ya kızlar oğlumun göğüs kısmında,özellikle boyun ve karın bölgesinde kızarıklıklar var....üç,dört gün önce başladı...öncalari azdı noktalar halinde şuan noktalar yoğunlaştı...ve kaşınıyo...aynı anda bez bölgesinde de kızarıklık oldu...pişik şeklinde...krem geçirmedi...odamız sıcak olduğundan isilikten şüphelendik...bi de pişikde olunca...ama geçmiyo...bundan 2 ay öncede daha az aynı şekilde olmuştu...kendiliğinden geçti...bu sefer daha yoğun....aklıma kızamık,alerji ihtimalleri de geliyor...kasabada oturduğumuz için ha deyince doktorada gidilmiyor...yarına randevu aldık geçmeyince artık...oğlumun keyfi yerİnde çok şükür..böylew bişey yaşayan,bir fikri olan var mı...
sağol plannercım yeni gördüm dün çok yoğun bir gündü de
süt sağmaya gitmeden hızlıca yazayım dedim
peynir konusunda yanlış bilgi vermek istemiyorum doktorumuz evde yapma dedi nette araştırırken kaynatılmamış çiğ sütten yapılırsa zararlı yazıyor
gıda mühendisi arkadaşlar okuyorsa onlar da yazsın ben de bursadaki gıda müh odasına sordum ara ara araştırıyorum
süt sağma zamanııı
anamm hepsi büyük harf olmuş kusura bakmayın!!
kk yöneticilerine sesleniyorum son damlasına kadar süt sağan ifade istiyorummmm
canım çok geçmiş olsun..su çiçegi falan olabilirmi acaba..kaşıntı falan diyince
o aklıma geldi..
biz böyle bir sorunla karşılaşmadık..
en iyi cevabı doktor verecektir sana..çok üzüldüm umarım önemli birşey degildir
kaynatılmamış yada pastörize olmamış sütten yapılan peynirlerde Brucella bulaşma ihtimali var. sütü sağılan hayvanda bu hastalık varsa sütüyle bulaşabiliyor, her sütte olacak diye birşey yok. ayrıca salamura yapmak da mikropları tuzda "yakmak" olduğundan faydalı birşey fekat Brucella salamura yapmakla gitmiyor malesef"ihtimal küçüktür ama mide bulandırır" demişler. yoksa o sinekmiydi? evet sinekti neyse bendeniz güvendiğim bir sütçüden aldığın sütü kaynatıp yoğurdumu da peynirimi de yapıyorum. tuzsuz labne peynirden çoook daha lezettli ve güvenilir oluyor, çünkü satın alınan yoğurt ve peyniri nasıl bir mayadan yaptıklarını kendileri bile sorsanız bilmiyorlardır. fekat salamura yapamıyorsanız peynirinizi en fazla 3-4 gün dayandırabiliyorsunuz. yoğurt ise enfes oluyor. akşama yapayım bari bugün sütçü geldi nasıl olsa
cnm bende diş şeklinde keçeden magnet yapmak istiyorum.. uzun zamandır araştırıyordum. bgnde sizler bu konudan bahsederken aklıma geldi yine başladım araştırmaya.. bak ne buldum.. yoksa budamı bizim kızımızın
bnm içinde parlak fikirlerinden birşey çıkarsa memnuniyetle kabul ederim şekerim
uğurböcüğüm hoşgeldin cnm nerelerdedin sen yahu özledik...
zaten senle [/B]mybabylove[/B] pek hayırsız çıktınız. ben aramasam hiç arayıp sorduğun yok
ya kızlar oğlumun göğüs kısmında,özellikle boyun ve karın bölgesinde kızarıklıklar var....üç,dört gün önce başladı...öncalari azdı noktalar halinde şuan noktalar yoğunlaştı...ve kaşınıyo...aynı anda bez bölgesinde de kızarıklık oldu...pişik şeklinde...krem geçirmedi...odamız sıcak olduğundan isilikten şüphelendik...bi de pişikde olunca...ama geçmiyo...bundan 2 ay öncede daha az aynı şekilde olmuştu...kendiliğinden geçti...bu sefer daha yoğun....aklıma kızamık,alerji ihtimalleri de geliyor...kasabada oturduğumuz için ha deyince doktorada gidilmiyor...yarına randevu aldık geçmeyince artık...oğlumun keyfi yerİnde çok şükür..böylew bişey yaşayan,bir fikri olan var mı...
Brusella salamura yapılarak önlenebilir, tabiiki bunun bir süresi var.Bu süre yapılan tuzlu suyun konsantrasyonuna göre 1.5-3 ay gibi değişir.Dışarıdan taze peynir almayın denmesinin nedeni de bu yoksa taze peynir dışındaki peynirler olgunlaşması açısından uzun süre salamurada soğuk depolarda bekletilir soframıza gelmeden önce.
kızlar keçeden magnet nasıl yapılır diye arıyorum ama karşıma hep örnekler çıkıyor nasıl yapıldığına dair bişey yok..
bana bi yardım edin bildiğiniz link varsa verin lütfen:2:
selam arkadaşlar beni hatırlayan var mı bilmiyorum ama ara sıra yazabiliyorum.
Oğlum 8,5 aylık olmak üzere boyu 66 cm kilosu 8200 gr doktorumuz boyu kısa diyor
**halaa dişimiz çıkmadı
**yere tam basmıyor biraz basınca çöküyor
**bir aydır asker gibi sürünerek her yere gidiyor fakat dizleriyle emeklemiyor
***baba dede vs bişey demiyor
**eline verdiğim yiyeceği ağzına götürmüyor elinde oynuyor.
sizleri okuyunca acaba beslenmesi yetersizmi diyorum maşallah bebeişlerinize adım atan bile var.
boy uzaması ,kemik gelişimi için neler verebilirim.bir hafatalık neler yediriyorsunuz paylaşabilirmisiniz?cevaplarınızı bekliyorum.
Canım doktorun evde yapma derken muhtemelen açık süt alıp kaynatıp yaptığını düşünmüştür,pastörize süt alıp evde yapmanın bir sakıncası yok.İyi pastörize edilmemiş sütten yapılırsa brusella olma ihtimali var Allah korusun.
Not:gıda mühendisiyim
teşekkür ederm canım
mutlu-anne çok teşekkür ederim bunun senden gelceğini biliyordumharikasın
şekerleerrr hepinize kocaamaannn bir
Neyapıyonuzz bakalımmmmm ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?