Canım doğumgünün kutlu olsun,,ailenle ve bebişinle sağlıklı nice mutlu seneler dilerimevet kızlar dün ağladım çıktım içimden ağlıyordum buraya nicleri koydum gittim yattım çok şükür kötü bişey yok dün doğum günümdüüü bipastayla geçiştirilen emek olarak sıfırın sergilendiği ve bunun adet edinildiği bir doğum günüydü ağrıma gitti dmekki layık değilim bazı şeylere demekki önemsenmiyorum demekki beni mutlu etmek gibi bi derdi yok .......
Ben Çağla'yı yerim yerimkızlar bugün çağlanın yürümesini video ya çektim..3 denemeden sonra başarabildim:)
1.deneme__kamerayı açtık çağlayı yürüttük ama videoyu buraya koyacam ya yüzümün gözükmesini istemiyorum...
mecbur bende çağlanın arkasındayım...yüzümü gizleyemedim ve olmadı:)
2.deneme__evet yüzüme poşetmi geçirsem kar maskesimi taksam diye düşünürken,cerenin oyuncakları arasındaki karton
maskeyi aldım taktım..açtık kamerayı..çağla hanım bana tuhaf tuhaf baktı durdu,yürümüyo çocuk:))
hadi kızım hadi çağla:)yokkk dondu..o sıra cerende geldi maskeyi çekti yüzümden:) yine olmadı..
3.deneme__ceren tuvaletteyken çağlanın dikkatini çekecek birşeyleri koydum ileriye ve açtım kamerayı:))
evet bu sefer oldu..kısa oldu ama ne yapıyım ancak bu kadar oldu:))
birazdan ekleyecem ama gülmek yok:))
ne güzel, bebekler yürüyor, emekliyor, oraya buraya uzanıyor, dişler çıkarıyor maşallah... biizmki sadece oturduğu yerde "düşünüyor", sanki dünyayı kurtaracak bir plan peşinde beyimiz :)
geçen gün, arkadaşımın hediye ettiği kelimeler kitabını beraber okuyalım dedim. sayfalardaki objelerin isimlerini söylemeye başladım, bir baktım ciddi ciddi dinliyor. bir yandan da "hımm hıııım" diye düşünme efekti yapıyor "yavrucum ne o, sanki atom bombası tarıfı veriyorum. basit kelimeler işte, bu kadar ciddi düşünecek ne var" dedim dayanamayıp :)
yürüyen ve diş çıkaran bebeklere nice gelişimli günler diliyor, bizimki başta olmak üzere diğerlerine de "pembeylen mavi, hadi gaaari" diyorum :)
günaydın Nagihan Hanım, geçen gün baş ağrısı yüzünden doktora gitmiştiniz. umarız iyisinizdir. biz de kestane kebap, acele cevap diyoruz ve iyi çalışmalar diliyoruzyorgun bir haftasonu sonunda yine iş basındayım.
yazamıyorum çok iyi takip etmeye çalıssamda kaçırıyorum.
normalde herkesi tek tek yazan ben yazamaz oldum bu aralar.bir yoğunluktur gidiyor.umarım birgün beni unutmazsınız
yavrukesi; cnm işin hayırlı olsun ne güzel bak oldu.
bilgisayarcı geldi gidiyorum yavvv((
benim bilg. arıza var da.öptüm hepinizi.
babyceren; çağlamız resmen yürüyor maşallah ona da
ben kaçar:))))
böyle olmayacak. emekleyen, diş çıkaran ve yürüyen bebeklere ayak uyduramıyoruz. "mayıs anneleri grubuna uyamayanlar grubu" kuralım :) nerde bebeği emeklemeyen, diş çıkarmayan ve yürümeyen ama düşünebilen bebek annesi varsa kapımız açıkyalnız değilsin tatlım bizimkinde de ne diş var ne emekleme...
