2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ben de Aras Eymen'i çok merak ediyorum ama fotolarınızı görüntüleyemiyorum

önemli olan dışı değil içidir. Orhan Cemal umarım yüzde değil sözde değil, özde adam olur :) yok yok, yüzü de güzel olsun dimi. olsun olsun. hatta bütün bebeklerimiz hem güzel, hem yakışıklı hem de akıllı, hem de sakin olsun amin amin

ahh ahh o konuyu hiç açma çok kızgınım o konuda...

ZADA denetim geçmiş bitmiş çok şükür atlattın hadi gözün aydın
seni unuturmuyuz hiç
bizde Aras Eymenle size gelcez Zeynep Ada biraz yürümeyi öğretsin bizim oğlana

gelin gelin valla ne güzel olur biz çaylarımızı içerken...bizim kız da Aras Eymene bizim evdeki çekmeceleri gösterir değişik olarak.. bakk bu annemin çorap çekmecesi, bak bu mutfak çekmecemiz...önce cısss der sonra acar karıstırırlar birlikte:)))

inan bu söylediklerini hayal ettimde senin kız çekmeceleri karıştırırken oğluşumda onu izler kesin

Orhan Cemalin annesiiiii,hediyeniz adresinize ulaşmıştııır..

ilk hediyeyi sen gönderdin galiba
bende bu haftasonu alma alıp hafataiçi göndermek istiyorum nasip olursa:13:
güle güle kullansın Orhan Cemal hediyesini

Kizlar biz asiya gidiyoruzzz teyzoslarrrr bizimki bi inlersin ortaligi
Planner canim benim kizda ne hunerler var bir bilsen ama keyfi olunca yapiyor sana denk geldi opucukleri teyzesi bazen beni opuyor ama babamiz biraz uzuluyor daha onu hic opmedineyse zeynomuzuda opuyoruz biz

Chihiro, teşekkürler. Sağlıkları tabii ki herşeyden önemli, ama bu kadar az yiyerek de bağışıklık sistemi hep tam performans çalışabilir mi acaba çocuğun? Aman neyse, bir sürü dert varken olmayan şeyi dert etmek de çok anlamsız, değil mi? 3 yaş civarı büyüme hormonu tedavisi yapılıyormuş bizim gibi durumlarda, o zamana kadar bir değişiklik olmazsa onu yaptırmayı düşünüyoruz.

Meleğim evet, senin Mahir benim büyük oğlum Ali gibi doğmuş, o da 2600 doğdu, ertesi gün 2300'e düştü. Ama şu an boy olarak da, kilo olarak da percentile değerlerinde %75lerde! Yani çocuktan çocuğa değişiyor resmen, kiminin doğası (oğlum Doğa, lafım sana ) böyle oluyor herhalde. Buralarda doktorlar biraz fazla açık sözlü mü ne bu arada? Ben de tabii ki pes etmem asla, senin dediğin gibi. Ne vitamini veriyorsun? Ben de doktora sordum, yediklerinden alıyordur yine de diye vermedi vitamin kesinlikle. Sanki zehir verelim dedik çocuğa

Valla ben artık işin besin değerinden geçtim, ne yerse onu yediriyorum. Baby dessert pudingleri var Nestle'nin, bazı günler sadece ondan yiyor (maksimum 2 tane veriyorum şeker var diye) mesela. Israr etmiyorum kesinlikle, zorla ağzına sokmak, kızmak bağırmak gibi şeyler yapmıyorum. Bir de televizyonla yedirmek, oyun yapmak, falan gibi kandırarak yedirme yapmıyorum. En azından yemek yemeyi başka şeylerle bağdaştırmasın, yese de yemese de. Gerçi itiraf edeyim, televizyon seyrederek yeseydi seyrettirirdim, ama işe yaramadı o yöntem bizde.

Güzel sözlerin için teşekkür ederim canım, inşallah bu yemek eziyetimiz çocuklara güzel güzel yedirme zevkine dönüşür bir gün.

cicek_cicek
canım çok ama çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm dualarım sizinle umarım bir an önce iyileşir güzel meleğin...

