2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Çocuğun gelişiminde doğumdan sonraki ilk 2 yıl büyümede en önemli faktör beslenmedir. 2 yaşından itibaren genetik kapasiteye göre büyüme ön plana geçer. Ancak, genetiğinin elverdiği üst sınıra ulaşabilmesi için yeterli ve dengeli beslenme başta olmak üzere yeterli gece uykusu, sağlıklı olması ve yaşına uygun bedensel aktivitede olması gerekir.

Boy uzaması yeni doku oluşması ile olur. Vücuttaki hormon ve büyüme faktörlerinin bunu yapabilmesi için yapıtaşlarına ihtiyaç vardır. Beslenme ile bu yapıtaşları alındığından beslenme büyümede çok önemlidir.

Besinlerin pek çoğu büyümek için gereklidir. Ancak bebek beslenmesinde protein ve süt grubu besinler bu konuda en önemlileridir. Et, balık, tavuk, yumurta en önemli protein kaynaklarıdır. Süt ve yoğurt öncelikle kalsiyum ve fosfor içerdiği için kemik gelişimi için olmazsa olmaz bir gıdadır, ayrıca protein desteği de sağlar. Bunların yanısıra taze sebze, meyveden alınan vitamin ve mineraller, karbonhidrat ve yağlardan alınan enerji de büyüme işlemi için gereklidirler. Ay ay bebek beslenmesi listeleri oluştururken bunlara dikkat etmekte fayda var.

Beyin gelişimi ve fonksiyonları için beslenme çok önemlidir. Beyni geliştiren tek bir besin yoktur, ancak proteinli besinlerin alınması özel önem taşır. Ayrıca vitamin ve demir eksikliklerinin olmaması gerekir, yanısıra omega-3 takviyesi yapılmalıdır. Bunun için de kırmızı et, yumurta, balık, ceviz ve pekmeze özel önem verilmelidir. Beynin yeterli aktivite gösterebilmesi için düzenli enerji gelmesi de gereklidir. Bu nedenle öğün atlanmamalı, özellikle bebek kahvaltısı ya da çocuk kahvaltısı olmadan güne başlanmamalıdır.

evet banyo suyunu biraz daha dusureyim bakalim cocuk haslanmasinyaaa hani cok sicak olurda yanaklari kizarirya oyle oluyor okis in yanaklari bazen kontrole gittigimizde dr gorup kremi vermisti adini unuttum yawww kiz uyansin bakarimyuzunu yikadigim su ilik sudur canim soguk suyu zaten kullanmam kiza,islak mendil i sadece kaka yapinca kullanirdim artik onuda kullanmiyorum yaklasik 3,5 aydir falan yuzune zaten surmem mama yedinkten sonrada ekstrem bir durum olmadigi surece yikarim yuzunu:44:
Aslinda okis in cildi cok kuru degil ama anlamadim baska yerinde yok bakalim kremini duzenli bir kullanayim bugunde pamuk gibi cildi
bilmiyorum.doktorlar hep öyle diyo cnm ya
canim benim mama saatine uy ama emzirme saatini tutma derim ben zaten akillari fikirleri oyun emse emse ne kadar emerki???sen surekli ver sutun varsa mama ya yuklenme ek gida+anne sutu yeterli degilmi?cok zorda kalirsan mama ver derim ben tabi sen bilirsin bu benim fikrim

Beykozcum evlilik cizelgesinde asker safak cizelgeside var gordunmu bacim artik yaza onuda eklersin zirt pirt safak kac diye sordurtma bize
Hayatim senin porsumus halinde guzeldir eminimmaasallah ecos ada

zeynepcim sana yazmıstım ama cevabımıı diger mesajında aldım ?ve canım regl oldunmu 21de olmussun gecen ay diye yazdım ama görmedin sanırım ...
tatlım şirketteyken girip o sayfaya bakıp yazabiliyorsam yazıp çıkabiliyorum ancak
geçmişe pek dönemediğimden kaçırmış olabilirim kusuruma bakma kuzum
işte geçen ay beraber olmuştuk daha gelmedi reglim
dev gibi semsert bir göbüşle dolaşıyorum ortada gelse de rahatlasam
bu arada ben karnımda ömer varkenki gibi kıpırtılar hissettiğim için test yapmıştım biliyor musunuz
evet erken ama üzerine görme durumu fln vardıysa ayı büyüktür diye düşünmeye başlamıştım
hala da hissediyorum ama gaz herhalde
gerçi bu ihtimal daha kötü
o kadar gazı n apcaksam!!

kızlar ya ben cok güldügüm esprileri elli kez okuyup gülüyorum normalmi bu şimdi annezeynepcim külotlu corabı elli kez okurum
ömrün uzun olsun güldükçe seneler eklensin ömrünüze ailecekkkk

