2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Tesekkurler turuncu teyzesi. Amin diyorum yurekten. Çok zor coook...

Ben de cekilişe katılmak istiyorum beni de yaz kız mutlu :)

Öpüyorum tum bebecikleri.

Defnecik nezle olmuş. Doktora gittik bu akşam. Burun spreyi ve sudafed verdi. Odasındaki halıları tuylu herseyi kaldır dedi. Ihlanur öksürük yaparmış. E öbür doktor da full ıhlamur içiriyodu. Hangi birine inancaamı şaşırdım valla. Devit kullanıyoduk multitabs yazdı. Bi de diş için florür verdi. Bi de formul mama al kahvaltılarına karıstır dedi ama bu son üçünü almadım. Cunku reklam brosurlerinden işaretledi hep. Ben hoşlanmadım bu durumdan. Kendi doktoruma sorcam daha sonra. Bu doktorların hepsi bi tuhfaf yahuu

KIZLAR BEN 10 HAFTALIK HAMİLEYİM VE CANIM BİR KAÇ GÜNDÜR AŞIRI ŞEKİLDE NAR ÇEKİYOR.AMA İNTERNETTE YAZANLARA GÖRE DÜŞÜK YAPIYORMUŞ VE BEBEKTE İZLER OLUYORMUŞ.BU NE KADAR DOĞRUDUR.BİLGİSİ OLAN YARDIMCI OLUR MU??

yA KIZLAR NE OLUYOR BANA...sİZE YAZACAK ÇOK ŞEY OLMAMA RAĞMEN ŞU AN BİRAZ GEÇMİŞE BAKAYIM DA CEVAP VEREYİM DERKEN GÖZLERİMİ AÇAMIYORUM,RESMEN UYUYORUM.dÜNDEN BERİDİR BİR SÜRÜ YAZI BİRİKTİ ŞİMDİ BEN HANGİNİZE YAZAYIM.uYKUM VAR VE İNANIRMISINIZ KAFAM KAÇ DEFADIR DÜŞÜYOR.E GİT DE UYU O ZAMAN DİYECEKSİNİZ,İYİ AMA SÜT SAĞIYORUM.aKLIMDAKİLER MESELA;
TURUNCUYA TARİF ARAŞTIRIP VERCEKTİM,
aNNEZEYNEBİN SORUSUNA CEVAP VERCEKTİM,
bAYBCEREN E GEÇMİŞ OLSUN DİYECEKTİM,
AZRAECENİN TÜTÜSÜNE BAYILDIĞIMI BELİRTECEKTİM,
ELİF E LOHUSA KIYAFETİ İÇİN FİKRİMİ SUNACAKTIM,dAHA BİR KAÇ ARKADAŞIN YAZILARINA YANIT VERECEKTİM.mESELA MUTLUANNENİN MİRA RESİMLERİNE İLK BEN YORUM YAPTIĞIM HALDE GÖRÜNMEDİĞİNİ BELİRTECEKTİM.bAKSANIZ DA YAZIM DA BERBAT..GALİBA İŞE BAŞLAMAK YORUCU ŞU ARALAR.YARIN MİSAFİR GELECEK.hEM ONLARA 2 TATLI YAPTIM(HALLEYLİ TATLI VE TİRAMİSU)HEM DE BİZE YEMEK (ETLİ BEZELYE)VE PİLAV PİŞİRDİM.hDİ PINAR KAÇAR,ÇÜNKÜ ÇOK YORGUN VE DE UYKU DAHA ÇOK AĞIR BASIYOR.öPTÜÜÜM SİZİ.CEVAPLARIM VE DEDİKODULARIMI SONRA AKTARIRIM CANLAR...

cicek cicek sen boyle yazinca icim hic rahat etmez ki aklim kalir
Insallah cozumu zor sifasiz dermansiz bir problem degildir
Bizi habersiz birakma

