tünaydınnn
gece mide ağrısından uyuyamadımm hanımmm
sağa sola kıvranıp durdum hanımmm
saat 4 te hala ayaktaydım hanımm
tarık buğra da 8 de uyandı hanımmm
eskiden sokakta bi şeyler satanlar sonuna hanımmm ekleyerek bağırırdı ne alakaysa aklıma geldiama ne satanlar bağırırdı hatırlayamadım:44:
bu gün mutluyum çünküü yavrum sabah 1 çay kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı labne yarım yumurta sarısı yedi ve yarım bardak süt içti sonrasında da kusmadıı
evt çok az yedi ama bi kaç gündür bu kadar yiyip sonra kusuyodu..kendimi yeni ek gıdaya başlamış gibi hissediyorum:)inş zamanla düzelicek
Gunaydin Mayisin Sultanlariii
Dun gece Omerimizle koyun koyuna uyuduk
Kendisi yatagin ortasinda donerek bizi teklemeleyerek slappss diye tokatlayarak anne baba kokusuyla cok rahat bir aksam gecirmis olacak ki sabah aabartmiyorum kafasiyla poposunun alti1: sonra BIYOLOGun tatli mesaji geldi hepinize selami var Asya da sonunda disini cikarmis tek dissiz benim oglum kaldi yani :) ciksa da cikmasa da anasi tam gaz hazirlanmaya devammmmndan bakarak konusurken uyandim :
Çok şükür sabah vizite gelen doktorlardan gerçek bilgiyi aldık.
gerizekalı sorumlu hemsire durumu abartmış ve hakkında suç duyurusunda bulunacaz.çok abartmış çünkü çook tehlikeli bir boyut değilmiş. 1 günde de,1 hafta da, yada 1 ayda da geçebilir misiniz. yarasına dokunmak hariç dokunabilir, öpüşebilir ve sarılabilirmişiz.
bu akşam refakatçisi ben olacağım ve gidince sımsıkı sarılacağım canım anneme...
destekleriniz için çok sağolun.hepinizi çok seviyorum ve öpüyorum...
müşterim var:/
cenera,şekersizyeşilçay,babyceren,tatlıcadı çok geçmiş olsun inş. siz yada kuzucuklarını inş. iyi olursunuz.
İyi ki doğdummmm...İyi ki oğluşumu doğurdummm.
Evet bugün benim doğum günümmm...
Geçen sene bu zamanlar 32 haftalık hamileydim...Zaman ne çabuk geçiyor.
Rabbim hepimize de sağlıklı mutlu ve huzurlu uzun ömür nasip eylesin...Yavrularımızı hayırlı evlat eylesin.
Yuvalarımızdan mutluluk,huzur ve bereket eksik olmasın.
Hepinizide çok seviyorum
cerene son günlerim ve ben yusuf yusufum:)ani bir kararla doktoruma gittim dedim ki,
''ben çok korkuyorum acaba sezeryanmı olsam''
tabi babyceren hanım olabilir ama hemen yarın alalım o zaman,vaktiniz kalmamış
cesaret verecegine beni onayladı adamertesi günü yattım hastaneye herşey güzel korkmuyorum
başıma geleceklerden habersizim..laylaylom geçtim ameliyathaneye..amanın dedim burası ne böyle
ışıklar kocaman bir oda yeşil yeşil kurbaga adamlar:))belimden igneyi yedim yattım..spinal anestezi oldum..
yatar yatmaz başladım bagırmaya,''kesmeyin beni ben vazgeçtim bırakın kalkacam'':))
o anda gözüm kararmaya başladı başıma bir agrı geçti midem bulanıyo..tansiyonum fırlamış..
