2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

inşallah öyledir de başka bir sıkıntısı yoktur canım
uykusuzken geriliyorum ama hiç kıyamıyorum derdi olsa anlatamıyor napsın anne babadan medet umacak tabi
annemle konuştum dolaplarının kenarını ısırarak yemiş dişi kim görürse akülü araba alacak heyecanla bekliyoruz :)yalnız burcu eşme gibi akmaya başlamış ve sürekli balgam çıkarıyormuş (bu çirkin kelime için üzgünüm )
inşallah ciğerlere inmez de ilaç kullanmayız

KIZLAR SİZ ÖKSÜRÜK BALGAM ÜST SOL YOLU ENF İÇİN NELER KULLANMIŞTINIZ HİÇ YAZMAMIŞIM KENARA

ayy bugün çok mutluyummmmm...maaşlarıma zam gelmiş %12 Allah bereket versin...ocak ve şubatın farklarınıda yatırmışlar...ne ısmarlıyım size:))
%12 NE KIZZZZZ bizmaşallah iyi günlerde harca valla biz %7lik zamla avcumuzu yaladık gerçi Allah bereket versin ben kıdem aldım primden kazanıyorum :)
şekerim ben limonlu cheesecake yanında latte alayım

bilim insanı olunca insan herşeyi fazlaca sorguluyor galiba...

bu konu nedir anlamadım chihiro da eşime sordum yazmış geçmişe hızlıca döndüm bulamadım orada neler oluyor huuu

kitaplarım geldiiii yaşasınnnn

ilköğretim öğrencileri için 40 kitap seti almıştım birazönce geldi kitaplar, hepsi harika ya çok hoşuma gitti umarım miniklerde beğenir bugün vakit bulabilirim inş yoksa yarın kargolarım artık, PINARCIM içine sana ait bir not yazdım umarım eline geçer

KIZLAR SİZ ÖKSÜRÜK BALGAM ÜST SOL YOLU ENF İÇİN NELER KULLANMIŞTINIZ HİÇ YAZMAMIŞIM KENARA

Öksürük,aferdesin balgamlıysa herhangi bir şurup kullanılmaması gerekiyormuş, sebebi bu tip şurupların öksürüğü tetiklediği ve bebeğinde tükürmeyi bilemediği için iyileşmesine yardımcı olmamasıymış. Yalnız dr.culuk oynamak istemediğim(dr.dan fazla bilmediğim)için, hastaklığımızın göğüse inmesi gibi aksi bir durumda antibiyotik yanında "asist" isimli öksürük şurubunu kullanmak zorunda kaldım ben 3 gün.
Odayı nemli tutmak,yastığını herzamankinden dik tutmak,yatmadan önce ılık birşeyler vermek iyidir diye biliyorum. 1tatlı kaşığı z.yağına, 1-2 damla limon sıkmak ve bebeğe içirmek iyi bir balgam söktürücüdür denedim.

ben de MEB onaylı 100 eserden 40 tanesini almıştım

bir de peditus kullandığımı buradan yazdığımda kızlardan biri kullanma sadeece tedaviyi geciktiriyo demişti kesinlikle haklıymış, bizim hastalığımız ve geciken tedavi sürecimiz böyle

petidus' u ablam herşey için veriyordu kızlarına. ben de çok merak ettim, gerçekten herşeye iyi geliyor mu diye. çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı arkadaşımıza sorduk, "valla peditus'la ıhlamur arasında üst solunum yoları enfeksiyonunu geçirme kabiliyeti bakımındna fark yok, zaten ilacın da böyle bir iddiası yok. fakat anneler illa bir ilaç vermek istiyorlar. çok güvendiğim arkadaşlarıma bu açıklamayı yapıyorum ama hastalarım "bu doktor da birşey vermeden gönderdi" diye şikayet ettikleri için, gönülleri olsun diye yazıyorum. kendi çocuğuma ıhlamur veya yumuşatıcı ılık içecekler, nemli oda dışında birşey vermedim" dedi. Orhan Cemal bir ara öksürdü ama hali vakti yerinde ve normal olduğu için ılık ıhlamur dışında birşey vermedim. iyileşti.

anneZEYNEP de benzer bir soruve tavsiye sormuş. Orhan Cemal'in hafif öksürüğü dışında hiçbir enfeksiyonu ve hastalığı olmadı, o yüzden deneyimim yok ama doktora bakarsan ılık ıhlamur, nem, yumuşatıcı içecekler vs yeterli.

