2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

günaydın herkseeee

hepimize güzel bir gün ve hafta diliyorumm herkes iyidir inş, biz zeynomla çok iyiyiz, hafta sonu sonunda 7. ay kontrolumuze gittik 15 gün gecikmeyle boyumuzda kılomuzda çok çok iyi çok şükür allaha, diş çıkarma zorluklarına karşılık iyi kılo almış dedi doktormuz ve kesinlikle bir vitamin takviyesine ihtiyacı yok dedi floru yine sordum ve hiç tavsiye etmediğini söyledi yine, buarada kızamık aşısını yaptırsanız iyi olur dedi çünkü ist da kızamık vakaları çoğalmış nerden kapacağı belli olmaz çok tehlikeli olur bulaşırsa bir doz yapılıyor zaten bence kesinlikle yaptırmalısınız dedi bunuda düşünüyoruz henüzz:26: bizden bukadar, geçmişi okuyup geliyorummmm

herkese gunaydın,,
yoğun geçen bir haftasonunun ardından işimize gücümüze geri döndük,,c.tesi sabahtan 2 hamiş arkadaşımla
eminönü yaptık,,görseniz öyle heyecanlılardı kiBebek süslerini,almadıkları eksiklerini herşeyi tamamladılar...
Söz konusu bebekler olunca insan alışverişte kendini durduramıyor
C.tesi öğlenden sonra annezeynoyla&Ömer'le tanıştık,,gerçi bu havadisi evden girip hemen yetiştirmiştim size
ama yine bahsedeyim,,gerçekten çok mutlu oldumEn yakın zamanda İst.grubuyla görüşüp eğleniriz inşallah
Pazar da full time dışardaydık ama yorulduk... Bu arada dün gece kızı yıkayacaktım ve bir baktım göbek deliğinde bir kızarıklık var,,
endişelendim tabi,,yıkadıktan sonra biraz geçti,,baticonla temizledim ve bezini göbişinin altından bağlayıp kapattım,sabah işe gelirken
hala biraz vardı,,böyle birşey yaşayan oldu mu aranızda arkadaşlar? Dr.u arayacağım ama 12 de geliyor merak ettim...
Bu arada Mira yine düştü,,kendimi yılın dikkatsiz annesi ilan ediyorum,neyseki bu sefer daha alçak bir yerden yastıkla düştü başını çarpmadı
ama vicdanım yerlerde tabi...Umarım sorunsuz mükemmel bir hafta geçiririz canlar

senin tombiş ayaklarını yerim çok tatlılar çooook
Bstenin de biraz uzayınca kırılıyor canım sanırım ince olmasından kaynaklı
Doğa ya ithafen...

Demek buluştunuz ne iyi etmişsiniz kızlar güzel vakit geçirmenize sevindim. Valla ben de çok özeniyorum ama buralarda buluşacak kimse yok
Doğru tahmin şekerim her zamanki gibi 6.30 da dikildik ayağa. Çalar saatim benim
Canım aslında bana meyveyi nasıl veremiyorsun diye sorsan cevap çok.
Ben bazen cam rendeden geçiriyorum, bazen çatalla eziyorum, bazen tel süzgeçten geçiriyorum(hurmayı), bazen de suyunu sıkıyorum ama bizim cadıya yedirip içirmiyorum.
Beste hanım emziği almadığı için bilmiyorum canım ama ben bazen acaba emziğe alıştırsam mı diyorum; çünkü benim kızda dalma problemi var.
Canım bence kendini üzme annenin de kendine göre haklı olduğu taraflar var. Annenle aynı şehirde olman bile çok büyük bi şans. Bakıcı işini hiç düşünme derim. Annen bakarken en azından gözün arkada kalmıyordur.Keşke benim annem de yanımda olsa da çocuğumu her gün bıraksam.
Hoşgeldin canım biz de seni özledik.
Bestenin alttan iki dişi çıktı ama burada çıkaramayan arkadaşlar var her çocuğun diş çıkardığı dönem farklı olabiliyo.
Azraya da kocaman aferin neler yapıyo öyle. Dişi çıkmamış ama enerji süper maşallah

