bu bebeğin böyle huzurlu ve makul olacağı taaa hamileliğimde belliydi aslında zira kusma, aşırı uyku, yorgunluk vs hiçbirşey yaşatmadı bana. her işimi rahat rahat yaptım. doğumdan 10 gün önce tiyatroya ve universitenin bahar şenliklerine bile gitmiştim. merdivenleri hoplayarak iniyordum. herkese de şahit olsunlar diye söylemiştim: bu çocuk çok huzurlu, makul ve kullanışlı olacak diye. "hep öyle derler. daha dur sen neler yaşayacaksın. uykusuz geceler, ağlama krizleri, hastanelerde gecelemeler vs vs vs"demişlerdi ama hiçbiri olmadı çok şükür. sürekli şükrediyorum, Allah'ım benim beceriksizliğimi bildin de böyle bir makul çocuk verdin diye :) bu arada zeyno çok şirin bir kıza benziyor "PLANNER" hanım, yusuf emre de çok şaşkın ve masum bakmış, memeyi reddedecek bir bebek gibi durmuyor :)
herkese güzel bir gün, bebeklere de yeni keşifler diliyorum (çekmecelerde hergün aynı şeyler var. lütfen içeriklerini yenileyelim bebeklerin keşif iştahları kalmıyor :)
Gecmiş olsun Turuncu.Hastalık çok yıpratıyor insanı,,Kayra'ya Allah'tan acil şifalar,,sana da sabır diliyorum canım:84: ağlamak istiyorum !
Kayranın ateşi düşünce sabah 4-6 arası 2 saat uyumuşum.Eşim ise dün akşam 7de yattı ve hala fosur fosur uyuyor...
Hayat erkeklere güzel sanırım.
Gece bir kaç kere Kayranın ağlama sesini duyunca yanımıza geldi (oturma odasında yatıyor),beni bitkin bir halde ayağımda sallarken gördü her seferinde ama sadece durumunu sorup geri gitti yattı.
Şimdide yanında tv izliyoruz oyuncak oynuyoruz ama kafasını bile kaldırıp bakmıyor...
Neden sadece anneler yavrularu için bu kadar fedakar
Yaren Nur kızımıza da geçmiş olsun canım,,tam bişeyler yoluna giriyo derken uffffKızlar Yaren Nur yine hasta!
TURUNCU; cnm akşam saat 23:00 gibi yazını okuyup yattım uyudum ve Yaren Nur’un gece ciyak ciyak ağlamasına kalktım.10 dk sakinleştiremedik. Ateşimiz 38,5 olmuş meğerse. Kızım ateşlendiğini haber verdi bize.calpol verdim.2 saat sonra düştü.03:30’a doğru uyuduk.sabah 07:00’de çok feci ağladı. Kalktık 38,8’di 6 saat geçmişti. Tekrar calpol verdim. Bir 6 saat sonra sanırım tekrar çıkacak geçenlerde de böyle olmuştu. Ah virüsler nerden girdiniz hayatımıza? Benim kızım 4 ayına kadar hastalık görmedi. Nedir bu valla bilmiyorum. Bir de 3 gündür de antibiyotik falanda kullanıyoruz.sekrol,ventolin,makrol. Ya kafayı sıyıracam ben ya. Eşim evde kv. İle beraber. İşe gelmeyecektim. Sen git biz evdeyiz dedi.Neyse ateşi şimdilik düşmüş durumda.Ben de iyi değilim. İyi olmaya çok ihtiyacım var ama bu hastalıklar psikolojimi de bozuyor. Sanırım yaşlandım:=(
siz böyle yazdıkça annem yanımda diye bin kere şükrediyorum
arasıra gelmiyor mu cnm sana da bir nefes olur varlığı bile yeter
babywise diye bir kitap okumuştum. genel olarak aşırı detay olmakla beraber düzenli uykunun düzenli beslenmeden geçtiğini yazıyordu
