Nedense hep bebeklerin şişman olması istenir de o bebekler 20 yaşını geçince herkes az ye de kilo ver der. Bence kızınızın kilosu gayet iyi. Eğer herkesi dinleseydim benim de şimdi obez bir oğlum olacaktı. Bebekler de insan ama biz nedense illa onların kendi aklı olmadığını acıkınca bunu bilemeyeceklerini düşünüp ağızlarına tıkıştırmaya çalışıyoruz. Oysa ki zaten acıkınca yeteri kadar yiyorlar. Bence kimseyi takmayın. En iyisini siz annesi olarak bilirsiniz zaten.
Canım sanırım 6.hastalığı geçirmişiniz...
Yanılmıyorsam Plannerin kızı zeynoda geçirmişti bu hastalığı...Onların doktoru bilinçli davranarak ilaçsız atlatmalarını sağlamışlardı bu dönemi.
Eğer dediğim doğruysa ve 6.hastalık geçirmiş ise o doktorun verdiği ağır iğneleri alıp bir yerine sokmak lazım diyorum !!!
Argo oldu ama gerçekten çok kızıyorum böylesi doktorlara...Çocuğun viral enfeksiyon geçirdiği apaçık ortadayken böylesine telaşlı bir anneyi daha da korkutup en ağır iğneyi yazıp gönderiyorlar !
Nedense hep bebeklerin şişman olması istenir de o bebekler 20 yaşını geçince herkes az ye de kilo ver der. Bence kızınızın kilosu gayet iyi. Eğer herkesi dinleseydim benim de şimdi obez bir oğlum olacaktı. Bebekler de insan ama biz nedense illa onların kendi aklı olmadığını acıkınca bunu bilemeyeceklerini düşünüp ağızlarına tıkıştırmaya çalışıyoruz. Oysa ki zaten acıkınca yeteri kadar yiyorlar. Bence kimseyi takmayın. En iyisini siz annesi olarak bilirsiniz zaten.
Şu kış bitsin yaz gelsin artık.. Şu hastalıklardan kurtulalım..
Benim ufaklığın da burunları tıkalı.. bende birkaç gün peditus verdim ama pek bi işe yaramıyor.. doğal yollarla geçirmeye çalışıyoruz..
Ama onu iyileştireyim derken ben hasta oldumburun tıkalı ağzımın tadı yok off off bitsin artık bu hastalıklar.. yaz gelsin ince ince giyinelim.. üşüme hasta olma derdimiz olmasın
evet, çevremiz bebeklerimizin şimdi kilo almasını ister, ilkokulda da dalga geçerler şişko diye. obezitenin ve yeme bozukluklarının temellerinin taa bebeklikte atıldığını da unutmayalım. ben de çevremden çok baskı görüyorum, "bebek zayıf diye" ama 8.8 kilo ve ayının tam ortalamasında bir bebek. son derece fit! hiç takmıyorum onların sözlerini çünkü acıkınca çok güzel yiyen ama tokken yemeyen bir bebeğim var. yani aç bırakılma gibi bir durum sözkonusu değil. ayrıca yürümesini de kolaylaştırır normal kilolu olması. bebeğiniz sağlıklı ise hiç takmayın çevrenizi derim.
