hepinize iyi akşamlar kızlar..
çok sık giremediğim için neler var neler yok takip edemiyorum..
ama çokta merak ediyorum. umarım herkesin keyfi yerindedir..
turuncu, annezeynep, beykoz, mutluanne, tatlıcadı, ilkim, zada, azraece ,planner, nagihan, babyceren, pınarda, mybabylove, siyahlale , çiçekçiçek, meleğim..
ve hatırıma şuan için gelemeyen diğer arkadaşlarım hepiniz aklımdasınız ve inşallah herşey yolundadır..
motor gelişimden bahsedilmiş. bende yazayım ve lütfen yorumlarınızı bekliyorum fikirleriniz çok önemli bnm için..
azra epeydir emekliyor zaten, sıralıyorda..elinde birşey var -yok desteksiz bi 10 sn kadar ayakta durabiliyor,ayaktayken ellerini çırparak yaylanabiliyor. içiçe geçmiş kutularımızı teker teker çıkarabiliyor. koltuğa yaslanmış vaziyette yerde oturduğumda beni basamak gibi kullanarak koltuğa çıkıp oturabiliyor. koltuktayken ters dönüp yüzüstü yani koltuktan inebiliyor(herzaman değil)
odaya ufak bir toka bile olsa koyduğumda hemen farkedebiliyor. herhangi bir nesneyi azra bakarken birşeyin altına saklayıp, oyuncağımız nerdeymiş deyince, bi çırpıda gelip buluyor. kendim başka odada saklanıp ben nerdeyim diye bağırdığımda benide bulabiliyor.ufak nesneleri işaret parmağını kullanarak alabiliyor.. üzerini giydirirken direk kollarını geçiriyor..buraya kadar bi sıkıntımız yok çok şükür. gelelim beni düşündüren gelişmeyenlereazranın tamam ağzı çok dolu. bi sürü şey anlatıyo ama sizlerde olduğu gibi anne baba mama vs. henüz demiyor.
bana seslenceği zaman annnn , karnı acıkınca emmmm yada direk mememe gelip yapışıyor. bebeklerin ay ay gelişimine bakınca normal ama burda hepinizin melekleri bi iki de olsa söylediği iiçin biraz üzüldüm. yanlış anlamayın lütfen yani aceba ben biryerde yanlışmı yapıyorum o konuda üzerime düşeni yapamıyormuyum diye üzüldüm.. yoksa bütün yavrularımız sağlıklı büyüsün gelişsinler..
hadi bana birşeyler söyleyin neler yapmalıyım? evhammı yapıyorum yoksa? es geçmeyin anneler olurmu önerilerinize yorumlarınıza ihtiyacım var..
aaaaaaa söylemeyi unuttum. sanırım sinirli bir kızım olacak, istediği bir şeyi yapmadığımda yada elinden sevdiği birşeyi aldığımda iki elinide yumruk yapıp ııhhh diye bana kızıyor.. sesimi bile yükseltmezken bu sinirlilik nedir bilemedimumarım geçicidir
turuncu, annezeynep, beykoz, mutluanne, tatlıcadı, ilkim, zada, azraece ,planner, nagihan, babyceren, pınarda, mybabylove, siyahlale , çiçekçiçek, meleğim..
ve hatırıma şuan için gelemeyen diğer arkadaşlarım hepiniz aklımdasınız ve inşallah herşey yolundadır..
motor gelişimden bahsedilmiş. bende yazayım ve lütfen yorumlarınızı bekliyorum fikirleriniz çok önemli bnm için..
azra epeydir emekliyor zaten, sıralıyorda..elinde birşey var -yok desteksiz bi 10 sn kadar ayakta durabiliyor,ayaktayken ellerini çırparak yaylanabiliyor. içiçe geçmiş kutularımızı teker teker çıkarabiliyor. koltuğa yaslanmış vaziyette yerde oturduğumda beni basamak gibi kullanarak koltuğa çıkıp oturabiliyor. koltuktayken ters dönüp yüzüstü yani koltuktan inebiliyor(herzaman değil)
odaya ufak bir toka bile olsa koyduğumda hemen farkedebiliyor. herhangi bir nesneyi azra bakarken birşeyin altına saklayıp, oyuncağımız nerdeymiş deyince, bi çırpıda gelip buluyor. kendim başka odada saklanıp ben nerdeyim diye bağırdığımda benide bulabiliyor.ufak nesneleri işaret parmağını kullanarak alabiliyor.. üzerini giydirirken direk kollarını geçiriyor..buraya kadar bi sıkıntımız yok çok şükür. gelelim beni düşündüren gelişmeyenlereazranın tamam ağzı çok dolu. bi sürü şey anlatıyo ama sizlerde olduğu gibi anne baba mama vs. henüz demiyor.
