2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

selam yavrular
bu gün yine dışarıdaydıkk..dışarı çıkmadan önce tarık buğra apartmanın içinden okula giden 2 çocuğun konuşma sesini duydu kapının önünde ağlamaya başladı..bu çocuk ne çok seviyo sokağı kime çekti anlamadım
daha minicikken dış kapıyı keşfedip önünde ağlamaya başlamıştı zaten..şimdi ses duyunca ağlıyo,her gidenin arkasına ağlıyo,dün asansör ücreti toplayan çocuğa nasıl cilveler yaptı çocuk yukarı çıkınca sormayın gitsin:18:

bu gün kendime baskül aldımtartıldım sinirlerim bozuldu ben niye kilo veremiyorumyarın sabahtan pınardanın paylaştığı karikatür gibi tartıyı ayaklarımın üstüne alıcam

mutlu anne ve nagişcimbebişleriniz hayırlı olsun Allah sağlıklı uzun ömürler versin

annezeynepgeçmiş olsun ömercik yine ateşlenmiş

plannermaşallah zeynoyauzun boylu bi fıstık olucak..doktoru benim kzumada iri bi bebek diyo..daha karnımdayken iri damgasını yemiştihalbuki onlar bizim gözümüzde ne kadar narin ve minicikler
bu arada bize balık yağından hiç bahsetmedi doktorumuz:26:

turuncuevine hoşgeldin canım iş-güç için kolay gelsin..kayranın menüsü gayet güzel ve bizimkine benziyo..sadece bizim fazladan 1 öğünümüz var oda gece geç yattığı için..kahvaltıda bulamaç dene canım tarık buğranın bulamaç yerken kilo alımı daha iyiydi..ve o dönem muhallebisinde genelde irmik kullanıyodum..

babycerenmisafirlerin yanında boyalı kafanla oturmanı hayal ettimne renk boyadın şekerim göster kendini bize

zadazeynepadanın emmesinin düzelmesine çook sevindim aferin kuzuma doğru yolu buldubenim yavru artık gündüzleri emmiyo canım bende geceleri 2 saatte bir emziriyorum

çiçekcimseninle yakın olsaydıkk çok pis gezerdikkhava güzelken gez canım evde oturup napıcan:)kuzum bol bol güneşlensin..

ilkimcimdiş buğdayınız hayırlı olsun canımm..demek altın seçti kzumuzişi biliyo bu bıdıklar..güzelliğimin fotolarını bekliyorum

biangelkujummeşinle limoniymişsin canım olur öyle şeyler arayı çok soğutmadan dön kocişine canım

eşimin gözünü yazmayı unuttummm..chihironun (umarım yanlış yazmadım:) yazdığı gibi eşi tarafından şiddete uğrayan bi erkek olarak yorumlanmış ve espri konusu olmuş..çok dalga geçmişler sevgilimle:2:
benim kocişte durumu toparlayamamış..önce şişlik vardı gözümde bi şey soktu zannetmiştim sonra morardı demişsonrasında da oğlumun kafası çarptı ondan böyle oldu demiş
halbuki sabah prova yapmıştık soranlara..hiç sormayın yaa tarık buğranın bi kaç gün önce oynatırken kafası çarptı..şişlik oluştu bi kaç gün sonrada şişlik morluğa dönüştü diycekti..becerememişş

hepinize iyi akşamlar kızlar..
çok sık giremediğim için neler var neler yok takip edemiyorum..
ama çokta merak ediyorum. umarım herkesin keyfi yerindedir..
turuncu, annezeynep, beykoz, mutluanne, tatlıcadı, ilkim, zada, azraece ,planner, nagihan, babyceren, pınarda, mybabylove, siyahlale , çiçekçiçek, meleğim..
ve hatırıma şuan için gelemeyen diğer arkadaşlarım hepiniz aklımdasınız ve inşallah herşey yolundadır..

