2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlaaarrrr

Bugün kuzucum 10 aylık olduuu

Size dün bahsetmiştim Kayra tarak ile saçını tarıyor diye...
Dün yine beni şaşırtmaya devam etti benim yakışıklım.Babam beyaz pilsan sallanan at almıştı.Atın üzerine bindirdiğimde kendi kendini sallayıp dıg dıg diyor.Sallanması bitince attan kendi kendine iniyor.Tabi ben arkasında hazır ol da bekliyorum :))
Birde oyuncakları arasında bir telefon vardı.O telefonu alıp "alooooo babacımmmm napıyorsunnnn" diye konuşurdum ben hep tatile çıkmadan önce.Dün baktım bizimki ahizeyi almış kulağına dayamış "aloooooo bidıgihshlşşönhhvjnkklşkgff" diye konuşuyor
Şaşırdım çocuğu öyle görünce.Denemek için eline farklı bir oyuncak verdim,onunla oynamaya başladı ama ahizeyi verince kulağına götürüp alooo diyerek bir şeyler mırıldanıyor.Dün yedim bitirdim tabi kuzuyu :)))

Valla ben burda Kayra hiç bir şey öğrenmiyor diye dert yanarken yavrum saçını taramayı,telefon ile konuşmayıı ve beyaz atı ile sallanmayı öğrenmiş.Bunların hepsi bir arada olunca gözüm korktu biraz.Sanırım çapkınlığa biraz erken başlayacağız

Bu arada uyku düzenimiz rayına girdi çok şükür...Korktuğum gibi olmadığı için çok mutluyum

Geçmişi yoğunluktan dolayı atlayarak okudum.Atladıklarım varsa affola..

Beykozum enes yürümeye başlamış,hayırlı olsun tatlım
Mybabylove ; diş buğdayınız hayırlı olsunn
Nagihan ; canım annen için çok geçmiş olsun
Babyceren ; hem çağlanın hem cerenin videolarını kaçırdım ama video çekme konusunu mutlaka dikkate alacağım
chiliro19 ; Düşünen Orhan Cemal'i çok merak ediyorum.Yok mu resmi ?(nickini doğru yazığ yazmadığımdan emin değilim:)
Tatlıcadım ; sular kesilmiş süt oğlana gitmişiniz.Napıyor bakalım fındık ?
anneZeynep ; kayınvalide savaşında tamamen haklısın...Ben nerdeyse 4 yıllık evli olduğum halde ve kv çok iyi olduğu halde annem diye bahsemezken seni bu konuda tebrik ediyor ve bir an önce artık eski düzenine kavuşmanı diliyorum
azraece ; yalnızlık gerçekten çok zor tatlım..Allah yardımcın olsun...Sık sık sık yaz buraya olur mu..Bu arada tütüye de bayıldımmmm
koşeminderi ; ek gıda bölümünde benim verdiğim kuru meyveler ve aşurelik buğday ile yapılan bir tarif var.Ben uzun zamandır yapmıyordum,bugün tekrar yaptım ve nefiss oldu.Şekersiz fakat şeker kıvamı yerinde olan aşure gibi oldu aynı.Denemeni tavsiye ederim
meleğim ; Kayraya uzun aradan sonra dün avokado verdim ve aynı mahir gibi tükürdü :))..Biraz ısrarcı oldum ama cıksss,öğürdü resmen.Ben de uzun bir ara veriyorum böylece avokadoya :))
mutlu_anne ; sanki geçenlerde miranın resmini ekledim demiştin ?Albüme baktım ama göremedim.Ben mi yanlış hatırlıyorum?Bu arada 10 ayınız hayırlı olsunnn.
PLANNER-İlkim ; kızlarınız harikaaaa.Bayıldım resimleree.

Son düzenleme:
yağmur yağıyooo
seller akıyooo
Orhan Cemal camdan bakıyooo

güneş açıyooo
bulut gidiyooo
enes ve çağla adım atıyooo

sebzeci geçiyooo
bağırıp çağırıyooo
anneZEYNEP ve Heja ateş ölçüyooo

tosti'nin bebeğiiii
çıkarır suçiçeğiiii
geldiği gibi o da gittiiiii (suçiçeğinden bahsediyorum :)

