2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Hmmm çok begendim. Arkadasına Aferin diyorum ve sizi muck diye öpüyorum

İnşallah canım çok sagol

Ayyy duygulandırdın beni planner. Ne guzel oldu buralar böyle yaa... Hep destek tam destek :)

Özellikle bu aylarda bebeklerinin kilo alımı iyi olan anneler; bebişleriniz günde kaç öğün besleniyor?
Var mı elinizde kesinlikle kilo aldırdığına inandığınız tarifler ?

Kayra yurtdışından geldiğimizde 150 gr vermiş göründü herzaman ki doktorunun tartısında.Cumartesi ise 9 günlük aradan sonra tekrar götürdüm doktora ve kilosu 8840 (-40 gr bez) geldi.Yani 9 günde sadece 70 gr civarı almış.Bu da beni biraz üzüyor açıkcası.Kahvaltımızı bir müddet bulamaç yaparak deneyeceğiz birde bizim doktor artık tam yumurtaya geçebilir diyor.Sizler veriyormusunuz ?
Ben burda cc hesabı yapmak istemeyenlerdenim ama size günlük programımızı yazayım ve sizler az veya fazla veya eklenmesi gereken şeyler varsa yardımcı olun bir zahmet

08.00 : 150-160 cc bulamaç kahvaltı (içinde 4 bebe bisküvisi,yumurta sarısı,labne peyniri,t.yağ,pekmez ve arada yarım muz ve az koyulaştırmak için kaşık maması var.Süt ile hazırlıyorum) veya 180 cc muhlama (tereyağ,kaşar peyniri,süt,mısırunu ile hazırlanıyor)

11.30 : karışık meyve püresi (120-130 cc civarı)

14.30 : 180-190 cc civarı çorba (tahıllı ve genelde kıymalı.İçine ekmek doğrayıp içiriyorum)

17.30 : 120-130 cc civarı yoğurt (son zamanlarda taze süt bulamadığımızdan sütaş babymix takıldık ama artık evde yapacağım)

19.30 : 180 cc muhallebi (4-5 cicibebe,t.yağ,süt ve pirinç unu/irmik ekliyorum)

Gece şu aralar 1 kere 60-70 cc mama içiyor.

Tabi ki her gün aynı miktarları yemiyor ama üç aşağı beş yukarı bu kadar yiyor.Bana göre listemizde sıkıntı yok ama kilocuklar nerde o halde :44:

Aa bak ben onlari gormemistimArtik yapacak birsey yok sitenin hacklenip kapanmasini beklerizz ancak Omer bus efer disten dolayi ateslendi cunku surekli kulaklarini sekistiriyor ve birsey isirmadigi hicbir an yokSu an uyuyor mesela ama agzinda tahta kasikla :s: O dusunurken de cok sevimli annesi vakti saati gelmeden olmuyorO hasta olmasin ben de evde olmayayim azicik yuzu dusse icim titriyorGerci gunumuz oyle guzel gecti ki Kayinvalidem de anneme gune gitti biz oglusumla basbasa keyif cattik gezdik tozduk Ben bunu Omer 2 3aylikken farkettim cnmO donemde toparlamistim ek gidaya gecince yine kendimi Omere ev isine adadim esim fazla dayanamadi peyniri de hazir yesin iki cift laf edemiyoruz dedi benim de aklim basima geldiGerci simdi el cabukluguyla yine herseyi yapmaya calisiyorum ama her hafta kural gibi yapmak yerine esime de zaman ayiriyorumBir ara forum yuzunden cok kopmustuk hala kiziyorum kendime Ayy bir Omer Pasa daha geldi demek dunyayaOmru bereketli olsun insallah
Benim kızım da 16 mayıs doğumlu,ve ne emekliyor ne de yürüme belirtisi gösteriyor.Zannımca her an bir sürprizle karşılaşabiliriz...
Aynen dedigin gibi supriz oluyor canimBen Asyayi Eceyi fln gordukce ogluma tembel damgasi vurmustum ama birgun emekleme pozisyonunu o gune dek hic almamis olmasina ragmen emeklemeye basladiDikilmesi de cok ani olduEsim hadi artik tembel teneke yuru diye dikiltti ve ellerini biraktiOmer de laf dinledi 4 5sn dusmeden dikildi :)O gun bugundur bilfiil yuruyoruz tutunaarakEvin duvarlarina tutunup gezmesi cok hosuma gidiyorBazen tavandaki pecete bulutlarina dokunmak icin duz duvara tirmanmayi da deniyor Vakti gelince hepsi olacak yuruyunce daha zor keyfinize bakin :* Canim ben barina marka gecelik ve pijama takimi almistimKirik beyaz islemeli ama cok sade ve kullanisliydiYelek gibi giyiyorsun onunu kruvaze seklinde citcitliyorsun172boyum dogum sonrasi 65kilon vardi L beden almistimKirmizi pijamami da Dagiden almistimOnu komple dugmeli oldugundan emzirmek kolay oluyorduHem pitikareli spor hem de kurdelasi var klasik gibiMuhakkak kolay acilmali ya da siyrilmali Sukredin Istanbul.da her magaza var biz Bursada chicco kanz ve pancoya mahkumduk mothercare bile acilali bikac sene oluyor
kızlarr sabah yazdım ama kimse cevap vermediiiii omega3 kullanıyormusunuz kulanıyorsanız hangi marka bi deyiverin bakıım şekerlerrr:26: ben çok kararsızımda?
Ben kullanmayacagim canimAcibademdeki doktorumuz da doguma giren doktorumuzda gerek gormediHer hafta deniz baligi yediriyorum zatenDemir olcumumuzde yapilsin suni hicbirsey vermek istemiyorum artik KIZLAR komsuma gittim kadin 40yasin ustunde ama oyle bakimli ve fit ki imrendimBen hazir evdeyken goruselim diye patir patir butun bina dokuldu gulustuk eglendik Omer cok sevdigi teyzelerine gitmek istemediHepsi cok sasirdi cunku dogdugundan beri goruyorlar bu kadar gulec insancil bir cocuk yok diyorlardiHastanedeki o mudahaleler nasil degistirmis yavrumu hic kiyamadimKomsular Omerle ilgilenmemi cok begendiGencsin ama sabirlisin keyifle ilgileniyorsun Omer de o yuzden mutlu ir cocukdediler mutlu ettiler beniCidden de dusununce oglumla yeri geliyor iki kafadar gibi egleniyoruzVe bir de tespitleri oldu:Siz anne ogul cok farkli anlasiyorsunuz o nedenle ne yaparsa yapsin gozu sana takiliyor seninle yapmak istiyor diyeBana cok bagimli olmasini istemem ama paylasmasi fena olmaz :)Yeni hedefimiz bahceye cikip basket maci izlemek oyle heyecanlaniyor ki dun aksam kesfettimOrdan da ver elini ananeeee-------------------Bu arada bizim motorumuz da soyle:Baba dede Mer (omerin kisaltmasi) ben yahma (yapma) noo (burun kivirma sesi. Ben abartarak nooo derdim ordan ogrenmis ) hadi gel mama meme brummm (susayinca) nanananaaaaa (hep 4defa tekrarlayarak melodili soyluyor cok mutluysa) Duvarlara tutunarak bilfiil geziniyoruz ama daha ustuste 3adim atamadikEmeklerken sehpanin altina girmek icin kafamizi egmeyi akil edinebiliyoruzCanimiz sikilinca oyuncaginin dugmesine basip en sevdigi muizkle eller havada oturdugu yerde yukari asagi oynuyoruz (bunu biz gretmedik tv de izlemiyor kendi kendine bulmus Rabbim ol demeden olmuyor ne kadar ograssak bos)Ben nerdeysem ava cikmiscasina bulup emekleyerek yanima geliyor babasi cok kiskaniyorOnune koydigim taneleri tutup yiyebiliyor. Eskiden avcunun icinde kaliyor agzina sokamiyordu simdi parmak uclarini kullaniyorKasigiyla bizi 2ay kadardir besliyorHalkalari tek seferde ama buyukluk siralamasi olmadan dizebiliyorEmeklerken top surebiliyorBen giydirirken kolunu bacagini uzatiyorBazen de ben giydirirken kendi kendine soyunuyor :)Gecen babasi pat diye donunu indirdi dondu soylendi soylendi egilip donunu cektiSon haftalarin en unutulmaz anisi oldu hep dilimizde Edepli yavrum benimBizim motorumuz birden ataga gecerken beslenmemize nazar degdiYa da KV eli degdi Karsisinda oynamadan yemiyor ve diliyle itmmeyi ogrenmisKV agzindan kacirdi yemezse emzikle kandirip yediriyormus !Bana bunu dedigi gecenin sabahi kahvaltida hep beraberken esime soyledim annem boyle yediriyormus bak ondan biz yediremiyoruz diye Kizlar hicbirseyi planlamadan kafada kurmadan net konusuyorum ve cok sukur 3gundur aramiz cok iyiBen boyle net olunca bastan hosnut olmadi cok tembihliyorum gibi ama sonra calisinca cok zor insan oz anasina birakamiyor vs vs anlattim dertlestik anladigini dusunuyorumOmer uyanmadan azicik kas biyik aliim ben magara adamina dondum

