Ne yapayım mutlu anne kendi topiğimde hayat yok siz çok samimisiniz ve sizden öğreneceğim çok şey olduğuna inanıyorum.Kopamıyorum bu topikten.Ayrıca kızımız çok iyi maşşallah yalnız gece hiç uyuyamadım bel ağrılarım yüzünden sağa sola rahat harekette edemiyorum rahatsız edeceğim bebişimi diye eşimde benle nöbet tuttu biraz ovaladı falan ama yok hala ağrıyor.Normal değil mi?
sürekli duyarım ama ne kendisini görmüşlüğüm vardır ne de kullanmışlığım? bu fitil dediğiniz şey nedir Allah akşına? yenir mi içilir mi?
Normal canım gayet normalBünyeden bünyeye değişiyor biliyorsun,bazı arkadaşların hiçbiryeri ağrımadı ama bazılarımız da ağrıdan,ödemden yerinde duramadı hamilelikte.Sen kendini çok yorma yinede,dik oturmaya çalış ki bebişte rahat etsin,çalışırken de ayağının altına tabure koy mutlaka!
Sana naçizhane fikirler sunayım,bunları kendim hamileliğimin son zamanlarında yaptım,,lohusalık da da gelenlere şerbet eşliğinde ikram edildi,tabi kalan son 2 olduğu için kırıldı,,hatıra saklıyorumEki Görüntüle 611682
multitabs nedir? supravit nedir? peditus nedir? Allah'ım bunlar da ne? bebeklerin girdiği bir Tıpta Uzmanlık Sınavı felan mı :) pedi TUS dimi :) bu arada bebekleri her ay mı kontrole götürüyorsunuz? buna gerçekten gerek varmıymış? eşimle sadece hasta olursa götürecektik. arkadaşların ve doktorun ısrarıyla 3 ayda bir götürüyoruz. o da, nasıl olsa kafatasında anomali yüzünden beyin cerrahiye götürdüğümüz için. geçerken baktırıverelim diye. tabi eşim doktor olup da arkadaş grubu olarak ilaç düşmanı olduğumuz için de olmuş olabilir. sloganımız: bebeklerde olur böyle şeyler, iyileşirler. hem de kafiyeli :)Günaydın kızlaaaarrr
Doktordan geldik yeni.Kuzum hafif bir grip geçiriyormuş.Önceki tahlil sonucuna bakarak antibiyotiğe gerek yok dedi.
Sadece peditus ile bir burun spreyi verdi ama ben almadım
İLACA HAYIR !
Doğal yollarla iyileşmeye devam.Sadece gerektiğinde ateş düşürücü vereceğim.
Kilomuz 8800 boyumuz 71 cm olmuş.İki farklı doktora gidince ölçümlerde değişiyor ama en güvenli bu doktordaki tartımız.Çünkü hep burda tartıldık.1.5 ay önce 8100 imiş.700 gr almış olması çok iyi dedi
Ek gıdayı artık bizim yediğimiz gibi çeşitli yiyecek.Makarna-pilav-köfte ara ara teklif etmeye devam.
Kan ilacını normalde 1 yaşında tahlil yapıp kesiyorlarmış ama eymenin sonucunu görünce hemen kesebilirsin kan ilacını,değerler çok güzel olduğu için gerek yok dedi.Çorbalarına et ilave etmek yeterli imiş.
Pütürlü gıda yemek için zorlamamam gerektiğini,bazı bebeklerin pütüre alışmasının zaman aldığını,kimisinin 6 aylıkken öğrendiğini kimisinin ise 3 yaşında öğrendiği söyledi.Sadece ara ara teklif etmem yeterli imiş.Stres yok yani
Şuan kalabalıkta çok güzel besleniyor.Akşam 7de yatırdığımda babam kızıyordu sevemiyorum diye,şimdi saat 9a kadar oynuyorlar ,sabah 7-8e kadar uyuyor.
Tam kafayı sıyırmak üzereyken çok iyi geldi bu tatil
Uçak yolculuğumuz için ise inişte ve kalkışta sıvı bir şeyler içirmeye çalışmak kulaktaki basıncı azaltırmış.
İştahsız olduğu için multivitamine devam etmemizi istedi.Yani bebeği iyi beslenenler sadece d-vit kullanmanız yeterli
Biz vitamin olarak multitabs kullanıyorduk,şimdi supravite geçtik.
Sürekli tıkanan burnunun allerjik olup olmadığını sordum.Bu yaşta allerjilerin henüz belli olmadğını,sadece üst burun kemiğinin biraz dar olması sebebi ile sık tıkandığını söyledi.Serum fizyolojik ile düzenli açmaya devam yani.
Bizden haberler bu kadar teyzeleeer.
Bunlar çok şirin görünüyorlarr, harika.ŞEker hamuruyla yaptın değil mi mutlu anne .Emeğine sağlık, ben bebek şekeri yapmayı planlıyordum keçeyle ama fikir mi değiştirsem.
