Kızlar ben niye böyle oldum...Doğum yaptığımdan beri bi türlü 4*4 lük sağlıklı hissedemedim kendimi...etrafımdakilere en çok ta eşime artık şuram ağrıyor buram ağrıyor demeye çekinir oldum hiç derdim bitmiyor ki kendim bile kendime sinir oldum...pasif depresif biri oldum çıktım eskiden hiiiçç böyle değildim....sanki etrafımda dünya dönüyor insanlar sürekli bişeylerle uğraşıyor sürekli bi canlılık var ama ben tiyatro gibi izliyorum herşeyi ama bi türlü müdahil olamıyormuşum gibi hissediyorum ...ve yeni görev yerimde işlere adapte olmak için çookk çabalamam gerekiyor pöööfffffff çok sıkılıyorum....sanırım benim tatile ihtiyacım var....( gecikmiş lohusa depresyonunda olabilir miyim acaba?... (( ne dersiniz???
Günaydın hanımlar o kadar çok yazıyorsunuz ki okurken bir sürü zaman geçiyor sonra tam yazacakken benim oğluşum uyanıyor. Pat çıkıyorum. Hemen aklımdakileri yazayım çünkü benimki yine bilgisayara tırmanmaya başladı. Çocukları tvden uzak tutma konusuna bir yere kadar katılıyorum. Ama ben o kadar sıkı bir anne değilim. Sonuçta bu çocuklar milenyum çağının çocukları ve biz ne kadar istemesek de bilgisayar, tv ve diğer teknolojik araçlar her zaman hayatlarında olacak. ASlında hayatları bence bunlardan ibaret olacak. Dünya çok hızlı ilerliyor artık. Kitap okuma alışkanlığının ise tamamen içten gelen bir şey olduğunu düşünüyorum. Benim annem ve babamı bir kere bile kitap okurken görmedim. İkisi de ünv. mezunu kişiler. Ama hiç okumazlardı. Buna karşılık kitaplar benim herşeyimdi. 1 günde üç beş kitap okuduğumu bilirim. İlkokulu bitirdiğimde tüm dünya ve türk klasiklerini okumuştum. Annem kitap okumamı yasaklamıştı yani o derece kitap okuyordum. Okulda yemek yemez kitap alırdım. İlkokul bittiğinde kütüphamnemde 1600ü geçkin kitabım vardı. Daha sonra bunları ihtiyacı olan bir okula verdim. Her neyse. Kardeşime sürekli kitap okurdum büyürken. O da kitaplarla büyüdü yani. Buna karşın kardeşim asla okumayı sevmezdi. Kitap okumak onun için işkence gibi birşeydi. Okuldan okumak için ödev verilen kitapları bana okutur özet çıkarttırırdı bana. Şimdi biz ikimiz de aynı ailenin büyüttüğü çocuklarız. O tv izlemeye bayılır ben hiç sevmem. O kitap okumaz ben aşığım kitaplara. Yani bence kendimizi de çocuklarımızı da fazla kasmaya gerek yok. Onların bir karakterleri var ve bu yavaş yavaş ortaya çıkacaktır. Müdahale edeceğimiz zamanı bileceğiz zaten. Ama bu artık bizim zamanımız değil bunu da kabullenmeliyiz. Biz sadece doğru ve yanlışı gösterebiliriz onlara ama seçimlerine asla karışamayız. Sonuçta tv izleyen çocuklar illa aptal ya da cani olmuyorlar. Ya da kitap okumayanlar hiçbir şey olamaz diye bir kural da yok. Hiç okumayan kardeşimin şimdi harika bir işi var ve benden iyi durumda:)Siz ne kadar zorlarsanız zorlayın onların karakterleri neyse o olacak. Dediğim gibi ben fazla kuralcı, baskıcı bir anne değilim pek.
