2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

haklısın canım birçok erkek böyle malesef, çok azı bebek bakımıyla ilgili, seninkide iyiymiş hee top oynasın öyle yaniii benim eşim zeynonun ilk bebeklik günlerinden beri çok fazlasıyla ilgilidir sagolsun beslenmesinden alt değişimine kadar yapar ama kariyer konusunda gaza bastığı doğru gerçekten, allah hepimizin eşlerine sorumluluk ve merhamet duygularını sonuna kadar versin inşşş

canım çok geçmiş olsunnn....acil şifalar diliyorum sizeee

ayy sınır oldum kadına ya gerçi daha 18 yaşındaymış ve ikinci çocuk ve ikiside erkek diye övünüyor, tek kelimeyle cahillik işte şekerim ya çok var bunlardan heryerde valla bende ikinci bebeğim kız olsun çok istiyorum benimde kız kardeşim yok ve olmasını çok isterdim ayrıca zeynomun güzel ve süslü kıyafetlerinide saklıyorum ikinci bebeğime (kız olursa tabiii), ama erkek olursada sevinirim tabıykı evlat bu ya cins ayrımına üzülmek çok acı ancak cahillerin işi olabilir bu, sen zaten sallamışsın iyi yapmışsın canım ama ben olsam ıkı çift laf etmeden duramazdım kesinn

kızlar meraba.siz bebeklerinizi çoraplamı yatırıyorsunuz gelişim için önemli imiş oyle duydum ama ben korkuyorum üşür diye sizler nasıl yatırıyorsunuz.

bende bazen çorapla bazende çorapsız yatırıyorum ama üşümesindne korkuyorum napayımm:26:

yerimmmm ben o tombul tatlı ayaklarını seninn, benim zeynomun tırnak kırılması daha küçükken vardı ama şimdilerde pek kırılmıyor kesiyoruz hep belki ondandır yoksa takılıp kırılabilir belkide ama normaldir yani

biz elmayı ve armutu rendeleyerek muz ve avakodoyu ve hurmayıda ezerek veriyoruz canım

planner oyuncak bebegini süslüyo(kızını)...

aynennn öyle şekerimmm evdeysem oyuncak bebeğemle oynuyor ve mütemadiyen zeynoyu süslüyorum, harika tahminnnnn öpüyorum kocaman senin güzell oyuncak süslü bebeleriniiiiii

Kayra sabah 8de azcık kaşık maması yedi.Öğlen 3 te 2-3 kaşık yoğurt yedi.
Alkışlıyorum evladımı bu kadar uzun saat aç kalabildiği için.

yaa hakkaten nasıl bukadar aç kalabiliyor bu kayracıkk, zeyno 2 saat aradan sonra mammammm mammammmmm diye ortalığı yıkıyorr(gerçi babasına çekmiş benim kızım çeşit çeşit huyları var bu mınnoşlarınn

çok şükürr birşey olmamış canım sadaka vermek çok faydalı gerçekten, allah korusun hep kuzularımızıııı

Günaydın. Yine uykuma yenik düştüm 7de uyandı emzirdim ve uyudu defne ben de yattım tabii... 10 da kalktık. Bakalım nasıl bi gün bekliyo bizi. Herkese güzel bi gün diliyorum

canım inş en kısa zamanda bir düzen tutturursunuz işe başlayınca zor olur, nezaman başlıyosun işe buarada?

Günaydın arkadaşlar hepinize iyi haftalar :) B.düzüne kar yağmaya başladı..
Kaan kar kış demiyor valla dışarı çıkınca çok mutlu oluyo
Eki Görüntüle 597585 r :)

ohhh forumun gezmecisi kaan valla maşallah onaaa

canım annen ananene bakıyorsa evinde onu bırakıp gelmek zor olur tabi inş hepiniz için en iyi yolu bulursunuz, tabi en başta ömercikk içinn