kitap biter bitmez atıştırma şeklinde emen ömeri 2-3 gün zor da olsa tam öğüne alıştırdım ve o hafta gece deliksiz uyumaya başlamıştı
eşimin de katkısı büyük gaz masajını yapardı sakinleştirir temposunu düşürürdü ama tam öğünün de çok faydasını gördük
uyusana prensesim yaa annen sabah sabah istemeyerek de olsa seni bırakıp işe gidiyor yazık değil mi ona
bu bebeğin böyle huzurlu ve makul olacağı taaa hamileliğimde belliydi aslında zira kusma, aşırı uyku, yorgunluk vs hiçbirşey yaşatmadı bana. her işimi rahat rahat yaptım. doğumdan 10 gün önce tiyatroya ve universitenin bahar şenliklerine bile gitmiştim. merdivenleri hoplayarak iniyordum. herkese de şahit olsunlar diye söylemiştim: bu çocuk çok huzurlu, makul ve kullanışlı olacak diye. "hep öyle derler. daha dur sen neler yaşayacaksın. uykusuz geceler, ağlama krizleri, hastanelerde gecelemeler vs vs vs"demişlerdi ama hiçbiri olmadı çok şükür. sürekli şükrediyorum, Allah'ım benim beceriksizliğimi bildin de böyle bir makul çocuk verdin diye :) bu arada zeyno çok şirin bir kıza benziyor "PLANNER" hanım, yusuf emre de çok şaşkın ve masum bakmış, memeyi reddedecek bir bebek gibi durmuyor :)
herkese güzel bir gün, bebeklere de yeni keşifler diliyorum (çekmecelerde hergün aynı şeyler var. lütfen içeriklerini yenileyelim bebeklerin keşif iştahları kalmıyor :)
annezeynep kek ne oldu dün akşam beğendinmi
çok beklentiye girmiyorsun cnm
ah canım yaa...çok geçmiş olsun...
Ben zaten hasta olacağından emin gibiydim.Malum babası hasta olunca bebeğe geçmemesi imkansız.Zaten grip virüsüde 3 günde geçtiği için özellikle dün tetikteydim.Ve aynen beklediğim sonuç....
Rabbim şifa versin yavrulara.
Ateş hala yüksek seyrinde...Babadan hastalık geçtiği kesin..
Eşim dün sabah ateşliydi yine ama insan 7de yatıp sabah 6da uykusunu alıp sesleri duymazmı yaaaa.
Tmm o da hasta ama 4 gün oldu,ilaçlarla iyi olduğunu görebiliyorum ne bileyim.Yanına geldiğimizde hiç olmazsa kalkıp "hatun sen 1 saat uyu ben bakayım"dese olmazmıydı....
Çok beklentiye giriyorum ben yaaa.Silkele herifi,kaldır yatağından,Şu çocuğa bakkk ben yatacağım de ve bırak git.
Benim adam anca bundan anlıyor
Gecmiş olsun Turuncu.Hastalık çok yıpratıyor insanı,,Kayra'ya Allah'tan acil şifalar,,sana da sabır diliyorum canım
Yaren Nur kızımıza da geçmiş olsun canım,,tam bişeyler yoluna giriyo derken uffffUmarım çabucak geçer bu hastalıklar...
Gerçekten şükret canım haline,,annem h.sonu geliyor,,zaten geçen haftasonu da geldi kadıncağız İzmitten.Onun da yükü ağır,felçli ananem ve depremden bize kalan kardeşim (dayımın oğlu) var,oğlanın da nörolojik ve psikolojik problemleri var,,annemin kendi işi var,,ee hal böyle olunca ondan pek bişey bekleyemiyorum canım.