Mutluannem gozunden kacarsa diye yaziyorum: cicek cicek ve sekersiz yesilcay katilmak istiyor

kizlar ust komsuma gecmis olsuna gelen misafirler 1den once gitmiyor ve komsum disinda butun arkadaslari cocuklu
Ev tepemize inecek inecek birgun hic mi insan gibi misafirleri yok anlamis degilim
Biz de bidiklarimiz buyuyup biryerlere gidince boyle olmayalim ya bezdim valla

Merhaba birbirinden güzel mayıs anneleri ve onların tatlı mı tatlı bebişleri...

sizi acayip özledim yaa..bebişlerinizi özledim...takip edemiyorum ve edemediğim için kuduruyorum ama napiim gücüm yetmiyor...şuan bile yorgun argın, başağrısı tepemde kendimi zorlayarak yazıyorum...sadece bir kaç sayfalık geçmişi okuyabildim...umuyorum ki bebişler afiyettedir, sizler iyi ve mutlusunuzdur...

hediye olayına beni de eklerseniz mutlu olurum ama sizden ricam konuyla ilgili gelişmeleri özelden mesaj atmanız..çünkü sayfaları kaçırıyorum...

bu arada en sonunda Yusuf Ömerimin birkaç fotosunu ekledim...özellikle kız analarına sesleniyorummmm...kızlarınızı alın ve pc başına geçin haydiiii oğluşumu görsünler...

hepinizi öpüyorum...forumu sürekli düzenli olarak takip eden arkadaşlarımın önünde saygıyla eğiliyor helal olsun diyorum

Masallah subhanallah tebarekallah ins.kuzularin daha nice nice 10 lari olur..hayirli olsun 10.ayiniz canim..Minamiza kocaman aferin..

Canim oncelikle 10. ayiniz sizinde hayirli olsun..allah daha nice gunler,aylar, yillar nasip etsin ins
Kayra Eymen e masallah subanallah bir acildi pir acildi pasa,baksana buyuk adam gibi telefonda konusmalar, delikanli gibi sac taramalar ve yigit gibi ata binmeler :)) oy oy yarin gelir sen oglumun biyiklari terledi dersen sasirmam :)) masallah Kayra miza..kendi oglummus gibi sevimdim valla helal olsun pasamiza..41 kere masallah

Tatlım ben de çekilişe katılmak istiyorum sırf bu yüzden girdim ve çıkıyorum malum 6 da kalkıyorum hepinizi öpüyorum şekerler iyi geceler

bizde 2sinin de farkli versiyonlari var
Halkalari hemen ogrendi geliyor takiyor ve gidiyor pek oyalanamiyor
Sekilli bloklarla daha fazla oynuyor tek tek hepsini denemeye ve dogru olani bulmaya basladi bu hafta

MUTLUANNE : YAVRUKEDI SEKERSIZCAY VE CICEKCICEK de buraya yazdi... Gormezsen diye yaziyorum cnm.

KIZLAR MUTLUANNEYE OZELDEN YAZALIM BENCE
Butun iletileri takip edemeyebilir kimse gozden kacmasin

MELEGIM sen Nisan ayinda TRde misin?
Degilsen Ingiltere.ye mektup yollariz artik bacim :) ama burda ol nolur nolurrr

TEKRAR KIZLAR: Biyologun selami var ziyaretci olarak bile okuyamiyormus
Spor ev Asya derken ancak yetisiyormus hepinize selami var
Dis bugdayimizda bol bol foto cekip yukleriz artik :)

MYBABYLOVE Okisin fotograflarini bekliyoruz!

