2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canım kendi yaptığım tarifi yazıyorum
1 su bard ılık süt
1su bard ılık su
1 su bard yağ
1 yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bard şeker
Alabildiği kadar un(biraz yumuşak bi hamur olması lazım)
Mayanın üzerine ılık su ve sütü ekleyip erit sonra malzemelerin hepsini karıştır ve yoğur yarım saat kadar beklet mayalansın..sonrasında şekil ver ve içerisine malzemeni koyarak kapat..yarım saatte tepside beklet üzerine yumurta sarısı sür..hopppp fırına

ilkimcim beste sıralamaya başlamış afferim kızıma benim..sanada kolay gelsin tatlım dikkat et ilk başlarda bilemeyip düşüyorlar..öptüm güzel prensesimi

Maşallah Besteyeeee
Aferim kuzuma kalkmayan totoyu kaldırmış
Darısı totosunu kaldıramayanların başına
Teşekkür ederim canlar öpüldünüz
Canım ben hiç vermedim cevabı merak ettim doğrusu bir de ben deneyeyim meyve sevmeyen kızıma. Zeyno da inşallah iştaha gelir bir an önce annesi.

Canım ben daha önce hiç poğaça yapmadım yoksa hemencecik yazardım sorry

Ooo Ceren zenginmis borc istesem verirmiydi acep bu aralar sikisigimda..
Annesi sakin kizcenin parasina el koyma hi..sen kesin cepe atmissindir parayi :))

ceren çok cimridir teyzesi:)asla vermezzz..kumbarası agzına kadar dolu bisiklet alacak biriktiriyo..
bazen kagıt paraları bana veriyo annecim sakla diyo..
bende saklıyorum ama bazen içinden aldıgımda oluyo:18:
o 5 lirayıda tabikide cebe attımşekerim..benden kaçmaz

Canım zaten yumuşak olduğu için ben çatalla eziyorum üzerine muhallebiyi boşaltıyorum pişirmiyorum yanii
Zeynep ada da Tarık Buğra gibiymiş bizimkide 3.ayında bırakmaya kalktı o zamandan beri çabalıyorum
Daha bi kaç hafta öncesine kadar gündüz emmiyo diye geceleri oturup emziriyodum gözlerimin altı çöktü mosmor
Bırakır artık sadece geceleri emer diye düşündüğüm bi vakit emmeye başladı çok şükür
İnş zeynepada da başlar emmeye canım..gece uyurken sık sık emzir diycem ama çalışıyorsun Allah yardımcın olsun
Kız çocukları zaten babacı oluyorlar canım seni sevmediğinden değildir öyle düşünme
Seni bi süre göremesin o zaman başlar yaygaraya:)
Hadi senin ki kızda babacı...benimkine ne oluyo
Babası varken suratıma bakmaz,kucağıma gelmez,kucağımdayken bile hayranlıkla babasını izler

Sevmez olur mu hiç annesi dediğin gibi belki zorladığın için gelmek istemiyor olabilir.
Canım bence yemek konusunda çok ısrarcı olma(biliyorum gerçekten zor ama) ileride hiçbir şey yemeyen bir çocuk olabilir ve telafisi daha zor olur. Benim kızım da meyve yemiyor ve çok iştahlı bir çocuk da değil bakıyorum ağzını açmıyor ben de kaldırıyorum tabağı evet üzülüyorum ama vicdanen de rahatım; çünkü her yolu deniyorum.

Bu saat oldu bizim sıpa hala uyumadı..
Yatakta hadadada diye şarkılar söylüyor
Öylede bi yayılmış ki çapraz bi şekilde ayak karyolasının korkuluğunda
Ayağıyla korkuluğa vurarak tempo tutuyo
Tam bi ergen havalarında
Oğluma nazar değdirdilerrrr

Cnm ben simdi cumartesi aksamindan yapsam pazara taze kalirmi, birde benim maya toz maya , bir kutunun icinde paketler seklinde bunlardan bir paket koysam kafi gelirmi,
Aldin basina dert gordunmu :)), yardim ediyim dedin elini verdin simdi kolun gidicek :))
Birde mahlep koysam az guzel olurmu sence..aha simdi kendimi yiyecem, bu kadarda acemilik olurmu ehehueheuh

Canım ben hiç beklemedim yaptıktan sonra:44:
Ama yapıp pişirip dondurucuya koymuştum misafirlerim gelince dondurucudan çıkarıp ısıtmıştım yeni yapılmış gibi olmuştu
Toz maya dediğin instant maya mı canım?eğer öyleyse 1 paket yeter
Mahlepte içine hiç eklemedim canım sen 1 tatlı kaşığıda mahlep koy içinde kalmasın güzel olur bence

Teşekkür ederim canlar öpüldünüz

Canım ben daha önce hiç poğaça yapmadım yoksa hemencecik yazardım sorry

Caninsagolsun cnm, simdi beraberce ogrenmis oluruz, ben bazen burda yazilan tarifleri el altinda defterim var ona yaziyorum,.cok hamarat hatunlar var burda kacirmam asla :))

Koyum dimi..gercekten icimde kalir, tr den ne buyuk heveslerle aldim getirdim, gorende evde her hafta pasta corek pisiyor sanir..birde bulabilmek icin tum marketi alt ust etmistim hatta bulamadim tum market calisanlari ile mahlep aradik ehueheu yani o kadar cok istiyorum denemek, toz mayada evt dediginden cnm tam isabet

