Toplam 11 kullanıcı konuyu okuyor. (1 üye ve 10 ziyaretçi)
azraece
sabah sabah 10 ziyaretçi:)) herkese günaydınlar iyi haftasonları.
biz gece hiç doğru düzgün uyumadık. kafam düşüp duruyor uykusuzluktan. öğlen ece yi komşuma satsamda yatabilsem biraz(
tatlıcadı_geçmişolsun tarık abimize..bizde sekrol kullanıyoruz..umarım hemencecik iyleşir kuzularımız..
kızımın keyfi yerinde ama benim
hiç keyfim yok ..bitsin artık şu hastalıklar
günaydın mayıs anneleri ve kuzucukları
tatlıcadı Tarık Buğraya çok geçmiş olsun iyiki hemen götürmüşsünüz inş antibiyotik kullanmadan atlatır
ayy doktoru öpmesi çok hoşuma gitti benide öper mi kivalla canım çok çekti şimdi sulu sulu öper
azraece canımm geceniz kötü geçti demek sende bir doktora göstersen eceyi en azından ilaçla rahatlar kuzum
inş antibiyotik kullanmaz ececim
kuraya katılamayan arkadaşlar bir daha ki sefere artık üzülmeyin:26:
bende oğlum yaramazlık yapsın istiyorumçekmeceleri karıştırsın,oyuncaklarla oynasın istiyorum
galiba delirdim
benim oğluş maşallah çok uslu,emeklemesini çok isterim ama icraat yok
neyse sağlık olsun yürütecide az az öğreniyor sanki yan yan sürüklüyor kendini nasıl seviniyor kuzum
kuzum uyandı ben gidimde kahvaltı hazırliim hepinizi öperiz
iyi haftasonları hepimize olsun inşallah
Hafta sonu kimsecikler yok ben de bestoşu uyuttum bi bakayım benim çenesi düşük arkadaşlarım neler kaynatmışlar dedim
TATLICADI senin o cana yakın oğluşunu yerim ben beni de öyle şapur şupur öpmesini istiyorum yaaa
AZRAECE uykusuzluk zor canım eğer için rahat edecekse bence ver komşuna 1 saat bile uyusan kendine gelirsin. Geçmiş olsun ecoşuma.
:18::18:Ayy o cekmece karistirma yi birde bana sorun sekerim dun geldi bir guzel mutfak cekmecelerini karistirmayaaaaa hic ellemedim biliyorum elini sikistiracak babamizin yuregi hop oturdu hop kalktiTünaydınnnn herkeseee
Çok yorgunum kızlar çok yavrumun gündüz emmeyip gece oturup emzirmem çok yoruyo artık beni gece gündüz uykusuz geziyorum aylardır
Faydalanabildiği kadar faydalansın istiyorum sütümden katlanıcam artık bu yorgunluğa..gece emzirirken Tarık Buğra kucağımda uyuyup kalmışım onun kafası geriye gitmiş benimki yana düşmüş eşim uyandırmasa uydurduk sabaha kadar:)
Sabah'ta yine yaptığı kahvaltıyı kustuofff offf yaz gelsin artık bütün kuzularımız iyileşsin,yemeklerini yesin,uyku problemleri emme problemleri kaybolsun..ne çok şey istiyorum dimi
Sağol tatlım..senin fıstıklarada geçmiş olsun
Az kaldı canım az yaz gelsin şu hastalıklar defolsun evimizden:)
Çok sağol canım..öyle bi sulu öperki
Saçlarına yapışır iki yandan yada boynunu sarılır insafına kalmış:)
Sulu sulu yapışır yanak,çene,göz,burun öper her yerini
Yaramazlık mı?çekmece karıştırmak mı?canım sen uykunu alamamışsın galiba
1 günde çok şey öğrenebiliyo bu kuzular bi bakmışsın emeklemeye başlamış
Öper teyzesi öper Şapur şupur hemdeee
Besteye ve sana sulu sulu öpücükler gönderiyor Tarık Buğra
Gunaydın. Biz de önceki geceye göre iyiydi ama kac kez kalktıgımı saymadım bile. Düşün yani... Gececek insallah yaa. Sabır sabır.
