2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

oh maşallah 4 tane birden hemde:) şimdi bizim kızlarla fazla inatlaşmaya gelmez malum kaş piercingi var, dil piercingi var, göbeği var ooo biz deldirelim hemen kızların:)

ben göbegimi deldircektim babam görmez nede olsa diye sonra birinde gördüm iltihap yapmıs kız cok pişmandı vazgectim iyikide vazgecmilşim şimdiki sarkık karnımda piercingi düşünemiyorum bile ıyyy :97::97::97:

canım gecmiş olsun inş atlatır bebekler cok zor hastalıklarından cok bizim içimize cöken kara bulutlar telasımız bizi yiyip bitiriyor anne olmak böyle bişeymiş rabbim inş şifa verirde oglusun hemen atlatır annesi ...

Solak Çocuk?

Malesef azınlıkta olanlara eşitsiz davranılan bir dünyada yaşıyoruz. Solaklar yaklaşık %10 oranında bir azınlığı oluştururlar ve bu ayrımdan nasiplerini alırlar. Pek çok kaplar, ütüler, patates soyacakları, makaslar, ve masa düzenleri sağ elin kullananlara göre yapılmıştır. Solaklar yemek masalarında dirsek dirseğe çarpışmaya ve kendilerine ters gelen elleriyle el sıkışmaya mahkum olurlar. Ebeveynler çocuklarını bu azınlık grubuna sokmamak için sol elini kullanmaya yatkın bir bebeği sağ elini kullanmaya zorlarlar.

Uzmanlar bir zamanlar genetik geçişli olduğu düşünülen bir özelliğin ebeveynlerin zorlamalarıyla değiştirilmeye çalışılmasının çeşitli öğrenme güçlüklerine yol açacağını düşünüyorlardı. Şimdi ise çocuğun doğal el kullanımının değiştirilmesini önermeseler de çeşitli genetik özelliklerin iyi ve kötü olanlar dahil solaklıkla ilgili olduğunu düşünmektedirler. Bunların çoğunluğu solaklar ve sağ elini kullananlar arasındaki farklara yani beynin sağ ve sol yarı kürelerindeki gelişim farklılığına bağlıdır. Solaklarda beynin sağ tarafı baskındır ve bu sayede uzaysal ilişkilerde üstünlükleri vardır ve belki de bu yüzden spor, mimari ve sanat dallarında çokça yer alırlar.

Erkeklerdeki solaklık oranı kızlara göre daha fazla olduğundan,testesteron yani bir erkeklik hormonunun beyin gelişimini ve el kullanımını etkilediği düşünülmektedir. Bir insanı solak ya da sağ elini kullanan bir kişi yapanın ne olduğunu tam olarak söyleyebilmemiz için daha çok sayıda araştırma yapmak gereklidir ve el kullanımının insanın hayatını nasıl etkilediği de araştırılmalıdır.

Çoğu bebek ilk önce her iki elini de eşit olarak kullanır. Birkaç ay içerisinde bazıları bir elini diğerinden daha sık kullanmaya başlar. Bazıları ise bunun için ilk doğum günlerinin gelmesine kadar beklerler. Bazıları önce bir ellerini kullanmaya başlarken daha sonra bunu değiştirirler.

Önemli olan sizin kullanmasını istediğiniz değil, bebeğin en rahat olduğu elini kullanmasını sağlamaktır. Nüfusun %70′i sağ elini kullanır, %20′si ise sağ elini kullanmaya yatkındır, aksine ilişkin bir şey görmezseniz sizin bebeğinizin de böyle olacağını varsayabilirsiniz. Sağ eline bir şeyler verin. Eğer sol elini uzatıp tutuyorsa veya sağ eliyle alıp sol eline geçiriyorsa ünlü bir ressam olma veya dünyanın en yüksek binasını dizayn etme yolunda olabilir.

Haberin Devamı: Bebeğim Solak Mı?

