2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba tatlim diger bebeklerle kendi bebegini lutfen kiyaslama hayatim her bebegin kendine munasir gelisim sekli var benim kizim erkencilerden ama onunda eksiklikleri var tabi ki emekleme 6. Ayine girdiginde oda oda geziyordu simdi siraliyor hatta ellerini birakip adim atiyor en fazla attigi adim 4-5 kendi basina mesela ama bu diger bebekler icin aynisi olacak diye bir kaide yok sakin panige kapilma!!!zamanii gelince yapacaktir zaten annesi her sey olmasi gerektigi zamanda olur mesela gecen gun yegenimin videosunu izledim koltuga dayamisim halaa halaaa diyorum oda HAYAAA HAAYYYAAA diye bagiriyordu bana temmuz12 dogumlu nisanda bu hareketi yapmis ama emekleme yokkkk adim atmaaa yokkkkk yani tam 9 aylikken emeklemiyormus onu gordum ama cenesi dusuktu cabuk konustueee simdi benim okis e bakiyorum hani genetik diyoruz ya hic alakasi yok yegenim benim abimin kizi esiminde kuzeninin kizi oluyor:44:birde calisiyormusun bilmiyorum ama evdeysen isi gucu birak ve oglusunla ilgilen bak biyolog arkadasimiz Asya ya adadi kendini yemesini icmesini duzene soktu ve emekliyor siraliyor belki biraz daha fazla ilgiye ihtiyaci vardir oglusunun
biyolog canim giyabinda yazdim ama sen ve Asya cok guzel ornektiniz

dvd'ler de çok pahalıdır şimdi. hele de hamileler için olanı maliyeti ne yükselti,yorsa artık :) internete çok kolay bulabilirsiniz bu tarz dvd'leri. ingilizceniz varsa çooook daha fazla bulabilirsiniz. boşuna para vermeyiniz. bakınız bir dvd parasıyla 5 zıbın alınır. çok mu realist oldu. ayyy ben de hiç heves bırakmadım sizde. aman ben bir gideyim de elimi yüzümü yıkayayım realistlik bulaşıklarından kurtulayım :)

canim yaaa gecen gun kafama takildi okisin disleri cikmadi yaaa:26:acaba anne sutu fazla alamadigindan mi acaba dedim:44:Omer dede dis yok demi?demekki anne sutuyle alakasimi yok ki disler gelmeden yurumeyi soksun istiyorum zaten
zeynepcim canim okis in disi dogum gununden once gelirse dis bugdayini dirpsarda yapalim diyorum herkezi cagirip ama bakalim dogum gununde daha sade olsun istiyorum esimin ailesi benimkiler gibi.....esimin sulalesi cok kalabalik babasi 8 kardes yani dusunseneneyse parlak fikirlerin icin sagol canim

merhabaa:) fıstık anneler ve fıstık ezmesi bebişler:))

beykoz__canım evet çağla kaza kurşunu..korunuyoduk geri çekme yöntemiyle..bende anlamış
degilim nasıl olduhatta adetimden 12 gün geçmişti öyle test yaptım..hiç ihtimal vermiyodum
hamile olduguma

mutluanne__geçmiş olsun tatlım.inşallah ilermeden kesilir..bu kış çok pis ya hiç sevmedim

Kizlar bebeklerin dogumgununu orta yolda bulusmak adina Mayis ortasinda kutlayalim mi?
Mutluannenin fikri cok hosuma gitti
Bir liste yapalim katilmak isteyen girsin sonra da bir cekilis tamamdir
3-3,5ay var daha gerci fazla mi erkenci oldum ne :s

