Canim bence sukretmelisin yaaa sutun varki emiyor maasallah benim kizim10 mayista dogdu 15 temmuz da sakkkk diye kesildi sutum sonrasi hep mama emzirmek anne ve bebek arasindaki diaologu guclendirir benim kizimla aram gayet iyi cok guzel anlasiriz ama emzirken konusmaya hecet duymadan goz temasi ile anlasir anne ve bebek o yuzden ne kadar emzire bilirsen emzir burada bir cok arkadas sut uretimi icin didiniyor Pinarda gece kalkip sagiyor yani Pinardanin pompa sesini Turuncunun hickiriklarini resmen duyuyordum maasallah yavruna emsin eme bildigi kadar uzulme sukretme bak ben disari cikarken termos,mama almadan cikamyorum birde benim kiz er...li suya alisti baska suyla yapilan mamayida icmezilik ilik isitma derdin yok ohhhh mis gibi dogal tertemiz icinde ne var diye kafani yormadan gonul rahatligiyla verecegin besin anne sutu hayatim yineliyorum sukretmelisin haline Allah evladinin riskini her daim bol bol versin insallah
Cocuk yetistirmek cok mesakkatli ve zor bir is hayatim ama cok ince bir cizgi var bu hususta o cizgiyi yakalarsan senden iyisi yok mukafat olayina ben pek katilmiyorum cunku her yaptigi olumlu bir olayda mukafat bekler ileride okul caginda bu sikintilar gun yuzune cikar mesela ebeveyn cocuga derki karnen iyi gelsin sana sunu alacagim bu cok yaknis bir yaklasim en dogru olani bence bunu cocuga hisstirmemektir suan bebeklerimiz meraklilar onlara odulden ziyade tastik ve tesfik en dogru olani sen yapabilirsin annecim ben sana guveniyorum becerebilirsinhadi bakalim beraber yapalim diye tesfik etmek onemli olani Okis e ne kadar gitme kizim betona oturma kizim orasi soguk hasta olusun dersem deyim yine gidiyor cunku merakli orada ne var annem beni neden yollamiyor diye kuruyor kafada yine uc kez ikaz ederim gel kim oyun oynayalim derim gel kizim burda otur derim oyuncaklariyla oynarim ama merakya iste yine gider bu sefer ellemem gider bi turlar evi geri gelir baska turlu akli orada kalir ve ne sana ne oyuna adapte olamaz bu sekilde buyuk adamla konusur gibi konusup yaklasimimizi bu yonde yaparsak cocugun kendine olan oz guveni oturur cocukluk doneminde arkadasliklari oyun kurmasi vb durumlarda ciddi bir gelisme olur cocuk icin
inşallah sütün çok olurda kuzuda emer bol bol benim sütümde olsaydıda gece hiç uyumasaydım:26:
çok az var yinede veriyorum belki çoğalır,faydası olur diye olduğu kadar artık
ben inanıyorum 1 yaşından bile fazla emecek tarık buğra
sakin bir bebek oğlumkolay kolay ağlamaz sıkıntısı yoksa genelde güler
hatta uykusu çok olduğunda hani ağlar ya bebekler bizimkide kahkaha atıyor
inşallah o günleride görürüz canımm
izlerim valla
çağlanın motoru:))
motorumuz bazen teklesede yinede iyi gidiyoruz..
adaaa adaaaa diye hergün bagırıyoruz..allah için kimse bu ada artık gelsin:))
yoksa zeynep ada mı:)))
yürümemiz daha bir düzeldi sanki..artık fazla arkaya atmıyo kendini..ama benim dizlerim
nasır tuttu..bütün gün küçük hüsamettin gibi arkasından geziyorum
ama bende kendimi baya geliştirdim..artık dizlerimin üstünde koşabiliyorum
ehueheuehuueee
en güzel oyuncaklarımız,kumanda,ıslak mendil kutusu vee peçetelik..