bana seslenceği zaman annnn , karnı acıkınca emmmm yada direk mememe gelip yapışıyor. bebeklerin ay ay gelişimine bakınca normal ama burda hepinizin melekleri bi iki de olsa söylediği iiçin biraz üzüldüm. yanlış anlamayın lütfen yani aceba ben biryerde yanlışmı yapıyorum o konuda üzerime düşeni yapamıyormuyum diye üzüldüm.. yoksa bütün yavrularımız sağlıklı büyüsün gelişsinler..
hadi bana birşeyler söyleyin neler yapmalıyım? evhammı yapıyorum yoksa? es geçmeyin anneler olurmu önerilerinize yorumlarınıza ihtiyacım var..
aaaaaaa söylemeyi unuttum. sanırım sinirli bir kızım olacak, istediği bir şeyi yapmadığımda yada elinden sevdiği birşeyi aldığımda iki elinide yumruk yapıp ııhhh diye bana kızıyor.. sesimi bile yükseltmezken bu sinirlilik nedir bilemedimumarım geçicidir
bambucan_tekrar hoşgeldin..gözlerimiz seni arıyor haberin olsun..
fizik tedavinin iyi gitmesine çok sevindim tabi bebek olunca ne kadar dikkat edersen et
biraz zorlanıyosundur..azramızada kocaman maşallah diyorum..motoru süper:))
bizim motorumuz bu kadar iyi degil:))mesela oyuncagı sakladıgımda gidip almıyo..veya
gelgel,baybay yapmıyo sadece çak dedigimde elime çakıyo o kadar..
kelimelerede çok takma canım bizim kız mammam baba ve abla ha bide adaaa diye bagırıyo..anne demiyor henüz..
senin anlamadıgın kelimeleri bile çıkarıyo olması çok güzel canım..ortada bir sorun göremedim ben şahsen..
öpüyorum azrayı ve onu doguran melek annesini
tatlıcadı__canım neyi görmek istiyosun saçlarımımı yok sana foto falan:))sen önce kendi resmini koy bakıyım:)
ben senin yüzünü bile hatırlamıyorumacı bana
saçımın rengini karamel yaptım canım..daha güzel oldu:)
zada__evet benim sütüm yaglı..bence bu birazda bünyeden kaynaklanıyo..benim bütün yaglarım sütüme gidiyor..
o yüzden zayıfladım ve kızım kilo alıyorha sütüm yaramasaydı tabiki bende ek gıdayı daha arttırırdım..
en doğrusunu yapıyosun canım..seninde bol bol doyurucu sütün olur inşallah canım..yürekten istiyorum
Canım süte su ekledin mi hiç,,yavaş yavaş alıştırsan belki kusmaz Ayşe Minel:26:
Eşinle seninde mi aran kötü,,bizde yeni barış manço yaptık,,bazen kafa dinlemek iyi oluyor.
Umarım çabucak toparlarsınızTavşanını öpüyoruz,,tavşanında anne tavşanı öpsün bizim için
Seni her gördüğümde aklıma diş buğdayı masan geliyor bak yine ağzım sulandı
şuan saçımda boya var ve evde misafir var:))
habersiz gelen misafiri sevmiyorum işte arkalarından degil yüzlerine karşı yazıyorum..
yoldan geçerken bir kahve içmeye gelmişler..olsun kapıda bile olsan bi ara sor müsaitmisin cigerim de:)
işte bende boyalı boyalı otururum o zaman...şimdide duşa gidiyorum..
hala kalkıp gitmiyolar iyimi:)))
selam yavrular
bu gün yine dışarıdaydıkk..dışarı çıkmadan önce tarık buğra apartmanın içinden okula giden 2 çocuğun konuşma sesini duydu kapının önünde ağlamaya başladı..bu çocuk ne çok seviyo sokağı kime çekti anlamadım
daha minicikken dış kapıyı keşfedip önünde ağlamaya başlamıştı zaten..şimdi ses duyunca ağlıyo,her gidenin arkasına ağlıyo,dün asansör ücreti toplayan çocuğa nasıl cilveler yaptı çocuk yukarı çıkınca sormayın gitsin:18:
bu gün kendime baskül aldımtartıldım sinirlerim bozuldu ben niye kilo veremiyorum yarın sabahtan pınardanın paylaştığı karikatür gibi tartıyı ayaklarımın üstüne alıcam
biangelkujummeşinle limoniymişsin canım olur öyle şeyler arayı çok soğutmadan dön kocişine canım
eşimin gözünü yazmayı unuttummm..chihironun (umarım yanlış yazmadım:) yazdığı gibi eşi tarafından şiddete uğrayan bi erkek olarak yorumlanmış ve espri konusu olmuş..çok dalga geçmişler sevgilimle:2:
benim kocişte durumu toparlayamamış..önce şişlik vardı gözümde bi şey soktu zannetmiştim sonra morardı demişsonrasında da oğlumun kafası çarptı ondan böyle oldu demiş
halbuki sabah prova yapmıştık soranlara..hiç sormayın yaa tarık buğranın bi kaç gün önce oynatırken kafası çarptı..şişlik oluştu bi kaç gün sonrada şişlik morluğa dönüştü diycekti..becerememişş
turuncum bende gunluk menümüzü yazayım cnm..ama kayranın menüsü gayet doyurucu geldi bana..aşağı yukarı aynı zaten..
