2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

İnşallah canım Benim çocukluğumdaki en bomba anım şudur:6/7 yaşındayım yazın hava çok sıcak ama mutluyum,,
mayomu giyer,gözlüklerimi takar,havlumu alır tek başıma denize giderim,,nereye mi yan komşunun balkonuna
arkadaşımla onların leğenini dolduruz ve sırayla 10ar dk. yüzerdik denizdepardon leğende
Eşimin çocukluğu daha çok eğitim baskısı üzerine geçmişBir de hep annesi zorla yedirirmiş,iştahsızmış,tam olarak şöyle:
masanın köşesine benim eşimi sıkıştırımış annesi(çıkamayacağı şeklide)tabağını bitirtmeden asla çıkartmazmış mesela va
şuan 32 yaşında ama en nefret ettiği şey ısrardır.Ağzına istemediği 1 lokmayı bile(hatır için çiğ tavuk misali)almaz
1 damla su bile içmez,,hatta başlarda çok alınırdım ama sonradan çok hak verdim ona.
güzel bir çocukluk çok önemliunutulmuyor çünkü

SİZE katılıyorum chihiro hanım dısarı cıkmak ii geliyor bende bunu yapıorum
arkadaslar bebeklerinizle oyndıgınız oyunlar yada ögretmeye calıştıgınız seyleri paylasırmısınız gün içinde neler yapıosunuz

o kadar çok yoruldum ki
çocukluk anılarınızdan bahsedip beni kendime getirdiniz kızlar
benim çocukluğumda çok güzel geçti arkadaşlar,ortada sıçanlar,istoplar,ip atlamalar,salklambaçlar
oturduğumuz ev çıkmaz bi sokağa çıkardı araba falan geçmezdi akşama kadar içeri girmezdik
eve gelince ablam,annem ben evcilik oynardık
komşularımız gelir çocuklarıyla oyuna devam ederdik..
ama şimdi herşey o kadar değişti ki
eskiden olduğu gibi arkadaşlık yok..kimse çocuğunu güvenipte sokağa çıkaramıyo
daha geçtiğimiz yaz yeğenimin kulağından adamın biri küpesini çıkarmış almış hemde tam kapılarının önünde yavrum korkudan ses çıkaramamış
bazen yavrum için üzülüyorum..eski oyunların tadını alamıycak diye
şimdi eskisi gibi komşuluk yok..annem 30-35 sene önceki komşularıyla hala görüşür..bizlerde çocuklarıyla
şimdi nerdeee..
şimdi herkes 'ben' merkezli..herkes kendi menfaatini düşünüyo
bak ne güzel mutlu meut başlamıştım yazmaya..satırlarımının sonuna gelince üzüldüm yine

canım gülmekten katıldım valla süpermiş deniz pardon balkon maceranız, bizimde şişme havuzumuz vardı ama bahçede altı delinmişti topraktan eşin çok iyi bir örnek sanırım zorla yemek yedirmemek gerektiğine hala etkileri üstünde yani baksana, bencede fazla ısrar ters tepki yaratıyor çocuklarda biz onlardan daha akıllı olup güzel güzel yola getirmeliyiz kuzularımızı inşş herşey gönlümüzce olur

kızlarr hani büyükler küçük çocuklara büyünce ne olucan diye sorarlar ya.
bana sordukları zaman ben hep
büyüyünce DİLENCİ olucam diyomuşumbi kolumu arkama saklayıp devran amcanın dükkanının önünde dilencilik yapıcam diyomuşum
devran amca bizim bakkalımız oluyodu..kendime ne alırsam arkadaşlarımada alıp deftere yaz devran amca diyerek çıkarmışım
bi gün devran amca anneme gülerek senin küçük kızın borcu çok birikti demiş
annemde şaşkınlıkla ne borcu diye sormuş:))
kendine ne alırsa arkadaşlarınada alıyo deftere yaz diyip çıkıyo demiş..parasınıda almamış

Yemek konusu en az uyku konusu gibi çok hassas bence,,kendimden örnek veriyorum: nasıl ki Mira uyumayınca
ailecek hırpalanıyoruz ve durum farklı kötü şekilde yansıyor eşimle arama,,yemek konusu da aynı hassaslıkta işte,
turuncuyu da çok iyi anlıyorum malesef çok zor ve gerçekten yaşamayan bilemez eminim..Allah kimseye yaşatmasın iştahsız ve
uykusuz çocuk büyütmeyi...Eşim küçükken çiroz balığı gibiymişherhalde mangodan falan giyiniyordufotolara bakıyorumda
o derece zayıf yanieminim rahmetli annesinin de denemediği yol kalmamıştır ve son çaresi eşime yaptığı baskıdır.Ama sonucunu
32 yaşında bile görüyoruz.Aşağısı sakal,yukarısı bıyık durumu işte...Allah yar ve yardımcımız olsun

kızlar dikkatinizi çektimi bilmem ama yavrukedi ortalarda yok:)
başına birşey gelmiş olmasın..kaçırılmış olmasın,o daha küçük bir kedi:18:
çok korkuyorum:18::18:
neden bu kadar endişe ettin diyeceksiniz inanın bende bilmiyorum
anlamış degilim:18::18:

tatlıcadı inan bende diyorum bu kızda bir dilenci tipi var diye:)
bak içime dogmuş:)))
ne dilencisi biliyormusun,
aşk,
sevgi,
şevkat
mercimek

