2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kizamik isini en azindan halletmissiniz, malum bu yasta olan bebekler icin cok buyuk tehlike, gecmis olsun ins ates yapmadan atlatirsiniz..
Gelelim Zeyno nun anneanne bagimliligina, bu konuda cnm size bir uzmana danismaniz tavsiyesinden baska aklima birsey gelmiyor, birilerine danismaniz daha bilincli hareket etmeniz belki sonuc getirebilir,ne biliyim bir cocuk terapistine veya psikologuna olabilir mesela...eger lillac ile iletisiminiz varsa bu yonde belki size tavsiyelerde bulabilir cnm..Uzme cnm ne olur zamanla alismasini umuyorum, rabbim yardimciniz olsun, gercekten zor..

ibrahim öldü kızlar ya (muhteşem yüzyıl) dizinin keyfi kalırmıki artık üzüldüm

Ah be melegim keske icsede bede kara kara dusunmesem mesela 5 olcege 150 cc su yerine 160-170 cc su koyarim ama iste yine su icmesinide istiyorum ama diger yavruşlarida okuyunca himmmm dedim sorun okiste degil demkki bir cogu suyu sevmiyor dedim ama icse cok iyi olacak ayran hic denemedim yarin bir deneyim tesekkur ederiz teyzesi

Suyun yerini sulu seyler tutmuyor diye biliyorum
Elbette kaskati yemekle bir olmaz ama yine de cmt doktora gidince soracagim
Peki niye doktora gidiyoruz:???
Cunku 9 aylik oluyoruuuuz!!!!

kitaplarda 9.aydan sonra aile sofrasina oturabilir yazardi da o 9.ay nasil gelecek hayal edemezdim!
Sukurler olsun Rabbime!

CIPSKOLAM kizlarina hayranim!
Ozel mesajina baksana

Eki Görüntüle 607004
Daha enerjik olabilmek isterdim cicim ama

Ne guzel bir konuya parmak bastin oyle...bana kalirsa kara delik kucuk gelir..

Hosgeldin aramiza, Orhan Cemal tam agir abi ismi, yani sana derinden bakmasina hic sasirmadim,birde ben isimleri insanlar zamanla yansitir olayina cok inanan biriyim ..ins hepsi isimleri ile guzel yasarlar..

Zetnep cnm ne dolapmis ama borekler cikiyor cikiyor bitmiyor :)) ben bir el atayim istersen bitmesi icin
Havuclu kek gonderiyimmi :)) hazir ama

Valla canim Allah razi olsun diyorum yaaa almasi gereken sivi miktari yeterli olmasa zaten kabiz olur ama tabiki suyun yerini tutmaz mama iciyor corba yogurt meyve yiyo ama Su icmesini istiyorum yaaa soyle likir likir icsin hatta icip hahh haahh yapmayi ogrensin istiyorummmm

Planner; annen icin acil sifalar dilerim ins. ameliyattan eskisinden daha saglikli bir sekilde cikar..
Lillac; sonunda inci cikti demek hayirli olsun cnm,
senin master in ozel bir universiteden mi ki burs alma ihtimali var..ins kabul edilirsin
Siyahlale; bugunlerde sevgi seli yasiyoruz, ne guzel open opene :)) bende cok opuyorum ayrica hatirlandigim icin cok mutlu oldu sekerim bak yuzum boyle oldu:86:

Annee enfess gorunuyoo bizim büskivi anneZeyep ablamıza tesekkurler:)Eki Görüntüle 607202

Ayy bidiklar gelmis yine hosgeldiniz altin kizlar, ne guzelde bakismislar yaa. masallah kuzulara

Gecmis olsun. umarim esinden gecmemistir virus

Bambucan cnm sizinde disiniz hayirli olsun, masallah teyzemizin gozunden de birsey kacmiyor hani :))

Heem annemi,,hemmm babamı,ben köyümü ozlediiim
Uyumuyor uyumuyor uyumuyor
Cok yoruldum kızlar artıkCocuk dr.una değil pedagoga gidicem sorucam bu durumu
Bir de gülmesi var ki sormayın,,yine kıyamadım iste

:84: ağlamak istiyorum !

