2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

sağol canım..bende haftalık olarak hazırlayıp suyuyla birlikte donduruya kaldırmaya başlayim
sote olarak hazırlayıp kaldırmakta güzel fikir

Ilgilenen herkese duyurulur kutumu bosalttim ve en ozel mesajlara acigim
Kutuma guveniyorum arkadaslar pisman olmazsiniz tovbe tovbeee

Ogle arasinda kapalicarsiya gidecegim ve kumas alacagim ogluma yasgiunu hediyesini ellerimle dikecegim

vay becerikli hatun maşallah
kıyafet mi dikeceksin

arkidişlerim sizlere bi sorum var..bebişlerimizin yemeğine eklediğimiz etleri pişirsek yedikleri porsiyon kadar dondurucuya koysak lazım oldukça çıkarsak olur mu:26:

güzel bir fikir. tabiki olur. pişmiş gıdalar da dondurucuda saklanabiliyor, zamandan tasarruf için.

fakat ben Orhan Cemal için ayrıca yemek yapmıyorum artık. bir deneyeyim dedim, oldu gerçekten. bizim normal yemeği zaten çok az yağlı ve çok az tuzlu yapıyordum. bizim yediklerimizi yiyiyor. yemeklerde kuşbaşı varsa çatalla biraz eziyorum, o kadar. kıymalı yemekleri ise hiçbir işleme tabi tutmadan veriyorum. dişsiz haliyle bile yiyiyor :)

hatta akşam yemeğinde onun için de ufak bir tabak hazırlıyorum, kendi tabağından yediriyorum. eline de bir kaşık veriyorum, hem kendi yemeğini karıştırıyor hem de benim verdiklerimi yiyiyor

ÇİÇEK neyaptı acaba inş doktoro götürmüştür hemen bukadar titremesi normalmi acaba kızlar ya okuyunca çok üzüldüm alla şifa versin inş biranönce güzel haberleri gelsede sevinsekk

vay becerikli hatun maşallah
kıyafet mi dikeceksin

Bi tane uyku arkadasi dikecegim cizimi bitti sayilir
Bi tane de yelek dikecegim ama aksesuar gibi olacak dogumgunu temasinin renklerinde
Hediye olani biraz daha olgunlastirip paylasayim bi de beceremezsem babyceren ve beykoz basta olmak uzere bikac dile duserim

kızlar mybabylove ile konuştuk az önce okişin ne güzel sesi geliyorduu bana öpücük bilemm attıı muckkss diye ayyçokkk şekerrdi ya, bende akşam gidince öpücük atmayı öğreteyim zeynoyaa OKİŞŞŞ bende senii öpüyorumm teyzemmm

bence bundan daha değerli ve anlamlı hediye olamaz
kendi elinle yaptığın hediye çok çok değerlidir büyüdüğünde arkadaşlarına hava atar
benim annem kendi elleriyle bana yaptı diye
ben dillere düşeceğini sanmıyorum çünkü çok güzeldir eminim

cicekcim cok gecmiş olsun hayatım rabbim ilgili doktorlarla karsılastırsın bizi yoksa ben onlarla ilgilenecem

çiöek_çicek hanım,iyi haberlerinizi bekliyoruz. umarız ciddi birşey yoktur, lütfen düşün bebeklerimizin yakasından ateş beyler

ay ben heyecanlandım gııı neyle korunuyordun aslında bakabilen yapsın bende isterdim cok güzel hamilelik yavvv tadı damagımızda hepimizin hayırlısıyla sag salim kucagına almak nasip olur inş bu arada cinsiyeti ögrendinmi hayatım

ne güzel ya dikiş konularında öyle beceriksizimki ve çok özeniyorum kendine yada bebişine birşeyler dikebilen herkeseee, ben kopan düğmemi zor dikerim onuda annem beğenmez söker bidaha dikerrr hadii bakalımm merakla bekliyoruz ne ciciler dikeceksin ömerciğiee

dünya kadınlar günü münasebetiyle, sevgili eşim bizi (3 tane bayan arkadaşımla beraber) işkembeciye götürecek. ayyyy çok romantik bir hediye

hayır hayır eşim ahşap değil, günahını almayın

1) işkembeciyi biz tercih ettik, çok severiz

2) davet O' ndan gelmedi, biz kendimizi davet ettirdik :)

ne? efendim? biz de çok mu ahşapmışız? illa biri ahşap olacak değil mi ilişkilerde? niye öyle diyorsunuz ya işkembe seviyoruz diye ((

bu arada eşim işkembe vs hiç sevmez, biz işkembe yerken, kendisi mercimek çorbası içecek :) böyle zamalarda işkembe hep erkeğe, mercimek bayana servis edilir ya. eşim de, "işkembeyi hanımefendi içecek" deyince, garson bir benim minyon ve sevimli tipime bir de işkembeye bakar işkembe içmek için illa ahşap veya ahşap görünümlü mü olmak lazım dimi :)

bu arada anneZEYNEP hanım, sizi kutluyorum dikiş konusunda. Ömer için çok güzel bir hediye olacağı muhakkak.

ay çok güzel bir haber, tebrik ederim. umarım çok kolay bir hamilelik ve doğum yaşarsınız. biz de burda 2. bebkleri mi düşünmeye başlasak diye konuşuyorduk. tekrar tekrar tebrk ediyorum.