Aşağıda kimler var göremiyorum.huuu ordakiler napiyisunuz bakim.ben şu anda kocamın yaptığı kahveyi içmekle meşgulüm.evlilik hayatımız boyunca bir ilk bu.saskin bir durumdayım.aslında kendi kaşı n di biraz.bugün hava çok güzeldi umraniyeden bistanciya iki saatte görebildik neden mi olası trafikten kaçmak için. artık bana geliyorlardı.neyse çıkış nedeniniz benim sahilde yürüyüş yapıp kahve içmek istememdi.yarenk nura da hava aldı ra lim dedik.önce nisana hatr i sayılır birinin yarım saat ugradik.oradn anneme.oradn gezmeyes.kizimiz aylar sonra dışarıda olmaktan cok saskin ama çok mutluydu.bizimle ilgili olmadığını söyleyebilirim etrafa nese saçtı.on ça saat hiç bişey yemedi cadi mutluluktan sanırım.bizim bey de bana kahve icirecek yer araadi.iki mekanda türk kahvesi menüde olmasına rağmen yoktu.anladı benim sinirlendiğimi söz ben yapacam sana dedi.benim yelkenler fora tabi.bu fırsatı kaçırır mıyım hiç.yorgunluk kahvesi aşkımdan mis gibi.liseden beri yapmiyirmus.kopugu yoktu nerdeyse kopuk nerde ben böyle mi yapıyorum dedim.içine tukurmeye kalktı deli:)))arada bir yaptıracagi m kesin:)))

Çok mutluyum.kahvemi bitti.yazıda bitti:)))baymadi m insally

Herkesi çok öper selam ederim:))))

Daha sonra da gecmise giderimm
Telden yaziyorum.imla hataları için özür dilerim:)))

slm kızlarrr nasısınız bebeklerr nasıllar ıns. sağlıkları ve keyıflerı yerındedırr, aksam üztü yasadığımız olay dısında super bır haftasonu gecırdık, talıhsız olayımız; ayse duru"m parmağına sandalye dusurdu neyse kı bır sey görunmuyor ama tedbır amaclı yarın dr gıdeceğız.
vee cumartesı yaptıgımız dıs buğdayımız superdı çok eğlendık herkes diş şeklınde yaptığım kurabıye ve pastaya bayıldı. kuzumm da steteskop sectı ( bıraz yonlendırme var tabıı :)) hersey cok guzeldı darısı doğumgunumuzeee ıns. hepınızı öpüyooo gecmısı okumaya dalıyorumm :)

öncelıkle acıl sıfalar dılıyorum mınık kuzuya benım edındığım tecrube ve etraf aldığım duyumlara göre pedıtuss hıc de etkılı bır ılaç değil . tedavi sürecini uzatmaktan baska yaptığı bır sey yok dr danısarak baska bır ılaç kullanmanı tavsıye ederımm gecmıs olsun

Valla bravo. Ben 13 yıldır evliyim değğil kahve yapmak kahvemi getirmiş değildir.
İyi geceler hanımlar, eşim oğlanı uyuturken bende bir bakayım dedim. Hasta olan bebişler var hala, geçmiş olsun onlara. Biz atlattık çok şükür fazla ağırlaşmadan. Benim hasta olan bebişlerin annelerine nacizane bir tavsiyem olacak. Bebeklerinize yün fanila alıp giydirin. Hem doğal hem de terlediklerinde terleri soğumuyor. Hem de sıcacık tutar onları. Ben hep öyle atlattım hastalıkları. Benim oğlumda hasta oluyor ama sadece ses çatallanması ile atlatıyoruz biz 2-3 günde. Ben bir de propolisli bal veriyorum tabii ama onu öneremem. Çünkü başka bebeklerde alerji yapabilir. Ben uzun süredir verdiğim için alışkın benimki. Ama yün fanilayı kesinlikle tavsiye ediyorum. Bir deneyin isterseniz.

Bize doktor calpol vermişti ama ben pek kullanmadım. bir kere aşıdan sonra 38,5 olmuştu baktım gittikçe çıkıyor o zaman vermiştim. Çok etkili oldu anında düştü ateşi. Bir doktoruna sorun isterseniz.

Kızlar hafta sonu da kudurdunuz iyice önce 1-2 sayfa ilerlerdi şimdi 20 sayfa olmuş neredeyse. Tabi bu 20 sayfanın 17 sini babyceren oluşturuyo kızım sen nasıl iki çocuk anasısın maşallahın var valla her şeye yetişiyon.

MELEĞİM güzel sözlerin için teşekkür ederiz tatlım ben de seni bir gün görmesem merak ediyorum. Valla dediğin doğru beste hanım çok hareketlendi sürekli beni yanında istiyo ve elimden tut beni yürüt diyo işimiz gitgide zorlaşıyo ama olsun Allah sağlık versin de onlara, bizim yorgunluğumuz önemli değil. Öpüyorum canım seni ve haşin bakışlı mahirimi

BABYCEREN kızıma şirine demişsin çok teşekkür ederiz teyzesi Öpüyoruz seni ve güzeller güzeli kızlarını. Bu arada resme koptum. Eşinin maşallahı var çok yakışıklıymış dikkat et de kaptırma adamı başkasına

TATLICADI minik erkekikin 10.ayı hayırlı olsun şekerim

BEYKOZ çok geçmiş olsun hayatım bu geçiş dönemleri hastalıklar artıyo umarım enesime bulaşmadan hemencecik iyileşirsin

ÇİÇEK ÇİÇEK canım çok geçmiş olsun sen en iyisi masalı bi dr a götür canım umarım önemli bir şeyi yoktur. Acil şifalar diliyorum ve güzel haberlerini bekliyorum canım. Bu arada kitapları sormuşsun biraz geç oldu ama şimdi gördüm canım sorunu benimki de aynı kitaplardan.

