2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ben sızden aldım tarıfı bugun yaptım tam olcuyle ama ıcı pısmedı neden olabılır? Genede robottan gecırıp yıdırsem olurmu?

Çiğ olduğunu farkettiğinde tekrar fırına atsaydın keşke.Nasıl olsa kuruyup rondodan çekiliyor.
Eğer çok hamur kaldıysa yedirme derim .

bambucanım inciniz hayırlı olsun.
İlk reglimi 5.5 ay sonra oldum ve aynı seninki gibi hafif lekelenme şeklindeydi.Ben de pko olduğu için düzene girmedi hala ama seninki bir kaç seferden sonra girer sanırım.
Ben de hala yastık kullanmayanlardanım.İstiyorum ama Kayra yatamıyor yastıkta.Sanırım geç kaldım alıştırmakta :18:
Kablosuz bağlantım var.Modem farklı bir odada ama leptop oturma odasında.Gün içerisinde kullandığımda bebekle aynı odada oluyoruz.
Tickeri yapmışın zaten,hayırlı olsun.
Mayıs anneleri bir gün evi yakacak haberiniz ola

Lillac ; canım hoşgeldin,merak etmiştik seni.İnciniz hayırlı olsun.Yüksek lisansta başarılar

anneZeynep ; Cumartesi annemlere gideceğim,çarşambada yolculuk inşaallah.

beykoz ; benim eşiminde kısa dönem askerliği var.Allah sabır versin bize.Şimdi ki aklım olsaydı askere gitmeden hayatta evlenmezdim
Evlenince başım göğe erecek sandım ne bileyim

Siyahlale25 ; canım Kayra iyi çok şükür.Yaramazlıklara tam gaz devam :))

Son düzenleme:

Hayirli olsun ins dedigin gibi daha nice 8 leri gorursunuz, rabbim saglik, huzur ve mutluluk versi hepsini cnm,,
seni sahnelerde daha sik bekliyoruz haberin ola :))

Benim gece sohbeti arkadasim ozluyoruz seni...cok alistirdin bizi...calismaya basladigin icin seni gece beklemez olduk tabii bu konuda haklisinda..
Cnm cok gecmis olsun, masallah kuzuya herseye ragmen kilo almasi super ins dahada iyi olur,
Baska bir doktora daha gostersen kuzuyu belki anlamadilar hastaliginin tam olarak ne oldugunu,

tamam canım bende öyle hatırlıyorum şimdi sen o 3hafta gec gelen zamandan hesaplıycan regl 21 de olmussun canım sen daha 5gün var cıkmayabilir

Tahtaya vurr gizz,.masallah :))ne biliyorsun bellki yarinda obursu gunde bakarsin 8:00 de kalkmaya baslar dimi? ins diyelim

Oncelikle cevap icin cok sagol demek gozumden kacmis, nasil oldu ise genelde sayfa sayfa okurumda :))
Cnm Mina ve digerleri ve benimkide degil artik saatli bomba olma yolunda devam ediyorlar...dedigin gibi buz elimizde gezicez galiba (
Masallah Mina ya basarili hareketlerinden dolayi onu

Tsk ederim ne guzel bir sarkimiymis..sagol teyzesi Mahirde sayende mutlu olucak, optuk sizleri kocaman1
Simdi soyluyorum ogluma sevdi galiba bu tekerlemeyi:))

saol ablası cok sukur ıyıler 5.5 aylık olduk bende sızlerden alıyorum ek ıdaları aradada gelıp poz verıp gıdıyoruz sıze:) yıyıp ıcıyolar ama muhallebılerı cok sevıyolar sutum azaldı bırı emıyo dıgerı sagda olan emmıyo artık ona sagıyorum anca gun ıcınde 50cc cıkıyo pompaylada zor cıkıyo ılac nıyetıne ıste sızlerde ıyısınız ıns

iyi akşamlar kızlar
benim kızımında ateşi çıktı bugün 38 derece,çok huysuz mızmız,biz dişe yorduk ama
acaba diş mi geliyor sizin bebeklerinizde de oldumu ateş
birde diş çıkartırken ateş düşürücü kullandınız mı:26:
cevaplarsanız sevinirim

Canım iki dişimiz çıktı ama hiç huysuzluğu veya ateşi veya uykudan uyanma problemi yaşamadık
Şuan 2 üst dişlerimiz yolda,birinin ucu görünüyor yani çıktı çıkacak.Şimdilik herşey yolunda görünüyor.

