2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Altıncı Hastalık ( Roseola İnfantum )

Anne babaların altıncı hastalık adıyla tanıdığı Roseola, herpes ailesinden bir virüsün yol açtığı döküntülü bir hastalıktır.

altıncı hastalık Ateş nedeniyle hastaneye götürülen bebeklerde sık görülen bir enfeksiyondur. En sık 6-18 aylar arasında, bazen diş çıkarma ile birlikte görülür.

Önce, bebekte 40 dereceye varabilen bir ateş görülür.( Diş çıkarma tek başına asla bu kadar yüksek ateş yapmaz ) Ateşin bu kadar yüksek olması, anne babayı endişelendirir. Bu endişe oldukça haklıdır, çünkü ateşe hassas bebeklerde ateşli havaleler görülebilir. Ateş düşürücü alınca, bebeğin biraz daha keyifli olduğu görülür. Bu yüksek ateşli dönem, 3-4 gün sürebilir. Bu sırada bebekte yapılan muayenede, tanı koydurucu belirgin bir bulgu saptanmaz.

Ateşli dönemin ardından, aniden ateş kaybolur ve özellikle gövde, boyun ve kollarda soluk kırmızı döküntü ortaya çıkar. İşte artık ateşin nedeni ve hastalığının adı belli olmuştur. Bağışıklık sistemi normal olan çocuklarda, herhangi bir komplikasyona yol açmaz

Bu hastalığa yakalanan minik kalplere tarafımdan öpücük dolusu acil şifalar diliyorum.

Son düzenleme:
maşallah zeynep ada ya..ne güzel yürüyo..
çağlanın yürüyüşünün kopyası:))aynı benim kızda böyle salına salına gidiyo:))
iyiki dogurmuşuz ya
öpüyorum seni ve zeynep ada yı:))
artık bol bol video isteriz:)

omer mars basmayan araba gibi sesler cikariyor besiginde
Bir turlu uykuya dalamiyor iki gundur
Kendi kendimin nazari degdi deliksiz uyuyor diye herkese anlatirsan boyle muma donersin iste zeynep :)

PINARDA canim nasil gidiyor is hayati?
Bakiicindan memnun musun bunyen alisti mi biraz daha?

ILKIM guzel prensesim Beste nasil? Ben bu aralar pek sık giremiyorum ozluyorum valla bebekler ne yapiyor merak ediyorum

MUTLUANNE ben ve bir arkadasim okudugum liseye kutuphane kurdurmustuk kapi kapi gezip kitap toplamistim arasira ziyaret ederim cok duygulanirim
Icinde ne emekler var o raflarin tozu nasil keyifle alindi ahh ah
Ozetle toplarsak ben de varim
Ev agzina kadar kitap dolu
Pinarda ne diyorsun tatlim? Ihtiyac var mi?

KIZLAR sabah 6da kalkacagim ve aksama kadar toplantidayim
Sut sagmaya o kadar zor ayriliyorum ki kosarak gidip geldigimden su gibi terliyorum sirtimin agrisindan duramiyorum
Yarinin sutunu de dokunce simdi uzerimde buyuk baski var azicik zihnime hukmedeyim de prolaktin salgilatayim bari :s

[
Yaaa ANNEZEYNEPCİĞİM İHTİYAÇ NE KELİME MUHATACIZ MUHTAÇ...Aslında aklınla bin yaşa şu an uyuklarken şu kitap mesajını görünce gözüm fal taşı gibi açıldı
Tatlım okulumuzun ve de abimin okulunun kitaba çok ihtiyaçları var,zaten ben de facemden daha evvel kampanya başlatmıştım ve Türkiyenin her yerinden karınca kararınca kitap toplamıştım.Kütüphanemiz sayemde kitapla tanışmıştı.Şu an dediğim gibi ihtiyacımız var hala,özellikle ilçede görev yapan çoğunlukla maddi bakımdan yetersiz koşulları olan öğrencilerin bulunduğu bir okulda idareci abim.Kampanyayı yine başlatmayı düşünüyordum ki sen bunu hızlandırmamı sağladınEğer kitap bağışında bulunursanız öncelikle bundan faydalanacak olan öğrencileri sonra da beni çoook ihya edersiniz.Ne dersiniz adresi buraya mı yazayım,yoksa özelden mi belirteyim?

babyceren,azraece,tatlıcadı,zada çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, geçmişi hızla okumaya çalıştım ve tam bitiremedim unuttuklarım varsa helal etsin hakkını herkese çok teşekkür ediyorum.

babyceren dişini çektirmişsin sonunda sana çok çok geçmiş tüm topiğe de hayırlı olsun

mutluanne evlilik yıldönümünü geçte olsa kutlamak istiyorum hep böyle mutlu bi eş mutlu bi anne olursun inşallah, 5. hastalık olayına da çok üzüldüm ama bağışıklık sistemine faydası varmış hayırlısı inşallah bir an önce atlatır kuzu...

hejar senin oğlunda rahatsızmış sanırım diş çıkarıyo demişsin br an önce atlatır inşallah fazla huzursuz olmadan...

bu arada kızlar benim oğlumun hastalığına bir de diş eklendi sanırım sürekli ağzından salyalar akıyo ve çok çok huzursuz, antibiyotiğe başladık bari hastalığı atlatsın kuzum, günlerdir zorla azıcık çorba bazen de kaşık maması yiyo onun dışında şükürler olsun ki emiyo yoksa açlıktan daha da halsiz düşecek, tüm hasta bebeklerimize Allah hayırlı şifalar versin ...