SON DAKIKA: komsumun misafirlerinden 2si koltuktan dustu su an delice agliyor biri de onlara guluyor sanirim GULMESENEE diye yirtiyorlar ortaligi
Ev evlikten cikti yazik komsuma ya ama bize daha yazik Omeri uyutana kadar kollarim koptu tir tir titriyolar valla :)

Su avakado da inan rabbimin gucunu gitmesin ama inan cok fena tadi, yencek gibi degil yahu ben bile yiyemiyorum bizimkiler nasil yesin...
Bugun kuru kayisi ve kuru bogurtlen kirmizi olandan aldik onu bir guzel yarim kivi ve yarim muzla blendirdan cektim sonra yogurta karistirip verdim valla sevdi, Avakado da bu sekilde karistirarak vericem. zaten iki kucuk boy almistim birini yarim yarim yedirdim zorlada olsa..simdi diger kalani alem edip yutturacam bir sekilde...burdan biri sagol olsun limon ve biraz tuzla ver seklinde dedi ama biraz bana agir olur gibi geldi, bu yuzden bu sekilde vermem zor..

Gecmisi daha okuyamadim bu yuzden mektup olayini tam cozemedim...Benim burdaki isler biraz karisik ama mayis ayinda en azindan orada olmak icin elimden geleni yapicam..Ben yinede beklerim mektuplarinizi :))

Biyologa sende slm soyle cnm, onlar iyi olsunlarda varsin bizden uzak olsunlar sorun degil..herseyleri yolunda ise ne mutlu bize..selamini aldin aleykum selam..

günaydınnn herkeseee

haftanın ortasından bildiriyorumm cumaya az kaldııı güzel bir gün diliyorumm ve geçmişe gidiyorummm

Ayy cnm kiyamam sana simdiden cumayi iple cekiyorsunuz..bende oyle inan..hafta sonu benim icinde azda olsa tatil gibi..malum esim evde oluyor ona satiyorum birazda olsa oglani...yani cok degil ama olsun hic yoktan iyidir

Sana gerceginide veririm ins nasip olursa..orkide elinde olmus bil..canlisini alirim saksida hatta gordukce hatirlarsin sekerim :))
Tamam cnm operim sipayi, sende senin keratayi op kocaman

O alti disi cikan annelerden biride benim cnm, benim oglan 6 ay bir haftalik iken ilk altan bir disi, hemen iki gun sonra diger orta alt disi cikti..
Uslerin cikmasi cok uzun surdu nerde ise 3 ay bekledik..ust orta dislerin yanlarida dahil 4 disimiz birden kabardi ve suan 4 ust disimiz cikmis durumda..ust dislerin cikma sureci uzun ve biraz sikintili oluyor cnm..nihayetinde bu disler oyle veya boyle cikacak bu yuzden stres etme olurmu...sabir ile ins asarsiniz..3 disin kabarmasi normal bizim dort dis birden kabardi ust taraftan..icin rahat olsun ins sorunsuz bir sekilde oglunda bu sureci gecicek..

OUGURBOCEGIM ILKIM SEKERSIZCAY VE CICEKCICEK

Mutluanneye mesaj atmaniza gerek kalmadi ben ozelden bildirdim bosuna mesaj kutusu sismesin

Bakalim kim kime cikacak 1hafta cok uzun be kizlar bence cuma saati cekilsin kura

Duyuru 2! (Bayburtta inek kaybolsa sehir merkezinden duyuru yapilirdi bak o geldi aklima :1)

Kurtlu annemiz Mutluannenin fikri ile kuzucuklarimiza doğumgünü cekilisi yapiyoruz!

Katilmak isteyenler ozel mesaj yolu ile adini mutluanneme yazdirsin mutluannemde heyecan yaratmak icin mutemadiyen katilimci listesini yayinlasin!
Cumaya kadar katilimcilar toplansin cuma saati mutluannem zincir yontemiyle butun annelerin vekili olarak kurayi ceksin!
Bir butce limiti konsun ki gucu yeten yetmeyen bir olsun kimseler uzulmesinn!!

Aman efendim ben duymadim yok efendim niye bana haber vermediniz demeyinn!!
Sozcu olarak mutemadiyen duyurmaya devam ederimm!!

gece kuşlarııı diğer gece kuşu arkidişiniz geldi

kızlar bi kaç sorum olucak sizleree..

