beykozzzz bende sizleri çok özledim bebeğimmm....iyiki varsınız..
bu arada en erkenci benmiyim yawww..1 sene 6 ay olmuş evleneli..:))
9 ay hamilelik + kızda 9 aylık =1 sene 6 ay yapıyor...eheuhehueh 28 gün dayanabilmişim evlendikten sora:))
Evet teyzesi bizde 4. Ayda idrar yolu enfeksiyonu olmustuya o zaman mamasini hazirlarken suyunu biraz fazla koy demisti dr bende artik oyle yapiyorum evet dedigin gibide olabilir su ihtiyacini karsiliyordur biraz daha buyuyunce belkikediliginden icer bu bidiklar insallahCanım ben gerçekten yazdım onu,,böyle şeyler belli olmuyo ufak bi dokunuşla içiverir belki okiş kızımız diye
Ben de cok su içmem ama kahve,süt,meyvesuyu ohhh lıkır lıkırBelki bebeler de bize çekti Bide sen daha önce eskilerde mama miktarıdan bahsettiğin zaman da suyu biraz fazla eklediğini yazmıştın(yanlış hatırlıyor da olabilirim:26:)Sanırım Okiş'e de Mira'ya da yetiyor içtikleri su
ayy biri beni sormusgüneş1 im nerde yaaaa ösledimmmm
okurken bian korktumgece kuşları merhabalar herkese. zor ve kötü geçen bir haftadan sonra nihayet hasta oldum. zor olmasından ziyade başıma gelen kötü bir olay oldu. cuma gecesi burada fırtına vardı. gece 11 gibi yattım ece arada mızıklanıyor tabi bir gözüm hep yatağında. klimadan elektriklerin gidip geldiğini anlıyorum. odanın kapısıda hava alsın diye 2 parmak açıktır. gece 3 gibi ece ağlayınca kalktım bir baktım kapının altından ışık var. yavaşça kapıya kalktım ki yatak odamın ışığı yanıyor. tabi çok korktum hemen kapımı kilitledim. ben kapıda anahtarımı çok unuturum malum lojmanda oturuyorum ya güvenli diye ona güveniyorum . dedim hırsız girdi herhalde. karşı komşumu arasam onlar zile bassa bende eceyi alıp koşturarak kapıya gitsem diye düşündüm ama yapamadım. ne varsa çalınsın bu odaya nasıl olsa giremez dedim. başladım içeriyi dinlemeye ama birşey yok. sabaha doğru dalmışım bir kalktım ki ışık yok. saat 8 oldu gün ağarınca elime sert birşey alıp çıktım. odalara baktım alınan birşey yoktu. ışığa baktım kapalıydı ben açıp kapadım tekrar. eşimi arıyorum geminin içinde çekmiyor ulaşamıyorum. annemleri o saatte aramak istemiyorum kötü birşey olduğunu sanıp çıkar gelirler diye. komşuma gittim onlarda sana gözükmüşler demezmi. Allahtan gelen şeyden korkmam insandan daha çok korkarım derdim ama içime girdimi bir höflenmek. gece oldu okudum durdum hep ama kalbim duracak gibi. ertesi gecede öyle geçti. pazar gündüz hava güzel olunca dışarı çıktık. saat 4 gibi geldik eceye haşlama süzgüsüne sebze koyup eceyi uyutmaya gittim. normalde en fazla 45 dakika uyuyan çocuk 2 saat uyu ben desen zaten bitmişim uykusuzluktan. gözlerimi açmak istiyorum bir sis evin içinde. bir kalktımki tencere alev topu olmuş. biraz daha dursak zehirlenecekmişiz dumandan. eceyi hemen alıp her zamanki gibi komşuma gittim. onlar evi girip havalandırdılar. evin içi leş gibi yanık kokar. iyice moralmen çöktüm. dün sersem gibiydim. bugün biraz daha toparladım. ece yi geçmeyen burun akıntısı ve hırıltısı için doktora götürdüm. burun akıntısı genzinde birikiyor balgam yapıyor çocukta onu çıkaramayınca hırıltı oluyor dedi. şuruplarını değiştirdi. işte böyle kızlar geçmişe ne kadar bakabilirim bilmiyorum bir şansımı deneyim bakalım:))
canım herzaman inşallhh böyle olunnKizlar esim bugün eşim beni cok mutlu etti izin gününü tümüzyle bize ayirdi geydik dolastik yemek yedik güldük sarildik nisanliligimizdaki gibi cok seviyorum onu istegim buydu iste zorla degl seve seve bizimle zaman gecirmesi bende daha da anlayisli olcam bundan sonra sikintisindan oyle davraniyndu belki
dua edim kizlar rabbhm boyle mutlu etsin omrümüzce hepimizi..