TURUNCU merhaba canımm, evinede dönmüşsün buarada ne güzel gezdiniz şekerimm sefanız olsunn ohhh canım bence yedikleri gayet iyi kayra'nın ya nasıl kılo almıyor anlamak zor açıkcası, mesela ben yediklerini hiç cc olarak bilmem yediği bir tabağı var akşam gidince ölçeceğim bakalım kaç cc yiyor benim minnoş canım zeynom bu ay 650 gr aldı ve 10 kıloya dayandı ama kayradan çokta farklı beslenmiyor aslında yazarım istersen öğünlerimizi:26: zeynoda kahvaltıyı bulamaç halinde yiyor çoğunlukla çünkü ozmana daha çok yiyor ve daha besleyici oluyor diye karşı çıkmıyorum bende şimdilik ama bende artık yavaş yavaş bulamaç kahvaltıdan vazgeçicem sanırım yalnız her sabah 1 tam yumurta yiyor zeyno evde yumurtası bitmemişse yani nadir olur tabi bu ama genelde her sabah yiyor bır tam yumurta sarısı

aynı sorunlar bbendede var tavşanım kilo almıyo delircem ne yapcaz bimiom:26:

hemen hemen aynı kahvaltı kuymak (muhlama ya biz kuymak dioz ) yaptım sevmedi tadını

öğlen _bazen meyve bazen aynen sütaş yoğut sade elmalı olmak üzeri

akşam_çorba

gece_muhallebi

ben sütüm azaldı galiba sütaş 6/12 ay paket süt veriyorum tavşanıma devam sütlerinin hepsini denedim kustu

slm mayıs anneleri ve datluş bebeleri iyi bir hafta olur işlaa bol sağlıklı sıhatlı

ben annemdeyim gene eşim almaya gelmedi /tfl aradı ama ben gelmicem dedim )bende gitmedim eşimsiz daha huzurluyuz tavşanımla bakalım bi süre böle gitsin

Saatlerimiz biraz farklı olsada,,bebeklerimizin beslenmesi kızımın extra anne sütü alması dışında yakın canım,,
kilo tutması için ben irmik ekliyorum muhallebisine bazen,,başkada bişey bilmiyorum ama genetik faktörlerden tut,hormonal faktörlerden düz git,hareketliliğinden geç,psikososyal ortama kadar birsürü etken var tabi...Yalnız erkek bebekler sanki
kıza göre(bunu etraftaki gözlemlerime dayanarak söylüyorum) daha harekli oluyor,,dolayısıyla kilo tutması daha zor olabilir.
Yine gördüğüme dayanarak söylüyorum,,Kayra çok sağlıklı bir bebekBide onun gözleri yeter maşallah

Canım süte su ekledin mi hiç,,yavaş yavaş alıştırsan belki kusmaz Ayşe Minel:26:
Eşinle seninde mi aran kötü,,bizde yeni barış manço yaptık,,bazen kafa dinlemek iyi oluyor.
Umarım çabucak toparlarsınızTavşanını öpüyoruz,,tavşanında anne tavşanı öpsün bizim için
Seni her gördüğümde aklıma diş buğdayı masan geliyor bak yine ağzım sulandı

herkesee iyi akşamlarrrrr

hava hala kararmadı ne güzell bahar geliyorrr gidipp kuzumun misss kokusunu içime çekeyimmmm

hoşgeldin cnm nerelerdesin ya?çok merak ettik seni valla.berru nasıl sen nasılsın ne var ne yok bilgilendir bizi hemen.....Bayağıdır uğramıyorsun sekerim...özletme bu kadar...

