2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canım inşallah işine yarar,sütün çok,,bebeğin gazsız olur temmennimle bir de bonus ekliyorum

Anaaaaammm yaw bi kizin yemegini yedirdim biraz oyaladim tirnak kes,yika,masaj yap,sacini tara toka tak tabi arkami donmemle toka cikartilir o ayrida 1,5 saat olmus alti ustu hemencik kacmissiniz neyse hadi bakalim okis hanim biraz uyursa super olacak saat 9 da tekrar uyumasi lazim prensesiminintikam var onu izleyecem ardindan umutsuz ev kadinlari ohhhh utu mutu dayanmaz bana bu gece
​turuncu ciktimi sonuclar?

17 nisan tatlım bizimki biraz aceleci davrandı gününü beklemedi o yüzden nisan annesi oldum ama mayıs diye beklediğimiz için hep bu topiği takip ettim...
bende öpüyorum kocamından Zeynoları...

canımm bendeki akıl gitti tabii zeynoyla uğraşmaktan günlerdir, canım 17 mayıs olsun istedi heralde kusura bakma tatlımm, 1 ay büyük olduğunu düşünüp mayıs dimi mayıs yazan kendimede güleyim bariii

Kayra inek sütü içmenin vucutta demir eksikliği yapmadığının canlı şahitidir
O kadar dengesiz beslenme ve iştahsız olmasına rağmen demir deposu full dolu.
6 ayda yaptığımız tahlilde demir 10.8 iken bugün itibari ile 12.4
İnek sütüne gönül rahatlığı ile devam yani

Bu arada enfeksiyon değerleri düşük geldi.Viral enfeksiyon geçiriyor.Eminim bir kaç güne kadar kendiliğinden düzelecek.Gözlemlemeye ve ateş düşürücüye devam.Bol su ve bol bol dinlenmeyede tabi

Bununla gecmis olsun canim Kayra ya kocaman

canım çok sevindim kan damlasına ihtiyacınız yok yanii zeynomunda 12 ydi değeri, inş hep böyle full depo giderlerrr

turuncum cok sevindim bende kan tahlili yaptırıcam hiç bilmiyorum degerini ve kan ilacı kullanmıyorum

kızlar enes resmen diş varmıs gibi damaklarını geciriyor memelerime yara yaptı yine canım yanıyor acaba dişimi cıkcak umut fakirin ekmegi misali oldu

cnm inş. en kısa zamanda düzelir.kan değerlerine de çok sevindm.ki bende muhallebilerine günlük süt kullanıyorum.9. ayda bende bir kan sayımı yaptıracağım bakalım.durumumuz ne olmuş.10, kusurdü en son.hala ateşi var mı Kayra'nın?öpüyorum sizi.

evet cnm ya zaman nasıl geçti.inş. o günler geldiğinde de adım adım paylaşır, yardımlaşırız. ne kadar güzel olur.

çok geçmiş olsun canım sevindim

bende hep gazlı bebeğin olur diye dua ediyorum benı uyuz edelere

çok beğendim bu fikri

bebeğini umarım sağlıkla kucağına alırsın ve güzel bir lohusalık geçirirsin

canım cok sevindim

kan ilacı bende içim rahat olmadan kullanıyorum ve düzenlide kullanmıyorum üstelik
pztesi dr gittik ne zaman kan tahlili yapacağını sordum 1 yaşında dedi hiç içime sinmiyor bu durum bende başka dr a mı götürsem kan tahlili için:44:

Kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederiz.
Hepinizi kocaman öpüyoruz teyzeler...

İnanın etraftan "inek sütü kullanma "diyen çok kişi olmasına rağmen kullandım.Sabah muhallebisinde,akşam muhallebisinde,yoğurdunda,bardaktan içirmelik...Çoğunlukla inek sütü içiyordu yani.Hatta son günlerde daha yağlı diye taze süt vermeye başlamıştım.
Sadece gün içerisinde ara ara hero baby 6-12 kutu sütü içiyor tadını sevdiği için birde gece 1 biberon mama içiyor.Onuda elimdeki kutunun bitmesi için veriyorum.20 gün oldu 900 gramlık kutu hala yarım
Şimdi kalkıpta herkese tavsiye ediyorum diyememem tabi..
Sadece tecrubelerimi aktarıyorum
Bu arada biz demir ilacı hiç kullanmadık.