Kayranın ateşi düşünce sabah 4-6 arası 2 saat uyumuşum.Eşim ise dün akşam 7de yattı ve hala fosur fosur uyuyor...
Hayat erkeklere güzel sanırım.
Gece bir kaç kere Kayranın ağlama sesini duyunca yanımıza geldi (oturma odasında yatıyor),beni bitkin bir halde ayağımda sallarken gördü her seferinde ama sadece durumunu sorup geri gitti yattı.
Şimdide yanında tv izliyoruz oyuncak oynuyoruz ama kafasını bile kaldırıp bakmıyor...
Neden sadece anneler yavrularu için bu kadar fedakar

azra geç uyuduğu için sabah 9a doğru uyanmaya alışık olan ben, sabah 6da gözümüzü açmanın şaşkınlığı içindeyim
şu anda haber izliyorum azra kucağımda sarhoş gibiyim.. anlamadığım ağzında farklı bir koku var, umarım hastalık belirtisi değildir:26:
turuncu cnm çok geçmiş olsun. akşam ateşle ilgili yazılar paylaşıp gece başına gelmesi malesef çok üzücü ..
bunca uykusuzluk yorgunluk kuzuna endişelenmenin yanında, eşinin saatlerdir uyuyor olması eminim çok kalbini kırmıştır
cnm malesef erkekler çok düz incelik bekleyince üzülüp yıpranan biz oluyoruz.
bunu yapmak yerine direk kalkıp yardımcı olmasını söylesen olmazmı?
1 st bile ilgilense kardır.. kayramız tez zamanda iyileşir inş. allahım şifa versin yakışıklı kuzuma :26:

gunaydın canım anneler fedakar Rabbım bızım ıcımıze koymus annelık duygusunu butun erkekler aynı anneyız ya ıste bıze guvnıylar herseyde benım esımde ole gece bın kere kalkıyorum bazen aglayarak ayamda sallıyorum karsımda horluyor

al birini vur ötekine işte....aldırma güzelim erkek milleti işte.boşuna dememişler "Cennet anaların ayağı altındadır" diye..

Kızlar Yaren Nur yine hasta!

TURUNCU; cnm akşam saat 23:00 gibi yazını okuyup yattım uyudum ve Yaren Nur’un gece ciyak ciyak ağlamasına kalktım.10 dk sakinleştiremedik. Ateşimiz 38,5 olmuş meğerse. Kızım ateşlendiğini haber verdi bize.calpol verdim.2 saat sonra düştü.03:30’a doğru uyuduk.sabah 07:00’de çok feci ağladı. Kalktık 38,8’di 6 saat geçmişti. Tekrar calpol verdim. Bir 6 saat sonra sanırım tekrar çıkacak geçenlerde de böyle olmuştu. Ah virüsler nerden girdiniz hayatımıza? Benim kızım 4 ayına kadar hastalık görmedi. Nedir bu valla bilmiyorum. Bir de 3 gündür de antibiyotik falanda kullanıyoruz.sekrol,ventolin,makrol. Ya kafayı sıyıracam ben ya. Eşim evde kv. İle beraber. İşe gelmeyecektim. Sen git biz evdeyiz dedi.Neyse ateşi şimdilik düşmüş durumda.Ben de iyi değilim. İyi olmaya çok ihtiyacım var ama bu hastalıklar psikolojimi de bozuyor. Sanırım yaşlandım:=(

Aman canim dilini issir:26:nazar degmesin Orhan babayaadi gibi kisiligide benziyor demekki agir abi olacak oda

bu bebeğin böyle huzurlu ve makul olacağı taaa hamileliğimde belliydi aslında zira kusma, aşırı uyku, yorgunluk vs hiçbirşey yaşatmadı bana. her işimi rahat rahat yaptım. doğumdan 10 gün önce tiyatroya ve universitenin bahar şenliklerine bile gitmiştim. merdivenleri hoplayarak iniyordum. herkese de şahit olsunlar diye söylemiştim: bu çocuk çok huzurlu, makul ve kullanışlı olacak diye. "hep öyle derler. daha dur sen neler yaşayacaksın. uykusuz geceler, ağlama krizleri, hastanelerde gecelemeler vs vs vs"demişlerdi ama hiçbiri olmadı çok şükür. sürekli şükrediyorum, Allah'ım benim beceriksizliğimi bildin de böyle bir makul çocuk verdin diye :) bu arada zeyno çok şirin bir kıza benziyor "PLANNER" hanım, yusuf emre de çok şaşkın ve masum bakmış, memeyi reddedecek bir bebek gibi durmuyor :)

herkese güzel bir gün, bebeklere de yeni keşifler diliyorum (çekmecelerde hergün aynı şeyler var. lütfen içeriklerini yenileyelim bebeklerin keşif iştahları kalmıyor :)

ibrahim öldü kızlar ya (muhteşem yüzyıl) dizinin keyfi kalırmıki artık üzüldüm
Allah iyiliğini versin İbrahim öldüyü okuyunca İbrahim tanıdık biri miydi neyin oluyordu diye panikledim
ben de Eyşan öldüğünde derinden sarsılmıştım. Günlerce Ezel&Eyşan şarkısını dinleyip dinleyip duygu seline kapılıyordum
dur açayım tekrar yad edeyim ahh Ezel ahh!!