ACCASİA çok geçmiş olsun canım sen de istersen bi dr a götür kuzuyu daha fazla ilerlemeden.

AZRAECE tatlıcadı ve benim görevimi sen devralmışsın. Malum yemek yakma konusunda birinci sıradaydık ama bu ara vukuat yok.

MUTLU ANNE arkadaşının bebeği hoş gelmiş dünyaya, hayırlı uğurlu olsun canım. Mira gececi beste de gündüzcü canım bizimki de gündüz pek yatmıyor dediğin gibi hayatı kaçırmak istemiyolar herhalde.

NAGİHAN annen taburcu olacakmış çok sevindim hayatım inşallah aynı şeyleri tekrar yaşamazsınız. Yaren Nur u ve seni kocaman öpüyorum

Ben böyle sınırlamaları olan birisi hiç değilimdir. İster sol elini kullansın ister sağ. Ne önemi var. Her iki eli de sağlıklı olsun şükrederim ben Allaha ellerini kullanabiliyor diye. Hem bence solak olmak çok güzel bir şey. Az insanda olan birşey demek senin ayrıcalıklı olman demek. Ne kadar güzel işte. Benim böyle değişik bir özelliğim olsa çok mutlu olurdum. Ama ben de genel gibi sağ elimi kullanıyorum.

Hayırlı olsun canım diş buğdayınız. Ayşe duruya da çok geçmiş olsun umarım önemli bir şeyi yoktur.
Annem de besteye steteskopu göstermeye çalıştı(eskiler hep dr olsun ister ya) ama bizim kız ona rağmen altını seçti.

banada söyle banada söylemem ben kimseye anacım

Tamam canimcim, mesaj kutunda bil hemen yazip yolluyorum..ama sende yaz ne aldigini ehueheuh merak ettim

Hayirli olsun dis bugdayiniz..ayrica gecmis olsun..bebeklerimizin hastalanmalari zor bir surec ama ayni zamanda direnclerinin kazanmasi icinde gerekli galiba..neyse yinede rabbimden butun hasta bebeklere sifa diliyorum..

bence en iyi niyetli ve en mütevazi yada en güzel yada en şirin en güzel gülen en dogal yada enenenenen sanırım mesajım bitmicek sec begen hayatım seni anlatmaya kelimeler yetermi

çok haklısın beykozcum..hemen düzeltiyorum
azraece en güzel,en şirin,en tatlı,en iyi niyetli arkadaşımız:)

ben geldim çok yorgunum..bütün gün evi temizledim...
cam sil,mutfagı indir kaldır,perde,ütü,süpür,sil canım çıktı..
bugün hiç sayfelar ilerlememiş sanırım ilkim haklı:)bütün sayfaları ben işgal ediyorum:26:
biraz elime hakim olsam iyi olacak:44:

nagihan_ne güzel gezmişsiniz sefanız olsun canım..benim eşim sürekli kahve yapar bize..hatta ben hiç yapmam sayılır
kehveyle aram pek yok hiç sevmem kahve yapmayı..illa ocaga dökerim çünkü:)
hatta ölçerim 5 kişilik ama fincana koyunca 3 kişilik çıkar:))yarısını ocaga dökerim..

sisiada__diş bugdayınız hayırlı olsun..foto isteriz..çok severiz:)

Bizde bu gün gezenlerden tozanlardandık:)
Hava çok güzeldi
Tarık buğrayı parka götürdük evde zıplayan çocuk Park'ta çok güzel mini mini adımlarına yürüdü:)

Canım çok fazla önemseme bence...sol elini kullanırsa bi takım zorluklar yaşayabilir belki ama değiştirmelere mümkün olmaz..
Tarık Buğra hem sağı hem solu kullanıyo solak veya sağlak diyemedik hemen hemen eşit kullanıyo:)

Ohhh sefan olsun canım:) üstüne falda baktırsaydın
Yarennurumda gezmiş sevinmişş
Bizim sıpa sokaktan eve girince ağlıyo