Severek takip ettiğim doktor Kadir Tuğcu ise bir makalede şöyle diyor :

Diş çıkarırken ateş yükselir mi?
Dr. Kadir Tuğcu, diş çıkarırken çocukların ateşinin yükseldiği yolundaki yaygın kanının doğru olmadığını söyledi: “Ateş ancak mikropla olur. Diş çıkarmak, tırnağın veya saçın uzaması gibi tabii bir hadisedir. Çocuğa bir rahatsızlık vermez. Peki, bu yanlış inanış nereden çıkmıştır? İnsanlar çocuğun diş çıkarmasını, 20 yaş dişleriyle özdeşleştirir. Genelde anne-babalar çocuklarının doğmasından birkaç sene önce veya sonra 20 yaş dişinin sancısını yaşarlar ve çocuklarının da diş çıkarırken aynı sancıyı hissettiğini düşünürler. Oysa 20 yaş dişleri diğer dişlerden farklı olduğu için sancılı çıkar. Bunlar evrimle birlikte yok olmaya yüz tutmuş dişlerdir. İleri nesillerde 32 diş olmayacak. Çünkü insanların 20 yaş dişleri çıkmayacak. Yok olmaya yüz tutan 20 yaş dişleri bazen çıkmaz, bazen de deforme olarak çıkar.
Bebeklerde diş çıkarma süreci son derece uzun bir süreçtir. Ortalama altı aydan başlar ve iki yaşa kadar devam eder. Bu süreç içinde çocuk dışarıdan aldığı çeşitli mikroplarla hastalanır, ateşlenir ve bu da diş çıkarmaya bağlanır. Ancak diş çıkarmakla ateş yükselmesi arasında şöyle bir bağlantı var: Çocuk bir yerden virüs alınca ateşi çıkar. Ateş de bebeğin metabolizmasını hızlandırır. Metabolizma hızlanınca da dişlerin çıkma süresi kısalır. Bu yüzden bir hafta sonra çıkacak olan diş üç gün sonra çıkabilir. Ancak diş, ateş yapmaz.

‘Bebekler bir yaşından önce inek sütü içemez, inek sütü kansızlığa yol açar’ iddiası doğru değil. Bebek ilk dört aydan itibaren inek sütü içebilir. Altı aydan sonra ‘katı gıda’lar almaya başlayabilir

Beslenme takvimine dikkat

Demir eksikliği Türkiye’nin en önemli sağlık sorunların dan biri.Dr. Kemal Tuğcu, demir yönünden zengin beslenme ve demir eksikliğinin nedenleri konusunda bilgi verdi:

Bebeği emzirmeye ne zaman son verilmeli?

Tabiat çocukları iki yıl meme emecek şekilde yaratmıştır. O yüzden de ağız adalelerinin çalışması meme emmeye yönelik hareketler yapmaya müsaittir. Bunların çiğneme hareketine başlaması çocuğun kendi kabiliyetidir.
Ancak genellikle bizim önerimiz altı aydan sonra katı gıdalara başlanmasıdır. Bu da sulu yemeklerle olmalıdır. Ondan sonra yavaş yavaş koyuluk miktarı atırılır. Annenin sütünün miktarına bağlı olarak anne bebeği iki sene bile emzirebilir.

İki yaşına kadar anne sütü içmenin çocuğa yararı olur mu?

Tabii ki vardır. Süt süttür ama miktar olarak yetmez. Hastalarım arasında sadece iki anne, başka hiçbir şey vermeden çocuğunu iki yıl anne sütüyle beslemeyi başardı.

Peki çocuklar inek sütüne ne zaman başlamalı?

Sütle kansızlık arasında tek bağlantı vardır. O da bebeğe ilk dört ayda anne sütü yerine inek sütü verilmesi sonucunda bağırsaklarda oluşabilecek mikrobik kanamalardır. Ancak bu durum dördüncü aydan sonra tamamen ortadan kaybolur.
Eskiden annenin sütü yoksa ve aile mama alamayacak kadar fakirse süt biraz sulandırılır içine biraz limon sıkılıp bebeğe verilirdi. Bunun da çocuğa bir zararı olmazdı. Ama şimdi bunları kullanan kalmadı.
‘Çocuk bir yaşına kadar süt içemez’ lafı doğru değildir. Çocuk dördüncü ayından sonra inek sütünü sulandırmadan içebilir.