7:30 emzirme
9:00 kahvaltı(100 cc devam sütü içine 8 tahıllı ballı kasık maması,1 yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı labne, yarım kibrit kutusu tuzu alınmış beyazz peynir, 1 çay k. tereyağ,1 ceviz rendesi) ( arkasından biz kahvaltı ederken kaşar zeytin ve salatalık kemirme:))
13:00 çorba( 2 gün incikli karışık sebze corbası)(2 gün tavuklu enginarlı havuclu,pirinçli çorba)(2 gün kıymalı patatesli havuçlu mercimek corbası)(1 gun tarhana)
14:30 annanesi gelir ve 1-2 tane büyümix yedirir(buna engel olamıyorum malesef annem yedırıyor)
16:00 1 köfte ve 1 patates pişirilip tereyağ ile çatalla ezip veriyoruz..ada cok seviyor...arkasından 1 saat uyku
17:30 yediği kadar yoğurt (yarım kase kdr)
19:00 emme
20:30 muhallebi
12:00 emme
ben artık meyveyi öğün olarak vermiyorum..eline elma armut vs gun ıcınde verıyoruz bayagı sevıyor..aksam muhallebiden sonrada yarım avakado yiyor genelde yoksa başka bir meyve..
nasıl yüzümü hatırlamazsın
ne çabuk unuttun beniiii hainn
aklıma türk filmleri geldi
benim saçımda şu anda açık karamel..seviyorum ben karamel rengini eminim yakışmıştır sanada görünce daha iyi anlarız
ben bi resmimi koymalıyım senin için
valla bilmiyom bakalım bunuda bir deneyim tşkr canım ::)
uyus erkek sinek bile görmek istemiyom şu ara
hayırlı akşamlar mayıs anneleri ve datluş bebekleri anneleri yanaklarından datlularıda kollarından ayaklarından totişlerinden öpüyorum( ısırmalık oldular artık
anne evinde olmk ne güzelmiş ye iç yat yemek ,ütü ,temizlik ve koca dırdırı yok ne güzelmiş bekarlık
tabi kocam olcak X mjs çekip durmasa ay nişanlı olduğum günlerdeki gibi
bide kardeş pc istemese demeyin keyfimeALLAHA emanet olun hayırlı akşamlar [/B]
hiç keyfim yokdepresifim reglim yalnızım mızmız modundayım anlıyacağınız.
pazar günü regl oldum. sabah erkenden kalkıp kızkardeşimle evi sildik süpürdük o halde ki normalde ağrım olmaz ama ağrıcağı tuttu. öğlen annemler gitti. tabi yine ağlaşmalı bir veda oldu. annem koca izmirde bir koca bulamadın geldin böyle gurbet ellere diyerek beni giderayak delirtti. öyle eve birden sessizlik çökünce çok koydu bana bu sefer. çok ağladım pazar günü ece de sağolsun alıştı kucağa kucak için ağlayıp durdu. çiçeğinde eşi yok ama onun ailesi yanında en azından. bir de evi temiz tutmaya çok efor harcıyorum herkes idareten yap diyorlarda ece var sonuçta emekliyor. ev de lojman ama kocaman yapmışlar yetişemiyorum işte alışveriş, temizlik, ece, kendim. şimdiden karar verdim büyük konuşmayım eceyi gurbete vermicem:)
bugün Zeynomla Miranın resimleriyle keyfim yerine geldi. ikiside birbirinden tatlı maşallah. yalnız mutlu annecim kaç zamandır söylicem unutuyorum burada herkesi gördümde seni sadece uzakta düğün resminden görmüştüm yarım yamalak. ben seni merak ediyorumbize resim yok mu
ev temizken komşularımı çağırdım yarına. biraz önce banyoları ovdum. kekle tatlıyı bugünden yaptım. dolaptan börekle makarnayıda yarın halledicem. 3 makine ütüm var daha
yeni doğan bebişlerimiz analı babalı büyüsün, hayırlı evlat olsun inşallah.
