2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

sen bize bakma elif344, bu aralar bebeklerimiz ya hasta ya uyku sorunu var yada ateşli. forum olarak karamasarız. bebeğini doğduktan sonra ilk görüşünde rüyadayım sanacaksın, gerçek değilmiş gibi gelecek. dokunacaksın dokunacaksın inanamayacaksın sağ salim geldiğine. tabi bezini açar açmaz tetikte bekleyen pipisiyle odanın en köşesine kadar çiş isabet ettirdiğini gördüğün zaman "evet, gerçek olmuş rüyam" diyeceksin (şuan kendimle dalga geçiyorum :) bebeğin kız olunca da bu durum pek değişmiyor. onlar da direkt yüzüne nişan alıyorlar :)

Çok çok teşekkür ederim ben elimden geldiğince direnicem sizde dua edin bana inşallah herhangi bi aksilik çıkmadan sağlıkla doğar bebeğimizz.

beykoz şekerim biz ikimiz normal hayalıyle yanıp tutuşuyoruz canımcım, bende çok normal olsun istemiştim ama pupp hastalığım yüzünden 38. haftada sezeryan oldum, üstelik normal doğumu beklesekte zor olur demişti doktorum çünkü zeyno 38+0 da 3600 gr ve 52 cm doğdu iki hafta sonra zaten normalı cok zor yapardın demişti doktorum ama çok şükür ben yinede pişan değilim sadece doğduğu an zeynomun sesi duymak isterdim tek özlemim o, bunun dışanda çok şükür hiç acı ağrı çekmedim sezeryen sebebiyle çabukta iyileştim ve aslında ayılırken zeynoya olan merakım ve ayılma anında onu ilk görüşüm bile dünyalara bedeldi, oyuzden herşeyin hayırlısını istiyoruz ya bizim içinde hayırlısı buymuş diyelim canım benim tadınıda çıkardık yaşadık çok şükür, darısı daha güzel günlerle ikinci veee üçüncü bebelere inşşş

zeyno sıvı kakasını püskürtmüştü üzerimee resmini bile çekti eşim o anın saklıyoruzzz

tabi ya böyle gecse dogurduktan sonraki günlerim bende cok güzel kolay derim hayatım kendimi lohusalıgı falan hiç düsünmedim kötü seyler aklımda yoktu benimki emip yatmıyordu 5dk da bir kalkıyordu yoruluyordu emerken sızıyordu ciyak ciyak tekrar kalkıyordu ayyy düşündükce afakanlar bastı yavvv dua et kızzz bizimkilerde seninki gibi olsun

Anneler,

Yine ben Mayıs 2013 annelerindenim inşallah. Aklıma takılan tüm sorunları, sorularımı size soruyorum ve sağolun hep yardımcı oluyorsunuz bana.

Şimdi öncelikle kimseye çaktırmadan içime attığım bir derdimi anlatayım. Pazartesi günü ayrıntılı ultrasonumuza girdik, Allah'a şükür her şey yolundaydı. organları, büyüklüğü, kilosu, suyu ama kalbinde her iki tarafta da toplamda üç adet kireç birikmesi (tam adı bu değil, ama dr böyle özetledi) gördü radyolog ve bizi kadın doğumcumuzdan da onay aldıktan sonra çocuk kardiyologuna yönlendirdi, ben kötü oldum biraz ama radyolog doktor bunun kötü bir şeye gösterge olduğunu düşünmediğini çünkü kalbin yapısında, oluşumunda, kan akışında bir sıkıntı olmadığını söylediği için biraz sakinleştim. daha sonra hemen doktoruma gittim, kendisi bizi çağırmıştı çünkü, sonuçlarımı da önceden incelemiş sağolsun, bana kardiyoloğa gitmenin gereksiz olduğunu, bunun bir kalp rahatsızlığını göstermediğini, çok minör bir bozukluk olduğunu, zaten kardiyoloğa da gitsek en iyi ihtimalle %70 görülebileceğini ve herhangi bir sıkıntıya da müdahale edilemeyeceğini ve kalbin de hala gelişmekte olan bir organ olduğunu ilerleyen haftalarda bu problemin bile ortadan kalkabileceğini söyledi, böyle bir sorunla karşılaşan, duyan, bilen var mı aranızda? kimseye çaktırmıyorum, takmıyorum diyorum ama içim içimi yiyor. :18:

bir de şeyi sorcam acaba siz zıbındı, önlüktü, yataktı, odaydı. ne zaman başladınız bu koşturmacalara hatırlıyor musunuz? ben 27-28 olmadan bir şey yapmayayım diyorum ama öyle de çok mu geç kalırım.

