2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar ozel gunlerle ilgili yazdigim birkac cumleden yanlis anlamlar cikmis. ben normalde esime hep derim bugune dek ebana verdigin en degerli hediyeler parayla satin almadiklarindi diye. mektuplari kartlari ahsapa islemeleri hepsi cok kiymetlidir benim icin. omer dogduktan sonraki yildonumumuzde tek bir pasta ve 3tane gulle gelmisti 2+1 olduk diye ve o notu en degerli hediyeye bedeldi. sadece eger bir hediye gonderecekse biraz proaktif davranmasini beklerim :) benim ona ilk DG hediyemde de kargo sorunu cikmisti herkesin basina gelir ben gec siparis vermesini kastetmistim. Aliyorsan planlamayi iyi yapacaksin bence . Simdi kargo varsa isin icinde muhakkak once kendi teslimm alip sonra bana verir :) planlamaya duskunum arkadas duzenl severim ben napim

aynen, Planner Hanım, biz de evlendiğimizde eşimle bir karar aldık: özel günlerde hediye seçeceğiz, gizli saklı sürpriz yapacağız diye kendimi kasmayalım. kimse kimseye hediye almasın. zaten bazen haftaiçi güne geliyor, bazen yoğun oluyoruz. özel gün olunca sadece ufak bir yemek yiyelim ve birbirimizi kutlayalım yeter" dedik. hala özel günleri bu şekilde kutlarız. hatta bazen yemek de yemeyiz, evde ben birşeyler yaparım, yeter. hatırlayıp birbirimizi kutlarız. birbirimize yakışacağını düşündüğümüz şeyleri de görünce alırız. böyle işte.

ayy çok özendim bende yazayım barii bende çok rahat bir hamilelik geçirdim ne mide bulantısıne halsizlik negatif hiçbirşey yoktu süpriz hamileliğimi çok ama çok mutlu geçirdim işimi hiç aksatmadım ve çok enrjiktim ve 35. haftaya kadar bu şekilde çalıştım patronlarım bile bir yedek doğum çantası bırak buraya bak bu gidişle burdan gidersin sen doğuma derdi 35. haftada artık izne ayrılayımda evde rahat rahatt keyif yapayım dedim dedimmde olmadı malesef izne ayrıldım başladı bende bir kaşıntı ama nasıl olduğunu ancak yaşayan anlar o derece kaşınıyorum ilk önce alerji sanılsada sonrasında PUPP illeti olduğu anlaşıldı ve tek çaresi doğum ve kortizondu ancak ben zaten çok şanslıydım ve 35. haftamda yakalamıştı beni bu hastalık ve kortizon almaya hiç niyetim yoktu dayanacaktım yavrum için ve gece gündüz ayrımım kalkmış kaşınmaktan heryerim kanar haldeydi ve benimki çk ağır geçti tüm vücudumu sardı allahtan bir tek yüzümde çıkmadı orda bile çıkabilirmiş çünkü normal doğumu çok fazla isteyip hevesle beklememe rağmen 3 hafta kaşıntıyla çok zor geçti ve ben sezeryen olmaya karar verdim zaten bebeğim 38. haftada 3600 gr olmuştu iki hafta sonra 4 kılo olur zaten doğum zorlaşır ama karar senin dedi doktorum ve ben hemen sezeryene alın beni demeye başladım, 38+0 da 17 mayıs perşembe sabahına randevumuzu aldık, kv kaynımın mezuniyet töreni için amerikaya gitmişti, ve o gün kaynımında doğum günüydü:) amca yiğen aynı gün doğdular oyüzden amcası bir adıda ada olsun istedi bizde kırmadık:) eskişehirden kardeşimde geldi ve sabah hep birlikte hastaneye gittik odamıza yerleştik, resimler vs. keyfim çok yerindeydi ve çok heyecanlıydım, genel anastezi olmasını ben istedim çünkü epidurale karşı feci bir önyargım vardı benim seçimimdi genel anastezi olmak, sonta falan takılmadı doktorum istemezsen takılmasın dedi ve 9.00 da beni odadan alıp ameliyathaneye götürdüler, hiçte beklediğim gibi değildi doğrusu çünkü ilk kez bir ameliyathaneye girmiştim sadece biraz soğuktu annem, eşim ve kardeşim benimle birlikte indiler ve ameliyathanenin kapısında kaldılar ama ben tabi önceden sıkı sıkı tembihledim sakın beni beklemeyin ve hep bebeğin yanında olun diye, neyse 9.10 geçe bebeği aldık diye haber vermişler eşime ve annemlereve 9.16 da bebeği çıkarmışlar ameliyathanden annem bebekle birlkte bakım odasına sonrada odamıza çıkmış eşim ve kardeşimde beni kapıda beklemeye devam etmişler, 9.30 eşime haber vermişler ayılsın hemen çıkarıcaz diye ama eşim kapıda beklemeye devam etmiş beni kardeşimle ve ben çok çabuk ayıldım ama yılırken hissettiğim tek şey ameliyat kesisinin acısıydı ve inanın birdahada okadarcık bile acı ağrı sancı çekmedim o oldu yani hissettiğim tek acı. ve başımdaki anastezi uzmanına bebeğim nasıl diye sordum çok sağlıklı odanda seni bekliyor dedi, sonra beni çıkardılar ve kapıda hemen eşimi gördüm hemen elimi tuttu başladı ağlamaya kızım nasıl diye soruyorum bende çok güzel hayatım çok güzel kızımız dedi sadece hala aklıma gelince ağlarım bende neyse odama çıktığımda saat 9.50 ydi ve yavrumu kucağıma verdiler işte ozman tam anlamıyla ayıldım yada başka bir aleme geçip mest oldum demeliyim hemen emmeye başladı yavrum ve hastanede harika iki gün geçirdik ne gaz problemim ne ağrım sancım hiçbir negatif şey yaşamadım, yavrumda gayet sağlıklı ve huzurlu bir bebekti cukcuk sürekli emiyordu ve hastaneden çıkarken sütüm taşıyordu resmen şimdii nerdeee doğumumun5. günü sahile yürüyüşe çıktık eşimle okadar çabul ayaklandım çok şükür PUPP illetinin bana yaşattıklarını hatırlamıyorum bile şimdi, ama doğumdan sonra odama gelen her doktor önce PUPP larıma bakmak istiyordu nasıl oldu diye, evet hemen geçmedi 40 ıma kadar sürdü kaşıntılar az az ama benim bir meleğe cennetten bir hediyeye kavuşmuşum umurumdamı kaşınmak, çok şükür allaha hep güzel hatırlıcam doğum hikayemi ve en büyük duam allah isteyen herkese versin evlat sevgisinii

