2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Allah razı olsun canım,,güzel sözlerin için çook teşekkürler,,,sakındıkça çöp batıyor ona üzülüyorum..
Şurda okuduklarımdan yola çıkarak ve adım gibi emin olarak söylüyorum,,sen hamişsin
Hamilenin duası kabul olur derler bizde,,sen bizim bebişlere de bi dua etsen canım,,hasta bebişlerimiz için dua rica ediyorum senden,,
başta kızım olmak üzere uyku düzensizliği olan bebişlerimiz için de..Rabbim sana uyumlu,huzurlu mutlu bir bebe nasip etsin inşallah

Bütün mayıs 2012 anneleri ve güzel bebeklerine yürekten atfediyorum.

“Üîzüke bi kelimâti’llahi-t-tâmmeti min külli şeytanin ve hâmmetin ve min külli aynin Lâmmetin.”

ANLAMI:"Allah sizi; şeytanların,zehirli mahlukların ve nazarı değen gözlerin şerrinden,eksiksiz kelamının yüzü suyu hürmetine korusun."

AMİİNNNN.ALLAH SENDEN RAZI OLSUN CANIM,,
Bende bu resmi sana armağan ediyorum

kitap tavsiyesi için çok teşekkür ederim. nefes egzersizleri konusunda ben de çekingenim aslında zaten pek bişi de bulamadım ortalıkta. ben daha çok kendim istiorum o egzersizleri, dvd lere bakabilirim o halde, sağol.

MUTLU ANNE günaydın tatlım dün aradım 1000 tane basılıyomuş 85 liraymış 10 tane de bassalar fiyat değişmezmiş sinir oldum. Başka yerlere sorucam bakalım.

1000 tane mi Matbaa mantığı,sürümden kazanıyorlar,sen araştır bakalım canım,,eminin gönlüne göre bişey bulacaksın
Bende yapıcam d.günümüze inşallah

Allah sizdende razı olsun inşallah.Çok beğendim bunu ben yaa mutlaka kullanmalıyım magnet olarak mı kullanayım acaba , fikrin nedir mutlu anne.

Hediyedir satılmaz deermişimm Ben onu öylesine sana hediye yaptım canım,,ne istersen olur Magnette güzel olur,doğumda hatıra olur gelenlere,,yada mevlutte..sticker cikisi alıp da kullabilirsin..Sen bebişin için en güzelini düşünürsün zaten

Tekrar teşekkür ederim mutlu anne emeğine sağlık.Ben biraz daha araştırma yapayım bakalım insanlar neler yapıyor bebekleri için

kızlar selam, ben de bir mayıs annesiyim ve işten güçten fırsat buldukça sizin deneyimlerinizden faylanmaya çalışıyorum, size bir sormak istiyorum hugg..s gold marka bebek bezinin 4+ bedenini ara tara bulamadım internetten baktım bu beden yokmuş galiba, başka da organik pamuklu bebek bezi tavsiyesi olan var mı acaba ya da kullanan

Canım markafoni'de Deno Kids çocuk kıyafetlerinde çıtçıtlı gömleklerden var bi bak istersen.

selam arkadaşlar beni hatırlayan var mı bilmiyorum ama ara sıra yazabiliyorum.
Oğlum 8,5 aylık olmak üzere boyu 66 cm kilosu 8200 gr doktorumuz boyu kısa diyor
**halaa dişimiz çıkmadı
**yere tam basmıyor biraz basınca çöküyor
**bir aydır asker gibi sürünerek her yere gidiyor fakat dizleriyle emeklemiyor
***baba dede vs bişey demiyor
**eline verdiğim yiyeceği ağzına götürmüyor elinde oynuyor.
sizleri okuyunca acaba beslenmesi yetersizmi diyorum maşallah bebeişlerinize adım atan bile var.
boy uzaması ,kemik gelişimi için neler verebilirim.bir hafatalık neler yediriyorsunuz paylaşabilirmisiniz?cevaplarınızı bekliyorum.

Canım bende eklediğin siteyi inceleyeceğim şimdi,,küçük prens kitabını bize üniversite çözümletmişti hocamız
Çocuklar için hikaye kitabı diyince dişle ilgili olanlar geldi aklıma,,hani konuya daha uygun Tabi ben yine fikrimi beyan etmeden duramadım,yanlış anlamayacağını biliyorum çünkü
Bide resim buldum öpüyorum çok

Son düzenleme:

genetik olamaz mı senin ve eşinin boyu nasıl?

