2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ay çok mersi :) ama pek kapanacak gibi değil. neyse napalım artık ... eğlenmemize bakıcaz

gerçekten de gülümsedim. çok teşekkür edrim :

Günaydın kızlar
Herkese hayırlı ve güzel bir hafta diliyorum.
Benim ufaklık yine parmağını boğazına kadar sokmayı keşfetti.
Öğürdükçe tekrar aynı hareketi yapıp duruyor.Hoşuna gidiyor herhalde öğürmek :)
Az önce sabah uykusu için yatağına bıraktım.Ayağa kalkıp yatağının başına gitmiş,emziğini oraya çıkarıp biberondaki suyu içmiş bir güzel.Ben gördüğümde biberonu ile muhabbet ediyordu :))
Neyse geri yatırdım yerine,dönencesini açtım ve mutfağı temizlemeye girdim.Sonra öğürme sesi geldi kulağıma,hemen anladım yine parmak soktuğunu.Tam ben odasına doğru yönelmiştim ki bir öğürme sesi daha geldi ve bu defa koştum hemen.
Bizimki yan yatmış keyifle parmağını boğazına sokup bir güzel kusuyor.Yüzü gözü kusmuk olmuş,beni görünce aktifleşip ayağa kalkmaya çalışıyor birde.Hey Allahım ya...Sabah sabah yatak yorgan değiştirdim,banyosunu yaptırıp geri yatırdım.
Dönem dönem bu hareketi tekrarlayıyor,umarım bu dönemde çabuk geçer :18:

Haftasonu kimse olmuyor düşüncesi ile bakmadım pek foruma ama sayfalar almış başını gitmiş.
Allah muhabbetinizi arttırsın ne diyim.
Yalnız sizden bir ricam var,eskisi gibi forumu takip edemiyorum malum.Albüme resim koyunca forumda defalarca anons yapın ya da bana özel mesaj gönderin.Hep en son haberim oluyor ayol benim
Neyse..
babyceren,eşin çok yakışıklı gerçekten ama yinede senin kızların babaya benzememelerine sevindim doğrusu
Allahımmm ne güldüm o resime ben yaaa,hala da gülüyorum

Bu arada hasta olan bebişlerimizden Masal iyileşmiş sanırım...Tekrar geçmiş olsun çiçek.
İlaç konusunda yorum yapmak istemiyorum.Viral enfeksiyonlarda sadece doğal yöntemler kullanmayı tercih ediyorum.Peditus isimli şuruba tü-kaka diyorum çünkü hiç bir işe yaramayan,sadece anneye babaya "bakk ilaç yazdım bebeğinize"diyerek doktorların yazmış olduğu bir şurup gibi görüyorum bu ilacı.Araştırmalarım öncesinde Kayra ilk hasta olma aşamasındayken hemen peditus başladım,ilacı 7 gün kullandım ve sonunda yavrumun ateşi fırladı.Eee hani bu ilaç soğuk algınlığı içindi ?
Niye geçirmedi de yavrum ateşlendi ?
Kayra şuana kadar 3 kere yüksek ateş geçirdi.Ateşini dönüşümlü kullandığım ateş düşürücüler ile 6.günü kontrol altına aldım hep.Daha önce de bahsettiğim gibi her ateşlenmesinde kan tahlili yaptırıp wbc değerlerine bakıyorum ve ona göre hareket ediyorum.
Öksürüğe ve boğaza karşı ise yarım çay bardağı ılık su,1 çay kaşığı bal,1/4 limon suyu ve çay kaşığının ucu ile zencefil tozunu karıştırıp şerbet gibi içirdim.İnan her öksürmesinde bu karışımı verdim ve anında kesti.
Bu tarifi dr.kadir tuğcu'dan aldım ve güvenerek verdim.
Yine bu doktor diyor ki "grip ilaç ile 7 günde,ilaçsız 1 hafta da iyileşir"...
Şuan masal için en iyisini sen bilirsin,içindeki sese göre hareket etmeni tavsiye ediyorum.

Mutlu_anne;tatlım boncuğum ateşlenmiş,sanırım aşının etkisi gibi...İnşaallah çabucak toparlanır kuzucum.