çağla bugün pusetten kendini aşagı atmış alnını yere çarptı
kafasını çarpa çarpa bir hal oldu çocugum
yürümesi eskiye göre çok daha güzel..düşecegi zaman arkaya bırakmıyo kendini..
hop poponun üstüne..ama ben hala arkasında geziyorum korkuyorum..
2 defa çok kötü çakılmıştı yere unutamıyorum..
Tatlıcadı senin resimlerde kötü çıkman imkansız canımO ne güzelliktir öyle
Babyceren geçmiş olsun dişin çekilmiş sonunda canım...Dikiş falan attı mı dr? Umarım ağrın sızın çabucak geçer
Beykoz yoksun son zamanlarda,yani varsın çok ses vermez oldun...İyileşemedin mi tam olarak acaba? Özletme kendini.Enes'i ve seni öpüyorum
İlkim: İş güç derken selam verip gidiyosun cicim,Bestoş'tan yeni resim falan yok mu? Özlüyoruz seni
Turuncu: Hediyen ulaştı mı? Ama eşinin aldığı canım,bizde göndericez ya karışmasın,yoksa yazdın da ben mi kaçırdım?
Pınarda: Canım seni de göremiyorum artık,hatta karşılaşamıyoruz diye sana bir not bırakıyorum: Sizin okulda kütüphane vb.
varmı? Öğretmensin diye aklıma geldi..Dün radyoda dinlerken aklıma sen geldin.Bazı öğretmenler kampanya başlatmış okullarına kütüphane yapmak için..Sizin okulda yada bildiğin ihtiyaç sahibi okullarda bu tip ihtiyaçlar var mı? Burada herşeyi paylaşıyoruz.
Birlikte bir sosyal sorumluluğu da paylaşabileceğimizi düşünüyorum.Ne dersiniz kızlar? Farklı güzel bir şey de düşünebiliriz
Mutlu anneciğim notunu alamadım tatlım.
sen bana gülüyordun şimdi ben sana gülüyorum iyiki geldin hayatım cok nese kattın
ahhh biyologum yok ben onu cok özlüyorum nerdesin biyooolooooggg
kızlar ben kimseyle küs kalamıyorum burda tartıstıklarımın adını bile unuttum hatta konusabilirim onlarlada ben neden böyleyim
geldik cikirikoya ben sana böyle desem olurmu cünkü böyle okuyorum seni
"
bugün tıp bayramı... ben de aldım 3 kutu çikolatamı ve gittim doğum yaptığım hastaneye. doktorlara, hemşirelere ve en önemlisi "emzirme hemşireme" birer kutu verdim. tabiki devletimin hastanesi olduğu için, doğumumu yaptıran doktorlar ve hemşireler başka başka servistelerdi ama olsundu ben yine de görevimi yaptımdı. 8 mart dünya kadınlar gününde bizi işkembeciye götüren eşime jest olsun diye biz de kendisini yemeğe götürdük: yemekhaneye :)
günlerdir canım nasıl spor yapmak istiyordu bilseniz. resmen aşeriyordum spora. dün deneme için b-fit'e gittim. 30 dakikada ne olur diye düşünerek girdiğim salondan, terler içinde çıktım. kayıt olur muyum bilemiyorum, dolmuşla gidip gelinecek kadar uzak bir yerde. sporda da gerçekçi olmak lazım, hakikaten oraya kadar gidip yapar mıyım diye. unv'in hemen karşısında bir salon var, orayı da bir süre deneyeceğim. bakalım alışırsam devam edeceğim. fakat b-fit'in aletleri kesinlikle incelmeye yönelik, kas yapıcı aletler değil, onu da belirtmek isterim. bayanlara özel...