Daha önce de yazmıştım canım,,yemek konusu benim için çok hassas,çok önemsiyorum,doğumdan bu yana yese de yemese de hep saatli emzirdim,saatli yer yemeğini.Malesef bu açlıkla ilgili bir durum değil,,keşke öyle olsa hattaHuy annezeynocum huy edindi,,
vazgeçirmek için(erken uyutmak için)uğraştığımda çok ağlıyor,büyük insan gibi direniyor resmen.Dün gece ben emziriken sızmışım,,
gözümü bi açtım yüzümü seviyo gülümsüyo banaKendimi resmen bu konuda beceriksiz ilan ediyorum,,zaten ben gazını da çıkaramam,,doğumdan bu yana hep eşim çıkarttı Dr.un her dediğini yaptım,,yordum(emekliyor da artık ama yorulmuyor),öğün arttırdım,uyutmaya hazırlanırken sessiz,loş ortam sağladım, konuşmadık Okuyunca sizlere imkansız gelebilir ama malesef benim kızım uykuyu sevmiyor Bunu yazarken bile yıpranıyorum
Allah'ımm...Nerde uyumayan bebek,yemeyen bebek,hasta bebek varsa şifasını ver inşallah çok zor
Gecmiş olsun Turuncu.Hastalık çok yıpratıyor insanı,,Kayra'ya Allah'tan acil şifalar,,sana da sabır diliyorum canım
Gerçekten şükret canım haline,,annem h.sonu geliyor,,zaten geçen haftasonu da geldi kadıncağız İzmitten.Onun da yükü ağır,felçli ananem ve depremden bize kalan kardeşim (dayımın oğlu) var,oğlanın da nörolojik ve psikolojik problemleri var,,annemin kendi işi var,,ee hal böyle olunca ondan pek bişey bekleyemiyorum canım.
Daha önce de yazmıştım canım,,yemek konusu benim için çok hassas,çok önemsiyorum,doğumdan bu yana yese de yemese de hep saatli emzirdim,saatli yer yemeğini.Malesef bu açlıkla ilgili bir durum değil,,keşke öyle olsa hattaHuy annezeynocum huy edindi,,
vazgeçirmek için(erken uyutmak için)uğraştığımda çok ağlıyor,büyük insan gibi direniyor resmen.Dün gece ben emziriken sızmışım,,
gözümü bi açtım yüzümü seviyo gülümsüyo banaKendimi resmen bu konuda beceriksiz ilan ediyorum,,zaten ben gazını da çıkaramam,,doğumdan bu yana hep eşim çıkarttı Dr.un her dediğini yaptım,,yordum(emekliyor da artık ama yorulmuyor),öğün arttırdım,uyutmaya hazırlanırken sessiz,loş ortam sağladım, konuşmadık Okuyunca sizlere imkansız gelebilir ama malesef benim kızım uykuyu sevmiyor Bunu yazarken bile yıpranıyorum
Allah'ımm...Nerde uyumayan bebek,yemeyen bebek,hasta bebek varsa şifasını ver inşallah çok zor
Bütün yüreğimle aminn diyorum.Allah sana da sabır versin.Benim bebeğim 32. haftasında ama karnımda ve zamanının çoğunu uyuyarak geçiriyor tek temennim hayata merhaba dediğindede uykuyu çok sevmesi :)
:84: ağlamak istiyorum !
Kayranın ateşi düşünce sabah 4-6 arası 2 saat uyumuşum.Eşim ise dün akşam 7de yattı ve hala fosur fosur uyuyor...
Hayat erkeklere güzel sanırım.
Gece bir kaç kere Kayranın ağlama sesini duyunca yanımıza geldi (oturma odasında yatıyor),beni bitkin bir halde ayağımda sallarken gördü her seferinde ama sadece durumunu sorup geri gitti yattı.
Şimdide yanında tv izliyoruz oyuncak oynuyoruz ama kafasını bile kaldırıp bakmıyor...
Neden sadece anneler yavrularu için bu kadar fedakar
çünkü biz anneyiz ve kendimizden başka bir canlı için fedakarlık yapabilme kabiliyetine sahibiz. bebeğimizin uyurken nefes alışı bile değişse bunu hissedebiliyor ve O'nunla aramızda kimseyle olmayan bir bağ kurabiliyoruz. bizden başka kimseye bize baktığı gibi bakmıyor ve gülümsemiyor. işte erkekler tüm bunlardan mahrum, isteseler de bu hisleri yaşayamıyorlar. kızmak değil acımak lazım onlara :)
mutlu_annem,uykusuz annem...
Bir çok yolu zaten denemişsin ama birde uykumelegi.com isimli sitede biraz gezin bakalım.
Site sahibine bir mail yolla veya ulaşmaya çalış.Uyku konusunda son derece tecrübeli birine benziyor.Belki sana da bir faydası dokunur bilemiyorum.
mutlu_anne ; Kayra ile Mira nın doğum tarihleri aynı mı ?
