Cnm benim Kaan ve senin için çok sevindim.Bak seninki de hemen faaliyetlere başlamış.Bitmek bilmeyen bir merek,karıştırma arzusu var şimdi. Evet annelik yüce bir duygu ve Allah hakkıyla bu görevi ifa etmeyi nasip etsin bizlere.
Kiloya gelince 6 kg? cnm bak sen emziriyorsun lütfen kafana takma. tamam ideal istediğin bir kilo var ok. ama bebiş emerken lütfen diyete kafa yorma derim ben bu bile sütünü etkileyebilir. almıyorsun da zaten eminim verirsin. yada illa vermem lazım d,iyorsan diyetisyene giderek bu işi yap sütün kesilmeden sana bir yöntem eminim önerecektir. öptüm sizi
merhaba, ben de daha dün diyetisyendeydim doğum sonrası veremediğim 4 kilom yüzünden. bana açıkça "ŞİMDİ GİT VE EMZİRME DÖNEMİN BİTENE KADAR DA DÖNME!!! 8 AYLIK BEBEĞİN HALA EMİYOR DİYE DUA EDECEĞİNE KİLOLARINDAN DERT YANIYORSUN. YAZIK YAZIK" dedidiyet yasak diye her önümüze geleni yememeliymişiz ama kilo kaybetmek için de yediklerimizden kısamazmışız. özellikle süt gibi protein içeren gıdalardan hiç kesemiyoruz. dolayısıyla bebeklerimizin sağlığı için kendi estetiğimizi geri plana atacağız. annelik sanırım böyle birşey :) ben yine de yediklerime dikkat etmeye başladım. zaten yemiyordum ama kızarmış ve tatlı şeylerden uzak duruyorum.
Canım sen 6 kiloyu diyetisyen yardımı ile mi verdin ? Spor yaptın mı? Akşamları en geç kaçta yemek yiyorsun.. yaa bana da biraz fikir verirmisin :)
Gecmis olsun tatlim bu yavrucaklar hasta olmasin yaaa oksuren bebege bende hic dayanamamKızlar uzun zamandır yazamıyorum sizlere..
pazar günü Zeynep Ada çok hastalandı..ateş öksürük burun akıntısı..nefes almada güçlük..
önce doktora götürmedik..ama p.tesi işin içine kusmada girince aksam hemen acile gittik..o küçücük bedeniyle öksürmeye çalışıyor balgam çıkarmaya çalışıyor kıpkırmızı oluyor ve kusuyor..neyse acildeki doktor kulak ve boğazları kızarmış dedi..antibiyotik verdi ama dedim 10 gün önce bitti daha antibiyotik zararlı olmasın dedim..doktorda bende kararsız kaldım ama kulak kızarıklıgında vermeden gecmez dedi..neyse benım ıcıme pek sinmedi hemen kendi doktorumuzu aradım dedim böle böle hemn sabah getirin bide ben goreyım dedi..götürdüm hemen salı sabahı..kulakta kızarıklık yok dedi boğazda var dedi..ama antibiyotik karaciğerini yorar daha yeni kullandınız 10 gun dedi ve vermedi..aferin ve balgam sökücü verdi...
ben bu doktorları hiç anlamıyorum birirn dediği diğerini tutmuyor..
kaç gündür bu şekilde koşturuyorum kızlar o yüzden pek foruma giremedim..
bu hastalık denen illet peşiimizi bırakmıyor..kızım öksürdükçe benim ciğerlerim acıyor sanki..
kızım yarın 9. ayını dolduruyor gitmişken onun kontrolünüde olduk..bu kdr hastalanmaya, ateşe,4 dişe ragmen 300 gr almış neyseki..ama boyu yarım cm azalmış o nasl olmuş onu anlamadım..
birde doktorumuz artık sizin yediklerinizden verebilirsiniz dedi(baklagil yemeklerinden) çok az tuz ekleyebilirmişim..salça yerine konserve domateslerden kullanabilirsin dedi..ben zaten baslamıstım vermeye bizim yiceklerden..