sizlerde durum nedir, neler yapıyorsunuz? görüşmek üzere
Kızlar ben niye böyle oldum...Doğum yaptığımdan beri bi türlü 4*4 lük sağlıklı hissedemedim kendimi...etrafımdakilere en çok ta eşime artık şuram ağrıyor buram ağrıyor demeye çekinir oldum hiç derdim bitmiyor ki kendim bile kendime sinir oldum...pasif depresif biri oldum çıktım eskiden hiiiçç böyle değildim....sanki etrafımda dünya dönüyor insanlar sürekli bişeylerle uğraşıyor sürekli bi canlılık var ama ben tiyatro gibi izliyorum herşeyi ama bi türlü müdahil olamıyormuşum gibi hissediyorum ...ve yeni görev yerimde işlere adapte olmak için çookk çabalamam gerekiyor pöööfffffff çok sıkılıyorum....sanırım benim tatile ihtiyacım var....( gecikmiş lohusa depresyonunda olabilir miyim acaba?... (( ne dersiniz???
Canım döküntüler dünden beri rengi dışında aynıydı.Azalma olmadı,,akşam eltim gelmişti ona gösterdim,,endişelenme dedi
bizim ailedeki bütün çocuklar olmuş bu döküntüden..Yalnız Mira çok halsiz yine,,bugünde kafa ateşi çok yüksek..
Canım haberler kötü değil çok şükürDr. dün mailden görmüştü kabarıklıkları bugün canlı gördü ve 5. hastalık olduğunu teyid etti. Herhangi bir tedaviye gerek görmedi,kendi kendine geçecek ve bu tip hastalıkları küçükken geçirmesi kötü değildir aksine iyidir dedi. Bu hastalık ateş yapmaz,aksine ateş sonrasında olur dedi.Yani Miranın hale hazırdaki kafa ateşinin bu ateşle ilgisinin olmadığını söyledi ve ilaveten hastalığın seyrine göre lenf bezlerinde hafif şişmeler olabileceğini ekledi.
Geleyim 5. ve 6. hastalık farkı nedir diye sormama..Bunlar,bu tip virüslerin halk ağzında yaygın olarak kullanılan isimleriymiş.
İkisi de farklı virüslermiş,isimlerini söyledia ama unuttum.Mesela ilk sırada "kızamık" varmış. Birbirlerinden farkını anlamak için
tecrübeli olmak yeterlidir dedi fakat en doğru sonuca ulaşmak için tabiki kan tahlili gerkeliymiş. Dr.ların tahlil istemeden tanı koymasının sebebi ise bu hastalıkların çok ağır şekilde atlatılmadığındanmış. Bebek kötüye gider ve müdahale gerekirse,doğru tedavi için hemen kan tahlili gerekiyormuş.
Bu hastalıklarda suyuyla temas zararlımıdır diye sordum...Suyla teması sevmeyen bilinen en yaygın hastalık su çiçeğidir dedi.
Eskiden pek su değmesi önerilmezken şimdi "yıkamayın" demiyoruz "fazla yıkamayın" diyoruz dedi.
Ama suyun bu hastalıkları tetiklediği yada iyiyleştirdiğine dair bir bulgu olmadığını biliyormuş. Sadece "su her insanı rahatlatır,bebeği sudan geçirerek rahatlatmışsındır" dedi.
Bugün tıp bayramı,,bende gitmişken kutlayıverdim bi sevindi ki sormayın
Dr.umuzun söylemlerini ortaya koyarım, isteyen alır gider istemeyen bırakır kaçar
Kızı eve bıraktım işe geri döndüm planner,kapatalım açığı hemen
evet geldi teyzesi..ellerinden öpüyomuş..saygısı varmı:))ayyy, geçmiş olsun. benim de en korktuğum şey başlarını çarpmaları. mazallah
bu arada Ceren okuldan geldi mi?
Ne kaçırdım? Neden kaçırdım? Kafam bi milyonTam çözemedim bilgilendir beni şekerim ve kaçırmamamızı sağla lütfen
merat ettim:84:
çağla bugün pusetten kendini aşagı atmış alnını yere çarptı
kafasını çarpa çarpa bir hal oldu çocugum
yürümesi eskiye göre çok daha güzel..düşecegi zaman arkaya bırakmıyo kendini..
hop poponun üstüne..ama ben hala arkasında geziyorum korkuyorum..
