2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Pampis ,Jerenimo ; Hoşgeldiniz
Ne zamandır uğramıyorsunuz.Nasılsınız görüşmeyeli ?

Pampis ,Jerenimo ; Hoşgeldiniz
Ne zamandır uğramıyorsunuz.Nasılsınız görüşmeyeli ?
turuncucum ben gece kuşlarındanım gecede okuyup cıkıyorum uzun zamandır. kızım tam bi terminatör oldu sürekli kucakğımda bir haftadırda köydeydik eşimin teyzesinde kaldık daha doğrusu köyde mahsur kaldık da dene bilir. buraya bi kar yağdı elektiriklerimiz gitti sularımız gitti bizde toplandık hooop köye gittik. bu arada sonunda incililer kervanına katıldık bizde kızımın dişi cıktı. kızımı karlara attım yuvarladım bir sürü karda resim cektim. en kısa zamanda yüklicem resimlerimizi....

iyi akşamlar güzel anneler
ben de kızıma gece yatarken mama veriyorum bazen gece sütüm yetmediğinde de aynı şekilde,onun yerine ne verebilirim bir fikriniz varmı?Keçi sütünü sulandırıp versem olur mu acaba.Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim:26:

iyi akşamlar canım..
canım bence iyi yapıyosun... ya süt yada mama..
başka ne verilebilirki..
gece uyutmadan önce muhallebide verebilirsin acıkmasın diye..

berrumm nasılsın canım..güzel kızın nasıl..
özgürce sıralamaya,yaramazlık yapmaya başladımı tatlım..

Canım bol su içir.Senin de ismini değiştirme vaktin gelmiş:))Değil mi kızlar?

moralim sıfırın altında 8...
çağla hasta
dün birazöksürügü vardı..bugün iyice arttı..
azönce balgam kustu yavrum..
sekrol verdim..bide buhar makinesine yarım ventol koyduk verdik..
pazartesi doktora gidecez..

Pinarcim krep demisken gecn gun yaptim okise tuzsuz yaptim bi tane eline kucuk kucuk durup verdim hosuna gitti parcik pincik etti ama yemeye calistiyedide yavrum
Sevindim canım,yarasın kuzumuza.

Geçmiş olsun tatlım,geçen bir arkadaş keçiboynuzu özü,üzüm çekirdeği tozu,çörek otu tozu,ısırgan otu tozu ve keçi boynzu pekmezini karıştırım her saba 1 tatlı kaşığı verin demişti.Ayrıca arkadaşın annesi 1 tatlı kaşığı hakiki zeytinyağına 3 damla limon suyu sıkıp içirin diye yazmıştı çok iyi balgam söktürücüymüş.

4TE 1 AVAKADO,
YUMURTA,
LOR PEYNİRİ,
ZEYTİNYAĞI.
3 malzeme karıştırılır ve zeytinyağda pişirilir.(malzeme isteğe göre zenginleştirilebilir)
Bu tarifi 11 aylık kızı olan arkadaşımdan aldım...

baby ceren cerenimize geçmiş olsun inşallah geçer pazartesiye kadar da gitmek zorunda kalmazsınız doktora.

şekerimşerbetim inşallah sana da geçmiş olacak bu hastalık. babamda da çıktı aynı rahatsızlık 2 doktor ameliyat dedi. son gittiği doktor ilaç verdi ve ağrıları çok azaldı şimdide fizik tedaviye başlıyacak umarım sende ameliyat olmadan atlatırsın

sağol canım..
o yazdıklarını ancak pazartesi alabilirim..yarın heryer kapalı..
ama hakiki zeytinyagına liimonu sabah deniyecem..tşk ederim

niğde dr doğan baran çocuk hastalıkları hastanesi başhekimi dr bahri elmas...(ilginç geldi paylaşmak istedim)