Süt vücutta demiri azaltır mı?

Demirin farklı biyolojik fonksiyonları vardır ve bu farklılıklar sonucu eksikliğinde de çok farklı etkiler görülür. Demirin en iyi bilinen özelliği kanda oksijen taşımasıdır.
Vücut demirinin yaklaşık yüzde 73′ü hemoglobinde bulunur. Geri kalan demirin yüzde 12-17′si ferritin ve hemosiderin denilen moleküllerde depolanmıştır. Her ikisi de yüksek miktarda demir atomunu bağlayabilir. Geri kalan yüzde 15 demir de myoglobinde depolanmış olup kas hücreleri için oksijen deposu vazifesi görürler. Çok küçük bir kısmı demirin transferinde bağlanır. Bu molekül demirin serbest bulunduğu yerden ihtiyaç bölgesine taşınmasına yarar. Ayrıca laktoferrin (sütte bulunur) bu transfer işine yarayan demir moleküllerini bağlar ve bakterilerin hızlı üremelerini önler. Yani sütün demiri bağlayarak anemi yaptığı görüşü yanlıştır. Zira sütün içinde bulunan laktoferin bağladığı demirle birlikte organizma tarafından emilir yani demiri yok etmez.

Peki çocukta demir eksikliğine bağlı anemi hangi sebeple meydana gelir?

Çocuk doğduktan sonra hemoglobininde bir düşüş olur. Yeni doğanın ilk doğduğu gün hemoglobinine bakıldığında 16 gram desilitredir. Bu değer aşağı yukarı bir hafta içinde 11 civarına düşer. Bunun nedeni anne karnındaki kanla bizim şu anda taşıdığımız kanın farklı olmasıdır. Bebekler anne karnındayken hemoglobin F dediğimiz özel bir hemoglobin taşırlar. Bunun özelliği annedeki hemoglobin A’dan çok daha hızlı bir şekilde oksijen çekebilmesidir. Eğer annede de bebekte de hemoglobin A fazla olsaydı o zaman mevcut oksijeni yüzde 50 yüzde 50 paylaşacaklardı ki bu da çocuğa az gelecekti.
Fakat doğum sırasında bu hemoglobin F birdenbire dokulara çok ani bir şekilde oksjien taşır. Ama vücut bundan hoşlanmaz ve bunları hemen yıkmaya başlar işte bu parçalanma anında ‘sarılık’ dediğimiz hadise ortaya çıkar. Bu hemoglobin F’in aniden yıkılıp parçalanmasıyla açığa çıkan demir depolara dolar ve çocuğun uzun süre, altı ay-bir sene kadar demir ihtiyacı buradan karşılanır. Ayrıca kemik iliği aşırı oksijen taşıdığı için baskı altına alındığından yeni kan elemanları da yapılamaz ve çocukta ani bir anemi varmış gibi gözükebilir. Bu normal fizyolojik bir hastalıktır. Bu aşamada asla demir verilmemesi lazımdır.
Eğer bebeğe gereksiz yere demir verilirse demir zehirlenmesi denen bir hadise meydana gelir. Bizim anemi dediğimiz hastalık da aynen ateş gibi bir bulgudur. Aneminin pek çok çeşidi vardır. Orak hücreli anemi, Akdeniz anemisi gibi. Ama bunların içinde bir tek demir eksikliğinden kaynaklanan anemiye demir verilir. Her anemiye demir verilmez.

Hangi gıdalar demir içerirler?