Kaan markette
Dilberege foto çekmedeeee
ama sonra "eve gidelim" demeeee

saat 11 olmuuuş
sayfalar dolmuuuş
"bu saatte mi geliyorsun chihiroooo"

aaaa, ama bu kafiyeli olmadı ki

ayyyy, patron gelmiş ben kaçtııımmm

Maşallah KayrayaHayal ettim çok mutlu oldum walla
Resimleri kaldırdım ama bilg.da kalan 4 fotoyu ekledim yine,,ama yakında yenilerini koyacağım canım
Bakarsın müsait olduğuna

cok üzüldüm canım rabbim yardımcınız olsun annene şifa versin ah su seker hastalıgı etrafımda cok var rabbbim yardım etsin size ve oya teyzemize diş bugdayını falan yapamazsın tabi anne olmayıncaa hiçbirseyin anlamı yok hayattaa rabbim onları basımızdan eksik etmesin ...

amaan, hepsi böyle kötü olacaksa, kalsın şekerim istemeyiz. daha orjinal fikirler bekliyoruz senden

nagihan hanım, annenize geçmiş olsun diyoruz. gerçekten çok zor bir durum. teyze bir de diş buğdayı derdinde, anne işte, hala sizi düşünüyor. çok çok geçmiş olsun diyorum, acil şifalar.

Aaaa bak Kayranın çirkin olmayı da öğrendiğini yazmayı unuttum...İiiiiiiiiiiiiiiiii diye çirkin yapıyoruz güya yüzümüzü,o da aynısını yapıyor.Resim yakalayabilirsem paylaşacağım :))
Hatta zamanım olduğunda ben Kayranın motor gelişimin paylaşayım.

Birde kızlar kayranın saçlarının ön tarafı çok uzadı.Sürekli gözlerinin önüne düşüyor.Babamız kesinlikle kestirmek istemediği için uzamasını ve kulağının arkasına düşmesini beklemeliyiz.Ben de şimdilik gözünün önüne gelmesin diye filkete takıyorum.Kızlar gibi oluyor aynı ama başka çare bulamadım.Sizce yanlış mı yapıyorum.Kimlik arayışı için şuan erken ama ne bileyim.Aklıma takıldı ::)

Son düzenleme:

bizimkinin de saçlarının önleri uzamıştı, bir ara toka takmıştım ama artık önleri makasla kesmeyi düşünüyorum. yazın da o numara kestiririm, sıcaktan bunalmasın diye. benim eşime sorarsanız da "insanda herşey olmak için potansiyel vardır. aşırıya kaçmamak şartıyla, bebeklerin kimliklerini gözönüne almak lazım"

altımdada kimse yok hayatım ama eşim askere gidip gelince üste cıkcam kv dinler artık sende
sende az degilmişsin cılgınlar sizi gidi

MUTLU_ANNE ve TURUNCU bebelerinizin 10. ayı kutlu olsun, daha niceeee aylara senelere inşşş

canım kayracık yaramazlıklara başlamış birkere bu taklit olayına girdikleri zaman arkası gelmiyor gerçekten daha çokk şaşırıcaz galiba hepimizzz buarada bizde öndeki saçların uzunluğundan şikayetçiyiz annem sürekli keselim kısalsın diyor ama bennn kıyamıyorum ya hadii biz toka saç bandı falan idare ediyoruzda bence siz kessenizde olur sanki ya firkete falan zorlamayın kayrayı kısa saç çok güzel olur ona annesi

Ay kizlar valla ustumden buyuk bir yuk kalkti desem yeridir kara kara dusunuyordum ya guzel olmazsa ya tatsizlik olursa kv ayri kp ler ayri yerde oturursa diye ama bekledigimden cok daha iyi oldu ükv gelince kv hosgeldiniz deyip el uzatmis goderlerkende ükv hoscakalin diye el uzatti cok hosuma gitti kv yarin birgun kalkar benim Yaptiklarimi ükv dene yedirdin der diye ondan hic birsey istemedim mantar salata,rus salatasi,mercimek kofte,,havuc tarator,havuclu findikli kek,su boregi,yas pasta,kurabiye,dis bugdayi vardi ükv dede tavuklu salata yapmis getirmis menumuz boyleydi kizlar her seyden onemlisi kizim mutluyduama uykusu gelince kiyamet koptu tabi ama olsun son ana kadar dayanabildi yavrumtarak ve makarayi secmeseydi iyiydi ama iste neyse hadi hayirlisi diyelim Allah saglikli uzun omur pler versin yavrularimiza istedikleri zevkle yaptiklari meslekleri olsun insallah

cok güzel olmus bence azraececim güle güle giysin ececim

Kaanın da önleri daha uzundu.. ben makasla kestim.. gözü gönlü açıldı çocuğun çok da güzel oldu :)