Kizlar pasamin yine atesi ciktiFitille dusuruyoruz 6saat icinde muhakkak tekrar cikiyor ve atesi varken sadece emmek istiyor ben de o yuzden ise gitmedim Kuzum oyle mutlu ki annesiyle basbasa olmaktan surekli gelip koynuma yumuluyorEvde ayakkabi giydirmeye ben de karsiyim lakin ki bizim parkeler cok kayiyor alti plastik gibi coraplardan aldim bugun duvarlara tutunarak turluyor eviCaglam prensesimden sonra Merin videosu da yakindir :)Bu arada googleda en cok Kayra ve Ece cikiyor Omerimin 1tane fotosu var 50sayfa boyuncaSimdi pasamla komsu teyzemize ordan parka ordan da anane ziyaretine gidecegizzzBabanemiz de evde bize borekler acacak
Kizlar pasamin yine atesi ciktiFitille dusuruyoruz 6saat icinde muhakkak tekrar cikiyor ve atesi varken sadece emmek istiyor ben de o yuzden ise gitmedim Kuzum oyle mutlu ki annesiyle basbasa olmaktan surekli gelip koynuma yumuluyorEvde ayakkabi giydirmeye ben de karsiyim lakin ki bizim parkeler cok kayiyor alti plastik gibi coraplardan aldim bugun duvarlara tutunarak turluyor eviCaglam prensesimden sonra Merin videosu da yakindir :)Bu arada googleda en cok Kayra ve Ece cikiyor Omerimin 1tane fotosu var 50sayfa boyuncaSimdi pasamla komsu teyzemize ordan parka ordan da anane ziyaretine gidecegizzzBabanemiz de evde bize borekler acacak
Oh nihayet döndün,sensiz olmuyor yahuGünaydın kızlar..
Herkese hayırlı ve güzel bir hafta diliyorum...Bebişlerinizi kocamannnn öpüyorum
Geçmişi okumaya fırsatım olmadı.Umarım herşey yolundadır
Dün evime döndüm çok şükür.Artık bir süre tatile falan çıkmayı düşünmüyorum
5 hafta kadar evimden ayrı kaldım.Sanırım yoğun bir temizlik haftası olacak bu hafta.
Allah bana kolaylık versin.
Hepinizi öpüyorummm
Mutlaka okuyun
Bu akşam eve geldiğimde Eşim Akşam yemeğini servis ediyordu. Elini tuttum ve ona söyleyeceğim şeyler olduğunu söyledim. Masaya oturdu ve sessizce yemeği yemeyebaşladı. Ve yine Gözlerinde o korkuyu gördüm.
Bir an da kasıldım ağzımı açamıyordum ama düşüncelerimi söylemem lazımdı. Ben boşanmak istiyorum. Sinirlenmedi Sözlerime karşılık vermedi, sadece sebebini sordu.
Bir cevap veremedim ve buna çok sinirlendi elinde ki Çatal Bıçakları fırlattı. Bana bağırdı ve Adam olmadığımı söyledi. Bu akşam tek kelime konuşmadık. Eşim bütün Gece ağladı. Farkındaydım Evliliğimiz ne olacağını merak ediyordu, ama onu tatmin edecek bir şey söyleyemeyecektim. Ben Jane'e aşık oldum, eşimi sevmiyorum artık.
Bu vicdan azabıyla bir evlilik sözleşmesi hazırladım, Evi, Arabayı ve Şirkettin 30% ona verecektim. Sözleşmeye kısa bir süre baktı ve yırttı. 10 yıl hayatımı paylaştığım bu kadın bana yabancı olmuştu. Onun harcadığı zamana ve enerjiye üzülüyordum, ama geri dönemezdim, Jane'e çok aşık olmuştum. Sonra hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı, bu benim beklediğim bir tepkiydi. Onun ağlaması benim hafiflememe sebep olmuştu. Bir süredir aklımdan geçiriyordum boşanmayı, bu fikir bende saplantı haline gelmişti ve şimdi bu duyguyu daha da güçlü hissediyordum ve doğru karardı.
Bir sonra ki akşam eve geç gelmiştim ve Eşimi Masada yazı yazarken gördüm. Çok uykum vardı ve Akşam yemeğini yemeden uyumaya gittim. Jane ile geçirdiğim o kadar saat beni yormuştu. Bir ara uyandım ve onu hala yazı yazarken gördüm Masa da. Ama bu benim Umurumda değildi ve başımı çevirip uyumaya devam ettim. .
Ertesi sabah bana Şartlarını yazı halinde sundu. Benden hiç bir şey istemiyordu, sadece boşanmamızı ilan etmek için 1 ay müsaade istedi ve bu zamanda normal bir Aile gibi davranmamızı istedi. Bunun sebebi Oğlumuzun 1 ay sonra Sınavların olması ve bu dönemde ona bu yükü bindirmemekti. Bu kabul edilebilinir. Bir şey daha vardı, benden onu evlilik Gecesinde onu kapıdan içeriye nasıl taşıdığımı hatırlamaktı, ve 1 ay boyunca her sabah onu Yatak odasında Kapıya kadar taşımamı istedi. Kafayı yediğini düşündüm, ama son günlerimizin iyi geçmesi acısından, kabul ettim.
Sonra bu şartlardan Jane bahsettim, yüksek ses ile gülüp bunun çok saçma olduğunu ve eninde sonunda Boşanmayı kabul etmek zorunda kalacağını söyledi.
