Günaydın kızlaaarrrr
Bugün kuzucum 10 aylık olduuu
Size dün bahsetmiştim Kayra tarak ile saçını tarıyor diye...
Dün yine beni şaşırtmaya devam etti benim yakışıklım.Babam beyaz pilsan sallanan at almıştı.Atın üzerine bindirdiğimde kendi kendini sallayıp dıg dıg diyor.Sallanması bitince attan kendi kendine iniyor.Tabi ben arkasında hazır ol da bekliyorum :))
Birde oyuncakları arasında bir telefon vardı.O telefonu alıp "alooooo babacımmmm napıyorsunnnn" diye konuşurdum ben hep tatile çıkmadan önce.Dün baktım bizimki ahizeyi almış kulağına dayamış "aloooooo bidıgihshlşşönhhvjnkklşkgff" diye konuşuyor
Şaşırdım çocuğu öyle görünce.Denemek için eline farklı bir oyuncak verdim,onunla oynamaya başladı ama ahizeyi verince kulağına götürüp alooo diyerek bir şeyler mırıldanıyor.Dün yedim bitirdim tabi kuzuyu :)))
Valla ben burda Kayra hiç bir şey öğrenmiyor diye dert yanarken yavrum saçını taramayı,telefon ile konuşmayıı ve beyaz atı ile sallanmayı öğrenmiş.Bunların hepsi bir arada olunca gözüm korktu biraz.Sanırım çapkınlığa biraz erken başlayacağız
Bu arada uyku düzenimiz rayına girdi çok şükür...Korktuğum gibi olmadığı için çok mutluyum
Geçmişi yoğunluktan dolayı atlayarak okudum.Atladıklarım varsa affola..
mutlu_anne ; sanki geçenlerde miranın resmini ekledim demiştin ?Albüme baktım ama göremedim.Ben mi yanlış hatırlıyorum?Bu arada 10 ayınız hayırlı olsunnn.
kızlar annem şimdi hastaneye yatıyor.
kanına mikrop karışmış ve enfeksiyonu artmış.kafasındaki delikten ki şeker hastası canım çok ama çok sıkkın.bi debana kızım sen yap diş buğdayını benim için erteleme diyor.ne saçmalık!
sensiz tadını mı olur annem.ah annem ah...
kendime engel olamıyorum.hiç iyi şeyler hissetmiyorum hem de hiç(
annem tam olarak iyileşip hastaneden çıkana kadar diş buğdayını iptal ettim.
Sizden yürekten bol dualar istiyorum.Adı; Oya.
Görüşürüz...
yağmur yağıyooo
seller akıyooo
Orhan Cemal camdan bakıyooo
güneş açıyooo
bulut gidiyooo
enes ve çağla adım atıyooo
sebzeci geçiyooo
bağırıp çağırıyooo
anneZEYNEP ve Heja ateş ölçüyooo
tosti'nin bebeğiiii
çıkarır suçiçeğiiii
geldiği gibi o da gittiiiii (suçiçeğinden bahsediyorum :)
Kaan markette
Dilberege foto çekmedeeee
ama sonra "eve gidelim" demeeee
saat 11 olmuuuş
sayfalar dolmuuuş
"bu saatte mi geliyorsun chihiroooo"
aaaa, ama bu kafiyeli olmadı ki
ayyyy, patron gelmiş ben kaçtııımmm
Aaaa bak Kayranın çirkin olmayı da öğrendiğini yazmayı unuttum...İiiiiiiiiiiiiiiiii diye çirkin yapıyoruz güya yüzümüzü,o da aynısını yapıyor.Resim yakalayabilirsem paylaşacağım :))
Hatta zamanım olduğunda ben Kayranın motor gelişimin paylaşayım.
Birde kızlar kayranın saçlarının ön tarafı çok uzadı.Sürekli gözlerinin önüne düşüyor.Babamız kesinlikle kestirmek istemediği için uzamasını ve kulağının arkasına düşmesini beklemeliyiz.Ben de şimdilik gözünün önüne gelmesin diye filkete takıyorum.Kızlar gibi oluyor aynı ama başka çare bulamadım.Sizce yanlış mı yapıyorum.Kimlik arayışı için şuan erken ama ne bileyim.Aklıma takıldı ::)
nagihan oya teyzemiz tez zamanda iyileşir inşallah güzel haberlerini alırız senden.
turuncu bende sendenim sığamayacağımızı bilsemde daha küçük ev istiyorum.
