Hakikaten şimdi benimde dikkkatimi çekti içinizde bi ben sektirmeden cevaplıyorum bütün iletileri demekki mutlu anneninde dediği gibi böyle çok daha rahat uykusuzluk sorunu yok acıktı sorunu yok kustu sorunu yok ağladı sorunu yok hasta sorunu yok ohh bee son günlerimi iyi değerlendireyim diyorum ya şimdi hayır aslında gerçekten böyle düşünmüyorumm ben bebeğimi kucağımda görmek istiyorum herşeye rağmen
canım bencede normal yap rabbim bunu bize verdiyse vardır bir hikmeti ben sezeryan olan biri olarak pişmanım o anı yasayıp deneseydim diyorum hersey normal giderken eşim ypamazsın dr eger normal diyip sezeryan dersen sonra bozusuruz tarzı konusması doguma az zaman kalması ben vazgecmiştim hatta eşim ben bir daha o hastaneye gitmem dedi ve ben o masaya yattım 3-4sene sonra hamile kalıp normalı denicem sen kafanı hep yapıcam diye motive et kimseyi takma kötü dogum hikayelerine bakma rabbim sag salim kucagına almayı nasip eylesin canım
canım bencede normal yap rabbim bunu bize verdiyse vardır bir hikmeti ben sezeryan olan biri olarak pişmanım o anı yasayıp deneseydim diyorum hersey normal giderken eşim ypamazsın dr eger normal diyip sezeryan dersen sonra bozusuruz tarzı konusması doguma az zaman kalması ben vazgecmiştim hatta eşim ben bir daha o hastaneye gitmem dedi ve ben o masaya yattım 3-4sene sonra hamile kalıp normalı denicem sen kafanı hep yapıcam diye motive et kimseyi takma kötü dogum hikayelerine bakma rabbim sag salim kucagına almayı nasip eylesin canım
sen bize bakma elif344, bu aralar bebeklerimiz ya hasta ya uyku sorunu var yada ateşli. forum olarak karamasarız. bebeğini doğduktan sonra ilk görüşünde rüyadayım sanacaksın, gerçek değilmiş gibi gelecek. dokunacaksın dokunacaksın inanamayacaksın sağ salim geldiğine. tabi bezini açar açmaz tetikte bekleyen pipisiyle odanın en köşesine kadar çiş isabet ettirdiğini gördüğün zaman "evet, gerçek olmuş rüyam" diyeceksin (şuan kendimle dalga geçiyorum :) bebeğin kız olunca da bu durum pek değişmiyor. onlar da direkt yüzüne nişan alıyorlar :)
kızlarrr, evet galiba ben bebek doğduğunda daha az yorulanlardanım, çünkü hamileliğim doğuma 3 hafta kalana kadar süper rahat geçmesine rağmen son üç haftada "pupp" denen kaşıntı illeti yüzünden korkunç günler yaşadım ve çok şükür doğum sonrası hem pupp lardan kurtuldum (tam olmasada çünkü 40 gün daha hafif hafif sürmüştü) hemde daha bir haftalık bebeğim varken dışarı çıktım eşimle yürüyüş yaptım sahilde, bebişi emzirip, annem bırakıp hep çıktım dolaştım eşimin ısrarrıyla ve hiçbir şekilde lohusalık depresyonuna falan girmedim ben çok şükür allaha, doğumdan önce de hiç yok lohusa depresyonuna gireceğim yok çok uykusuz geceler vs. diye düşünüp doldurmadım hiç kendimi ve çok şükür hiçç sıkıntı çekmedim geceleri bile annemle eşim zeynoyu kucağıma verdiler emzirmem için hopp geri uyudum takiii 30 günlük zeyno artık geceleri hiçç uyanmadan uyumaya başlayana kadar ondan sonrada daha kırkım çıkmadan rutin hayat başladı benim için, yani 3 haftalık pupp illetini saymazsak doğum önceside sonrasıda hiçç sorunsuz ve harikaydı ya ne güzel geldi şimdi hatırlamak sırf buyüzden bile ikinciyi doğurmayı sabırsızlıkla bekliyorum ve ikinci bebeğiminde zeyno gibi problemsiz olacağına inanıyorum, özlüyorum bile hem hamilelik hallerimi hem yeni doğum yapmış günlerimiiiii
sen bize bakma elif344, bu aralar bebeklerimiz ya hasta ya uyku sorunu var yada ateşli. forum olarak karamasarız. bebeğini doğduktan sonra ilk görüşünde rüyadayım sanacaksın, gerçek değilmiş gibi gelecek. dokunacaksın dokunacaksın inanamayacaksın sağ salim geldiğine. tabi bezini açar açmaz tetikte bekleyen pipisiyle odanın en köşesine kadar çiş isabet ettirdiğini gördüğün zaman "evet, gerçek olmuş rüyam" diyeceksin (şuan kendimle dalga geçiyorum :) bebeğin kız olunca da bu durum pek değişmiyor. onlar da direkt yüzüne nişan alıyorlar :)
Çok çok teşekkür ederim ben elimden geldiğince direnicem sizde dua edin bana inşallah herhangi bi aksilik çıkmadan sağlıkla doğar bebeğimizz.