Canım Allah kolaylık versin sana uykusuzluk gerçekten zor.
Geçecek tabiki bu zor zamanlar, annelik gerçekten çok zor; ama onların bi gülüşü de her şeyi unutturuyo insana.
Canım ANNE ZEYNEP değiştirmişti ama nasıl yapıldığını bilmiyorum. İstersen ona bir sor.
Çok tatlısın ya sabah sabah güldürdün beni demek oruç tutacaksınız. Allah kabul etsin canım

Çok hoş yaaa

Zeynoma kocaman maşallah. Kontrolünüzün iyi geçmesine çok sevindim canım hep güzel haberlerle dönersiniz inşallah. Şu kızamık aşısı gerçekten benim de kafamı çok karıştırıyor. Bekliyoruz bakalım.

Canım geçmiş olsun umarım önemli bir şeyi yoktur. Düşmesine de çok üzüldüm inşallah bir daha yaşamazsınız. Bu arada nasıl oldu?

Canım bizde de aynısı olmuştu.
Hatta hafif kanama bile vardı,alkollu sprey ile her altını değişmemde temizledim ve 2 güne geçti.
Endişelenecek bir durum değilmiş .Alkollu sprey yerine kolonya da olabilirmiş.

Canım geçmiş olsun umarım önemli bir şeyi yoktur. Düşmesine de çok üzüldüm inşallah bir daha yaşamazsınız. Bu arada nasıl oldu?

Dün bir ara kayınpederlere ugradık,çıkarken altını değiştireyim dedim,,eşimin eski yatağında arkamı dönüp çantadan bez çıkartana kadar
yerdeydi Mira,,bir anlık dalgınlığım bebişin hareketliliyle buluşunca Başını altındaki yastıkla düştü, bende dibindeyim tabi neyseki
sadece totosu çarptı parkeye.Bugun hemen sadaka çıkartacağım.Yalnız bizim kız çok korkak,düşme olsun yüksek ses olsun..ani tepkilerde
çok ağlıyo,eşimde diyo "anası gibi yaygaracı bu kız"

Tekrar geçmiş olsun canım bizim kız da öyle çok tırsak.

Günaydın. Yine uykuma yenik düştüm 7de uyandı emzirdim ve uyudu defne ben de yattım tabii... 10 da kalktık. Bakalım nasıl bi gün bekliyo bizi. Herkese güzel bi gün diliyorum

Günaydın arkadaşlar hepinize iyi haftalar :) B.düzüne kar yağmaya başladı..
Kaan kar kış demiyor valla dışarı çıkınca çok mutlu oluyo
r :)

Son düzenleme:

ömer istanbuldan döndüğümüz akşam da yürüyüş arkadaşından düştü ama bu sefer kendi suçuydu vicdanım sızlamadı
düşe kalka büyüyecekler ama insan kendi ihmali olunca çok üzülüyor
bu arada bahsettiğim arkadaşın da selamı var :)

KIZLAR TOPRAKANA diye bir site buldum ve kullanan arkadaşlardan detaylıca bilgi aldım
benim içime sindi bugün birkaç sipariş vereceğim
Karacabey.deki çiftliklerini de ziyaret edeceğiz en kısa zamanda

Dün annemle konuştuk babam da hep küçücük çocuk gidip gelmesin diyormuş zaten ama anneannemde şizofren olduğu için annem evde olmayınca çok huzursuzlanıyormuş
anneannem dönene kadar idare edeceğiz sonra Ömer Paşa yollara düşmeyecek ananemiz bize geleceeekk
gerçi havalar ısınınca yine kendi evidne olmak isteyecektir annem ama olsun
oğluma iyi bakılsın da ben iş ev yemek vs idare edeceğim artık biraz daha fazla yorulup