çok güzel peçete yırtar beni kızım:)maşallah
el sallama, gelgel,gitgit ve gelgit gibi hareketleri yapamıyoruz
olsun varlıgı yeter:))
yemegide çok güzel püskürtürüz..
aklıma gelenler bunlar..motorumuza allah zeval vermesin:)
Ağzından bal dalmıyor canım yaa :) inş 1 yaşından fazla emer
Senin kuzumla benim kuzu benziyo galiba birbirine benimkide kolay kolay ağlamaz
Uykusu geldiğinde gözleri küçülür ovuşturur yanına gittiğim zaman gülmeye başlar
Uyandığında şarkılar söyler güler
Maşallah yavrularımıza
Yanlız aradaki fark Tarık Buğra daha hareketli anladığım kadarıyla
Eski günleri daha güzeldi az önce ışın hızıyla banyoya girerken yakaladım:)
Tarık Buğra ma maşallah ne güzel şeyler yapıyor ya
söylediklerin gözümün önüne geliyorda yüzümde kocaman bir tebessüm beliriyor
bu bıdıklar ne zaman büyüdülerde böyle şeyler yapıyorlar,geçen yıl bu zamanlar daha
karnımızda zıplıyorlardı
video çekmeniz süper olmuş ilerde anı olarak kalacak size
bizde dün Aras Eymen in balonla mücadelesini çektik videoya
ilk görünce nasıl sevindi çığlık çığlığa,ısırmaya çalışıyor ağzından salya akıyor
sonra bir ara burnu akı baloncuk falan süperdi
tatlıcadım ya sen beni görmemiş miydin:)
maşallah sübhanallah tebarekeallahtarık buğraya
kızlar ben size demişmiydim dün enesin 3.dişi cıktı 1ayda 3diş cıkardı yavrum annezeynebim duy ömer heran 5diş cıkarabilir gec cıkan diş buyuzden iyi sanırım bir anda ard arda cıkıyorlar
selamın hello..çok yorgunum çokkkk
bugün hiç giremedim forumu hatta bilgisayara bile dokunamadım..
dün gece çağlanın öksürügü arttı sabah hemen doktora gittik..
malesef yine antibiyotik yazdı..mecbur kullnacaz..cerenide gösterdik
oda grip olmuş ama çağla gibi öksürmüyo..ikiside ilaç içecek..
sinirimden cereni bugün okula göndermedim..okuldan getiriyo hastalıkları..
sonra eve geçtik hoopp misafir geldi..saat 12 de gelen misafir 9 da kalktı
eşide geldi akşam ve yemege kaldılar..bende 2 çocuk onda 2 çocuk curcunaaa
ev aldı başını gitti..onlar gitiginden beri evi temizliyorum şimdi oturdum daha..
neyse çocuklarda uyudu..biraz takılayım buraya
Hele ben uykusuz kalinca ne hale giriyorum hic soylemiyim..su uyku da ama cok tatli o kadar cok ozledimki..uykuya artik hasretim max olmus durumda, bir allahin kulu olsaydi yanimda da keske al bir gece sen bak su oglana diyip bende soyle misler gibi uyayabilseydim..off of son gunlerdeki en buyuk hayalim bu yonde malasef..Emzik bizde de ise yariyor ama besik yerine benim ayaklarim ellerimizden oper :)) kasiklarim agriyor valla sallamaktan bir harap oldum
Turuncu cnm, bizimkininde Kayra dan inan farki yok..benimde cok defa tasi duvara atasim geliyor..hele kasigi agzina tam goturecekken eli ile tutup geriye atiyor yaa bak iste o zaman benim salterler tam atiyor..bizim sesimizide kesin komsular duyuyordur,sabahtan aksama kadar bagisiyoruz beraber koro gibi olduk..Bu yasimda tum sebeklikleri yapiyorum..karsisinda halay cekiyorum, gobek atiyorum..zipliyorum, hopluyorum vb..sirf bizimki yesin diye..Ben ya sabir cekiyorum bazen ne yalan soyluyum ise yariyor,bazende gih olmuyor malasef..artik isimiz dualara kaldi, yapcak birsey varmidir bilmiyorum ama sebat edip buyumelerini beklemek en son care galiba..