Bence önce bi sade ver. Benim kuz sade cok sevdi meyve yemeyen kuzu meyve yemeye basladı sevmezse tatlandırıp verirsin mesela muzla karıstırıp???

tamam cnm önce sade deneyeyim..inş yer..çok sağol hayatım..

teşekkürler tatlım cadım..pişirmememe gerek yok yani anladım..
kızlar valla iyiki varsınız..birbirimizin doktoru olduk valla..

bu bebişleri 9 ay karnımızda taşıyalım..emzirelim yedirelim altlarını temızleyelım yanı herseylerini biz yapalım ama onlar gitsin babacı olsunlar...haksızlık bu ama yaa..
cnm tarık buğraya şifa olsun içtiği sütler dahada çok emsin sömürsün memelerini..bizimkide inş hastalığı geçince emmeye başlar inş ama pek ümidim yok..napalım artık içtiği kadar..vijdanım rahat çünkü elimden geleni yapıyorum en azından..

cnm ısrarcı olmayım diyorum ama aç olduğunu biliyorum..içim el vermiyor..bugün 3:30 da annem biraz devam sütüne bebe büskivisi ezip yedirmiş..6da ben geldim emmedi, 8 de biz yemek yerken sölemesi ayıp köfte patates yemeği vardı vermek sitedim ama yine yememek için ağladı..makarna yaptım yesin diye yok istemedi..saat 9 da 100 cc muhallebi yaptım ağlaya ağlaya yarısını yedi uyudu..
yani 3:30 dan 9 a kadar acıkmazmı nasıl zorlamıyım ki...ee böle zorlayıncada benden kaçıyor işte napcamı bilmiyorum..

cnm benim çok güzel bir tarifim vardı çok basit ve hafif oluyor soğuyuncada kıyıl kıyıl oluyor ama defterimi bulamıyorum..aklımdada hiç tutamıyorum..ama aramaya devam ediyorum olmadı sabah ablamdan alır yazarım hemn sana..

Ekle canım ekle taaa burdan oraya taşımışsın
Hamurun kulak memesinden daha yumuşak olucak canım inş güzel olur

Kuzumun ateşi yükseliyo daha yarım saat önce hiç bi şeyi yoktu şimdi ateşi 37.5 inş hasta olmaz

Cok komikmis ama, filimmis resmen benim discide kulaklari cinlasin dis oyarken kotu sesi ile Turk sanat muziginden agir besteleri soyler, kacmak icten degil..
Seninkini tutmam ama ben feministtir dedin ya , bak bu hosuma gitti, benim su koca benim resmen feminist yaptida

Tamam cnm butun tariflere acigim, esmer kumral farketmez :)) yumusak olmasi tercihim birde benim gibi tembeller icin uzun sureli kullanabilirligi olmasi cok onemli..

Tarik Bugra mi ateslendi, cnm 37.5 birsey yapmak icin erken ama istersen calpol varsa bir olcek ver istersen,kiyamam ona yaa,yatakta tepinmek demek ates yapti yaramaza

Canim cok guzel oluyor denemelisin
Ayyy sevinmistim bende yaaa tarifin oldugu sayfayi kopy yaptim ulennnn dedim goruyon mu resimde kopyalaniyormus ipad denta i olmamis neyse tarif yaziyorum bacim
250 gr tereyagi
2 yumurta ama birinin sarisi ustune surulecek
1 tk tuz
1 tk seker
1 kahve fincani ilik sut
1 adet maya
Un
Yumusak kivamli ele yapisan cinsten bir hamur yapilirrr veee dinlendirilir eger acele ise firinda mayalayabilirsin sonra sekil ver ve ustune yumurta sarisini sur sonra cizikler at ve firina sur sonra afiyetke yeee pazilarini kucuk tutarsan daha guzel olur deli gibi kabariyor cunku firinda mayalayacaksan 20 dk 50/70 derece firinda mayala pisirirken 180 e al tereyagli oldugu icin kipir kipir oluyor cok guzel ve kolay afiyet olsun sekerim

Son düzenleme:
Kuzumun ateşi yükseliyo daha yarım saat önce hiç bi şeyi yoktu şimdi ateşi 37.5 inş hasta olmaz

hay allah ya..inş hastalanmaz cnm..ama sen yinede hemen calpol ver meleğimin dediği gibi..acildeki doktor bize 37.5 geçtiğinde düşürmek gerek demişti...

Sagol cnm bende bir onceki mesajda acaba Tatlicadininkini mi soylemek istedi diye dusunmustum.. bakalim deneyelim nasil olcak, ben iki gun boyunca deneme yapayim en iyisi hangisi tutarsa, sonra koyarim buzlara cikarir cikarir kemiririz guzel olur,,

Kizlar biz guya bugun kalkip uzun zamandir gidemedigimiz bir teyzemiz var Mahir in onu ziyaret edicektik, ama ne yazikki kar bizi eve hapis etti...bende sabah bir resim cekip bu gunu anilastiriyim dedim..sizede gostermek istedim, ama gulme yok cunku burda bu kar bile cok buyuk olay normalde pek kar yagmaz yagsada tutmaz ..ulee

gonderdiniz ordan kari buralarada,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…