mutlu_anne valla süpersin ya çocukluğuma götürdün beni, benimde oyuncak tencere tava takımlarım ocağım ve kahve ficanlarım vardı sürekli annemi yemeğe ve çaya çağırırdım komşusu olarakcanım annem yemek yapıyorsa bırakır temizlik yapıyorsa bırakır illaki karnı şişene kadar su dolu kahve fincanlarımı içerdi erkek kardeşim ve annemle bahçemizdeki elma ağacının altında oynadığımız evcilik oyunlarının tadı nasılda güzeldi, yan komşumuzun kızı vardı benden iki yaş büyüktü onunlada bahçeden bahçeye atlayıp evcilik oynardıkk ve tabiykii enaz iki sokak öteye kaçtığımız saklambaç oyunlarımız, sokaktaki bizden büyükler düşerdi önümüze hadii kurt olmamız lazımm kaçalım kaçalımmm ayyy ne çok konuştum dimii mutlu bir çocukluk geçirmek çok ama çok önemli gerçekten ya bu yüzden çok şanslı hissediyorum kendimi çocukluğumu özlemle anıyorum ve bunun mimarı olan anneciğime eve gidince birkere daha sıkı sıkıı sarılıcam, ve tek hayalim kızımında beni ve çocukluğunu güzel hatırlayıp özlemle anması bütün çabam bunun için, aynen eşimde çok mutlu bir çocukluk geçirmiş anlatmaya başlasa susmaz yani benim gibi inşş zeynebimiz bizden bile daha mutlu bir çocuk olur
SİZE katılıyorum chihiro hanım dısarı cıkmak ii geliyor bende bunu yapıorumTuruncu hanım, lütfen kendinizi ortada olmayan sebepleri dert ederek yıpratmayınız çünkü gerçekten ortada bir sebep yok. bizim bebeklerimiz de Kayra gibi inanın, bazen yer bazen yemez. bizim de akşamları enerjimiz tükeniyor ve eşimizle ilişkimiz 15-20 yıllık yıpranmış ilişkilere benzedi. bebekler aç olduklarında inanın yerler, eşlerin ilişkisi zamanla eskiye döner, annelikle işlerimizi birarada yürütmeyi öğreniriz zamanla. bunların hepsi zamanla halledilecek şeyler, dert bile değil inanın. hele de bebeğiniz yanınızdayken lütfen sinirlenmek yerine sarılın O'na.
hakikaten çok çabalayan, bebeği için en iyisini yapmaya çalışan harika bir annesiniz. Kayra bu konuda çok şanslı.
lütfen alınız Kayra'yı ve dışarı çıkınız. minicik bir ilçede olsanız da, yürüyecek tek bir cadde bile olsa bebeğinizle yürüyüşe çıkınız. zihniniz dağılacaktır. bunlar nacizane önerilerim... rahatlamış bir Turuncu görmek istiyoruz biz burada
İnşallah canımBenim çocukluğumdaki en bomba anım şudur:6/7 yaşındayım yazın hava çok sıcak ama mutluyum,,
mayomu giyer,gözlüklerimi takar,havlumu alır tek başıma denize giderim,,nereye miyan komşunun balkonuna
arkadaşımla onların leğenini dolduruz ve sırayla 10ar dk. yüzerdik denizdepardon leğende
Eşimin çocukluğu daha çok eğitim baskısı üzerine geçmişBir de hep annesi zorla yedirirmiş,iştahsızmış,tam olarak şöyle:
masanın köşesine benim eşimi sıkıştırımış annesi(çıkamayacağı şeklide)tabağını bitirtmeden asla çıkartmazmış mesela va
şuan 32 yaşında ama en nefret ettiği şey ısrardır.Ağzına istemediği 1 lokmayı bile(hatır için çiğ tavuk misali)almaz
1 damla su bile içmez,,hatta başlarda çok alınırdım ama sonradan çok hak verdim ona.
