gıdısından öpsün teyzesi. yakışıklı adamım. Yaren Nur da utanır ama şimdi.

aferin ona. bende kızıma kafama göre veriyorum yalancı memeyi, dün boş mememi verdim kendisine.nasıl saldırdı, boş boş çekti yavrum.sonra mıncıklamaya kıstırmaya başladı.memişi unutmamış kuzum ya...ahhhh ahhhh....

canım cok geçmiş olsun gitmedi su hastalık rabbim uzak eylesin yarennurumuzdan ....
enes iyi Allahıma sükür gecen gün saglıkocagında kızamık asısını oldu cok sükür ates falan olmadı...
evde olmak gercekten cok güzel eger bebek yapmasaydım calısmak isterdim ama enesim var ve yavrumla beraberim onu ben büyütüyorum cok paramız yok ama elhamdülillah yetiyor eksigimiz yok bir takım borclar var tabi inş tüm calısanların borcları biterde bebişlerinin yanında olurlar

ay cnm şimdi gördüm ya. maşallah adamıma. bak sonunda kaldırdı popoyu. zamanla herşey işte. maşallah... yakında patır patır yürüdüğünü de yazarsın inş.

amin cnm inş. evde olmak gibisi yok gerçekten.evde,kızımla,koyun koyuna özledim...

yine tek başımayım ama yaaaaa... neyse kızlar iyi akşamlar...

Kendinize iyi bakın...

öpüldünüz...

nagihan tabanvay sanırım bizim yokuşlar çok fena daaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…