motor gelişimden bahsedilmiş. bende yazayım ve lütfen yorumlarınızı bekliyorum fikirleriniz çok önemli bnm için..
azra epeydir emekliyor zaten, sıralıyorda..elinde birşey var -yok desteksiz bi 10 sn kadar ayakta durabiliyor,ayaktayken ellerini çırparak yaylanabiliyor. içiçe geçmiş kutularımızı teker teker çıkarabiliyor. koltuğa yaslanmış vaziyette yerde oturduğumda beni basamak gibi kullanarak koltuğa çıkıp oturabiliyor. koltuktayken ters dönüp yüzüstü yani koltuktan inebiliyor(herzaman değil)
odaya ufak bir toka bile olsa koyduğumda hemen farkedebiliyor. herhangi bir nesneyi azra bakarken birşeyin altına saklayıp, oyuncağımız nerdeymiş deyince, bi çırpıda gelip buluyor. kendim başka odada saklanıp ben nerdeyim diye bağırdığımda benide bulabiliyor.ufak nesneleri işaret parmağını kullanarak alabiliyor.. üzerini giydirirken direk kollarını geçiriyor..buraya kadar bi sıkıntımız yok çok şükür. gelelim beni düşündüren gelişmeyenlere azranın tamam ağzı çok dolu. bi sürü şey anlatıyo ama sizlerde olduğu gibi anne baba mama vs. henüz demiyor.
bana seslenceği zaman annnn , karnı acıkınca emmmm yada direk mememe gelip yapışıyor. bebeklerin ay ay gelişimine bakınca normal ama burda hepinizin melekleri bi iki de olsa söylediği iiçin biraz üzüldüm. yanlış anlamayın lütfen yani aceba ben biryerde yanlışmı yapıyorum o konuda üzerime düşeni yapamıyormuyum diye üzüldüm.. yoksa bütün yavrularımız sağlıklı büyüsün gelişsinler..
hadi bana birşeyler söyleyin neler yapmalıyım? evhammı yapıyorum yoksa? es geçmeyin anneler olurmu önerilerinize yorumlarınıza ihtiyacım var..
aaaaaaa söylemeyi unuttum. sanırım sinirli bir kızım olacak, istediği bir şeyi yapmadığımda yada elinden sevdiği birşeyi aldığımda iki elinide yumruk yapıp ııhhh diye bana kızıyor.. sesimi bile yükseltmezken bu sinirlilik nedir bilemedim umarım geçicidir

Son düzenleme:
Turuncucum Kayra.nin kahvalti ogle yemegi ve aksam ogunu (muhallebi) bence gayet besleyicidikkatimi ceken 2sey var sadece:kahvaltidan sonra corbaya kadar uzun bir sure sadece meyveyle duruyorcok enerjik oldugu bir saatte sadece meyve yemesi yetmeyen enerjiyi vucuttan yakabilirbir de biz artik yogurt ve meyveyi tek ogun vermiyoruzvereceksek de muhakkak kuru meyve pekmez muz vb besleyici seylerle karistiriyoruzyogurdu genelde yemeginin yaninda yiyor meyveyi de aralarda atistirmalikben senden aldigim bugdayli tarifi cok yapiyorumsenin yogurt seansinda da yine besleyici bir corba yaninda yogurt olabiliyorbir de miktarlar fazla olabilir ama besleyiciligi onemli demisti Hilal Mocan. Birkac tuyo vermisti ben onu dinledigimden beri daha yogun kivamli icerikli hazirliyorum ogunlerini.hersey bir yana Kayra cok enerjik ve saglikli bir bebek kurt gibi kayniyorlar gun icinde kilo tutmak zorlasiyor tabi

Turuncucum Kayra.nin kahvalti ogle yemegi ve aksam ogunu (muhallebi) bence gayet besleyicidikkatimi ceken 2sey var sadece:kahvaltidan sonra corbaya kadar uzun bir sure sadece meyveyle duruyorcok enerjik oldugu bir saatte sadece meyve yemesi yetmeyen enerjiyi vucuttan yakabilirbir de biz artik yogurt ve meyveyi tek ogun vermiyoruzvereceksek de muhakkak kuru meyve pekmez muz vb besleyici seylerle karistiriyoruzyogurdu genelde yemeginin yaninda yiyor meyveyi de aralarda atistirmalikben senden aldigim bugdayli tarifi cok yapiyorumsenin yogurt seansinda da yine besleyici bir corba yaninda yogurt olabiliyorbir de miktarlar fazla olabilir ama besleyiciligi onemli demisti Hilal Mocan. Birkac tuyo vermisti ben onu dinledigimden beri daha yogun kivamli icerikli hazirliyorum ogunlerini.hersey bir yana Kayra cok enerjik ve saglikli bir bebek kurt gibi kayniyorlar gun icinde kilo tutmak zorlasiyor tabi

