2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canımm sagol evet ne şirin ne şirinn sorma buaralar canımıza okuyorr cadı canım sen çalışıyormusun buarada ben kaçırmış olabilirim öyleyse kusura bakma:26: makul ve kullanışlı bebek tabirine koptum buaradaaa inş daim olur, darısı bize diyelimmm

lillac canım uzun süredir yoktun bak özletiyorsun, yüksek lisans fikrin için sebi tebrik ediyor ve darısı başıma diyorum canım allah yardımcın olsun ve gönlüne göre versin inş zeynomun malum durumu hakkında bilirkişi olarak fikrini almayı çok isterim canımcım, sana özelden yazıyorumm ve beyzacıkla seni kocaman öpüyorummm

Gecmiş olsun Turuncu.Hastalık çok yıpratıyor insanı,,Kayra'ya Allah'tan acil şifalar,,sana da sabır diliyorum canım
Yaren Nur kızımıza da geçmiş olsun canım,,tam bişeyler yoluna giriyo derken uffff Umarım çabucak geçer bu hastalıklar...

Gerçekten şükret canım haline,,annem h.sonu geliyor,,zaten geçen haftasonu da geldi kadıncağız İzmitten.Onun da yükü ağır,felçli ananem ve depremden bize kalan kardeşim (dayımın oğlu) var,oğlanın da nörolojik ve psikolojik problemleri var,,annemin kendi işi var,,ee hal böyle olunca ondan pek bişey bekleyemiyorum canım.
Daha önce de yazmıştım canım,,yemek konusu benim için çok hassas,çok önemsiyorum,doğumdan bu yana yese de yemese de hep saatli emzirdim,saatli yer yemeğini.Malesef bu açlıkla ilgili bir durum değil,,keşke öyle olsa hatta Huy annezeynocum huy edindi,,
vazgeçirmek için(erken uyutmak için)uğraştığımda çok ağlıyor,büyük insan gibi direniyor resmen.Dün gece ben emziriken sızmışım,,
gözümü bi açtım yüzümü seviyo gülümsüyo bana Kendimi resmen bu konuda beceriksiz ilan ediyorum,,zaten ben gazını da çıkaramam,,doğumdan bu yana hep eşim çıkarttıDr.un her dediğini yaptım,,yordum(emekliyor da artık ama yorulmuyor),öğün arttırdım,uyutmaya hazırlanırken sessiz,loş ortam sağladım, konuşmadık Okuyunca sizlere imkansız gelebilir ama malesef benim kızım uykuyu sevmiyor Bunu yazarken bile yıpranıyorum
Allah'ımm...Nerde uyumayan bebek,yemeyen bebek,hasta bebek varsa şifasını ver inşallah çok zor

ne güzel bol bol maşallah de de nazar değmesin bıdığa
ben de oğlumu hep UYUMLU OĞLUM diye severim
ananesine hiç yükü olmuyor. geçen teyzesine bıraktım böyle çocuğum olsa 10tane doğururdum diyor
ben de Ömer ehep teşekkür ediyorum. Allah sana da senin gibi uyumlu çocuklar versin diyorum
ilk 1 ay çok uykusuzdu. bu aralar tam bir kurcalayıcı ama büyük insan gibi davranacak hali yok ya elbet kurcalayacak merak edecek
annezeynep kek ne oldu dün akşam beğendinmi

kek güzeldi kendim de deneyeceğim cevizi kavurmuşlar elma püresiyle ebraber kekin arasına döküp kalan hamuru da en üste dokmuşler
cidden ev keki gibiydi ama o kadar para etmezdi valla eşim duysa geceden oturur kendi yapar
kek konusunda benden başarılıdır da kendisi
bu eve taşınana kadar her pazar ve çarşamba kek yapardım hem kendimiz yer hem ofise getirirdik herkes bayılırdı
yeni evde keklerim kabarmaz oldu
eşim dur bakayım ben deneyeyim bir de dedi
keki öule kabardı ki fırının üst duvarına yapıştı!
o günden beri ne zaman kek yapsam ensemde biter şunu şöyle yap aa çok çırptın vs vs
oktay ustam benim seviyorum bu adamı
çok beklentiye girmiyorsun cnm
hepimiz kendiliğinden akıl edinsinler istiyoruz
değerli olduğumuzu hissetmek istiyoruz
çok normal yani
ama alışık değiller birden yapamıyorlar annelerinin şımarık kuzuları

sen arasıra bizden örnek versene işe başlayan arkadaşlar evde iken daha zordu diyor acaba ben de mi işe başlasam falan :)
gerçi ben bu grubun dışındayım çünkü ev sabah bıraktığım yerde duruyor :)

Kızlar gece ateşimiz 39.8e kadar çıktı.Makattan ölçüyorum ben ve 38 üstü ateş kabul ediliyor.
1 kere fitil ve 1 kere şurup verdim.Ateş düşüyor sonra geri çıkıyor...Bir ara yine böyle hastalanmıştı ve antibiyotiksiz 5 günde atlatmıştık.
Dün kadir tuğcunun bir sürü yazısını okumuştum ve bugün için bu bilgiler iyi oldu.
Sizinlede paylaşayım :