adım atanlar var ama hala yerinden kıpırdamayanlar da var cnm
öncelikle endişelenmeden bebişinni keyfini çıkarmanı tavsiye ederim

hiç unutmam azarece ecenin sıralama emekleme videolarını yayınladığında gözümü ömere dikmiştim
bizimki oturduğu yerde bile sağa sola devriliyordu o dönemde
sonra Rabbim ol dedi ve 2 gün içinde ayağa kalktı
hiçbir girişimi yokken bir gün bir baktık kaşıkla kendini besliyor
yani vakti saati gelmeden olmuyor canım

boy uzaması için verilebilecek birşey olduğunu düşünmüyorum ama sağlıklı kemikler için bol bol kalsiyum takviye etmeye çalış
hergün yogurt yiyoruz biz
haftada 1 kez de balkabağı çorbası
resmi çok şeker görünüyor annesi yüklenme bıdığımıza vakti gelince ehrbirşeyi yapacaktır

tatlım çocuklara derken benim ve eşimin ortaokulda yeğenlerimiz var onları düşünmüştüm aslında. yanlış yazmışım galiba. küçük prensi çocuklar ayrı gençler ayrı yetişkinler ayrı yorumluyor bence. vereceğim çocukların ve ailelerinin hatıra değeri göstereceğini bildiğimden ilerde de okurlar diye düşündüm. bir de ben Ömer'e çok okuydum o kitabı. anlattım. küçük prensim diye sevdim.. ama şimdi acaba doğumgününe mi ertelesem diye düşünmüyor değilim.
:26:
dişle ilgili bir kitap verebilirim ya da ya da ya da kendim yapabilirim!! Allahımm yine bir iş çıktı başıma!
diş şeklinde sayfaları olur. Ömer diş çıkarıyor olur adı da!! ya daa AZILI DİŞ! hemen hikaye yazmam lazııımm

parlakfikirlerannesi teşekkür ederim ): ben hikaye yazmaya gidiyorum ama benim gibi uyuz bir başak burcundan çok atraksiyon çıkmaz çocuklar sıkılır haydi bakalım ya bismillah!! (bugün işlerim hafif mi ne!)

Küçük prens dedinya benimde aklıma direk doğumgünü gelmişti zaten
Sana Azılı Diş Hikayende başarılar arkadaşım Bende uykusuz küçük prenses diye kitap yapıcam,,3ciltlik ansiklobedi bile olabilir

yazdıklarınız endişe verici değil. zira bebekler arasında diş çıkarma, emekleme ve hece söyleme zamanı çok farklılık arzediyor. endişelenmeyin. benim bebeğimin:

- dişi çıkmadı

- yere çok nadir tam basıyor, parmak uçlarını basıyor. ama günde 1-2 dakikalık durmalar iyi birer alıştırma olur. sabah öğle akşam 1-2 dakika kollarının altında tutup ayaklarını bastırmaya çalışın. ancak böyle bacakları güçlenir. çökmesi, bacaklarının ağırlığa dayanamaması yüzünden çünkü

- emeklemek adına hiçbirşey yapmıyor. endişelenmeyiniz çünkü bazı bebekler hiç emeklemeden, ayakta dura dura yürür. iki yeğenim de öyle yürüdü

- benim bebeğim de dede, eke, aye dışında pek hece söylemiyor. ses çıkarması yeterli aslında. hece söylemesi bazı bebeklerin zaman alır ama ses çıkarıyorsa sorun yoktur.

- ağzına parmağı dışında hiçbirşey götürmüyor. ağzını bulamıyor diye korktuk ama parmağını emince rahatladık. diş kaşıntısını parmaklarıyla gideriyor. elini ağzına götürüp götürmediğine bakınız. ağzını bulamadığı için mi birşey götürmüyor yoksa istemediği için mi, ayırabilirsiniz.

- günlük menüm ise:
sabah 5 te kalkıyor, emziriyorum.
7 gibi kahvaltı yapıyor. 1 yumurta sarısı ve yiyebildiği kadar labne peynir. elma rendeleyip veriyorum bazen
öğleye doğru bebe bisküvisi+beim sütüm
ikindi yiyebildiği kadar çorba ve yoğurt
akşam 5 gibi emziriyorum
yatmadan önce bisküvili süt veya çorbadan hangisini yerse onu veriyorum

yemeklere ölçü koymuyorum, ne kadar yerse o kadar yediriyorum. bazen beni korkutacak kadar yoğurt yerken bazen kahvaltıda az yiyiyor.

erkek bebekler kızlardan daha geç gelişir, bunu da unutmayın :)

sağol plannercım yeni gördüm dün çok yoğun bir gündü de
süt sağmaya gitmeden hızlıca yazayım dedim
peynir konusunda yanlış bilgi vermek istemiyorum doktorumuz evde yapma dedi nette araştırırken kaynatılmamış çiğ sütten yapılırsa zararlı yazıyor
gıda mühendisi arkadaşlar okuyorsa onlar da yazsın ben de bursadaki gıda müh odasına sordum ara ara araştırıyorum
süt sağma zamanııı

anamm hepsi büyük harf olmuş kusura bakmayın!!

kk yöneticilerine sesleniyorum son damlasına kadar süt sağan ifade istiyorummmm

yazdığım menu geneldi. bazen menemen veya bizim yediğimiz yemekleri çatalla ezip verdiğim de oluyor. hatta et döner, tavuk döner de yediriyorum. püre püre nereye kadar dimi? eninde sonunda tanışacak Türk tipi beslenmeyle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…