Eşimle boşanma konusunu açtığımdan beri Fiziksel temasta bulunmadık. Bu sebepten ilk gün onu kucağıma alıp kapıya götürdüğümde tuhaf bir duygu yaşadım. Oğlumuz arkamızda duruyordu ve alkış yapmaya başladı 'Babam Annemi kucağında taşıyor' bu onu çok sevindirmişti, Sözleri canımı acıtmıştı... Yatak odasından Evin Kapısına kadar 10 metre taşıdım. Eşim gözlerini kapattı ve kulağıma' Oğlumuza boşanmamızdan bahsetme' diye fısıldadı. Bende başımı öne eğerek tamam dedim, ve içime bir üzüntü çöktü. Kapı önünde onu bıraktım Eşim Otobüs durağına gitti ve onu İşe götürecek olan Otobüsü bekledi. Bende tek başıma Ofise gittim.
2. Gün bu oyunu oynamak bize daha kolay gelmişti. Eşim başını Göğsüme yasladı, ve onun kokusunu duydum. Birden Eşime uzun süredir bakmadığımı anladım. Ve onun Evlendiğim zaman ki kadar Genç olmadığını fark ettim. Yüzünde hafif çizgiler oluşmuş saclarına ak düşmüştü. Gecen yıllar öylesine yanından geçmemişti, O an kendime ona bununla neler yaptığımı sordum.
4. Gün onu kucağıma aldığımda bir güven duygusu yaşadım. Bu bana Hayatının 10 yılını Hediye eden kadın.
5. Gün bu güven duygusu daha da büyümüştü. Bundan Jane bahsetmedim. Günler geçtikçe onu taşımak daha da kolaylaşmıştı, belki de bu sayede yaptığım antrenman dan dolayıdır bu.
Bir Sabah onu ne giyeceğini düşünürken izledim. İsyan ederek her gün kıyafetlerin biraz daha bol geldiğini söyledi. Birden onun ne kadar süzüldüğünü ve kilo verdiğini fark ettim. Demek ki onu her sabah daha kolay taşıyabilmemin sebebi buydu. Birden yüzüme yumruk gibi vurdu. Bu kadar Acıyı ve Üzüntüyü Kalbinde taşıyordu. Farkında olmadan başını okşadım. O an Oğlumuz da geldi ve ' Baba Annemi taşıman lazım ' dedi. Bu hayatımızın bir parçası olmuştu, Babasının Annesini odadan Kapıya taşıması. Eşim Oğlumuzu yanına çağırdı ve ona sıkı sıkı sarıldı. Ben başımı cevirdim, son anda kararımdan vazgeçmek istemiyordum. Onu kucağıma aldım ve Yatak odasından Kapıya kadar taşıdım. Elini enseme koymuştu ve ben onu sıkı sıkı tutmuştum. Tıpkı Evlendiğimiz gün gibi.
Artık Huzursuzlaşmıştım bu kadar kilo vermesinden. Son Gün onu kucağım da taşıdığımda hareket etmedim. Oğlumuz okuldaydı ve Eşime Hayatımızda ki yakınlığın ne kadar eksildiğini söyledim. Ofise gittim arabadan fırladım kapıyı kilitlemeden bunun için zaman yoktu. Her anın kararımı değiştirmesinden korkuyordum ve Merdiven den yukarı koştum, yukarı varınca Jane kapıyı actı. Ona Karımdan boşanmayacağımı söyledim.
Şaşkın bir ifadeyle elini anlıma koydu ve ' Senin ateşin mi var' diye sordu. Üzgünüm Jane ama ben artık boşanmak istemiyorum dedim. Evliliğimizin renksiz kalması sevgi eksikliğinden değil, birbirimizin değerini unuttuğumuzdan dı. Şimdi aklıma geldi ki, ona Evlendiğimiz Gün kapıdan içeri taşıyınca ömrümün sonuna kadar Sadakat yemini verdiğimi........ Jane olayı anlayınca yüzüme bir tokat attı ve kapıyı kapatarak ağlamaya başladı. Hemen aşağı koşup ilk Çiçekçiye gidip Eşime bir Buket çiçek aldım, üzerinde ki Karta da'''seni her Sabah hayatımın sonuna kadar taşıyacağım'''' .
Eve vardığımda yüzümü bir gülümseme kapladı, elimde Çiçeklerle yatak odasına gittim ve Eşimi yatağın üstünde Ölü buldum. Eşim aylardır Kanser ile savaşıyordu ve ben Jane ile ilgilenmekten bunu fark etmemiştim. Fazla yaşamayacağını bildiği için, beni Oğlumun bana negatif tutumundan korumaya çalışmıştı . En azından Oğlumun gözünde iyi bir Eş olarak kalmamı istemişti.