[/COLOR]chihiro79
maşallah orhan cemale bu kadar güzel pütürlü yemesi çok hoşuma gitti inşallah hep böyle uyumlu bi bebek olur hiç üzmez annesini...
anneZEYNEP
çok hamaratsın canım maşallah sana enerjine ve oğlunun özel günleri için yaptığın hazırlıklara hayranım...

ay maşallah okişe yaaa böyle cilveli bebeklere bayılıyorum ama yusuf emre bize öpücük değil anca fırça atıyo aaaa aaaa aaaa diye o hali bile çok sevimli ama annelik işte naparsın

bu arada bugün okulda kadınlar günü kutlamasını ben yaptım etkinliğin sonunda fon müziği eşliğinde bir oğlun oldu adlı bi şiir okuttum öğrenciye herkes bayıldı birazcık anneler gününe özeldi ama kadınlar gününe de uydu aslında kadınların olduğu hergün çok özel ama yine de sizlerin anneler gününü kutluyorum iyi ki varız yaaa

Bu arada yedi yemedi derdinden başka bizim gelişim yönünden durumumuz:

- Ali'nin geçen hafta 4 dişi aynı anda çıktı, toplam diş sayısı bir anda 8 oldu. Yanlarındankiler de yakında çıkacak gibi görünüyor. Dişleri manyak biraz oğlumun. Doğa'nın dişleri aylardır 2 tanede takıldı kaldı.

- Doğa önce sürünmeye, arkasından kendi kendine şap diye oturmaya, bir iki hafta sonra da düzgün emeklemeye başladı. Bir haftadır falan da sağlam bir yer bulabilirse tutunarak ayağa kalkıyor. Priz yalamaya, kablo ısırmaya, yüksekteki şeyleri çekip üstümüze düşürmeye bayılıyoruz. Dolayısıyla tüm evi windows güvenlik moduna soktuk.

- Ali hala sürünme çalışmalarında Doktora 9 ay kontrolüne gittiğimizde sorduk bu çocuk niye geride diye, kimi reflekslerine, hareketlerine falan baktı, herşeyi normalmiş. "Biraz rahatına, alışkanlıklarına düşkün (anlamında almanca bir kelime tabii) bir çocuk" dedi. Siz oturtmayın yere kesinlikle, kendi kendine öğrenmesi gerek dedi. Yerlerde sürünüyor oğlum, ama halinden memnun.

- İkisi de anne, baba, gel, hadi, ver, al diyorlar. Ali ayrıca "burun" diyor. Bu aralar yüzümüzdeki nesnelere merak saldı.

- Ali müzik çalınca tempo tutuyor, kafasını sallayarak, veya vücudunu ritmik şekilde sallayarak, yani dansederek. Dat-Dat-da-da-dat diye kendi kendine şarkı söylüyor. (Athena'nın "yaşamak var ya" şarkısı oluyor bu dat-datlar)

- Televizyon kesinlikle seyretmiyoruz. İstanbul'da annemler falan televizyon açtılar, çocuklar hiç yüz vermedi şaşırdılar hatta

- İstanbul'da misafirlikte bozulan kendi kendine uyuma düzenimiz (cry it out sleep training) halen kendine gelemedi ama iyiye gidiyor. Gündüzleri kendi kendilerine uyuyorlar, akşam biraz sallayıp uyutuyoruz. Gece uykusu artık 19:30 civarı başlıyor, genelde gece kendi kendilerine artık uyanmıyorlar, 05:30'a kadar uyuyorlar.

- İkisinde de ayrılık korkusu, yabancı korkusu başladı. Özellikle Doğa şu aralar neredeyse kapı gıcırdasa korkuyor, "AAAAA!" diye bağırıyor. Bana aşırı bağımlı olmaya başladı, dibimden ayrılmıyor. Kardeşini maalesef çok kıskanıyor, bu da yeni çıktı.:18: İnşallah sadece geçici bir dönemdir, bir an önce geçer diyoruz. Üzülüyorum kardeşinin elinden oyuncağını falan almasına.

Aklıma gelenler bunlar, bizimkiler emekleme, yürüme falan gibi konularda hep geriden geldiler, biraz sırt üstü yatırdığımız için, biraz da bebek koltuklarında, salıncaklarında falan çok oturttuğumuz için. Açıkçası şu an ne yapıyor olmaları gerektiğini bile bilmiyorum, ne isterlerse, ne zaman isterlerse yapsınlar modundayım

yaa bir de 19 ay aradan sonra sonunda regl oldum kilom 57 ama doğum sonrası göbek kaldı baya herkes regl olunca biraz gider dedi umarım gerçektir bakalım görücez işin kötü yanıysa şu; aylardır oğluma bakmak için annem veya görümcem yanımızdaydı yarı yıl tatilinde de vana gittik memlekete yani bayadır yalnız kalamıyoruz eşimle veee bu akşam annem vana gidiyor, görümcem ise pazar günü gelicek yani 2 gün evde yalnız kalıcaz uzun bir aradan sonra ve ben regl oldum eşimden daha şanssız bi erkek tanıyan varsa söylesin lütfen