Merhaba Sevgili Anneler
Sizden gelen talep doğrultusunda albümlerde nasıl özel seçeneği var ise videolar içinde aynı talep geldi. Konuyu incelediğimizde malesef video konusunda bu şekilde yayınlanmasını teknik olarak sitemizin altı yapısı ile mümkün değildir. Bu tür önerileriniz olduğunda lütfen çekinmeden bizlerle paylaşın elimizden gelenleri yapalım.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
doktorunuz çok iyi açıklamış. benim bebeğimin de böbrekleri biraz hızlı büyüyordu ve doğum büyüklüğüne 1 mm kalmıştı. yani doğmuş bir bebeğin böbreğine çok yakındı büyüklüğü buna rağmen 9 aya kadar beklediler çünkü heran herşey olabiliyor. bu ay biraz sorunlu olan organ 1 ay sonra iyileşmiş ve normal görünebiliyor. zaten gebelik haftanız itibariyle endişenmek için çok erken.Anneler,
Yine benMayıs 2013 annelerindenim inşallah. Aklıma takılan tüm sorunları, sorularımı size soruyorum ve sağolun hep yardımcı oluyorsunuz bana.
Şimdi öncelikle kimseye çaktırmadan içime attığım bir derdimi anlatayım. Pazartesi günü ayrıntılı ultrasonumuza girdik, Allah'a şükür her şey yolundaydı. organları, büyüklüğü, kilosu, suyu ama kalbinde her iki tarafta da toplamda üç adet kireç birikmesi (tam adı bu değil, ama dr böyle özetledi) gördü radyolog ve bizi kadın doğumcumuzdan da onay aldıktan sonra çocuk kardiyologuna yönlendirdi, ben kötü oldum biraz ama radyolog doktor bunun kötü bir şeye gösterge olduğunu düşünmediğini çünkü kalbin yapısında, oluşumunda, kan akışında bir sıkıntı olmadığını söylediği için biraz sakinleştim. daha sonra hemen doktoruma gittim, kendisi bizi çağırmıştı çünkü, sonuçlarımı da önceden incelemiş sağolsun, bana kardiyoloğa gitmenin gereksiz olduğunu, bunun bir kalp rahatsızlığını göstermediğini, çok minör bir bozukluk olduğunu, zaten kardiyoloğa da gitsek en iyi ihtimalle %70 görülebileceğini ve herhangi bir sıkıntıya da müdahale edilemeyeceğini ve kalbin de hala gelişmekte olan bir organ olduğunu ilerleyen haftalarda bu problemin bile ortadan kalkabileceğini söyledi, böyle bir sorunla karşılaşan, duyan, bilen var mı aranızda? kimseye çaktırmıyorum, takmıyorum diyorum ama içim içimi yiyor. :18:
bir de şeyi sorcamacaba siz zıbındı, önlüktü, yataktı, odaydı. ne zaman başladınız bu koşturmacalara hatırlıyor musunuz? ben 27-28 olmadan bir şey yapmayayım diyorum ama öyle de çok mu geç kalırım.
