2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Tatlım künefe diyarı asıl Hatatdır,baybceren de oralı zaten.Demek geçen yaz buradaydın,e artık yalnız değilsiniz Urfaya geldiğinizde ben varım:)).

Aaa ayipsin Pinarcim,seneye gelirsek seni gormeden gitmem, mutlaka ugrarim..seni misafirperverligin varken ben gelmezmiyim hic,
Kunefe demek hayat yoresine ait, ben urfa biliyordum,malum urfalilar hep yapiyor .yanilmisim demek senden ogrenmis oldum sagol sekerim optuk seni

Masallah Zeynoya ..herseyin yolunda gitmesine cok sevimdim, ins hep boyle devam eder cnm..Flor olayini bende Dr ye sordum bana delimisin der gibi bakti, bizim bir baska Dr idi bu ve galiba normal gelmedi sorum ona, oda icme suyu ok dir dedi, kaynatip dinlendirilmis suda kafiymis yani...malum bur ulke cok yagmurlu ve suyunda flor da yuksek seviyede

Gecmis olsun cnm, demek yastikla yuvarlaniyordu senin kuzucuk.mevlam korusun herbirini ins, bu gobek isini bence mutlaka doktora danis, bize hic olmadi..umarim onemli birseyi yoktur, boncugun
Bulusma resimleri cok guzel masallah yakisikli Omere ve Guzeller guzeli mavis kizimiz Miraya, cok opuyorum ikisinide ve sizlerede tsk ediyoruz bizlere gorme firsati verdiniz, ikili olarak harika oldular

kızlar 8 ay 10 günlük bebeğimi geçen gün dr a götürdüm.sedyeye yatıranca ağladı baya.kucağıma alınca sustu.dr dedi ki böyle her ağladığında kucağınıza alırsanız emzik verirseniz herşeyi ağlayarak yaptıran bir çocuk yetiştirir 3 yaşından sonra kendinizi çocuk psikoloğunun önünde bulursunuz dedi.kafam çok karıştı gerçekten çok kucakçı bi bebeğim var.siz ne düşünüyordunuz.ve nasıl davranıyorsunuz merak ettim.ha birde dediki bebeği bastırmıycakmışım yani ayakta tutmuycakmışım erkenmiş daha parantez bacak olurmuş erken yürüyünce madalya mı verceklermişmiş.....................

Kızlar ben Tarık Buğra yı normalde akşamları uyku saatinden önce yıkar yatırırdım..bu gün yıkadım 18:00 civarı uyudu ve hala uyuyo gece oldu zannetti galiba yavrumbakalım ne zaman uyanıcak en önemlisi uyandığı zaman tekrar nasıl uyuycakbabası kedi gibi başına gidip duruyo uyansında sevim diye tepesinde konuşuyo oğlum uyuyomusun diye ama banamısın demiyo mışıl mışıl uyuyo

canım ne diyim ben sizepınarda hatat yazmış sende hayat yazmışsınhatay kız hatay antakyaaaa

canım doktorun çok dogru söylemiş..benim kız 4 yaşında sayılır ilk çocuk oldugu için el bebek
gül bebek büyüdü agladıgında taşırdık biraz daha büyüyünce her istedigi oyuncagı aldık ne yemek
isterse o pişti evde ama sonuç bu yaza kadar hüsrandı..mızmız bir çocuk olup çıktı..
herşeye küsmeler aglamalar kendini yerlere atmalar..
kreşindeki müdür çocuk egitmeni o bizimle konuştu baya akıl verdi..
o zmandan sonra birşeye hayır diyorsak hayırda
evet diyorsak evette kalmayı ögrendik
mesela bir oyuncak istiyo ve gereksizbirşey hayır diyorum aglıyo zırlıyo ama ben fikrimi degiştirmemeyi ögrendim
zaman içinde oda bu huyundan vazgeçti..
ama çok zor oldu..sende fazla taviz verme canım çok çekersin sonra