Turuncu'cuğum bu yazın yine bana tam denk geldi. Bizim ufaklık da yine yememe modunda bu aralar. Geçen hafta sadece 60 gram almış. Artık dün gece tarttıktan sonra kaşık maması vermeye başladım. Bir iki kaşıktan sonra yememe hareketlerini yapmaya başladı. Allahım nasıl kötü oldum. Şimdiye kadar kendi gerginliğimi çocuğa yansıtmamak için "ne kadar sinir olursan o kadar çok gülümse, şarkı söyle" yöntemi uyguluyordum, çocuğun yemeği stresle özdeşleştirmemesi için. Baya bir zorla yedirdim o mamayı ama içimden ağlaya ağlaya. Artık aynı kaşık mamasından sıkıldı, başka verelim dedik, oldukça tatlı bir mama bulduk. Onu hiç beğenmedi! Nasıl bir ağız tadı var bu bebekte anlamıyorum ki. Tatlı sevmeyen çocuk mu olur? Mahvediyor beni (ve eşimi) bu minicik velet

Ben de bugün yemeklerini zorlamadan, yemek istemediği noktada bırakarak vereceğim. Bakalım ne olacak.

Off şöyle bir ilacı olsa bu işin, hiç ilaç vermeyeyim falan demeden dayıycam valla yeminle. Ama yok, yok, yok. Internette bile doğru düzgün bilgi yok iştahsız bebek konusunda inanır mısınız. Doktoruna söylediğimizde hı hı deyip geçiyor.

Bu arada bizim çocukların dün boylarını ölçtük, tarttık. 7 ay 21 günlükken Doğa 68.7 cm, 7.320 kilo. Ali 72.4 cm, 9.060 kilo. Aralarındaki fark açıldıkça Doğa için üzülüyorum çok.

MUTLU-ANNE ve ANNE_ZEYNEP kızlar buluşmuşsunuz ne güzel özendim yaniiii resim çekmedinizmi ekleyinde görelim tatlı minnoşlarııı

Planner,Nagiş,Zadacan,... ve unutmuş olduğum istanbul'un çalışan güzel anneleri....
Lapa lapa kar yağıyor...İster misiniz tatil olsun

eeeeveeeeet dediğinizi duyar gibiyim

eveeeeeeeeeeeeeeeeeetttt

ben kadıköydeyim ve burdada lapa lapa yağıyor yaa ama tatil olmazkiiiii

MUTLU-ANNE ve ANNE_ZEYNEP kızlar buluşmuşsunuz ne güzel özendim yaniiii resim çekmedinizmi ekleyinde görelim tatlı minnoşlarııı

Resimleri yükledim canım,zaten zaman azdı birkaç foto çekebildik,,annezeyno da yükler ondakileri,,yüklerken yine dedimm oohh iyiki buluştuk walla

Yazin denk geldi gordum.

Ya ne tuhaf konusmalar geciyor.milet birseyler mi bilgi mi paylasiyor yksa sanane bana ne modunda mi anlamadim...tek sunu demek isterim kizim 1 yasinda agzina pekmez harici tatli girmedi ,bali da yeni tadiyor.tatli tarzi sekerlemeler ne zmn yedircen diye soran varsa akli erene kdr cani isteyene kadar aslaaaa!!!

Seker, kanseri besler besler beslerrrrr veee patlak verir her zmn zararlidir.sadece bu zararini bile bilsek yeterlidir diye dusunorum.isteyen verir isteyen vermez ben de paylasayim dedim ........tek verdigim hipp in biskuvieri .dr.umuz kafanda soru isareti olmasin guven dedi ..ben de ok dedim arada veriyorum

Bu arada daha önce tartışılan bir konuda edindiğim bilgileri paylaşmak isterim. Hepimiz biliyoruz, bebeklere tuz ve şeker verilmemeli. Ama neden?

Tuz: Bebeklerin 1 yaşından önce günde tuz (NaCl) ihtiyacı 1g kadardır. Bu tuzu da zaten anne sütünden, mamadan ve ek besinlerden alıyorlar. Yani besinin doğasında, kendi içinde olan tuz bebekler için yeterli. Fazla tuz vücutta fazla su tutulmasına sebep olur. Bebeklerin böbrekleri de tam kapasite çalışmadığı için fazla tuz/su ikilisini işlemekte zorlanabilir, gereksiz yorulur. Tuz verilmeme sebebi budur. Ama düzenli olmaması şartıyla arada bir ufak miktarlarda tuzlu birşeyler vermek çocuğa kalıcı bir zarar vermez. Yani annaneler, babanneler tuzlu birşey tattırdı diye endişelenmeye gerek yok.