Hele bugun bir iki kasik yedirdikten sonra bir kusmasi vardi ki..galiba biraz usutmus cok kotu kokuyordu,malum yerlerde suruyor pesimden gelmedigi yer yok. boyle oluncada usutuyor..buralarda isinmadi gitti yaa..yerler halifex oldugu halde buzhane gibi..
*olur canım hemen gebetesini çıkarcam senın için
iyi akşamlar mayıs anneleri ve datluş bebeleri hasta olanlara şifa versin mevlam tez zamanda ileşin yaramazlık yapın
sırtım çok ağrıo ya sıkıntıdan bence babaannem derdi koca adamı kocatır diye valla bu herif benı kocattıarayıp duryo aman çokta tın ben evimde rahatım oda yanıma gelsin gerçi yakında kontrat bitiyo mecbur gelcek
az 101 oynacam ben millete dalaşım barı tavşanım uyuyorken
turuncu,melegim,azraece benimde kızım pek iştahlı sayılmaz ama ben yemek zamanı
sürekli reklam açıyorum..bir elim kaşıkta bir elim kumandada..
sürekli reklam arıyorum..biliyorum dogru degil yaptıgım ama benim yüküm daha agır
ve bir yemege 1 saatimi harcayamam..reklamları açtıgımda yemegi 10 dakkaya bitiyo..
hepsini yemiyo ama yinede ne yedirdiysem işte..
Canim aslinda biliyorum, Istanbulda iken kizkardesim sadece yemek konusunda yardimci olabilmisti ama uyku konusunda malasef olamadi..malum herkesin kendi duzeni var senin gibi kimse olamuyor..ama ne biliyim yinede biri olsa diye minik bir istekte bulunmadan da edemedim
İyi geceler herkese
Kuzumu doktora götürdüm Boğazı'nda hafif kızarıklık varmış ateşi çıkarsa hemen çıkmazsa pzt günü tekrar gidicez..balgamı için sekrol verdi..keyfi yok yavrumun sürekli kucağıma gelmek istiyo bende aldım büyük teyzesine götürdüm orda yeğenlerimle birlikte olunca çok mutlu oluyo keyfi yerine geldi
Keyfi yerinde olunca eve uyku saati gelince geldik:)uyudu meleğim
Yarında kusarsa şurubu kullanmaya başlıcam/QUOTE]
Oyyy benim kara gözlümde mi hasta olmuşş,kıyamamm..Çok geçmiş olsun canım.
Bir an doktoru öpmesi geldi gözümün önüne,mıncıklayasım geldi valla :))
Toplam 11 kullanıcı konuyu okuyor. (1 üye ve 10 ziyaretçi)
azraece
sabah sabah 10 ziyaretçi:)) herkese günaydınlar iyi haftasonları.
biz gece hiç doğru düzgün uyumadık. kafam düşüp duruyor uykusuzluktan. öğlen ece yi komşuma satsamda yatabilsem biraz(
Hayranım senin komşularınaa :)
Yaaa cok tatli oluyor ona ne suphe ama aklim gidiyor yani masadan tutunup ayaklarini kaldirip sallaniyor yaaa ve bunu mama sandalyesindede yapiyor hayatim elinin yettigi kavradigi yuksek yerlerde yapiyor odum kopuyor dusecek diye ama bizim hanim in keyfine diyecek yok yakinda barfiks ceker
bugun kizin odasini temizledim yataginin yerini degistirdim onceden kapinin agzinda duruyordu yatak hafif aralik kalinca beni mutfaktan goruyordu ama azcik etrafi seyretsin diye camin onune cektim yatagi havalar isindi artik zaten iki kalorifer var okis in odasinda sicak oluyor diye yaptim ama bizim hanim bu saat oldu hala uyumadi isik mi raharsiz etti gozunu acaba:44:bilemedim iyimi yaptim kotumu anlamadim valla:26:
Canım bence ortamı farklı gelmiştir,bir kaç güne alışır bence
Merhaba hanımlar. Hasta olan bebişler bir an önce iyileşsinler inşallah. Bir yandan üzülüyorum ben de hasta olunca ama bir yandan da böyle küçük hastalıklar bağışıklık sisteminin oturması ve güçlenmesi için çok önemli. Zaten sezeryanla doğan bebeklerin bağışıklık sistemi zayıf oluyor bir de hastalanmazsa sonra ilerde Allah korusun daha kötü olabilir. Biz çok hastalandık. Ben de zaten kronik faranjit var. Her sene kesin 3-5 kere olurum. Bu sene tabii ben olunca Kutluş da oldu. 4-5 kere ailecek hastalandık. Ama çok emdiğinden dolayı maşallah o bizden çabuk geçirdi.
