2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Bende insanoğluyum ama en çok jinekologtan korkarım cicim

bilmiyorum.doktorlar hep öyle diyo cnm ya

Geçmiş olsun. Burdaki bebişlerin yeme konusunda hepsi farklılık gösteriyo canım. Ben kendi kuzumu anlatiim:

Sabah meme sonra zoraki kahvaltı (1-2 cicibebe kemiriyo, eskiden hiç yemiyodu eline verince yemeye başladı, yanında nohut kadar yumurta ve yarım cay bardagı ıhlamur) öple uykusundan önce yine meme
Uyanınca et ve/veya haşlanmış sebze (diğer gün tarhana çorbası)
Öğleden sonra uykusu öncesi yine meme
Uyanınca biraz meyve (zorla)
Biz akşam yemeğine oturunca sofrada ne varsa (köfte/balık/makarna)

Bizim gece uykularımız sorunlu olduğu için sabah kalkma saatlerimiz cok değişiyo bazen 7.30 8 de kalkarken bazen 9-10 da kalkıyo. O yuzden saat veremiyorum ancak 2 emme arası 4 saati buluyo... Kilosuna takılmamanı öneririm persentil değerleri arasında kalıyosa normaldir.

Aramıza hoşgeldin

Bende insanoğluyum ama en çok jinekologtan korkarım cicim
çok tuhaf neden dişçiden korkmuyosun canım
istisna bir insan oldugun belliydi zaten

bilmiyorum.doktorlar hep öyle diyo cnm ya

takma doktorları ama tabikide yemekten önce kesinlikle emzirme bırak acıksın..
sonra yemek sonra memmemmm
sen daha iyi bilirsin tabi..
bebeginin ihtiyaçlarına göre anlarsın zaten

azraecem
gül yüzlü arkadasım gecmiş olsun kıyamam sana ben troid bendede var ama düşük dozda evlendikten sonra bozulmuslar benim 25lik olmasına ragmen herseyim bozulmustu senin yüksek cok kötü eder insanı buarada aksatma kullan canım hapını biz ecemizi seni cok özlüyoruzzz gecmiş olsun ...

cicek_cicekcim
eşin askerdi dimi canım suan nasıl gidiyor ??? kader arkadasım benim ah yanına gelip teselli etmek cok isterim Allahım sagsalim gelmelerini askerlerimzin nasip eylesin amin...

bizde bugün tam 8 aylık olduk..çok mutluyuzzz:))
az aldı yaşlarına sabırsıkla bekliyorum mayıs ayını..

sizinde 8. ayınız kutlu mutlu olsun canım

Canım gayet normal,,zamanla uzar,daha yeni sayılır Zeynonun dişiBazı bebeklerin! de saçı yok,, o da uzar dimi
postiş için erken dimi

hımm uzar diyosun daha yaniii, peki ozmann:26: bazı bebeklerinn! postişe ihtiyacı yok şekerimm gözlerinin güzelliği yeter yaniiiii saçlarıda uzar merak etme mesela bizde saç uzuyorda diş uzamıyor

turuncummmm cok gecmiş olsun cooookkkk sevindim bunlar anne karnında tiyatro egitimimi alıyorlar anlamadım oskarlık oyunculuk var bebişlerimizde

çok tuhaf neden dişçiden korkmuyosun canım
istisna bir insan oldugun belliydi zaten

Benim dişçim de istisna da ondan sanırım
Ağzın açık ve içi aletlerle doluyken, sana soru sorup cevap bekleyen istisna bir hatun
1 saatlik işi 3 saatte yapar,,feministtir,erkekleri kötüleyip rahat ettirir insanı,sanki dişçiye değil terapiye geldim sanırsın
Bi bakmışsın dolgun bitmiş Ama jinekolog oylemi,,yıllarca sakladığın hazineyi lakayt bir tavırla görmek ister,,"yat çatala":18:
kolaysa sen yat dersin, ama "içinden"

şuan evimde misafir var ve ben size yazıyorum..
hatta misafir mutfakta bize kahve yapıyo
komşum geçmiş olsuna geldi,dedi sen yorgunsundur otur ben yaparım kahveyi
ee hadi yap bakalım
şekerli olsun canım unutmaaaaa

ayıp bana ya kalkıyım da bakıyım

neee? nasıl yani? hangi günler? nerde? nasıl? ne gibi? ben kimim? nerdeyim? siz kimsiniz? ayrıntı veriniz lütfeniniiiiiiizzzzzzzz

zeynepcim sana yazmıstım ama cevabımıı diger mesajında aldım ?ve canım regl oldunmu 21de olmussun gecen ay diye yazdım ama görmedin sanırım ...