bu arada çizelge yapmışsınız sabah gördüm bende yaptım hemen..:)
İnsallah canim valla Ankarada hava iki gundur cok guzel yumsadi hava iyice ama tabi heran degisebilir 2011 martinda deli gibi kar yagmisti arabalar cikamamisti iyi hatirliyorum o karli firtinali havada yurumek zorunda kalmistim insallah oyle olmaz hep boyle devam eder sekerim serbetim-bambucan-ugurbocugum-defne ankara-cenera--sen-ben ve bebecikler guzel bir bulusma ayarlariz insallahMerhaba canim isler o kadar yogunlasti ki yetisemiyorum
Cuma cumartesi ve pazar misafirliklerinden sonra dun de disaridaydik aksam da yine komsularim geliyor nefes alamiyoruz anlayacagin
Esim de ben de yorgunluktan konusamayacak haldeyiz ama es dost hatrina ayaktayiz :)
hey masallah ne guzel iyice tanimissiniz birbirinizi
Havalar boyle guzel gider de insallah rahatca gelir gider bidiklari yerizzz
cok sevindim canim guzel bir adim atmis esin
Insallah kotu aliskanligini da birakir sabrinin sonu selamet olur
Sen de onu yureklendir cok mutlu oldugunu hissettir tesvik olsun ki arkasini getirsin insallah
Kizlarrr biz ustuste kazazede olduk nasil oldu demeyin sabah ilk is gittik sanayiden gebelik testi aldik
Esimi yolladim ben utanirim diye eczane acilir acilmaz girip test isteyince adam ters ters bakmis sanayide ne testi diye dusundu herhalde sekreterini goturdu falan sandi
Canim benim bence gayet iyi yedikleri sen takilma annene zaten ömer in kilosu cok cok iyi 12 oldumu?tostopalak bir sey yapmaya niyetli annen herhaldebazen annem aptamil ajanı mı diye düşünüyorum
çocuğum ek gıdasını gayet güzel yiyor kahvaltı çorba meyve yoğurt muhallebi hergün standart olarak tüketiyor
neymiş bacakları incelmiş mama evrcekmişiz
ben zaten en az 150-180cc arası süt bırakıyorum
sabah emzirip çıkıyorum akşam emzirip uyutuyorum gece kalkınca da emziriyorum
mama ne alaka anlamış değilim
gerçekten taktı mamaya doğdu doğalı
13temmuzda hiç unutmam benden gizli hazırladığı mamayı döktüm bir daha da mama girmicek bu eve dedim
cidden bacakları inceldi ama çok da hareketli
acaba öğleden sonra eydikleri az mı geliyor
13 gibi 1 kase çorbasını içiyor
sonra uyuyp uyanınca 15:30da meyve yiyor 17:30da da ben gelişyorum beni emiyor tekrar uyuyor
uyanınca yoğurt, 2 saat sonra da 1kase muhallebi
meyve ve yoğurt hafif mi kalıyor acaba :26:
çok ama çok mutsuzum bebeğim 2-3 gündür sadece uyurken emiyor( dişten midir bilmiyorum 2 dişimiz çıktı gerçi ama özellikle dün ve bugün resmen direniyo memeyi almamamk için uyurken ise gayet güzel emiyor, uyumazsa 5 saat aç kalabiliyo napıcam kzılar lütfen yardım edin ((
çok ama çok mutsuzum bebeğim 2-3 gündür sadece uyurken emiyor( dişten midir bilmiyorum 2 dişimiz çıktı gerçi ama özellikle dün ve bugün resmen direniyo memeyi almamamk için uyurken ise gayet güzel emiyor, uyumazsa 5 saat aç kalabiliyo napıcam kzılar lütfen yardım edin ((
Slm şekerlerrr
Biz yine dışarı çıkıcazda çıkmadan bi bakim dedim:)dün 4 saat dışarıdaydık hava çok güzeldi