Diş buğdayınız hayırlı olsun
Bebeğinin parmağı içinde geçmiş olsun canım

Tşk ederim canımcım seni bu saatte burda görmek ne güzell

Benim esimde cok guzel yapar hakkini yemiyim adamin hic onun yaptigi kadar iyi yapan baska biri veya bir yer gormedim...
Havalar Tr de allahtan guzelmis, ne mutlu size yatin kalkin sukredin guzelim memleketimize bizim bugun resmen kicimiz dondu, 0 ve 1 derecelerde gezen bir hava ile ne yaparsan yap eve dondurucudan cikmis gibi gelmene engel hic birsey olmuyor maalasef...
Bu yazi esliginde Turk kahvesi icmekte baska bir tatmis ya..iyiki yazdin Nagis cnm,sayende keyife geldim ehuehuehu

supper bir haftasonunun daha sonuna gelmek uzereyizzz !!

Dun aksam bebek gormeye gittik kucucuk minicik surekli uyuyor ve inanilmaz guzel kokuyordu!
Taze anneye sut arttiran taktikler vermeye calistim ama gogsu sizladigi yani sut uretmeye meyilli oldugu halde esi de besleyebilsin kendi uyusun diye mama veriyormus cok uzuldum
Ben bas bas kuru sogan yedim ve faydasini gordum ben sirf sut artcak diye oyle seyler yapamam deyince sasirdim ve daha da sut demedim :)
Ben 1damla sut ugruna suşi bile yerim de yadirgadim cok :)

Bugun de 23dereceyi gorunce dere kenarina gittik Omer inanilmaz eglendi ve su sesiyle 2saat uyudu biz de ne zamandir edemedigimiz sohbetlerden ettik rahat rahat cayimizi kahvemizi ictik pek iyi geldi!

Aksam balik yaptim bizim bidik benim baligimin yarisini yedi
Butun gun disarda olunca yeterince doyuramamisim galiba baliga sicak micak demedi saldirdi simdi karnindan sigamiyor hicbiryere

Tatli pasamla iki aksam da ev gormeye gittik yeni evleri gorunce gezdi durdu 4katli bir villaya gitmistik ilk kez basamak cikmaya calisti
Milletin dolabini aciyor sonra bize bakip soru sorar bir ses tonuyla 'hiğğ??' Diyor hayir oglum i ihh deyince de kapatiyor herkesin oyle hosuna gitti ki nazar degdi kuzuma (kimse masallah demedigi icin ) eve gelince heryere saldirdi supurgeyi devirdi balkona cikti camasir askisindaki camasirlari cekip indirdi neler nelelr

Firini kurmus sesini de kismis cok tehlikeliler valla gozumuzu dort acmak lazim!!

Sokak sokak gezince les gibi olduk 1saat banyo yaptik ama bizimki banyoda ustum islanip da goguslerimi gorunce emmek istiyor kasla goz arasinda atletin ustunden yapisiyor sonucta islagim emzirmek istemiyorum diye de kiyamet kopuyor
Ben girmeden yikadigimizda da icime sinmiyor kurt gibi kayniyor zaptedemiyoruz
Bu yastan sonra kuvet alslak durur mu ki? Siz nasil yikiyorsunuz bidiklari??

Bu arada hediyelesenler birer foto cekip yuklesin yahu merak ediyoruz burda!!

Simdi gecmise donmem lazim çan çan konusmusunuz yine hic pzt sendromu yasayan calisan anneler nasil okur bunlari demek yok!!

Hamarat hatun seni
Hani derler ya hem elinde var hem dilinde sen onlardansın galiba
Bende bu gün planlamamı yaptım yarın temizliğe başlıyorum ama ben senin gibi 1 günde yapamam şekerim
Son zamanlarda evi çok ihmal ettim her yer elden geçicek
Ben zaten ortasını bulamıyorum ya çok abartıp her gün temizlik yapıyorum yada uzun bi süre yapmıyorum

Ayy cnm yaa , BabyCeren tek suclu olamaz..bizde ona yazmasi icin burda tempo tutuyoruz ondan kaynaklaniyor yani :)) o masum :26:
Oglumun bakislari delik geciyor gercekten, hasin veya capkin bakislari olmasa ben ne ile ugrasirdim bu cocugun bilemem :))

babycerenim aşkolsun beykozumun içinden gelmiş şunun şurasında bana iltifat etmiş, beni sevindirmiş sende dalga geçmişin kırdın kalbimi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…