sloganım: FİT BEBEK HİT BEBEK
bakınız nasıl artistik hareketler yapabiliyorşişko olsa yapabilir miydi
Tatlım işte bu habere çok sevindimGunaydin arkadaslar,ssbah sabah ilk isim size mujdeyi vermek olsun kizimin dismek bilmeyen atesi sonunda dustu insallah boylece atlatmisizdir ve bir daha hicbirimiz bukadar kotusunu yasamayalim.Bana vermis oldugunuz destekten dolayi size sonsuz tesekkurlerimi sunarim( resmi bir konusma hazirlar gibi hissettim )
Kizlar bu arada ben Masali aile hekimi de dahil omak uzere 3 ayri doktora goturdum ve bir tanede online olarak hezaman yanimda olan doktor arkadasimin fikir ve tavsiyelerine basvurdum.Benim isyanim herbirinin farkli telden calmasi ve kizimin oyuncaga donusmesiydi ama elimdeki imkanlar malesef bukadar,esim 2 ay sonra donuyor insallah ozaman fizandada iyi bir doktor olsa gotururuz,simdi en fazle bir sefer goturebilirim genel olarak cok zor tek basima,bulundugum yerde bile inanin kac gundur taksi tutuyorum cunku yapim geregi kimseden bu tarz birsey isteyemiyorum ki zaten elden gelen ogun olmaz o da vaktinde gelmez demis ya atalarimiz cok dogru soylemisler.
Neyse simdi kararsiz kaldigim bir noktada sizinde fikrinizi almak isterim.Kan tahlilinde enfeksiyon orani cok fazla cikmadi ama bogaz cok kotu durumda oldugu icin (beyaz beyaz kabarciklar varmis) ve cok yuksek ates sebebiyle,uc tane antb.igne ve bitiminde antb.surup verdi,igneleri mecbur vurulduk uc gun bitti cok sukur ateste bitti ama hala bogazi agriyor,simdi suruba baslayip baslamama konusunda kararsizim.Bir yandan viralse bukadarina grek yok diyorum bir yandanda sonucta daha tam iyilesmedi doktor kullan dedi bilemedim:26:
Günaydın,iyi haftalar...
Yorgun ve mutsuzum kızlar...
C.tesi aşımızı olduk,bu ay kilo almamış tam tahmin ettiğim gibi,boyu uzamış sadece..
Arkadaşım doğum yapınca kızımı dedesine bırakıp hastaneye geçtim c.tesi.
Çok şükür bir problem olmamış,gecesinde ise kabus başladı,,uyumamalar,mızmızlıklar,el sürekli ağızda...
Ateşli bir pazara uyandık dün,39,5 olan ateşi gün içindeki bütün uğraşlarıma rağmen 37,5a zar zor gece 21.00da indirdik.
Uyguladıklarım: ılık duş,4 saat aralıkla calpol ve dolven,eklem yerlerine ıslak uygulama..bebeğimin gözününün
feri inmişti resmen,bütün gün huzursuz ve uykulu bir haldeydi..Dr.u aradım aşıdan şüphelenerek..Bana: aşının bu kadar ateş yapmayacağını fakat diş çıkarma döneminde de olduğu için üst üste gelmiş olabileceğini,gece fitil koyarak rahat uyumasını sağlamamı,bugün de herhangi bir düzelme olmazsa idrar/boğaz kültürü isteyeceğini söyledi..Çok şükür geceyi daha rahat 37,3 civarında ateşle geçirdik...Şimdi evi aradım ateşini ölçtü teyzemiz:37,4mus.umarım cabucak geçecek..
Tabi işteyim malesef,bitkinim çok,gözümü bile kırmadım gece,çok korktum...Masal'ın iyileşmesine sevinecekken şimdi de Mira üzdü beniAllah'tan yavrularımıza sağlık sıhhat diliyorum Hepinizi çok öptüm...
NE OLDU KUZULARA YAAAmerhaba arkadaşlar;
geçmişi okumaya fırsat bulamadım henüz, ilk fırsatta dönücem...
cuma günü süt iznimi kullanıyorum ve Uykusuz gecen gecelerin ardından kuzuyu okula bıraktım.
