2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

beykoz dümenim kopardın yine beni:)) adam gideli 2 hafta bile olmadı daha:)) ona özlediğimi söyleyim bari şımarsın birazcık:))

olsun kız o sarıldıgındaki döşünün sıcaklıgı özlenmezmi ah canım benim herif gidecek agustosta ben ne edecem 15ay

olsun kız o sarıldıgındaki döşünün sıcaklıgı özlenmezmi ah canım benim herif gidecek agustosta ben ne edecem 15ay

aboww daha gitmeden özledi kocasını:) bilmem bilirmisin benim lisedeki lakabım bir demet tiyatrodaki feriştahtı:)) artık o 15 ay boyunca sen beykoz değil feriştah olursun kuzum:))

Yaklaşık 2 dakika önce kızımın çorbasını yaktım hey Allah'ım ya sen aklıma mukayyet ol.
Bir gün evi yakmazsam iyi.

Hay allah, ne oluyor mayis annelerine,saskinlastik iyice ama normaldir..uykusuzluk, yorgunluk ve birde aklimizdan biran bile aklimizdan cikmayan bidiklarimiz..saglik olsun rabbim buyuk kazalar vermesinde..varsin yanan bir kac yemekten ibaret olsun dimi..

Resmen oldum gulmekten, inan ama inan bu kadar cok gulmemistim uzum zamandir, catlama noktasina geldim yaw...guzelim sende ne cevherler varmista bilmiyorduk, ne guzel oldu ama senin gibi bir anneyi tanidigima cok memnunum cok,,cok yasa hemi..
Durumumuzu bile bu sekilde ifade edebilmen bundan bile hatta guzel paylar cikarabilmen harika

Tatlım öncelikle seni tekrar gördüğüme çook sevindim,buralarda gözüm hep seni aradı,aklımdan çıkmadın hiç.Acaba hasta mı,annesine mi gitmiş,Kayrayla ilgili bir durum mu var diye düşünüyordum.Neyse ki döndün...
Kayracığımın düştüğünü ve nasıl ses çıktığını yazmışsın ya o an okuyunca nasıl içim titredi bilemezsin.Ben ,değil DOĞA,KAYRA artık bütün bebekler benim kuzummuş gibi kıyamıyor hiç ağlamasınlar istiyorum.Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah.
Bu arada turuncum eğer bir daha yok şunu yazmam yok bunu yazmam dersen bozuşuruz.Tabiki farklı düşüncelerle karşılaşacağız,açıkçası ben buna karşı değilim.Ayrıca senin de karşı olmadığını hatta benden bile hoşgörülü bir yaklaşım sergilediğini düşünürdüm.Yani çok takmadığın yazılarından aşikardı.Bizler bu sitede varsak bebeklerimizle ilgili ,annelikle ilgili her türlü konuda paylaşımda bulunmak için varız.Yok onu yazmayalım,bunu yazmayalım peki ne kalıyorki?Arkadaşım olduğundan ve samimiyetinden ötürü sohbet havasında yazıyorum bunları.Varsay yüzyüze konuşuyorum bir kahve eşliğinde:))Oyüzden ne olur alınma...Benimki sadece arkadaşıma gösterdiğm bir sitemden ibaret.Ben,bizler senin zengin ve engin yazılarını pür dikkat okuduk okuyoruz ve okuyacağız da...Seni böyle tanıdım ben...Ben Kayrayı hep merak ederim gün içinde ne yapıyor özellikle yeme düzeni ne durumda diye....Yani sen de bunları yazmazsan geride arkadaşlarla beraber daha kısıtlı yazışmalar oluşacak ve yavaş yavaş çözülmeler meydana gelecek...Ben böyle olmasını istemiyorum açıkçası.Ayrıca geçen tuz-şekerle ilgili ben de bir yorum yapmıştım ve yorumum tamamen Kuden adlı arkadaşa idi,inşallah üstlenmemişsindir yoksa üzülürüm.Ben ne güzel arkadaşlıklar kurduk diyorken sen AZRAECE böyle kısıtlamalarda bulunursanız paylaşımımızda kısıtlanır ve diyaloglar azalır bence.Bizim burada bulunmamızda asıl gaye bebişlerimiz,onların hastalıkarı gelişimleri beslenme durumları vb.Arada kaynatıyoruz fakat bu asıl amacımızın önüne geçmemeli...
Burdan Benim için değerli olduğunu da bilmeni istiyorum.
Ben Doğa ya çok hayır deme taraftarı değilim,kucaksa kucak,uykuysa uyku ne istiyorsa engellemiyorum.Sadece saçımı çok acıtırsa anneciğim bırak acıyor diyorum.Bence henüz erken her şeye hayır demek için...Yani denmesi gereken şeylere biraz dah zaman verdim 1 yaşından sonra uygulayacağım.
Eeee ne iyecek bu veletler peki?Hep problemin üzerinde dururlar kimse çözümleyici yaklaşım sergilemez.
Sağol Çiçekçiğim ben de senin adına sevindim.Kızımın bu kusmaları geçmeyecek hiç,bugün bütün kahvaltısını afiyetle kustu.Akşam meyvesini afiyetle kustu...Çok sinir yıpratıcı bir şey.Moral alt üst oluyor.Hayırlı olsun canım,biz geçen kız görmeye gittik fakat abimin işi olmadı,biraz görüştüler frekansları tutturamadılar.
Canım en azından sütünle beraber gün içinde kahvaltısını,sebze ve meyvesini mutlaka tüketsin.Gelişimi ve gıdalara alışması için gerekli.

