2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

30 dakika iş
ne işliyonuz kız kazak falanmı maşallah maşallahhh
ne işmiş o öyle yaaa

Niye kız siz işlemi bitirir bitirmez dusamı kosuyosunuz.. Yatak keyfi denen bişey var :)
Bide ön oynaşmalar var 30 dk az bile bence..

Allahım konustuğumuz şeylere bak.. Töbe töbe

bebeklerin algılarını açık tutmak ve konsantrasyonu arttırmak için yedirilmesi gerekenler (hürriyetten alıntıdır)

balık tüketenlerin genel yetenek testlerinde daha basarılı oldukları bilinmektedir.

badem,fındık,ceviz,fıstık hafıza geliştirmede önemli rol oynar.

yumurta iyi bir protein kaynagı oldugu gibi sarısında bulunan kolinde bellek gelişiminde önemli rol oynamaktadır.

rafine olmayan tahıllar beynin sürekli glukoza gereksinimi vardır.rafine olmayan tahıllardaki lifler vücutta glukozun salınımını düzenler.ilaveten sinir sistemini sağlıklı kılan B vitaminleri içerirler.bulgur,cocuklar için hem besleyici hemde sevdikleri bir tahıl secenegidir. yulafta zengin bir enerji kaynagı olmasının ve bol lif içermesinin yanında sinir sisteminin tam kapasiteyle çalışması için gereken E ve B VİTAMİNİ,potasyum ve çinkodan yana zengindir

çilek,frenk üzümü,yaban mersini böğürtlen bu koyu renkli meyveler yüksek derecede antioksidan içerir..göz diş eti ve genel saglık için gerekli A ve C vitaminden zengindir calısmalar bunların belegi güclendirdigini ortaya koymustur .

baklagiller protein ve kompleks karbonhidrat ve lif deposu olan baklagiller,bol miktarda vitamin ve mineraller içerdiklerinden özellikle öğle yemeğinde yendiklerinde cocugun zihinsel faaliyetlerinin öğleden sonra yüksek düzeyde kalmasına yardımcı olurlar.

renkli sebzeler domates,bal kabagı,havuc,ıspanak beyin hücrelerine güç ve sağlık veren antioksidan kaynaklarıdır.

süt ve yoğurt
süt ürünleri güçlü kemik ve dişler için gerekli D vitamini ile kalsiyum içermelerinin yanı sıra enzimlerin yapımı için gerekli protein,karbonhidrat ve B vitaminleriyle doludur.

et ette bulunan demir cocukların okuldaki enerjilerive konsantrasyonları için genel öneme sahip bir mineraldir.yagsız et,en iyi emilebilir demir kaynaklarından biridir ette ayrıca bellege yardımcı olan çinko ve bazı B vitaminleride bulunur.

bu yazıları hürriyetten yazdım yas vermemiş ama bebek resimlerini görünce yazdım aralarında domates gibi 1yasından sonra kullanılacak besinler var ona göre bebişlerimize veririz yarasın kuzularımıza

Niye kız siz işlemi bitirir bitirmez dusamı kosuyosunuz.. Yatak keyfi denen bişey var :)
Bide ön oynaşmalar var 30 dk az bile bence..

Allahım konustuğumuz şeylere bak.. Töbe töbe

bilmem ki bizimki kabasını alıyo sanki
biraz yalap şap oluyo
malum 2 çocuk var evde..
bundan sonra zaman tutacam 30 dakikayı bulmassa tekrar başlatacam

zaten zeynep adanın ince bir işçilikten geçtigi belli canım

canım inş düşkün olur bende enes ismini cok begenerek koydum 5aylıktan itibaren adıyla karnıma konustum baska isimde yanına bulamadım eşim tek isim diye tutturuncada enes oldu
canım ne güzel olur saskınlıkla sevinç korku gerilim süper adrenalin olur

hay maasallah Alllahım bozmasın cok sevindim benimde balık cekti canım yanında kıvırcık salatası oooo misss
balık olayınıda bende her hafta yapıyım bari cok önemli balık aserdim gııı

slm kizlar omerin yarinki sutunu sagiyorum su an
Esimle de baristik gayet mercimekli bi pazar oldu
Kusken inadimdan acik sacik giyindigimi anlamis oh olsun

Aksam komsuya gittik cnm skildi
Omer bu ara bildigin sarki soyluyor bagirarak dedim
Biz ondan cok seni duyduk dun dedi goz kirparak
Esimle tartismami ima etti cok moralim bozuldu
Bi daha asla malzeme vermem kimseye cok uzuldum

sayfadan son ayrılan bir su döksün ortalıga
malum kaç gündür mercimek,jartiyer,ruj,
ufo..vs hep bu konu
bende uyumayamı gitsem yoksa kronometreyimi çalıştırsam karar veremedim
yolda düşünürüm
iyi geceler herkese

Ayy kiyamam Dogamiza cnm, cok uzuldum gercekten...ins daha kotuye gitmez,rabbim sifa verir hemen toparlanmasini dilerim cani gonulden...

cnm ohh afiyet bal şeker olsun...ellerine sağlık..çok sevindim güzel olmasına..hangi tarifi yaptın şekerim....