Bebeklerle ilgili en önemli sorunun beslenme olduğunu ve bunun dönem dönem ebeveynler için sıkıntılı bir hal aldığını ifade eden Elmas, çocuk gelişiminde beslenmenin çok fazla yer tuttuğunu, ancak yaşanan beslenme sıkıntılarının küçük birkaç tedbirle aşılabileceğini kaydetti. Bebeklerde beslenmenin yapılabilmesi için ve bunun ileri yaşlarda da devamlılığını sağlamak için öncelikle beslenmeyi bir oyun haline getirmek gerektiğinin altını çizen Elmas, "Bebeğiniz yemek yemenin bir eğlence olduğunu
algılamalı. Bunun için de yapılması gereken küçük ama etkili birkaç yol var. Öncelikle bebeğiniz yemek yemiyorsa, bebeğinizle birlikte televizyonun karşısına oturun ve reklamları bulun. Reklamlarda resim karelerinin hızlı geçmesi, ritmi değişen müziklerin kullanılması bebeklerin ilgisini çekmektedir. Bu nedenle bir elinizle kanalları tarayarak tüm reklam kuşaklarını takip edin, diğer elinizle de çocuğun beslenmesini yapın. Bu çok zor oluyorsa reklam kuşaklarını videoya kaydedin ve yemek zamanı
izlettirin. 6 aylık ve 3 yaş arası tüm bebeklerin hayran olduğu bazı çocuk programları var. Bebeğinizin mama saatlerini mümkünse o saatlere denk getirin. Ya da yemek saatinde eşinizin veya bir arkadaşınızın evde olmasını sağlayın ve bebeğinizin dikkatini dağıtacak hareketler, sesler çıkartmasını sağlayın" dedi.

Hiç yemeyen çocukların bile çok severek yediği bir şeylerin mutlaka olduğunu vurgulayan Bahri Elmas, "Bu çikolata bile olsa bunu 3 öğün yedirin. Nasılsa bundan bıkacak ve başka şeyler yemek isteyecektir. Eline en sevdiği oyuncakları tutuşturun. Oyuncağını fırlatamayacağı, kıyamayacağı için kaşığa vuracak boş eli kalmayacaktır. Eski bilgisayarınızı satmayın, atmayın. Bebeğinizle karşısına geçin. O klavyeye vurmaya çalışırken yemek yediğinin farkına bile varmayacaktır. Elinizden yemediği her şeyi sehpanın üstüne bırakın. Odadan çıkın, 'Bunu ellemek yasak, sakın bunu yeme' demek olayı hızlandıracaktır" şeklinde konuştu.

Çocuklarda beslenme saatlerinin anneleri çıldırma noktasına kadar getirebileceğine değinen Elmas, "Yemek yerken çok ağlıyorsa ve sizi çıldırma noktasına getiriyorsa, onu ilk kucağınıza aldığınız anı hayal edin. Her şeye rağmen yemiyorsa bırakın aç kalsın. En fazla 8-10 saat sonra kendi gelip 'anne mama' diyecektir. Şişman çocuklara bakıp imrenmeyin. Onun yerine kendinize benim çocuğum zayıf ama sağlıklı diye telkinde bulunun. Her öğünden önce 3-4 ayrı çeşit yemek hazırlayın. Yedirme şansınız bir anda 4 katına çıkacaktır. Yüzde 100 garantili yiyeceklerden haftada bir gün yedirin. En azından haftada bir gün mutlu olun. Yemeklerle oyun oynamasına izin verin. Oyun oynayabileceği yiyecekleri verin. Zeytin alırken çekirdeksiz olsun" şeklinde konuştu.

Cnm gece yatmadan önce muhallebi hazırlayabilirsin..ben irmikli yada aldığım yulaf ezmesini irili ufaklı un haline getirdim meyvelerle çeşitlendirerek yapıyorum..
Keçi sütünü ben temin edemiyorum burda Migros'ta bulabildim sadece o da bana uzak kalıyo..yolum düştüğü zaman alıyorum bi kaç kez kahvaltısında ve muhallebisinde kullandım hatta sulandırmadım bile eskiden sütü olmayan anneler keçi sütü kullanıyolarmış
Yalnız doktorların tavsiyesi 1 yaşından önce kansızlık yaptığı için keçi ve inek sütü verilmemesi yönünde..