bu arada bu evlilik taalosunu bende yapcm
allah şifa versin tez zamanda iyileşsin inşallahKızlar uzun zamandır yazamıyorum sizlere..
pazar günü Zeynep Ada çok hastalandı..ateş öksürük burun akıntısı..nefes almada güçlük..
önce doktora götürmedik..ama p.tesi işin içine kusmada girince aksam hemen acile gittik..o küçücük bedeniyle öksürmeye çalışıyor balgam çıkarmaya çalışıyor kıpkırmızı oluyor ve kusuyor..neyse acildeki doktor kulak ve boğazları kızarmış dedi..antibiyotik verdi ama dedim 10 gün önce bitti daha antibiyotik zararlı olmasın dedim..doktorda bende kararsız kaldım ama kulak kızarıklıgında vermeden gecmez dedi..neyse benım ıcıme pek sinmedi hemen kendi doktorumuzu aradım dedim böle böle hemn sabah getirin bide ben goreyım dedi..götürdüm hemen salı sabahı..kulakta kızarıklık yok dedi boğazda var dedi..ama antibiyotik karaciğerini yorar daha yeni kullandınız 10 gun dedi ve vermedi..aferin ve balgam sökücü verdi...
ben bu doktorları hiç anlamıyorum birirn dediği diğerini tutmuyor..
kaç gündür bu şekilde koşturuyorum kızlar o yüzden pek foruma giremedim..
bu hastalık denen illet peşiimizi bırakmıyor..kızım öksürdükçe benim ciğerlerim acıyor sanki..
kızım yarın 9. ayını dolduruyor gitmişken onun kontrolünüde olduk..bu kdr hastalanmaya, ateşe,4 dişe ragmen 300 gr almış neyseki..ama boyu yarım cm azalmış o nasl olmuş onu anlamadım..
birde doktorumuz artık sizin yediklerinizden verebilirsiniz dedi(baklagil yemeklerinden) çok az tuz ekleyebilirmişim..salça yerine konserve domateslerden kullanabilirsin dedi..ben zaten baslamıstım vermeye bizim yiceklerden..
bu arada çizelge yapmışsınız sabah gördüm bende yaptım hemen..:)
cnm cok sağol iyiyiz espri olsunj diye yazmıstım zaten buarada seninle aynı tarihlerde evlenmişizz benimde 4 yıl 5 ay ? gün oldu ayyy çok olmus sinirim bozuluyorrSiz yaparsınız da ben geri kalır mıyım hiç:=)
Yaren Nur’un 2. Dişi de dün itibari ile patladı. Sanırım inciler çabuk dizilmeye başladı. Kızım 4 gecedir anamı ağlattı, çok huzursuz ne uyuduğumu biliyorum, ne yaptığımı ettiğimi valla. Olsun ona canım feda. Bu günler de geçer Allah2ın izniyle.
Kızlar bugüne bugün 6.100 gr. Vermiş durumdayım.1 ay+1 hafta olarak. Çok mutluyum. Umarım devamı çorap söküğü gibi gelir.
Çiçek_çiçek; cnm güzel dileklerin için sağolasın. Yanlış hatırlamıyorsam sende 4 kilo vermişsin tebrik ederim arkadaşım. Devam, devam..Masal nasıl oldu?Geçen h.sonu okumuştum.