Bi kaç bebek mağazasına girdim kızlar için olan kıyafetleri görünce ağlıycaktım..onları görünce oğlum için bişey beğenemedim elimiz boş döndük
Bu günde hava alsın kuşum güzel havaları değerlendirmek lazımm
azraececanımçokgeçmiş olsun Allah tan erken uyanmışsın çok üzüldümiyiki komşuların yanında..canım sende saat kur bundan sonra..artık yakmadan falan konuşmayalım güzel şeyler konuşalım güzel olsun inş. Ben tırsmaya başladım:18:ecemede tez zamanda şifa diliyorum
zadahoşgeldin tatlım..geçmiş olsun kuzumainş çabucak iyileşir
nagihan2.dişinizde çıkmış hayırlı olsunn ve hafızana hayranım canım yaa unutmada herkesi yazıyosun
mutluannemira çıldırmış euheuhe ayağa kalkmalar falan maşallah boncuk gözlüme...azraecenin eklediği resim aynı mira masum ve duru
Çiçek gibi çiçeğim,Beykozum fingirdeğim,melek meleğim,güzel anne ilkimim,turuncum siyahlalem yavrukedim Zadam anneZeynebim,plannerim,nagihanım,dilberegem,zilanım,ecesuelifim,minikellerim,mutlu annem,azraecem ne kalabalıkmışız ayol kesin yine unuttuğum kalmıştır içimden geldi hepinizi öpüyorummm güzel bi gün geçirmenizi diliyorummm
Babyceren nerelerin şekerim ses ver bizeçağla nasıl olduu:26:
Çok hareketlendiler ya ondan olabilir canım,,bir de boya gidiyorlar tabibazen annem aptamil ajanı mı diye düşünüyorum
çocuğum ek gıdasını gayet güzel yiyor kahvaltı çorba meyve yoğurt muhallebi hergün standart olarak tüketiyor
neymiş bacakları incelmiş mama evrcekmişiz
ben zaten en az 150-180cc arası süt bırakıyorum
sabah emzirip çıkıyorum akşam emzirip uyutuyorum gece kalkınca da emziriyorum
mama ne alaka anlamış değilim
gerçekten taktı mamaya doğdu doğalı
13temmuzda hiç unutmam benden gizli hazırladığı mamayı döktüm bir daha da mama girmicek bu eve dedim
cidden bacakları inceldi ama çok da hareketli
acaba öğleden sonra eydikleri az mı geliyor
13 gibi 1 kase çorbasını içiyor
sonra uyuyp uyanınca 15:30da meyve yiyor 17:30da da ben gelişyorum beni emiyor tekrar uyuyor
uyanınca yoğurt, 2 saat sonra da 1kase muhallebi
meyve ve yoğurt hafif mi kalıyor acaba :26:
kız bizde seni öpüyoruz kocaman varmı kaza falan nede olsa regl oldun heran bir bebiş haberi gelebilirmi gııı???
Slm şekerlerrr
Çiçek gibi çiçeğim,Beykozum fingirdeğim,melek meleğim,güzel anne ilkimim,turuncum siyahlalem yavrukedim Zadam anneZeynebim,plannerim,nagihanım,dilberegem,zilanım,ecesuelifim,minikellerim,mutlu annem,azraecem ne kalabalıkmışız ayol kesin yine unuttuğum kalmıştır içimden geldi hepinizi öpüyorummm güzel bi gün geçirmenizi diliyorummm
Kizlar biliyorsunuz benim kiz su icmekten pek haz etmiyor hatta sevmiyor diye bilirimsizler suyu nasil veriyorsunuz denemedigim yol kalmadi valla yaaa
kasikla
biberonla
Kendi bardagi ile
cam su bardagi ile
Avent in biberona takilan agizligi ileAvent Bardak Ucu 3 Ay+
Avent alistirma bardagi ileAvent Magic Cup Alıştırma Bardağı 260 ml
yok yani ne yaptiysam sevdiremedim suyu yaaa dun dun aldigim avent in bardagi ile sabah icti ohh dedim ama agzinda bekletip sessizce akitiyor agzindan o cok hosuna gidiyor sizinkiler ne kadar iciyor likir likir iceniniz varmi?
