Turuncu çok sevindim Kayra sana ne güzel hediye vermiş maşallah
Eşinede odu modun dedin ama bak düşünmüş eniştemiz seni
Kızlar dün gece Mira uyuyunca süt sağıyordum gece için,,eşim dedi ki:
geçenlerde bir makale okumuş,,gece bebeğe verilen süt/mama vs. ilerde reflü
olabilmesini tetikliyormuş uykulu olduğu için.Aranızda böyle birşey duyan var mı?
Ben karşı çıktım bişey olmaz nasıl uyutucam geri...vs. dedim ama aklımda da soru işareti kaldı???
Böyle bir duyum alan varmı aramızda?
olabilmesini tetikliyormuş uykulu olduğu için.Aranızda böyle birşey duyan var mı?
Ben karşı çıktım bişey olmaz nasıl uyutucam geri...vs. dedim ama aklımda da soru işareti kaldı???
günaydınnnn güzell annlerrrr
mutlu_anne canım reflü konusu bilmiyorum ama sadece gece beslenmelerinin özellikle 8-9 ay gibi kesilmesi gerektiğini biliyorum yoksa ileridede gece beslenmesine devam edecek ve önemli bir sorunmuş bu ama dediğin gibi eğer açlıktan uyanıyorsa ve beslenmeden tekrar uyumuyorsa yapacak birşey yok sanki olması gereken gibi oluyormuki herşey çok takmamak gerek ama reflü olayı araştıralım bu önemlizeyno tam 30 günlükten beri gece emmiyor ve beslenmiyor diş problemi yoksada hiç uyanmadan uyuyor ve doktorumuz bize zeyno daha 30 günlükken uyanmıyorsa sakın uyandırma beslemek için böylesi daha iyi demişti ısrarla
Canım ben hiç duymadım böyle bir şeyi...
Yurtdışındaki doktorlar bebeklerin gece beslenmelerinin doğru olmadığını düşünüyorlar.Bebeklerin gece acıkmadığını ve süt istemelerinin sadece bir alışkanlık olduğunu savunuyorlar.O yüzden erken zamanda gece beslenmenin kesilmesini kesinlikle öneriyorlar ama bunu ne sebeble söylediklerini bilmiyorum.
Valla ben bebeğim gece beslenmeyi istediği müddet beslemeyi düşünüyorum ama reflü yapıp yapmadığını da öğrenmek lazım.
Gerçi illa reflü oluyorlar diye bir şey yoktur ama tetikleyebilir belki bilemiyorum.
aman allahım ne güzel gece uyanmayan bebek. öyle bi bebek varmış meğer... bravo zeynoyaben bu gidişle çıldıracağımmmm
çok bulantılı bi gebeliğin ardından nihayet 39.haftama gelmiştim
kuzum iri bi bebek olduğu için perinatoloji uzmanı tarafından en geç 38+3 te 4 kg ve üzeri olursa sez. olmalı raporu verildi
doktorum sez.den yana olmayan bi doktordu ve en son gittiğim kontrolde 40. haftama sez. tarihi verdi..verdiği tarih 14 mayıs dı..
eşim ve aile yakınlarım 11 mayıs olmasını çok istediler
8 mayıs sabahı karnımın ağrısıyla uyandım çok afedersiniz ama ishal olmuştum:)eşimde uyandı ve onada söyledim..
aynı gün doktoruma giderek sez tarihini 14 mayıs değilde 11 mayıs olarak değiştiricektim ama fırsat kalmadı:)
eşim işe giderken iyimisin diye sordu..bende evt iyiyim dedim..
sancın varmı diye sordu..bende sancım yok karnım çok ağrıyo çok wcye gidiyorum dedim
aşkım yaa doğsun artık ebbeğimiz sen bu gidişle doğuramıycan dedi.
bende offf kasıklarımda ağrımaya başladı bi bu eksikti dedim..doğum sancısı olmasın diye gözleri parlayıverdi adamın:)
yok yok doğum sancısı böyle olmaz ishal oldum ya ondan bu ağrı dedim:)
yaklaşım 10 dk da bir aradı nasılsın,napıyosun diye malum oldu galiba adama:)
bende iyi olduğumu hafif ağrımın olduğunu ev süpürdüğümü söyledim
benim ağrılarım biraz daha artmaya başladı..