Şeker: Şekerin tuz gibi bir etkisi yok vücutta. Yani genel, size bize olan zararları dışında (kan şekerini yükseltmek, insülin üretiminde artışlar yapmak, kilo aldırmak, bir de annezeynep'inden söylediği gibi kanserli hücrelerin şekerle daha hızlı büyüdüğü bir iddia) ekstra birşey yok bebek bünyesinde. Amaç öncelikle çocuğun zaten tatlıya meraklı olan yapısını daha da tatlıya alıştırmamak, diğer tatları da öğrenebilmesine imkan vermek. Bebekler doğaları gereği tatlı şeyleri severler (her ne kadar benim oğlum bu kanıda olmasa da ). Ne kadar tatlı şey verirseniz daha da tatlı isteyecektir. Bu yüzden en azından 3 yaşına kadar çok tatlı şeyler: şekerler, çikolatalar, doğal olmayan, şekerle zenginleştirilmiş meyve suları vs. vermemekte fayda var. Ama yine, düzenli olmaması şartıyla çok arada bir ufak miktar şekerli bir şey vermek öcü değil kesinlikle.

Bir de ek yapayım:

Bal: Bal apayrı bir olay. Balın içinde kimi mikroorganizmalar var. Bu bebekler için kesinlikle zararlı. Botulism adında bir hastalığa sebep olabiliyor. Bu da çok ciddi bir hastalık. Özet geçmiş olayım böylece.

Son düzenleme:
bende tuzlu ve şekerli şeyler vermiyorum bebegime ama veren verir
vermeyen vermez kimene
yedirenede sen niye veriyosun hayır verme demeye kimsenin hakkı oldugunu
düşünmüyorum..
neden bu konu bu kadar uzuyoki
herkes zaten az çok biliyo..kimi tattırıyo kimi tattırmıyo bu kimseyi ilgilendirmez bence

kimseye cevap olarak yazmadım bunu kimse üstüne alınmasın

herkese selammm:)
kızım 1 buçuk saattir uyuyo bende bir boşlukta gibiyim
evimi temizledim yerdeki kılları seçtim
kızımn pırasalı yemeginide yaptım bide size bakıyım dedim
cadı cerenide okula yolladım gitsin artık 2 haftadan fazla oldu evde
yavrum yinede çok özledim onu
anne akşam martı yap yiyelim diyo(mantı) tamam dedim yaparım..
porter canım bal yazmışsın ya benim çatlak doktorda verebilirsin artık diyo
hakiki bal versem olurmuş..o ver dedi diye verecekmiyim yoo
daha erken diye düşünüyorum..

Canım bir kaç ay kalmış şurda 1 yaşına, ondan sonra veririz diyorum ben balı da artık. Herşeyde öyle çok korumacı değilim kesinlikle ama bir kaç şey için de acele etmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Ya ben yerim o cerenii martı seviyo demekkuzum benim,,eltimin kızıda bulaşıkları yetercanla yıkıyo
kolis görünce de çok korkuyo Tatlı tuzlu konusunda da doğru söylemişsin canım birde zaten mesela baklava yedirdim bide deseniz ben "ne kadar yedirmiş olabileceğinizi anladığımdan" cevap bile vermiyorum,afiyet olsun bebişleree diyorum içimden
onun için kalp kırmaya gerek yok,hepimiz anneyiz ve bebişlerin sağlıklı beslenmelerinde hem fikiriz biliyorum

canım inş en kısa zamanda bir düzen tutturursunuz işe başlayınca zor olur, nezaman başlıyosun işe buarada?

İnşallah canım. 1 martta başlıyorum ve bakıcı arıyorum harıl harıl. Bi duzene girmesi şart yoksa ağlamaktan helak olcak ben yokken. Memede uyuyo cunku. Tabii geceler de bana zindannn olcak

yetercana koptum:))
şakba(şapka)
tulalet(tuvalet)
tetezyon(televizyon)
ayakbalı(ayakkabı)
makse(maske)
türkan(şükran)(ögretmeni)
ay daha bir sürü var çok tatlılar ya