Tünaydınnnn herkeseee
Çok yorgunum kızlar çok yavrumun gündüz emmeyip gece oturup emzirmem çok yoruyo artık beni gece gündüz uykusuz geziyorum aylardır
Faydalanabildiği kadar faydalansın istiyorum sütümden katlanıcam artık bu yorgunluğa..gece emzirirken Tarık Buğra kucağımda uyuyup kalmışım onun kafası geriye gitmiş benimki yana düşmüş eşim uyandırmasa uydurduk sabaha kadar:)
Sabah'ta yine yaptığı kahvaltıyı kustuofff offf yaz gelsin artık bütün kuzularımız iyileşsin,yemeklerini yesin,uyku problemleri emme problemleri kaybolsun..ne çok şey istiyorum dimi
Sağol tatlım..senin fıstıklarada geçmiş olsun
Az kaldı canım az yaz gelsin şu hastalıklar defolsun evimizden:)
Çok sağol canım..öyle bi sulu öperki
Saçlarına yapışır iki yandan yada boynunu sarılır insafına kalmış:)
Sulu sulu yapışır yanak,çene,göz,burun öper her yerini
Yaramazlık mı?çekmece karıştırmak mı?canım sen uykunu alamamışsın galiba
1 günde çok şey öğrenebiliyo bu kuzular bi bakmışsın emeklemeye başlamış
:18::18:Ayy o cekmece karistirma yi birde bana sorun sekerim dun geldi bir guzel mutfak cekmecelerini karistirmayaaaaa hic ellemedim biliyorum elini sikistiracak babamizin yuregi hop oturdu hop kalktiilk sikistirdi ben hic istifimi bile bozmadim babamiz tam firliyordu kizin imdadina kosmaya dedim elleme o cekmecelerin arasi acik sadece cani yanar parmagina zarar gelmez dururmu oyyy kizimmmm kiyamam ben sanaaaaaa yavrummm demeye basladi bizim kiz aglamazken aglamaya basladi cocugun icin dogru bir sey yapmiyorsun her cani yandiginda seni nereden bulacak dedim elini oraya sokmamasi gerektigini bilmesi lazim ben onu defalarca uyariyorum dedim yapmasin her seye akli yetiyor ya dedim ama o daha bebekkkkk diyor ne bebegi kocaman oldu masaya tutunup sallana bilmeyi akli eriyor amaaaaaa gaddar anne oldu adim tabikiiii kapiya sikistirmasindan cok korkarim ozellikle mentese kismina ama cekmeceden korkmam cunku aralik var arasinda neyse kizlar ben kactim is guc beni bekler
selam hanımlar yürümeye başlayan bebişler var mı ? benmki öylece duruyor henüz adım atmayı bilmiyor.yürütce pek binmediğinden olabilir.neler yapıyorsunuz ne tür oyuncaklar alıyorsunuz ne tür kitaplar okuyorsunuz? bebeğinizin yabancısı var mı benimki çok yabani kimseye gitmiyor sizce neden olabilir?bu psikolojinin temelinde ne var bilmiyorum sağlıklı bir tutummu sizce. birde bana çok yapışıyorodadan çıktığım an ya da yanından bir an ayrılsam sanki arı sokmuş gibii ortalığı yıkıyor sizlerde durum nasıl :)
Biz artik oyuncak alimini durdurduk canim yuzune bile bakmiyor ve ne kadar cok oyuncagi olursa okadar maymun istahli oluyor benim zilli oyle deyimselam hanımlar yürümeye başlayan bebişler var mı ? benmki öylece duruyor henüz adım atmayı bilmiyor.yürütce pek binmediğinden olabilir.neler yapıyorsunuz ne tür oyuncaklar alıyorsunuz ne tür kitaplar okuyorsunuz? bebeğinizin yabancısı var mı benimki çok yabani kimseye gitmiyor sizce neden olabilir?bu psikolojinin temelinde ne var bilmiyorum sağlıklı bir tutummu sizce. birde bana çok yapışıyorodadan çıktığım an ya da yanından bir an ayrılsam sanki arı sokmuş gibii ortalığı yıkıyor sizlerde durum nasıl :)
