2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Tabii ki emzirmek çok rahat o kesin. Çok şükür sütüm de öyle az değildi. Gerçi çok fazla rezene, ısırgan,anason içiyordum ben. Günde 3-4 litre sadece bu çayları içiyordum yanında 5 litre de su. Eşim eve su taşımaktan bıkmıştı. Ama biraz da kafa dinlemeye, dinlenmeye ihtiyacı oluyor insanın. Çok bunalıyor insan, bir de doğum sonrası depresyonu. Neyse ama geçti şimdi iyiyim. Süt arttırmak isteyen anneler her sabah 1 tatlı kaşığı çörek otu yesinler. Ben de işe yaramıştı. Bir de dere otu, her gün öğle ve akşam yemeğinden 15 dk önce bir tutam dere otu yesinler 1 hafta. Çok işe yarıyor. Ben de süt arttırıcı tarifi çok. Sürekli emen bir bebeğim olduğu için sürekli bir şeyler kaynatıyordum ben. Bir de havuçlu incirli bir kür vardı ama onu unuttum bakmam lazım tarifine. İsteyen olursa bulur yazarım. o da çok iyi geliyor.

Mükafat derken ben de maddi olanları değil aferin bak ne güzel yaptın tarzı desteklemeyi kastetmiştim. Yoksa ben de maddi olarak yapılan teşviklerin aşırılığına karşıyım o konuda çok haklısınız. Ama aferin deyip alkış yapıyoruz bir de kucak o zman çok hoşuna gidiyor. Ne kadar küçük olsalar da anlıyorlar.
Boşuna üstelemeyin dediğim gibi boğa burcu bizimkiler biz neyi yapma dersek inadına bi yapayım bakayım diyecekler. Ben cıss diyorum ııııhhhh diyor yine uzanıyor bir de bakıyor bakalım yine kızacak mıyım diye. Ellemiyor elini uzatıyor cıss deyince bırakıyor ama kızıyor bana neden cıs diyorum diye. Bizimkiler deneyerek öğrenecekler bir iki kere elleri yanacak. Sonra öğrenecekler cısı. Ben boğa burcuyum eşim koç oğlum boğa. Hepimiz inat. Bir köprüde karşılaşmayız inşallah. Hepimiz dereyi boylarız

Ağzından bal dalmıyor canım yaa :) inş 1 yaşından fazla emer
Senin kuzumla benim kuzu benziyo galiba birbirine benimkide kolay kolay ağlamaz
Uykusu geldiğinde gözleri küçülür ovuşturur yanına gittiğim zaman gülmeye başlar
Uyandığında şarkılar söyler güler
Maşallah yavrularımıza
Yanlız aradaki fark Tarık Buğra daha hareketli anladığım kadarıyla
Eski günleri daha güzeldi az önce ışın hızıyla banyoya girerken yakaladım:)

Maşallah çağlaya ve motoruna
Bu sıpaların hepsi aynı model aynı şeylerden hoşlanıyolar:)

Canım sen sekrolü günde kaç kez ve ne kadar veriyorsun bize Dr günde 1 kez 1 ölçek verdi
Ama her yemek öğününde rahatsız oluyo kuzum

neşeli bizim kuzular canım aynen dediğin gibi galiba bizimki biraz daha hareketsiz
ama varya yatarken çok pis yatıyor ayak bir yerde kafa bir yerde bir gün beşiğinden kendini atıcak diye korkuyorum valla
banyoyu keşfediyor kuzum
aman dikkat et deterjanlara falan Allah muhafaza

babyceren maşallah çağlaya
bu aralar Aras Eymen de peçete koparmaya bayılıyor
iyi gezmeler size

chemcat ne güzel ki sütün var ve yavrun nasipleniyor
uzun süre emzirirsin inş kuzunu

Kızlar bi kaç gün önce Tarık Buğra yatak odasında aynada kendisiyle konuşurken babası videoya çekmişti
Film izler gibi izleyip duruyoruz o kadar tatlı ki
Kendini tutmaya çalışıyo..elini hafif uzatıyo karşıdandan kendisine doğru gelen eli görünce tekrar çekiyo
Kendini öpüp duruyo,kafasını yaklaştırıp aynada gördüğü kendisiyle tosss yapıyo
Hadi gel diyo karşıdan cevap gelmeyince kızıyo
Kafasını sallayarak dans ediyo karşıda aynısını görünce kahkaha atarak devam ediyo
Daha bi sürü şey dil çıkarıyo gangnam yapıyo vs
Çok güzell ayna karşısında videoya çekmeyenler çeksinler