iyi akşamlar mayıs anneleri ve datluş bebişleri

tavşanım çok huysuz oldu anlıyamıyorum mamada yemio
üstüne üstün kabız olduakşam saat 22:00 _2 ye kadar kaka yapması için eşimle uğraştık ağladı kıpkırmızı oldu çok korktum allah yaşatmasın hiç bir bebeğe :18:
zeytinyağ sürdük masaj yaptık kayısı içirdim yağ içirdim mahvoldu tavşanım ıkınmaktan

siz neler yapıyosunuz böle bir durumda az akıl verin çldırcam yakında

belli ki yavrum sedyede kendini güvende hissetmemeiş korkmus sende kucagına alınca susmus
bunun her dediğini yapmakla ne alakası var anlammadım dok. abartmıs 8 aylık bir bebek cevreyi ve olayları yeni yeni anlamaya calısıyor kendiini tehdit altında hissedince aglıyor bence burda bize düşen ona kendini güvende oldugunu hissettirmek eger kucaga almak gerekiyorsa almalıyız diye düsünüyorum sımarmasın kucagıma almayım sacma geliyor bana cevreye güveni gelişmesi için kendini güvende hissettirmek lazım diyorum

cnm geçmiş olsun armut rendele ver baya etkili dene istersen bizde işe yarıyor hep

Benim bebeğim de hemen hemen seninki kadar.Doktora ne zaman gitsek daha sedyeye koyarken ağlamaya başlıyor,muayene biter bitmez doktoru kucağınıza alın sakinleşsin diyor.Kızım kucağı çok seviyor dedim doktoruna,çok normal bu dönemde dedi hatta siz odadan çıkarken ağlar, bu dönemi böyle geçireceksiniz dedi.Ben de sıkı sıkı kucaklıyorum,daha sonra zaten o istemeyecek.Bu arada doktoru herşeyin normal olmasından yana.Cevizi sordum verebilirsin dedi ve ekledi bazı hastalarım ceviz verince bebeklerinin zeka küpü olacagını düşünüyor yok öyle bişey,öyle olsa sincaplar çok zeki olurdu dedi. Avokadoyu sordum verseniz de olur vermezseniz de bebeğiniz çok bişey kaybetmez,gündelik yaşamda yediğimiz meyve ve sebzeler gayet yeterli dedi.Dr bazı gıdaların ticari olarak reklam yapmak amacıyla abartıldığını düşünenlerden

cnm geçmiş olsun armut rendele ver baya etkili dene istersen bizde işe yarıyor hep

saol canım hemen denicem işlaa tavşanımdada işe yarar

beykoz canım bişe sorcam kızamık aşısı için sağlık ocağındanmı aradılar senı ?
kaç aylıkken oluyor yazını okurken aşı karnesine baktım KKK yeri boş bana14 mayıs( 1 yaş aşısı ) veriler aşı günü ikilemde kaldım :18:

şoklardayız çaglanın 6 dişi birden çıktı
(haribo şekersiz ve tuzsuzdur zeten azıcık yaladıben yinede
çağlanın agzını domestosla sildim temizledim)

Gecmis olsun cnm, gun icinde bol bol su vermeyi ihmal etmemeye calis, birde Gunes1 in dedigi gibi armut iyi geliyor..eger sen emzirmeye devam ediyorsan seninde bitkisel caylar icmen fayda getirebilir,opuyorum Tavsanini, ins gecer hemen

canım ne diyim ben sizepınarda hatat yazmış sende hayat yazmışsınhatay kız hatay antakyaaaa

Senden kesin kacmaz diyordum oyle oldu,beykozda kesin gorur ehuehuehu:)) ya aslinda sonradan farkettim yanlis yazdigimida yani bir yandan oglani salla bir yandan yaz iste olan oluyor kayiyor eller...el surcmesi yani..
Hatay da peki nasil kunefe