Ben c.tesi diyetisyene gittim. 70 kilo benim için idealmiş.Çünkü kemiklerim iriymiş:=) Ben 60 olmadan bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum.
Azraece; cnm be dün gece okudum yazdıklarını valla beni bile bir korku aldı. Bu tarz şeylerden çok etkilenirim de. Gece gece kahvaltı kasemi kırdım panik hali geldi bana kapı açıldı sandım da:=)
Zada; cnm kurtulamadık valla. Dünkü paylaşımlarımı gördün mü? Belki doktorların anlayamadığı bir durum vardır. Hırıltısı falan var mı peki doktor dedi mi? Balgam içinde 1 tatlı kaşığı hakiki zeytin yağı üzerine 3 damla limon sık ve içir inş. azcık da olsa balgam çıkarmasına yardımcı olur. Babyceren ve bana iyi gelmişti.
Babyceren; demişken Çağla kuzum nasıl oldu bakalım? Sanırım sen de dün foruma uğramadın. Boş bırakma cnm buraları. Allah hepinize sağlık sıhhat versin ve daima yüzün gülsün. Paylaşımların beni çok neşelendiriyor. 2 çocuk annesi olmadığın herhalde bu neşenden kaynaklanıyor:=)
Meleğim; Melek gibi arkadaşım sağol cnm benim güzel dileklerin için. Evet kafa dağıtmak güzel oluyor ama yavrulardan fazla uzak kalmaya gelmiyor hele keyif içinse vicdan asıl o zaman devreye giriyor. Mahir paşanın da bir an evvel keyfinin geri gelmesini diliyorum.
Tatlıcadı; Mira’nın gelecekteki hali de pek tatlı.aferin tatlı cadı çok beğendim cnm. Tarık Buğra adamımdan ancak öyle adamca pes sesler çıkar:=)
Bambucan; Cnm iyi dileklerin için çok sağol. Senin de keyifler umarım yerindedir. Çok fazla uğramıyorsun ama ihmal etme cnm. Gel de coşşun topiğimiz.
Mybabylove; cnmcım çok sağol güzel dileklerin için. İnş. Hiçbir bebemiz hasta olmaz. Okiş var ya o okiş senin canına okuyacak şekerim:=) ehehehehhh… Şu kv.-kp. Takmamaya çalış. Cevapların için de çok mutlu oldum. Layıktır çünkü o insan bu laflara.Allah yuvanızdan huzuru ve mutluluğu eksik etmesin.
İlkim81; sabah horozum nasılsın cnm? Seninle de hiç muhabbet edemez olduk valla fırsat bulamıyorum ki. Ama güzel dileklerin için sende sağol cnm arkadaşım.
Siyahlale; Cnm senin adına çok sevindim. İnş. Eşin huzuru bulur ve o kapıyı size sonsuza kadar açar, duvarlarını yıkmış olur. Allah daim etsin. Dua ettim size.
Turuncu; Cnm şimdiden hayırlı yolculuklar. Kazasız belasız gidip gelirsiniz inş. Kayra da seni hiç üzmesin güzel gözlü yavrucağımı öp benim için cnm…
Şekerim şerbetim; cnm o kadar üzüldüm ki durumununa çok zordur eminim. Annemde de vardı iki büklüm yürüyemiyordu bile kadın. İlaç ve iğnelerle düzeldi şimdilik..Biran önce kurtulursun inş. Şimalin de yeni resimlerinden koy lütfen pamuğumuzu görelim
Lillac; cnm nerelerdesin sen? Hasta falan değilsiniz inş. iş, güç koşturmaca derken sen de mi vakit ayıramıyorsun buralara?
Dilek mete; tönamı çok beğendim cnm. Erkeklerin hasta olması ile ilgili ise yarı yarıya sana katılıyorum. Hasta olunca eşimin nazlanmasını çekiyor muyum evet çekiyorum. Ama Allahtan o bana fazla çektirmiyor. Fazlasını kaldıramam herhalde.En sinir olduğum şey sözümü dinlememesi yada defalarca beni söyletmesi sinirlendiriyor biraz. Nurcuğumuzun yeni fotoları yok mu cnm göremedim sanki ne zamandır?