doktora sez tarihini değiştirmeye gideceiğim için hazırlanmaya başladım duş aldım çıktım baktım sıcak sıcak su geliyo benden
ablamı aradım..'ablaa ben ishal oldum hemde çişimi tutamıyorum altıma yapıyorum' dedim:))
halbuki doğum öncesi su geldiğini biliyodum çok okumuştumda o gün doğurmayı beklemiyodum
ablamda'ishali anladımda nasıl çişini tutamıyosun sen'dedi
bende bilmiyorum sabah ishal oldum şimdide çişimi tutamıyorum dedim
kız sen delimisn ne çişi suyun geliyo senin ben hemen oraya geliyorum hastaneye gidiyoruz dedi
5 dk sonra ablam kapıdaydı..ben deli gibi daha atağın nevresimini değiştiriyodum:)daha toz alıcaktım ablam izin vermedi:)
taksiye bindik gittik hastaneye..muayene ettiler 5 cm açıklık var dediler..ben kalktım geri eve gelicektim
gülerek nereye gidiyosun doğum başlamış dediler:)
yalnız ben çok hafif bi sancının dışında bi şey hissetmiyodum..ordaki ebelerle konuşup gülüp eğlenirken doktorum geldi muayene etti açıklık 9 cm olmuş dedi
bende ne 9 u benim sancım çok yok dedim:))
hemen beni büyük ultrasona gönderdi..sakın ıkınma bebeğin kafası aşağıya inmiş bebek doğabilir dedi
ben hayretle dinledim çok fazla sancı hissetmediğim için
büyük ultrasona giderken 2 poz resim çektirdim..ebe bana resmi boşver doğurucan tekerlekli sandalyede diye beni asansörle büyük ultrasona indirdi.
nasıl panik oldular nasıl acele ediyolar şaşakın şaşkın izledim bende:)
tarık buğranın kgsi fazla olunca seza alma kararı alındı..o sırada benim sancım arttı:)
ben tabii spinal anestezi istemiştim..doktor sakın ıkınmaaa diye bağırıyo
ben bırakın beni karnım ağrıdı wcye gitmem lazım diye bağırıyorumm:))
doktor hayırrrr wc olmaz o bebekten dolayı oluyo sakın ıkınmaaa bebek geliyooo diyo bi yandan yavrumun kafasını tutuyo:)
hemen iğnemi yaptılar..ve yavrumu 10 dk içinde çıkardılarr
meleğimi hemen yanıma getirdiler..öptüm kokladımm..tabi o sırada hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım
doğumdan çıktığımda anneme haber verrdirdim sürpriz yaptırdım..hamile kaldığım ilk günden beri doğum yapıcağım zaman sana sürpriz yapıcam diyodum
eşimle vedalaşırken gözleri dolmuştu odama geldiğimde ağlıyodu:)ben iyi olduğumu anlasınlar diye sohbet ederek gülerek ve el sallayarak geldim:)
sonra meleğimiz geldi..ben,eşim,ablamlar herkes ağlamaya başladı
yavruma çok zor kavuştum..öncesinde çok kötü günler geçirdim
şimdi mucizem benimle ve mışıll mışıll uyuyoo
Allahım isteyen herkese yaşatsın annelik duygusunu
hejar: kolay hamilelik zor doğum
chihiro79: kolay hamilelik zor doğum
tatlıcadı: zor hamilelik kolay doğum
hımmmm:44:
şu sonucu çıkarıyorum: iki sevinç bir arada olmuyormuş. ya hamilelik ya doğum :)
kızlarr valla ben doğum günü vb. özel günlerde hediye alma konusunda biraz farklı düşünüyorum biz genelde o günlerdeki yoğunluğumuza yada özel günün nitelğine göre hediye ya alırız birbirimize yada almayız, bu konuda biraz odun olduğumu düşünebilirsiniz:26: benim için tek önemli hediye hatırlamasıdır ve yüzünde kocaman bir gülümsemeyle öpsün beni dünyalar benim olur yoksa bir yıl içinde okadar çookk özel gün varki anlamını yitiriyor herbirindeki hediyeler ama normal bir zamanda güzel birşey gördüğünde aa bu karımın çok hoşuna gider deyip birşeyler alır mesela bana eşim işte bu en özel gündeki hediyeden bile anlamlıdır benim için oyüzden tam tarihinde gelmiş hediye gelmemiş hiç önemli değil bence kızlar ya takmaya değmez diye düşünüyorum ben mesela TURUNCUMUZUN eşi pasta alıp kutlama mesajı yazmış ya benim çok hoşuma gitti ve işte bu en büyük ve en güzel hediye bence ne mutlu özde seven bütün eşlere ve her daim muhabbet versin allah eşlerimizle aramıza
Ben hediyelere hatırlanmanın simgesi olarak baktığımdan severim yani
Alırımda ,,bana alındığında da çok mutlu olurumMaddi değerini önemsemem,,
eşim gitmiş benim için pasta seçmiş,,düşüncesi bile mutlu etmeye yeter
Kargoda yaşanan aksaklık yada son dakika gollerini takmam çünkü benimde başıma geldi
uyuz oluyorum ama takmam
Günün 2.sorunusunu sorabilir miyim:26:
Saçlarım çok dökülüyor kızlar,başlarda bebek anneyi tanıyor..vs hurafeler söylediler ama artık
geçti onlar inanmıyorumEskiden elseve'ciydim,hamilelikte hep bitkisel şampuan kullandım,
hala daha kullanıyorum. Rica etsem şöyle gür,ışıl ışıl saçı olan bir arkadaşım formül verebilir mi
Çok sağol canım benim,bugun eve giderken aliim bende deniyim en kısa süredetatlım benimde saçlarım doğum sonrası çok döküldü ama şu an durdu diyebilirim.
