2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım çok geçmiş olsun..su çiçegi falan olabilirmi acaba..kaşıntı falan diyince
o aklıma geldi..
biz böyle bir sorunla karşılaşmadık..
en iyi cevabı doktor verecektir sana..çok üzüldüm umarım önemli birşey degildir

kaynatılmamış yada pastörize olmamış sütten yapılan peynirlerde Brucella bulaşma ihtimali var. sütü sağılan hayvanda bu hastalık varsa sütüyle bulaşabiliyor, her sütte olacak diye birşey yok. ayrıca salamura yapmak da mikropları tuzda "yakmak" olduğundan faydalı birşey fekat Brucella salamura yapmakla gitmiyor malesef "ihtimal küçüktür ama mide bulandırır" demişler. yoksa o sinekmiydi? evet sinekti neyse bendeniz güvendiğim bir sütçüden aldığın sütü kaynatıp yoğurdumu da peynirimi de yapıyorum. tuzsuz labne peynirden çoook daha lezettli ve güvenilir oluyor, çünkü satın alınan yoğurt ve peyniri nasıl bir mayadan yaptıklarını kendileri bile sorsanız bilmiyorlardır. fekat salamura yapamıyorsanız peynirinizi en fazla 3-4 gün dayandırabiliyorsunuz. yoğurt ise enfes oluyor. akşama yapayım bari bugün sütçü geldi nasıl olsa

sağol cnm..inşallah ciddi bişey değildir...evden hiç çıkmıyoruz evimize de babamızdan başka gelen yok....bulaşıcı bir hastalık olma ihtimali varmı ki bilemedim...

cnm bende diş şeklinde keçeden magnet yapmak istiyorum.. uzun zamandır araştırıyordum. bgnde sizler bu konudan bahsederken aklıma geldi yine başladım araştırmaya.. bak ne buldum.. yoksa budamı bizim kızımızın
bnm içinde parlak fikirlerinden birşey çıkarsa memnuniyetle kabul ederim şekerim

uğurböcüğüm hoşgeldin cnm nerelerdedin sen yahu özledik...
zaten senle [/B]mybabylove[/B] pek hayırsız çıktınız. ben aramasam hiç arayıp sorduğun yok

Brusella salamura yapılarak önlenebilir, tabiiki bunun bir süresi var.Bu süre yapılan tuzlu suyun konsantrasyonuna göre 1.5-3 ay gibi değişir.Dışarıdan taze peynir almayın denmesinin nedeni de bu yoksa taze peynir dışındaki peynirler olgunlaşması açısından uzun süre salamurada soğuk depolarda bekletilir soframıza gelmeden önce.

chihiro79___verdiginiz önemli bilgi için size teşekkürü bir borç bilirim..
malesef bendeniz kendi evimde peynirimi yapamıyorum ve hazır
labne kullunmak zorunda kalıyorum..
neden labnenin mayası için öyle dediniz merak içindeyim..
acaba bir bilginiz varmı..bendeniz merak içindeyim..

ayrıca evet siinek mide bulandırır ama doğrusu şöyledir
''sinek küçüktür ama mide bulandırır''
saygılar....

Canım ne buldun? görünmüyor da...

Canım büyük geçmiş olsun,,en iyi cevabı dr.unuz verecektir.Biz yaşamadık ama yakın zamanda bir arkadaşımın bebeğinde benzer bişey olmuş(pazar gecesi düğünde anlattı),alerji çıkmış onda,,özellikle turunçgillere alerjisi varmış,portakal suyu fln içince tüm vücudu kabarıyormuş bebişin,umarım geçici bir durumdur sizinki de.

çok ilginç. burdaki arkadaşlar (esasında kocam ve hocam) brucella salamurayla önlenemez demişlerdi de ben de korkmuştum. pisler, kandırmışlar beni dışardan taze peynir almak ise tam dediğiniz gibi çiğ süt ve salamurasızlık yüzünden tehlikeli. yoksa, bazen ank.da fuarlarda kaynatılmış sütten yapılma peynir satılıyor

kızlar keçeden magnet nasıl yapılır diye arıyorum ama karşıma hep örnekler çıkıyor nasıl yapıldığına dair bişey yok..
bana bi yardım edin bildiğiniz link varsa verin lütfen:2:

teşekkür ederm canım

mutlu-anne çok teşekkür ederim bunun senden gelceğini biliyordum harikasın

Canim benim kizimda 9,5 aylik daha yeni basmayi,adim atmayi ögrendi benimki de hala emekleyemiyor sürünüyor

sen yiyecekleri yinede ver eline oynasin oyle oyle ögrenir hep boyle kalacak degller ya

dis cikarmada 2 yasinda tamamlanir her bebege goredegisir benim ablam ilk dişini 3 aylikken cikardi

bunlara fazla takilma gdlişim her bebekte farkli seyrediyo

alerji gibi canım, yüksek ateşi falanda varmı, tabi en iyisi doktora götürmek, allah şifa versin tez zamanda canım

canım sagol bilgi için, sen nasıl yapıyorsun peyniri yada hazır peynirmi veriyorsun? ben günlük organik sütle evde kendim limonla kestirerek yapıyorum peynirini ve yaklaşık 5-6 gün rahat yetiyor bu şekilde, labne yada hazır beyaz peynir hiç kullanmadım acaba biraz değişiklik yapmak gerekiyormu yoksa kendi yaptığım peynire devammı etsem kararsız kalıyorum bazenn:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…