canım maşallah iki bebeğinin de gelişimi çok iyi bence herşey tabi ki olması gereken zamanda olucak benim oğlum un fazla bi aktivitesi yok ama takmıyorum artık sağlıklı olsun yeter herşeyi yapıcak zamanla nasılsa, doğa'nın yeme problemine de üzüldüm canım ama düzelir inşallah ben de kardeşine bakarak biraz daha büyüdüğünde düzeleceği düşüncesindeyim şu anda beslenmesi tabi ki çok önemli ama sen bilinçli bir anne olarak hem doktor kontollerini yaptırmış hem de fazlasıyla ilgilenmiş ve ilgileniyorsun yapacak başka bişey yok oluruna bırakmaktan başka Allah ikisine ve tüm bebeklerimize sağlıklı ömürler versin gerisi boş...

kurdndan bayrak yapmak icin ugrasip dururken 3d tasarim programimizda (makina parcasi cizmek icin kullanilan) dilimli desenler cizdim somnra hizimi alamayip makro yazdim kac dilim olsun dilimler kucuk mu buyuk mu vs saykoya bagladim yani :)
Ilk denemelerim yukarida
Sade anne olarak yine cok sade oldu biraz susler pusler kurdana oturturum
Bir de ozalitci buldum dilimli basan yer bulmak zormus cogu yapmiyordu sabahtan beri telde natbaacilarla gorusuyorum is mis hak getire :)

Bugun kadinlar gunu yemegi vardi fabrikada
2saat ye ic ye ic oyna halay cek kudurduk resmen
yarim saat sonra da eve donuyorum hazirlanip Omeri alip cuma gecesine akiyorum
Valla bugun keyfim bey oglunda yok sefam olsun oh ohhh
Hele yarin su balkon dolabim bir takilsin (icini cizmem 3haftami aldi icine koyacagim herseyi olcup bictim utu masasiydi supurgeydi deliyim iste) evimin daginikligi da azalacak gez gezebildigin kadar zeyno yaz da geldi kim tutar seniiiiii

Hiç fırsat bulamıyorum sizleri çok özledim siz de beni özlediniz mi? (Özlemediyseniz de özledim deyin valla gebertirim BABYCEREN gibi oldum)
Bu sayfalar ne böyle yaaa biraz da giremeyenleri düşünün anacım.
Yine geçmişi jet hızıyla okuyacam anlaşılan.

Sagol tatlim ama inan cok uyuzum bu aralar. Daha uretken biriydim simdi elim cok gitmiyor bunlar gunlerdir dusunup ancak firsat bulabildigim seyler ah bir de zaman olsa!
Bu arada siir ne guzel olmus bizim de bir oglumuz oldu iyi ki de oldu :):):)
Esin cok sanssizmis ya yazik adama bence evde kim olursa olsun reglin biter bitmez file corabini cek cik karsisina yazik duvara tirmanir adam kac gun daha beklicek:26:

Asimizi olduk alisverisimizi yaptik ve evimize geldik Okis hic aglamayarak hatta hissetmedi bile diye bilirim cok sasirtti beni babasina cekmis zilli aci tolere si yuksek yavrumun neyse kizlar yemek yapacam daha yaaa okis i yikasam bir sey olmaz herhalde ha:44:

canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm umarım masalımın düşmüştür ateşi. Kendini de sakın suçlama canım bi şekilde hastalanıyolar, hangi anne bebeğini hasta etmek ister ki. Böyle büyüyolar işte. Öpüyorum seni ve güzel kızını

Kizimin kalbi guzel teyzeleri cok tsk ederiz sagolun varolun Gelelim bizdeki gelismelere,okadar hastaliktan ilk dea bu sefer kan tahlili yapildi,asiri bir enfeksiyon cikmamasina ragmen doktorumuz uc tane antb.igne ve onun bitiminde antb.surup verdi,peditus bide.Bende biraz itiraz edecektim enfeksiyon cok degilse bukadar yuklenmeyelim diye hemen susturdu beni,bademcikleri bembeyaz cok feci durumda bunlari kullanmak zorundasin dedi,ilk ignemiz yapildi,normalde cok dayaniklidir ama oyle kalindiki igne cok agladi dudaklari morardi resmen,sanirim bugun omrumden bir bes yil kadar gitti,neyse cani sagolsun kizimin.Simdi antb. Etkisini gosterene kadar atesi kontrol altinda tutmam lazim.
MUTLU ANNEM o telasla yanlis ifade ettim canim sanirim peditusu ek olarak ver dedi dktor yoksa donusumlu olarak calpol,dolven ve paranox fitil uyguluyorum.Bide kizimin mukemmel teyzeleri olan sizlerin tavsiyelerini uyguluyorum,iyiki varsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…