şuan saçımda boya var ve evde misafir var:))
habersiz gelen misafiri sevmiyorum işte arkalarından degil yüzlerine karşı yazıyorum..
yoldan geçerken bir kahve içmeye gelmişler..olsun kapıda bile olsan bi ara sor müsaitmisin cigerim de:)
işte bende boyalı boyalı otururum o zaman...şimdide duşa gidiyorum..
hala kalkıp gitmiyolar iyimi:)))

Tatlım bana yetersiz geldi,sen iyisi mi sık sık sağ ve süt yapıcı gıdalar-içecekler tüket.
ayyy, çok kabalık etmişim gerçekten. süt sağdığınızı hiç bilmiyordum. kabalığın sınırlarını zorlamışım

Estağfurullah,lütfen,özre hiç gerek yok.Anlaman yeterli beni...Vah garibim,şimdi sen 13 sayfa mı okudun:26:valla ben de beklemeden çıktım ne yapayım bir türlü gelmedin
Tatlım bir kaç tarif senin için araştıracağım.Aslında senin menün bayağı iyi ve zengin,yani nasıl oluyor da Kayracığım kilo alamıyor?Ben günde 6 öğün veriyordum ta ki okula başlayana dek,şimdilerde 5 öğün verebiliyorum:KAHVALTI,SEBZE ÇORBASI,MEYVE,ANNE SÜTÜ,DEVAM SÜTÜ,ANNE SÜTÜ.CClerim seninkinden az hatta,fakat Doğanın kilosu Kayra dan daha fazla.
Maşallah Ömerciğimize...Allah sağlıklı büyütür inşallah.

Üzüldüm adına,inşallah yoluna girer.

NAGIHAN canım 22 mayısın kerameti bu galiba emeklemeden sıralamak :) yürüyüp koştuklarını da görürüz insallah

ŞEKERSİZYYEŞILÇAY canim defne karenin uyum saglamasina cok sevindim ama mahsun mahsun bakiyo deyince gözlerim doldu calisan anne olmak cok ama cok zor benim yarim gun olmasina ragmen dayanamiyorum Allah hepimizin yardimcisi olsun...,,,

teyzeler kızımın gelişimi ile ilgili yaptığınız güzel yorumlar ve iyi temenniler için teşekkür ederiz..kızım ve ben sizi ve kuzularınızı öpüyoruz kocamnından...

ilkimcim resimleri sabırsızlıkla beklıyoruz tatlım hayrlı olsun tekrar diş buğdayınız...

tatlıcadıcım emme konusu düzeldi kzıım emıyor artık ancak calıstıgım ıcın sabah evden cıkarken, eve geldıgımde ve ben yatarken olmak uzre 3 defa emzırebılıyorum...hafta sonu gun ıcındede emıyor ancak sutum ıse basladıgımdan berı bayagı azaldı...benim paşam nasıl emiyormu cok cok...

kızlarr sabah yazdım ama kimse cevap vermediiiii omega3 kullanıyormusunuz kulanıyorsanız hangi marka bi deyiverin bakıım şekerlerrr:26: ben çok kararsızımda?

evet cnm biz 2 aydır kullanıyoruz...kilomuz az olduğu için 8.ayda basladık biz..1 şişe yaklasık 2 ay suruyor...her sabah 1 tatlı kaşığı veriyorum...ilk şişemiz bitti "seven seas orange syrup" tu..şimdi ise doktorumuz başka bir marka verdi " ocean fish oil"
ilk içtiğimiz portakallıydı şimdiki karışık meyveli..(şişede 150ml var) haftada 1 sefer muhakkak balık yiyoruz..bize doktorumuz kullanmamızı önerdiği için kullanıyoruz tatlım...

Canim cicek'in derken beni kastettigini dusunerek cvp vermek istedim Ben gunde 3 defa sagiyordum 6 aylik olana kadar toplamda 600 cc sagiyordum ama daha sonra 450-500cc ye dustu taki cok feci hastalanip gunde 2 kez sagmaya baslayana kadar benim allerjik astimim var sizin hafif atlattiginiz gribi bile ben normelde acile gidecek kadar agir gecirirken cok sukur allahima bu surecte cok fazla hastalanmadim iste bir defa grip oldum e ilacta icemedigim icin 2 gun gece kalkip sagmayim dedim cunku cok kotuydum toparlanmazsam daha kotulesebilrdim,neyse ilk gunler degisen birsey olmayinca ben iyice iylesene kadar 2 kez sagdim birden hoppp sutum cok azaldi simdi gunde tolam 200 cc cikiyor en fazla, bu saatten sonra tekrar 3 kez sagsam degisecegini sanmiyorum.Yuce rabbime binlerce kez sukurler olsun hala bir ogunde olsa anne sutu aliyor ama inanin cok yiprandim artik,zoruma agirima gidiyor kizim yanimda mizmizlanirken ben sut sagmak zorundayim halbuki emebilseydi neyse acmayim yarami skmayim sizi sutum kesilene kadar pes etmicem kismetimizde ne varsa o oluyor cok sukur ilk hafta tamamen kesilen sutum kizim on aylik nerdeyse,bir ogunde olsa iciyor ne mutlu