canim kurcalama konusunda bence pekte memnun oldugunu hissettirme bak benim yegenim e dedesi abimin kp gel kizim aaa bak cekmecede ne var diye oturttu cocugu acti pc klavyesini oynatti cocuk simdi 5 yasinda ve inanilmaz merakli ve karistirma huyu var okisin oyuncak dusurme limiti 3 canim ondan sonra vermiyorum alismasin diyeoyy canım defne karen de mi hasta uykusuz geceler geride kalsın bir an önce kuzunda sende derin derin uyuyun inşallah
canımm tarık buğra çok şanslı senin gibi düşünceli annesi olduğu için
sen sırf sütünden faydalansın diye gece kalkıp emziriyorsun önünde saygıyla eğiliyorum
birde pınarda vardı,gecenin bir yarısı kalkıp süt sağıyor bebişleriniz çok şanslı sizin
inşallah emer kuzun seni üzmeden gündüzde peki yemekten önce emzirmeyi dennedin mi yani açken
bence anne sütü herşeyden önemli tabii yemekte yesin
ayy öpsün öpsün sulu sulu saçımıda çekebilir herşey serbest tarık buğrama
bilmiyorum canım galiba kaşınıyorum biraz benim kuzu maşallah akıllı ama benim gibi atik değilde
babası gibi tembelçok çok şükür Allahıma sağlıklı evladım var,şikayet etmeyecem söz vermiştim
çünkü en son şikayet ettiğimde Allahım karşıma bir çok çıkardı zeka özürlüydü biraz konuştum annesiyle çok etkilenmiştim
off nerelere geldim ben böyle konudan konuya:26:
Allahım yavrularımıza sağlık versin inşallah
çok hoşuma gidiyor böyle bişeyleri kurcalayan çocuklar durup seyredeceksin böyle
kendine zarar vermesinde okiş,bende senin gibiyim canım mesela Aras Eymenin elinden oyuncağı düşer hemen kv verir ben kızarım
kendi alsın öğrensin diye tabii nerde beni dinleyen mi var sanki
merhaba benim oğlumda henüz adımları 2-3 adım emeklemiyorda
sanırım bu birazda genetik,ve her çocuğun gelişimi bir değil
benim oğluş oyuncak pek sevmiyor en sevdiği oyuncağı ıslak mendil,kablo,kumanda
he dün balon verdik çok sevdi birde
benim oğlum tam tersi herkese gider hiç yabancılık çekmiyor sen çağırsan sanada gelir o kadar yani
bunlara takılmaya gerek yok bence bu tamamen çocuğun kendi yapısından kaynaklanıyor diye düşünüyorum
:18::18:Ayy o cekmece karistirma yi birde bana sorun sekerim dun geldi bir guzel mutfak cekmecelerini karistirmayaaaaa hic ellemedim biliyorum elini sikistiracak babamizin yuregi hop oturdu hop kalktiilk sikistirdi ben hic istifimi bile bozmadim babamiz tam firliyordu kizin imdadina kosmaya dedim elleme o cekmecelerin arasi acik sadece cani yanar parmagina zarar gelmez dururmu oyyy kizimmmm kiyamam ben sanaaaaaa yavrummm demeye basladi bizim kiz aglamazken aglamaya basladi cocugun icin dogru bir sey yapmiyorsun her cani yandiginda seni nereden bulacak dedim elini oraya sokmamasi gerektigini bilmesi lazim ben onu defalarca uyariyorum dedim yapmasin her seye akli yetiyor ya dedim ama o daha bebekkkkk diyor ne bebegi kocaman oldu masaya tutunup sallana bilmeyi akli eriyor amaaaaaa gaddar anne oldu adim tabikiiii kapiya sikistirmasindan cok korkarim ozellikle mentese kismina ama cekmeceden korkmam cunku aralik var arasinda neyse kizlar ben kactim is guc beni bekler
selam hanımlar yürümeye başlayan bebişler var mı ? benmki öylece duruyor henüz adım atmayı bilmiyor.yürütce pek binmediğinden olabilir.neler yapıyorsunuz ne tür oyuncaklar alıyorsunuz ne tür kitaplar okuyorsunuz? bebeğinizin yabancısı var mı benimki çok yabani kimseye gitmiyor sizce neden olabilir?bu psikolojinin temelinde ne var bilmiyorum sağlıklı bir tutummu sizce. birde bana çok yapışıyorodadan çıktığım an ya da yanından bir an ayrılsam sanki arı sokmuş gibii ortalığı yıkıyor sizlerde durum nasıl :)