Ben duramadim dis hastanesi aradim disle ilgili cocuk ve yetiskin brosurleri istedim
Gondeririz dediler cok sevindim kutlarken bile ogrenmek lazim di mi rahat durmamak hep kendine is cikarmak fln filan :)

molfix var fena değil. hatta huggies ile molfix'i dönüşümlü kullanıyorum

Kuzum annesutuyle alakasi yok bence ben bil fiil emzirdim hala da emziriyorum ilk 3ay annemin zoruyla birkac kez mama verdim toplamda 2kutu mama tuketmedik ve halka disimiz yok
Yasli dedeler gibi cenesini ittiriyor bir de o dissiz damaklariyla sipa
Ben dis bugdayini evde aileler + sirketin lokalinde arkadaslar seklinde yapacagim
Dogumgununu de ayni sekilde yaparim mevliddeki eski hamami istiyordum ama oraya para vermektense agac fisesi alalim dedik esimle
Fideland idi sanirim
Cesit cesit fideleri suslu paketlerde yolluyorlar

Sen temaya uygun diş doktoru çağırıp ücretsiz muayene de yaptırıcan bu gidişle canım
Ben yazıyı yazdıgımda planner,zada,melegim..(aklımda kalanlar) varız demişlerdi,,ama mayıs ortası geç,,başı daha iyi o kadar beklemeyelim bence,nisanda ortasında da çekelim kuraları hatta kura sonucunu buradan duyururuz,,kim kime çıktıysa anneler de adreslerini birbirlerine özel msj atarlar diye geldi aklıma Kargoyu da isteyen alıcı odemeli gonderir,istemeyen kendi öder???

Son düzenleme:
cerenle aramızdaki kolye sorununu çözdük..nasılmı?

sabah uyandım taktım kolyemi..
kahvaltıdan sonra dedim kiii
''ühü ühüüüüüü''
''anneeee niye aglama numarası yapıyosunnnnnn''
''ceren bu kolye kırılacak çok korkuyorum,saklıyalım mı bunu''
evet saklıyalım annecim,ama üzülme ben sana yine yapacam tamammı''
''tamam annecim''

ya ben bu kızı çok seviyorum ya..nasılda akıllı nasılda anlayışlı..
bugün okula gitmek istedi bende izin verdim..inşallah yine hastalanmaz:18:

annezeynep_canım ceren 4 yaşında sayılır..sadece oyun oynamak için gidiyo.kreş tipi bir yer
seneye anaokuluna gidecek

BEN VARIM BEN VARIM
SEVE SEVE KATILIRIM ÇOK GÜZEL OLUR.
AYRICA CANIM ANNEZEYNEBİM SEN BENİM KIZIMI GÖRDÜNMÜ?

bende varımmmm
nasıl yaparsanız yapın benden farketmez..ne zaman yaparsanızda yapın o da farketmez..
uyumluyumdur uyarım ben size:))
kargo da faretmez..
bana hediye gönderen kendi ödesede olur..
yada
hediye gönderdigim kendi ödesede olur
her durumda varımmm

Ne güzel sana çıkanlar da kendisine hediye alsın uyumlu arkadaşım
Hediyeleşme zamanı gelince bi mesaj yazalım katılanlar "beğensin" sadece,,buradan liste yapıp onay alırız sonrada çekilsin kuralar gelsin-gitsin hediyecikler Mira'ya hediye alacak olan değerli arkadaşım biraz büyük alsın,,büyüyünce de giyer olur mu

sen bana çıkarsan ben kocaman hediyeler gönderirim sana..mira uzun süre giyer
öyle uzun süre giyer ki,artık eskisinde çöpe atıyım sıkıldım diye düşünür durursun..
ama atmaya kıyamassın çünkü hediye atılmaz..