İkiside bugün 8 ay 3 haftalık olmuş.
Ben yeni gördüm ikisininde aynı olduğunu
Saniyesinde giriş yaptım,,yenileniyoruz yazıyo sayfada ama mail vermişler,,hemen döşiyim afilli bi yazı soriim bakalım
Sağol canım,sizlerle paylaşıyorum ki teyzeleri bi çare olur diye,,umarım sizi sıkmıyorum bu konuyla, birileri çıkıp bundan da bıkıp yakınmaz inşallahbişey diyen olursa da ona uykusuz bebek dilerim o anlar
Lillac cım hoşgeldin iyi olmanıza ve incinize çok sevindim hayırlı olsun
yüksek lisansı nerede yapacaksın canım özelde mi?
umarım istediğin gibi sonuçlanır...
çok geçmiş olsun canım gerçekten ne virüsmüş yahu yapıştı kaldı gitmek bilmıyo yavrucaktan
toparlar mutlaka canım üzülme geçecek kış mevsimindeyiz sonuçta dışarıdan bi getiriyoruz bir şekilde belkide mikrobu
sağol cnm temennin için.bilmiyorum ya ne oldu böyle anlamak istiyorum ama anlayamıyorum.evet bizler getiriyoruzdur mikrobu dışardan. ama ne yapmak lazım ki? zaten baba grip, anne grip, kv. grip (değililim) diyor ama anlayabiliyorum o da grip. ooooffffffffff içim sıkışıyor yaaaaa...
Allah razı olsun,,ben hasta olduğunu düşündüğümde uykusuzluğa yine de şükrediyorum,,sabah akşam şükrediyorum gerçi...
Rabbim sana da sağlıklı,güzel ve uykuyu seven bir bebiş nasip etsinHayırlı doğumlar...
günaydın sevgili anne arkadaşlarımmmm
hepimiz için güzelliklerle dolu ve en önemlisi sağlıklı bir gün diliyorumm
biz hala zeynonun kaprisleriyle uğraşıyoruz allah yardımcımız olsun inş, buarada ironik ama zeynom "ennnennnee" diyor, babaaa babbaammm,ennne, mamamm, memmemm den sonra kızım ananne demeye başladıkaybetme korkusu dilini çözdü yavrumun baktı ağlamkla olmuyor konuşayımda ennnennee diyeyeim bari diye düşünüyor galiba durum ciddi acil önlem planına geçmeliyizz:26:
canım çok sagol evet kızamık konusu hep aklımdaydı şimdi rahatladım çok şükür ateş ve huzursuzluk falan yapmadı yani annemin kucağındaysa eski neşeli zeyno oluyor yinecanım destek almayı dün gece konuştuk evde bugun hemen randevu alıcam bakalım yarına çünkü kendi başımıza çözemiyoruz bu sorunu ve zeynomun üzülmesi inan canımı öyle acıtıyorki, böyle giderse pzt den itibaren izin alıcam biraz kızımla kalmak içinn
canım doğru düşünüyorsun bencede ya en azından sağlıklı bir düzen oturtmanız için yardımcı olur ve güvenilir metodlar uygularsın böylece inş bol uykulu geceler bekliyor sizi canımmm
canım kayraya çok geçmiş olsun babasından virüs kaptı demekki inş çabucak toparlar canım olumlu düşün, eşinde hastaydı ya belki ondan yardımcı olamıyordur canım ama işte geneli böyle bu erkeklerin yaa
canım geçmiş olsun yine hasta yaniişu keçiboynuzu kürünü yapıyormusun canım sen bağışıklık sistemi zayıf sanırım yaren nur'umuzun, ek vitamin falan kullanıyormusunuz, bağışıklığını güçlendirmek için ne yapılabilir acaba başka:26: inş biranönce iyileşir kuzun canımm moralini bozma
canımm sagol evet ne şirin ne şirinn sorma buaralar canımıza okuyorr cadıcanım sen çalışıyormusun buarada ben kaçırmış olabilirim öyleyse kusura bakma:26: makul ve kullanışlı bebek tabirine koptum buaradaaa inş daim olur, darısı bize diyelimmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?