sana saç omletimin tarifini veriyorum:))
1 adet bepanthane ampul
1 adet bemix ampul(kokusu biraz kötü)
1 adet evigen ampul
1 yumurta sarısı,biraz zeytin yağı karıştırıp saç diplerine masaj yaparak uyguluyosun
kafanı sarıp en az yarım saat bekletip soğuğa yakın ılık suyla yıkıyosun(ben unutup sıcak su ile yıkadım kafamda yumurta pişti adını saç omleti koydum)
ben aynı zamanda bu ampullerden şampuanımada kırıp ekledim..1 kapağa yakında çam terebnti yağı ekledim
haftada 2 kez uygulamaya çalışıyorum saçlarım ışıl ışıl ve dökülmesi azaldı
Sağol canım bilgiler içinMutluanne ben ek gidaya gecerken bir kitapta okumustum 6aylik bir bebek gece uyanmadan sabahlayabilir metabolizmasi buna hazirdir diyordu. Yine de beslenmek istiyorsa miktarlari dusuk tutmak lazimmis. Mantik su dolu bir mideden yemek borusuna kacak olmasin ve gece beslenmesinde sindirimi kolay olan mamalar tercih edilsin. ben geceleri sadece emzirdigim icin bir problem gormuyorum sindirimi en kolay besin ve midesini yormayacaktir ama mama verecek olsam da AR ya az miktarlarda normal mama tercih ederdim. bugunku beslenme sekilleri aslinda buyuduklerinde de karsilarina cikacak rahatsizliklarin temeli. mesela tuzu cok kullanan ailelerin bebeklerinde tansiyon hastaligi daha cok goruluyormus. American academy of pediatryyi takip ediyorum ben genelde bu tip konularda.
Ben hediyelere hatırlanmanın simgesi olarak baktığımdan severim yani
Alırımda ,,bana alındığında da çok mutlu olurumMaddi değerini önemsemem,,
eşim gitmiş benim için pasta seçmiş,,düşüncesi bile mutlu etmeye yeter
Kargoda yaşanan aksaklık yada son dakika gollerini takmam çünkü benimde başıma geldi
uyuz oluyorum ama takmam
Günün 2.sorunusunu sorabilir miyim:26:
Saçlarım çok dökülüyor kızlar,başlarda bebek anneyi tanıyor..vs hurafeler söylediler ama artık
geçti onlar inanmıyorumEskiden elseve'ciydim,hamilelikte hep bitkisel şampuan kullandım,
hala daha kullanıyorum. Rica etsem şöyle gür,ışıl ışıl saçı olan bir arkadaşım formül verebilir mi
bizde aynı sizin gibiyiz canım..doğum günümde hediye almadı ama öncesinde almıştı..
doğum günüm hafta içine geldiği için önceki hafta sonu kutlamıştık.
doğum günümün olduğu günde koklaya koklaya çok güzel öperek uyandırdı çoook çok mutlu uyandım
sevgililer gününü evlendikten sonra ilk kez kutladık vs.
ben eşime ahşap diyorum ama bende özel günlerde hediye almam öncesinde ya da sonrasında almışlığım olur
önemli olan tatlı dil,güler yüz diye boşuna dememişler:)
Allah herkesin yuvasına huzur,mutluluk versin hediyeler olmasada olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?