akşam saçlarıma kına yaktım, kabın dibinde kalanı da Orhan Cemal'e sürdüm biraz. "kınalı kuzum" diye severken yalan söylemiş olmayayım diye :) pek belli olmamış ama azıcık da olsa kına kınadır :)
ne? efendim? kına size çok mu alaturka geldi?
bağdaş kurarak yer sofrasında yemek yediğimizi, ekmeğimizle tabağımızı sıyırdığımızı, evimizde tv ve internet olmadığını, radyo tiyatrosu dinlediğimizi hiç söylemeyeyim o zaman
kınaya bayılanlardanımmmm:) bekarken gidip aktardan kına alırdım anne bana yak diye:) arkadaşlar köylü gibi ne geziyon bu kınalarla derdi:) napim seviyorum kokusunu elimde olma hissini dur izmire gitmişken yaktırayım anneme kınamı:)
Gecmiş olsun
Ben dun yada onceki gun ayrıntılı olarak yazmıştım 5.-6. Hastalık ile ilgili bilgiler ve orda banyo ettırılmemesı gerektığını belirtmiştim.dokuntulu hastalıkların hıç biri suyu sevmez
Kınanız hayırlı olsun ama siz burda ınternette takılıyorsunuz bu işte bi tezatlık olmasın
Not:sızler gıbı smile lerım olmadıgı ıçın bı surat ıfadesı koyamıyorum
Not2:not yazmayı sızden öğrendım
Canim sagol ama iste ben sayayim sana bakkkkkk esimin;3 halasi,1amcasi,amcasinin oglu,halasinin oglu,abimler hep ayni mahallede yani anacim iki ucu....degnek oldu yaniazraece canım tabiki dünya güzelisin,hem senin gülüşün yeter bacım
tatlıcadı ben yerim onun suratını yaben oğluşa bişey öğretirken o da suratıma bakıyor yada gülüyor ne zamn yapcak benim sıpa ya
bu arada dişin için çok geçmiş olsun canım hava çok güzel gerçekten oğlum uyansın bizde çıkıcaz birde ömerime hediyesini göndermek istiyorum zeynepim gelsinde adresini alayım
babyceren senin diş çekilmiş hadi gözün aydın tatlım vatana ve millete hayırlı uğurlu olsun
mybabaylove güzel dileklerin için teşekkür ederim canım
iş konusu ve taşınma konusu içinde hakkınızda hangisi hayırlıysa o olsun diyorum
gerçekten yüz göz olmak kötü ya ama bu birazda bizim elimizde galiba benim ev kv ve diğer akrabalara yakın ama hep arama bir mesafe koydum haftada bir görüyoruz kv mesela
Teşekkür ederim.Yalnız ben sizin yazdığınızı kaçırmışım.Kendi okuduğum şekilde dr.a da sormadan ılık duş aldırdım.
Benim bildiğim çok sıcak ve sık banyo, irrite edecek sabunlardan ve sürtünmeden kaçınmak, hafif giysiler giymek, yünlü ve sentetik giysilerden sakınmak gibi genel tedbirler almak gerekir. Havanın neminin azalması kuruluğu arttırabilir bu nedenle ortamın neminin ayarlanması ve serin tutulması gerekir şeklinde olduğunu bildiğim için suya sokup çıkartıp rahatlamasını sağladım.Dr.a da söylediğimde bir sakıncası yok rahatlatmışsın dedi. Tabiki annelik içgüdümü de kullandım.Yarın dr.a gidince detay soracağım.