Evet canım hazır şeker hamurunu merdaneyle açıp yapıyorsun üstünü,,altına da basit bir tarçınlı kurabiye yapıp balla yapıştırdım.kurdeleyi poşeti hazır alıp bağladım işte..Ben sana diğer yaptıklarımı da resim çeker yollarım,,temam kelebekti doğumda..herşeyi kelebekli yaptım,,evimize bahar geldi,,
Kağıt çantalar(minik) aldım,,üzerime kızımın adını yazdırdım,kelebekli süsleri silikonla yapıştırdım,içine el havlusu(mutfak havlusu) nakış yaptırdım( ismini),mevlutte onları dağıttım,birde küçük saten kutulara 2-3 ad.renkli bebek şekeri koydum üzerlerine silikonla minik kelebekler yapıştırm yine.Konsept olarak çok hoştu,,evimize kelebeklerle birlikte bahar bebeğimiz geldi konduakşam resim çekip yarın eklerim sana fikir olur canım.Doğumda da arı mayalı çubuklu magnet vermiştim ben çikolatayla birlikte..birde çikolata...Nerde yaşıyorsun bilemedim ama ben bütün süsleri eminönünden aldım,,havlular da dahil çok para vermedim ama güzel bir hatıra verdim diye düşünüyorum sevdiklerime
Mutlu anne sen bi harikasın sizden öğreneceklerim var derken haksız değilmişim.Bütün fotoları istiyorum.Ama telaşlandım şimdi bütün bunları hazırlamak için çok mu geç kaldım acaba.Ayrıca Hatay' dayım.Burda da uzun çarşıda bahar ticaret var zannediyorum ordan temin edebilirim.Sadece planlanmış şeyler vardı, hayata hiçbirini geçirememiştim birden bire istek arzu geldi bana şimdi hemen herşeyi halletmek istiyorum.
Ayyy canım benimBunlar çok güzel şeyler eğer istekliysen,,hiçbirşey için geç değil,kimilerine göre abartılı bile gelebilir ama ben seviyorum böyle şeyleri,hatta bir tema bulup herşeyi aynı tatta hazırlamak da çok hoş oluyor,kapı süsüm bile kelebekliydi bu arada eltimi aradım az sonra yollıcak fotoları bana sana eklicem hemen orada olsam sana yardıma bile gelirdim çok keyifli şeyler bunlar,,bu arada annezeynonun topları da çok hoş
Kendime hemen bi tema oluşturmam lazım.Birde liste yapayım bugün işim bu olsun.Mutlu anne heyecanıma heyecan kattın çok teşekkür ederim.Ne kadar boş yaşadığımı farkettim bi anda.
Mutluanne bugune dek hep baybar yapiyordu kapida vedalasiyorduk alissin ilerde sorun yasamayalim diye ilk defa agladi kucuk erkegim
Gizlice cikmayi istemiyordum ortadan kaybolmus birakip gitmis hissi vermemek icin ama boyle aglamasina asla dayanamam
Bugun 9aylik olduk sanki hakkini vermek ister gibi koltuklara tirmaniyor pitipiti bir emekliyor gormek imkansiz
Annesi dis bugdayi icin debelenirken dogumgunune az kaldi :)
Dogumgununde ne alicam ben bu bidiga ya:26:
Teşekkür ederiz hayatım. Sen de ne güzel dökmüşsün kurtlarını, atmışsın göbecikleri.. ya yanında annesi olanları kıskanıyorum valla çok şanslısınız. Allah şansınızı daim etsin.
Bu arada mira nasıl gece uyudu mu canım?
Kız ne boş yaşamasıSen karnında can taşıyosun Bu kadar dolu bir yaşam olabilir mi?
Resimleri ekliyorum canım,,eltim biraz salaş yollamış ama bişey de diyemedimFikir olsun sana diye...
Süslerimizi görebilirsinBu arada hamiş bi arkadaşımıza yeni temamız gül(hep gülen bir bebek olsun dedik),,harika şeyler çıkartıyoruz,,onunda resmini yollarım oluşunca..sevgiler...Eki Görüntüle 611736 Eki Görüntüle 611737 Eki Görüntüle 611738 Eki Görüntüle 611739 Eki Görüntüle 611740 Eki Görüntüle 611741
Allah' ım bunlar çok tatlı ne kadar güzeller ne kadar kıymetli emek verilmiş şeyler Mira çok şanslı böyle bi anneye sahip olduğu için .Peki bu havlu ve poşetteki işlemeleri nasıl yaptırıcam ben hatayda
Burda fason nakışçılar var,,eminim orada da vardır,,google dan bi sor istersen tanıdıklara falan da sorabilirsin bilen vardır belki,hatta terziye de sor,ben tanesini 0,02TL'ye yaptırmıştım,,havluları da 100ad.aldım, tanesi 80kuruşa geldi.poşetleri de aynı yerde bastırdım ama sticker'a çıkış alıp poşetlere yapıştırılabilirHamilesin,şans senden yana olur merak etme Beğendiğine sevindim canım
İnşallah öyle olur mutlu anne çünkü çok fazla vaktim yok çünkü sadece cumartesileri faaliyet gösterebilirim hafta iç hep işyerindeyim çıktığımda da çok geç oluyor.öğleden sonra çalışmalara başlayayım tema alınacaklar listesi nakışçı arayışı çok yoğunum artıkGönül' üme kavuşmamı hızlandıracak bu uğraşlar.Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağım inşallah.Mutlu anne sen bir meleksin
Bu guzellikleri atlatmış bir anneyim sadeceBizim forumdaki bütün arkadaşlar,sana bu yardımları yapmaya hazırlardır,herkesin güzel güzel fikrleri vardır
canımPaylaşmak zaten çok güzel bir haz,bende mutlu oldum sayende,sen bize aklına takılan şeyleri sor,herkes gönül rahatlığıyla cevaplar burada
Herşey istediğin gibi olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?