Ben Dr.un dediğine bebeklerimiz daha çok küçük oldukları ve dunyayı yeni yeni keşfettikleri icin hiç katılmadım canım,,korkmaları çok normal sedyede yatinca bende cok korkarim,alışkın oldukları şey anne kokusu...sana alışkın kendini güvende hissetmek istemiş kuzum benimSimartmak ayrı bir şey ama suan sadece gülmeyi ve ağlamayı biliyorlar öyle değil mi?Ayakta tutmak konusunda fikrim soyle:bebislerle yürüyüşe çıkmıyoruz sonuçta,,5-10adim attırıyorum ben,,banada daha erken diyorlar ama pek takmıyorum çünkü bebeğim yürümek istiyor mutlu oluyorBanada erken yürürse parmak ucunda yürür falan dediler

Himm aslinda bence doktorun fifty fifty hakli sayilir,herseyi dozunda karardir diye dusunuyorum, bende kucaga karsiyim ama bazen cocuguma sevildigini, yalniz olmadigini hissettirmekte lazim diye dusunuyorum..her defasinda kucaga almak yerine gercekten ihtiyaci ihsedilen zamanlarda almak iyi olucaktir..bunun kararinida yine anneler yani bizler ayarlamaliyiz..

Ne kadar kanlı canlı bir topik burası yahu,, bı eve geldik yemek yedik,,Tagrik Buğra emeklemis
Çağla 6dis birden çıkarmışwalla ihmale gelmiyorsunuz,yani Mahir'in kiz arkadaşı varsa şaşırmam

Ne kadar kanlı canlı bir topik burası yahu,, bı eve geldik yemek yedik,,Tagrik Buğra emeklemis
Çağla 6dis birden çıkarmışwalla ihmale gelmiyorsunuz,yani Mahir'in kiz arkadaşı varsa şaşırmam

Ya kızlar size ne oldu böyle,önceleri ya sizi keşfedememişim ya da sizin hormonlar normale dönmüş:)Her okuyuşumda ayrı gülüyorum:)

kızlar bu ara cok gıremıyorum henüz çalışma ve evi oturtamadım sanırım...çok yoruluyorum ee erken yatmayada henüz tam alışamadım gun ıcınde allak bullak oluyorum..işlerde çok yoğun off off..

hafta sonu eşim benim arabayı vurmmuş servise gitti..şimdi servise binmek için 7 de cıkmam gerekiyor evden..((normalde 7:45 te cıkıyodum) bakıcımız 7:30da geliyor napcam bilmiyorum...

Ada dün çekmeceyi açmış ve düşmüş sivri yeri kaşından aşagıya çizmiş kuzumun hassas tenini çok üzüldüm yaa..babasına emanet etmiştim oda uykuya dalmış..Allahtan gözüne gelmemiş yavrumun..Allahım sen koru kuzularımızı..

ben regliyim...heryerim ağrıyo...

böyle bir karabulut dolaşıyor sanki üzerimizde yaa..bi burukluk mutsuzluk var içimde....Allahım beterlerinden korusun..

tatlıcadım tarık bugra emeklemeye baslamış..afferin bıdığıma..seninde kosturmalar baslar artık...öpüyorum yumurtalı ağzından paşamı..

nagihancım yarennurum hastalanmış ya çok üzüldüm..çok geçmiş olsun yarın fırsat bulursam arıcam seni tatlım..

mutluanne,zeynepcim buluşma fotoları harika inş. bidahakine daha büyük bir org yaparız..

cnm bizimkide doktora gittiğimizde sedyeye yatmıyor ağlıyor..anlıyorlar artık herşeyi..bnm doktorum annesi sen kucağına al ağlamsın ben oyle muayeene edeyim diyor..daha cok kucukler onlara guven vermeliyiz..kucağına tabiki alacaksın bu durumda cnm bence doktorun onun ne kdr küçük olduğunun farkında deil sanırım..
birde bu bastırma konusunda bnm kız 7. ayından beri sıralıyor yani ben bastırmasamda kendi basıyor..ben alıyorum oturtuyorum o gidiyor kalkıyor canı isteyince oturuyor..9 aylık yürüyen bebekler var 8. ay bence erken deil bastırmak için..ama doktor dediyse vardır bir bildiği herhalde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…