çok uzun yazdım, kusura bakmayın, selamlar herkese

Merhaba Sevgili Anneler
Sizden gelen talep doğrultusunda albümlerde nasıl özel seçeneği var ise videolar içinde aynı talep geldi. Konuyu incelediğimizde malesef video konusunda bu şekilde yayınlanmasını teknik olarak sitemizin altı yapısı ile mümkün değildir. Bu tür önerileriniz olduğunda lütfen çekinmeden bizlerle paylaşın elimizden gelenleri yapalım.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

hamileliğimde de loğusalığımda da tek başımaydım, kimsem yoktu ama insan hemen adapte olup kendini programlayıveriyor. bebeğim 5 günlükken akşam esintisinde parka gitmemizi unutamıyorum. zaten havalar ısınında da ana-oğul sokaklardaydık hep. dediğim gibi kimsem yoktu ama anne-bebek gezmeleri, anne-bebek gazete okumaları, anne-bebek kahvaltı hazırlamaları da ayrı güzel. uykusuz kalacağım, depresyona gireceğim, hayatım mahvolacak diye düşünmezsen mahvolmuyor. ne bekliyorsan onu buluyorsun diyebilirim. güzel, hoş, huzurlu ve kendi segmentinin makul modellerinden beklersen Allah verir :)

güzel zeynep ada'm tam 8 aylık oldu bugünnn çok şükür allaha daha nice güzel günlerini görmek nasip etsin hepimize inşş, zeyno doğduğunda 7-8 aylık bebekler çok büyük gelirdi gözüme sanki onlar abi abla benim kızım daha bebek derdim ama ne çabuk geldi o günler ya zaman su gibi akıp gidiyor kızlar, daha kaçıncı yıllarınıda burda paylaşırmıyız acaba diye merak ediyorum bazen nekadar bu forumda mayıs anneleri olarak paylaşımda bulunucaz aacabaa kuzularımız bugun ilkokula başladı falan gibi meselaaa:26: bugün hamilelik ve yeni doğum yapmış hallerimi hatırlamakda ne güzel olduuu

ya evet benimki tazikli üstüme s.cmıstı hemde misafirler varken ama dünyanın en güzel seyi valla ask mesk bosmus onu gördügümde anladım askın gercek anlamını

Özel video olmuyormuş gördün mü canım,,altyapı yokmuş:26:
Koyamıcaz demek

doktorunuz çok iyi açıklamış. benim bebeğimin de böbrekleri biraz hızlı büyüyordu ve doğum büyüklüğüne 1 mm kalmıştı. yani doğmuş bir bebeğin böbreğine çok yakındı büyüklüğü buna rağmen 9 aya kadar beklediler çünkü heran herşey olabiliyor. bu ay biraz sorunlu olan organ 1 ay sonra iyileşmiş ve normal görünebiliyor. zaten gebelik haftanız itibariyle endişenmek için çok erken.

ve alışveriş.... alışveriş.... bütün ihtiyacınız olanları almanız 1-2 saat sürüyor. 36 haftadan önce birşey almayın derim

canım sezeryandan bende kolay iyilestim cok sıkıntı yasamadım gülememe dısında yani hersey nasipte rabbim bize bahsettigi o duyguyu yasamamak bana iyi gelmedi zaten vadem dolmussa hersey bahane bebegim içinde öyle nese bakalım normal dogurdum diye gelirim inş birgün

canım eşimin bir arkadaşı vardı, ben hamileyken doğum yaptı nasıl bir lohusa depresyonudur o varya allah korusun yani çıldırdı kız resmen odalara kapattı kendinide bebeğinide ve bir süre sonra iyileşince bana dediki sende yaşarsın bak görürsün çok fena birşey falan derdi, ama eşim kızıyordu ona anlatma karıma böyle şeyler biz çok mutlu olucaz ne güzel mis kokulu bir bebiş gelicek evimize niye depresyona girelim ya diye kızardı böyle konuşmalar olduğunda ve çok şükür çok mutlu geçirdim o dönemi, ama eşimin payı öyle büyükki, çok pozitif ve anlayışlı bir eş nasip etsin allah kızımada aynı babası gibiii ama dediğin gibi bu iş kendini kurmakla alakalı değil olacaksa oluyor sanırım yoksa kim depresyona girmek isterki değilmi, inş ikinci bebeğin bol uykulu bir baby olur şekerimm allah güzel gönlüne versin inşşşşş

canım konuyla ilgili bilgim yok ama içini ferah tut bence olumlu düşün ve doktorunun dediklerine güven, benimde detaylı ultrasonda prof. bir doktordu bakan ve önemli bir kalp damarını göremediğini iki hafta sonra tekrar bakmak gerektiğini söylemişti, dünya başımıza yıkılmıştı resmen tabi o iki hafta nasıl geçti bilmem anlatmama gerek varmı ama sonra aa burdaymış dedi hiç problemsiz ve sağlıkla doğdu yavrum, oyuzden bunları takıp boşuna üzülme bol bol dua et bak göreceksin sorun çıkmayacak, allah yardımcın olsun, sağlıkla kavuş kuzuna