Zetnep cnm ne dolapmis ama borekler cikiyor cikiyor bitmiyor :)) ben bir el atayim istersen bitmesi icin
Havuclu kek gonderiyimmi :)) hazir ama
meleğim arasıra 10tane yufka alıp 2 saat boyunca aralıksız börek sarıp dolaba atıyorum
alışkanlık oldu hobi gibi börek sarmadan duramıyorum artık
dün akşam 2 aile idi tek aileye düştü diğerlerinin bir akrabası hastalanmış
o kadar keyifli geçti ki
komşum almanya'dan gelin gelmiş,aralıkta da oradaydı, ömere bursa'da yok diye h&m'den ciciler almış
sorduğum soruları doktoruna danışmış harfiyen yazmış

mesela doktor vitamin ve flor takviyesi kesinlikle önermemiş
demir takviyesi de ancak -2lerde yani benm tahminime göre ideal değer 11den 2 düşersek (acıbademe göre 10.2) 8-9lardaysa başlanmalıymış
demir takviyesinin gereksiz olanı zehirlenme yaparmış ve sonuçları hemen kendini göstermezmiş

benim dediğim ilacı almaya gitmiş
eczane doktorun onaladığı test sonucu /reçete olmadan satmıyormuş

biz takviyeye başlamakla doğru bir karar verdik diye düşünüyorum.
6.ayda 8,7 idi ki sadece anne sütü alan bir çocuk için çok normal diyor bütün doktorlar
1 ay besiye çektim ilaç vermedim 9,5'a çıktı
aynı yolda devam ederek doktorun yazdığı ölçünün yarısını veriyorum bakalım cmt günü sonuç ne çıkacak
çok dikkat ettim demir desteği yaptığım an vitaminine yoğurduna saati saatine uydum inşallah Rabbim şifasını da vermiştir

bu arada TURUNCU dünkü paylaşımlar çok güzeldi eline sağlık
ateş, diş çıkarma ve havale konularını eşime de anlattım gerçekten faydalı oldu Allah razı olsun cnm
ben sadece demir-süt bağlantısı kısmında katılmadım
belki yazının bir kısmı olduğu için eksik kalmış da olabilir ama kalsiyumun demirin emilimini kısıtladığı c vitaminin de arttırdığı artık 2+2=4 gibi bilinen bir gerçek

eminim denemişsindir ama ömer yemeğinden sonra aynı kaşıkla verdiğimde yarım bardak su içiyor
biberonla hiç sevmiyor çok hızlı gittiği için. su vereceksem hala 2 delikliyi kullanıyorum

siz böyle yazdıkça annem yanımda diye bin kere şükrediyorum
arasıra gelmiyor mu cnm sana da bir nefes olur varlığı bile yeter
babywise diye bir kitap okumuştum. genel olarak aşırı detay olmakla beraber düzenli uykunun düzenli beslenmeden geçtiğini yazıyordu
kitap biter bitmez atıştırma şeklinde emen ömeri 2-3 gün zor da olsa tam öğüne alıştırdım ve o hafta gece deliksiz uyumaya başlamıştı
eşimin de katkısı büyük gaz masajını yapardı sakinleştirir temposunu düşürürdü ama tam öğünün de çok faydasını gördük

uyusana prensesim yaa annen sabah sabah istemeyerek de olsa seni bırakıp işe gidiyor yazık değil mi ona

oyy 39u görmüşsünüz çok geçmiş olsun canım
erkeklerin genelinde kimse birşey talep etmediği sürece durağan kalmak var sanırım :)
bu arada eşin de titriyordu hasta olmuştu o nasıl oldu?
annene gidince rahatlayacaksındır
belçika.da da kalabalığa alışırsa bir sürü kişiyle oynarken zıplarken sana bağımlılığı azalır diye düşünüyorum

ben evde hiç boş oturmuyorum. otururken bile ya ömer için birşey araştırıyrum ya çamaşır katlyıorum ya yemek tarifi bakıyorum...
eşim gibi tv karşısında yayıldığım hç olmamıştır herhalde ömer doğdu doğalı
ama hakkını yiyemem ömer geceleri uyandığında fırlar soluğu odasında alır
uyutamıyorsa alır bana getirir emzireyim uyutayım diye
kakasını temizlemek ve emzirmek dışında herşeyini yapıyor
bir kısmını isteyerek bir kısmını ben söylediğimde ama çok şükür yükümü hafifletiyor

Lillac cım hoşgeldin iyi olmanıza ve incinize çok sevindim hayırlı olsun
yüksek lisansı nerede yapacaksın canım özelde mi?
umarım istediğin gibi sonuçlanır...