milupanin hipp in meyve caylari falan olursa iyi kotu iciyor bende bazen 100 cc ye 3-4 granul atiyorum tadi degissin diye bazen iciyor pekmez hak getirevalla bi el ativerin bacilar yaaa
Kizlar biliyorsunuz benim kiz su icmekten pek haz etmiyor hatta sevmiyor diye bilirimsizler suyu nasil veriyorsunuz denemedigim yol kalmadi valla yaaa
kasikla
biberonla
Kendi bardagi ile
cam su bardagi ile
Avent in biberona takilan agizligi ileAvent Bardak Ucu 3 Ay+
Avent alistirma bardagi ileAvent Magic Cup Alıştırma Bardağı 260 ml
yok yani ne yaptiysam sevdiremedim suyu yaaa dun dun aldigim avent in bardagi ile sabah icti ohh dedim ama agzinda bekletip sessizce akitiyor agzindan o cok hosuna gidiyor sizinkiler ne kadar iciyor likir likir iceniniz varmi?
milupanin hipp in meyve caylari falan olursa iyi kotu iciyor bende bazen 100 cc ye 3-4 granul atiyorum tadi degissin diye bazen iciyor pekmez hak getirevalla bi el ativerin bacilar yaaa
Lıkır lıkır içmiyor malesef benimki deYazmadıgın tek seyi buldum canım kahve fincanı
Papatya ya da rezene dene bir de istersenIlık yada soguk(normal halde)olarak vermeyi deneyip
kıyasla birde istersen.Aynı dertten muzdaribiz
Canim pekmezi kahvaltida yer zaten ama suyun icinde sevmediCanım bizimkide pek su içmek istemiyor.. yemeğinden sonra bir kaç yudum içiyor o kadar.. pekmez vermeye çalışıyorum istemiyor.. doktor suyuna katıp ver dedi.. öyle de denedim yine almıyor.. iki yudum alıyor başka almıyor
bende sazan gibi aaa dur onuda deneyim dedim
Yok anacim bizi ki zaten soguk sevmez yani sicakligini hissedecek iliklikta olmasi lazim mamayida usyuda zaten soguk vermem midesini usutur diye rezene hic sevmiyor papatya iciyordu bi ara ama oda beni emdigi donemlerde yani fiii tarihindehatta 100 cc iciyordu bi kerede ama simdi ne yaparsam yapayim icmiyor yaaa
Canim pekmezi kahvaltida yer zaten ama suyun icinde sevmedivalla sastim kaldim yaaa ama sizinkilerde ayniymis acaba okis mama ictigi icin su ihtiyacinini ordan karsiliyor dedim bu arada suyu verince iki yudum aliyor ama gun icinde 50cc yi bulmuyor bende artik 50cc suya 1/2 olcek mama koyayim diyorum beli oyle icer ama o zamandamama icmek istemezseeeeee
Çok hareketlendiler ya ondan olabilir canım,,bir de boya gidiyorlar tabi
Şimdiye kadar mama vermediysen,şimdiden sonra gerek yok diye düşünüyorum,,sütle tanışmalarına az kaldı zaten,,hatta dr. bana sulandırıp az az vermeye başlayabilirsin dedi(kahvaltıda arada ıhlamurla yer değiştirebilirsin dedi)
Bakıcı teyzemizin demesi: yoğurt bitince ağlıyor,devamını istiyormuş bizim kız,,bende herzamankinden biraz daha fazla mayalıyorum artık.
Ufak pratik çözümlerle dengelersin sende,,az geldiğini düşünoyorsan mesela çorbasının çok az arttır istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?