Ayyy sende selam söyle canımdünya ne kadar küçük dimi,,gerçi senin arkadaşın benim kankamın kankası onu çok daha iyi tanır
sitede neler var inceleyecegim bende ama söyle söyliim; biz Mira'nın yumurtalarını eltimin yazlığındaki tavuklardan yediriyoruz.İnan marketten aldığımızla çok farklı,markettekiler neredeyse 2kat büyüklükte ve sarı renkleri bile çok farklı!Dikkat etmek lazım gerçektende,,
yani en azından kayınpederimin deyişiyle "kronik" olanlardan yedirmek lazım(organik demek istiyor)
Annenin size gelmek istemedigini bahsettiginde bi kaygısı oldugunu düşünmüştüm zatenHiç yanılmamışım,,bu konudaki fikrim ise söyle: Ne olursa olsun,bakabilecek durumdaysa mutlaka annen baksın bence canım,,keşke benimki de yakın olsaydı da ben götürseydim anneme walla

Planner,Nagiş,Zadacan,... ve unutmuş olduğum istanbul'un çalışan güzel anneleri....
Lapa lapa kar yağıyor...İster misiniz tatil olsun

eeeeveeeeet dediğinizi duyar gibiyim

Düşen bebişlere çok ama çok geçmiş olsun.Bu bıdıkların hareketleri arttıkça düşmeler çoğaldı.Rabbim korusun hepsinide.

Kayra dün gece deliksiz uyudu.Akşam 10 da biberon ile kaşık maması verdim ve o uyanmadan sabah 4te tekrar verdim.Saat 6da uyandı ama emziğini verince 6.30a kadar uyudu.
Artık büyüdüğü için gündüz 3 saat oynatıp öyle yatırmaya çalışıyorum.Gündüz uykusunu 3ten 2 ye düşürünce daha rahat uyuyor geceleri.Bugün yine bu şekilde deneyeceğim,eğer yine rahat uyursa bu şekilde devam ederiz.

Aslında dün çok az yediği için gece sık kalkacağını düşünmüştüm ama düşündüğüm olmadı çok şükür.

Yine dün babamla konuştuk telefonda,"Kayra çok az yiyor baba,çok üzülüyorum"dediğimde "sağlıklı olsunda varsın az yesin" dedi.
"Sakın üstüne gitme,sen teklif etmeye devam et,yerse verirsin yemezse hiç zorlama ki kaşığa düşman olmasın" dedi.
Yani 50 yaşındaki adam bile zorlamamam gerektiğini söylüyor,4 çocuk büyütmüşler ne de olsa,bir bildiği vardır diye düşünüyorum.
Bazen oğlumun ağzını sıkarak açıp zorla beslediğim için,bazen ona yemediği için bağırdığım için çok üzülüyorum.Bebekçe bir tepki veriyor işte bana.Üzerine gitmezsem düzelir umudu ile kendimi rahatlatmayı çalışıyorum.
Dün çok az yedi evet ama ben hiç zorlamadım.Sadece ara ara teklif ettim ve sanırım bu şekilde devam edeceğim.
Diğer yöntem ikimizide çok yıpratıyor,yemek zamanı işkenceye dönüyor ve bebeğim yemeğe düşman kesiliyor.
Anneyim,aç bırakmak tabi ki canımı çok acıtıyor ama elimden başka bir şey gelmiyor...

Hepinize yardım etme gayreti ve çabaları için çok teşekkür ediyorum...
Herşeyin çoook güzel olacağına inanıyor ve hepinizi öpüyorum

Planner,Nagiş,Zadacan,... ve unutmuş olduğum istanbul'un çalışan güzel anneleri....
Lapa lapa kar yağıyor...İster misiniz tatil olsun

eeeeveeeeet dediğinizi duyar gibiyim

Eveeeeeet :) tatail olsa ne güzel olur.. Sıcacık evime gider oğlumla oynarım.. beraber uyuruz .. ahh ah