Canım sanırım 6.hastalığı geçirmişiniz...
Yanılmıyorsam Plannerin kızı zeynoda geçirmişti bu hastalığı...Onların doktoru bilinçli davranarak ilaçsız atlatmalarını sağlamışlardı bu dönemi.
Eğer dediğim doğruysa ve 6.hastalık geçirmiş ise o doktorun verdiği ağır iğneleri alıp bir yerine sokmak lazım diyorum !!!
Argo oldu ama gerçekten çok kızıyorum böylesi doktorlara...Çocuğun viral enfeksiyon geçirdiği apaçık ortadayken böylesine telaşlı bir anneyi daha da korkutup en ağır iğneyi yazıp gönderiyorlar !

gunaydin kizlar moralim cok bozuk.
Haftasonu super gecti Omerle hep koyun koyunaydik kikir kikir guldu oynadi eglendi
Ama cok mu alisti ya da baska bir agrisi mi var bilmiyorum sabah birakirken cok agladi
Biraktigimdan beri de hep mizmizlaniyormus
Uyutmaya calistiklarinda memee diye agliyormus. Meme ben oluyorum
Ic ceke ceke 10dakika anca uyumus surekli beni ariyormus
Kiyamam ki ben ogluma

Canım yukarıdaki önerini deneyeceğim.. tabiki inşallah öksürmez ve denemek zorunda kalmam ama.. öksürmeye teşebbüste bile deneyeceğim.. Peki burun tıkanıklığına bir öneriniz var mı? Bizimkinin burnu tıkalı ve geçiremedim 5 gündür.. acil önerilerinizi bekliyorum

Evet canım kilo almamış..hatta son iki ayda toplam 450 gr aldı ama takmıyorum sağlığı yerinde olsunda
Beni üzen ateş oldu...İnşallah yükselmesin tekrar.. Sağol canım

canım eneste öyle oldu 2ayda sadece 400gr aldı bnde takmadm cünkü yiyo ve keyfi yerinde boyu uzamıstı 5cm kızımızada rabbim sifa versin inş hemencecik atlatır hastalıgı enesinde dün geceden beri burnu akıyor hapsırıyor hırıltısı var ama atesi yok ben griptim oda yakalandı ah su hastalıklar bizi teget gecse keske:2:

Son düzenleme:

Üzülme canım, çalışan annelerin ortak kaderi bu...şimdi daha kolay bırakıyoruz yarın öbürgün iyice büyüyüp bilinçlendiklerinde basacaklar yaygarayı..ben büyük kızımı bırakırken beni görmesin giderken diye kaçacak delik arardım kapıdan kaçardım bu sefer balkondan ağlardı arkamdan görmesin diye kaldırıma çıkmaz binaya bitişik yürürdüm resmen kaçar gibi...Allah kolaylık versin hepimize zor işler....

kötü bir pazartesi oldu ya Masal, Mira,Defne,Kaan hastalılarla uğraşıyorlar. ece de 11. gün ama hala burnu şarıl şarıl akıyor. birde çarşamba izmire gidicem korkuyorum yine hastalınacak hava değişiminden diye. o gerizekalı peditusuda attım çocuğa boşuna boşuna 1 hafta içirdim. bizimde hiç aklımıza gelmedi 6. hastalığı söyleyelim çiçeğe. böyle bir durum olursa hatırlatalım birbirimize salak doktorlardan bize hayır yok. yeşilçay düğününüzde geldi çattı herşeyi boşver o günde düğünün tadını çıkarmaya bak bari.

canım ne kusuru sizin yogunlugunuz var hem defne karenimizde rahatsızmış gecmiş olsun sen keyine bak canım biz beklerizzz inş güzel sekilde atlatırsınız dügününüzü tebrik ederim hayrlı saglıklı mutlu evlilikleri olur inş kardesinin

evet öyle laflar işitince insan kötü oluyor anlamı kalkıyor sen ye iç eglne git sanki dedigin gibi parayı onlar veriyor nese ben yaptım kimse yapmıyor bizim burda cünkü ceplerinde akrep var 2kurus fazla harcarlarsa kalplerine iner ayyy cimrileri hiç sevmem ama içlerine düştüm rabbim sınıyor farkındayım

kızlarhani eşimin laptopu elimde bozulmustu sonra eşim bakmıstı calısmıstı ya bende intikam alcaktım ya ALDIM hahaha üzerinde kahvaltı yaptım şimdi kolamı içiyorummm

Evet canım kilo almamış..hatta son iki ayda toplam 450 gr aldı ama takmıyorum sağlığı yerinde olsunda
Beni üzen ateş oldu...İnşallah yükselmesin tekrar.. Sağol canım

Boy olarak bizimde bir problemimiz yok ama malaesef kilo problemi beni de çok üzüyor...takmamaya çalışıyorum canı sağolsun diyorum ama etrafımda pofuduk pofuduk bebişleri gördükçe acaba ben mi iyi anne olamıyorum bebişime diyip gene kafaya takıyorum..geçen cuma aşıya (kızamık için aradılar sağlık ocağından yaygın görülmeye başladığı için 9. ayını gelen bebeklere de yapıyorlarmış) götürdüm. tarttırdım elbiseleriyle 8.080 kg geldi. bana az geldi işte....ama bunun dışında çok şükür bi problemimiz yok arada burun akması tıkanıklıklar dışında....

