BabyCeren senin şu dişde yılan hikayesine döndü resmen,çekilseydide sende rahat etseydin bacım
çağla sinirli demek,yerim ben onun sinirlerini,doğumda oğlumun sinirlerini aldırdık hiç sinirli değil
chihiro profil resminiz değişmiş Orhan Cemal nasılda adam adam bakıyor maşallah...
çiçek rabbim tez zamanda şifasını versin inşallah,kızların dediği gibi üstüne rahat kıyafetler giydirip
ateşini kontr etmek lazım,sakın kendini suçlu hissetme evdede olsan dışarıdada olsan hastalanıyor bebekler
vallahi dün aklıma geldiniz, denetiminizin olduğunu hatırladım. hatta düşündüm, "bizim burda da birileri giderken önemli protokolleri beraberinde götürse ne biçim sinirlenirim" diye. sonra "ben giderken kendi hazırladıklarımı götürürüm banane" diye de şeytanın dürtmelerine maruz kaldım :)
ZADA denetim geçmiş bitmiş çok şükür atlattın hadi gözün aydın
seni unuturmuyuz hiç
bizde Aras Eymenle size gelcez Zeynep Ada biraz yürümeyi öğretsin bizim oğlana
ahh ahh o konuyu hiç açma çok kızgınım o konuda...
gelin gelin valla ne güzel olur biz çaylarımızı içerken...bizim kız da Aras Eymene bizim evdeki çekmeceleri gösterir değişik olarak.. bakk bu annemin çorap çekmecesi, bak bu mutfak çekmecemiz...önce cısss der sonra acar karıstırırlar birlikte:)))
Orhan Cemalin annesiiiii,hediyeniz adresinize ulaşmıştııır..
sabırlar diliyorum ben de ama sağlıklı oldukları sürece bunlar sorun değil diye düşünüyorum. bebeklerin işi hiç belli olmuyor. bakarsınız birden yemeye başlar kardeşine bakıp. belki de bu sorununuz birkaç ay sonra birden bitecektir. kısa ve zayıf insan yapısına gelince. ben pek öyle düşünmüyorum. doktorunuz söylediği duurm ergenliğe kadar geçerli olabilir ama herkes bilir ki ergenlik 2. büyüme çağıdır ve bu çağda kimin ne olacağı hiç belli olmaz. o çağlarda hormonlar vs birden artıp birden boyu uzayabiliyor kişilerin.
siz şuan sadece sağlıklarını düşünün derim. yemek yeme sorunu çok geçici olabilir, bir de güzel güzel yiyen bir örneği varsa yanında :)
Canim uzme kendini benim oglanda belki biliyorsundur cok zayif dogdu 2430 kg ile ve bizimki tek gebelikti ona ragmen..son gittigim doktor benim oglan 8 aylik gibi gorunmuyor halan cok uzgunum dedim bana zayif dogan bebeklerin cok fazla yok kattedemediklerini soyledi ayni sizde oldugu gibi..ama ben inanmiyorum..aslada pes etmiyecem, yedircem ve buyutucem ins. bizim son istahsizligimizi vitaminle takviye ediyorum ve azda olsa yediklerinin calsiyum ve vitamin yonunden zengin olan besinler yonunce tercih ediyorum..Sende cok bilincli bir annesin ben inaniyorumki minik oglunda duzelicek ve buyuyup kocaman olucak ins..
kızlar mybabylove ile konuştuk az önce okişin ne güzel sesi geliyorduubana öpücük bilemm attıı muckkss diye ayyçokkk şekerrdi ya, bende akşam gidince öpücük atmayı öğreteyim zeynoyaa OKİŞŞŞ bende senii öpüyorumm teyzemmm
Bu arada yedi yemedi derdinden başka bizim gelişim yönünden durumumuz:
- Ali'nin geçen hafta 4 dişi aynı anda çıktı, toplam diş sayısı bir anda 8 oldu. Yanlarındankiler de yakında çıkacak gibi görünüyor. Dişleri manyak biraz oğlumun. Doğa'nın dişleri aylardır 2 tanede takıldı kaldı.