4 kişi karnıma bastırıyo ceren hanım yapışmış sanki karnıma çıkmak istemiyo..benimde kalbim sıkışıyo..
anestezi uzmanı telaş içinde damardan birşeyler yapıyo yüzümü tokatlıyo:))elleri kırılsın:))
yanımdaki doktorun ellerini sıkmaktan morartmışım..dedim tamam babyceren sen tahtalıköye gidiyosun:))
eşhedüenla eshedüenlaa allah allah:))
baktım bir bebek sesi aa dedim ben buraya dogum yapmaya gelmiştim dimi:)
ölüm korkusundan cerenin dogacagını bile unutmuşum:)))
neyse dogdu bitti sonra dikiş agrısı çokçektim.. böyle kavuştum ilk kızıma..
turuncum iyiki dogdun iyiki gelip burayı buldun iyiki bizle arkadas oldun yandasın nice senelere der yanacıklarından öper
ah hamilelik ne güzeldi keske eşimin askerligi olmasaydı yapılması gereken evim var keske o yapılmıs olsaydı borcum olmasaydı enes huysuz olmasaydı lohusalık psikolojisini kötü yasamıs olmasaydım ve ben enesle yanlız kalmasaydımda 2.ciye olumlu bakabilseydim hehehe sanırım ben 2.ciyi yapamıycam
çağlaya hamile oldugumu anladıgım an tek düşündügüm ameliyathaneydi..9 ay geldi geçti..
gün aldık 18 mayıs olsun dedim..ben yine 3 buçuk atarak hastaneye yattım..
ameliyathaneye giderken tekerlekli sandalyede bir titremeye başladım ki sormayın:))
azer bülbülden beterim duramıyorum..yine belden igne yapılacak ama 2 kişi omuzlarıma çöktürüyo,
durduramıyolar beni:)korkumdan altıma yapacam,hoş yapsamda sonda takılı zaten kimse anlamayacak:)
neyse igneyi yaptılar uzandım yine bagırmaya başladım doktoruma:)
''daha hazır degilim hemen kesme,ben sana söyliyene kadar bekleeee'':)
daha lafım bitti benim kalp çarpıntım başladı ve gözüm karardı..anestezi doktoruna
dedim ki ben iyi degilim..adam yine telaş içinde koştu bir igne getirdi serumdan verdi koluma..
yine tansiyonum fırlamış hemde çok fazla...
son gördügüm sahne bu oldu..sonra ölmüşüm gerisini hatırlamıyorum
10 dakika uyumuşum..uyandıgımda ilk duydugum ses çağlanın sesi oldu..hemen yanıma getirdiler..
hayal meyal hatırlıyorum yüzünü..küçücük kırmızı bir yüzü vardı:)
odaya geçtigimizde çok agladım eşimde agladı..sevinçten:)
ama sonra çok acı çektim..gaz sancısı beni öldürdü..
3gün öldüm öldüm dirildim..2.sezeryan sonrası daha zormuş daha acılıymış anladım..
çok şükür saglıklı 2 kızım var..allah onlara uzun ömür versin..
Kızlar doğum hikayelerinizden cok etkilendim.. Kendi doğum anım geldi aklıma benim doğum da hiç hoş değildi... Şöleki
Ben hamileliğimin 30. Haftasından itibaren kemiklerim su topladı ve hıc yuruyemedım.. Baston tekerlekli sandelye vb idare ettim.. Afedersiniz donumu bile eşim giydiriyordu eğilemiyordum... Bu yüzden doktorum normal doğum yapamayacagımı soledi.. Epiduralde önermedi genel anesteziye karar verdik.. 37. Haftamda sezeryan gunu almaya muayeneye gittiğimiz gun hafif karnımda agrı vardı.. Neyse 10 gun sonrasına tarıh verdı doktor.. Herkesı aradım ve bebegımın doğucagı tarıhı soledım.. Annemlerde umredeydi ve yetişebileceklerdi doğuma.. O gun kuzenlerim geldi yedik içtik tıka basa ama bnm karnımdaki agrı ara ara devam ediyordu.. Ve aksama dogru sancı seklınde gelmeye basladı ve gece 1 de 5 dakıkaya kdr dustu sancı sıklığı ama dayanılmayacak gıbıydı.. Hemen acıle gıttık ebe muayene etti 4 cm acılma var dedi hemen sez alıcaz