tatlım her bebeğin gelişimi farklı oluyo..
mesala tarık buğradan örnek verim..saydıklarının hepsini yapıyo anne,baba,geldi vs. kelimeler söylüyo fakat daha poposunu kaldıramıyo..yeni yeni çekyatta tutunarak uzun süre durmaya başladı(uzun süre dediğim 1 dk bizim için çok uzun)
koltuğa çıkma,beni merdiven olarak kullanma nerdeeeemaşallah azraya çok iyi bence
zamanla anne,baba,mama vs söylemeye başlıycaktır..daha çok minikler canım gelişimlerinde dört dörtlük olmasını bekleyemeyiz
ben bi dönem emekleyemiyo diye çok yakınıyodum emeklemesi,yürümeye başlaması benim belimin ağrıları için iyi olur diye düşünüyodum..birden emeklemeye başladı..zamnı gelince azrada bülbül olucak:)
karşısına oturup bastıra bastıra an-ne,ba-ba diye konuşabilirsin..ben çok konuşuyorum ama tarık buğradan cevap gelmediği zaman konuşmuyorum..bu gün mesala cikkkk cikkk diye seslendim cevap vermedi suratımı izledi:)bi kaç sn sonra cihh cihh dedi
1 haftadır cikcik üzerine çalışıyoruz
sinirlilik bizimkindede varbende hem kime çekti bu sıpa diyorum..aynen azra gibi ıhhh diye bana kızıyo ama yumruklarını sıkmıyo:)bazende ıhhh diye beni tekmeliyo
uzun ve dağınık yazdım birazarada tarık buğra uyandıda karışık oldu galiba

Canimsim bence sen evham yapiyorsun cunku kizin Azra nin masallahi var annesi yapmadigi sey yok nerde ise baksan,motor gelisimi gayet iyi umarim hep boyle devam eder..konusma konusunda da bence cok takilma bir cogumuzun bebegi daha birsey soyluyor degil yani , zamanla olur ins, telas edip uzme kendini olurmu..
Tedavin konusunda rabbim sifa olsun ins..umarim hemen duzelirsin cnm.

bambucan_tekrar hoşgeldin..gözlerimiz seni arıyor haberin olsun..
fizik tedavinin iyi gitmesine çok sevindim tabi bebek olunca ne kadar dikkat edersen et
biraz zorlanıyosundur..azramızada kocaman maşallah diyorum..motoru süper:))
bizim motorumuz bu kadar iyi degil:))mesela oyuncagı sakladıgımda gidip almıyo..veya
gelgel,baybay yapmıyo sadece çak dedigimde elime çakıyo o kadar..
kelimelerede çok takma canım bizim kız mammam baba ve abla ha bide adaaa diye bagırıyo..anne demiyor henüz..
senin anlamadıgın kelimeleri bile çıkarıyo olması çok güzel canım..ortada bir sorun göremedim ben şahsen..
öpüyorum azrayı ve onu doguran melek annesini

tatlıcadı__canım neyi görmek istiyosun saçlarımımı yok sana foto falan:))sen önce kendi resmini koy bakıyım:)
ben senin yüzünü bile hatırlamıyorumacı bana
saçımın rengini karamel yaptım canım..daha güzel oldu:)

zada__evet benim sütüm yaglı..bence bu birazda bünyeden kaynaklanıyo..benim bütün yaglarım sütüme gidiyor..
o yüzden zayıfladım ve kızım kilo alıyor ha sütüm yaramasaydı tabiki bende ek gıdayı daha arttırırdım..
en doğrusunu yapıyosun canım..seninde bol bol doyurucu sütün olur inşallah canım..yürekten istiyorum

nasıl yüzümü hatırlamazsın
ne çabuk unuttun beniiii hainn
aklıma türk filmleri geldi
benim saçımda şu anda açık karamel..seviyorum ben karamel rengini eminim yakışmıştır sanada görünce daha iyi anlarız
ben bi resmimi koymalıyım senin için

çağla beni çok yormaya başladı..1 saniye bile yanlız bırakamıyorum..halının ortasına oturttum bugün
koşarak wc ye gittim geldim bir baktım ayakta koltugun kenarında
henüz tam anlamıyla yürüyemedigi için çok korkuyorum..yürürken dengesini kaybettiginde
öne doğru degilde arkaya doğru kendini bırakıyo..sürekli dizlerimin üstünde peşindeyim..
bugün artık yoruldum ve ne zaman kakmak isterse oturrturdum en son çağla da emeklemeye
başladı:)) hiç emeklememişti daha önce..2 metre kadar gitti:)

ya arkadaşlar bebegim yürümüyo durmuyo diye lütfen üzülmeyin..gerçekten ne kadar geç olursa sizin
için daha iyi..artık hiç yalnız bırakamıyacaksınız bunuda düşünün..
ha bide sakın benim kızıma bakarak bebeklerinizi kıyaslamayın..çağlanın biraz acelesi var ondan ayaklandı:)
benim diger kızım 13 buçuk aylık yürüdü..yani 2 kardeş arasında bile 4 ay farkediyo..