çok renkli bir doğum hikayem yok gördüğünüz gibi ama nasılda uzun yazmışımm kusura bakmayın şekerlerrr

Tatlıcadının 2. doğurma hevesine herkes doğumunu anlattı
ama iyide oldu

plannercim sende son zamanlar çekmişsin ama çok şükür ki meleğini sağlıklı bir şekilde kucağına almışsın
zaten ayıldıktan sonra hepimizin sorduğu tek şey bebeğim nasıldır herhaldeannelik böyle birşey
Allaha şükürler olsun ki sağlıklı evlatlarımız var

ilahi anneZEYNEP hanım, "bir musibet bin nasihattan iyidir" sözünü hatırladım. eşiniz de dersini iyi almış bakınız, artık temkinli davranıyor :)
bu arada Ömer'in ilk adımlarını kutlayamadım, herkese laf yetiştireceğim diye Ömer Paşa'yı öpüyorum ve yeni adımlar bekliyorum :)

Hejarcım ben doğurunca ilk sorum "parmaklarını saydınız mı,tam mı?" olmuş
Nasıl bir bilinç altıysa artık

tam olarak aynı şeyi ben de yapıyorum. yumurtalı tarifi haftada 1 yapmaya çalışıyorum, şampuanıma da terebentin esansı katılyorum. hafif çam kokusu oluyor ama hemen geçiyor. bir ara bıraktım saçlarım felaket oldu. oysam ki pırıl pırıl parlıyorlar bu kürü yapınca. şiddetlen tavsiye ederim

bu da ilginçmiş:))bizim bir akrabamız var oğlunun sağ elindeki parmakları yok gelişmemiş
çok etkilenmiştim hamileyken doktora hep soruyordum parmakları tam mı diye

bu da ilginçmiş:))bizim bir akrabamız var oğlunun sağ elindeki parmakları yok gelişmemiş
çok etkilenmiştim hamileyken doktora hep soruyordum parmakları tam mı diye

allah korusun bunun gibi birsürü endişe duyuyorda insan nasıl bukadar güzel bir yavru gelmiş dünyaya diye şaşırıp kaliyor sonra, mucize işte mucizeee

