2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

evet, çevremiz bebeklerimizin şimdi kilo almasını ister, ilkokulda da dalga geçerler şişko diye. obezitenin ve yeme bozukluklarının temellerinin taa bebeklikte atıldığını da unutmayalım. ben de çevremden çok baskı görüyorum, "bebek zayıf diye" ama 8.8 kilo ve ayının tam ortalamasında bir bebek. son derece fit! hiç takmıyorum onların sözlerini çünkü acıkınca çok güzel yiyen ama tokken yemeyen bir bebeğim var. yani aç bırakılma gibi bir durum sözkonusu değil. ayrıca yürümesini de kolaylaştırır normal kilolu olması. bebeğiniz sağlıklı ise hiç takmayın çevrenizi derim.
sloganım: FİT BEBEK HİT BEBEK

bakınız nasıl artistik hareketler yapabiliyor şişko olsa yapabilir miydi

Altıncı hastalık tehlikeli değildir bu adreste çocuk hastalıkları ile ilgili bayağı güzel bilgiler var. 6. hastalıkta yazıyor. Geçmiş olsun bu arada. Bizim doktorumuzda ilaçları hiç sevmiyor çok zorda kalmadıkça ilaç içirmeyin demişti ateş için. Önce doğal olarak düşürmeye çalışın demişti. Ama 39 derece ve düşmüyorsa hastaneye gitmekte fayda var.

Alıntı yapmayı unutup herıye donmekten de usendığım ıçın ısım ısım hatırlamasmda;

Hasta bebeklerımıze gecmış olsun dılıyorum.su aylarda 6.veya 5.hastalıkla karşılasm olasılığımız oldukça yuksek ki bız gecırdık.6.hastalık bır hafta oncesınden ıştahsızlıkl geliyo sonrasında 3 gun ınatçı yuksek atesle seyredıyor.dr a goturulduğunde grıp sanılıpılaclar verılıyo fakat tek kullanılmadı gereken aslında ates duşuruculer...3 gunun bıtımı 4.gunun baslangıcında ates duşuyo ve dokuntuler baslıyor.ılk 2 gun yoğun son gun hafıflemış oluyor ve bıtıyor.dokuntu donemınde bnyo ettırmemek gerekiyor ki zaten ates donemınde sık sık duş lmış oluyor(dustan sonra kurulanmıyor tabıkı)
Sonrasındaki haftada bunye düştüğü ıçın muhtemelen grıp olunuyor...

Çiçek çiçek yanlız oldugun esın olmadıgı ıçın bu durum oldukca ürkütücüdür senın ıcın cok cok gecmış olsun ama korkma en onemli olan ates evresını atlattınız şukur.

Şekersızyeşilcay gecmış olsun.duğununuz hayırlı olsun.uçuk ıçonse hemen bı krem edınıp ıyıleşmesını hızlandırsan ıyı olur bence

milleti asla memnun edemssin zaten..benim cerenim bebekken çok kiloluydu,
herkes aaa bu çocuk obezmi az yedirin falan derdi..yemek yemzdi ki anne sütünden öyle olmuştu..
sonra geniz eti ameliyatı olacagı sıra çok zayıfladı,herkes aaa ne olmuş bu çocuga erimiş mum olmuş
şimdi kilosu olması gereken kiloda ama yinede kimine göre zayıf kimine göre kilolu benim kızım

Burun tıkanıklığı için ben sinomarin mini kullanmıştım oğluma çok iyi gelmişti. Hemen açıyor burnu hem de deniz suyu. Geçmiş olsun. Bal da gerçekten işe yarıyor bebeklerde. Zaten neredeyse 1 yaşına geldiler. Özellikle boğazlarına çok iyi geliyor.

Kesinlikle haklısınız. Eğer yiyorsa sorun yok demektir.Millet sıkıştırmak için kilolu olsun diyor kimse onu saatlerce taşıyacak annenin belini düşünmüyor. Benim zaten bel fıtığım var şimdi bile zorlanıyorum aman istemem kilo falan. Sağlıklı olsun yeter bana.

Tatlım işte bu habere çok sevindimEşin geldiğinde daha iyi bir doktor arıyorsanız Osmaniyeli yakın bir arkadaşımın Adana da kızı için gittiği bir doktor var,istersen adını sorar söylerim sana.Bu arada arkadaşım da doktor konusunda çok titizdir.

NE OLDU KUZULARA YAAA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN GÜZEL VE DUYARLI ANNİŞLER...