çiçecim cok üzüldüm inş cabuk atlatırsınız iyi yaptınız gitmekle güzel haberlerle gelirisiniz inş canım

Canım yaa evet salgın falan olmalı bu kadar çok bebeğin aynı zamanda hastalanması normal değil dimi?
Turuncu da aynısını söylemiş sende Peditus hakkında söylediklerinize katılıyorum bende 3 gündür Kaan'a veriyorum.. Üst solunum yollarını açar diyor ama burun hep tıkalı.. anlayacağınız hiç bir işe yaramıyor..
.. da başka ne yapabilirim ben bu çocuğun burnunu rahatlatmak için.. Bruno aldım onu da kullandım o d abi işe yaramadı

adı üstünde zaten:lap top. yani diz üstü. diz üstü sehpa veya dizüstü tepsi olarak anlamış olamaz mısınız dimi

akşam eşiniz gelince şöyle dersiniz: ayyyy, ben onu dizüstü denince dizüstüne konan tepsi anlamıştım. pardooon

intikam soğuk yenen bir yemektir, lap top'unuzun üzerinde afiyetle yiyiniz

afiyet olsun, yarasın diyorum

geçmişi okudum ama çok üzüldüm..bütün bebişlerimiz hasta(
masal,mira,kaan,defne karen,ece hepinize çok geçmiş olsun..
acil şifalar diliyorum..
bizim doktorumuz bana 4 tane ilaç ismi söylemişti,bunlardan biride peditus tu..
asla kullanmamam gerektigi konusunda beni uyarmıştı..ben bunu sizinle paylaşmıştım
ama unutuluyor malesef..
hatta bu peditus denilen ilaç bronşite sebep oluyomuş..
grip için calpol yazıyo bize..
bende grip oldum..dün cam silerken tişörtleydim kaptım sovugu..
inş çocuklara geçmez..

evet canım benim zeunom geçirmişti 6. hastalık ve hiç ilaç kullanmadan geçirdik çünkü ateşinin hiçbir sebebi yoktu çok şükür atlattık yüksek ateşli geçen bir hastalık

haftasonu çok alışıyolar bize canım zeynoda öyle pzt sabahları ayrılmak çok güç oluyor hem bizim için hem zeyno için, ömercikte çok fazla alışıyor galiba duygusal bebelerimizi allah yardımcımız olsun canım

Geçte olsa günaydın ballar canlar

artık hiç okuyamıyorum forumu işyerinde
yoğun bir şekilde çalışıyorum yeni iş yaptığım için yavaşım kendime zaman ayıramıyorum :26:
eve gidince sinemisle vakit geçiriyorum haftasonu dahil ev işleri çamaşır bulaşık zaman kalmıyor
uzun lafın kısası SİZİ ÇOK ÖZLEDİM

aynı şeyleri sabah yaşadım benden ayrılmak istemiyor resmen kuzum
koluma bir yapıştı annemi görüdükçe bana daha çok yapıştı yavrum benim
of yaa

benimki ne yaptı acaba? bırakırken gayet iyiydi. insan özlüyor be. ama napalım. onlar için çalışıyoruz.

sağol canım. inşallah güzel geçecek. defne karen antibiyotik kullanıyo çok üzülüyorum çok

teşekkürler. çok mersi. aminnnn...

Nedense hep bebeklerin şişman olması istenir de o bebekler 20 yaşını geçince herkes az ye de kilo ver der. Bence kızınızın kilosu gayet iyi. Eğer herkesi dinleseydim benim de şimdi obez bir oğlum olacaktı. Bebekler de insan ama biz nedense illa onların kendi aklı olmadığını acıkınca bunu bilemeyeceklerini düşünüp ağızlarına tıkıştırmaya çalışıyoruz. Oysa ki zaten acıkınca yeteri kadar yiyorlar. Bence kimseyi takmayın. En iyisini siz annesi olarak bilirsiniz zaten.

benim oğluşum da ayrılırken ağlıyor artık. eskiden sadece bakardı, şimdi ağlıyor. bırakmamam için sarılıyor yavrucuğum. bir de annem el sallamayı öğretmişti, hem ağlıyor hem el sallıyor. ağlıyor olsam da yeni öğrendiklerimin pratiğini yapmam lazım der gibi. güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. biz caddenin karşısına geçince pencereden bakıyorlar. pencerden nasıl el sallıyor görseniz... günün ilerleyen saatlerinde gayet mutlu ve huzurlu ama ayrılırken illa ağlıyor işte.
hepimiz toplanmış, kuzularımız için ağlıyor gibi hissettim kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…