annezeynebim hiç bakmazmıyım başımın üstünde yeriniz var. sizin varlığınızla hiçbir şey koymaz bana. böyle yalnız olunca belli bir zaman sonra bunalıyorum sıkılıyorum. kızkardeşim liseye gidiyor. zaten 2 gün rapor alıp geldiler. anneme de umreden geldiği için gelen giden oluyor. zaten 3 hafta idare ettiler babamla kızkardeşim o da biraz evi toparlıcak. eşimde desen kocaman bir belirsizlik var. ne zaman döneceği muamma sinir oluyorum bu duruma ama yapacak birşey yok
sarı şekerim enesim dünya için küçük ama bizim için çok büyük adımlar atmışın :118::118:afferin geleceğin kıvancına öp benim için yakışıklıyı annesi
mira ve eceden sonra kaandan da alışveriş arabalı resim geldi:) bunların devamı da gelince mutlu annem bir kolaj yapar artık:))
beykoz kuzum üstün boşta altın yokmu senin:)) ya sende az kuduruk değilmişin dicenizde toyken benimde bazı hatalarım oldu:)) yeni evliyim üstüne üstlük benim çakal içiriyordu bana şarapları kafam güzel azcık sesim fazla çıkıyormuş:)) kulakları çınlasın yan komşum bir gün dün gece bizim oğlan çok ağladı duymuşunuzdur sizde uyanıktınız deyince çaktım köfteyi toparladım kendimi
buraya kadar sıkılmadan beni okuyan canlarım asıl komik haberi sona sakladım. gece34 diye bir arkadaşımız vardı hatırlarsanız eşide deniz astsubayıdı hatta benim eşimi resimden tanımıştı. eşim seminer için ankarada bulunuyor. bugün beni aradı yanıma biri geldi seminerde bir alt devremden uzaktan tanıyordum dedi. adam kalkıp demezmi eşimle eşin kadınlar kulübünden arkadaşmış diye:)) ben Allahhhh diye yusuf yusuf oldum tabi:)) kızım nesiniz siz böyle heryerden çıkıyorsunuz dedi. bende tutamayıp güldüm oğlum korkun bizden heryere yetişir heryerden çıkarız bizi hafife alma dedim:)) benimki iyice kıllanacak okucak bigün beni sonra kıtır kıtır kesecek bu gidişle:)) dünya küçük ne diyim:))
Aaaa bak Kayranın çirkin olmayı da öğrendiğini yazmayı unuttum...İiiiiiiiiiiiiiiiii diye çirkin yapıyoruz güya yüzümüzü,o da aynısını yapıyor.Resim yakalayabilirsem paylaşacağım :))
Hatta zamanım olduğunda ben Kayranın motor gelişimin paylaşayım.
Birde kızlar kayranın saçlarının ön tarafı çok uzadı.Sürekli gözlerinin önüne düşüyor.Babamız kesinlikle kestirmek istemediği için uzamasını ve kulağının arkasına düşmesini beklemeliyiz.Ben de şimdilik gözünün önüne gelmesin diye filkete takıyorum.Kızlar gibi oluyor aynı ama başka çare bulamadım.Sizce yanlış mı yapıyorum.Kimlik arayışı için şuan erken ama ne bileyim.Aklıma takıldı ::)
Eki Görüntüle 642914 resmi kırpa kırpa bu hale geldi:) ecenin ilk tütü etek denememdir kendisi:) daha doğrusu dede ve teyzeye yaptırılan tütü etek:) 4 sene hazır giyim okuyan biri olarak hiç anlamam bu işleri. babam ver bir deneyelim diyerek birbirini ölçü olarak tutmayan parçaları (kızkardeşim kesmiştir parçaları:) düğümledi sonuç budur:) hiç internetteki gibi gözükmüyor bana çirkin oldu gibi geldi. ilkimcim sen almıştın tütü etek galiba sence benziyormu:)
bizimkinin de saçlarının önleri uzamıştı, bir ara toka takmıştım ama artık önleri makasla kesmeyi düşünüyorum. yazın da o numara kestiririm, sıcaktan bunalmasın diye. benim eşime sorarsanız da "insanda herşey olmak için potansiyel vardır. aşırıya kaçmamak şartıyla, bebeklerin kimliklerini gözönüne almak lazım"
Günaydın kızlaaarrrr
Dün yine beni şaşırtmaya devam etti benim yakışıklım.Babam beyaz pilsan sallanan at almıştı.Atın üzerine bindirdiğimde kendi kendini sallayıp dıg dıg diyor.Sallanması bitince attan kendi kendine iniyor.Tabi ben arkasında hazır ol da bekliyorum :))
Birde oyuncakları arasında bir telefon vardı.O telefonu alıp "alooooo babacımmmm napıyorsunnnn" diye konuşurdum ben hep tatile çıkmadan önce.Dün baktım bizimki ahizeyi almış kulağına dayamış "aloooooo bidıgihshlşşönhhvjnkklşkgff" diye konuşuyor
Şaşırdım çocuğu öyle görünce.Denemek için eline farklı bir oyuncak verdim,onunla oynamaya başladı ama ahizeyi verince kulağına götürüp alooo diyerek bir şeyler mırıldanıyor.Dün yedim bitirdim tabi kuzuyu :)))
Valla ben burda Kayra hiç bir şey öğrenmiyor diye dert yanarken yavrum saçını taramayı,telefon ile konuşmayıı ve beyaz atı ile sallanmayı öğrenmiş.Bunların hepsi bir arada olunca gözüm korktu biraz.Sanırım çapkınlığa biraz erken başlayacağız
Bu arada uyku düzenimiz rayına girdi çok şükür...Korktuğum gibi olmadığı için çok mutluyum
Günaydın kızlaaarrrr
Geçmişi yoğunluktan dolayı atlayarak okudum.Atladıklarım varsa affola..