Güneş1; akşam paylaşımını okudum olur mu tatlım ya? Böyle deyince biri nasıl üzülüyorum anlatamam. İhmal ediyormusum gibi geliyor bana.Kuşun ve sen nasılsınız acaba?
Minikeller; cnm güzel dileklerin için sana da teşekkür ederim. Mustafa Tarık’tı değil mi cnm? emeklemeye başlamış. Hayırlı uğurlu olsun. Bu demek oluyor ki koşturmacalı günlerin artacak.Benim fındık henüz emeklemiyor.
Herkesi unutmamaya çalıştım.Halen daha unuttuklarım varsa affola.Hata olan bebişlerimize bir an evvel şifa diliyorum.
Kızlar bu kışı hiç sevmiyorum.Kış lütfen çekip gider misin?kiş kiş kişşş:=) ehehehhhh
Öptümmmmmm
bazen annem aptamil ajanı mı diye düşünüyorum
çocuğum ek gıdasını gayet güzel yiyor kahvaltı çorba meyve yoğurt muhallebi hergün standart olarak tüketiyor
neymiş bacakları incelmiş mama evrcekmişiz
ben zaten en az 150-180cc arası süt bırakıyorum
sabah emzirip çıkıyorum akşam emzirip uyutuyorum gece kalkınca da emziriyorum
mama ne alaka anlamış değilim
gerçekten taktı mamaya doğdu doğalı
13temmuzda hiç unutmam benden gizli hazırladığı mamayı döktüm bir daha da mama girmicek bu eve dedim
cidden bacakları inceldi ama çok da hareketli
acaba öğleden sonra eydikleri az mı geliyor
13 gibi 1 kase çorbasını içiyor
sonra uyuyp uyanınca 15:30da meyve yiyor 17:30da da ben gelişyorum beni emiyor tekrar uyuyor
uyanınca yoğurt, 2 saat sonra da 1kase muhallebi
meyve ve yoğurt hafif mi kalıyor acaba :26:
ben de kıdemliler arasındayım sanırım valla yaşımız çıkıcak ortaya haaaa iyi olmadı bu iş....:))))
tatlıcadı cnm bende seni öpüyorum...ayrıca iki seferdir benide hatırladığın için bir daha öpüyorum...mutlu oldum:)) mutlu_anne oldum...bizim mutlu-anne gibi:)))....
merhaba, ben de daha dün diyetisyendeydim doğum sonrası veremediğim 4 kilom yüzünden. bana açıkça "ŞİMDİ GİT VE EMZİRME DÖNEMİN BİTENE KADAR DA DÖNME!!! 8 AYLIK BEBEĞİN HALA EMİYOR DİYE DUA EDECEĞİNE KİLOLARINDAN DERT YANIYORSUN. YAZIK YAZIK" dedidiyet yasak diye her önümüze geleni yememeliymişiz ama kilo kaybetmek için de yediklerimizden kısamazmışız. özellikle süt gibi protein içeren gıdalardan hiç kesemiyoruz. dolayısıyla bebeklerimizin sağlığı için kendi estetiğimizi geri plana atacağız. annelik sanırım böyle birşey :) ben yine de yediklerime dikkat etmeye başladım. zaten yemiyordum ama kızarmış ve tatlı şeylerden uzak duruyorum.