Nagihancım ateş devam ediyor...6 saatte bir fitil atıyorum ve sürekli takipteyim.
Kurban bayramından sonra da böyle hastalanmıştı ve 5 gün sonunda düşmüştü ateş.Bu da sürer sanırım bir kaç gün daha.

Bu arada kızlar annem Kayrayı görünce "oğluma bakamamışsın hasta olmuş diyecek,birde sen bu çocuğa bakamıyorsun,hiç gelişmiyor,çok zayıf kalmış diyecek :111:
Neyse 1 ay annemin eline teslim edeceğim oğlanı.Bakalım nolacak

oyy oy 2 gündür okuyorum okuyorum ama yazmaya fırsatım olmuyordu. neyse ki 5 dk vakit buldum. bugün ne güzel her gün olumlamalar yapmış, iyi düşünelim iyi olsun tabiii ama 2 aydır uyku muyku kalmadı bizde. hele 2 gecedir uyutup yatırıyorum ve ağlayarak uyanıyo kuzucuk. sırtım belim bacaklarım pert olmuş durumda derman kalmadı valla... bugun de evi temizledim, yoğurdumu mayaladım, puding yaptım (bu kez değişiklik olsun diye vanilyalı yaptım ), kuzumu yıkadım arkadan kendim yıkandım.. off yazarken bile yoruldum ayol. bu sebeple yemeği dışardan söyledik... bu akşam da böyle olsun... şu uyku meleği ne ben de bakayım bi ara...
turuncu geçmiş olsun ben de demir damlası kullanmıyorum ve kan sayımı yaptırmadım. merak etmiyo değilim ama zamanında o kadar çok kan alınma mevzusu yaşadık ki, hiç içim elvermiyo kan sayımı yaptırmaya
yarennur a da geçmiş olsun nagiş
başka hasta bebiş var mıydı hatırlayamadım, sorry, çok bölük pörçük okudum, hepsine şifa diliyorum
incilenen bebişlere hayırlı olsun diyorum analarına ise sabır
lillac; yüksek lisansın hayırlı olsun ben de istiyorum ama hep kaçırıyorum kayıt ya da sınav tarihlerini
yeni arkadaşlar hoşgelmiş
hamişler de sağlıkla alsınlar kuzucuklarını kucaklarına

hepiciğinizi öptük minnoşumla...

kızlar yaa ne çok yazmışsınız bu gün aşk olsun yaniiiii
ben en iyisi son sayfaya gidim kalanını daha sonra okuyim dedim 2 sayfam kalmış zaten ama sonra okuycamgerçi okumayada gerek yok alıntılardan okumadığım bi kaç şeyi gördüm

Kayra nın kan değeri süperşu anda kullandığım devam sütü bitince bende keçi sütüne geçmeyi planlıyorum..temin edemezsem inek sütü kullanıcam

bu arada Mehmet Ali Birand vefat etmiş çok üzüldüm mesleğine yıllarını vermiş önemli bi gazeteciydi:2:

misafirlerim geldiler..beni sinir edip gittiler..sağolsunlar yardımlarını esirgemediler ama
büyük kuzen 'aaaa bu çocuk kocaman olmuşşş neyle besledin kız sen bunu'
diğer 'ohooo ben böyle 10 tgane çocuk büyütürüm'
sırayla'yatağına bırakınca kendisi tek başına mı uyuyo','yaa bu çocuk büyümüşte küçülmüş gibi nasıl bebek bu hiç ağlamıyo','boyu ne kadar uzun bacaklarıda tombul yemeklerini güzel yiyo galiba' vs. vs. bi dolu şeyy

tabii en sonunda sinirlendim ya siz oturup sohbet etmeye mi geldiniz çocuğumu inceleyip aaaa diye başlayan yorumlar yapmaya mı geldiniz dedim..ablamda sinir oldu
geldiğinizden beri o kadar yorum yaptınız ağzınızdan bi maşallah çıkmadı dedim..