oyy canım defne karen de mi hasta uykusuz geceler geride kalsın bir an önce kuzunda sende derin derin uyuyun inşallah
canımm tarık buğra çok şanslı senin gibi düşünceli annesi olduğu için
sen sırf sütünden faydalansın diye gece kalkıp emziriyorsun önünde saygıyla eğiliyorum
birde pınarda vardı,gecenin bir yarısı kalkıp süt sağıyor bebişleriniz çok şanslı sizin
inşallah emer kuzun seni üzmeden gündüzde peki yemekten önce emzirmeyi dennedin mi yani açken
bence anne sütü herşeyden önemli tabii yemekte yesin
ayy öpsün öpsün sulu sulu saçımıda çekebilir herşey serbest tarık buğrama
bilmiyorum canım galiba kaşınıyorum biraz benim kuzu maşallah akıllı ama benim gibi atik değilde
babası gibi tembelçok çok şükür Allahıma sağlıklı evladım var,şikayet etmeyecem söz vermiştim
çünkü en son şikayet ettiğimde Allahım karşıma bir çok çıkardı zeka özürlüydü biraz konuştum annesiyle çok etkilenmiştim
off nerelere geldim ben böyle konudan konuya:26:
Allahım yavrularımıza sağlık versin inşallah
çok hoşuma gidiyor böyle bişeyleri kurcalayan çocuklar durup seyredeceksin böyle
kendine zarar vermesinde okiş,bende senin gibiyim canım mesela Aras Eymenin elinden oyuncağı düşer hemen kv verir ben kızarım
kendi alsın öğrensin diye tabii nerde beni dinleyen mi var sanki
merhaba benim oğlumda henüz adımları 2-3 adım emeklemiyorda
sanırım bu birazda genetik,ve her çocuğun gelişimi bir değil
benim oğluş oyuncak pek sevmiyor en sevdiği oyuncağı ıslak mendil,kablo,kumanda
he dün balon verdik çok sevdi birde
benim oğlum tam tersi herkese gider hiç yabancılık çekmiyor sen çağırsan sanada gelir o kadar yani
bunlara takılmaya gerek yok bence bu tamamen çocuğun kendi yapısından kaynaklanıyor diye düşünüyorum
canim kurcalama konusunda bence pekte memnun oldugunu hissettirme bak benim yegenim e dedesi abimin kp gel kizim aaa bak cekmecede ne var diye oturttu cocugu acti pc klavyesini oynatti cocuk simdi 5 yasinda ve inanilmaz merakli ve karistirma huyu var okisin oyuncak dusurme limiti 3 canim ondan sonra vermiyorum alismasin diye
Ben çekmeceler ve kapılardan çok korkuyorum:18:aksilik hep onların başında..
Kapıların altına kapanmasını önlemek için koyduğum zımbırtıyı çıkarıyo altından nereye giderse illa kapıyı kapatıyo
Odadan içeri girincede çıkıncada kapatıyo ayağını takıyo kapıya bi güzel kapatıp gidiyo yada içeri giriyo
Geçen kapıyı kafasını vurdu çocuğun hiç sesi çıkmıyo babası hemen aynı anlattığın gibi koştu oğlumm acıdımı muck muck öpmeler
Bende durdum izledim o daha bi bebek biye öyle bakıyorsun diyo erkeklerin hepsi aynı demek ki
Önemli bi şey olsa zaten hemen müdahale ederiz
Bizimki sehpa ve masanın altını tünel gibi kullanıyo kafasını eğersek girip çıkıyo ama kafasını günde bi çok kez çarpıyo sürekli engelleyin kısıtlamalar olmaz herşeyi keşfederek öğrenecekler
Gelde sen bunları babalara anlat
Bi kaç adım atan bebeklerimiz var..benimki adım atmayı bırak öylece durmayı bile bilmiyo:)maşallah yavruna yakında minik adımlarını Atmaya başlar.