-Bebeğiniz ateşliyken asla soğuk kompress uygulamayın,suya sokmayın.Bu havale geçirmesine sebeb olur diyor.
-Ateşi çok yükseldiğinde bizim aylardaki bebekler için paranox120 3 çarpı 1 tane öneriyor.Yani 8 saatte bir.Fitil havale geçirmeyi önlermiş
-Yavaş yavaş yükselen ateşten korkmamak gerekirmiş.Ani yükselen ateşten korkmak lazımmış.
-Ateş vucudun bir savunma mekanizmasıymış.Yani ateşten korkmak yerine altındaki hastalığı bulmak önemliymiş.
-Bunun içinde ateş durumunda doktora gidip kan sayımı yaptırıp wbc değerine bakıyoruz.Eğer bu değer düşük ise viral enfeksiyondan bahsediyormuşuz.Bu durumda bebek grip olmuş oluyor ve ilaçsız en fazla 5 gün sürüyormuş ateş.Sonra geçip gidiyormuş.
Eğer hemen antibiyotiğe başlarsak vucut bu bakteriye karşı bağışıklık kazanamıyor ve her aynı bakteri ile karşılaşmasında aynı şekilde ateş yaparak tepki veriyormuş.
-Öksürük olması durumda onu kesmemek önemliymiş.Eğer öksürüğü ilaçlarla kesmeye çalışırsak içerdeki mikrop öksürükle dışarıya atılamadığı için direkt ciğerlere iniyormuş.Aynı şekilde burun akıntısının tedavisi serum fizyolojik.Bol bol sıkıp içinin akmasını sağlayıp temizliyoruz.
Ve son olarak ateşi yavaş yavaş yükselen ama keyfi yerinde olan bir bebeğe ateşi düşmüyor diye durmadan ateş düşürücü vermemek gerekiyormuş.Ateşi sürekli düşürmek bu hastalığı atlatma süresini biraz daha uzatırmış sadece.
Yapmamız gereken ateşi takibe almak ve çok huzursuzlanıp mızmızlandığında ateş düşürücü vermek.
Yani gün içerisinde 4saatte bir ilaç vermektense 8 saatte bir fitil yeterli imiş.
En önemlisi ise sakin olmak ve bu durumun sadece vucudun verdiği bir tepki olduğunu bilmek gerekiyor.

Ben 1 saat sonra kayrayı doktora götürüp kan sayımı yaptıracağım.Çıkan sonuç eminim viral enfeksiyon ve yine eminim antibiyotik kullanmanın gerekli olmadığına ama yinede önlem almak gerekir...Gidip değerlere bakayım ki kafam rahat etsin

Bütün yüreğimle aminn diyorum.Allah sana da sabır versin.Benim bebeğim 32. haftasında ama karnımda ve zamanının çoğunu uyuyarak geçiriyor tek temennim hayata merhaba dediğindede uykuyu çok sevmesi :)

mutlu_annem,uykusuz annem...
Bir çok yolu zaten denemişsin ama birde uykumelegi.com isimli sitede biraz gezin bakalım.
Site sahibine bir mail yolla veya ulaşmaya çalış.Uyku konusunda son derece tecrübeli birine benziyor.Belki sana da bir faydası dokunur bilemiyorum.

Bütün yüreğimle aminn diyorum.Allah sana da sabır versin.Benim bebeğim 32. haftasında ama karnımda ve zamanının çoğunu uyuyarak geçiriyor tek temennim hayata merhaba dediğindede uykuyu çok sevmesi :)

Allah razı olsun,,ben hasta olduğunu düşündüğümde uykusuzluğa yine de şükrediyorum,,sabah akşam şükrediyorum gerçi...
Rabbim sana da sağlıklı,güzel ve uykuyu seven bir bebiş nasip etsin Hayırlı doğumlar...

çünkü biz anneyiz ve kendimizden başka bir canlı için fedakarlık yapabilme kabiliyetine sahibiz. bebeğimizin uyurken nefes alışı bile değişse bunu hissedebiliyor ve O'nunla aramızda kimseyle olmayan bir bağ kurabiliyoruz. bizden başka kimseye bize baktığı gibi bakmıyor ve gülümsemiyor. işte erkekler tüm bunlardan mahrum, isteseler de bu hisleri yaşayamıyorlar. kızmak değil acımak lazım onlara :)

mutlu_anne ; Kayra ile Mira nın doğum tarihleri aynı mı ?
İkiside bugün 8 ay 3 haftalık olmuş.
Ben yeni gördüm ikisininde aynı olduğunu

evettt evetttt işte bu !
Akşam işten gelince eşime "sana acıyorum"diyeceğim.