Geçmiş olsun boncuk gözlüme
Balgamı çıkarması iyi olmuş canım rahatlamıştır
Sekrol ü yeğenlerimden biliyorum etkili bi balgam sökücü ama Pınar'da nın yazdıkları daha iyi
İnş çabucak iyileşir

Kızlar ya aslında ne kadar da hassasmışım bebeğimle ilgili,çünkü inanır mısınız kızım doğduğunda ilk 4 ay dışarı çıkmamıştım hala da sık sık çıkarmıyorum ,aman hastalanmasın aman mikrop kapmasın diye...Az evvel gördüm Ebru destan yeni doğmuş oğluyla akmerkezde dolanıyor.Millet ne rahatmış yahu.Yani ben mi doğru yapıyorum yoksa hayatını kısıtlamayan bazı anneler mi doğru yapıyor anlamadım.Yalnız şu var burdaki bazı arkadaşlar da dahil olmak üzere hepimiz bu konuda titizliğimizden ötürü hayli yorulduk.Zihinsel yorgunluktan söz ediyorum.Öyle sıkıldım ki evde dört duvar artık üstüme üstüme geliyor.Bazı arkadaşların eşleri yanlarında yok ,onlar nasıl dayanıyor öyle(Çiçek,Azraece) bir başlarına?Hayır fiziksel yorgunluk da var galiba çünkü hiçbir şey yapasım gelmiyor ki...Ne yemek,ne temizlik,ne banyo(mecburen az evvel yaptım).Yemeği de 2 gündür eşim yapıyor.Eşim eve geç geldiğinden haftasonlarını değerlendiremiyoruz,kış olunca kızımla gezemiyorum.Öylece eve hapsoldum.Kukuman kuşu gibi düşün düşün düşün.Artık kendi kendime pepe şarkıları mırıldanır oldumeppe peppe yaralanmıış:26:..Hayır düşünüyorum düşünüyorum başka şarkı gelmiyor ki aklıma:44:Galiba asosyal oldum çıktım,uzun zamandır kitap da okumuyorum,vücudum normal kiloda fakat göbeğim çıkık vaziyette erit beni diyor adeta...Yok yok benim bir değişikliğe ihtiyacım var.Ne demiş Moğallar:BİR ŞEY YAPMALI!

Son düzenleme:

pepe pepee yaralanmışşş..pepee pepeee yaralanmışş..
keşke düşmeden yavaşlasaydı..keşke düşmeden yavaşlasaydı...
canım bende çağla küçük diye hiç dişarı çıkartmmıyorum hastalanmasın diye ama bak işte yine hastaaaa:44:
ben mecbur günlük temizligi bitiriyorum ama yemek yapmaya benimde elim kalkmıyo..
uykusuzluktan gözümün altında göçük bile var..
asosyalın a+sosyalısıyım ben...
bak ben arada kitap okuyorum mecburen..cerene hikaye kitapları kırmızı başlıklı kız,rapunzel,sindirella,keloglan tavsiye ederim
kafayı yemene çok yardımcı oluyolar
hepimiz aynıyız canım hepimiz kardeşiz..sıkma canını..bir kaç yıl sonra kızınla gezeceksin çok egleneceksin..

canım arada şu şarkıyıda mırıldanabilirsin...
annemmm canımmm annem,sen benim bitanemmmm,sen benim canım annemsiinnnn...
yada şu,
pepe nenneyle saklambaç oynuyor,ama onları bir türlü bulamıyorrrrturuncu kulenin arkası boş.....

