senin tombiş ayaklarını yerim çok tatlılar çooookBen de doğduğundan beri çorap giydiriyorum.Bu arada kızımın el ve ayak tırnakları kırılıyor nedenini doktora bir sorayım bakalım,bileniniz var mı yoksa normal mi?Hatta durun resmini koyayım:Eki Görüntüle 596538 Eki Görüntüle 596539
Doğa ya ithafen...
Demek buluştunuz ne iyi etmişsiniz kızlar güzel vakit geçirmenize sevindim. Valla ben de çok özeniyorum ama buralarda buluşacak kimse yokCanım benim ne kadar guzel seyler yazmissin öyleSeninle tanışmak,Ömer'i görmek mutluluk vericiydi,,günümüze renk kattınız Bu kadar dar zamanda bize vakit ayırdığınız icin asıl ben çok teşekkür ederim...Annezeyno manken gibi çok hoş Kızlar Ömer gercekten tam yemelikti,,çok asil bir bebek,,kızım sanırım onu düşünüyor çok yorgun ama gözüne uyku girmiyor Bunu saymam ama annezeyno,,sizi ayrıca misafir etmek isteriz...
Doğru tahmin şekerim her zamanki gibi 6.30 da dikildik ayağa. Çalar saatim benimSaat 04:00 olmusssss ve ben yeni isimi bitirdim dusumu aldim birazdan pinarda guzel kizina sut sagmaya kalkar yaklasik 3 saat sonra Kayra bey ve Beste hanim in annecikleride uykusuz bir sekilde kalkarrrrr nasil ama ezberlemismiyim kizlar
ee hadi bende gideyim bari
Canım aslında bana meyveyi nasıl veremiyorsun diye sorsan cevap çok.Kızlar bebişlere meyveyi nasıl veriyorsunuz ?Yani blender kullanmadan nasıl hazırlıyorsunuz ?
Benim oğlan elmayı bir türlü sevemedi,muzu elimle ezip veriyordum ama son günlerde onuda yemek istemiyor.
Mandalinin zarını soyup yediriyorum ama çok verince pişik yapıyor o da.
EEee geriye ne kaldı ki verebilecek :44:
Beste hanım emziği almadığı için bilmiyorum canım ama ben bazen acaba emziğe alıştırsam mı diyorum; çünkü benim kızda dalma problemi var.kızlar sizlere bi soru olucak..
Ben Tarık Buğra ya emziği sadece uyku saati geldiğinde yatağına yatırdığım zaman veriyorum
Yalnız bi kaç gündür gün içinde mememmm mememmm diye ağlıyo yani artık uykusu yokkende emmek istiyo
Bende o şekilde ağlayınca emzirmeyi denedim al oğlum memennnn diye ama emmedi tabi:)
Aklı iyice yetmeden emziği bıraktırmak istiyorum...
Bu gün yatağına yatırdım emzik vermedim uyumadı
Emziği nasıl bıraktırabilirim:44: fikirlerinizi bekliyorum
Canım bence kendini üzme annenin de kendine göre haklı olduğu taraflar var. Annenle aynı şehirde olman bile çok büyük bi şans. Bakıcı işini hiç düşünme derim. Annen bakarken en azından gözün arkada kalmıyordur.Keşke benim annem de yanımda olsa da çocuğumu her gün bıraksam.Tatlicadi Omer de disleri zorlamaya basladigindan beri emzikle uyuyor cunku babamiz jel surmemizi istemiyor cocugun da bir sekilde rahatlamasi lazim
Uyur uyumaz aliyorum
Cok uykusu varsa hic vermiyorum
Yani rutin bir aliskanliga donusmemesi icin sasirtmali kullaniyorum
Turuncu ben tuz ve seker konusunda fazla tutucuyum ama sizin gibi arasira bizim yediklerimizden tattiriyorum
Seker kanser hucrelerini besliyor tuz hipertansiyona yol aciyor o nedenle kendimiz bile az tuketiyoruz zaten
KIZLAR EPEY UZULDUM BU AKSAM
havalar iyice sogudu ve yarin kar bekleniyormus diye anneme bu haftalik bize gelmesini teklif ettim
Sabahin korunde yola dusuyoruz ona alistik ama asiri soguklarda Omeri hasta etmekten cekindim
Hatta kosturmacasi olmasin diye aksamlari babamlar da gelsin yemegi beraber yeriz sonra ister kalin ister donun nasil rahat olcaksa dedim
Cevap negatif
Bize gelirse onlarin ev alip basini gidermis
O nedenle asiri bir kar olmadikca agzini sarip goturmemizi onerdi
Ben de peki anladim dedim konuyu kapattim
Yazisiyorduk zaten
Sonra anladilar sanirim bozuldugumu aradilar acmadim
Bogazim dugumlendi gozyaslarimi tutamadim cocugumu birakmak zorunda oldugum icin
Kayinvalidem 60yasini gecti istesek gelir bakar eminim ama o yastaki kadina da duzenini boz diyemiyorum
Omer.e de enerjisi yetmiyor zaten giydirirken bile zorlaniyor
Esime anlattim. Bakici mi alsak dedim. Annemlere ayip olacagini ve Omer.i bakiciya birakmak istemedigini soyledi.