Calismak zorunda olmadigini biliyorum zeynepcim Allah yardimcin olsun gun icinde ise guce dalinca biraz rahatlarsin ama sabahlari zor gelir
işe feci dalıyorum hatta dün süt iznimden yedim yarım saat
çalışmaya öyle dalmışım ki saat 5i geçtiğinde fark ettim ve tası tarağı toplayıp koşmaya başladım
arkadaşlar ardımdan bağırıyor noldu yaa hayırdır diye
işte zorunluluk mu değil mi oğlum için çalışıyorum diyorum ama onun için yanında olmam mı daha iyi ne bileyim ya bindik bir alamete işte bacım

kızlar bebişlerinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz? Ben bir meme bir mama o şekilde ayarladım
cnm ben 2aylık olduğundan beri her ağladığında meme vermiyorum
atıştırma şeklinde azıcık em sonra oyna yine em sonra uyu bu döngüler içime sinmiyor
genelde tam öğün şeklinde beslenebilmesi için 2,5 3saat aralarla emziriyorum -ki bu süt üretimi ve kalitesi açısından da daha faydalıymış-

bu arada aile hekimimizin ebesi yani aile ebemiz aradı
9. ayınız doldu sütünüz azalacak paniklemeyin dedi
bayılıyorum bu kadına doktorlardan daha çok bilgi veriyor burnu büyük olmadığından bilmese bile hemen araştırıyor gerçekten beslenme uzmanı gibi
ciğer 9.ayda yiyebilir ama ben önermiyorum geldiğinizde anlatırım dedi
bir de ömerin 6kereye varan macun kıvamındaki kakasını çok beğendi
koyu renkli sert su gibi yiltihaplı ya da kokulu olmadığı ürece sorun yokmuş.
bizimki lahanagillerin alayını yemiş gibi kokutuyor dedim
o normalmiş
pazartesi aile ebemizle, yarın da 1acıbadem 1 doğumdaki doktorumuzla randevumuz var

PINARDACIM SENİN NOTLARIN HAZIRDA
BİR DE TURUNCUNUN CİĞER SORUSUNU HATIRLIYORUM
BAŞKA SORUSU OLAN VARSA NOT ALIP DOKTORLARIMIZA SORARIM ARKADAŞLAR

eskiden ben ilkokula giderken (kağıt icat edilmemişti, o kadar eski yani) beslenme çantasına insanlar muz, et gibi şeyler koymazdı annelerimiz." alan var alamayan var dimi? cık cık cık çok ayıp" derdi. onun gibi, arkadaşım hayırlı olsun, vermişsin kilolarını Allah bağışlasın fekat neden forumlarda felan bunu açıklıyoruz? veren var veremeyen var :) şimdi kendimi nerelere atayım nerelere gideyim şu başımı alıp oy oy oooooooy 4 kilo oooy
eşim bir yandan "kadın dediğin biraz bakımlı olmalı dimi. biraz dikkat etsen" der, bir yandan yağlarım pantolonumdan pörtler, bir yandan aynalar bile yüzünü ekşitip "ayyy şu sefil haline bir bak, var mı senden şişmanı şu dünyada?" diye alay eder, bir yanda bebek süt bekler... oooooooooof offfff yapmayın etmeyin acıyın da açıklamayın verdiğiniz kiloları yahut paylaşın biz fakirlerle de nasıl verdiğinizi hem paylaşmak sevaptır dimi gııı (gııı mı? ay ne öyle yapış yapış. bugün 2. kere tiksindim kendimden)

Canim bizim su sorunumuzuda sorarmisinnnnnn
zeynepcim bu aylarda bebekler oyuncagin geri bulunacagini bilirlermis ama annelerinin ise yada bsaka bir yere gittiginde bir daha gelmeyecekmis hissine kapilirmis bu 3 yasina kadar devam edermis maasallah Omer e hem uysal hem akilli yemeside iyi anneanneye naz yapmiyorsa sorun yokhakkinizda hayirlisi ne ise hayat akisiniz o yonde olsun hayatim

hayırlı haftasonları diyorum ve dükkanı kapatıyorum. hoşça bakınız zatınıza

kızlar pazar gününden beri Tarık Buğraya her gün farklı kahvaltılar denedim çok şükür süperdi
yalnız yumurta sevmediği için 5 gün boyunca yumurta vermedim..yarın kaşarlı omlet yapıcam..
dün akşam ben keke yerken kek istedi kuzum sabah bebek keki yaptım