- Doğa önce sürünmeye, arkasından kendi kendine şap diye oturmaya, bir iki hafta sonra da düzgün emeklemeye başladı. Bir haftadır falan da sağlam bir yer bulabilirse tutunarak ayağa kalkıyor. Priz yalamaya, kablo ısırmaya, yüksekteki şeyleri çekip üstümüze düşürmeye bayılıyoruz. Dolayısıyla tüm evi windows güvenlik moduna soktuk.
- Ali hala sürünme çalışmalarındaDoktora 9 ay kontrolüne gittiğimizde sorduk bu çocuk niye geride diye, kimi reflekslerine, hareketlerine falan baktı, herşeyi normalmiş. "Biraz rahatına, alışkanlıklarına düşkün (anlamında almanca bir kelime tabii) bir çocuk" dedi. Siz oturtmayın yere kesinlikle, kendi kendine öğrenmesi gerek dedi. Yerlerde sürünüyor oğlum, ama halinden memnun.
- İkisi de anne, baba, gel, hadi, ver, al diyorlar. Ali ayrıca "burun" diyor. Bu aralar yüzümüzdeki nesnelere merak saldı.
- Ali müzik çalınca tempo tutuyor, kafasını sallayarak, veya vücudunu ritmik şekilde sallayarak, yani dansederek. Dat-Dat-da-da-dat diye kendi kendine şarkı söylüyor. (Athena'nın "yaşamak var ya" şarkısı oluyor bu dat-datlar)
- Televizyon kesinlikle seyretmiyoruz. İstanbul'da annemler falan televizyon açtılar, çocuklar hiç yüz vermedi şaşırdılar hatta
- İstanbul'da misafirlikte bozulan kendi kendine uyuma düzenimiz (cry it out sleep training) halen kendine gelemedi ama iyiye gidiyor. Gündüzleri kendi kendilerine uyuyorlar, akşam biraz sallayıp uyutuyoruz. Gece uykusu artık 19:30 civarı başlıyor, genelde gece kendi kendilerine artık uyanmıyorlar, 05:30'a kadar uyuyorlar.
- İkisinde de ayrılık korkusu, yabancı korkusu başladı. Özellikle Doğa şu aralar neredeyse kapı gıcırdasa korkuyor, "AAAAA!" diye bağırıyor. Bana aşırı bağımlı olmaya başladı, dibimden ayrılmıyor. Kardeşini maalesef çok kıskanıyor, bu da yeni çıktı.:18: İnşallah sadece geçici bir dönemdir, bir an önce geçer diyoruz. Üzülüyorum kardeşinin elinden oyuncağını falan almasına.
Aklıma gelenler bunlar, bizimkiler emekleme, yürüme falan gibi konularda hep geriden geldiler, biraz sırt üstü yatırdığımız için, biraz da bebek koltuklarında, salıncaklarında falan çok oturttuğumuz için. Açıkçası şu an ne yapıyor olmaları gerektiğini bile bilmiyorum, ne isterlerse, ne zaman isterlerse yapsınlar modundayım
Sagol tatlim ama inan cok uyuzum bu aralar. Daha uretken biriydim simdi elim cok gitmiyor bunlar gunlerdir dusunup ancak firsat bulabildigim seyler ah bir de zaman olsa!cicek_cicek
canım çok ama çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm dualarım sizinle umarım bir an önce iyileşir güzel meleğin...
[/COLOR]chihiro79
maşallah orhan cemalebu kadar güzel pütürlü yemesi çok hoşuma gitti inşallah hep böyle uyumlu bi bebek olur hiç üzmez annesini...
anneZEYNEP
çok hamaratsın canım maşallah sanaenerjine ve oğlunun özel günleri için yaptığın hazırlıklara hayranım...
ay maşallah okişe yaaaböyle cilveli bebeklere bayılıyorum ama yusuf emre bize öpücük değil anca fırça atıyo aaaa aaaa aaaa diye o hali bile çok sevimli ama annelik işte naparsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?