Ben de istemiyorum ama her sabah her aksam mesaiye gider gibi yollara dusmesini de istemiyorum
Cok uzgunum bu aksam...
Allah butun annelere evlatlarina sapasaglambakabilmeyi nasip etsin birakanlara da kolaylik versin
Hoşgeldin canım biz de seni özledik.ben görünmez mi oldumki?:44:
zaten zor giriyorum iki kelime anca yazıyorum, ama kimse bana bişi yazmıyor..
neyse tamam daha fazla duygu sömürüsü yapmiyciim
kızlar bizim dişimiz hala daha çıkmadı. ağzımızda salya çok ama gelen giden yok.
sizlerde diş çıkmayan kaldımı merak ediyorum?
turuncu
cnm nasılsın? kayra nın pütürlü yeme(me) denemeleri için allah kolaylık versin..
yine bi yemek sorunu olmuş sütlaç kraker vs.
hani demişsinya eminim evde yediklerinden tatdıran çok kişi vardır diye.
şahsen bende onlardan biriyim. daha dün tarçınlı havuçlu kek yapmışstım, baktım çok istedi bende elimle ufalayıp tatdırdım.
bu demek değil ki ben hergün tatlı tuzlu yediriyorum. bigün sofrada turşu vardı salatalığı ağzına bi sürdüm şapşup yapa yapa istedi.
devamını getirmedim tabi ama tattırmış oldum sonuçta.
ben artık bebeklerimz 8. aylarını tamamlarken ufak tefek şeyleri büyütmenin gereksiz olduğu düşüncesindeyim.
(şimdi turşuyu okuyanlar beni topa tutacak aman allahım yandım)
neyse..
azra bgn ishal oldu sanırım.. 1,5 saat içinde yaklaşık 6 kez kaka yaptı katı ve sulu karışık.
en son akşam 5te yapmıştı. sonra 7.30da yaptı. ve ondan beridir yapmadı. aceba diş mi gelicek:44:
artık çok güzel emekliyor. ben nerde azra orda. banyo mutfak geziyoruz valla. çok zevkliymiş ama zormuşta.
koltuklardan tutunup tutunup ayağa kalkıyo. hayır geride oturmayı bilebilse iyide, bilemediği için her an düşcek endişesiyle yanından ayrılamıyorum.
bu arada hepinizi özledim kızlar...
Canım Allah kolaylık versin sana uykusuzluk gerçekten zor.şekersizyeşilçay yarama bastın2 gecedir geceler bizede kabus tam yoluna girdi düzene oturttum diyorum sil baştan. bütün gece mememde olsun istedi e ben nasıl uyucam. ayakta salladım, pışpışladım, hoplattım, bıraktım ağladı yok. artık dayanamıyorum uykusuzluğa aldım yanıma verdim ağzına memeyi sızmışım. sabah kalktım memem sünmüş artık bugün misafirlikteydim 10:30 kadar oyaladım sütümle tahılda yapıp verdim tok tutsun diye bakalım nasıl geçecek gecemiz. ek gıda desen o da iç açıcı değil ya hep sabır diliyorum elbet geçecek bugünlerimizde
Canım ANNE ZEYNEP değiştirmişti ama nasıl yapıldığını bilmiyorum. İstersen ona bir sor.kızlar ben bu ismimi değiştirmek için uğraştım epey zamanındada..