Tatlım sana katılmıyorum,bu konudaki düşüncemi yukarıda belirttim.Tamam yazında çok doğru şeylere parmak basmışsın fakat öğün miktarı vb. konular gene bebeklerimizin gelişimi ile ilgili hususlar katılan olur katılmayan olur,kullanan olur kullanmayan olur ben şahsen belirtilmesinden yanayım.

11 AYLIK VE SONRASI İÇİN YEDİRİLECEK ÇEŞİTLER:

Pirinç unu kurabiyesi: 2 yemek kaşığı tereyağ.125 gr pirinç unu iki y.k pekmez bir yumurta sarısı.hepsini yoğur.170 derece de 10_15 dakika pişir.

Balkabakli pankek; bir s.b kabak püresi bir buçuk bardak s.b un üç yemek kaşığı pekmez 2 y.k erimiş tereyağ 1 s.b süt 1 yumurta karıştır krep gibi tavada pişir

Anaaa senin kiz bizim oglandan sonra cikarmaya basladi disleri...baksana Tuana oyle bir hizli ciktiki gecti bizi..4 dis dile kolay..sunu farkettim Tuana donme olayinida gec yapmaya baslamisti ama bir yapmaya basladi ondada solladi gitti..bu kizcenin huyu boyle annesi gec baslasa bile cok iyi toparliyor, masallah fistiga hakkinda herseyin en guzeli olur umarim,,dis bugdayiniz hayirli olsun, ayrica kiz kardesinin bebegide ins allah tamamini erdirir cnm saglicakla

22 kisi nerde yemek yiyecek, benim kafam ona takildi simdi, salonda oturcak yer bulunmaz o sayiyada ne biliyim isin zor allah yardimcin olsun ins

Melegim canim cok gecmis olsun hayatim duzelir hemencik istahi pasamizin tos topalak olsun zaten bembeyaz yavrum kar topu gibi yok yok nur topu gibi olsun insallahbu arada sorayim sorayim diyorum unutuyorum Mahir in dr kontrolleri ne durumda hayatim boyun kaslari icin dr nededi en son?zaten onemli bir sey olacagini sanmiyorum yavruşlar kendilerini tartmayi ogrendiginde olay bitiyor zaten Çiçek cim canim okis firlama zaten o ayrida hayatim benim kizda tembelalisti sola donmeye cok zorda kalmazsa sirt ustu yatarken sagina donmez yani garip bu bebeler anacim anlamaya calisma kendine haksizlik etme sende gayet aktifsin diger annedaslarimizda oylelersni takdir ediyorum esin orda sen burada el kadar bebekle tek basinasin canim Allah yardim etsin valla birde eviniz sicaksa kuzunun coarplarini cikartip oyle bastir corapsiz zemini hissedince daha basarili oluyorlar ve korkma valla birak yere canim esirgedikce gozune cop batiyor bu sipalarin yanindan cik gormesin arada bir seslen illaki caba sarfedecek yanina gelmek icin
Turuncum canim gecmis olsun Kayramiza yavrum yaaa yatak gercekten cok tehlikeli canim birak yere yada yatagina sen aglicana o aglasin derler buyuklerimiz cok dogru valla Allah tekrarini yasatmasin insallah
Azra ece cim canim senin isinde zor hayatim hem ev hem kiz hem yalnizlik ama sen cok guclu bir annesin canim valla tokan bende kalmisti az once banyoda gordum yine andim icimden gecirdim Ecos nasil oldu ki diye?Allah sifa versin prensese bu arada yemek yedirecem derken yemekten sogutma olayi cok sık rastlanan bir durum canim istemiyorsa yemesin dicem ama anneyiz yani el vermiyor iste gonlumuz ama aklim almiyor nasil ac kalabiliyorlar yaaaa benimki ocak yikan cinsinden galibane yapilabilirki acaba sevdirmek icin sicakligi nasil peki hayatim mesela okis soguk sevmiyor hem mamasini hem yemegini hissettirecek sicaklikta olacak yani yedigi yemek vardir muhakkak sevdikleri bir yontem ama neeeeeee:44::44:

Pinarcim krep demisken gecn gun yaptim okise tuzsuz yaptim bi tane eline kucuk kucuk durup verdim hosuna gitti parcik pincik etti ama yemeye calistiyedide yavrum