Turuncucum sen hastaneyi buldun,sinirleri aldırdın galiba Böyle olumlamalar yapmak inan daha iyi gelecek hepimize,yemeyen bebek,uyumayan bebek,ağlayan bebek büyütmek çok zor evet ama sağlıkları yerinde ya maşallah hepsine Sen yemek yedirmeye çalışırken, ben uyutmaya çalışırken bozuk moralle sinir harbi yaşıyoruz da ne değişiyor ki...Daha da yıpranıyoruz bide.En güzeli akışına bırakmak sanırım, ama gece 02.00 oldugunda sana gülen ve oynamak isteyen bir bebek var evde,,ve ertesi gün işe gideceksin..Gülünecek tek durum benim halim oluyor İnşallah ilerde bu yaşadıklarımıza biz güleceğiz Allahtan sizler varsınız da paylaşıp rahatlıyorum

Canım hiç üzme kendini. onlar daha bebek.. ve inan bana aç kaldıklarında höpür hüpür yiyecektir..
Bak ben yılbaşında 4 gün Kaandan ayrı kaldım.. Döndüğümde acaba emer mi acaba memeyi bırakır mı diye çok endişelenmiştim..
4 gün boyunca annem çok güzel doyurmuş uyku öncesi de yine sağıp bıraktığım sütlerden vermişti.. ama o sıcaklığı anne memesini tatmadı 4 gün.. inan bana döndüğüm akşam uyku öncesi verdim hemen memeyi aldı ama bir kaç gün öyle çok istekli çekmedi... Bu hafta sonu sabah kahvaltı ve öğlen çorba verdim akşam yoğurdunu vermedim... O memeyi emmek istemeyen Kaanı görmen lazım.. cok cok cok çekiyor memeyi.. memede süt bitince de sinirlenip o küçücük tavşan dişlerinle ısırıyor :)

Yani canım özetle inan bana o aç olduğunda yiyecektir.. 2 kaşık bile yese demek ki ona yetiyor.. öyle ağızına zorla verme babanın dediği gibi nefret etmesin

ben de daha sakin düşüünce ve eşile de konuşunca ikna oldum cnm
bakıcıdansa ananesine gidip gelmesi daha iyi olacak
ananesi bize gelip gitse daha bir iyi olurdu ama olsun
az önce aradılar oğlumun çorbasına benim yazmadığım birşeyler katmış soğuktan hasta olmasın diye sağolsun
kardeşim de aradı emin ol herşey senin istediğin gibi çok özenli bakıyor annem diye
ananem döndükten sonra yoluna girecek inşallah
hepinize teşekkür ettimmm desteğiniz için

turuncucum kayra yemek yemiyor belki ama uykusu çok düzenli
sen de okuyorsun herşeyi yiyip içen üstüne annesini emen ama gecede 5-6 kere uyanan bebişlerimiz var
nihayetinde bizim öğretmemize ihtiyaçları olan bıdıklar bunlar
herşeyi kuralına göre yapmamaları çok normal
senin artık daha rahat olmana sevindim

uyku ve yeme düzenine küçüklükten alıştırmak tabi ki en ideali ama yemekten iyice soğumasındansa aklı biraz daha ermeye başladığında anlatarak ikna edebileceğine inanıyorum
sen yine en ihtiyacı olan besinlerden miktar olarak az da olsa faydalanmasını sağlayacaksındır zaten

aslında lafı açılmışken, hilal mocan.dan okuduğum bir konuyu paylaşayım:
iştahsız küçük porsiyonlar yiyen ya da öğün sayısı az olan bebekler için porsiyon içeriklerini daha yoğun ve besleyici hazırlamamızı öneriyor
yani karnını tek bir besinle doldurmak yerine yiyeceği miktarı mümkün oldukça zenginleştirip vermemizi öneriyor
çocuk hiçbir şekilde 200cc porsiyon tüketemiyorsa çorbanın kıvamını koyulaştırıp 100cc de verilebilir şeklinde...

Kar iyice bastırdı,-4 dereceden falan yazıyorum şuan, arkadaşlara ara gaz çalışmalarım devam ediyor,,burası çok soğuk,
mahsur kalıcaz..vb. triplerdeyim 1 saattir Umarım çabalarım işe yarar
Annenin duası kabul olurmuş,,hadi bi el atıverin de tatil olsun şu şirket şekerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…