Slm şekerlerrr
Biz yine dışarı çıkıcazda çıkmadan bi bakim dedim:)dün 4 saat dışarıdaydık hava çok güzeldi
Bi kaç bebek mağazasına girdim kızlar için olan kıyafetleri görünce ağlıycaktım..onları görünce oğlum için bişey beğenemedim elimiz boş döndük
Bu günde hava alsın kuşum güzel havaları değerlendirmek lazımm
azraececanımçokgeçmiş olsun Allah tan erken uyanmışsın çok üzüldümiyiki komşuların yanında..canım sende saat kur bundan sonra..artık yakmadan falan konuşmayalım güzel şeyler konuşalım güzel olsun inş. Ben tırsmaya başladım:18:ecemede tez zamanda şifa diliyorum
zadahoşgeldin tatlım..geçmiş olsun kuzumainş çabucak iyileşir
nagihan2.dişinizde çıkmış hayırlı olsunn ve hafızana hayranım canım yaa unutmada herkesi yazıyosun
mutluannemira çıldırmış euheuhe ayağa kalkmalar falan maşallah boncuk gözlüme...azraecenin eklediği resim aynı mira masum ve duru
Çiçek gibi çiçeğim,Beykozum fingirdeğim,melek meleğim,güzel anne ilkimim,turuncum siyahlalem yavrukedim Zadam anneZeynebim,plannerim,nagihanım,dilberegem,zilanım,ecesuelifim,minikellerim,mutlu annem,azraecem ne kalabalıkmışız ayol kesin yine unuttuğum kalmıştır içimden geldi hepinizi öpüyorummm güzel bi gün geçirmenizi diliyorummm
Babyceren nerelerin şekerim ses ver bizeçağla nasıl olduu:26:
Kizzz valla boyle okudum yaniiii:18:yaaa oyle bir giris yapmissinki Allah korusun yaaa kotu bir sey oldu sandimarkadaşlar merhaba herkeseee
ben işe daha yeni geldimm, çünkü sözde annem sabah esk e gidecekti ve ben zeynoya birazcık daha destek olup öyle işe gelecektim, malesef annem gidemedi, göndermedik zaten oda bırakıp gidecek halde değildi, resmen evde hepimiz üzüntüden hasta olduk, annem ve kv nın tansiyonu çıktı zeyno hepimizi çok üzdü, dün annem markete çıkmış biraz yalnız kalsınlar diye ama annem gelene kadar zeyno ortalığı yıkmış sürekli ağlıyor kesinlikle babanesine gitmiyor ancak uzaktan bakıyor okadar, ama annanesi başka odaya geçse kıyamet kopuyor evde sanırım onu bırakıp gidecek diye korku sardı kızımı, işimiz çok zor yani kızlar çok moralim bozuldu biz bukadar tepki beklemiyorduk zeyno resmen yıktı bizi, şimdi annem cmt ye kadar bizde ve pzt ameliyat olacak kadın, biz evde olacağımızdan idare edicez zeynoyu pzt salı da babası izin aldı kv ile birlikte evde kalacak inş alışır zeyno çünkü ben kalsam evde yol katedemicez yine buseferde benım kucağımdan kv ye gitmicek yine, offf offff çok dertliyim kederliyim bakalım gelecek günler ne getirecek, dua edin bize çok ihtiyacımız varrr
buarada sabah hazır evde kalmışken gidip sağlıkocağında kızamık aşısını yaptırdım zeynoya, işyerinde bir arkadaşımın eşi öğretmen bizim orda oturuyorlar ve ilkokullarda birsürü çocuk kızamık çıkarmış durum ciddi demişti doktorumuz zaten bir doz mutlaka yaptırın demişti korktuk sanırım sonuçta yaptırdık yani bakalım inş ateşsiz ve kolay geçer bu süreçte bide aşı eklendi yaniii
yok cnm 3 haftadır aynı evde görüşemiyoruz.hastalık,regl,çocuklar falan derken tık yok. kazazede olmamak için artık daha dikkatliyim hemde