Merhaba arkadaslar hemen haber verip cikacagim,oncelikle hepinize ayri ayri cok tsk ederim benim yanimda olup destek oldunuz guc vediniz,allah hepinizden ragzi olup evlatlarinizdan guldursun insallah. Gelelim Masalima,aksam doktorunu uc ke aradim acile gideyim diye oda acilde farkli birsey yapmicaklar fitil surup dus vb.sabaha kadar idare et sabah getir dedi.Aksam atesi cok yukseldi once ic atese mudahale edip sonra dus aldirdim,sizlerin yazdiklarinizi tek tek uyguladim biraz kontrol altina aldim uyuttum gece yine ayni sekildd cok cikti,ayni islemler tekrar,sabah uyuyordu ama korkumdan uyandirmak pahasina atesini bir olctum 40 ya kizlar nasil anlatilabilirki o duygu dicem ama biliyorumki anlicaksiniz.Hemen ilac sonra dus azicik birseyler yedirdim doktora gittik.Dunku yanlis teshis malesef,kulakta sorun yok cok hafif kizarmis ama bogaz feci durumda bembeyaz olmus,nasil oldu anlamadim okadar dikkat ediyorumki, simdi diyebilirsiniz okadar disari cikarsaniz boyle olur ama inanin hava miss gibi ve ben disarda da cok dikkat ediyorum ki asli hegun cikarmak geektigini biliyorum yani nasil davranacagimi sasirdim.Neyse doktor ilk defa tahlil yapmayi akil etti sagolsun,dediki guclu antibiyotik igne yazmayi dusunuyorum ama once bir kanina bakalim oyle yazalim.Kan alindi Masal kucagimda ikimiz birden ciglik cigliga agliyoruz,tahlil sonucu normalde hemen cikarmis ama sansimiza ogleden sonra dediler,bide ozel hastane guya,yani simdi evdeyiz ogleden sonra tekrar gidecegiz.Durum bu,simdilik peditus veip atesini kontrol altinda tutmaya calisiyorum.Nerde yanlis yapiyorum kizlar? Doktor demekki bogazi hassas diyor cunku hep bogazdan hastalaniyor.Allah yardimcimiz olsun,atesten kizim iki gunde 300 gr vermis inanirmisiniz.Gozlerini bir gorun kipkirmizi ve cok yorgun bakiyor,eriyorum resmen...

ÇİÇEKCİM canım çok çok geçmiş olsun inş atlatacak üzülme sen olacak bunlar işte bilerek hasta etmiyoruz ya kuzularımızı ilaçlar iyi gelirde iyileşir biranönce inş çok öpüyorum seni ve masalıı

siz yanlış birşey yapmıyorsunuz çiçek_çiçek hanım, bebeğinizi dışarda gezdirmek o kadar hastalığa davetiye çıkaramaz. (Orhan Cemal'in hastaneden çıkmaması gerekirdi öyle olsaydı zira hergün çıkarıyoruz) boğaz hassasiyeti daha mantıklı bir açıklama. çok çok geçmiş olsun.

Canım geçmiş olsun fakat peditusla ateşi konrol altında tutamazsın diye düşünüyorum,,dr.unu da anlamadım gitti,,paranox ,calpol,serum vb. kullandırmadı mı? ateş kötü aman diyim dikkat,enfeksiyonsa zaten antibiyotik kullanırsın,dışarı çıktık diye kendini suçlama sakın,,olacağı varmış,,Allah beterinden korusun Masal'ımızı iyi habelerini bekliyoruz canım.

Planner,aldım canım çok sağol haber verdiğin için

Son düzenleme:
canım unnadoda harika bir pembe minni mause saç bandı var bak istersen a&r tasarım butikte:)

Ailemizin online alisveris danismani geldiiii :) erkek bebeklere hicbisi yok di mi hihhh

CICEKCICEKim biz biryerde yanlis yapmasak da hastalanabiliyorlar
Lutfen kendini uzme ve Masalimiza rahat kiyafetler giydirerek saat basi atesini olcerek fitilini surubunu vererek yine de dusmezse ilik dus aldirarak gececegine inan
Birden soguk suya sokmak iyi degil ilik dus aldirmak lazim
Eklemlerine de sabit bir bez koymak yerine surekli silmek lazim
Kuzum benim kiyamam onun o hassas vucuduna

Kizlar ben genelde eti cigden koyuyorum iki kere pisme islemine maruz kalmasin diye
Her pisirme dolaba kaldirana kadarki surede bakteri uremesi demek
Heryer bakteri sonucta kacis yok azi karar cogu zarar ama yine de enerjim yettigince boyle yapiyorum
Yeni gorev aciklaninca muhtemelen yetisemeyip ben de pismis olarak koyabilirim :s

Lafi acilmisken yemeklerimizi pisirdikten ve afiyetle yediktwn sonra soguyana kadar dolaba kaldirmiyoruz ya
Annelerimiz eksir der mesela hemen kaldirirsak
Ama o soguma asamasinda da yemegin icinde bakteri uremeye basliyor
O yuzden yenecek kadar miktari isitip yemegi tek sefer isit/sogut islemine tabi tutun diye oneriyorlar
Ben cok sicakken dolabin ic sicakligini dusurmemek adina koymuyorum ama mutfagimda da bekletmiyorum hemen buz gibi olan balkonuma ya da soguk su dolu bir kabin icine oturtup soguma zamanini kisaltarak iyice iliyinca dolaba kaldiriyorum

Toplantida kacak yazidigmdan tam anlatamamis olabilirim dunya saglik orgutunun bir makalesi vardi linkini yollarim
Ozetle yemekleri defalarca isitmamamiz ve disarda birakmamamiz lazim bakteriler bayiliyormus ilik yemege!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…