2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

uruncucum biz kahvaltidan sonra ogle yemegine kadar genelde sekersiz asure ya da kurumeyveli pekmezli buharda pismis meyve veriyoruz
Gerci kv veriyor mu bilmiyorum genelde basina buyruk takiliyor ama ben ya da kendi annem bu duzeni koruyoruz

Kofte ve patatesi firinda ya da elektrikli izgarada pisiriyorum

Yumurtayi da omlet yapip ufak ufak beyaz denemeleri yapiyorum artik

Sekersizyesilcay sen yazdikca icim ciz ediyor
Ben fazla duygusal bir calisan anneyim biliyorsun
Ama Defneme de helal olsun annesinin gozunu hic arkada birakmiyor

Planner dogumgununde sac bandi olan fotograflarini ardarda koyup bir klip hazirlamalisin
zeynoya cok yakisiyor!

Mutluannem Mira hala uykusuz mu?
Omer 1haftadir hic uyumuyor gecede araliksiz 3saati gormedik saat basi memede
O kadar sut uretmeye montofon olmam lazim sut gelmiyor diye kizip aglarken uyaniyor
Halbuki yatirmadan once muhallebisini de yediriyorum ne zormus ya uykusuzluk
Felegim sasti valla

KIZLAR dun evde Merle kalmistim ya
Mudurum aradi pat diye yonetim toplantisinda canli yayiona aldi ve XX projesini yurutur musun dedi
Yuruturum peki benim su anki WW kim yonetecek dedim? Cevap : onu da senn!! :26:
Allem ettim kallem ettim yeni eleman istedim yetisemem dedim
Ucunda isik var yetismeye calis diye imada bulundu
Bugun gelince konustuk guzel vaatleri var bu isi kotarirsam temmuzda 2.kidemimi alip yilsonunda organizasyonel birseyler olabilir
Cok mutlu oldum ama bu daha yogun ve uzun calismam demek ve ben Omerle olan vaktimi kimsenin calmasini istemiyorum

Ben yapmazsam en yakin alternatif hayatta yuzunu gormeye tahammul edemedigim tek insan
Baya kararsiz kaldim nefes almadan calismam gerekirse sizi de ozlerim ben:26:

sabah oldu, çay içelim
sağ şerit dolu, soldan geçelim
ay bir sus kocacığım içimi baydın
herkese kocaman bir günaydın

not: dün akşam manisi yazmayı unutmuşum, aniden kuaföre gidip saçımı kökünden kestirmeye karar vermiştim çünküm. köküyle ucu arasında zaten 10-15 cm olduğundan işlem uzun sürmedi :)
arkadaşımı da ikna ettim, O da saçını kesitirdi, bioform yaptırdı.
ikisinden de memnun kalmadı ama verdiği onca para yanına kar kaldı.
şimdi eski saçına dönmek istiyor, Brezilya fönü yaptıracak.
bu gidişle bu kız benim saçımı başımı yolacak :)

kizlar bu sabah her sabah gibi keyifli baslamadi benim icin

Omer yine uyanmis yataginda dikilmis gorur gormez ustume atladi
Sukur ki guzelce emzirdim oynadim ama atesi vardi
Benden ayrilmak istemedi giyinmeye basladigimda da gidecegimi anlayip mizmizlanmaya basladi
Eli ayagi isininca anneme atesolceri ogrettik gun icinde takip etsin diye

Sonra mutfakta surubunu fitilini Omerin rafina yerlestirip anneme anlatmaya basladim cevap vermedi
Tekrar soyledim yuzume bakmdan hıhı gibi birsey dedi :)
Gun icinde saat basi olcup beni ara olur mu aklim onda kalacak nerden cikti bu ates diye konusuyorum cevap vermiyor
Anne gun icinde haber ver bana olur mu diyorum ses yok
Esim DUYDUN MU ANNE dedi cevap : elimden gelirse ararim
Esim bu kadar mi zor aramak ya dedi ben de kizdim dolabin kapagini carpip ciktim