yorum yapanlardan büyük kuzenimin 2 çocuğu var ikisinde de emzirirken göğsünü bi çıkarırdı süt fışkırırdı..diğerininde 2 çocuğu var 2 çocuğunda da ağlamak nedir görmedim ve yataklarına bıraktığı anda uyurlardı..
siz gittikten sonra oğlum huysuzlanır ve ağlarsa çekeceğiniz var benden arar sizi çağırırım ilgilenirsiniz dedim

yarennur ve zeynep ada da iyileşememişşbu minik yavrulara hiç yakışmıyo hastalık..dilleride yok ki yavruların dertlerini anlatsınlar çok üzülüyorum bebekler hasta olunca

diğer zeynomuz ananne diyomuşş yerim ağzını onun

eski günlere gitmişsiniz kızlar çok duygulandımmbenim gebeliğim çok zor ve sıkıntılı geçti riskli bi gebelikti sadece wc ye gitmek serbestti..kullanmam gereken ilaçları mide bulantısından içemiyodum..20. haftadan sonra doktorum gezebilirsin dedi..ve ben dışarıdan içeriye girmedim..çantam bulantım olur yolarda diye minik poşetlerle dolu oluyodu
normal doğumu çok istedim sancıyla hastaneye gittim herşey çok çabuk ilerlemişti doktorum bana ıkınmaaaa bebek geliyo diye bağırıyodu:))ben bebeğime kavuşucağımın heyecanı ve mutluluğuyla gayet rahat konuşup gülüyodum..herkes şoktaydı senin sancıların var nasıl böyle rahatsın diyeama kuzumun kilosu sebebi ile sez. oldum..hayırlısı ne diyelim..

bende çok yazdım galiba..ama sizde öğlen çok yazmışsınız

Sekerim sana yazdim ama gormedin Ankaranin neresindesin hayatim?

görmedim canım ya beytepedeyim yüksek yazmıştım ondanmı sordun bugün eşim kızılaydaydı günlük güneşlik diyor buralar bizim burda karla karışık yağmur yağdı

canım bebeğin hayırlı olsun..
bende bi kaç şey yazmak istedim..plannerin dediği gibi o kadar çabuk büyüyolar ki yeni doğan kyafeti çok kısa süre kullanılıyo..
ben çok fazla tulum almıştım fazlası çok gereksizmiş..ayaklı olan tulumları hiç kullanamadık en fazla 2 kez giymiştir..sonrasında boyu uzadığı için bacakları kasıldı içinde
ilk hevesle o kadar çok kıyafet alınıyo ki..sıra diğer kıyafete gelene kadar küçük gelmiş oluyo:)
benim bebeğim biraz iri doğduğu için hastane çıkışını 1 kez giyebildi hastane çıkışı içindeki tulumunu hiç giyemedi..bekleyebildiğin kadar bekle alışverişini sonra yap..
yalnız son aylarada bırakma..mesala benim son aylarda ayaklarımda ve bacaklarımda ödem oluşmuştu yürürken çok zorlanıyodum inş sende öyle şeyler olmazda bence 30. haftanda alışverişin yapılmış olsun..
32. haftanda da yıkayıp ütüleyip yerleştirirsin..malum bebişler aceleci davranıp biraz erken gelebiliyolar:)
aldığın kyafetler pamuk olsun canım..bizim en çok kulalndığımız çıtçıtlı kolsuz ve kısa kollu badiler oldu
ağustos sıcağında zaten sadece çıtçıtlıları kullandık..
ilk doğduğu günler çok fazla dışarı çıkılmadığı için ben daha çok evin içinde 2li takımları kullanmıştım rahat olmuştu
aklıma geldikçe daha yazarım ben