güzel bir çocukluk çok önemliunutulmuyor çünkü
canım gülmekten katıldım valla süpermiş deniz pardon balkon maceranız, bizimde şişme havuzumuz vardı ama bahçede altı delinmişti topraktaneşin çok iyi bir örnek sanırım zorla yemek yedirmemek gerektiğine hala etkileri üstünde yani baksana, bencede fazla ısrar ters tepki yaratıyor çocuklarda biz onlardan daha akıllı olup güzel güzel yola getirmeliyiz kuzularımızı inşş herşey gönlümüzce olur
tatlıcadı inan bende diyorum bu kızda bir dilenci tipi var diye:)
bak içime dogmuş:)))
ne dilencisi biliyormusun,
aşk,
sevgi,
şevkat
mercimek
kızlar ben geldimmm öncelikle merhaba
smear testim kalbiniz kadar temiz cıkmıs cok sükür
enes 2ayda sadece 400gr almıs soktaydım ama cok takmadım cünkü hem saglıklı hem herseyini yiyor Allahıma sükür 1ayda cıkardıgı 3dişin etkisi oldugunu düşünüyorum boyu 5cm uzamıs
gelelim ilkimcigime besteme hediyesini bugun aldım inş buhaftaiçide kargoyla yollıycam begenmezsen kesin söyle söylemezsen darılırım geri gönderirsin degiştiririm sakın ayıp olur deme küserim mektubumu keserim
ben bir gecmişe bakıyım geleyim neler kaynatılmıs
Sabah sabah terör estirdim evde...
Adet dönemleri kendimi bir canavar gibi hissediyorum.Gözüm dönüyor,kimseyi görmek istemiyorum.
Bu sabah bizim küçük bey yedirdiklerimi kusunca çığlık kıyamet koptu tabi evin içinde.Önümdeki tabağı ve bardağı bir güzel parçaladım.Elime geçen her şeyi itinayla duvara fırlattım.Sonra da söylene söylene etrafı temizleyip oturup bir güzel hıçkıra hıçkıra ağladım.
Ağlamam bitince üzerimden bir yük kalkmış gibi gittim bir güzel duş aldım ve oturdum kahvaltımı yaptım.Sonra baktım ki nihayet adet olmuşum...Demek adet öncesi son taşkınlığım imiş bugün ki canavarlığım...
Allahtan eşim evdeydi de Kayrayı uzaklaştırdı yanımdan...
Biliyorum sebeb kayranın kusması değildi,sebeb benim...
Doğumdan sonra artık kendimi tanıyamaz oldum...Kendimi hiç "eş"gibi hissetmiyorum...Kendisini anne olmaya adamış saçını süpürge eden biri oldum çıktım...Yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunun farkındayım...Eşimden çok şey bekliyorum,bunlarda gerçekleşmeyince kendisinden uzaklaşıyorum...Akşamları o kadar yoruluyorum ki kalkıp bir çay demlemek zor geliyor bana...
O kadar uzaklaşmışız ki birbirimizden,bebek uyuduktan sonra alıyoruz telefonları ya da bilgisayarları elimize,saatlerce çat çut uğraşıyoruz.
Yatağa girdiğimizde kendimi 15-20 yıldır evli gibi hissediyorum...Sırtımı dönüp bir an önce uyumak istiyorum...
Eşim sarılmak,muhabbet etmek istese "çok uykum var"diyip onu da uzaklaştırıyorum...
Evet yolunda gitmeyen şeyler var farkındayım...
testin temzi çıkmış gözün aydın canımm
enesede maşallahkilo alımı az olabilir ama boyu çok güzel uzamış sarı civcivimin yedikleri boya gitmiş
kızzz ben şimdi hediyeyi çok merak ettim kargoya ver,kargo gitsin,ilkim besteye giydirip çeksin diyene kadar bi kaç gün geçer meraktan çatlarımne etsek anacım çatlarsam birleşmemde zor olur
bende zamanında çocuklarla ilgili çokkitap okudum ama malesef çocuk klavuzu diye bir şey oldugunu ben düşünmüyorum..
her çocuk farklıdır..kitapta yazan şeyler her çocuga uysaydı zaten ortada sorun kalmazdı..
hiç bir zaan büyük konuşmamak lazım..işte ben çocuguma danone yedirmem,yok çocuguma asla vurmam,
vay efendim çocugum yolda aglayıp bagırırsa ceza veririmyinede ona teslim olmam...
vs vs vssss...gün gelir bir bakarsın hepsinide kuzu kuzu yapmışsın..
ben çok gördün hatta benimde kurallarım vardı ama bende yaptım...