Beste gündüz yatmaması dışında iyi teyzesi çok teşekkür ederiz. Ömerime de nazar değmiş sanırım ya da dişler mi geliyor acaba:44: Umarım geçici bi durumdur. Allah kolaylık versin sana, valla seni tebrik diyorum canım her şeye yetebilecek bi enerjin var Süt sağma durumundan haberleri var mı eğer varsa biraz anlayış göstersinler onlar da

zadaa maşallah zaynep adaya bayıldım yaa Allahım nazarlardan korusun küçük meleğini çok ama çok tatlı...

size bakınayım derken otobüsü kaçıracaktım :)) izmirde 5 gün kalacağım için yanıma az eşya alacak olan ben son 1 saatte ne varsa yanıma aldım:) yemin ederim hastayım ben bu konuda:) garaj evimin arka tarafında 1 kere eşyaları götürdüm 2.de eceyi ama kan ter içinde kaldım düşünün mama sandalyemizi bile getirdim:) ecem çok üzmedi beni otobüste milletin kucağına atlayıp durdu:) çok yoruldum yinede. gidip fotolara bakım geleyim. annemler yine oturdun pcnin başına diyorlar:)

Bende eskidensadece okurdum hiç yazmazdım.itiraf ediyorum
2 kişiden hiç hoşlanmazdım
2 kişiye çok gülerdim
2 kişiyide çok akıllı bulurdum...gülücükkk
Ay çok merak ettim kimmiş bunlar?Bana da söyle ya da özeleden söyleeee,noooluuuuurrr

Canım beni düşünüp merak ettiğin için teşekkür ederim.Bakıcımdan memnunum şimdilik.Sabah 7.40 ta geliyor ben de evden çıkıyorum tabi kızımın kahvaltısını hazırlayıp çıkıyorum.Bakıcım kızımın altını temizliyor,kahvaltısını veriyor,oynuyor suyunu içiriyor ve de uyutuyor.Ben gelince çoğunlukla uyumuş görüyorum.Allaha şükür kızım bakıcısına ısındı da sorun yaşamadı.Zaten temizliğimize gelen biriydi 20 li yaşlarda.Belki göz aşinalığı ondandır.İnşallah sorunsuz devam eder.
İş hayatına gelince okulda yavaş yavaş görev yüklemeleri başladı,önceleri zevkle ve idealist ruhla(hala öyleyim,çünkü ortaokuldan beri Türkçe öğrt. olmak isterdim)yerine getirirdim,fakat şimdi yetiştirme telaşına düştüm.Daha dün 12 Mart ı kutlama merasimi hazırlayıp sundum.Uyku düzenimi henüz oturtmuş değilim,sabah çok erken kalmak beni yoruyor okulla beraber.Malum gece süt sağımı da olunca şimdilik düzensiziz anlayacağın...Öptüm sizi.

nagehancım çok teşekkür ederim, doğum günü arkadaşımız nasıl umarım yolundadır herşey

anneZEYNEP çok üzüldüm ömerin sütünün dökülmesine bir damla süt bile çok kıymetli özellikle biz çalışan anneler için inşallah Allah yerini bol bol doldurur ömerin rızkı daha fazlasıyla gelir...

somebody kızın bede de hastaymış çok geçmiş olsun canım bir an önce atlatır inşallah...

ay bi kaç kişi daha vardı yazıcağım ama unuttum :26: benim aktifliğim de anca bu kadar işte

ya sanırım ben de hasta oluyorum ilaçta alamam en iyisi gidip uyuyayım herkese iyi akşamlar kızlar gece kuşlarına da selamlar öpüyorum güzel kuzularınızı ve sizi

Mybayblove,mutluanne,zada,hejar,edacık,bambucan,
Sizlere müsade ederseniz yarın ya da bu gece yanıt yazacağım şimdilik öpüldünüüüüüz...

MUTLU ANNEM güzel annem mirama çok geçmiş olsun demek 5.hastalık olmuş neler neler duyuyoruz ya umarım güzel kızım bir an evvel iyileşir. Ayrıca evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canım ismin gibi musmutlu yıllar sizinle olsun. Güzel bi gün geçirmişsiniz ne güzel. Bizim evlilik yıldönümümüz de süperdi uyuyarak geçirmiştik Ben de sizi çok özlüyorum ama o kadar yoğunum ki eskisi gibi aktif olamıyorum ama kalbim sizinle öpüyorum güzel gözlümü ve seni

HEJAR tatlım doğum günün kutlu olsun tatlı oğluşun ve eşinle birlikte nice mutlu yıllar dilerim.