çünkü dinlenmeye çok ihtiyacım vardı. neyse ki 2-3 saat kadar uyudum dinlendim. sonra eşimin
haftasonu full çalışacağını öğrenince ani bir kararla hazırlandım ve defnoşu okuldan alıp doooğğğru
İsanbul'a gittik... (hem özledik hem de geceleri 10 dk uyumayan kuzumla gece ben, gündüzleri
evdekiler ilgilenir ben de biraz dinlenirim diye düşündüm) yol boyu uslu uslu oturdu arada mızırdandı
ama genelde iyiydi çok şükür. cuma akşamı 4 aydır beklediğim 3. diş nihayet patladı. ama meğer
kuzumu zorlayan uyutmayan şey bu dişmiş. çünkü ilk dişlerinden biliyorum; normalde çizgi gibi çıkarken;
bu içerde uzamış ama bi türlü çıkamamış. kabus gecelerimiz düzeldi çok şükür. doya doya eğlendik oynadık.
yen şeyler öğredi. artık kimseye karşı yabancılık çekmiyor. özellikle okula başladığından beri daha sosyal
olduğunu hissediyorum. yalnız orda da doktora gittik ve nezle gribe dönmüş bronşlara inmeye başlamış.
ilaç verdi yine. bıktım ilaç kullanmaktan. ama kulanmazsam da bunun sorumluluğnu alamam diye düşünüyorum.
neyse bi de sırtı kırmızı kırmızı oldu. ensesi falan. cok sinirim bozuldu. bi turlu iyileşemedik hep böle aksilik hastalık vs...
doktor buna basit bi alerji dedi. bir kaç gune kendiliğinden gecer, ama terli kalmamasına dikkat edin dedi.
çok kasınıyor olmalı ki eli sürekli ensesinde ve göğsunde yavrucugumun.neyse ki gun gectikçe düzeliyor o da...
dun akşam evimize geldik. bugun yie o okulda ben işte... rutinimize geri döndük. şimdilik topluca hasta olan
bebişlerimizin bi an önce iyileşmesini diliyorum. geçmişi okumaya fırsat bulabilirsem detaylara inerim.
beykozcum hediyen hazır ama en kısa zamanda göndercem. kusura bakma olur mu. öyle yoğunum ki.
yarın kardeşimn nikahı var, cuma kına, cumartesi düğün... nasıl yetişcem bilmiyorum. pöfff... elbisemi aldım
tadilatı bitti ama onu bile terziden haftasonu alamadım istanbuldaydık diye.
Gecmis olsun hayatim yaaa tuhh cok uzuldum simdi bakbiran evvel gecer insallah canim ben asiya gotururken calpol veriyorum yarim saat oncesinden sonra asiyi oluyor eve geliyoruz 4 saat gectikten sonrada fitil atiyorum bol sivi takviyesi ve birazda kakasini civik kivamda yapacak seyler yedirirseniz kaka ve idrarla atar atesini hemencik iyilessin insallah boncuk Miramiz
cicekcim Masala kocaman maasallah diye ektimki dokuntu var demissin ama onlar muhtemelen ates dokuntusudur ama iyi yaomissin dr goturmekle tabikitekrar gecmis olsun hayatim
KİZLAR KİS BİTMESİN YAAAA NE YAGMUR YAGDİ NE KAR SAGLAM. İ KAR YAGSİN 10 GUN KALKMASİN YERDEN MİKROPLAR ANCA O SEKİLDE KRİLİR BEBECİKLERİN HASTA OLMASİ SOGUKTAN DEGİL HAVADAKİ MİKROPTAN VE BU İSİN BİRDE KURAKLİK BOYUTU VAR YANİ LUTFENNNNNN!!!
benim oğluşum da ayrılırken ağlıyor artık. eskiden sadece bakardı, şimdi ağlıyor. bırakmamam için sarılıyor yavrucuğum. bir de annem el sallamayı öğretmişti, hem ağlıyor hem el sallıyor. ağlıyor olsam da yeni öğrendiklerimin pratiğini yapmam lazım der gibi. güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. biz caddenin karşısına geçince pencereden bakıyorlar. pencerden nasıl el sallıyor görseniz... günün ilerleyen saatlerinde gayet mutlu ve huzurlu ama ayrılırken illa ağlıyor işte.
hepimiz toplanmış, kuzularımız için ağlıyor gibi hissettim kendimi
..........