ilkim resimlerinizi heyecanla bekliyoruz:)
ömerimin ateşi inşallah tekrarlamamıştır.
turuncu çoğu arkadaşımın dediği gibi bünyesinden kaynaklanıyor kilo almama durumu bence. nasıl ki doğumdan sonra bazılarımız kilo verdi bazılarımız veremedi bünye meselesi sonuçta.
bambucan Azra yada kocamanbebeklerimizin hepsi farklı yönlerden gelişim gösteriyor. yapmıyor dedikleri şeyleri bile bir günde yapar oluyorlar. o yüzden sende takma derim kafana.
yeşilçay senide transfer edicez desene çalışan anneler grubuna:) umarım çok kolay atlatırsınız bu dönemi.
tatlıcadı böyle şiddete can kurban denmez de ne denir:)) kurban bayramında ankaradayken bizde mercimekle uğraşırken ece ses çıkarınca ona bakalım derken benim kelin alnına diş atmıştım:)) nasıl oldu deme bende nasıl olduğunu anlamadım:)) tabi ben gülmekten ölüyordum eşimse bak bakayım kanıyormu diyordu:)) öyle bir çizik gibi oldu da sabah annesi hemencik senin alnına noldu dedide eşim aa nolmuş diye rol yaptı sırıtarak:))
bu yazıyı 25 dakikada yazarak rekorumu kırdım afferin bana:)
valla bilmiyom bakalım bunuda bir deneyim tşkr canım ::)
uyus erkek sinek bile görmek istemiyom şu ara
aynen bende hiç hoşlanmam ama hep gelir hiç beklemedim anlarda hemde
oh oh ne güzzelde kokar saç boyası genede rahatsız olmadılarmı ne sabırlımışlar be
hayırlı olsun bacım baskülünbende aldım tartıldıkca sinir oluyorum genelllikle sabah tartıl ben öle yapıyorum
dönmem öle kocaya o dönsün bana düdük( benım tavşanda öle kuduruyo dışayı diye pencereden baktırıyo annem camı yalıo yutuyo çığlık atıyo yelloz
hadi itiraf et sen morattın eniştenin gözünü( şaka yaw geçmiş olsun
hoşgeldin canım
aynı yazdığın şeyler benım tavşanımdada var korkacak bişe yok ellerini bi sıkıyo istediği olmayınca bi bağrıyo napalım geçer takma fazla kafana ben öle yapıyorum
hayırlı akşamlar mayıs anneleri ve datluş bebekleri anneleri yanaklarından datlularıda kollarından ayaklarından totişlerinden öpüyorum( ısırmalık oldular artık
anne evinde olmk ne güzelmiş ye iç yat yemek ,ütü ,temizlik ve koca dırdırı yok ne güzelmiş bekarlık
tabi kocam olcak X mjs çekip durmasa ay nişanlı olduğum günlerdeki gibi
bide kardeş pc istemese demeyin keyfimeALLAHA emanet olun hayırlı akşamlar
karamel kardeşi olduk desene..
hadi koy resmini bekliyorum
seni ve mutlu anneyi 1 defa gördüm ama hiçççççç hatırlayamıyorum..çünkü
o günlerde herkes foto koymuştu kim kimdi kafam karışmıştı
Benim sizler kadar sevdiğim,sizler kadar iyi bir kankam daha var kızlar,,
o burda forumda değil,,hatta şuan eşinin görevi icabı izmirde ama
çok düşüncelidir. Mira için yaşgünü hediyesini almış,,tabi içinde tutamadan
bana de resmini yollamışSize de göstereyim dedim
Miniie li t-shirt de yapıcam ama bunu da Allah nasip ederse mutlaka giydiricem.
Eki Görüntüle 641437
Slm kizlar ve tatli minnoslar
PINARDA,tatlim beni bildin vallahi gezmekten o saatlerde pestilim cikmisti
Kizlar sizce ben bu gezme olayini cokmu abartiyorum.Bulundugum yerde hava cok guzel gunesli sicacik,ne bilim evde oturmak yerine kizim temiz hava alsin gunesten faydalansin istiyorum,birde nazar deyirmeyim ama kizimla arkadas gibi cok guzel vakit geciriyoruz.Belkide bilinc altimda babasinin yoklugunu hissettirmek istememde var,herkes ailece gezip tozarken bende kizimla bu acigi kapatiyorum.Fakat artik evde zapdetmek cok zor oluyorkucucuk bacagiyla alisti ya gezmek istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?