iyi akşamlar kızlar
oğlum çok huysuz bu aralar o yüzden giremedim
üstelik 2 gündür grip oldu dahada huysuzlaştı yavrum
ne bişey yiyebiliyor ne rahat nefes alabiliyor:26:
çok üzülüyorum böyle görünce
bu arada 5 kilo verdim hedefime ulaştım yani
hemde yazın tutmadığım oruçları tutuyorum 19 günüm kaldı
bu akşam litvanyadan kardeşim geldi biraz sonra onu görmeye gidicez
kızlar sizden kardeşim için dua istiyorum
oradaki doktorlar sağ gözünde %80 görme kaybı var demişler
acil ameliyat demişler yarın hemen doktora gidicek inşallah düzelebilecek birşeydir
çok üzülüyorum bu aralar herşey üstüste geliyor sanki Allahım sen bütün hastalara şifa ver dermansız dert verme amin

uykusuz anneler, ben de yanınızdayım ((
gecemiz kızımla uğraşmakla ve onu susturmakla geçtiğinden
işe zombi gibi gittim üstüne yorgunluk
ne çok söyleniyorum dimi
ben de sıkıyorsam söyleyin
sıkmaya devam edeyim

Yaren ve Kayra rahatsızlanmış, geçmiş olsun..
şimdi nasıl durumları anneler?
kıyamam onlara ya, iyileşsin ve bir daha hasta olmasınlar inşallah..
bu arada Kayranın kanlı canlı çıkmasına çok sevindim
darısı hepimizin bebişlerinin başına :))

Zadacım da hastaymış kaçırdım galiba :26:
geçmiş olsun canım. Allah şifalar versin fıstık Adaya..
nasıl şimdi, nasıl gidiyor iş ev hayatınız?

beykozcum sen nasılsın? senin eşinde yaza asker yolcusu demek..
sayılı gün çabuk geçer, size de öyle gelir umarım. Enesimi öptüm

mutlu-anne fikrini çok beğendim, seni ve Mirayı da öpesim geldi

geçmiş olsun canım, Allah şifalar versin kardeşine
ameliyat çözüm olacaksa bir an önce sağlığına kavuşur inşallah..
amin plannercım tşk ederim
geçmiş olsun, annene şifalar versin rabbim..
cevap yazdım aslında ama sorular yazdım mı demeliydim :)))
biz de sizi öptük
ilkim, nagihan, turuncu, tatlicadi, meleğim, yavrukedi, planner, sekersizyesilcay
güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum
benim bölüm psikoloji de yüksek hem çok gerekli hem de devlette çok sınırlı olduğundan özele bakıyorum mecburen.
bu yüzden tam burslu şansım varsa değerlendiricem yoksa artık kızım en azından yaşını geçsin, sütten kesilsin diyeceğim sanırım.
gönlüm olsun diyor işte ama hayırlısı olsun diyorum canlarım
malum eğer olursa ekstradan yoğunluk katacak hayatımıza..

hepinize bebişlerinizle mışıl mışıl uykular tatlı tatlı rüyalar diliyorum

Son düzenleme:
Kızlar Yaren Nur yine hasta!:

Gecmis olsun cnm, bu seferde hasta diyince icim ciz etti..minnacik bebekler nelerle ugrasmak veya savas vermek zorunda kaliyorlar..ins tez zamanda sifa bulur Yaren Nur muz

Umarim hayatinin her alaninda sorunsuz gecer herseyin, ikinci bebegininde Zeyno gibi akilli bidik oldu mu tamamdir :))
Pupp denilen seyi bende az yasadim, hamileligin sonlarina dogru sanki uyuz olmus gibi kasiniyordum, ozellikle bacanlarim boydan boya dayanilmaz kasindi..

Hey masallah ne hafiza varmis sende cnm yaa..butun bebekleri yalayip yutmussun haberimiz yokmus:)) cnm Mahir teyzesinin ellerinde cok opuyor,kizcenede bol selam yolluyormus,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…