Canım bu konuda en muzdarip olan benim galiba burada 3 aylıkken reddetmeye başladı..aynı senin bebeğin gibi gece uykuda emiyordu sadece ,bende geceleri uyumayıp emziriyodum ..emmiyo diye sakın pes etme dirensede emzirmeye çalış..göğüs ucuna tatlı bi şeyler sürmeyi dene,sessiz ortamlarda emzir,emzirirken şarkı söyle..benimki her ay muhakkak böyle reddetti daha yeni yeni isteyerek emiyo..ben önce emzirmeye çalışıp sonra çorbasını,yoğurdunu yediriyodum..umarım düzelir bebeğin
çok sağolun kızlar umarım düzelir, 8. ay sendromunu bilmiyodum eğer öyleyse geçici bi durumdur inşallah, biraz önce zorla verdim direndi baya ama sonra tuttu ali babanın çiftliği şarkısı eşliğinde emdiMutsuz olma canım 8.ay sendromuna girdi demek bebişinİnan hepimiz benzer yada aynı durumlardayız
Geçici bir durum,,düzelecekler inşallahBence uyanıkken emmemesi biraz oyundan da olabilir,,iyice afacan bir hal almaya başladılar, kızımda 2kez çekip sonra etrafa bakıyo bazen,,bazende memeye bakıp öcü gibi ittiriyo Bunları yapan kız,,bazen de sütün bitmişse ağlıyo gelmiyo diye
arkadaşlar merhaba herkeseee
ben işe daha yeni geldimm, çünkü sözde annem sabah esk e gidecekti ve ben zeynoya birazcık daha destek olup öyle işe gelecektim, malesef annem gidemedi, göndermedik zaten oda bırakıp gidecek halde değildi, resmen evde hepimiz üzüntüden hasta olduk, annem ve kv nın tansiyonu çıktı zeyno hepimizi çok üzdü, dün annem markete çıkmış biraz yalnız kalsınlar diye ama annem gelene kadar zeyno ortalığı yıkmış sürekli ağlıyor kesinlikle babanesine gitmiyor ancak uzaktan bakıyor okadar, ama annanesi başka odaya geçse kıyamet kopuyor evde sanırım onu bırakıp gidecek diye korku sardı kızımı, işimiz çok zor yani kızlar çok moralim bozuldu biz bukadar tepki beklemiyorduk zeyno resmen yıktı bizi, şimdi annem cmt ye kadar bizde ve pzt ameliyat olacak kadın, biz evde olacağımızdan idare edicez zeynoyu pzt salı da babası izin aldı kv ile birlikte evde kalacak inş alışır zeyno çünkü ben kalsam evde yol katedemicez yine buseferde benım kucağımdan kv ye gitmicek yine, offf offff çok dertliyim kederliyim bakalım gelecek günler ne getirecek, dua edin bize çok ihtiyacımız varrr
buarada sabah hazır evde kalmışken gidip sağlıkocağında kızamık aşısını yaptırdım zeynoya, işyerinde bir arkadaşımın eşi öğretmen bizim orda oturuyorlar ve ilkokullarda birsürü çocuk kızamık çıkarmış durum ciddi demişti doktorumuz zaten bir doz mutlaka yaptırın demişti korktuk sanırım sonuçta yaptırdık yani bakalım inş ateşsiz ve kolay geçer bu süreçte bide aşı eklendi yaniii
Amanin seninki babaanneyi yabanciladi bizimkide o gun misafirlige gittigimize Elife . onun annesine ve anneanesine bakip bakip agladi..Biz ne ediyoruz biliyormusun ben kendi adima soyluyum bu cocugu bu sekilde yabani yapan ben oldum..Tr den geldigimizden beri ne misafir geldi bana nede ben gittim adam gibi, bu sekilde cocuklar sadece bizi gorerek bizlere alisiyor halbuki onlari sosyal yapmak lazim...bende karar aldim cocuklu arkadaslar ozellikle cagirdiginda gidicem.. bir aglar iki aglar sonunda ins alisir...