Katılıyorum sana tatlım,ben de aynı fikirdeyim,özelikle yağmur yağdığı zaman çok keyiflenirip daha çok yağsın,rahmet yağsın da yarasın topraklara diye...

Ay bunları okuyunca çok üzülüyorum ben de. İyi ki çalışmıyorum dayanamazdım herhalde. Ama hayat şartları kadınlara anne olmanın yanında pek çok sorumluluk yüklüyor maalesef. Aslında ben anneme hep kızardım neden hiç çalışmadın diye. O da size baktım ben derdi. Şimdi ben de çalışmıyorum ve ilerde belki benim oğlum da bana neden çalışmadın diyecek. Biraz daha büyüsün diyorum ama sanırım büyüdükçe işler kolay olmaktan çok zorlaşıyor gibi. Aslında şanslısınız ki anneniz var yanınızda en azından gözünüz arkada kalmıyor. Ama çok zor tabii ki yine de. Ne desem bilemedim Allah sabır versin.

Evet ben de seni haztırladım. :) teşekkür ederim güzel dileklerin için. Cİnsiyeti belli oğlum olacak inşALLAH. İnşALLAH ikinciyi de sevil hanımda doğurmak niyetindeyim :) beni ziyarete gelirsin artık hastaneye :)))

hanımlar ne kadar hızlı yazıyorlar ve yaşıyorlar... ben yetişemiyorum sizlerin hızına :)

Maşallah Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin. Ayrıca cesaretinden ötürü kutluyorum. Sabah evin hali atom bombası atılmış gibiydi. Atom değil ama bebek bombası. Resmini çektim ilerde göstereceğim oğluma.

benimki mecburi bir cesaret :)) geldi paşam gelme vakti değil diyemedik :))) korunurken hamile kaldım dikkat edin arkadaşlar. EŞim hep derdi " nasıl kazayla hamile kalıyorlar. Bizde biliyoruz bu işi ya bırakırsın ya tutarsın " :) diye konuştu konuştu başımıza geldi

Hanımlar aslında birşey sormak istiyorum size. Oğlumu sünnet ettirrmek istiyoruz ama biraz geç kaldık sanırım. Aslında ben yenidoğan sünneti yaptıralım dedim ama eşim o zman istemedi. Şimdi de okudum genel anestezi ile yapıyorlarmış. E büyüyünce zapt etmek zor oluyor tabii. Bir de yanına almazlarsa lokal anestezi de bayağı bir korkarlar herhalde yabancı insanların yanında. Ne yapsam bilemedim. Daha büyüse daha büyük sorunlar olacak. Keşke ilk bir haftada yaptırsaymmışız. Şimdi çok pişman oldum ama iş işten geçti artık. Genel anestezi de pek hoşuma gitmiyor. Yaptırcam kesin ama genel mi lokal mi olsun karar veremedim. Sizin yorumlarınızı merak ettim. Ne dersiniz?

Olsun demeek ki nasibi varmış onun. Birbirlerine destek olurlar inşallah büyüyünce. Belki sizin içinde iyi olur ikisi bir arada büyür.

Çalışan güzel anneler...Hepinizde yavrularınızın rızkı için koşturuyorsunuz.Bizler evde olduğumuz halde hiç bir işe yetişemezken sizler yorgun argın eve gelip bizim gün içerisinde bitirmeye çalıştığımız işleri yapıp birde üzerine yavrularınızla ve eşlerinizle ilgileniyorsunuz.
Gerçekten ben çalışan annelere çok saygı duyuyorum...
Rabbim kazancınızı bereketlendirsin,yavrularınızı hayırlı birer evlat eylesin...

chemcat ; forumda sanırım 3-4 ay öncesinden bebeklerini sünnet ettiren anneler oldu.Onlar sana geniş bilgi vereceklerdir ama ben senin yerinde olsam şuan yaptırırdım.Anestezi şekli için bir şey diyemiyorum maalesef.İşlemin süresi 10 dakikalık bir şey ise lokal anestezi derim ben.
Yenidoğan sünneti yaptırdım ben ve çok memnun kaldım ama sizde zaman geçip daha fazla ayaklanmadan yaptırın bence.

alyel ; canım bende zaman zaman etrafın dolduruşuna gelip bebeğimin kilosuna çok takıyordum ama şu aralar kafamdan çıkardım artık bu düşünceleri.Evet forumda 11-12 kiloluk bebişler var ama onların boylarıda maaşallah 80 cm oldu veya geçtiler bile.Yani boy ve kilolaları dengeliyor ve bu tamamen ırsi...
Ben minyon tipliyim,eşim ise iri ve uzun.Bizim bebeğimiz ise 72 cm ve daha yeni 9 kilo.Yani 80 cm olup 9 kilo olsaydı zayıf derdim ama boy ve kilo orantısı da önemli.
Bebeğin günlük yemesi gerekenleri yiyorsa,karnı aç değilse gerisini düşünüp hiç kendini üzme.
Nasıl olsa bir gün büyüyecekler ve ben eminim ki senin fıstık gibi manken bir kızın olacak.