Her ne kadar bazı sebzeler bilhassa ıspanak, önemli bir demir kaynağı olarak kabul görüyorsa da bitkilerdeki demir çok zayıf bir şekilde emilir. Ispanaktaki toplam demirin ancak yüzde 1.4′ü vücut tarafından alınır. Diğer bitkilerde de durum farklı değildir. Kuru fasulyeden yüzde 1.6, soya fasulyesinden yüzde 7, maruldan yüzde 4 demir temin edilir. Günlük demir ve kalsiyum gibi minarelleri sebzeden almak istersek günde ortalama 2.5 kilo civarında ıspanak yememiz gerekir.
Buna karşı kırmızı etteki demirin yüzde 20′si vücut tarafından alınır. Demir, kümes hayvanlarından, balıktan ve anne sütünden de iyi alınır, ama oranlar kırmızı ete göre düşüktür. Fakirler için et pahalıdır. Bu yüzden et ya az miktarda ya da hiç alınmaz. Bu da demir eksikliğine bağlı anemiye neden olur.
Demir eksikliğinin bir önemli nedeni de bağırsaklarda bulunan çengelli solucan ve ‘malarya’ mikrobudur. Ülkemizde de demir eksikliği önemli ölçüde görülür. Ancak inek sütünün az içilmesi veya içilmemesi demir eksikliğini önlemez. Sütle birlikte çocuğun kırmızı et yemesi de gereklidir.

Demir fazlalığı çocuklarda ne gibi etki yapar?

Demir dokularda birikir ve ‘hemositorozis’ denen bir hastalığa neden olur. Bu durum da ancak demir sökücü bazı ilaçlarla düzeltilebilir.

Turuncu canım teşekkür ederim cevapladığın için
bende internetten araştırma yaptığımda kimi doktor bağlantısı var diyo,kimisi de alakası yok diyo
biz de neye inanacağımızı şaşırıyoruz
İnşallah daha fazla yükselmez ateşi 1 saattir ayağımda sallıyorum uykuya da dalamıyo,iştahı da yok
Rabbim yardımcımız olsun
bu arada Kayraya Maşallah diyeyim nazar değmesin,bilgilerini,düşüncelerini hemen paylaşıyorsun bu yönün dikkatimi çekti tekrar teşekkürler canım öpüyorum seni ve bebeğini

Son düzenleme:
Bebek niye havale geçirir?
Beslenme konusunda sorularımızı yanıtlamaya devam eden Dr. Kadir Tuğcu, bebeği bekleyen ateşli hastalıklar konusunda uyarılarda bulundu:
“Ateşlenen çocuğa sirkeli suyla kompres yapıyor. Bu uygulama havaleye davetiye çıkarıyor. Vücut ısısı yapay yolla, yani içten değil dıştan düşünce, vücut şoka giriyor.”

Ateş nasıl düşer, düşürmek gerekli midir?

Ateş vücudun bünyesine giren mikroorganizma veya toksik maddelere karşı gösterdiği bir tepkidir. Çünkü 36 dereceden yüksek ısılarda vücutta mikropların yaşaması ihtimali azalır, dokuların metabolizması artar ve bağışıklık sistemi devreye girer.
Vücudumuz zaman içinde dış uyaranlara karşı ateşi yükseltmenin bir avantaj olduğunu öğrenmiştir. Ateşi düşürmekle hiçbir hastalık iyileşmez. Ateş bir hastalık değil arızadır ve mühim olan hastalığın doğru teşhisidir.

Peki ya yüksek ateşten dolayı çocuğa havale gelirse?

Bunun için öncelikle havale niye olur onu anlamamız gerekiyor. Mikrop veya toksik maddelerin beyni uyarmasıyla vücudumuzda bir ısı oluşur. Vücutta ısının yükselmesiyle birlikte dokuların oksijene duyduğu ihtiyaç artar. Bunu karşılayabilmek için kalbin ve solunumun hızlanması gerekir.
Eğer ateş hızlı yükselir ve vücut bu yükselişe ayak uydurarak kalbi ve solunumu hızlandıramazsa beyin, gelen oksijeni yeterli bulmaz, tasarruflu çalışmak ve fazla oksijen tüketmemek için de vücut ile olan irtibatını keser ve havale dediğimiz olay ortaya çıkar.
Ancak ateş yavaş yavaş yükselir ve vücuda ısınması için zaman tanırsa, havale gelmez.
Ateşi 39′a çıkmış bir çocuk, ateş düşürücü ilaç verilmeden, yani iç ısısı düşmeden soğuk tatbikiyle dış ısısı düşürülürse kalp ve solunum yavaşlatılırsa havale geçirebilir.