şuanda öcce yani mücver yapıyorum,içine sevgimide koydum soganımıda koydum:))
sarmısagımıda koydum:)))
harika oluyo:)
tatlıcadı verdigim tarifi yaptınmı..birazdan foto eklerim..agzınıza
agızlık takın yada önlük:)
salyalarınız akmasın

tatlıcadı inan bende diyorum bu kızda bir dilenci tipi var diye:)
bak içime dogmuş:)))
ne dilencisi biliyormusun,
aşk,
sevgi,
şevkat
mercimek

sağol şekerimm mercimeğide unutmamışsın yanii
tarifi aldıktan sonra 4-5 kez yaptım canım eşimde çok sevdi çok güzel oluyo
afiyetle yiyip doyduktan sonra kulaklarını çınlatıyorum
aklıma gelmişken yarın yine yapim

kızlar ben geldimmm öncelikle merhaba
smear testim kalbiniz kadar temiz cıkmıs cok sükür
enes 2ayda sadece 400gr almıs soktaydım ama cok takmadım cünkü hem saglıklı hem herseyini yiyor Allahıma sükür 1ayda cıkardıgı 3dişin etkisi oldugunu düşünüyorum boyu 5cm uzamıs
gelelim ilkimcigime besteme hediyesini bugun aldım inş buhaftaiçide kargoyla yollıycam begenmezsen kesin söyle söylemezsen darılırım geri gönderirsin degiştiririm sakın ayıp olur deme küserim mektubumu keserim
ben bir gecmişe bakıyım geleyim neler kaynatılmıs

testin temzi çıkmış gözün aydın canımm
enesede maşallahkilo alımı az olabilir ama boyu çok güzel uzamış sarı civcivimin yedikleri boya gitmiş
kızzz ben şimdi hediyeyi çok merak ettim kargoya ver,kargo gitsin,ilkim besteye giydirip çeksin diyene kadar bi kaç gün geçer meraktan çatlarımne etsek anacım çatlarsam birleşmemde zor olur

bu gün meleğiminde test sonucu çıkıcaktı aldı mı acaba:44:
umarım onun testide bizim kalbimiz ve meleğimin kalbi gibi tertemiz çıkar:)

turuncum ben seni cok iyi anlıyorum cünkü bende o canavarlasanlardanım ...
enesin sürekli insanla durmasına baska bişeylerle oynamayıp benim ayaklarımda dolanmasına dayanamıyorum bu huyundan vazgecmedi aglatmayıda denedim bkmadım gözlerinden yaslar süzüle süzüle agladı ama durmadı bıraksam saatlerce aglayacak oyuzden bende esimin yanında bagırdıgımda neden bagırıyorsun cocuga bebek o falan dedikce ben dahada kötü oluyorum onada bagırıyorum birbirimize neler söylüyoruz sonra bir gülüyor barısıyorum ben dayanamam küslüge bazen küs uyudugumuz oluyor oda kendi gidip hemen yatıp uyudugu için ...canım bu bizim için imtihan aslında sabrımızı sınıyor rabbim oan besmele cekmeliyiz ama biz kükrüyoruz aslan gibi oysaki karsımızdakiler minik bebek ne bilim işim gücüm kalıyor akraba olacak insanlar yaralı parmaga işemezler oyuzdende sıkılıyorum bütün gün oynayamıyorumki keske oynayabilsem keske hele dedigin gibi regliyken herkez uzak olsun benden yani yanlız degilsin arkadasım

Son düzenleme:

o cuval giyse yakısırda merak edin biraz okadar aceleciyimki bugun sırf ona baktım kıyafet kızlara alısveriş daha zor hersey cok güzel nese ben aldım alacagımı darısı basınıza bestecigimi giydirir anacugu görürsünüz

selam fıstıklar aklım sizde ama yazamadım :26:
bugun yeni birimimde ilk gönüm kafam ambaale oldu yeni işimi öğrenip not almakla geçti bugünüm
mutlu annemin mesajını gördüm şimdi

babycerencim sanada mesaj göndericem ilk fırsatta yoğun döneme geldi kusura bakma

sizi seven yavru pisisi

Ben sonuna kadar katılıyorum size. Kesinlikle annelik içgüdüsel birşey. İstediğiniz kadar kitap okuyun her çocuk farklı karakterde. Bazı genellemeler olabilir tabii. Ama anne içgüdüsel olarak çocuğuyla iletişim kuruyor zaten. Onun ihtiyaçlarına ve karakterine göre şekillendirmeliyiz sistemimizi. Özellikle erkeklerin annelikle ya da çocuk yetiştirmekle ilgili yazdıkları şeyleri komik buluyorum ben. Hiçbir erkek bir anneden daha fazla şey bilemez. Kesin ve net. Çocuk bile doğurmamış biri hele de bir erkek. Doğa kanunlarına aykırı bir durum bu.

BabyCerene özendim bende resim ekliyorum.. :))

Eklentiler

• $fotograf.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 44

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…