böyle işte. umarım yardımcı olmuşumdur

bu konu nedir anlamadım chihiro da eşime sordum yazmış geçmişe hızlıca döndüm bulamadım orada neler oluyor huuu

meleğim34, yenidoğan bebeklerin topuk iziyle annelerin parmak izinin(sanırım başparmak izi) aynı olduğuna dair bir bilgi yazmış. bebeklerin karışmaması için ne güzel bir olay dimi? ben de bu bilgiyi (pabucumun tıp doçenti) eşimle paylaştım ama kendisi kemküm etti, biraz da alaycı bir üslupla en yakın zamanda doğum dosyamdaki parmak izlerimle, Orhan Cemal'in topuk izini kendisine göstermeyi düşünüyorum. iddia doğruysa da yanlışsa da delil var mı diye sor. bilimsel tavır budur zira. pis adam nolucak

canım cok gecmiş olsun rabbim şifa versin cok yıpratıcı dönemler su hastalık diş falan dönemleri inş kısa zamanda saglıgına kavusur yavrusun ...

ÖKSÜRÜK ile ilgili geçen gün TURUNCU bir tarif vermişti hatılarmısınız yoksa yazarımmm geçen hafta zeyno bir iki öksürdü burnuda akmaya başlamıştıki aynı gün içinde hemen bu tarifi uyguladım iki günde ne öksürük kaldı ne burun akıntısı etkili oldu sanırım herşeyi çay kaşığının ucuyla koydum tabi zencefil tozu limon suyu ve azıcık bal vardı tarifte evde çok iyi güvendiğim bir bal vardı, olmasaydı pekmez koyardım market ballarına hiç güvenmiyorum çünkü, ilk defada bal yedi kızım ama iyi geldi bu tarif gerçekten çok korktum hasta olacak diye ama şıpp diye geçiverdii

zada__zam almışsın hayırlı olsun canımm..ben chesscake latte falan istemem:)
sen bana bir kola bir de et döneri ısmarla yeter:)))

biyolog__tekardan hoşgeldin canım

annezeynep__daha önce turuncu öksürük için şunu yazmıştı..yarım çay bardagı ılık suya 1 çk bal,limonun 4 te biri,
ve çk ucunda zencefil tozu..

accasia__geçmiş olsun bu doktorlar ne acayip ya..hemencecik iyleşsin kuzun..

ecesuelif_üzüldüm okuyunca,tabi baba lar biraz daha sert olabiliyo..bizler daha duygusalız..
acaba sizinde diştenmi bu huysuzlugu uyumaması..bebeklerde maşallah demeyenlere sinir oluyorummm..

cereni okula yolladımmm
çaglayı yataga attımmmm
bilgisayarı kaptımm
size mesaj attımmm:))

ayy yeter ya sıkıldım:)bir daha yazmayacam böyle..dilime yapıştı kaldı..
aranızda park yattak kullananlar varmı? çağla ayaklandıgı için dün yatagını alt kademeye aldık..
gece kollarım belim koptu..kaldır indirrr çok zor oldu..tanıdıgınız asansörcü varmı:)içine asansör taktıracam:)
gece bi ara çağlanın mızırdanma sesini duydum..ama gözlerimi açıp bakamıyorum..
neyse baktım çağla beşikte yokkee yanımda da yok
beşikle yatak arasına kaymış yüzüstü yerde:))
gece en son emzirmede yerine koymamışım çocugu..yanımda yatmış ama nasıl kaymışsa anlamadım:))
beşik yatagın bitişiginde oldugu için düşmesi imkansız ama kayması muhtemel

Heheheeee 1 adet koli,arkadaşım vasıtasıyla PTT'ye yola çıktı,,oradan da Hilvan'a gidecek inşallah
Pınardacım sana not yazdım ama Sevgili Nihat Öğretmenim diye başlıyosen al onu emi canım
Kitapların ismini tek tek yazamıyorum ama minik bir kare paylaşıyorum sizlerle
Minik kalplere kalemler,silgiler vs. de aldım veeeee çok mutluyum iyi günlerde,güzel günlerde okusunlar
Okuyup büyük adam olsunlar inşallah

Oh oh... ne güzel... ben 6 ay ücretsiz izne çıktığım ve martta işe başladığım için nisanda maaşımı alcam ve bakalım sürpriz var mı? pek sanmıyorum ama bakcaz artık...

inşallah vardır cnm valla ilaç gibi geliyor:))

canım şeker portakalı ve güneşi uyandıralımı bende gönderiyorum..cok guzel kıtaplar secmıssın..