Kizlar esim aksama senfoni bileti almis... Koca gun zaten oglumu birakiyorum bi. De aksam birakip gitmek zorunda kalacagim ve dondugumde uyumus olacak... vicdanim sizliyor ya gitmesem mi acaba

Kizlar esim aksama senfoni bileti almis... Koca gun zaten oglumu birakiyorum bi. De aksam birakip gitmek zorunda kalacagim ve dondugumde uyumus olacak... vicdanim sizliyor ya gitmesem mi acaba

canım gerçketen görmeden uyumaları çok kötü oluyor oyüzden biz genelde böyle planları sadece haftasonu yapıyoruz çünkü zeynom 9.30 da uyuyor zaten işten eve geç geldiğimde bile doyamıyorum ve uyuduğundada başından ayrılamıyorum sabaha kadar rüyamda zeynoyu görüyorum sonra ama aradabir kaçamakta yapılabilir tabi kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle yap bence sonuçta bu kuzular hep hayatımızdalar artık çok şükürki bukadarda kısıtlamamamk gerek belkide kendimizi, zor konularrr:26:

Merhaba Mayıs Anneleri,

Ne zamandır yazmıyorum, arada bir girip okusam da hem pek fırsatım olmuyor ikizlerim sayesinde, hem de hiç keyfim yok. Yeme sorunlarımızdan sık sık bahsetmiştim, tekrar tekrar aynı şeyleri yazıp içinizi sıkmak istemedim. Artık ufak oğlumun yeme sorunu "ay çok az yiyor yaa"dan çıktı, hastanelere taşınacak hale geldi. Oğlum son zamanlarda kilo almayı bırakın kilo vermeye başladı. Kilo/boy yüzdelerinde zaten zar zor 9 ayda %0.birşeylerden %10lara gelmiştik, onu da kaybediyoruz gitgide. Doktorumuz buradaki çocuk hastanesine sevketti bizi, tetkikler, tahliller, besin danışmanı görüşmelerimiz falan var önümüzdeki ay. Bu arada da kesinlikle ısrar etmiyoruz, yemezse yemiyor. Sürekli yemek sunmuyoruz, üç saat arayla bir, maksimum iki çeşit (yani birini yemezse öbürü, onu da yemezse bırakıyoruz yemiyor şeklinde) veriyoruz. Oğlum biliyorsunuz 1670 gram doğmuştu, preeklampsiye bağlı rahim içi gelişme geriliği sebebiyle. Bu şekilde doğan çocukların büyük kısmında böyle yeme bozuklukları görülüyormuş. Doktor bize oğlunuz hiç bir zaman yaşına göre "büyük" olmayabilir, daha kısa ve zayıf bir insan yapısında olabilir, bunu da kabullenmeniz gerekiyor dedi. Tabii çok can sıkıcı şeyler.

Çocuğun saatlerdir aç olup hiç bir şeyi yemek istememesi o kadar kötü bir şey ki arkadaşlar, inanın resmen depresyona girdim geçen ay. Diğer oğlum allahtan güzel yiyor, biraz onunla rahatlıyoruz, ama bir yandan da o yerken kardeşinin yemediğini düşünmek de insanı üzüyor. Bilmiyorum, biraz obsesif gibi gelebilirim size ama anlatması çok zor, yaşamayan gerçekten anlamaz.

Bu arada pütürlü gıdalar konusunda bizim de sorunumuz vardı, zaten yemek yedirmek işkence diye hiç üstüne gitmedim. Geçen gün tekrar bir deneyeyim dedim, daha önce en ufak tanede öğüren, yediklerini çıkaran öbür oğlum hap hup yedi tane mane takmadan, çiğneye çiğneye. Demek ki zamanı varmış herşeyin. İyi ki bir de ona takılıp kafayı yememişim boş yere.