Canım benimmm açıkta kalan yerlerine saglıkrüyalarda kalmasın görüşelim insallah
siz ne tatlı kızlarsınız yaw...Allah iyiliğinizi verssin...sizi ve bebişlerinizi kocaman öpüyorum bu arada siz beni tanımazsınız.bendeniz topiğin en yaşlı annesi hepinizin de ablası oluyorum:)))
Biz seni gördüğümüze cok sevindik ablaSık paylaşımlar bekliyoruz,,tecrübe konuşsun yani
Benim oglum neden teke gibi kokuyor, habire ziplayip hoplayip ve fena kokuyor kizlar :)) Eminim Mina misssler gibi kokuyordur, boncugun herseyi guzel yeyim onu ben :)) izin ver annesi cok opesin var ....
Senin su samimiyetine hastayim yaÖyle ictensin ki...Mahir'imize de laf etme bozuşuruz amaMisssler gibi kokuyordur eminim
Babyceren mutlaka gitmelisin ama cerensiz
Ve son olarak beykoooz,senin avatarın ne kadar guzel öyle hepsini yerim onlarin

Simdilik sorun yok boyunda ama bizim burda genel bir kontrolumuz olcak, bebekler 8 ay olduktan sonra cagiriyorlar kontrol icin..o zaman geldiginde de iyice bakilir artik..suan itibari ile boynunu tutuyor ama ben sunu farkettim benim oglanin kafasi vucuduna gore sanki cok buyuk, hatta o gun aldim elime mezura ile oldum 45 cm geldi...bilmiyorum aranizda olcan varmi ama sanki buyuk gibi ve bu yuzden tutma sikintimiz oldu..ins cikmaz sorun.. aslinda Maybabylove ne var biliyormusun cnm, yani ben oglumu ton ton yapma derdinde degilim inan, hatta fit olsun saglikli olsun sorun degil ama bir bebek nerde ise 7 saat hicbirsey yemiyince insan ister istemez endiseleniyor..acep ne var diye, malum saglikli bebek yer dimi..en azindan bu kadar saat beklemez..bunun icinde dr den randevu aldik bakalim hakkimizda hayirlisi olsun ins.
Okisi cok ozledik arada resim koy, su ozellikle yerde yaptigi bir kac hareketleri ile..icimiz gonlumuz senlensin ..simdi Kayra yi gordum ve cok mutlu oldum o kadar masumki kiyamam ben bu kuzulara..herbiri melek

cok sevdigim dostumun hediyesi tabi güzel olcak

Aman aman cok sukur canim yaaa aynen bende kilolu olmasini hic istemiyorum saglikli olsunlar yeter valla canim :44:himmm 45 olmusmudur bilmiyorum ama10 aralikta 42,5 du kafa cevresi bakalim sali gunu kontrol var ama ayda 1 cm atmisti mesela kasim 10 da 41,5 du cokta buyuk degil hayatim yaaa saglikli olsunda yavrularimiz cok sukur valla canim Allah bizlere bagislasin kuzularimiziyemesi icinde ne yapilabilir valla bende dusunuyorum istahsiz yavrularimizi ama cikamiyorum isin icinden galba Okis in yemesindeki duzen mama bebegi olmasindan kaynaklaniyor cunku hemen hemen emen bebeklerimizde var istah sorunukendi yavrum ac kalmis gibi uzuluyorum valla ama gececek bi disler ciksin kitir kitir eline geceni yer bunlar valla

Kizlar bugun teyzemin komsusunun gelini bizim okis i gordu oylee icten sevdiki sasirdim kendi bebegi 13 aylik erkek ama okis i deli gibi sevdi bende esime dedimki nasil sevebiliyor kendi bebegi varken baskasinin bebegini dedim veeee bende Bi resimlere bakayim derkennn Enes imin yastiktaki pozu Kayramizin oyuncak sepetindeki pozuna oyyy kuzum yaaa dedim ve guldum esimde diyorki bak sende bir baskasinin bebegini sevebiliyorsun dedi ve heeee hiiii immmm dedim ama siz baskasiniz yawwww yuz yuze gorusmek onemli degilki ben butun yavrularin kokusunu hissediyorum sanki

Ahh su eslerHemen acik kollayıp golü atmak istemezler miiiAyni durum bende de var canım,,sanki hep birlikteyiz gibi,,sanırım resimlerini de görebiliyoruz ya icimize işliyor meleklerimizMesela ben annezeynoyla karşılasıp Ömer'i görünce,,sanki onu hep tanııyormuşum gibi hissettimCok tuhaf ama gercek teyzesi gibiOnun ne yiyip ne yemediğini,nelerden hoşlandığını,ne triplere girdiğini biliyorum ya gördüğüm de devam ettik sanki kaldığımız yerdeninsallah birgun hepimiz karşılaşırız gercekten de

aglatcaksın beniii

kızlar butikbebede cok güzel albümler var 3lü cok sirin bakın isterseniz

Kizlar gunaydin,biraz erken bir aydin, sanirim Masal yine hastalaniyor ya artik kalbim dayanmiyor,annelige hazirmi degildim arkadas resmn cokuyorum ya inanin gozumu kirpmadim.Belirtiler suanda geniz akintisi,genizden gelen hafif hirilti ve cok hafif burun tikanikligi ama makesef bu boyle kalmaz kiii ya ilerlemeden ne yapmaliyim calla aetik ilaca bile tepkili degilim yeterki ilerlemesin,aglamak istiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…