Umarim Zeyno da zamanla alisir cnm , ne olur uzme kendini, gordugum kadari ile cogu bebegimiz ayni galiba,demek biraz normal bu durum..ins babaanneye alisir senin kuzuda rahat edersiniz
gece kuşları merhabalar herkese. zor ve kötü geçen bir haftadan sonra nihayet hasta oldum. zor olmasından ziyade başıma gelen kötü bir olay oldu. cuma gecesi burada fırtına vardı. gece 11 gibi yattım ece arada mızıklanıyor tabi bir gözüm hep yatağında. klimadan elektriklerin gidip geldiğini anlıyorum. odanın kapısıda hava alsın diye 2 parmak açıktır. gece 3 gibi ece ağlayınca kalktım bir baktım kapının altından ışık var. yavaşça kapıya kalktım ki yatak odamın ışığı yanıyor. tabi çok korktum hemen kapımı kilitledim. ben kapıda anahtarımı çok unuturum malum lojmanda oturuyorum ya güvenli diye ona güveniyorum . dedim hırsız girdi herhalde. karşı komşumu arasam onlar zile bassa bende eceyi alıp koşturarak kapıya gitsem diye düşündüm ama yapamadım. ne varsa çalınsın bu odaya nasıl olsa giremez dedim. başladım içeriyi dinlemeye ama birşey yok. sabaha doğru dalmışım bir kalktım ki ışık yok. saat 8 oldu gün ağarınca elime sert birşey alıp çıktım. odalara baktım alınan birşey yoktu. ışığa baktım kapalıydı ben açıp kapadım tekrar. eşimi arıyorum geminin içinde çekmiyor ulaşamıyorum. annemleri o saatte aramak istemiyorum kötü birşey olduğunu sanıp çıkar gelirler diye. komşuma gittim onlarda sana gözükmüşler demezmi. Allahtan gelen şeyden korkmam insandan daha çok korkarım derdim ama içime girdimi bir höflenmek. gece oldu okudum durdum hep ama kalbim duracak gibi. ertesi gecede öyle geçti. pazar gündüz hava güzel olunca dışarı çıktık. saat 4 gibi geldik eceye haşlama süzgüsüne sebze koyup eceyi uyutmaya gittim. normalde en fazla 45 dakika uyuyan çocuk 2 saat uyu ben desen zaten bitmişim uykusuzluktan. gözlerimi açmak istiyorum bir sis evin içinde. bir kalktımki tencere alev topu olmuş. biraz daha dursak zehirlenecekmişiz dumandan. eceyi hemen alıp her zamanki gibi komşuma gittim. onlar evi girip havalandırdılar. evin içi leş gibi yanık kokar. iyice moralmen çöktüm. dün sersem gibiydim. bugün biraz daha toparladım. ece yi geçmeyen burun akıntısı ve hırıltısı için doktora götürdüm. burun akıntısı genzinde birikiyor balgam yapıyor çocukta onu çıkaramayınca hırıltı oluyor dedi. şuruplarını değiştirdi. işte böyle kızlar geçmişe ne kadar bakabilirim bilmiyorum bir şansımı deneyim bakalım:))
Kizzz valla boyle okudum yaniiii:18:yaaa oyle bir giris yapmissinki Allah korusun yaaa kotu bir sey oldu sandimalisacaktir hayatim zamanla korkmasi gayet normal ama uykusu oldugu zaman falanmi gordu babaanneyi?basi kapali ise oda korkutmus olabilir insallah sorunsuz atlatirsiniz bu evreyi annenede cok gecmis olsun hayatim
Planneeeer,,korkutttun walla kotu bisey oldu sandım,,senin akıllı bıdık kızın düpedüz ayrımcılığa başlamış
Annaneye cok ta bağlı ya bide babanneyi aniden görünce korktu demek kuzum,,neyse önünüzde annen gidene kadar kocamaan3gün
var,,babanızın de evde olmasıyla alışır inşallah ZeynoAnnene de acil şifalar canım.
Aşınız da geçti gitti işte,,darısı başımıza
PLANNER; tatlım zeyno tipik 8.ay sendromunda.Babaannenin kendisini beslemesine izin verin.Siz beraber oyuncak oynarken yanınıza gelsin babaanne ve hiç zeynoya bakmadan konuşsun seninle.Arada bir zeynoya laf atsın ve en önemlisi bol bol zaman geçirmeye çalışın babaanne ile.Kucağa geldiğinde ağlarsa bile babaanne gıdıklamaya çalışsın veya ilgisini farklı yöne çekmeye çalışsın...
Aklıma şimdilik bunlar geliyor tatlım ama zor alışacak gibi.