%12 NE KIZZZZZ bizmaşallah iyi günlerde harca valla biz %7lik zamla avcumuzu yaladık gerçi Allah bereket versin ben kıdem aldım primden kazanıyorum :)
şekerim ben limonlu cheesecake yanında latte alayım

teşekkür ederim hayatım..bu sene malesef prim alamadım ben gecen sene yoktum die bana vermedıler(
geçmiş olsun cnm ömere inş atlatır biran önce ama bence busefer kesin diş..

bunlarda senın ıcın tatlım afiyet olsun..

zada__zam almışsın hayırlı olsun canımm..ben chesscake latte falan istemem:)
sen bana bir kola bir de et döneri ısmarla yeter:)))

saol hayatım bunlarda senın ıcın

ADRES: 75.YIL İÖ HİLVAN /ŞANLIURFA.iSİM OLARAK,MÜDÜR YRD.
SN.NİHAT DALARSLAN ADINA "GÖNDERİCİ ÖDEMELİ" OLARAK KİTAP KAMPANYAMIZ BAŞLAMIŞTIR ARKADAŞLAR
aYRICA KIRTASİYE,KILIK KIYAFET ARTIK ELDEN NE GELİRSE YOLLANABİLİR ÇÜNKÜ ÇOCUKLAR KÖYDEN GELEN TAŞIMALI EĞİTİM GÖREN ÇOCUKLAR.
FORUMDAN GÖNDERICI ARKADAŞLAR KÜÇÜK BİR KAĞIDA PINARDAYA İLETILMEK UZERE NICKINI NOTTA GÖNDERSİN LÜTFEN,
ÖĞRETMENİMİZ PINARDA DA KAMPANYA dahilinde ELİNE KİTAPLAR VB. ULAŞTIKÇA NOTTAKİ ANNE İSİMLERİNİ FORUMUMUZDAN OKUR HEP BERABER TEŞEKKÜR EDERİZ(bunun sebebi iyi/olumlu reklamdır).
HAYDİ KIZLAR,,KOLLAR SIVANSIN,,OKUNMUŞ DEĞERLİ KİTAPLAR BAĞIŞLANSIN LÜTFEN
ALLAH DURUMU OLUPTA BAĞIŞ YAPAN ANNELERİN ELLERİNDE DERT GÖSTERMESİN
[/SIZE]
Gonderim ise çok kolay,,linki inceleyelim[/B]

Son düzenleme:
ayy bugün çok mutluyummmmm...maaşlarıma zam gelmiş %12 Allah bereket versin...ocak ve şubatın farklarınıda yatırmışlar...ne ısmarlıyım size:))

düşeneyim:44:ben de:

bir iskender (tabakta tereyağı, eti, yoğurdu, ekmeği ayrık ayrık duranından)

bir kola (asitli olmayan ama burnumu da yakanından)

bir cheesecake (yedikçe zayıflatanından)

bir de latte (içince çarpıntı yapmayan kahveyle yapılmış olanından) istiyorum

efendim? ama bunlar imkansız istekler mi? ama Zeynep Ada'nın annesi arkadaşım, siz de yukarda açık çek vermişsiniz. bunları istiyorum, yoksa çocuğunuza maşallah demeden bakarım

şaka yaptııııım :) tebrik ederim, nice zam ve kıdemlere inşallah. darısı isteyip de olmayanlara

kızlar hediyemiz gelmiş cok tesekkürederiz sekersizyeşilcaycım enesime giydirdim tam foto cekicem pillerimiz bitmiş oyuzden pcden koydum resmini kesene bereket canım

ZADACAN canımmm tam öğle yemeği arkasında tatlı ve kahve çok güzel göründü gözüme yaa bende isterimmm güle güle harca maaşını canım benim bereketli olsunnn

chihiro sende çocuk gibisin yaa:)annezeyneple benim yediklerimi görüp kıskanmışsın:))
başka birşey bulamadınmımesela kokoreç yada suşi gibiii:)
ben yemekleri görünce dayanamadım kalktım kendime sandviç hazırladım..
türkçesi ekmek arası peynir işte ohh doydum valla..

İsteyenin bir yüzü kara,vermeyen kapkara derler
Hayırlı uğurlu olsun zadacan ben kızıma tütü istiyorum
malum doğumgünü yaklaşıyor Heee birde gelirken peynirli ev poğaçası getimeyi unutma tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…