İçine çeşit çeşit sebzeler konulan çorbaların bebeğe faydası var mı?
Sebze çorbaları Amerikan toplumunda çıkmış bir hadisedir. Onların evinde tencere kaynamaz, bizim gibi kıymalı sebze yemekleri pişmez. Bu yüzden çocuklar düzgün beslensin diye çocuk doktorları annelere çorbayı önerir.
Ama bizim memleketimizde iyi kötü herkesin evinde sebze yemeği yapılır. Kıymalı bamya olur, kabak dolması olur, evde pişen bu tür yemekler çocuklara ezilip verilir. Yok içinde yedi çeşit sebze olsun içinde mutlaka kereviz, maydanoz veya sarmısak olsun diye bir kural yoktur. Çocuk evde pişen kıymalı sebze yemeklerinden, herkesin yediği çorbalardan da yiyebilir.

Öksürüğü, nezle ve gripte burun akıntısını durduran ilaçlar tarih oluyor. Savaştığı mikropları bu yolla atmaya çalışan vücudu engellemek, fayda değil zarar veriyor

Öksürüğü kesmeyin
Birçok kez öksürüğü kesip ateşi düşürmek için ilaç kullanılıyor. Öksürük kesilirse mikrobun içeride kalıp daha önemli hastalıklara yol açabileceğini hatırlatan Dr. Kadir Tuğcu, hastalıklar ve aşılar konusundaki soruları yanıtladı.

Öksürük, kusma, ishal ve ateş korkutucu mudur?

Bunların hepsi vücudun mikroplara karşı gösterdiği tepkilerdir. İnsanoğlu mikropları bilmediği zamanlarda bu belirtileri durdurarak tedavi yoluna gitmiştir. Eski çağlardaki doktorların üç tane ilacı vardır. Afyon, kokain ve kodein. Hastanın midesi ağrıyorsa, mide kanseri dahi olsa 15 damla afyonun alkolda erimiş hali verilir, kanser ağrısı şıp diye kesilirdi. O devrin şartlarında bu yapılacak en iyi şeydi. Adam sulh ve sükun içinde göçüp giderdi. Öksürük de aynı şekilde tedavi ediliyordu. Örneğin adam veremli, öksürükten uyuyamıyor, yiyemiyor. Bu durumda doktor kodeini, öksürük surubunu hastaya verirdi. Ama tedavi olmazdı. İşte tıp ilerlese de biz atalarımızdan gelme alışkanlıklardan vazgeçemiyoruz. Bu yüzden öksürüğü kesecek hernangi bir şurubu çocuğa içirmemek gerekiyor. Bilhassa balgamlı zatürree tipi öksürüklerde bu son derece zararlıdır. İshal için de aynı şekilde.

Peki öksürüğe karşı nasıl bir tedavi uygulamak gerekiyor?

Öksürük için karabiberli çorba, limonlu bal, zencefilli bal öneriliyor. Bunların ticari versiyonlarını da eczanelerden alabilirsiniz. Burada önemli olan zencefil, karabiber ve limondur. Söktürücü maddelerdir. Balsa çocuğun içmesini kolaylaştırır. Amaç öksürerek içeride mikrobu dışarıya çıkarmaktır.

Mide bulantısına nane-limon iyi gelir diyorlar doğru mu?

Mideye iyi gelen nane veya limon değil, sıcak veya ılık sudur. Ancak sıcak su tek başına pek hoş gelmeyeceği için içine birtakım aromatik otlar konur. Ne nanede, ne limon, ne de ıhlamurda bir mucize vardır.

Terlemek ateşi düşürür mü?

Vücudun ateşi yükseldikçe bağışıklık sistemi çalışır. Ateş kuru kuru çıkar terleyerek düşer. Terlemesi ateşin görevinin bittiğini gösterir. Hasta terlediği için iyileşmemiştir, hasta ateşi çıktığı için iyileşmiştir.

Burun akıntısını kesen şuruplar zararlı mı?

Nezlede, gripte akıntıyı kesen şuruplar son derece sakıncalıdır. O bölgeye bir virüs girmiştir. Vücut oradaki virüsü atmak için burnu akıtır.

Vitaminle boy uzatılabilir mi?

Çinko eksikliğine bağlı olarak gelişme bozuklukları olabilir, bu durum da et yiyemeyen fakir fukaralarda görülür. İyi beslenen bir çocukta çinko eksikliği görülmez. Boy tamamiyle genetik hadisedir. Genetik olarak çocuk annesinden ve babasından aldığı özelliklerle uzun boylu veya kısa boylu
olur. Ama iyi beslenmeyle çocuğun boyu olabileceği en üst seviyesine ulaşır. İyi beslenmezse alt sınırda kalır.