Ben şimdi cısss öğretiyorum oğluma. Anlıyor kötü birşey olduğunu ısrar ediyor tutmak için ama aynı zamanda kızgın kızgın bakıyorum hemen bırakıyor elindekini ama kafa da tutuyor bir yandan. Hıııııı diyorum o da bana hııııııı diyor. Boğa burcu bizimkiler yandık. Ben de boğa burcuyum ordan biliyorum. annem çok çekti benden. İnadım inat. Bu yüzden biraz zor işimiz. Gerçi ben illa ki boğa ya da koç olsun istemiştim. Biraz otoriter anne olmak zorundayız ayrıca da güzellikle anlatmalıyız yapılmayacakları. yoksa inadına daha çok yaparlar. Kendimden biliyorum.:))
Bizimkide öğrendi cısss kelimesini.Evde kalorifer borularının geçtiği bir köşe var,hep oraya gitmeye çalışıyordu.Ben de cısss sıcak diyordum ama anlamıyordu.Artık elini dokundurmasına izin veriyorum.Sıcak olduğu için çekiyor hemen ve ben de bak cısssss diyorum.
Bir kaç kez o elini yaktıkça ben cısss dedim ve şuan oraya gitmekten vazgeçti.Cıssss diyorum gözüme bakıyor ve gitmiyor :))
Benim bebeğim memeye o kadar düşkündü ki (gerçi şimdi de öyle) ilk 6 ay resmen memede yaşadı. Sabah 6da başlardı akşam 23e kadar memeyi bırakmazdı. Ben o memede kucağımda çok yemek yaptım. Emzik niyetine kullandı beni resmen. Çoğu zaman bütün gün ağlardım. O kadar bunalırdım ki. Çok şükür ek gıdalara geçince biraz rahatladık hem de oyuncakla falan kanıyor. ama ben yanında oturup oynamaya başlayınca yine aklına geliyor üstümü başımı tırmalıyor. Bir de bi bağırıyor memmem memmem diye. Bu nedenle fazla yakınlaşamıyoruz onunla. Geceleri de 50 kere uyanıyor meme diye. Neyse ki şu gece çayı biraz rahatlattı. En azından 3 saat falan uyanmadan uyuyor. Meme emmezse yemek bile yemiyor. Önce meme sonra yemek. Emzirmekten o kadar bıktım ki anlatamam. Bir de kimsem de yok benim yardım edecek. 3 günlük bebeyle bi başıma kalakaldım bir de biraz huysuzdu oğlum da 5 ay hiç dışarı çıkamadık bu emme olayı yüzünden. Kıyameti koparıyordu dışarıda. Meme olmayınca uyumuyordu bile. Öyle bağırıp duruyordu. Neyse ki geçti o günler.