ACCASİA,EDACK çok geçmiş olsun kızlar kış bitmeden sanırım hastalıklar bitmeyecek umarım daha iyidir bebişleriniz.

PLANNER zeynomun damak atan duduşunu yerim ben yanımda olsa onu önce sıkar sonra ısıra ısıra yerdim tatlı kuzum benim

SOMEBADY badenin ateşi düşmüş çok sevindim

NAGİHAN annen çıkmış hastaneden gözünüz aydın tatlım kızların dediği gibi yalnız kalmaması daha iyi olacak inşallah eski sağlığına kavuşur oya teyzemiz.

AZRAECE o ne video öyle kuduruk mayıs anası

BABYCEREN sonunda kurtulmuşun dişten, gözün aydın şekerim sen canım acıyo deyince bile gülesim geliyo:26: kızdın mı bana

TATLICADI tarık buğranın o gözlerini kapatmasını hayal ettim de ne tatlı oluyodur eminim benim için öp onu emi

pınardacım şimdi sana söylersem herkes isteyecek ee bende kıramayacam
şekersizçayda merak etmiş..:18::18:keşke yazmasaydım:18::18:
2 kişiden hoşlanmıyodum yazmıştım ya inan o 2 kişiyi şimdi çok seviyorum
beni güldüren kişiler beykoz ve biyolog du..

canım istersen 51 kere gül neden kızıyım ki
ben zaten gülün diye yazıyorum ne olacak ki..
hepiniz gülün bana
canım acısada gülün

şaka canım:))şirine bestemizi ve seni öpüyorum tatlım

ben geldimm hatunlarrrr:)
malum biz yine dışarıdaydıkk
Sinemisin hediyesini aldımmdaha farklı bi şey gördüm onuda aldımm ilki pek içime sinmemiş demek ki
ilk aldığımın yerinede kuzuma bi şey alırım artık oğluşum yine nasiplendi:)
sayfalar çoğalmamış sevindimm:)

Minik kızım Adanın yürüyüşü kızlar sizinlede paylaşmak istedim...babycerenden kıskandık bizde ekledik:)))

inşallah ekeleyebilmişimdir...

P3131075 - YouTube

Zeynepadayı tutup mıncıklayıppp öpüpp totsunu ıssırasım geldiii
çok güzel kuzum yaaa maşallah ne güzel yürüyo pırıt pıtır
bayıldımmm Allahım nazarlardan korusun prensesi

tatlım 5 gün için o kadar eşya almışsın yetmiyomuş gibi mama sandalyesini niye yük ettin
idere ederdiniz 5 günn..yolculuğunuzun iyi geçmesine sevindim şeekrim keşke bende o otobüste yolcu olsaydım ece banada atlardı hemen kapardım euheuheuh

öperim canımm..sende bestemi öp
ilk hediyenizi siz aldınız güle güle kullansın beste..merakla bekliyoruzz kuduruk hatunumuz nasıl bi cici almışş

zeynep adacım kumanda canavarım pıtır pıtır yürümene maşallah o ayakların hayatta seni hep güzel şeylere götürsün

kızlar ben yarın hamama gidiyorum oleyyyyy:)) evlenmeden çok giderdim evlendim bir türlü gidemedim kirlendim valla:) gidip bi arınayım şöyle:)

babycerenim kız attın ortaya bişeyler temizle şimdide:) bizim gibi meraklılara yapılmaz bu açıkla belgeleri:))

Diğer arkadaşlar gibi siz de sağolun ilkim ve edaack iyi dilekleriniz için!

Zada kızına maşallah diyorum! Yürüyor ne güzel. Ne mutlu size! Çok güzel heyecan bunlar. Biz Bade'nin gözünün içine baktık ne zaman yürüycek diye. 14 ayın sonunda yürüdü. Çok nazlandı. Gerçekten ama herşey zamanı gelince oluyormuş. Senin kız hızlı maşallah! Yiyesim geldi çok tatlı. :)))

aslında benimde hediyem hazır ama bir sürprizim olacak şekersizçayıma..
o yüzden benim kargo cumartesiye kaldı..
sürprizim inşallah güzel olur yarın hazır olacak bende çok merak ediyorum:18:
sizde merak edin
hadi hadi söyliyim dayanamadım,
kargocuyla akraba çıkmaya çalışıyorumtanıdıkları araya sokuyorum
hatta milletvekilini bile aracı koydum yeter ki kargomu bedavaya yollıyabileyim

Ah ah o otobuste oturanlardan biride ben olaydimda Ece benimde kucagima atlasaydi..cok efkarlandim bak simdi :))
Herseyi yanina alman normal...bebeklerimiz rahat etmedikce cunku bizede rahat yok
Umarim 5 gununun en guzel sekilde gecirirsiniz cnm, hastaliksiz ve tasasiz ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…