Beykozum enes yürümeye başlamış,hayırlı olsun tatlım
Mybabylove ; diş buğdayınız hayırlı olsunn
Nagihan ; canım annen için çok geçmiş olsun
Babyceren ; hem çağlanın hem cerenin videolarını kaçırdım ama video çekme konusunu mutlaka dikkate alacağım
chiliro19 ; Düşünen Orhan Cemal'i çok merak ediyorum.Yok mu resmi ?(nickini doğru yazığ yazmadığımdan emin değilim:)
Tatlıcadım ; sular kesilmiş süt oğlana gitmişiniz.Napıyor bakalım fındık ?
anneZeynep ; kayınvalide savaşında tamamen haklısın...Ben nerdeyse 4 yıllık evli olduğum halde ve kv çok iyi olduğu halde annem diye bahsemezken seni bu konuda tebrik ediyor ve bir an önce artık eski düzenine kavuşmanı diliyorum
azraece ; yalnızlık gerçekten çok zor tatlım..Allah yardımcın olsun...Sık sık sık yaz buraya olur mu..Bu arada tütüye de bayıldımmmm
koşeminderi ; ek gıda bölümünde benim verdiğim kuru meyveler ve aşurelik buğday ile yapılan bir tarif var.Ben uzun zamandır yapmıyordum,bugün tekrar yaptım ve nefiss oldu.Şekersiz fakat şeker kıvamı yerinde olan aşure gibi oldu aynı.Denemeni tavsiye ederim
meleğim ; Kayraya uzun aradan sonra dün avokado verdim ve aynı mahir gibi tükürdü :))..Biraz ısrarcı oldum ama cıksss,öğürdü resmen.Ben de uzun bir ara veriyorum böylece avokadoya :))
mutlu_anne ; sanki geçenlerde miranın resmini ekledim demiştin ?Albüme baktım ama göremedim.Ben mi yanlış hatırlıyorum?Bu arada 10 ayınız hayırlı olsunnn.
PLANNER-İlkim ; kızlarınız harikaaaa.Bayıldım resimleree.
Merhabalar,
Ben eylül annesiyim, sizin tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum eğer bana yardımcı olmak isterseniz. Benim ilk bebeğim, bir oğluk var. 4 aylıkken alt dişlerinden biri çıktı, günlerdir huzursuz, çünkü diğer alt dişi ve alttaki yan dişlerinin ikisi kabarmış ve kızarmış sanırım yakın bir zamanda 3 dişi de çıkacak. Okuduğum kadarıyla alt orta dişlerden sonra üst orta dişlerin çıkması gerekiyormuş, sizlerde de böyle bir durum oldu mu, biliyorum sadece diş çıkarıyor ama ben çok tedirginim, hatta korkuyorum, sanki bir şey olacakmış gibi geliyor, bir de 3 dişin birlikte kabarması normal mi, aynı zamanda çıkması sorunlu bir durum mu?
Belki saçma ama ben korkuyorum işte, beni bu dönemleri geçirmiş(geçiriyor) anneler olarak bilgilendirebilirseniz çok rahatlayacağım.
Merhabalar,
Ben eylül annesiyim, sizin tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum eğer bana yardımcı olmak isterseniz. Benim ilk bebeğim, bir oğluk var. 4 aylıkken alt dişlerinden biri çıktı, günlerdir huzursuz, çünkü diğer alt dişi ve alttaki yan dişlerinin ikisi kabarmış ve kızarmış sanırım yakın bir zamanda 3 dişi de çıkacak. Okuduğum kadarıyla alt orta dişlerden sonra üst orta dişlerin çıkması gerekiyormuş, sizlerde de böyle bir durum oldu mu, biliyorum sadece diş çıkarıyor ama ben çok tedirginim, hatta korkuyorum, sanki bir şey olacakmış gibi geliyor, bir de 3 dişin birlikte kabarması normal mi, aynı zamanda çıkması sorunlu bir durum mu?
Belki saçma ama ben korkuyorum işte, beni bu dönemleri geçirmiş(geçiriyor) anneler olarak bilgilendirebilirseniz çok rahatlayacağım.
bizim oğlan 9,5 aylık olmasına rağmen hiç diş çıkarmadı malesef. yani hiç yaşamadım o duyguyu ben(((
fakat yakın arkadaşlarımda gördüğüm kadarıyla, bazı bebekler diş çıkarma sırasını şaşırabiliyormuş :) yani 2 alt + 2 üst çıkaran da var, bir alt+ 1 üstbir çıkaran da. bir de, ilk dişini atlattıktan sonra çorap söküğü gibi geliyormuş diğerleri. yani 3 dişin beraber kabarması normalmiş. bunlar tabi benim duyduklarım. bebekleri 6. dişini çıkaran annelerimiz var burada, onlar daha yardımcı olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?