Bu sıpaların neden bir günleri bir günlerini tutmuyor
Bu gün hiç bi şey yediremedik yapmadığımız şaklabanlık kalmadı 5 kaşık bile yese yeter deyip zorlamıyorum normalde
Ama bu gün daha ilk kaşığı verir vermez herşeye öğürdü yoğurt çok seviyo ona bile..
Emmeye başladı diye seviniyordum emmedi de göğsümü mıncıklıyo,garip sesler çıkarıyo,göğüs ucum burnunun ucuna denk geldiği zaman gözlerini şaşı yapıp gülüyo bu gün beni bi o hareketi güldürdü birde babyceren
Halbuki sabah onca uykusuzluğa rağmen benim enerjim bitmez diyodum

Daha dün turuncuya Tarık Buğra bi dönem bağırdı yaklaşık 10 gün sürdü unuttu diye yazdım
Çocuk bu gün akşam bağırmaya bi başladı eskisi gibi bağırsa razıyım
Eşim ve ben şok olduk sesine
Herkül gibi ellerini yumruk yapıp EEEEEE diye bağırdı hep seside öyle kartki:) susturamadık..oyunlar,şarkılar fayda etmedi
Yemek ve bağırmasını susturmaya çalışırken repertuarımdaki bütün şarkıları tükettim görevi eşim devraldı
Tam yatırmadan önce 5dk emdi kendini o kadar sıkarak bağırdı ki kendini kusturdu
Bağırınca suratı kıpkırmızı oluyo,boğazı kıcıklanıyo öksürmeye başlıyor yarında unutmaz devam ederse napıcam
Bi ara eşim şimdi komşular ben bağırıyorum zannedecek diye panik oldu sesini çok değiştiriyor büyük insan gibi kalın çıkıyo
Çok uzun yazdım ama hem şaşırdım,hem üzüldüm,hemde ya devam ederse diye korkuyorum

Ins hastalanmaz cnm, anne yuregi tabiki dayanmamiz zor...onlar bir ah dese bizde hersey sifir oluyor, ama anne olmak ayni zamanda guclu olmayida gerektiriyor ve ben inaniyorum sende dahil hepimiz gucluyuz bu konuda,umarim butun sikitilari kolaylikla atlatirsiniz..cok opuyorum Beste yi ve seni muckkk

Kiyamam kuzuya ne olduki acep..bizimkide alt dislerin cikmasina bir kac gun kala aynen aglayarak kalkiyordu, umarim distir cnm ve yine umarimki gecer,dusununce ahh dedim neyi var acaba Tarik Bugranin, annesi annesi benim oglanin kankasina selam soyle, aglamasin cok hemi :))
Agzindan yel alsin cnm, ne yakmasi allah gostermesin, sen baktin ki bu durumlar cogalmaya basladi mumkunse kapi cami acik tut birde sana hatirlatcak birseyler bul..mesela ip bagla eline soyle kirmizi goze carpan birsey olsunki gordukce ocakta birsey oldugunu hatirla..mevlam korusun cnm kazadan beladan ve her bir musibetlerden,,amin

Bir onceki mesajda Masal diyecegime Beste yazmisim aklim ilkim e gitti bir anda, Cicek cnm sakin yanlis anlama hemi ben ucuyorum artik yorgunluktan mazur gor olurmu,,Masal ve seni optum bu sefer gercekten :)) ha simdi oldu herhalde sukur kavusturana

ya inanmıyorum 54 kiloya düşmüşüm..
rejimdeki arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın nispet olsun diye yazmıyorum,,
üzülüyorum o yüzden...
cerenide emzirirken böyle çok zayıflamıştım,emzirmeyi kesince tekrar 60 kiloya çıkmılştım..
benim bütün yaglar süte geçiyo heralde..yakında buharlaşmassam iyidir
hayır yani üzülüyorum botokslarım da eriyecek
hep yaşımı göstermedigimi söylerler ee şimdi kendimi bile gösteremiyorum
yaşım mı kaççç
bilmiyorum her sene degişiyo
biraz fazla yesem iyi olacak
önce kimden başlasammmm
tatlı cadı senden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…