Benim kuzum bu aralar sadece topla oynuyo emekleyerek yanında topunuda heryere yuvarlıyo
Yada oynamaması gereken şeylerle oynamak istiyo:)terlik,kumanda,çekmece,kapı vs
Bi çok bebekte yabancılaşma olayı oluyo tanımadığı kişilere gitmek istemiyo ve ağlıyo bebekler için çok normal
Geçtiğimiz ay benim bıdıkta ağlıyordu arkamdan ama şimdi umursamıyo dönem dönem aynı davranışları sergiliyorlar
Ben hikaye kitabından her gün hikaye okuyorum her cümlenin sonunda kııkırdıyo çok güzel dinliyor:)
Birde resmilik küçük bebek kitaplarını seviyo dün kedileri tanıyor diye bi kitap gördüm ve aldım küçük bi kitap her sayfada kedilerde ilgili bilgi ve resimler var kedilerin suratını parmakladı durdu:)
Dediğin gibi önemli olan sağlıklı olmaları
Sağlıklı olsunlarda gece uyanmak problem değil
Sadece uykusuz ve yorgun gezeriz
Canım emmesi için denemediniz şey kalmadı aç kalsa bile emmiyo bu kadarınada şükür
Bi kaç ayda gece emerse 1 yaşına kadar emmiş olur..1 yaşından sonrada bırakmazsa gece emmeyi zevkle geceleri emzirmeye devam:)
Maşallah akıllı yavruna sakin bi bebek demek ki
Hep böyle akıllı olur annesini üzmez inş
Bi bakıyorsun minik kuzu birden hareketleniyor çekmecelerin başından ayrılmayan yerinde durmayan bi bebek oluyo
Sende. Peşinde gezer izlersin artık
Yaaa cok tatli oluyor ona ne suphe ama aklim gidiyor yani masadan tutunup ayaklarini kaldirip sallaniyor yaaa ve bunu mama sandalyesindede yapiyor hayatim elinin yettigi kavradigi yuksek yerlerde yapiyor odum kopuyor dusecek diye ama bizim hanim in keyfine diyecek yok yakinda barfiks cekeryok hayatım öyle değilim sadece hani böyle çekmece karıştırıken bakarsın ya uzaktan çok tatlı oluyorlar
zaten öyle belli etmiyorum,dün kv gittik çok mutsuz oluyor orada neden bilmiyorum hemde çok seviyor amcaları dedesi babaannesi
bir de tek torun ilk torun bizim oğlan çok ilgide sevmiyor
ama okişi anlatıyorsun ya hep gözümün önüne geliyor ne tatlıdır kimbilir Allah nazarlardan korusun
maşallah sübhaneke tebarekeallah
Yaaa cok tatli oluyor ona ne suphe ama aklim gidiyor yani masadan tutunup ayaklarini kaldirip sallaniyor yaaa ve bunu mama sandalyesindede yapiyor hayatim elinin yettigi kavradigi yuksek yerlerde yapiyor odum kopuyor dusecek diye ama bizim hanim in keyfine diyecek yok yakinda barfiks ceker
bugun kizin odasini temizledim yataginin yerini degistirdim onceden kapinin agzinda duruyordu yatak hafif aralik kalinca beni mutfaktan goruyordu ama azcik etrafi seyretsin diye camin onune cektim yatagi havalar isindi artik zaten iki kalorifer var okis in odasinda sicak oluyor diye yaptim ama bizim hanim bu saat oldu hala uyumadi isik mi raharsiz etti gozunu acaba:44:bilemedim iyimi yaptim kotumu anlamadim valla:26:
Aminnn hayatim valla zor yaaa anne olmak es olmak temizlikci olmak asci olmak yatakta partner olmakAllah korusun yavrularımızı canım
belki alışamamıştır daha ama zamanla alışır bence
Aminnn hayatim valla zor yaaa anne olmak es olmak temizlikci olmak asci olmak yatakta partner olmakofffff birde calisan anneler var onlara Allah yardim etsin en zoruda annelikmis yani yuregim agzimda oturuyorum ama yinede gaddar anneyim