hiç keyfim yok depresifim reglim yalnızım mızmız modundayım anlıyacağınız.

pazar günü regl oldum. sabah erkenden kalkıp kızkardeşimle evi sildik süpürdük o halde ki normalde ağrım olmaz ama ağrıcağı tuttu. öğlen annemler gitti. tabi yine ağlaşmalı bir veda oldu. annem koca izmirde bir koca bulamadın geldin böyle gurbet ellere diyerek beni giderayak delirtti. öyle eve birden sessizlik çökünce çok koydu bana bu sefer. çok ağladım pazar günü ece de sağolsun alıştı kucağa kucak için ağlayıp durdu. çiçeğinde eşi yok ama onun ailesi yanında en azından. bir de evi temiz tutmaya çok efor harcıyorum herkes idareten yap diyorlarda ece var sonuçta emekliyor. ev de lojman ama kocaman yapmışlar yetişemiyorum işte alışveriş, temizlik, ece, kendim. şimdiden karar verdim büyük konuşmayım eceyi gurbete vermicem:)

bugün Zeynomla Miranın resimleriyle keyfim yerine geldi. ikiside birbirinden tatlı maşallah. yalnız mutlu annecim kaç zamandır söylicem unutuyorum burada herkesi gördümde seni sadece uzakta düğün resminden görmüştüm yarım yamalak. ben seni merak ediyorum bize resim yok mu

ev temizken komşularımı çağırdım yarına. biraz önce banyoları ovdum. kekle tatlıyı bugünden yaptım. dolaptan börekle makarnayıda yarın halledicem. 3 makine ütüm var daha

yeni doğan bebişlerimiz analı babalı büyüsün, hayırlı evlat olsun inşallah.

ilkim resimlerinizi heyecanla bekliyoruz:)

ömerimin ateşi inşallah tekrarlamamıştır.

turuncu çoğu arkadaşımın dediği gibi bünyesinden kaynaklanıyor kilo almama durumu bence. nasıl ki doğumdan sonra bazılarımız kilo verdi bazılarımız veremedi bünye meselesi sonuçta.

bambucan Azra yada kocaman bebeklerimizin hepsi farklı yönlerden gelişim gösteriyor. yapmıyor dedikleri şeyleri bile bir günde yapar oluyorlar. o yüzden sende takma derim kafana.

yeşilçay senide transfer edicez desene çalışan anneler grubuna:) umarım çok kolay atlatırsınız bu dönemi.

tatlıcadı böyle şiddete can kurban denmez de ne denir:)) kurban bayramında ankaradayken bizde mercimekle uğraşırken ece ses çıkarınca ona bakalım derken benim kelin alnına diş atmıştım:)) nasıl oldu deme bende nasıl olduğunu anlamadım:)) tabi ben gülmekten ölüyordum eşimse bak bakayım kanıyormu diyordu:)) öyle bir çizik gibi oldu da sabah annesi hemencik senin alnına noldu dedide eşim aa nolmuş diye rol yaptı sırıtarak:))

bu yazıyı 25 dakikada yazarak rekorumu kırdım afferin bana:)

valla bilmiyom bakalım bunuda bir deneyim tşkr canım ::)
uyus erkek sinek bile görmek istemiyom şu ara

aynen bende hiç hoşlanmam ama hep gelir hiç beklemedim anlarda hemde

oh oh ne güzzelde kokar saç boyası genede rahatsız olmadılarmı ne sabırlımışlar be

hayırlı olsun bacım baskülün bende aldım tartıldıkca sinir oluyorum genelllikle sabah tartıl ben öle yapıyorum

dönmem öle kocaya o dönsün bana düdük ( benım tavşanda öle kuduruyo dışayı diye pencereden baktırıyo annem camı yalıo yutuyo çığlık atıyo yelloz