çocuga herşeyin dogrusunun söylenmesi taraftarıda degilim ben..annelerimizde zmaanında bizleri çok uyarırdı
ama başımıza gelip dogruyu biz ögrenmeden anlamazdık ne demek istedigini...
eminim bizimkilerde öyle yapacaklar ne dersek ne yaparsak boş..
çok disiplinlide degilim bırakıyorum çocuklugunu yaşasın..bir daha asla çocuk olmayacak
herşeyine karışmaya hakkım yok..
bana katılmayanlar olabilir bu benim fikrim saygılı olun
Sabah sabah terör estirdim evde...
Adet dönemleri kendimi bir canavar gibi hissediyorum.Gözüm dönüyor,kimseyi görmek istemiyorum.
Bu sabah bizim küçük bey yedirdiklerimi kusunca çığlık kıyamet koptu tabi evin içinde.Önümdeki tabağı ve bardağı bir güzel parçaladım.Elime geçen her şeyi itinayla duvara fırlattım.Sonra da söylene söylene etrafı temizleyip oturup bir güzel hıçkıra hıçkıra ağladım.
Ağlamam bitince üzerimden bir yük kalkmış gibi gittim bir güzel duş aldım ve oturdum kahvaltımı yaptım.Sonra baktım ki nihayet adet olmuşum...Demek adet öncesi son taşkınlığım imiş bugün ki canavarlığım...
Allahtan eşim evdeydi de Kayrayı uzaklaştırdı yanımdan...
Biliyorum sebeb kayranın kusması değildi,sebeb benim...
Doğumdan sonra artık kendimi tanıyamaz oldum...Kendimi hiç "eş"gibi hissetmiyorum...Kendisini anne olmaya adamış saçını süpürge eden biri oldum çıktım...Yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunun farkındayım...Eşimden çok şey bekliyorum,bunlarda gerçekleşmeyince kendisinden uzaklaşıyorum...Akşamları o kadar yoruluyorum ki kalkıp bir çay demlemek zor geliyor bana...
O kadar uzaklaşmışız ki birbirimizden,bebek uyuduktan sonra alıyoruz telefonları ya da bilgisayarları elimize,saatlerce çat çut uğraşıyoruz.
Yatağa girdiğimizde kendimi 15-20 yıldır evli gibi hissediyorum...Sırtımı dönüp bir an önce uyumak istiyorum...
Eşim sarılmak,muhabbet etmek istese "çok uykum var"diyip onu da uzaklaştırıyorum...
Evet yolunda gitmeyen şeyler var farkındayım...
[/QUO
Turuncum ne oldu sana yaBiraz darlandın sanırım.Kayracığım da tıpkı Doğanın eski hali gibi çıldırtıp üzüyor annesini.Aslında biliyorum sen de benim gibi bebişlerimiz beslenmeyince,kusunca sinirlerimiz alt üst oluyor.Sinirimizi yansıtmamak için de içimize atıyoruz birike birike bir anda parlayıveriyoruz.Ayrıca senin durumun daha ciddi hem kilo almıyor hem kusuyor.Bir de onca çabalarına rağmen.İşte bütün bunlar sinirlerini yıprattı.Ben Doğaya zorla verdikçe kusar ya da iştahsız davranırdı,şimdilerde ise eski halim gibi dayatmıyorum gayet sakinim ve beslenme aralığımız 3,5 saat.Bir kaç gün Kayrayı al gez dolaş yemesini içmesini de düzensizleştir biraz belki iyi gelir.Canım bir de çorbalarına unu kavurup ver kilo yapar.Eşle ilgili durum da tamamen senin Kayranın yeme problemiyle ilgilenmenden ve buna yoğunlaşmandan kaynaklanıyor.Kayra düzeldiği an senin de yüzünde güller açacak ve her şey düzelecektir.Sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?