Arkadaslar slm bebeğim 2 aylık onlıneda sizi görüp yazdım hem anne sütü hem mama alıp bebeğim gece 4 buçukta ağlayan bebeğimi emzirmeye çalıştım sütüm çok azdı ağladı mama yaptım biraz yedi uyuyakaldı bende uyumuştum mamayı dökmeyi unutup sabah annem sağdım süt zannedip 3 saat kalmış mamayı içirmiş napıcam bilmiyorum yardım

canım cok sevindim böyle düşündügün için elimden geldigince yardımcı olmaya calısıyorum sizi ablam kardesim arkadasım dostum görüyorum iyiki varsınız canlarımmmm

Hayırlı olsun bebişin canım,endişelenme bence,havalar soğuk bozulmamıştır, kötü de düşünme bişey olmaz,melekleri korur onu
Ama hala tedirginsen bi dr.unuzu ara danış tabi derim ben!

Hayırlı olsun bebişin canım,endişelenme bence,havalar soğuk bozulmamıştır, kötü de düşünme bişey olmaz,melekleri korur onu
Ama hala tedirginsen bi dr.unuzu ara danış tabi derim ben!

Çok tek ederim cnm aslında aradım ama ulaşamadım yerinde yok cebi kapalı çok tedirginim annem d biişe olmaz Dio ama bilmiyorum

canım mama kullanan arkadaşları kaç saat dayanıyor daha iyi bilir ama birşey olmaz heralde ya yinede takip et bebeğini ama doktoruna ulaşmayada çalış biranönce

genel olarak bilgi paylaşıyoruz canım ama her bilgi annenin süzgecinden geciyor ve farklı uygulamalara dönüşüyor
mesela 1yaşına kadar inek sütü vermeyin deniyor. nedeni de alerji riski ve demir içeriğinin düşük olması.
bebeği hiçbirşey yeyip içmeyen ve mama kullanmak istemeyen bir anne bebeğinin kan değerini de takipte tuarak ve alerjisi olmadığını bilerek inek sütü kullanıyor
bana da mantıklı geliyor

şeker konusunda sana katılıyorum ben de vermiyorum hatta kendimiz de çok azalttık
bu bıdıklar bize emanet ve kendi iradeleriyle karar verebilecek donanıma getirmek de o zamana kadar korumak kollamak da görevimiz
yakın çevremde "olacağı varsa olur bu kadar pimpiriklenmeye gerek yok" diyenler var ama ben şöyle düşünüyorum
Allah korusun bir hastalık problemimiz olsa elimden geleni yaptığıma ve Rabbimin takdiri olduğuna inanıp tevekkül edebilirim
ama çocuğumun beslenmesini hijyenini önemsemediysem yine Allah korusun bir hastalık durumunda kendi kendimi yer bitiririm

özet için teşekkürler cnm
arasıra böyle hatırlatmalar iyi oluyor

ben hazır olan hiçbirşey vermiyor ve dışarı çıkarken sürekli buzdolabı olan biryer bulup rica ile kullanıyordum
istanbula giderken evde bebe biskuvisi yaptım tam bugdaylı pekmezli tarçınlı
onu rondodan geçirip aldım yanımıza ve çok sıkıştığımda kaynamış suyla puding kıvamına getirdim
hem besleyici hem faydalı ve en önemlisi pratik bir öğün oldu bizim için herkese tavsiye ederim

canım mama kullanan arkadaşları kaç saat dayanıyor daha iyi bilir ama birşey olmaz heralde ya yinede takip et bebeğini ama doktoruna ulaşmayada çalış biranönce
her mamanın oda sıcaklığında kalma süresi farklı oluyor diye bliyorum
bir arkadaşım dışarıda 2saat kalabiliyor diye SMAya geçmişti Aptamilin süresi daha kısa galiba.
doğrudan mama firmasının danışma hattını ara canım

canım bende hazır hiçbirşey vermiyorum veremiyorum daha doğrusu birtürlü aşamadım şu huyumu dışarı çıkınca işimiz çok zor oluyor oyuzden üstelik zeyno 3 satte bir kesin beslenmek istiyor, hazır kaşık maması, kavanozdaki meyve sebze püreleri falan hiç vermedim henüz ama senin yöntemin süpermiş dışarı çıktığımızda zor oluyor çünkü bende deneyeceğim bunu sagol, buarada mama kullanan ben değilim ama soran arkadaş okumuştur inş bencede mama firmasını aramak iyi bir çözüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…