çok uzun yazdım, kusura bakmayın, selamlar herkese
beykoz şekerim biz ikimiz normal hayalıyle yanıp tutuşuyoruz canımcım, bende çok normal olsun istemiştim ama pupp hastalığım yüzünden 38. haftada sezeryan oldum, üstelik normal doğumu beklesekte zor olur demişti doktorum çünkü zeyno 38+0 da 3600 gr ve 52 cm doğdu iki hafta sonra zaten normalı cok zor yapardın demişti doktorumama çok şükür ben yinede pişan değilim sadece doğduğu an zeynomun sesi duymak isterdim tek özlemim o, bunun dışanda çok şükür hiç acı ağrı çekmedim sezeryen sebebiyle çabukta iyileştim ve aslında ayılırken zeynoya olan merakım ve ayılma anında onu ilk görüşüm bile dünyalara bedeldi, oyuzden herşeyin hayırlısını istiyoruz ya bizim içinde hayırlısı buymuş diyelim canım benim tadınıda çıkardık yaşadık çok şükür, darısı daha güzel günlerle ikinci veee üçüncü bebelere inşşş
tabi ya böyle gecse dogurduktan sonraki günlerim bende cok güzel kolay derim hayatım kendimi lohusalıgı falan hiç düsünmedim kötü seyler aklımda yoktu benimki emip yatmıyordu 5dk da bir kalkıyordu yoruluyordu emerken sızıyordu ciyak ciyak tekrar kalkıyordu ayyy düşündükce afakanlar bastı yavvv dua et kızzz bizimkilerde seninki gibi olsun
Anneler,
Yine benMayıs 2013 annelerindenim inşallah. Aklıma takılan tüm sorunları, sorularımı size soruyorum ve sağolun hep yardımcı oluyorsunuz bana.
Şimdi öncelikle kimseye çaktırmadan içime attığım bir derdimi anlatayım. Pazartesi günü ayrıntılı ultrasonumuza girdik, Allah'a şükür her şey yolundaydı. organları, büyüklüğü, kilosu, suyu ama kalbinde her iki tarafta da toplamda üç adet kireç birikmesi (tam adı bu değil, ama dr böyle özetledi) gördü radyolog ve bizi kadın doğumcumuzdan da onay aldıktan sonra çocuk kardiyologuna yönlendirdi, ben kötü oldum biraz ama radyolog doktor bunun kötü bir şeye gösterge olduğunu düşünmediğini çünkü kalbin yapısında, oluşumunda, kan akışında bir sıkıntı olmadığını söylediği için biraz sakinleştim. daha sonra hemen doktoruma gittim, kendisi bizi çağırmıştı çünkü, sonuçlarımı da önceden incelemiş sağolsun, bana kardiyoloğa gitmenin gereksiz olduğunu, bunun bir kalp rahatsızlığını göstermediğini, çok minör bir bozukluk olduğunu, zaten kardiyoloğa da gitsek en iyi ihtimalle %70 görülebileceğini ve herhangi bir sıkıntıya da müdahale edilemeyeceğini ve kalbin de hala gelişmekte olan bir organ olduğunu ilerleyen haftalarda bu problemin bile ortadan kalkabileceğini söyledi, böyle bir sorunla karşılaşan, duyan, bilen var mı aranızda? kimseye çaktırmıyorum, takmıyorum diyorum ama içim içimi yiyor. :18:
bir de şeyi sorcamacaba siz zıbındı, önlüktü, yataktı, odaydı. ne zaman başladınız bu koşturmacalara hatırlıyor musunuz? ben 27-28 olmadan bir şey yapmayayım diyorum ama öyle de çok mu geç kalırım.
herşeyin hayırlısı... ama... normal doğum ilk tercihiniz olsun derim. ben 12-13 saat sancı çekip normal doğuma başlayıp , bebek kalp atışlarındaki bozulma ve oksijensiz kalma riski yüzünden acil sezaryene girmiş biri olarak bebeğimin ilk ağlamasını duyamadığım için üzülüyorum. zira sezaryen acil olunca doktorlar oturup uzuun uzuuun spinal anestezi yapamıyorlar, genel aneztezi oluyor. sezaryen olacaksa bile spinal anestezi olsun da bebeğin doğarken uyanık (ham maddi hem manevi anlamda :) ol dimi? aaah ah normal doğum içimde yaradırbeykoz şekerim biz ikimiz normal hayalıyle yanıp tutuşuyoruz canımcım, bende çok normal olsun istemiştim ama pupp hastalığım yüzünden 38. haftada sezeryan oldum, üstelik normal doğumu beklesekte zor olur demişti doktorum çünkü zeyno 38+0 da 3600 gr ve 52 cm doğdu iki hafta sonra zaten normalı cok zor yapardın demişti doktorumama çok şükür ben yinede pişan değilim sadece doğduğu an zeynomun sesi duymak isterdim tek özlemim o, bunun dışanda çok şükür hiç acı ağrı çekmedim sezeryen sebebiyle çabukta iyileştim ve aslında ayılırken zeynoya olan merakım ve ayılma anında onu ilk görüşüm bile dünyalara bedeldi, oyuzden herşeyin hayırlısını istiyoruz ya bizim içinde hayırlısı buymuş diyelim canım benim tadınıda çıkardık yaşadık çok şükür, darısı daha güzel günlerle ikinci veee üçüncü bebelere inşşş
Anneler,
Kızlar Yaren Nur yine hasta!