Bak benim oğlanda memeyi açtığımda delirirdi emmemek için.Çok uğraştım emsin diye ama sıpa mememe öcü muamelesi yapardı hep :)))
Her çocuğun fıtratı farklı oluyor işte...Neyse ki büyüdüler artık çok şükür...
cnm yaa sen emzirmiyormuydun emzirince bişekilde gidiyor tabi dikkat etmek harekette önemli istersen verirsin ama kararlı olmak lazımBen az önce tartıldımm
Ağlamak istiyorum
Az yesemde olmuyo çok yesemde olmuyo
Aç mı gezim yanii ben incelmem gerekirken şişiyorum
Bu yazdıklarımı diyet topiklerine yazmam gerekiyor biliyorum ama üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim
kızlar moralim bozuldu diş bugdayı yaptım ama pastamız konustugumuz gibi yapılmamıs görseniz bir tarafınızla gülersiniz ortaya sadece bir diş kondurmuslar ne dişe benziyorr ne dişde gülen surat var bir fırca yapmıslar dişin üzerine ne diye cıkarana kadar gün bitti eşime kızdım niye bişey demedin bune diye seker hamuru olmasın dedim ama böylede demedim resmen dişi büyütecle aradım
Allahtan burda kimse diş bugdayı yapmıyorda benim pastamı bile lüks buldular bide seker hamurundan güzel olanı yaptırsaydım dahada garipserlerdi nese Allahtan ailemiz yanımızdaydı ablam hamile haliyle cok ugrastı saolsun eh bunuda atlattık ama içine sindimi derseniz hayır pasta beni cok üzdü ben üzerine uzun büyük ince seker hamurundan diş ve gülen bir diş olsun istedim enesin dişi cıktıda seker hamurundan olsun dedim ama gelin görün gerizekalılar normal pasta yapıp üzerine yazı yazıp minicik diş koymuslar oda tasa benziyor dişe benzer yanı yok nese daha fazla sinir olmadan bitti gitti diyim bidahakine ders olsun elimde resimle gitcem pasta yaptırmaya
ay bu kadar olur accasia hanım, dün listeye eklenmesi için sizin adınızı birkaç arkadaşla önermiştim. sonra belki 100 mesajı doldurmadığı için mutlu_anne'ye özel mesaj yazamıyordur diye, sizin adınıza mesaj yazıp listeye eklemesini istemiştim (tabiki siz "katılıyorum" dedikten sonra)
demekki içime doğmuş size hediye alacağım. ayrıntılar için özel mesaj da yazabilirsiniz (yazabiliyorsanız), size telefon numaramı da gönderebilirim. görüşmek üzere...
kızlar moralim bozuldu diş bugdayı yaptım ama pastamız konustugumuz gibi yapılmamıs görseniz bir tarafınızla gülersiniz ortaya sadece bir diş kondurmuslar ne dişe benziyorr ne dişde gülen surat var bir fırca yapmıslar dişin üzerine ne diye cıkarana kadar gün bitti eşime kızdım niye bişey demedin bune diye seker hamuru olmasın dedim ama böylede demedim resmen dişi büyütecle aradım
Allahtan burda kimse diş bugdayı yapmıyorda benim pastamı bile lüks buldular bide seker hamurundan güzel olanı yaptırsaydım dahada garipserlerdi nese Allahtan ailemiz yanımızdaydı ablam hamile haliyle cok ugrastı saolsun eh bunuda atlattık ama içine sindimi derseniz hayır pasta beni cok üzdü ben üzerine uzun büyük ince seker hamurundan diş ve gülen bir diş olsun istedim enesin dişi cıktıda seker hamurundan olsun dedim ama gelin görün gerizekalılar normal pasta yapıp üzerine yazı yazıp minicik diş koymuslar oda tasa benziyor dişe benzer yanı yok nese daha fazla sinir olmadan bitti gitti diyim bidahakine ders olsun elimde resimle gitcem pasta yaptırmaya
Ben az önce tartıldımm
Ağlamak istiyorum
Az yesemde olmuyo çok yesemde olmuyo
Aç mı gezim yanii ben incelmem gerekirken şişiyorum
Bu yazdıklarımı diyet topiklerine yazmam gerekiyor biliyorum ama üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?