Canim sagol ama iste ben sayayim sana bakkkkkk esimin;3 halasi,1amcasi,amcasinin oglu,halasinin oglu,abimler hep ayni mahallede yani anacim iki ucu....degnek oldu yaniannemlere yakin otursam hem kizada arada bir bakar ama o muhtte birz sfu yani daha dogrusu yobaz tshort la markete gitsen bile sanki hayatlarinda hic kari kiz gormemis gibi bakarlar bilemedim ne yapacagimi yaaa eee tabi birde kv faktoru var iki sokak assagida evi var kaynimla esimin adina ortak ama bana diyemediki yaaa kizim gel 800 lira kra verecegine burada otur diyemedi bana iki senedir oturuyorum burada ama bende resti cektim valla esme dedimki eger annene yada kardesine bir kurus dahi verirsen hakkimi sana helal etmem dedim yaaaa bi ara benim kv in resmni ekleyimde size bi tukuru verin hayriniza
geliniz arkadaşım, ben size yakarım. bebişlerimizin ufacık ellerine de yakarız ne güzel
siz durun daha PLANNER hanım, planlarınıza dahil etmediğiniz ne aksiyonlar olacak bu topikte. Babyceren' e çiğ köfte yoğurturuz, ben kenarda çörek yoğururum, mesela Hejar elleriyle ördüğü patikleri bebeklerimize giydirir, tatlıcadı yumurta haşlar, mutlu_annne cupcake (bize göre daha maderin :) yapar, çiçek_çiçek otlu peynir getirir, şekersizyeşilçay çay demler (şekersiz içeriz), anneZEYNEP sucuk getirir, ne bileyim işte
bütün alaturkalığımızla size sürpriz yaparızdoğumgünü konseptinizle pek uymaz, alafıranga kızınızla siz bakakalırken biz hooop eve dalarız bir anda
nasıl? güzel senaryo dimi
Canim sagol ama iste ben sayayim sana bakkkkkk esimin;3 halasi,1amcasi,amcasinin oglu,halasinin oglu,abimler hep ayni mahallede yani anacim iki ucu....degnek oldu yaniannemlere yakin otursam hem kizada arada bir bakar ama o muhtte birz sfu yani daha dogrusu yobaz tshort la markete gitsen bile sanki hayatlarinda hic kari kiz gormemis gibi bakarlar bilemedim ne yapacagimi yaaa eee tabi birde kv faktoru var iki sokak assagida evi var kaynimla esimin adina ortak ama bana diyemediki yaaa kizim gel 800 lira kra verecegine burada otur diyemedi bana iki senedir oturuyorum burada ama bende resti cektim valla esme dedimki eger annene yada kardesine bir kurus dahi verirsen hakkimi sana helal etmem dedim yaaaa bi ara benim kv in resmni ekleyimde size bi tukuru verin hayriniza
evimde gerçekten internetve tv gerçekten yok, şuan unv.deyim, ordan yazıyorum
not-1: kıpraşan ifadeler kullanmak için mesaj ayarlarınızı değiştirmeniz gerekiyor. ben de vakt-i zamanında çok özniyordum kıpraşan ifadelere. sonra baktım ki mesaj ayarlarım standartmış :) değiştirirseniz sizin de mesaj alanınızın altında bu ifadelerden bulabilirsiniz :)
not-2: yazacak başka notum olmadığını belirtmek için yazıyorum bu notu :)
ben burda geyik yaparken insanlar önemli birşeyler konuşuyor.
arkadaşlar lütfen dikkat edelim, 5. ve 6. hastalık hakkında köşeminderi ve mutlu_anne'nin mesajlarını kaçırmayalım. 5. hastalıkta bebeğe yünlü veya irritasyon yapıcı giysiler giydirmiyoruz, yıkamıyoruz ama yıkarsak da sabun vs kullanmıyoruz. anladığım kadarıyla birkaç günde geçiyor.
ayrıntılar için tekrar söz köşeminderi ve mutlu_anne'de
Bilgi için teşekkürler,,zaten burada birbirimizin bilgilerini paylaştıkça doğruyu buluyoruz. Malum her dr.un farklı teşhis ve tedavisi olabiliyor. Ben de özellikle dr.un söylemlerini de paylaştım ki benim gibi panik bir anneye Allah korusun kötü bir anda biçare olabilir diyeDedığın ayrıntılar cok cok doğru seyler.bızde drumuzla o sıra gorusememış telde konuşmuştuk.bıze soyledığı dokuntuler gecen kadar yıkamamam ve hafıf hava alır sekılde gıydırmemdı ondan soyledım.daha once de ben zona annem kurdesen olmuştu o zamanlarda dr duştan mumkun mertebe uzak durun demıştı oyuzden de dokuntulu hastalıklar dıye genelleım
geliniz arkadaşım, ben size yakarım. bebişlerimizin ufacık ellerine de yakarız ne güzel
siz durun daha PLANNER hanım, planlarınıza dahil etmediğiniz ne aksiyonlar olacak bu topikte. Babyceren' e çiğ köfte yoğurturuz, ben kenarda çörek yoğururum, mesela Hejar elleriyle ördüğü patikleri bebeklerimize giydirir, tatlıcadı yumurta haşlar, mutlu_annne cupcake (bize göre daha maderin :) yapar, çiçek_çiçek otlu peynir getirir, şekersizyeşilçay çay demler (şekersiz içeriz), anneZEYNEP sucuk getirir, ne bileyim işte
bütün alaturkalığımızla size sürpriz yaparızdoğumgünü konseptinizle pek uymaz, alafıranga kızınızla siz bakakalırken biz hooop eve dalarız bir anda
nasıl? güzel senaryo dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?