Ogluma sarildim agladim Allah kimseyi evladindan ayirmasin
Emanet ettiklerinden yana kituluk gostermesin
resmen yanaklarimi boynumu optu bu sefer ben iyice koptum
Esim Omeri anneme birakti ciktik ise gelis yolunun yarisinda agladim son yarisinda da 'EYLEM AMMAN' adli parcayi sonuna kadar acip toparlanmaya calistim :)
Guluyorum ama cok uzuluyorum

Halbuki hsonu ve dun ne guzel gecindik
Aksam esim fabrikadaydi komsularim geldi evlilikten dunurluk ve kvlikten laf acti ogluma kizima hayirli kapilar yazilsin diye
Ben de 'esimden de ailesinden de Allah razi olsun hic uzmezler dedim
Her firsatta onore etmeye calisiyorum
Esim o kadar uzuldu ki ben agladikca gozleri doldu
Bir daha bu sorunlari yasamayacagiz uzulme cunku Omere bakmayacaklar ne zaman istersen biz gidebiliriz onlar geldiginde de hsonu kalirlar dedim
dedim ama keske baska bir yolu olsa da cozebilsek esime kiyamiyorum

ben de kizdim dolabin kapisini carpip ciktim

ANNE_ZEYNEP canım çok zor gerçekten allah yardımcın olsun, senin kv biraz dengesiz galiba şekerim ya bak iki gündür ne güzel anlaşıyorduk diyordun, insan bir sesini çıkarıp ararım kızım merak etme sen aklın kalmasın sende ara sor ben ateşini ölçerim arada falan deyiver yani çokmu zor heyy allahım amaç ne yani gıcıklığına yapıyor gibi sinir oldum yaa eşinin işi dahada zor canım ya sanırım uzaktan sevseler iyi olacak bakma olayını beceremiyor sanki kv

anneZEYNEP hanım sizi gerçekten iyi anlıyorum. kv ile sizin yaşadıklarınızın aynısını hata daha kötüsünü ben de kendi öz annemle yaşamıştım. annemle ilişkimiz so derece bozuk hatta yoka yakındı. onu hiç anne gibi yakın bulmazdım, çocukluğumda kötü de bir anneydi. aklım sürekli evde kalıyordu, yemek saatidir, yemek menüsüdür vs annem bunların hiçbiriyle ilgilenmiyordu. anneme defalarca anlatmaya çalıştım. bende stres tavan yapmıştı hatta birgün annemi evimden kovdum ve bakıcı aramaya başladım. en kötü bakıcı bile annemden iyi bakar diyordum. bakıcı bulamadık tabiki ve "mecburen" anneme razı oldum.

sonra...

gerçekten araştırdım, bir bebeğin günlük yemeği nelerdir, ne kadardır, zamansal aralıkları vs... çünkü derdim annemle güç savaşı değil bebeğimin sağlığıydı. doktor arkadaşa açıkça sordum: "Allah aşkına ben bu bebeğe neyi ne kadar ne zamanlar nasıl vereceğim. hata mı yapıyorum doğru mu bilemiyorum" dedim. arkadaşın yaptığı açıklamaya göre, bebeklerin 3 ana ve 3 ara öğünü olmalıymış ve bu öğünlerde herbir ürün grubundan dengeli yemeliymiş fekat miktarlar ve zamansal aralıklar çok katı değilmiş. yani bebek istedikçe verilmeli, doyduğu zaman "illa şu kadar yemelisin" diye ısrar edilmemeliymiş. önemli olan günlük hareketi, sevgi ihtiyacı, evin içinde koşturması, taklitleri vs imiş.