1. gün:avakadolu yulaflı kahvaltı+badem
2.güneynir+tuzu alınmış zeytin+tereyağı+tahin-pekmez+yarım çay bardağı elma suyu
3.gün:yulaf ekmeği ile kaşarlı tost yaptım minik lokmalar halinde yedirdim+portakal suyu
4:gün:8 tahıl eşliğinde+peynir+tahinpekmez+tereyağı
5.gün:erkenden kalktım minik topkek yaptımiçerisine 1 yumurta sarısı,1 çay brd devam sütü,bal kabağı püresi,yulaf unu ve birazda irmik ekledim..biraz ince bi kek oldu ama sevdi kuzum..kuru meyveler ekleyerekte yapıcam daha sonra
bu yazdıklarıma ek olarak bazı günle yaptığım bebe bisküvisini ekledim..bisküviyede son yaptığımda kuru kayısı,kuru incir ve kuru üzüm eklemiştim..güzel bi kurabiye oldu
biküvi vermediğim günlerde yulaf ekmeği yedi

garnitürlü pilavı ve köfteyi seçtim..kuşumada köfte yediririm
çorbamda var bi de salat tamamdırrr..çok sağol şekerim inş Mira gece mışıl mışıl uyur

dişçiyi aradım meşgul çaldı..bu bir işaret vardır bir hayır diyerekten vazgeçtim bir daha aramadım
bir kaç gün sonra bi daha denerim:18:umarım sekreter kız yine dedikodu yapıyodur telefonda

akşam yemeginden kurtuldum ohhh..eşim aradı yemek yapma bendensin dedi..
süper sende bendensin o zaman dedim

gelen gidene bir stop mola verin diyesim var..
eve kim girip çıkıyo belli degil..kapıyı açık bıraktım zil sesi beynimde ötüyo..
gelen salona geçiyo oturuyo gidiyo
kv ve kp de gitti..harçlık bile aldık tam tamınaaa 20 tl
cerene çağlaya ve banaymış allah ım hiç gülecegim yoktu
bu çok kaynana nasıl biterecez bu parayı
neyse yinede sagolsun diyorum
ihtiyacı olan varsada paylaşabilirim gerçekten
öpüyoruz sizi

canım sizin çok akraba tanıdık falan var galiba yakınınızda, bu gelen gidenler falan bana okadar uzakkk geliyorkii, hangisi daha iyi bilemedim şimdiii:26:

Yarın hamiş bir arkadaşımıza süpriz babyshower partisi yapıcaz,,
bende sticker çıkısı aldım,çikolatalara yapıştırıp gelenlere vericem,çorbada tuzum olsun dedim
Sizlerle de paylaşiim dedim canlarım

canım sizin çok akraba tanıdık falan var galiba yakınınızda, bu gelen gidenler falan bana okadar uzakkk geliyorkii, hangisi daha iyi bilemedim şimdiii:26:

aslında benim ailem çok küçük..1 teyzem,1 dayım,1 halam,2amcam..hepsi numunelik anlayacagın..

eşimin 2 kardeşi var ama etrafları çok geniş..
geçmiş olsuna herkes gelir bizde..
hangisi daha iyi bende bilemedim canım..:26::26:

Son düzenleme:
TATLICADIm kahvaltilariniz super geliyor kulaga
Yulafi nasil kullaniyorsun merka ettim?
Bir de topkekleri ve bebek kekini!!
Bir de bir de kurabiyeleri ek gida topigindeki gibi mi yaptin?
Bizimki yagli oluyor diye yagini iyice azalttim. Ne gevrek ne yumusak oluyor sizinki de oyle mi?
Koca adama bal kaymak lokum ekmek ilim irfan sifa olsun!!

azraececim enişte haklı 19.03 varken enişte helal sana dogru yolu biliyorsunnn
ve ben 19.03 dogumluyum ve beşiktaslıyım

Son düzenleme:
Bara bara bara Bere bere bere Saat 17:30 bara bere:81:
Herkese güzel sağlıklı:94: eğlenceli bir haftasonu diliyorum
Güzeeelce dinlenin,gezin,bebişlerle & kocişlerle musmutlu olun inşallah
Öptüm bye

kızlar herkese iyi akşamlar ve iyi bir haftasonu diliyorummm biz zeynom ve babanesiyle birlikte alışma sürecinde olucaz, dua edin bize kuzum üzülmeden alışsın ve sevsin babanesini vee anneciğimi çok özleyerek üzülmesinn inss

hepinizi ve tatlı kuzularınızıı kocamann öpüyorummm

herkesi öpüyorumm yavrularıyla olanlar ve yavrularına kavuşacak olanlar hemen gidin ve onları öpünn hadi

benimde kara gözlü ,asi, kabına sığmaz yavruma kavuşma zamanımdır a dostlaarrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…