Saniyesinde giriş yaptım,,yenileniyoruz yazıyo sayfada ama mail vermişler,,hemen döşiyim afilli bi yazı soriim bakalım
Sağol canım,sizlerle paylaşıyorum ki teyzeleri bi çare olur diye,,umarım sizi sıkmıyorum bu konuyla, birileri çıkıp bundan da bıkıp yakınmaz inşallah bişey diyen olursa da ona uykusuz bebek dilerim o anlar

mutlu_anne ; Kayra ile Mira nın doğum tarihleri aynı mı ?
İkiside bugün 8 ay 3 haftalık olmuş.
Ben yeni gördüm ikisininde aynı olduğunu

Mİra 1 gün büyük Kayradan,evlenirserse zengin olurlar yani,,hem benim kız gece de uyumaz Kayra'ya bakar gözün arkada kalmaz

Hadi bakalım inşaallah faydası olur...Geniş bir zamanında yazılarıda okumanı tavsiye ederim
Bebeklerle ilgili milyon kerede okusam hiç bir konudan sıkılmıyorum.
Dışardan takip edip sıkılanlara uykusuz bir bebek fikri süper.Ben de iştahsız bir bebek diliyorum sıkılanlara

Herkese Merhaba arkadaşlar.
Sadece son sayfaya göz gezdirebildim kuzularımız hasta olmuş. Çok çok geçmişler olsun inş. tez zamanda atlatırlar. Bizimkide geçen hafta öksürük grip vardı. Şimdilik geçti gibi. Turuncu , öksürük ve ateş ile ilgili bilmediğim bilgiler yazmışsın..Bunları sana doktorun mu demişti..Aslında bebeklerde hemen ilaca başlamak iyi değil... Bazı doktorlar ilaç yazmaya çok meraklı bizimkisi gibi. En son vitamin yazdı..Veriyorum ama vermemeli miyim acaba?

Değerli arkadaşlarım çok vaktim olmadığından geçmişe bakamıyorum...Benden özet geçersem Doruğun EEG randevusu vardı. İlkinde çekemedik. 20 gün sonra 2. için tekrar randevu verdiler. Bu kez oldu..Sonucunu PZT aldık. Şükür temiz çıktı. ( Bilmeyenler için oğlumda kafasını sağa sola anlık titremeler oluyordu ) Doktor olabilecek refleksler bunlar dedi.

Kendinize çok iyi bakın..Bebişlerinizi benim yerime koklayın...

Son düzenleme:

Allah senden de razı olsun ve bebişlerimizi esirgesin.Çok heyecanlıyım acaba minik meleğim nasıl doğacak, kime benzeyecek .... Aklımda çok fazla soru işareti var ve günler geçmiyor çok sabırsızım hele ki alışverişini yaptıktan sonra iyiden iyiye arttı, bir an önce sağlıkla kucağıma almak istiyorum meleğimi.

şimdi eşimle konuştum keyfi gayet yerinde yine.sesini dinletti bana.2 gündür çenesi acayip açıldı benim kuşumun. belli belirsiz Allah,baba,anne diyor ben söylüyorum o tekrar ediyor yada kendi kendine sayıklıyor. O kadar mutlu ettiki dün akşam beni. bilinçli bilinçli bakmalar, saçımı çekmeler, yüzümü sevmeler, konuşmalar, çığlıklar çok enerjik ve çok tatlıydı yavrum.uğruyorlar demekki bize....

tetrazinc vitamin kullanıyoruz. keçi boynuzunu önümüz hafta başı yeni karışımlısını yapıp başlayacaz.başka ne yapılır bilemiyorum.sadece çok üzülüyorum inş. güçlenir ya... sağol cnm..
inş. sizde zeynep adaya bir çözüm yolu bulursunuz,akıllı minnoş ya

fizikçiyim, doktora yapıyorum. dişti emeklemeydi derken bu aralar huzursuzlar sanırım. 1-2 aya kadar hepsi geçecek, yürüyecekler ve biz bebeklerimizin elinden tutup babalarını evde bırakıp alışverişlere gideceğiz inşallah. bu arada zeyno ile orhan cemal aynı gün (16 mayıs) doğmuş olabilirler. ben de TURUNCU'dan öğrendim başka bebeklerin doğum tarihine bakmayı :)
görüşmek üzere diyorum. bebeğinizi benim için öpünüz ve hoşça bakınız zatınıza :)

kızlar çok çok teşekkür ediyoruz geçmiş olsun dilekleriniz için..tek tek alıntı yapmadım çok yer kaplamasın diye..hepiniz saolun tatlı annişler..

benim kız açlık grevinde sadece kahvaltı yapıyor..sora sadece su ile geçiriyor günü..

hasta olan tüm bebişlere benimkide dahil bol şifalar diliyorum...

diş çıkaran bebişlerimizin incileri hayırlı olsun...

su içmeyen okiş bol bol su içsin inş.

turuncum kayranın 9. ayı hayrlı olsun...ateş berbat bir olay bizim 4. gün hala devam ediyor..geçmiş olsun..

yarennur Allah diyomuş maşşallah benim kuzuma...bende öğretiyim bakım...

ve tarık buğra, beyza,azra,asya,mahir,ömer,enes,mira,defne,ece,zeyno,okiş,yarennur,kayra,doğa,beste,ceren,çağla,tarık ve adını yazmayı unuttuğum bütün bebişleri kokulu kokulu öpüyorum..Allahım hepsini hastalıklardan kazalardan belalrdan korusun..sağlıklı sıhatlı uzun ömürler nasip etsin...amin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…