Tarık Buğra ma maşallah ne güzel şeyler yapıyor ya
söylediklerin gözümün önüne geliyorda yüzümde kocaman bir tebessüm beliriyor
bu bıdıklar ne zaman büyüdülerde böyle şeyler yapıyorlar,geçen yıl bu zamanlar daha
karnımızda zıplıyorlardı
video çekmeniz süper olmuş ilerde anı olarak kalacak size
bizde dün Aras Eymen in balonla mücadelesini çektik videoya
ilk görünce nasıl sevindi çığlık çığlığa,ısırmaya çalışıyor ağzından salya akıyor
sonra bir ara burnu akı baloncuk falan süperdi
tatlıcadım ya sen beni görmemiş miydin:)
maşallah sübhanallah tebarekeallah tarık buğraya

Eşimle bende izlerken aynı şeyleri söyledim daha dün gibi karnımdaydı sonra minicik bi bebekte şimdi yavrum büyüdü dans edip kendisiyle konuşuyo dedim:)
Zaman o kadar çabuk ve güzel geçiyor ki bu meleklere
Allah bütün yavrularımıza sağlık sihhat versin
Arada bi video çekiyorduk biz geçen gün babyceren uyardı daha sık çekmeye başladık:)

Aras eymenin balonlar oynarken burnun akması ve baloncuğu süpermiş
Çok ballılar bunlar daha çok güzel günlerini görücez inş
Canım ben seni görmemiştim profilime bi aktım uğurböceğimin resmine yorum yapmışsın
Beni görmediysen albümdeki bi resmime bakabilirsin diye
Hemen albümüne ışınlandım
Senide görmüş oldummm

kızlar ben size demişmiydim dün enesin 3.dişi cıktı 1ayda 3diş cıkardı yavrum annezeynebim duy ömer heran 5diş cıkarabilir gec cıkan diş buyuzden iyi sanırım bir anda ard arda cıkıyorlar

Ooo hayırlı olsuunn yeni dişinizz.
Bizimde 6 dişimiz gelmek üzeree

Canım yaa çok geçmiş olsun boncuğuma.
Evde okullu bir kardeş olunca hastalık çok daha kolay geliyor eve...Yani çağlayı bugün veya yarın okula göndermesen bile bunun önüne geçmen çok zor maalesef
Eminim bizlerde bunu 2.ci çocuklarımızda yaşayacağız...Tekrar çok ama çok geçmiş olsun.
Bir an hastaneye yatırıldığı geldi aklıma...İnşaallah çabucak iyileşirsiniz.

Meleğimm uyku en güzel yemektn bile tatlı gelirdi beni..Taa ki Kayra doğana kadar :))
Bazen onu alıp tekrar içime koyasım geliyor biraz uyuyabilmek için :))
Yeme konusunda siz de bizim gibiymişiniz...Benim düzeleceğine dair umudum kalmadı inan.Artık dört gözle büyüyüp kendi yemeğini yemesini bekliyorum.

*
Canım sen de mi eşinden ayrı olanlardansın ?

Canım benim oğlan reklam izlemiyor yaa (
Sadece eti petito ve molfix reklamına bakıyordu,şimdi ondanda bıktı :))
Valla reklam izlemeyi sevse,yemin ederim tv karşısında yedirecem artık yani o derece bunaltıyor çünkü.