Canim bence sukretmelisin yaaa sutun varki emiyor maasallah benim kizim10 mayista dogdu 15 temmuz da sakkkk diye kesildi sutum sonrasi hep mama emzirmek anne ve bebek arasindaki diaologu guclendirir benim kizimla aram gayet iyi cok guzel anlasiriz ama emzirken konusmaya hecet duymadan goz temasi ile anlasir anne ve bebek o yuzden ne kadar emzire bilirsen emzir burada bir cok arkadas sut uretimi icin didiniyor Pinarda gece kalkip sagiyor yani Pinardanin pompa sesini Turuncunun hickiriklarini resmen duyuyordum maasallah yavruna emsin eme bildigi kadar uzulme sukretme bak ben disari cikarken termos,mama almadan cikamyorum birde benim kiz er...li suya alisti baska suyla yapilan mamayida icmezBenim bebeğim memeye o kadar düşkündü ki (gerçi şimdi de öyle) ilk 6 ay resmen memede yaşadı. Sabah 6da başlardı akşam 23e kadar memeyi bırakmazdı. Ben o memede kucağımda çok yemek yaptım. Emzik niyetine kullandı beni resmen. Çoğu zaman bütün gün ağlardım. O kadar bunalırdım ki. Çok şükür ek gıdalara geçince biraz rahatladık hem de oyuncakla falan kanıyor. ama ben yanında oturup oynamaya başlayınca yine aklına geliyor üstümü başımı tırmalıyor. Bir de bi bağırıyor memmem memmem diye. Bu nedenle fazla yakınlaşamıyoruz onunla. Geceleri de 50 kere uyanıyor meme diye. Neyse ki şu gece çayı biraz rahatlattı. En azından 3 saat falan uyanmadan uyuyor. Meme emmezse yemek bile yemiyor. Önce meme sonra yemek. Emzirmekten o kadar bıktım ki anlatamam. Bir de kimsem de yok benim yardım edecek. 3 günlük bebeyle bi başıma kalakaldım bir de biraz huysuzdu oğlum da 5 ay hiç dışarı çıkamadık bu emme olayı yüzünden. Kıyameti koparıyordu dışarıda. Meme olmayınca uyumuyordu bile. Öyle bağırıp duruyordu. Neyse ki geçti o günler.
Cocuk yetistirmek cok mesakkatli ve zor bir is hayatim ama cok ince bir cizgi var bu hususta o cizgiyi yakalarsan senden iyisi yok mukafat olayina ben pek katilmiyorum cunku her yaptigi olumlu bir olayda mukafat bekler ileride okul caginda bu sikintilar gun yuzune cikar mesela ebeveyn cocuga derki karnen iyi gelsin sana sunu alacagim bu cok yaknis bir yaklasim en dogru olani bence bunu cocuga hisstirmemektir suan bebeklerimiz meraklilar onlara odulden ziyade tastik ve tesfik en dogru olani sen yapabilirsin annecim ben sana guveniyorum becerebilirsinGerçekten anne olmak en zor iş hayatta. Çalışmadığım için üzülüyorum ama sonra da düşününce çalışsaydım yapamazdım diyorum. Şimdi bile zorlanıyorum. allah çalışan annelere kolaylık ve sabır versin. Ben gaddarlığı bir yere kadar destekliyorumaslında. Anne öncelikle anne olmalı bence çocukların da buna ihtiyacı var. Herşeye izin veren annelerden değilim ben de. Sınırları önce biz çizelim ki sonradan kendi sınırlarını çizmeyi öğrensinler. Ama fazla sıkmadan, ceza yerine pozitif olumlamayla. Aslında belki kabaca olacak ama çok fazla köpek yetiştirdiğim için biliyorum aynen köpek yavruları da böyle yetiştiriliyor. Küçükken iyi ve kötüyü oluımlamayla mükafatlandırmayla öğretiliyor.Aslında bakınca bebeklerin hepsi aynı. Sürekli göz kulak olunacak, sevilecek, eğitilecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?