birde ceren sana kolye yapartakmassan üzülür kızar haaaa

Oy oy oy bir endişeli anne daha.Canım benim kızım 3 Mayıs doğumlu,seninkinden daha büyük.boyumuz bu hafta sonu ölçüldü 72cm,kilosu 8400.
-5 tane dişimiz çıktı,doktorumuza göre 12-13 aylıkken en geç çıkarmış genelde ama gelişimi normalse 18 aylıkken çıkan hastası bile varmış
-benim kızım da basamıyor,basınca ayaklarını topluyor hemen. kızımın doktoruna koskoca prof.a göre daha zamanı var bir sıkıntısı yok(ki bu dr 6000 bebek bakmış bugune kadar) ama annanesine göre kızımın bu durumunda bi sıkıntı var,haftaya doktorumuzdan habersiz bi çocuk nöroloğuna gideceğiz sırf ananesinin çenesini kapatmak için.
-kızım sürünemiyor,3.5 aylıkken dönebilen bebek elini tutunca dönmemek için direniyor.(dr a göre bu durum da normalmiş,hiç dönmeyebilir,hiç emeklemeyebilirmiş)doktorun dikkat ettiği bişey var,desteksiz oturabiliyor.
-baba,dede,mama anlamlı bişey söylemiyor ama kendince çok konuşuyor
-kızım eline bişey verince canı isterse ağzına götürüyor,bazen oynuyor,beğenmemişse yere atıp tekrar geri istiyo,kendince oyun uyduruyor.
-Kızıma özel bir beslenme uygulamıyorum,doktorunun dedikklerini uyguluyorum sadece.Yediğimiz yemekleri salçasız ve tuzsuz yapıyorum(gaz yapan yiyecekler vermiyorum).haftada 2 kez balık veriyorum.Peynir olarak doktoru kesinlikle beyaz peynir dedi,akşamdan suya yatırıp sabah kahvaltıda onu veriyorum. Boy kilo genetik,eşim 170,ben 160 ım.İkimizden bi Çağla Şıkel beklemiyorum.Günde 4 öğün beslenme+anne sütü alıyor.

ha birde unutmadan..
bize hediye alacak arkadaş kızım turkuaz mavisinden nefret ediyo tamammı..
kazagımızda çok var zaten alma
benim kot pantolona ihtiyacım var
sen çağlaya biraz büyük al..önce annesi giysin sonrada ceren en sonda çağla

canım bende pastörize olmamış sütten yapılırsa tehlikeli diye okumuştum ama yeni bir bilgi edinirsen paylaş lütfen şekerimmm bol sütlü günlerrr...

evet ben varım canım, mayıs ortasıda olur başındada hiç farketmez ama biri sorumluluk alıp listeyi yapmalı ve kura çekme işini falan tek elden düzenlemek gerek şekerim, ay bana kim çıkcakk acabaaaa, çok heyecanlandım yahuuu süper bir fikir oldu buu

Annem bana bi mont almıştı(daha doğrusu babama almıştı galiba)ortaokulu onunla bitirdim,,liseyi de...
Üniversiteyi kazandım İst.a gelicem(bu arada mont hala bana oluyor) dedi "montunu koy valize"
koydum tabi...derken 2 sene de öyle giydim(mont eskimiyorda,başka montlar aldım eskidi,bu eskimiyor)
Eve çıktım(yurttan),,annem geldi eşyalarımı yerleştiryor,,dedi: montun nerde?bulamadım,"aaaa yurttta kaldı demek" dedim.
Bulamazsın tabi,,yurttaki güvenlik abide annecim,acaba eskidi mi montum şuan nasıl
büyük deyince aklıma hep bu gelir

ya kızlar oğlumun göğüs kısmında,özellikle boyun ve karın bölgesinde kızarıklıklar var....üç,dört gün önce başladı...öncalari azdı noktalar halinde şuan noktalar yoğunlaştı...ve kaşınıyo...aynı anda bez bölgesinde de kızarıklık oldu...pişik şeklinde...krem geçirmedi...odamız sıcak olduğundan isilikten şüphelendik...bi de pişikde olunca...ama geçmiyo...bundan 2 ay öncede daha az aynı şekilde olmuştu...kendiliğinden geçti...bu sefer daha yoğun....aklıma kızamık,alerji ihtimalleri de geliyor...kasabada oturduğumuz için ha deyince doktorada gidilmiyor...yarına randevu aldık geçmeyince artık...oğlumun keyfi yerİnde çok şükür..böylew bişey yaşayan,bir fikri olan var mı...

Canım doktorun evde yapma derken muhtemelen açık süt alıp kaynatıp yaptığını düşünmüştür,pastörize süt alıp evde yapmanın bir sakıncası yok.İyi pastörize edilmemiş sütten yapılırsa brusella olma ihtimali var Allah korusun.
Not:gıda mühendisiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…