Amaaaaannnn valla bizim millet alışmış gürbüz bebeğe,bizimkiler gibi bebeleri görünce annelere hemen aç bırakmış muamelesi yapıyorlar.
En basit örnek benim annem.Beraber komşuya gittik,Kayra terleyince pantalonunu çıkardım ve kilotlu çorabı ile kaldı.Tabi oğlumun atletik 18:) bacakları ortaya çıkınca annem "bakkk komşuu hiç 10 aylık çocuğa benziyor mu şu" dedi!!!
Hey Allahım ya....
Bunun gibi bir sürü örnek.

Merhaba,

Biz 5 ay önce yani 5 aylıkken yaptırdık.. Lokal anestezi ile yapıldı.. tabi ben giremedim.. kamerayla çekecek kimse o girsin dediler.. Arkadaşım çekiyordu o girdi ve biz hepimiz kapının önünde bekledik.. operasyon toplam 10-15 dk sürüyor(Kayıt edildiği için kesin söyleyebiliyorum) ama çok ağladı.. dediğin gib başında yabancıları gördüğü için de herhlade korktu ve çok ağladı onun sesini dışardan duydukça bende ağladım..Sonra operasyondan sonra 4-5 gün içinde toparladık.. şimdi iyi ki yaptırmışım diyorum.. Çünkü büyüdükçe daha zor olacak..

ufacık bebek ve ufacık operasyon için genel anestezi hiç duymamıştım çünkü çok uzun sürecek operasyonlar için genel anestezi yapılıyor. sünnet ise 10 dk. yenidoğan sünneti en iyisiydi ama benim doğum yaptığım hastane prensip olarak 1 yaşından önce yapmıyoruz ve anestezinin en ufağını kullanıyoruzdediler. zaten 3-6 yaş arası cinsel gelişim olduğundan, o arada da yapılamıyor. ya şimdi yaptırınız yada 7 yaşına kadar bekleyiniz.

ben de eşime uyup 1 yaşında, hatta doğumgününde yaptıralım dedim, hatta eşime bir sürü çemkirdim. sonra öğrendim ki 2 ürolog arkadaşım da okula başlamadan yaptırmış çünkü biraz hareketlerini kontrol edebilecekleri yaşa gelmelerini beklemişler. sanırım biz de 6-7 yaşını bekleyeceğiz çünkü şimdi hem hareketlerini kontrol edemiyor pipisi acıyacak hem de bez kullandığı için çişinden enfeksiyon kapacak. ya hareket etmediği dönemde yada çok kontrol edebildiği dönemde yapılsa iyi oluyormuş sonuç olarak.

Cok sagolun arkadaslar.Ya birazda olsun kizamiktan korksamda bende 6.hastalik oldugundan suphelenmistim hatta atesliyken hani telf.konustugum doktor arkadasimdan bahsettim ya,iste o iki gun once 6.hastalik olabilir dedi,bende benimde aklima geldi(ZEYNO'yu hatirliyordum) ama 6.hastalik sebepsiz ates ama bizimkinin bademcikler bembeyaz yani tam emin olamadim,sabah dokuntuleri gorunce tamam dedim.Ancak doktor bogaz enfeksiyonuna bagli bir dokuntu oldugunu soyleyip,daha once verdigi antb.suruba ilave bide zaditen surup verdi,bogazinin yanmadini alsin diyeymis.Biz bukadar ilgili davraniyoruz, su forumdaki annelerin hepsi birbirinden ozverili,hala corbasini gunluk yaparim taze taze icsin diye ama napim dotor degilim ki biryanim ilac kullanmak istemiyor,bir yanim (panik bir anne oldugumu kabul ederek) belki bildigi var hemen iylessin,ilerleyip caresiz bir hal almasin diyor.Suanda arastirma halindeyim yarin bizim doktorun disinda en iyi kimse birde ona goturcem.
PINARDA,cok sagol aklima kaydettim canim imkanim olursa hemen senden isticem bilgileri,cok optum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…