Son düzenleme:

daha şimdiden kvdelikmi seziyorum ben

eveetttt forum bağımlılığında son noktaa tebriklerr şekerimmm, öpüyorum seni forumdaşş arkadaşımmmm kızz misafirlerine selam söyle barii bizdennn

hamarat mayıs anneleri akşama ne yemek yaptınız?ya da ne yapıcaksınız?akşam için uyduruk ve basit bi yemek tarifi bekliyorum

sadece bağırıyo canım sonrasında nefes alamadığı için çok öksürüyo..biz ilgilenmeyincede aynıı ilgilenincede aynı..suratımıza odaklanıyo bağırmaya başlıyo..odayı terk etmeyi hiç düşünmedik canım bi daha ki sefere onu deneyelim..biz odadan çıkarsak suratına bakıp bağırıcak kimseyi bulamaz belki:)
acaba bi şey anlatmak istiyoda anlayamıyomuyuz diye düşünüyorum ama susturabilmek adına yapmadığımızda kalmadıçok şükür bu gün bağırmadı hiç
Kayra nın ateşinin düşmesine sevindim öptüm pamuk yanaklarından

O zmn ne duruyorsun tatlı cadı tekrar yaşamaya değer bi heyecan kesinlikle hem sabırsızım hem doyamıyorum şu anlara yinede bebeğimi kucağımda görmeyi tercih ederim tüm bu olanlara

kesinlikle tekrar yaşamaya değer..oğluma kıyamıyorum canım yaa..tam bi şeyleri öğrenme zamanında yeni bi kardeş sonra onunla çok fazla ilgilenemem üzülürüm kuzuma..
hamilelik,doğum ve kucağında bir melek her anı çok özel canım

naihancım seni alıntı yapmamışım ekleyim hemen..bi kaç siteden baktım bebeği 8-9 aylık olup bağıran anneler okudum..cevap verende yine anneler olmuş konuşamadığı derdini anlatamadığı için bağırıyor diyenler olmuş..
çocuk gelişimi sitesinde de.. Bebeklik çağında öfke ve saldırganlık tepkisi çocuğun bir kimse ya da olay tarafından engellenmesinden doğar. Bu engeller en belirgin şekilde şu alanlarda ortaya çıkar; yemek yeme, temizlik, tuvalet eğitimi, uyku, oyundan alı konma. Bu tür engellere karşı bebeğin ilk tepkisi, hedefi belli olmayan bir ağlama ve çırpınmadır. Giderek çevresinin ödüllendirdiği yönde davranışını belirler, bağırma, tepinme, inatla nefes tutup çevresini korkutma gibi yöntemler bulur..diye yazıyo..bizimkide bağırıyo ve nefes almıyo
birde bebek gelişim evrelerinde,9-12 ay arası bağırark dikkat çeker diye yazıyo..

Son düzenleme:

kızlar ya ben cok güldügüm esprileri elli kez okuyup gülüyorum normalmi bu şimdi annezeynepcim külotlu corabı elli kez okurum

8.ayda 8.800grdı canım

hamarat mayıs anneleri akşama ne yemek yaptınız?ya da ne yapıcaksınız?akşam için uyduruk ve basit bi yemek tarifi bekliyorum

Akşama yemeğim; biber dolması,,domates çorbası,,z.yaglı pırasa(çorba hariç dün geceden yaptım)
Basit yemek önerim: *kıymalı makarna*garnitürlü pilav&hazır(köfte/tavuk) *patatesli yumurta* fırın poşetinde haşlanmış sebze&et
aklıma bunlar geldi canım

sabahkahvaltı üç saat sonra emiyo sonra üçsaat sonra bişi yediriyorumsonra üç ssat geçiyo emiyo.bu şekildeiyi midir

bebeğin acıkma sıklığıyla ilgili aslında. ben (haftaiçi annem) 2 saatte bir birşey yediriyorum. sabah öğlen akşam ve gece emziriyorum. bunların arasında süt+bebe bisküvisi, çorba veya haşlanmıi tavuğu serpiştiriyorum. kilosunun az olup olmadığına ise doktorun verdiği (yada internette çok kolay bulunabilen) boy-ay-kilo cetvelleriyle karar veriyorum. kilosu kendi ayının ortalaması ama boyu 9 aylık bebeğin üst sınırında veya 1 yaş bebeğin ortalamasındaysa "nası yanee" diyorum :)

geçmiş olsun dilekleriniz için çok sağolun. yaz gelince kurtulmuş olucaz inşallah geçmiş olsunlardan:)) ya forumda hiç 19 mayıs doğumlu bebiş yok bizden başka. bende güzel bir tarih olduğu için çok doğum olmuştur diye düşünmüştüm. 19 mayısın 2 özelliği var benim için. biri gençlik bayramı diğeri de 19.05 yazıldığında 1905 galatasarayımın kuruluş tarihi oluyor:) ben doğumdayken çok yakın fanatik fenerli bir erkek arkadaşım gelmiş helal olsun valla zeynoya çocuğu doğuştan gs li yaptı demiş. tabi benim kocaya inme iniyormuş o sırada. doğumdan çıktım babam gelip söyleyince fark ettim yoksa hiç öyle düşünmemiştim. kocam tutturdu 2.yi 19.03 de doğuracağım şekilde ayaralayacakmış(rüyasında görür:))
fırtına var diye sağlık ocağına ptesi gideyim diye düşünürken komşumun kocası erken gelince çocuğunu ona bırakıp tetanoz aşısı vurulmaya gidicekmiş arabayla bizide aldı. hastalığına ve iştahsızlığına rağmen iyi kilo almış ece beni mahçup etti. ebe ve komşum tam dayaklıksın dediler:)) boyunu ölçmeye yatırınca hanfendi bi gücendi bi ağlamak ölçemedik tabi. ikimizede tarhana yapayım alışverişe yarın giderim artık. bu arada ayda 6 kilo verdim kızlar:)) ama tabi heryerim pörsüyor spor yapıp sıkılaşamadığım için ne yapıcamki(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…