2 defa çok kötü çakılmıştı yere unutamıyorum..
Geçmiş olsun canım,,bu son olsun inşallah
Sana yılın en "iyi emekleyen annesi" ünvanını vericez zaten
Bizimki de düz duvara bile spiderman gibi yanyan tutunarak gidiyo hala
yürüme belirtisi yok malesef.
Bir de çok karıştırıyo çekmeceleri,,bana çekmiş bende öyleymişim
hatta hayır Mira dediğimde hızlanıyo ve daha seri dağıtıyo
sen zeynep adanın videosunu görmedinmi
ayyy senden nasılda kaçmış
bugüne kadar tüm videoları 2 defa izlemiştin oysa ki
bak bunu kaçırdın
çok üzüldüm
Neeeekeçileri kaçırırım ama konan videoyu kaçırmam diyodum
Olmadı bu zada rezil oldum rica etsem bana özel koyar mısın tatlım
Motherceren sen bakma gördün sen
ZeynepAda,Çağla,Enes,Ömer...maşallahx41 size bitanelerim benim
yürüyün be kim tutar sizi
siz bana cevap yazarken ben de oğluşumun motorundan bahsedeyimoturduğu yerden bi yerlere tutunarak ki genelde bu ben oluyorum kalkıyo,sıralıyo ama sadece koltuk kenarında duvarlara tutunma falan yok henüz, inanmıycaksınız ama hala yuvarlanamıyo yan dönüp uyuyo ama 360 derece dönüş yok sırt üstünden yüz üstüne ,tam tersi yöne dönebiliyo ama, elinden tuttuğumuzda yürüyo bazen gaza gelip koşuyo ama kendi başına duramıyo hala anında devriliyo, enne, baba, dede ve goll diyo, en bilinçli sözü gol topa ayağıyla vurup gol diyo en sevdiği oyun bu , bunların dışında da bi motorumuz yok iyi ama dimi bunlarda ve hala emeklemiyo emekleme işinden umudu kestik biz
allah iyiligini versin:))demek siz bana cevap yazarken
belki cevap yazmayacaz ne biliyon
canım benim ateş ölçerim koltuk altından olandan yani sendekinden..allaha şükür çağla
dogdugundan beri hiç ateşlenmedi bende ihtiyaç duymadım..inşallahtta duymam..
yardımcı olamadım
ogluşunun motorunada allah güç versin takma canım gayet saglıklı ya gerisi önemli degil..
geç yürüsün ne olacakki madalyamı verecekler:)
gooll diyomuşya ne güzel hayal ettim ısırdım oglunu haberin olsun:)
Bakmazsan olur şekerim, forumdan gitmene gerek yoksana özel koysun ne yapalım kaparız gözlerimizi:)
özel konulan şeylere bakmam zaten ben:)
koydugunda haber ver çıkıyım ben forumdan
Bakmazsan olur şekerim, forumdan gitmene gerek yok,zaten daha önce koymuş biz yokken baksana
bende erol büyükburç'un versiyonu gibiyimEn çok ben izleyeceğim yeğenlerimi en çok bennnn
Dur bende beykozum için bişey koyayım
Aktarma kablom yanımda değil netten resmini buldum beykozcum
Eki Görüntüle 657398
evet geldi teyzesi..ellerinden öpüyomuş..saygısı varmı:))
bu arada ben neden senin oglunun fotosunu göremiyorum..
yoksa yoksaaaa biz seninle arkadaş degilmiyiz
Canım dün sana yukarda not bıraktım ama tek planner cvpladı sağolsun
Senden bi cevap bekliyorum,,eğer ihtiyaç varsa buradan kitap ihtiyacı olan küçük meleklere destek olalım
Adres,telefon vs. varsa belirt hemen alıntılarını devam ettiririz,organize oluverelim
mutluannem kolyen çok güzel güle güle kullan..sanada çok yakışmıştır..
seni kıskandım bende kolye istedim hemen geldi eşim yollamış nasıl:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?