İlişkide ki küçük şeylerdir önemli olan. Villalar, arabalar çok paralar değil . Bunlar hayatı kolaylaştırır ama asla Mutluluğun temeli olamazlar.
İlişkine zaman ayır ve ilişkinin güven ve huzur anlamına gelecek şeylere meşgul ol.
Mutlu bir beraberlik yaşa.
böyle olmayacak. emekleyen, diş çıkaran ve yürüyen bebeklere ayak uyduramıyoruz. "mayıs anneleri grubuna uyamayanlar grubu" kuralım :) nerde bebeği emeklemeyen, diş çıkarmayan ve yürümeyen ama düşünebilen bebek annesi varsa kapımız açıkhep beraber efkarlanıp "biz nerde hata yapıyoruz, neyimiz eksik, bizim bebeklerimiz neden böyle" şeklinde cevabı olmayan sorularla vakit geçiririz ay bu ikon da hiç olmadı, sigara içmiyorum ki :)
hem ayrıca, emeklemek zorunda da değiller ki. bazı bebekler direkt ayaktan yürür dedi doktor. günde 5'er dakikalık, ellerinden tutularak yürütmelerle hemen de yürüyebilirmiş. diş ise hiiiç ölçü değil dedi yine doktor. rahat olmanıza bakın, sizin yapmanız gereken birşey yok demişti hem de. düşündüm de...yok ya, biz evham yapıyoruz, herşey zamanı gelince olur. dağıtıyorum grubu. evlerimize gidip bebeklerimize şükredelim en iyisievet evet, en iyisi bu :)
not:accasia hanım, yine de irtibatı koparmayalım, bebeğinizdeki gelişmeleri merakla takip etmekteyim. ben de gelişmeleri bildiririm
benim kuzu 29 mayıs doğumlu, daha 9 ayı doldurmadı, emekleme pozisyonunu güzel alıyo iş emeklemeye geldimi göbeğinin üzerinde ayaklarını çırpıyo taktikte zayıf paşam benim...accasia hanım, yine de irtibatı koparmayalım, bebeğinizdeki gelişmeleri merakla takip etmekteyim. ben de gelişmeleri bildiririm
okumadımMerhaba,geçen yolladığın mesaja cevap vermiştim okudun mu?Rüyayla ilgili?
benim kuzu 29 mayıs doğumlu, daha 9 ayı doldurmadı, emekleme pozisyonunu güzel alıyo iş emeklemeye geldimi göbeğinin üzerinde ayaklarını çırpıyo taktikte zayıf paşam benim...
Annezeynep geçmiş olsun Ömer'e.Umarım çabucak atlatırsınız ateşli günleri,,Allah beterinden korusun canım.
Hastaneden geldim şimdi kızlar,,nur topu gibi 51cm 3550gr Ömer'imiz geldi dünyayaGörseniz
o kadar şirinki,,tek gözünü açmış bas bas bağırarak çıktı ameliyathanedenAnı defterine ilk notu bıraktım,,
annesinin ameliyathaneden çıkmasını bekleyemeden işe döndüm,,Allah isteyen herkese bu mutluluğu nasip etsin,,
sevinçten bi ağladım bir ağladım sormayınKendi doğumum aklıma geldi...İkinciyi yapmak istedim,,akşama kocişle
bi konuşiim bu durumu
Beste'nin diş buğdayını yaptık çok yoruldum ama değdi çünkü çok güzel geçti.
Beste altını seçti. Anası gibi gözü yükseklerde.
En kısa zamanda fotoları yükleyecem.
Öptüm şekerler
sizin bebekle bizimkinin benzerliklerine bakınca, ay ben paranoyak oldum da kendimden habersiz başka bir hesap mı açtım diye düşünmeye başlamıştım ki doğum tarihlerinin farklı olduğunu öğrendim :) 16 mayıs doğumlu Orhan Cemal, babası seminer vermekten kurtulsun diye, babasının seminer gününde doğdu :)
bizimki ellerinden tutunca yürüyor ama emeklemiyor. emekleme çalışması aynı sizinki gibi. göbeği üzerinde ayak çırpma şeklinde. yüzmeye daha yakın bir hareket yani :) zaten emeklemesini bekleme dönemini çoktan geçtim ve kabul ettim: bu çocuk emeklemeyecek. yürüteçte yürüyor, ellerinden tutup yürütüyorum, böyle böyle tay tay filan durur yürür herhalde:26:
bu arada bebeğinizin ismini bağışlar mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?