bu yazdıklarımı 3. kez yazıyorum diğer 2 sinde tarık buğra kasanın düğmesine bastı ve kapattı ışıklı olduğu için dikkatini çekiyo önüne siyah bi bant yapıştırıcam:)

mutluannemenerjine hayran kaldımm birazdan dım dım çıkı çık çık diye dans etmeye başlycamm
10.ayıda kutlu olsun minik kuşun daha nice 10 aylaraaa
unutmadann..resimelri bende göremedim geçen gün gören var göremeyen var şekerim hemen kaldırma lütfen öyle bak benim kedi halim bile 2 gündür bekliyo

turuncummsüt oğlum çok şükür iyi çok tatlı tombik bi bebiş yavrum..benim bıdık çocuğun elini ağzına sokmuş dişini kaşımak için ıssırdı minnoşumu nasıl ağladı dudaklarını büzerek
kayra beyaz atlı çapkın bi prens olmanın sinyallerini veriyoo
telefonla konuşmasına bayıldımmtarık buğra telefonu alınca sadece aaaa diyebiliyo..aylardır bende sonuna looo ekliyorum çocuğum looo yu ayrı bi şekilde öğrenip looo diye gezerse şaşırmam

chihirone güzel yazmışsınn

hepinizi öpüyorum ve işime gücüme bakmaya gidiyorumm

Afferim Kayra'ya demek ki herşeyin bir zamanı varmış.. Bizde de öyle oldu bir gün önce oturamıyorken bir gün sonra emeklemeye başladı.. Şok olduk tavşan gibi zıplaya zıplaya emeklemeye başladı.. Şimdi tazı gibi yetişemiyoruz.. Bizde bay bay alkış yapıyroruz.. Ba baa de dee diyoruz.. müzik çalınca ileri geri sallanıyoruz.. şimdilik bunları yapabiliyoruz ama eminim 1 hafta sonra daha bir sürü şey eklenecektir bu listeye :)

Maşallah Kayracığıma,anlaşılan annesi yedirdiklerin bebişimiz zekasına daha çok yarıyorHem seninki motor gelişimini geçmiş turbo gelişimine dönüşmüş

Merhabalar,
Ben eylül annesiyim, sizin tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum eğer bana yardımcı olmak isterseniz. Benim ilk bebeğim, bir oğluk var. 4 aylıkken alt dişlerinden biri çıktı, günlerdir huzursuz, çünkü diğer alt dişi ve alttaki yan dişlerinin ikisi kabarmış ve kızarmış sanırım yakın bir zamanda 3 dişi de çıkacak. Okuduğum kadarıyla alt orta dişlerden sonra üst orta dişlerin çıkması gerekiyormuş, sizlerde de böyle bir durum oldu mu, biliyorum sadece diş çıkarıyor ama ben çok tedirginim, hatta korkuyorum, sanki bir şey olacakmış gibi geliyor, bir de 3 dişin birlikte kabarması normal mi, aynı zamanda çıkması sorunlu bir durum mu?
Belki saçma ama ben korkuyorum işte, beni bu dönemleri geçirmiş(geçiriyor) anneler olarak bilgilendirebilirseniz çok rahatlayacağım.

bizim oğlan 9,5 aylık olmasına rağmen hiç diş çıkarmadı malesef. yani hiç yaşamadım o duyguyu ben (((
fakat yakın arkadaşlarımda gördüğüm kadarıyla, bazı bebekler diş çıkarma sırasını şaşırabiliyormuş :) yani 2 alt + 2 üst çıkaran da var, bir alt+ 1 üstbir çıkaran da. bir de, ilk dişini atlattıktan sonra çorap söküğü gibi geliyormuş diğerleri. yani 3 dişin beraber kabarması normalmiş. bunlar tabi benim duyduklarım. bebekleri 6. dişini çıkaran annelerimiz var burada, onlar daha yardımcı olabilir

Maşallah bebişine Durumda bir aksilik yok,,bahsettiğin dişlerin çıkması da çok normal canım bizim forumda da öyle bebiğimiz var zaten,,sakın kendine dert etme böyle şeyleri,benim kızın da aynı anda 4 yan üst&alt dişi çıktı geçen hafta.
ortaları çıkarmıştı. Çok tedirgin olursan al bebişi diş dr.una da götür için rahatlasın ama bence güzel bi haber bu

Çok sağ ol cevabın için, umarım dediğin gibi normal bir süreçtir. Maşallah yavruna kocaman olmuş, inşallah senin bebeğinde çıkarır yakın zamanda sağlıklı, ağrısız bir şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…