demem o ki... kv'nizi size savunmak için söylemiyorum ama belki de biz biraz yeni annelik hisleriyle davranıyoruzdur. belki de babaanne ve anneannenin verdiği sevgi ve doyum paha biçilmezdir meyve saatlerinin yanında. siz biraz daha rahat olursanız ve bebek bakımını kv'nizle karşılıklı güç savaşına döndürmezseniz belki herşey daha iyi olur. çünkü gelin-kv ilişkisi ayrı bebek-bakıcı ilişkisi ayrı şeyler. biz bazen o kadar hassas anne oluyoruz ki anne veya kv'lerimiz bebek bakımında hiç birşey yapamaz hale geliyorlar. olan ise, bu karşılıklı güç savaşının ortasındaki bebeğe oluyor. biraz daha rahat olunuz ve "bebeğe zarar vermediği sürece" kv'nizin bazı hatalarını tölere ediniz. göreceksiniz herşey çok daha güzel olacak. meyve saati biraz oynamış olabilir, yemeğini çok yememiş olabilir, bunlar tölere edilir, rahat olunuz. karşılıklı oyun, sevgi inanın daha lazım ve tölere edilemez şeyler (doktor öyle diyor)

geçen gün annemle telefonda şöyle bir diyalog geçti:

öğleye doğru:

-- ne yapıyorsunuz anne
-- çayına ekmek doooradım, onu yüdürüyorun (çayına bisküvi doğradım, onu yediriyorum)
-- ilahi annecim biliyorum çayı sen seviyorsun ama bari çayına bebe bisküvisi doğrasaydın
-- bi takına onu doorarın, nolacamış (bir dahakine onu doğrarım, ne olacakmış)
-- tamam anne, bir dahaki sefere bisküvi bari doğra, olur mu?
-- biz parka gidecüz, bizi rahatsız etme, çıkıyoz şindi (biz parka gideceğiz, bizi rahatsız etme, çıkıyoruz şimdi)
-- tamam

öğle:
-- anne ne yapıyorsunuz
-- menemen yiyoz
-- yiyebiliyormu bari
-- anaaam, pek datlu yiiiyo, ben verdükçe o yiyiyo
-- arada su da içiriyormusun anne
-- sen demeden içürdüm zaati, pek güzel içti
-- başka neler yaptınız
-- bay bay etmeyi, el sallamayı, ceee yi öğrediyon, bi de gaste okuyoz, soona da çorba bişürecüz (meğer annem öğretmiş :)

annemle ortalama diyaloglarımız böyle, çok ideal değil belki ama Orhan Cemal bundan zarar görmüyor, bazen çok bazen az yiyiyor ama toplamda alması gereken besini bir şekilde alıyor, gelişimi iyi (doktorlar için de en önemlisi aldığı kilo ve gelişimi. meyve saatini kaçırmak değil.) ama annem onunla o kadar iyi bir ilişki kurmuşki, Orhan Cemal arkasından neredeyse ağlayacak. kendi aralarında bir sürü oyun yapıyorlar benim hiç bilmediğim.

uzun yazdım kusuruma bakmayınız ama derdinizi çok iyi anlıyorum. kv'nizi eleştiriyor gibi, yargılıyor gibi davrandığınızda savunmaya geçip ilişkileri koparıyorlar ama "anneciğim şöyle yapsak daha iyi olur, bazen unutabilirsiniz merak etmeyin ben hatırlatırım, insanlık hali olur böyle şeyler" şeklinde konuşursanız inanın kv'niz de size karşı yumuşayacak ve elinden geleni yapacaktır. inanın...

bu arada proje için de kolaylıklar diliyorum. proje için gereken fazladan zamanı Ömer'den değil bizden çalınız. biz nasıl olsa burdayız, bitene kadar bekleriz efenim :)

umarım hepiniz iyisinizdir.

bebişlerinizin gelişimlerine maşallah diyorum.Allah hepsine sağlık,mutluluk nasip etsin.

diş buğdayı için davet edeceklerimi aradım bitti.30 kişilik hazırlandım bakalım nasıl olacak sayı?