Şekersızyeşilcay gecmış olsun.duğununuz hayırlı olsun.uçuk ıçonse hemen bı krem edınıp ıyıleşmesını hızlandırsan ıyı olur bence
merhaba ben seni hatırlıyorum sevil hanım doğurtmuştu seni dimi
hatta konuşmuştuk bilmem hatırlıyor musun,benm dr başkaydı ama sevil hanım doğumuma girdi
bu arada hayırlı olsun bebişin sağlıkla kucağına almanı nasip etsin rabbim
cinsiyeti belli mi
Evet ben de seni haztırladım. :) teşekkür ederim güzel dileklerin için. Cİnsiyeti belli oğlum olacak inşALLAH. İnşALLAH ikinciyi de sevil hanımda doğurmak niyetindeyim :) beni ziyarete gelirsin artık hastaneye :)))
hanımlar ne kadar hızlı yazıyorlar ve yaşıyorlar... ben yetişemiyorum sizlerin hızına :)
Maşallah Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin. Ayrıca cesaretinden ötürü kutluyorum. Sabah evin hali atom bombası atılmış gibiydi. Atom değil ama bebek bombası. Resmini çektim ilerde göstereceğim oğluma.
benimki mecburi bir cesaret :)) geldi paşam gelme vakti değil diyemedik :))) korunurken hamile kaldım dikkat edin arkadaşlar. EŞim hep derdi " nasıl kazayla hamile kalıyorlar. Bizde biliyoruz bu işi ya bırakırsın ya tutarsın " :) diye konuştu konuştu başımıza geldi
milleti asla memnun edemssin zaten..benim cerenim bebekken çok kiloluydu,
herkes aaa bu çocuk obezmi az yedirin falan derdi..yemek yemzdi ki anne sütünden öyle olmuştu..
sonra geniz eti ameliyatı olacagı sıra çok zayıfladı,herkes aaa ne olmuş bu çocuga erimiş mum olmuş
şimdi kilosu olması gereken kiloda ama yinede kimine göre zayıf kimine göre kilolu benim kızım
Hanımlar aslında birşey sormak istiyorum size. Oğlumu sünnet ettirrmek istiyoruz ama biraz geç kaldık sanırım. Aslında ben yenidoğan sünneti yaptıralım dedim ama eşim o zman istemedi. Şimdi de okudum genel anestezi ile yapıyorlarmış. E büyüyünce zapt etmek zor oluyor tabii. Bir de yanına almazlarsa lokal anestezi de bayağı bir korkarlar herhalde yabancı insanların yanında. Ne yapsam bilemedim. Daha büyüse daha büyük sorunlar olacak. Keşke ilk bir haftada yaptırsaymmışız. Şimdi çok pişman oldum ama iş işten geçti artık. Genel anestezi de pek hoşuma gitmiyor. Yaptırcam kesin ama genel mi lokal mi olsun karar veremedim. Sizin yorumlarınızı merak ettim. Ne dersiniz?
Hanımlar aslında birşey sormak istiyorum size. Oğlumu sünnet ettirrmek istiyoruz ama biraz geç kaldık sanırım. Aslında ben yenidoğan sünneti yaptıralım dedim ama eşim o zman istemedi. Şimdi de okudum genel anestezi ile yapıyorlarmış. E büyüyünce zapt etmek zor oluyor tabii. Bir de yanına almazlarsa lokal anestezi de bayağı bir korkarlar herhalde yabancı insanların yanında. Ne yapsam bilemedim. Daha büyüse daha büyük sorunlar olacak. Keşke ilk bir haftada yaptırsaymmışız. Şimdi çok pişman oldum ama iş işten geçti artık. Genel anestezi de pek hoşuma gitmiyor. Yaptırcam kesin ama genel mi lokal mi olsun karar veremedim. Sizin yorumlarınızı merak ettim. Ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?