Ben de annemlere gidince muhtemelen aynı şeyleri yaşayacağım
evet, forumda yeniyim. bebeğimle yaşadıklarımın bize has olmadığını ve dünyanın birçok yerinde başka başka annelerin de aynı sorun ve güzellikleri yaşadığını bilmek çok hoş. bir sürü anne ve bebek var burda, anne ve bebekleri doğru eşleştirmeye ve karıştırmamaya dikkat etmem gerekiyor sanırım, yoksa forumdan atılırım :) bu arada bebeğimin adı Orhan Cemal. kayınbaba ismi gibi duruyor ama eşimle severek koyduk. son derece makul ve ciddi bir bebek. şuana kadar hiç hasta olmadı ve dikkate değer bir sorun yaşamadık maşallah. çok hareketli ama bizi en çok ciddiyeti korkutuyor. bazen o kadar ciddi ve dikkatli bakıyor ki annesi olarak ben bile içimi okuduğundan korkuyorum. böyle makul, ciddi ve kullanışlı bir model herkesin başına diyorum :) görüşmek üzereanneZEYNEP ; Sevgili kazazede arkadaşım
Artık bebişler çok hareketlendikleri için enerji ihtiyaçları daha fazla oluyor.Yediği miktarı arttırabilirsin belki ?Annene selam söyle,mis gibi anasının sütü varken sakın bulaşmasın aptamile maptamile.
İlkim81; duy sesimiiiiiiiiii :84:...Bir kaç haftadır 6.30a kadar uyuyor dedimmmmmm ve kayra bu sabah 5te hortladı :111beni en iyi sen anlarsın canım arkadaşımmmm)
Mybabylove ; canım Kayra suya bayılır.Biberonla süt içmez ama lıkır lıkır su içer.Hele içtiği soğuksa değmeyin keyfine...Ama şu aralar su alımı baya azaldı.Ben bunu havaların soğuması ile canının artık su içmek istememesine bağlıyorum.Zaten susayan çocuk su teklif edildiğinde içermiş.Lütfen su içmiyor diye endişelenme çünkü yediği içtiği herşeyde yeterince su var.Özellikle içtiği mama bile hararetini alıp susuzluğunu giderir.Biz nasıl su yerine ayran içince rahatlıyorsak onlarda aynısı
PLANNER; tatlım zeyno tipik 8.ay sendromunda.Babaannenin kendisini beslemesine izin verin.Siz beraber oyuncak oynarken yanınıza gelsin babaanne ve hiç zeynoya bakmadan konuşsun seninle.Arada bir zeynoya laf atsın ve en önemlisi bol bol zaman geçirmeye çalışın babaanne ile.Kucağa geldiğinde ağlarsa bile babaanne gıdıklamaya çalışsın veya ilgisini farklı yöne çekmeye çalışsın...
Aklıma şimdilik bunlar geliyor tatlım ama zor alışacak gibi.
Ben de annemlere gidince muhtemelen aynı şeyleri yaşayacağım
chihiro79 ; canım aramıza yeni katıldın sanırım.Ben görmemişim..Hoşgeldin
mutlu_anne ; Çok enerjiksin.Bu lafları nerden buluyorsun çok merak ediyorum.Mirayada kocaman bir maaşallah
tatlıcadı ; sen gezdikçe özeniyorum valla sana.Burda havalar buzzz gibi.Üşeniyorum dışarı çıkmaya
edaack ; canım ben emzirmiyorum ama iştahsızlığı geçen haftalarda fazlasıyla yaşadım.Çoğu bebişte var şuan iştahsızlık.Üzerine gitme annesi,uyudukça emzir
azraece ; canım çok ama çok geçmiş olsun yaaa.Allah korumuş valla,iyi ki uyanmışın.
Akşamları mutlaka kapıyı kilitle canım ve yatmadan önce mümkünse cevşen oku.Peygamber efendimiz cevşenül kebir için "zırh gidibir"diyor.Türkçe yazılışı olanı al istersen, korku falan kalmaz Allahın izni ile
Babyceren nerelerde ?Çağla hastaydı en son?
Lillaaccc ;nerelerdesin ?
Forumun eskilerinden denizdery ve drvsyldrm da geçen aklıma geldi.Nerelerdesiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?