ama bi türlü beceremedim. arıyorum tarıyorum yok.
nerden değiştirebilirim? rica etsem bilen bi el atsa şu durumada, sizde rahatlasanız bende
Çok tatlısın ya sabah sabah güldürdün beni demek oruç tutacaksınızSabah en son 12 de kahvalti fasli bitti sonra biz disari ciktik, oglumun normalde disarda istahi iyidir ama aksam 19:00 kadar tek damla mama veremedim,malum disarda oldugumuz icin kasikla hazilanmis birseyde almamistim yanima ..insan bu kadar ac kalabilirmi..seneye oglumla orucu birlikte tutmaya karar verdik..hatta borclarima beraber baslayalim diyorum yalniz gunler kisa diye seneye oruc daha iyi fikir gibi geldi..
Gelde deli olma,bugun gunumun icine yemiyerek beni perisan eden oglumu yinede seviyorum ama bir yandanda kahroluyorum
Turuncu allah hepimizin yardimci olsun..gercektende cok sikici bir durum, ins asariz tez vakitte
Zeynoma kocaman maşallah. Kontrolünüzün iyi geçmesine çok sevindim canım hep güzel haberlerle dönersiniz inşallah. Şu kızamık aşısı gerçekten benim de kafamı çok karıştırıyor. Bekliyoruz bakalım.günaydın herkseeee
hepimize güzel bir gün ve hafta diliyorummherkes iyidir inş, biz zeynomla çok iyiyiz, hafta sonu sonunda 7. ay kontrolumuze gittik 15 gün gecikmeyle boyumuzda kılomuzda çok çok iyi çok şükür allaha, diş çıkarma zorluklarına karşılık iyi kılo almış dedi doktormuz ve kesinlikle bir vitamin takviyesine ihtiyacı yok dedi floru yine sordum ve hiç tavsiye etmediğini söyledi yine, buarada kızamık aşısını yaptırsanız iyi olur dedi çünkü ist da kızamık vakaları çoğalmış nerden kapacağı belli olmaz çok tehlikeli olur bulaşırsa bir doz yapılıyor zaten bence kesinlikle yaptırmalısınız dedi bunuda düşünüyoruz henüzz:26: bizden bukadar, geçmişi okuyup geliyorummmm
herkese gunaydın,,
yoğun geçen bir haftasonunun ardından işimize gücümüze geri döndük,,c.tesi sabahtan 2 hamiş arkadaşımla
eminönü yaptık,,görseniz öyle heyecanlılardı kiBebek süslerini,almadıkları eksiklerini herşeyi tamamladılar...
Söz konusu bebekler olunca insan alışverişte kendini durduramıyor
C.tesi öğlenden sonra annezeynoyla&Ömer'le tanıştık,,gerçi bu havadisi evden girip hemen yetiştirmiştim size
ama yine bahsedeyim,,gerçekten çok mutlu oldumEn yakın zamanda İst.grubuyla görüşüp eğleniriz inşallah
Pazar da full time dışardaydık ama yorulduk... Bu arada dün gece kızı yıkayacaktım ve bir baktım göbek deliğinde bir kızarıklık var,,
endişelendim tabi,,yıkadıktan sonra biraz geçti,,baticonla temizledim ve bezini göbişinin altından bağlayıp kapattım,sabah işe gelirken
hala biraz vardı,,böyle birşey yaşayan oldu mu aranızda arkadaşlar? Dr.u arayacağım ama 12 de geliyor merak ettim...
Bu arada Mira yine düştü,,kendimi yılın dikkatsiz annesi ilan ediyorum,neyseki bu sefer daha alçak bir yerden yastıkla düştü başını çarpmadı
ama vicdanım yerlerde tabi...Umarım sorunsuz mükemmel bir hafta geçiririz canlar
Bu arada dün gece kızı yıkayacaktım ve bir baktım göbek deliğinde bir kızarıklık var,,
endişelendim tabi,,yıkadıktan sonra biraz geçti,,baticonla temizledim ve bezini göbişinin altından bağlayıp kapattım,sabah işe gelirken
hala biraz vardı,,böyle birşey yaşayan oldu mu aranızda arkadaşlar? Dr.u arayacağım ama 12 de geliyor merak ettim...