1-ben kzuma ekmek yaptım onu irili ufaklı parçalar halien getirdim cam kavanoza koyup buzdolabına koydum..daha önce dondurucuda saklamıştım..buzdolabında saklanabilir mi?

2-kuru meyvelerde aynı taze meyveler gibi hemen tüketilmelimi?akşam pişirdiğimi sbahada kullansam vitamin kaybı olurmu?

3-haşladığınız kurumeyvelerin suyunu döküyomusunuz?yoksa bebişlere kullanıyomusunuz..malum gün kurusu ve incir suyunu genelde kabızlıktada kullanıyolar:)tarık buğra bi kaç gündür günde 5-6 kez kaka yapıyo suyunuda verince kaka sayısı artar diye düşündüm doğru düşünmüşmüyüm?

4-lütfen sorularımı cevapsız bırakmayın

5-TABİKİİ ÇEKİLİŞTE BENDE VARIMM

Ins hic olmasin hasta hicbiri cnm..Ah bu disler ahhh iflamizi kesti resmen,gecmis olsun cnm, atese dikkat belki disten degildir..
Buranin havasi batsin, valla bugun disari ciktik biraz ellerim buz kesti resmen, ellerim ilk defa bu kadar soguktan kipkirmizi kesildi..kutuplarda yasiyorum varsayiyorum kendimi

Ne guzel yaa bizi takip eden birinin olmasi..bizim gizli takipcimiz adim adim yaklasiyor bize..az kalmis cnm ha gayret 9 aya birsey kalmamis :)) bekliyoruz seni dogum gunune kadar yetisirsin ins.

Eminim kosarsin bilmezmiiz cnm, sen sadece burda degil etrafinda kim varsa yardiminina kosuyorsun masallah allah enerjini ve gayretini eksin etmesin ins..seni de basimizdan etmesin tabiiki.

Ohh bee senin fistik Defne bu isi kivirmis annesi, cok opuyorum Defne Karen i , akilli bidik masallah..o gulucukleri gormek nasip olur bir gun bizede ins.

tatlım moralini bu kadar bozmana sebep herneyse umarım en kısa zamanda çözüme ulaşır..
sanki kalbimi biri sıkıyor yazmışsın canım sıkma bu kadar canını çok üzüldüm
habersiz bırakma bizleri

Gecmis olsun cnm, Caglayi bence daha anlatma burda, fistigima nazar aliyor kesin..kiyamam onun goz yaslarina..teyzesi opsunde gecsin olurmu..
Bizimde bugun bir vukaatimiz vardi...sandelyede oglan kucagimda oturuyorduk bizim velet babaya gitmek istedi, bende zorla kucagimda tutunca ziplayip kendini arkadaya atinca arkadan kafasi benim suratima kutt diye capisti ki ben nerde yigiliyordum yere, hatta beynim sarsildi ona ragmen zirnik kadar kendi dusunmeyip hemen bizimkinin aglamalar arasinda banyoya getirir kafasinin arkasina az su serpistirdim ve sonra sakinlesti..yuzum ve kafam halan agriyor :)) ne kafan varmis be oglum yaa..

arkadaslar oglum kabuklu antepfıstigni yuttu bogazındayken parmagmla cıkarmaya calıstim ama asagi kacti. bir saat oldu keyfi yerinde gbi.
ama ben bitmis durumdayim bisey olur mu neyapayim cok korktum.

Deme yaa kotu olmus...ins birsey olmaz..okudugumdan beri bana da dert oldu..nasil olcakta cikarir simdi onu anlamadim..bende igne yutanlari duymustum, bol bol haslanmis patates yiyererek cikartilmasi gerekiyomus onda ama simdi bebek olunca valla hic aklima birsey gelmiyor..rabbim hepsini korusun uzuldum gercekten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…