Canım ben haftalarca tatil yaptım biliyorsun ama gece uykusu için Kayra kimseyi istemedi maalesef.O yüzden hiç kendini üzme derim çünkü nasıl olsa çok da işe yaramıyor :))

Ben az önce tartıldımm
Ağlamak istiyorum
Az yesemde olmuyo çok yesemde olmuyo
Aç mı gezim yanii ben incelmem gerekirken şişiyorum
Bu yazdıklarımı diyet topiklerine yazmam gerekiyor biliyorum ama üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim

cnm yaa sen emzirmiyormuydun emzirince bişekilde gidiyor tabi dikkat etmek harekette önemli istersen verirsin ama kararlı olmak lazım
bende biara zayıflıyamıcam sanmıstım ama neyseki biraz verdim daha 2-3 kg verdim mi yaza hazırım

kızlar moralim bozuldu diş bugdayı yaptım ama pastamız konustugumuz gibi yapılmamıs görseniz bir tarafınızla gülersiniz ortaya sadece bir diş kondurmuslar ne dişe benziyorr ne dişde gülen surat var bir fırca yapmıslar dişin üzerine ne diye cıkarana kadar gün bitti eşime kızdım niye bişey demedin bune diye seker hamuru olmasın dedim ama böylede demedim resmen dişi büyütecle aradım
Allahtan burda kimse diş bugdayı yapmıyorda benim pastamı bile lüks buldular bide seker hamurundan güzel olanı yaptırsaydım dahada garipserlerdi nese Allahtan ailemiz yanımızdaydı ablam hamile haliyle cok ugrastı saolsun eh bunuda atlattık ama içine sindimi derseniz hayır pasta beni cok üzdü ben üzerine uzun büyük ince seker hamurundan diş ve gülen bir diş olsun istedim enesin dişi cıktıda seker hamurundan olsun dedim ama gelin görün gerizekalılar normal pasta yapıp üzerine yazı yazıp minicik diş koymuslar oda tasa benziyor dişe benzer yanı yok nese daha fazla sinir olmadan bitti gitti diyim bidahakine ders olsun elimde resimle gitcem pasta yaptırmaya

iyi akşamlar... ben antibiyotik kullanıyorum oğlumda hastalandı ateş öksürük mızmızlık.... tam emziremiyorumda aaz emziriyorum ilaç kullandığımdan offf kafam karışıkk ama kullanmalıyım yarında devam ederse oğluşumu dr götürcemmm onların hastalığı çok zor tadımız tuzumuz kalmıyorrr...

kızlar alt dudagını emiyor ama öyle böyle değil emerek sıkmaktan dudağının rengi değişiyor hiç dişi yok acaba dişmi çıkarıyor bakıorum bişey yok diş çıkarırken ateş öksürük normalmi

üzme tatlı canını ne güzel dişi çıkmış sende kutladın pastaya takılma ......

teşekkür ederim artık özel mesaj atablicem bu 100. mesajım

BEYKOZ diş buğdayınız hayırlı olsun şekerim. Enesin 3.dişi de çıkmış gözünüz aydın. Pastaya hiç üzülme canım nazarı ordan çıksın boş ver. Senin beğenmediğin pasta eminim çok güzeldir.

BABYCEREN güzel kızların hastalanmış geçmiş olsun canım umarım ilerlemeden atlatırlar.

TURUNCU canım ya Allah kolaylık versin sana yemeyen bebek gerçekten çok zor oluyo. İnşallah kayra bir anda iştaha gelir de o sürekli ister ,sen artık çok verdim deyip yemekleri kaçırıverirsin.

Kabiliyetleri o kadarmış demekki...Dün biz de eşimle yemeğe gittik(tabi ki de Doğa da vardı)Ben çoban kavurma istedim,eşim çökertme kebabı istedi.Servis gelince bir baktım eşimle benim yemeğim tıpa tıp benziyor hatta dedim ki:"Bu çoban kavurma mı?" Onlar da :"hanımefendi çoban kavurmayıfarklı bir usulle yaptık bu kez"dedi.Neyse seslenmedim,ama eşimin yemeğiyle tuz farkı olmasa aynı.Hem görüntü hem de tad manasında.Anlayacağın yeterlilikleri bu kadar...

HEJAR VE MYBABYLOVE,süt ile ilgili çabamdan dolayı beni anladığınızı söylemeniz beni çok ihya etti,teşşekkür ederim.

canım ben bu işte bir kasıt oldugunu düşünüyorum..birileri sana tuzak kuruyo olmasın:)
sen incecik narin nadide kuzumuzsun bizim:)

ehueheueheue

bu arada çağla günde 2 kaşık sekrol içiyo canım..
mideside bulanmıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…