hadi itiraf et sen morattın eniştenin gözünü ( şaka yaw geçmiş olsun

hoşgeldin canım

aynı yazdığın şeyler benım tavşanımdada var korkacak bişe yok ellerini bi sıkıyo istediği olmayınca bi bağrıyo napalım geçer takma fazla kafana ben öle yapıyorum

hayırlı akşamlar mayıs anneleri ve datluş bebekleri anneleri yanaklarından datlularıda kollarından ayaklarından totişlerinden öpüyorum( ısırmalık oldular artık
anne evinde olmk ne güzelmiş ye iç yat yemek ,ütü ,temizlik ve koca dırdırı yok ne güzelmiş bekarlık

tabi kocam olcak X mjs çekip durmasa ay nişanlı olduğum günlerdeki gibi

bide kardeş pc istemese demeyin keyfime ALLAHA emanet olun hayırlı akşamlar

Masallah ne guzel bir menu..avakado bende bugun ilk defa verdim hatta muzla karistirdim ama zorla yedi benim velet..pek sevmedi galiba gerci bende hic sevmem su avakadoyu bu yuzden oglanda bana cekmis olabilir :)) hic sasirmadim ogurmesine

karamel kardeşi olduk desene..
hadi koy resmini bekliyorum
seni ve mutlu anneyi 1 defa gördüm ama hiçççççç hatırlayamıyorum..çünkü
o günlerde herkes foto koymuştu kim kimdi kafam karışmıştı

Cnm daha gecmise bakamadim ama senin bu mesajindan esinle ufak bir sikintin oldugunu okudum, ins duzelir araniz ve eskisinden daha iyi olur..tavsanin ozler babayi simdi sonra bugulu camlara el ezi cikarir diyim sana..benimki acaip babaya duskunde gun icinde kapiya bakarak ba ba ba ba diyip duruyor:))
Bekarlik gercekten guzelseymis, keske soyle arada bir hanimlik gunlerimiz olsa..hersey o gun icinde yapilsa hicbirseye elimizi surmesek ne iyi olurdu dimi

biangelkujum__canım ya lütfen barış şu x men le...yazık tavşanın babasını özlemiştir..
ne güzel mesajda atıyomuş bak demek pişman olmuş..
bu arada bekarlık dedin de beni benden aldın..ne çok özledim o günleri..eski evimi
eski rutubet kokan odamı:)küçük odun sobamı

azraece__ya üzüldüm yalnız kalmışsın,sende annenlere gitseydin diycem ama insan evlendikten hatta
çocuk sahibi olduktan sonra hiçbir yerde rahat edemiyo dimi..annenin lafıda süpermiş:)güldüm ama seni üzmüş belli..
benim annemde böyledir can sıkmada üstüne yoktur...
temizlik işinide boşver diyecem ama ben bile kendime engel olamıyorum hergün aynı şeyler ev süpür sil toz al çamaşır.....
imdattttt

yorumlarınız için çok sağolun kızlar..
her bebeğin gelişimi birbirinden farklı olur biliyorum tabi ama üzüldüm yinede..
bazen amaaaaan abartma bambu yaa desemde kendime engel olamıyorum işte..
inşallah bende durdu durdu birden dilli düdük oldu derim..
ama içimi rahatlattınız motor gelişimini beğenerek teşekkürler kızlar..
hepinizi kokulu kokulu öpüyorum

yalnız kalmanıza üzüldüm canımanneler biraz daha kalsaydı yada sende onlarla dönüp birlikte kalsaydınız
diş atmana çooook güldüm
kaza geliyorum demiyo işte mercimek anında bile gelebiliyo:)
bi daha ki sefere bende diş atıcam euheuehuh

Allah iyiliğini versin adamcağıza düdük,öküz diyip duruyosun
bu yavruların hepsi sokakçı oldu desene:18:

canım yüklüycem dediğimden beri resim küçültmeye çalışıyorum sağdan kırp soldan kırp güzel yüzüm gidicekk
beceremedim yaa..2,68 de kaldı boyutu olmuyo ben kırpmaya devam edim yüklüycem inat ettim
eminim çok beğeniceksin beni

Arkadasin dusunceside,hediyeside cok guzel..gule gule giyinsin ins Mira miz..

Ben avuc gunese neleri vermezdim ah bir bilsen..gez cnm Masal temiz hava ile bol bol guneside ceksin bir guzel..dogal D vitamini ne guzel iste...Haklisin esinin yokluguda zor oluyordur ama ins sayili gunler gelip gecicek cnm ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…