Nazar’ın nedeni mikrop
Bebek üşüyünce, teri üzerinde kuruyunca hasta olur mu?
Bebek, üşümekle, nazar değmesiyle, diş çıkarmakla, terlemekle terleyip terinin üzerinde kurumasıyla veya çıplak ayakla yere basmasıyla hasta olmaz. Hastalıklar sadece ve sadece mikropla olur. Çocuk mikrobu alırsa hastalanacaktır.
Ama bu lafların çıkış yerleri şöyledir. Bunlar çok eski zamanlarda mikropların bilinmediği zamanlarda gözlemle ortaya konmuş laflardır. Mesela eski insanlar dikkat etmişlerdir ne zaman düğün dernek bir yere gitseler üç gün sonra hep güzel çocuklar hastalanıyor, çirkinler hastalanmıyor. Buradaki mekanizma güzel çocuğun çok ellenip çok öpülmesidir. Öpülmeyen, ellenmeyen, fazla teması olmayan çocuklar mikrobu almazlar ve hasta da olmazlar.
Çok öpülen çocuk mikrobu alır ve mikrobu aldıktan sonra en az üç gün içinde mikrop etkisini göstermeye başlar. Dikkat edin çocuğunuz gripli biriyle temas ettikten üç gün sonra hastalanacaktır.

Çocuklar nasıl giyinmeli?
Çocuk da bir erişkin gibidir. Çocuğu ne sıkacaksın ne üşüteceksiniz. Çocuğu rahat ettirecek giysiler giydireceksiniz. Yani ne terleyecek ne de üşüyecek. Ekstradan giydirmenin hiçbir faydası yoktur.
Çocuğun üşüdüğü nasıl anlaşılır, elleri soğuyunca mı?
Çocuğun ellerinin veya ayaklarının değil vücudunun yani kapalı yerlerinin soğuk olması önemlidir. Eğer çocuğun giyimli yerleri sıcak fakat elleri soğuksa çocuğu çok giydirdiğiniz anlamına gelir. Çünkü vücut burada açık yerleri bir klima olarak kullanarak soğutma yapar.

Bu gün yine çok gezdik kızlar öyle güzel uykum geldi ki şu anda:)yalnız sıpamın gözünde hiç uyku yok:)
LCW den oğluşa yeşil bi pantolon aldım birde sweatshirt..süt oğlumada minicik bi kazak
Öğlen evden çıktım akşam eşimle eve girdim

Tatlı CadımCadı TatlımPamuk kalbim,güzel temennim,yakışıklı erkek doğuranım,yemekleri yakanım,
eski bakkaldan gazete almayanım,komik olanım... Biz de sana bol güneşli güzel bir gün diledik gitti

Çok tatlısın canım yaa
Eski bakkaldan gazete almayanım deyince aklıma geldi:)en yakın gazete satan o pis adamdı:)nerden alıcam diye düşünürken dün eve gelirken gördümki evimin sol tarafındaki market gazete satmaya başlamışş

Denemesinin bi şeyde kalmamış ki canım ya:44:
Sen daha öncende okişin su içmediğini söylemiştin o dönemler Tarık buğrada içmiyordu şimdide bardak görmeye görsün kendini paralıyo:)darısı başınızaaaa

tatlıcadı cnm bende seni öpüyorum...ayrıca iki seferdir benide hatırladığın için bir daha öpüyorum...mutlu oldum:)) mutlu_anne oldum...bizim mutlu-anne gibi:)))....

İyi bende seni bi daha öpüyorum euheuheuhe
Sende bi mayıs annesisin şekerim unuturmuyumm

Tarık Buğra bende de öyle bi izlenim bırakıyo hakikatten ağır abi gibi
Ben hesap yaptım şekerim bu aralar hamile kalırsam sonbahara denk geliyo doğum..Allah kısmet ederse be yine Mayıs'ta doğurmak ve oğlumu hemen sıcaklarda dışarılara çıkarmak istiyorum
Oğluma arkadaş olsun diye erkek çok istiyorum ama kızları görüncede çıldırıyorum

Euheuhe emme seansımızdaki favori şarkımız ali babanın çiftliği:)inş düzelir bebeğin

Kızlar ben sızden aldım tarıfı bugun yaptım tam olcuyle ama ıcı pısmedı neden olabılır? Genede robottan gecırıp yıdırsem olurmu?