turuncum bende gunluk menümüzü yazayım cnm..ama kayranın menüsü gayet doyurucu geldi bana..aşağı yukarı aynı zaten..

7:30 emzirme
9:00 kahvaltı(100 cc devam sütü içine 8 tahıllı ballı kasık maması,1 yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı labne, yarım kibrit kutusu tuzu alınmış beyazz peynir, 1 çay k. tereyağ,1 ceviz rendesi) ( arkasından biz kahvaltı ederken kaşar zeytin ve salatalık kemirme:))
13:00 çorba( 2 gün incikli karışık sebze corbası)(2 gün tavuklu enginarlı havuclu,pirinçli çorba)(2 gün kıymalı patatesli havuçlu mercimek corbası)(1 gun tarhana)
14:30 annanesi gelir ve 1-2 tane büyümix yedirir(buna engel olamıyorum malesef annem yedırıyor)
16:00 1 köfte ve 1 patates pişirilip tereyağ ile çatalla ezip veriyoruz..ada cok seviyor...arkasından 1 saat uyku
17:30 yediği kadar yoğurt (yarım kase kdr)
19:00 emme
20:30 muhallebi
12:00 emme

ben artık meyveyi öğün olarak vermiyorum..eline elma armut vs gun ıcınde verıyoruz bayagı sevıyor..aksam muhallebiden sonrada yarım avakado yiyor genelde yoksa başka bir meyve..

benim kızım yaklaşık 11 kilo ama benim yedirdiklerim sizinkilere oranla daha az...
biz anne sütü agırlıklı gidiyoruz..gerçi kızım beni kurutmak üzere ama yinede çok şükür sütüm var..
sabah 9 gibi__1 yumurta sarısı,2 çay kaşıgı labne,ıhlamur,1 tk pekmez ve yarım ceviz
1 gibi-etli sebze çorbası yarımkase,haftada bir tavukçorbası ve balık
saat 5 te_yarım kase yogurt
akşam yemekte ne varsa tattırıyorum
en son meyve püresi ama çok az yiyo 3 veya 4 tk...
bizim mönüde muhallebi yok kızım sevmiyo bende yapmıyorum:)
irmigi genelde yemeklerinde kullanıyorum..
kemirmesi için eline kuru kayısı veriyorum..tabi başından ayrılmıyorum yoksa
hepsini agzına atıyo..

bambucan nasılsın canım hiç göremiyorum seni..nasıl olldun
güzel kızın nasıl canım..

canım benim çok teşekkür ederim hal hatır sorduğun için
iyi olmaya çalışıyorum fizik tedavi tam gaz devam. 10 gün oldu hareket verdiler onuda yapıyorum şimdi.
sırtımı zorlamamam lazım ama malesef bu mümkün olmuyor.
azra her daim kucağıma geliyor. yerde karşılıklı otururken bile kucağıma atılmaya çalışıyor.
o yüzden çok zorlanıyorum ama allahım şifa verir inşallah..
azradan da bahsedicem ama çağlanın yürüyüşünü göremediğim için çok üzüldüm..
hemde iki kez koymuşsun malesef benim gözlerim bayram edemedi
çok sevindim canım göremesemde allah nazarlardan esirgesin maşallah çağlaya

maşşallah cnm kuzucuğuna kilosu çok iyi Allahım nazarlardan korusun...cnm demekki senin sütün yağlıymış ve yaramış bebeğine..malesef benim sütüm en başından beri hiç yaramadı ve hep azdı doyurmuyodu adayı..zaten sagdığımdada bembeyaz oluyordu hiç yağlı değildi..hamileyken göğüslerim iyice büyümüştü arkadaslarımla gulusuyorduk 2-3 bebek doyururum heralde diye ama içi fos cıktı:)) yani benim emme diye yazdığım öğünler malesef doyurucu değil şifa niyetine...o yuzdende ek gıda daha agırlıklı bizde cnmcım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…