TURUNCU; cnm akşam saat 23:00 gibi yazını okuyup yattım uyudum ve Yaren Nur’un gece ciyak ciyak ağlamasına kalktım.10 dk sakinleştiremedik. Ateşimiz 38,5 olmuş meğerse. Kızım ateşlendiğini haber verdi bize.calpol verdim.2 saat sonra düştü.03:30’a doğru uyuduk.sabah 07:00’de çok feci ağladı. Kalktık 38,8’di 6 saat geçmişti. Tekrar calpol verdim. Bir 6 saat sonra sanırım tekrar çıkacak geçenlerde de böyle olmuştu. Ah virüsler nerden girdiniz hayatımıza? Benim kızım 4 ayına kadar hastalık görmedi. Nedir bu valla bilmiyorum. Bir de 3 gündür de antibiyotik falanda kullanıyoruz.sekrol,ventolin,makrol. Ya kafayı sıyıracam ben ya. Eşim evde kv. İle beraber. İşe gelmeyecektim. Sen git biz evdeyiz dedi.Neyse ateşi şimdilik düşmüş durumda.Ben de iyi değilim. İyi olmaya çok ihtiyacım var ama bu hastalıklar psikolojimi de bozuyor. Sanırım yaşlandım:=(
kızlar allah şifa versin tez zamanda iyileşsinler inşallahhKızlar gece ateşimiz 39.8e kadar çıktı.Makattan ölçüyorum ben ve 38 üstü ateş kabul ediliyor.
hadi gözün aydınkızlar yöneticimle görüşüp gidemeyeceğimi söyledim ve o da ısrarcı olmadı
sizinle paylaşmamışım sanırım salı günü konuştuk
gitsen daha iyi olurdu senin için dedi
ben de ben kalıp daha iyi yapacağım emin olabilirsin dedim :)
özetle: KALIYORUMMM
yaa çok güzel biduyguslm kızlar nasılsınız anneler ve bebeler:))
bu gün çok mutluyummmm..duble mutlu anne oldumben yatakta oğluşumun uyanmasını bekliyodum oğlum uyanarak anneee diye seslendi hınnee diyodu ilk defa anne dedi yavrum..tabii bende oturdum ağladım..eşimi aradım söyledim mutluluğumu paylaşim dedim..bencil herif akşam biraz çalışalımda uyandığı zaman baba diye seslensin dedi..
şu erkekler ne kadar duygusuzlar..çok sevindim aşkım deyip biraz süslü cümleler söylemesini isterdim
bi kaç sayfa gelişi güzel baktım..kayra ateşlenmiş gece geçmiş olsun boncuk gözlüye
Mira yine uyumamışyerim onuuu..
elif_344 inş sağlıkla kavuşursun bebeğine Allah bi avazda kurtarsın inşş:)bebeğinin ismini çok beğendim Gönüll
kızlar misafir gelicekmişş bu sabah haber verdiler..yabancı değiller kuzenlerim gelicekte yinede hazırlık yapmak lazım
balkabaklı cevizli kek yapılıcak(ben yapıcam)
kısır yapılıcak(büyük kuzen yapıcak)
dondurucuda patetesli ve kıymalı olmak üzere 2 çeşit börek var onları fırın pişiricek
kurabiye yapılıcak(ablam evde yapıp getiricek)
yanına bi şey daha eklemek lazım onuda küçük kuzen bulsun ve yapsın
bunları biraz fazla yaptırıcam akşamada kalsın kocişim sever bu yazdıklarımın hepsini..akşamda eşimi arıycam altın günü menüsü hazırladım sana altınını al gel diycem
oh ne raha lüküss hayatbende evi toparladım kuzum uyudu gidim kekimi yapim oturim tv izleyerek misafir bekleyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?