Dahada arttı heyecanımm.İçimdeki bu sabırsızlığı nasıl bastırıcam hiç bilmiyorum.Durup durup zıbınlarına bakıyorum.

herşeyin hayırlısı... ama... normal doğum ilk tercihiniz olsun derim. ben 12-13 saat sancı çekip normal doğuma başlayıp , bebek kalp atışlarındaki bozulma ve oksijensiz kalma riski yüzünden acil sezaryene girmiş biri olarak bebeğimin ilk ağlamasını duyamadığım için üzülüyorum. zira sezaryen acil olunca doktorlar oturup uzuun uzuuun spinal anestezi yapamıyorlar, genel aneztezi oluyor. sezaryen olacaksa bile spinal anestezi olsun da bebeğin doğarken uyanık (ham maddi hem manevi anlamda :) ol dimi? aaah ah normal doğum içimde yaradır

Büyük geçmiş olsun,geçici bir durummuş çok şükür,ben tek dr.la kalma derim,ben karşılaşmadım ama sana dua ettim canım.
Sağlıkla,huzurla kucağına alırsın inş. bebişini Kıyafetler;paran cebindeyse birkaç saatte halledir ama benim gibi pimpirikliysen
ve çok hevesliysen de cinsiyetini öğrenip kendini avm de bulursun Sadece, eger oda yapacaksan ve mobilya sıfırdan yapılacaksa, koku oluyor son ana bırakma derim canım,,benim 3 parça mobilyam ocakta geldi ama bebek doğdu ev hala cila kokuyordu.Ama bazı mobilyalar kokusuz(olması gereken gibi) yani

Yaaa kizlar hamilelik lohusalik dediniz yine eski gunler geldi aklima hamileligimde hatirlamak istemedigim tek sey dusuk tehlikesi gecirmis olmam4-5 haftalik falan gebeydim annem geldi birgun aaa su camlarinin hali ne boyle dedi eee anacim yanisildim yagmur yagdi ne yapayim dedim bu arada annem cok titiz kv ise alabildigine pasakli bir insanneyse annem oyle dedi yaa icime sinmedi ertesi gunu salon camlarimi sileyim dedim odalari haftada bir zaten toz alirken hep silerim onlar tak kanatli ama salonunkine disari cikmam lazim neyse sabah ilk is kalktim salnumu temizledim camlarimi sildim isim bitti sıkıstim wc ye gideyim dedim aaaa kanamam olmus korktum tabi hemen annemi aradim korkma birsey olmaz dedi normal dedi dinlen gecmezse gidelim dr a dedi cok degildi kanamam aslinda yani acik renkte kanli karisik akintiydi gelen tabi ben dururmuyum hemen dr umu aradim ben sana bu hafta kontrole gel dedim niye gelmedin dedi isim vardi dedim ama fircayi yedim tabii neyse aksamina zaten kv ile esimin anneannesi gelecekti bize kalmaya hemen kv yi aradim ben dr a gidiyorum kanamam var sen klinige git esimden anahtar al git eve dedim oda sagolsun annesinide almis gelmis hastaneye bulustuk orada dr bir guzel azarladi ayni anan gibisin hic akillanmicaksiniz dedi kizim sen gebesin dinlenmen lazim dedi bende bir sey yapmadimki durduk yere oldu dedim tabii inanmadi:26:bebek gayet saglikli korkma normal bu kanama dedi ilac verdi dinlen bir hafta kocani aricam bilgi alicam dedi peki dedim neyse kvlerle geri geldik eve ben uzandim Allahtan salonumun isi bitmisti 3 gun kv ler kaldi ama ben yattim surekli sagolsun bana kahvaltidan sonra ilacimi icirip yatiriyordu beni ama oglene kadar elinde telefon dir dir dir sohbet etmekten is yapmiyorduustune birde evimi dolaplarimi kurcaladigini gordum ikinci gun ayaga kalktim 3. Gunun sonunda gittiler 4. Gun kaldigim yerden temizlik yaptimonlar daha cok batirdi evimi
neyse gel zamn git zaman derken yavrmun alacak nefesi gorecek gunu varmis Allah im bagisladi bizlere sukurler olsun
BEYKOZ TEYZEEEE anam issirdi beni yine yaaaa

Kızlar gece ateşimiz 39.8e kadar çıktı.Makattan ölçüyorum ben ve 38 üstü ateş kabul ediliyor.

kızlar allah şifa versin tez zamanda iyileşsinler inşallahh

hadi gözün aydın

yaa çok güzel biduygu çok sevindim buaralar hep güzel şeyler yasıyorsun
bende istiyorum ya anneee desin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…