çok geçmiş olsun canım gerçekten ne virüsmüş yahu yapıştı kaldı gitmek bilmıyo yavrucaktan
toparlar mutlaka canım üzülme geçecek kış mevsimindeyiz sonuçta dışarıdan bi getiriyoruz bir şekilde belkide mikrobu

ahh turuncumm ahhh ahh diyorum sadece bu adamların kendi uykuları daha değerli bizim uykulardan
sinemiste uyandığında geceleri eşimden sadece ses geliyor hııı hııı diye beni uyarıyor sanırım kalk kızımızı emzir diye
sabah söylüyorum yaptığını hatırlamıyorum diyor

ilkim günaydın dememiş sanırım uyuyordur inşallah

annezeynep kek ne oldu dün akşam beğendinmi

günaydın sevgili anne arkadaşlarımmmm

hepimiz için güzelliklerle dolu ve en önemlisi sağlıklı bir gün diliyorumm
biz hala zeynonun kaprisleriyle uğraşıyoruz allah yardımcımız olsun inş, buarada ironik ama zeynom "ennnennnee" diyor, babaaa babbaammm,ennne, mamamm, memmemm den sonra kızım ananne demeye başladı kaybetme korkusu dilini çözdü yavrumun baktı ağlamkla olmuyor konuşayımda ennnennee diyeyeim bari diye düşünüyor galiba durum ciddi acil önlem planına geçmeliyizz:26:

canım çok sagol evet kızamık konusu hep aklımdaydı şimdi rahatladım çok şükür ateş ve huzursuzluk falan yapmadı yani annemin kucağındaysa eski neşeli zeyno oluyor yine canım destek almayı dün gece konuştuk evde bugun hemen randevu alıcam bakalım yarına çünkü kendi başımıza çözemiyoruz bu sorunu ve zeynomun üzülmesi inan canımı öyle acıtıyorki, böyle giderse pzt den itibaren izin alıcam biraz kızımla kalmak içinn

canım doğru düşünüyorsun bencede ya en azından sağlıklı bir düzen oturtmanız için yardımcı olur ve güvenilir metodlar uygularsın böylece inş bol uykulu geceler bekliyor sizi canımmm

canım kayraya çok geçmiş olsun babasından virüs kaptı demekki inş çabucak toparlar canım olumlu düşün, eşinde hastaydı ya belki ondan yardımcı olamıyordur canım ama işte geneli böyle bu erkeklerin yaa

canım geçmiş olsun yine hasta yanii şu keçiboynuzu kürünü yapıyormusun canım sen bağışıklık sistemi zayıf sanırım yaren nur'umuzun, ek vitamin falan kullanıyormusunuz, bağışıklığını güçlendirmek için ne yapılabilir acaba başka:26: inş biranönce iyileşir kuzun canımm moralini bozma

ah canım yaa...çok geçmiş olsun...
Ben zaten hasta olacağından emin gibiydim.Malum babası hasta olunca bebeğe geçmemesi imkansız.Zaten grip virüsüde 3 günde geçtiği için özellikle dün tetikteydim.Ve aynen beklediğim sonuç....
Rabbim şifa versin yavrulara.

Ateş hala yüksek seyrinde...Babadan hastalık geçtiği kesin..
Eşim dün sabah ateşliydi yine ama insan 7de yatıp sabah 6da uykusunu alıp sesleri duymazmı yaaaa.
Tmm o da hasta ama 4 gün oldu,ilaçlarla iyi olduğunu görebiliyorum ne bileyim.Yanına geldiğimizde hiç olmazsa kalkıp "hatun sen 1 saat uyu ben bakayım"dese olmazmıydı....
Çok beklentiye giriyorum ben yaaa.Silkele herifi,kaldır yatağından,Şu çocuğa bakkk ben yatacağım de ve bırak git.
Benim adam anca bundan anlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…