Bu arada Mira yine düştü,,kendimi yılın dikkatsiz annesi ilan ediyorum,neyseki bu sefer daha alçak bir yerden yastıkla düştü başını çarpmadı
ama vicdanım yerlerde tabi...Umarım sorunsuz mükemmel bir hafta geçiririz canlar
Canım geçmiş olsun umarım önemli bir şeyi yoktur. Düşmesine de çok üzüldüm inşallah bir daha yaşamazsınız. Bu arada nasıl oldu?
Dün bir ara kayınpederlere ugradık,çıkarken altını değiştireyim dedim,,eşimin eski yatağında arkamı dönüp çantadan bez çıkartana kadar
yerdeydi Mira,,bir anlık dalgınlığım bebişin hareketliliyle buluşuncaBaşını altındaki yastıkla düştü, bende dibindeyim tabi neyseki
sadece totosu çarptı parkeye.Bugun hemen sadaka çıkartacağım.Yalnız bizim kız çok korkak,düşme olsun yüksek ses olsun..ani tepkilerde
çok ağlıyo,eşimde diyo "anası gibi yaygaracı bu kız"
Dün bir ara kayınpederlere ugradık,çıkarken altını değiştireyim dedim,,eşimin eski yatağında arkamı dönüp çantadan bez çıkartana kadar
yerdeydi Mira,,bir anlık dalgınlığım bebişin hareketliliyle buluşuncaBaşını altındaki yastıkla düştü, bende dibindeyim tabi neyseki
sadece totosu çarptı parkeye.Bugun hemen sadaka çıkartacağım.Yalnız bizim kız çok korkak,düşme olsun yüksek ses olsun..ani tepkilerde
çok ağlıyo,eşimde diyo "anası gibi yaygaracı bu kız"
ömer istanbuldan döndüğümüz akşam da yürüyüş arkadaşından düştü ama bu sefer kendi suçuydu vicdanım sızlamadı
düşe kalka büyüyecekler ama insan kendi ihmali olunca çok üzülüyor
bu arada bahsettiğim arkadaşın da selamı var :)
KIZLAR TOPRAKANA diye bir site buldum ve kullanan arkadaşlardan detaylıca bilgi aldım
benim içime sindi bugün birkaç sipariş vereceğim
Karacabey.deki çiftliklerini de ziyaret edeceğiz en kısa zamanda
Dün annemle konuştuk babam da hep küçücük çocuk gidip gelmesin diyormuş zaten ama anneannemde şizofren olduğu için annem evde olmayınca çok huzursuzlanıyormuş
anneannem dönene kadar idare edeceğiz sonra Ömer Paşa yollara düşmeyecek ananemiz bize geleceeekk
gerçi havalar ısınınca yine kendi evidne olmak isteyecektir annem ama olsun
oğluma iyi bakılsın da ben iş ev yemek vs idare edeceğim artık biraz daha fazla yorulup
????????????????????......................................................
Planner,Nagiş,Zadacan,... ve unutmuş olduğum istanbul'un çalışan güzel anneleri....
Lapa lapa kar yağıyor...İster misiniz tatil olsun
eeeeveeeeet dediğinizi duyar gibiyim
Düşen bebişlere çok ama çok geçmiş olsun.Bu bıdıkların hareketleri arttıkça düşmeler çoğaldı.Rabbim korusun hepsinide.
Kayra dün gece deliksiz uyudu.Akşam 10 da biberon ile kaşık maması verdim ve o uyanmadan sabah 4te tekrar verdim.Saat 6da uyandı ama emziğini verince 6.30a kadar uyudu.
Artık büyüdüğü için gündüz 3 saat oynatıp öyle yatırmaya çalışıyorum.Gündüz uykusunu 3ten 2 ye düşürünce daha rahat uyuyor geceleri.Bugün yine bu şekilde deneyeceğim,eğer yine rahat uyursa bu şekilde devam ederiz.
Aslında dün çok az yediği için gece sık kalkacağını düşünmüştüm ama düşündüğüm olmadı çok şükür.
Yine dün babamla konuştuk telefonda,"Kayra çok az yiyor baba,çok üzülüyorum"dediğimde "sağlıklı olsunda varsın az yesin" dedi.
"Sakın üstüne gitme,sen teklif etmeye devam et,yerse verirsin yemezse hiç zorlama ki kaşığa düşman olmasın" dedi.