Sagol sekerim geldigimde yaparim, senide davet ederim hepberaber yeriz bir guzel..
SekersizYesilcay in tarifini yaptim ama onunda uzerinde biraz oynama yaptim,, isin puf noktasi ne biliyormusun, hamurun civik olmasi..ne kadar hamur civik o kadar yumusak oluyor.

bnmde bgn biraz cnm sıkkın.. kv ile atıştık..hiç alakam suçum olmadığı halde kalbimi çok kırdı.
ne diyim allaha havale ediyorum:26:

Ah bu kv ler yokmu..gul gibi gelinlerini hatta kizlarini nasil uzuyorlar anlamiyorum, siz onlarin pahabicilmez torunlarinin annelerisiniz ve ayrica biricik ogullarininda hayat arkadaslarisiniz, neden bu kirginlar son olmuyor..neyi paylasamazlar, nedir zorlari anlamiyorum cnm..umarim hatasini anlar ve duzelir araniz..

Bir aferinde benden gelsin Ceren e, hep boyle annesini korusun guzel kizimiz. dimi :))
Her firsati degerlendirip gelmende cok taktir verici cnm, iiyi varsin ve allah eksik etmesin basimizdan seni..

slm kzlar oğlum tam 8,5 aylık oldu songünlerdee baya gelişmeler kaydetti artık tutunup kalkıyor kendibaşına çok yaramazlaştı sürekli bilgisayarın kablolarını prizleri takipte birde hızlı emekliyo hiç yalnız bırakamıyorum
gecmiş sayfalarda demir ilacından bahsetmiş arkadaslar ben internette okuduğum bazı yazılarda bazı seri demir ilaçlarının toplatıldığını falan okuyunca bıraktım bayadır vermiyorum zaten yemeklerine kıyma koyuyorum beslenmeside iyi bence gerek yok
bu arada 2 haftadır emzirmeyi bırakmak zorunda kaldım rahatsızlığım nedeniyle ilaç kullanmam gerekti ve malesef emzirmede riskli ilaçlar . bu yüzden mamaya başladık gece yatmadan önce ve gece uyanınca mama veriyorum sma aldım kullanannız var mı memnun musunuz

bende temmuz annesıyım sma kullandım doktorum tavsıye ettı fakat benım bebegım kabul etmedı sma yı . içerık olarak harika bir mamaymıs doktorum soylemişti

Benim poğacalar mı onlar?? Ellerine saglık afiyet olsun

Evt senin cnm, tsk ederim tekrardan gercekten guzel oluyorlarmis..seninde emegine saglik..

Heyy masallah minik tosuncuk, tam sevilmeklik ama ele avuca gelir bir guzel..isir isir yee yani..birde harika olan totisine pat pat yapilir ayy cnm cekti simdi olsada sevsek findigi ...
Umarim gelisimi hep boyle iyi gider..

Ps: Cagla ya ozel slm gonderdim, duydumki ayakta bir iki adim atmis, hadi bakalim bir yuru kizimda gorelim diyor teyzesi..optum onu masallah kuzumuza

Ins bu son darginliginiz olur cnm, allah muhabbetinizi dahada iyi eder..
Komsularda ne merakliymis. isleri gucleri yok milleti mi dinliyorlarmis..
Senin ses te gur mu, bir ara boyle birsey daha olmustu sanki, komsularin esine hep bagirdigini soylemislerdi kv ne ..belki ben yanlis hatirliyorumdur oyle ise sorry cnm sadece merak ettim, bazi insanlarin sesi gur olur konusurken sesi yuksek cikar..benimde bazen oyledir..ozellikle ogretmen olan insanlarin aliskanliklarindan gelen bazi huylar olabiliyor...ben evi sinif sandigim oluyordu ve bagararak konusurdum..

Kapanış da açılış da benden olsun hadi...GÜNAAYDIIIIN.Kalkın bakayım çayı koyun güzel bir kahvaltı faslıyla güna başlayın...

hay maasallah Alllahım bozmasın cok sevindim benimde balık cekti canım yanında kıvırcık salatası oooo misss
balık olayınıda bende her hafta yapıyım bari cok önemli balık aserdim gııı

saol beykozcum..inş bozulmaz..
cnm balık olayını ihmal etme bize doktor haftada 2 sefer dedi ama ben 1 sefer veriyorum...
yap gıı bu akşam en kolay yemek:))

zadadan incilerrr

estafurullah cnm bu konuda senin eline kimse su dökemez..

ayy cnm sinir oldum komşuna.insan duysa bile bunu ima etmez..bilmemezlikten gelir..sen canını sıkma cnm birçoğumuzun evinde bu tür şeyler oluyor..napalım buda elliliğin tuzu biberi..

Teyzoslar ben okis e hic balik vermedim daha yarin vereyim diyorum ilk once hangi baliktan basladiniz?

cnm ben ilk somon vermiştim..sonra çinekop,lüfer,çupra ve hamsi verdim..gerçi bazı arkadaşlar somonla başlamayın fln yazmışlardı ama benim doktor somonla başlayabilirsin diyince onla başladık..

ayy cnm çok sağol valla yemiş gibi oldum..bende sana tiremusu yaparım geldiğinde..
evet cnm o püf noktasını biliyorum bende..Ellerine sağlık tekrar..

Günaydın teyzoşlarım canlarım
Ben Mira
Zeynep Ada,Enes ve Okyanus'un öğyendiklerini ve Çağla'nın mama demeşini kışkandım ve bende yazmayı öğyendim haftasonu
Arkadaşlayımı çoook tebyik ediyoyum
Annem beni emziyip işe gitti,,babam da hazırlanıyo evde şuanda,evden gitse de yahat etsekAnnemin dediğine göre bu akşam arkadaşım Defne Karen'le yemeğe gidicekmişiz ama biz bişey yemeyecekmişiz anlamadım ama sevindim Defne'yi göreceğim diye
Biyazdan kahvaltımı edicem,yarısı yiyip yayısını tüküyücem yine Sonyada kaka yapıcammBütün arkadaşlayımı öpüyorum,,onlara iyi bakın teyzeleyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…