davetime de icabet eden arkadaşlarım olursa çok mutlu olacağım.

bu arada regl olacam hrhalde sabahtan beri şişkin şişkin dolanıyorum özellikle karnım.eli kulağında yani.eğer bugün olursam geçen ayki tarihle aynı olacak ve artık düzene girdi diye sevinebilecem.

yaren nur'un çok slmları var hepinize.kendisi çok iyi,çok mutlu maşallah...

ayrıca kafa,bel,sırt,boyun ağrısı için de sinirsel dedi.4 ilaç verdi.reçetewyi çöpe attım.emar,tomografi çekilmeden mantıksız geldi.hiç bir şey yapmadı çünkü dr. deliydi sanırım.

şimdilik böyle gidsiyor.sanırım numune hastanesine gitmeliyim.

planner özel msj kutun dolu cnm.

resimlere de fırsat bulursam bakabilecem inş. çok merak ediyorum herşeyi.

şimdilik öpüyorum...

sabahtan beri bir eksik var diyorum buldum! babyCeren eksik bugün yada ben göremedim. Çağla'nın yeni fotolarını çekiyordur kesin. bizimkiler yürümüyor ya çatlatacak illa:
çatlıyor muyuz? bizimkiler yürümüyor diye çatlamıyoruz ama O'nun kızı daha şiriiiiiin :))))

canım yaren nur'un iyi keyifli olmasına sevindim daha ne isterki insan değilmiii bencede daha detaylı araştırma yapılmadan gereksiz ilaç kullanmak istemem bende şekerim, msj kutumuda boşalttım canım benimmm

cnm niyetim seni üzmek değildi...yaşamayan bilmez seni çok iyi anlıyorum..neyse uzatmayayım herşey nasip kısmet...bunada şükür...

gecen gun dişini çektirecekti. doktor yine çekmedi de tekrar mı ağrıdı acaba? yoksa başına birşey mi geldi? naman Allahım, ya başına birşey geldiyse? ya çocuklara birşey olduysa? ya? ya? ya? :18::18::18:

rahat ol arkadaşım, akşama çıkar gelir. insanın işi gücü olamaz mı yani
haklı olabilirsin. en iyisi bekleyip görmek...

yazı tarzın aloyları anlatış uslubun değişik bunuda fizikçi olmana bağlıyorum fizikçiler biraz farklıdır beyinleri değişik işler her yerde olumlu yada olumsuz kendilerini belli eder

bu saate kadar 3 günlük geçmişi okumaya çalışıp
günün yarısının bittiğini farkedince başaramayacağımı anlayıp günümüze döndüm
mutluyum mutlusunun mutlu annee

hepinizzz inşallah çok iyisinizdir. yavrularınızda öyle Allah herkese sağlıklı ve mutlu günler nasip etsin

Beykoz, Azraece, Babyceren,meleğim , hejar , nagihan mutluanne , planner, sekersizyesilcay, ilkim nezdinde iyi dilekte bulunan tüm arkadaşlarım; çook ama çook teşekkür ederim iyiki varsınız çok tatlısınızzz

kızlar annem şimdi hastaneye yatıyor.

kanına mikrop karışmış ve enfeksiyonu artmış.kafasındaki delikten ki şeker hastası canım çok ama çok sıkkın.bi debana kızım sen yap diş buğdayını benim için erteleme diyor.ne saçmalık!

sensiz tadını mı olur annem.ah annem ah...

kendime engel olamıyorum.hiç iyi şeyler hissetmiyorum hem de hiç(

annem tam olarak iyileşip hastaneden çıkana kadar diş buğdayını iptal ettim.

Sizden yürekten bol dualar istiyorum.Adı; Oya.

Görüşürüz...

Nagihancımmm canım lütfen iyi şeyler düşün ve anneciğine moral ver güç ver
Allah'ın izni ile iyi olacak Rabbim sağlık versin şifa versin inşallah
dualarımız oya teyze ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…