Annee enfess gorunuyoo bizim büskivi anneZeyep ablamıza tesekkurler:)Eki Görüntüle 607202

Nefis gözüküyo ama lokumların daha nefis

Kızlar bunları 2. Kez yazıyorum az önce yazdım yazdım parmağım yine bi yerlere çarptı
Az önce yazdıklarım daha uzundu ne yazdığımıza unuttum

Planner ve lilliacı alıntı yaptım diye hatırlıyodumm
Plannerim anne. İçin çok geçmiş olsun..zeynomu çok üzüldüm inş çabucak alışır..bizimki benim haricimdeki herkese uçarak gidiyo

Lilliac hoşgeldin canımm incileriniz ve yüksek lisansın hayırlı olsun

Son düzenleme:

Annen hakli yaa eger anne sutu aliyorsa bence mamaya hic gerek yok, bende benim oglanin bir yas olmasini bekliyorum, olur olmaz mamayi kesicem ..
Birde bu ince bacak meselesi varya, burda cogu bebek mama iciyor ve gorseniz bacaklar salam gibi, askine onlarda mama cok sisiriyor kanaatindalar...ehuehuehu

Disten olmasi mumkun, biz mesela dun doktordaydik ve dr ye bu cocuk sut icmiyor bir gece bir biberon baskada almiyor dedim;. oda bana senin bir yerin agirsa ozellikle yerken kulllandigin bir yer olsa sen yiyebilirmiydin dedi ,,eee bende evt ama ne olcak bu cocuk dedim ac mi kalsin dedim oda merak etme ac olunca azda olsa yer dedi..birde multi vitamin aldik bu ac kalma durumlarinda vucud direnci iyice dusmesin diye, Benim oglan zaman geliyor 7 saat bile ac kalabiliyor, onceden iki saat acliga dayanamiyan bir bebekti...simdi boyle olduk, umarim gecici surectir ve eski istahlarini kavusurlar...sabretmek lazim

yarama tuz bastin bu kiz kiyafetleri olayi varya benim hep icinde ukte,
Babyceren i bende cok merak ettim, ins hersey yolundadir..en son bende biraz hastayim diyordu, acaba alice mi hasta oldular diye dusunmeye basladim,ins oyle degildir ve Cagla iyilesiyordur,
Benimde icimden geldi giyy seni cok opuyorum, bizim Tarik efendiyede bir cak gonderiyorum

...
Saat 22 gibi odama gittim uyumak için.Kayranın hızlı nefes alış verişleri yüzünden bir türlü uyuyamadım.Hemen aklıma ateş geldi ve maalesef aklıma gelen başımada gelmiş oldu.
39 derece ateşi var şuan.Soydum ve fitil attım.Uyuması gereken saatte şuan oyuncakları ile oynuyor.Tatil arefesi hiç hoş olmadı.
Babası ateşli oğlu ateşli...
İnşaallah antibiyotiğe gerek kalmadan iyileşir...
Babamızın hastalığında bugün 3 gün ve evet doktorunda dediği gibi grip virüsü vucuda girdikten sonra 3.gün ortaya çıkıyor

Cnm sivi ihtiyacini sadece sudan mi karsilayabiliyorlar.,bazen yemeklerin suyuda kafii gelmesede su ihtiyacini az da karsilar, mama diyorsun mesela oda oyle sudan yapiliyor ve onunda etkisi olur,,
bence mamasina suyu fazla koyarak karsilayabilirsin , yada yogurtla arasi ise ayran yap bol sulu,,
Ben bazen yazin ve kisin cok cay icerek su icmedigimi bilirim, su ihtiyaci (sivi ihtiyaci) sadece sudan karsilanir diye birsey yok benim fikrimce,, ama icce idi tabiki harika olurdu ama icmiyorsa sende sulu seyleri vermeye yogunluk verirsen bence cozum olur,
Yari yatarak yaziyorum, bu yuzden bir turlu cumle kuramadim sorry

ben kıbrıstayım eşimin işi dolayısıyla 2 sene burdayız geleli 6 ay oldu sonra tr dçncez
balayına marmarise gitmiştik nikah tazelemek güzel fikir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…