Yani 50 yaşındaki adam bile zorlamamam gerektiğini söylüyor,4 çocuk büyütmüşler ne de olsa,bir bildiği vardır diye düşünüyorum.
Bazen oğlumun ağzını sıkarak açıp zorla beslediğim için,bazen ona yemediği için bağırdığım için çok üzülüyorum.Bebekçe bir tepki veriyor işte bana.Üzerine gitmezsem düzelir umudu ile kendimi rahatlatmayı çalışıyorum.
Dün çok az yedi evet ama ben hiç zorlamadım.Sadece ara ara teklif ettim ve sanırım bu şekilde devam edeceğim.
Diğer yöntem ikimizide çok yıpratıyor,yemek zamanı işkenceye dönüyor ve bebeğim yemeğe düşman kesiliyor.
Anneyim,aç bırakmak tabi ki canımı çok acıtıyor ama elimden başka bir şey gelmiyor...
Hepinize yardım etme gayreti ve çabaları için çok teşekkür ediyorum...
Herşeyin çoook güzel olacağına inanıyor ve hepinizi öpüyorum
Düşen bebişlere çok ama çok geçmiş olsun.Bu bıdıkların hareketleri arttıkça düşmeler çoğaldı.Rabbim korusun hepsinide.
Kayra dün gece deliksiz uyudu.Akşam 10 da biberon ile kaşık maması verdim ve o uyanmadan sabah 4te tekrar verdim.Saat 6da uyandı ama emziğini verince 6.30a kadar uyudu.
Artık büyüdüğü için gündüz 3 saat oynatıp öyle yatırmaya çalışıyorum.Gündüz uykusunu 3ten 2 ye düşürünce daha rahat uyuyor geceleri.Bugün yine bu şekilde deneyeceğim,eğer yine rahat uyursa bu şekilde devam ederiz.
Aslında dün çok az yediği için gece sık kalkacağını düşünmüştüm ama düşündüğüm olmadı çok şükür.
Yine dün babamla konuştuk telefonda,"Kayra çok az yiyor baba,çok üzülüyorum"dediğimde "sağlıklı olsunda varsın az yesin" dedi.
"Sakın üstüne gitme,sen teklif etmeye devam et,yerse verirsin yemezse hiç zorlama ki kaşığa düşman olmasın" dedi.
Yani 50 yaşındaki adam bile zorlamamam gerektiğini söylüyor,4 çocuk büyütmüşler ne de olsa,bir bildiği vardır diye düşünüyorum.
Bazen oğlumun ağzını sıkarak açıp zorla beslediğim için,bazen ona yemediği için bağırdığım için çok üzülüyorum.Bebekçe bir tepki veriyor işte bana.Üzerine gitmezsem düzelir umudu ile kendimi rahatlatmayı çalışıyorum.
Dün çok az yedi evet ama ben hiç zorlamadım.Sadece ara ara teklif ettim ve sanırım bu şekilde devam edeceğim.
Diğer yöntem ikimizide çok yıpratıyor,yemek zamanı işkenceye dönüyor ve bebeğim yemeğe düşman kesiliyor.
Anneyim,aç bırakmak tabi ki canımı çok acıtıyor ama elimden başka bir şey gelmiyor...
ben de daha sakin düşüünce ve eşile de konuşunca ikna oldum cnmAyyy sende selam söyle canımdünya ne kadar küçük dimi,,gerçi senin arkadaşın benim kankamın kankası onu çok daha iyi tanır
sitede neler var inceleyecegim bende ama söyle söyliim; biz Mira'nın yumurtalarını eltimin yazlığındaki tavuklardan yediriyoruz.İnan marketten aldığımızla çok farklı,markettekiler neredeyse 2kat büyüklükte ve sarı renkleri bile çok farklı!Dikkat etmek lazım gerçektende,,
yani en azından kayınpederimin deyişiyle "kronik" olanlardan yedirmek lazım(organik demek istiyor)
Annenin size gelmek istemedigini bahsettiginde bi kaygısı oldugunu düşünmüştüm zatenHiç yanılmamışım,,bu konudaki fikrim ise söyle: Ne olursa olsun,bakabilecek durumdaysa mutlaka annen baksın bence canım,,keşke benimki de yakın olsaydı da ben götürseydim anneme walla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?