dedi doktorum geldi ve 37. Haftamda gece 2:30 da sez aldılar.. Buraya kdr hersey normaldi.. Eşim kimseye haber vermeylim sabah supriz yapar soleriz dedi yok dedim ve ablamı arattım ama ablamın geldiğini goremeden ameliyata aldılar beni.. Eşime hakkını helal et dedim ve girdim.. Uyanır gibi oldum ama hıc birsey gormuyordum sadece sesler vardı bogazımdan boru cektıler ben nefes alamıyordum ama duyuyordum onları yok olmuyor tekrar ex yapın diyorlardı.. Sonra tekrar uyandığımda boğazımda boru vardı kafamı kaldırdım goruyordum koskaca bir odada 30 kadar ölü gibi yatan birsürü yaşlı insan vardı anladımki yoğum bakımdayım hemen gözüm duvardaki saate ilişti saat sabahın 10 u olmustu aklım bebeğimdeydi bir onceki ayılmamdakı konusmalarıda hatrlayınca boruyu cıkardıklarında nefes alamadığımı farkettım.. Ben uyanınca eşimi aldılar bana moral vermesi için güzel seyler sole fln demişler.. Eşim beni öğle gorunce ağlamamak ıcın zor tutmus kendını... Iyımısın dedi kafamı salladım hayır der gıbı.. Ama konusamadıgım ıcın soramıyordum bırsey. Bebegımle ılgılı guzel seyler soledı bır ohh cektım..sonra eşimi cıkardılar ve doktorlar geldi bana sakin olmamı boruyu cıkarıcaklarını ve panik olmamamı soledıler kafamı salladım.. Ve boruyu cekmelerıyle ıkı avuc balgam sokuldu bogazımdan ve nefes almaya basladım... Tabi benim hatrladıgımsadece ıkı seferki ayılma bu boru cıkarıp takma olayını defalarca denemişler ben baygınken... Herkes dısarda perişan olmus bana bısey olucak dıye bebegım hemsırelerın elınde tek basına ... Anca 12 saat sonra bebegımı kucagıma alabıldım... Ve aldıgım anda allahıma bınlerce kez sukrettım kucagıma alabıldıgım ıcın... Yanı kızlar obur tarafa gıttım geldim... Annemlerde dogumdan ıkı gun sonra geldıler umreden cok zor gunlerdı...
Ayy cok uzun yazmısım kızlar herkese ıyı geceler...
Asıl doğum hikayeleri sizdeymiş meğer...Benim yaşadıklarım sizinkinin yanında çok hafif kalıyormuş meğer...
tatlıcadı__canım dogum hikayen güzel ben kötü bir anı göremedim..hamileligin zor geçmiş
sanırım..hadi inşallah 2.ve 3. dahada kolay olur canım:)
dogumdan çıkınca insan kendini nasıl hafiflemiş hissediyo dimi..
aglamakta çok iyi geliyo..
özledimmi ne:18:
yok yok hayır:18:
ben hamileligi hiç sevmeyen biriyim..keşke hop diye kucagıma bir bebek daha gelse
seve seve bakarım ama hamile kalmak ve dogum yapmak istemiyorum:18:
hamileliğim çok zor geçti canım..3 ay yattım wc dışı kalkmak yasaktı
kullanmam gereken ilaçlar vardı mide bulantısından dolayı ilaçları içiyodum hooppp geri çıkıyodu:)
hep bebeğimi kaybedicem korkusuyla geçti günlerim..ev burnuma çok pis kokuyo herşeyden tiksinmiştim kusmaktan ağzımdan burnumdan kanlar gelirdi..sabah hava aydınlanırdı ben hala uyuyamazdım
çok şükür doğumum çok güzel oldu..sancıları çok az hissettim
belkide bebeğime kavuşucam diye mutluluktan bana az geldi:)
doğumumun hızlı ilerlemeside daha önce bi kaç kez kürtaj olmuştum ondan dolayı daha önce doğum yapmışım gibi hızlı ilerlemiş
çok rahattı herşey çok güzeldi en kısa zamanda 2. yi doğurucam
herkese tavsiye ediyorum doğurun doğurun doğurun
melegim kesin beni dövecek artık:18:
çok korkuyorum:18:
amerikaya gidip geldim:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?