Canım bence git.. bir akşamdan bişey olmaz Hafta sonu oğlunla daha fazla oynarsın bu saatleri telafi edersin..
Arada kocalarımızla baş başa olmaya da ihtiyacımız var.. Bende bazen Kaanı anneme bırakıyorum ve sinema yapıyoruz sonra yemek sonra da deliksiz bir uyku.. Kaan da annemde kalıyor ve gece sağıp stokladığım dütlerden veriyor annem..
Arada bunu yapmak inan çok iyi geliyor

inş 2.lerede yakın zamanda hep beraber hamile kalıp hep beraber anlatırız

allah korusun bunun gibi birsürü endişe duyuyorda insan nasıl bukadar güzel bir yavru gelmiş dünyaya diye şaşırıp kaliyor sonra, mucize işte mucizeee

canım kaşıntılarında olmasa süper bi hamilelik ve doğum hikayen var..inş diğer doğumlarında böyle güzel anılarla dolu olur:)
hakikatten mucize yavrularımız..tek bi damladan oluşan eller,gözler,bacaklar Allahım herkese yaşatsın inş

kızlar doğumumdan sonra ben hemen ayaklandım.eve ilk geldiğimde uzandım sadece
ertesi günü gezinmeye başladım..5 günlükken anneme tarık buğra için süt bırakıp eşimle dışarı çıkmıştık
ne güzel günlerdi minicik bi beden,mis gibi kokan anneye muhtaç bi bebek
çok heveslendiniz dimiii?hadi yenien hamile kalalımm
hevesiniz kaçmasın diye gece uyumayan bebekleri ve gaz sancılarını yazmadımm:)

PORTER canımm çok üzüldüm ya zor bir durum senin için allah yardımcın olsun, biraz zayıf yada kısa olması önemli değil canım ya sağlığı yerinde olsunda varsın biraz minyon yapılı bir çocuk olsun oda kimbilir ne güzellikleri olacak içinde ne cevheler olacak değilmi ama, şuandaki yeme probleminide destek aldığınız doktorlarla ve beslenme uzmanıyla çözersiniz inş canım ya güzel haberlerni bekliyoruz ve öpüyorumm minnoşlarını, buarada 17 mayıs doğumlumu kuzuların benim zeynomla aynı galiba

kız gaza getirme benii benim gazlı ve gece uyumayan bir bebeğim yoktu oyuzden çok açığım bu konuya hemen birtane daha olsa hayır dememde henüz olmasın yinede gecen gün kuzenimin 3 aylık bebişini gördüm ya bende ozman çok özendim valla eski günler geldi aklıma miss gibi sıcacık öp öp karşı koymayan bir süt kuzusu daha olsa fena olmaz yaniii

Planner teşekkür ederim güzel sözlerin için. İnşallah ya bir çözüm buluruz, ya da kafayı takmamayı öğreniriz artık. Dediğin gibi, çocuk sağlıklı olsun da, en önemli şey o kesinlikle. Biz elimizden geleni yapalım, yemiyorsa yemesin napalım. Benim ikizlerim de 17 mayıs evet çok da severim 1 ve 7 sayılarını

sabırlar diliyorum ben de ama sağlıklı oldukları sürece bunlar sorun değil diye düşünüyorum. bebeklerin işi hiç belli olmuyor. bakarsınız birden yemeye başlar kardeşine bakıp. belki de bu sorununuz birkaç ay sonra birden bitecektir. kısa ve zayıf insan yapısına gelince. ben pek öyle düşünmüyorum. doktorunuz söylediği duurm ergenliğe kadar geçerli olabilir ama herkes bilir ki ergenlik 2. büyüme çağıdır ve bu çağda kimin ne olacağı hiç belli olmaz. o çağlarda hormonlar vs birden artıp birden boyu uzayabiliyor kişilerin.

siz şuan sadece sağlıklarını düşünün derim. yemek yeme sorunu çok geçici olabilir, bir de güzel güzel yiyen bir örneği varsa yanında :)

bu arada arkadaşlar Babyceren ortalarda yok. dönüşü ""muhteşem"" olmasın sakın:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…