2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Dün ılkkez kecısutunden yoğurt yaptım.öğlende yedi kız 1-2 saat sonra şiddetli bışekilde 3 kere kustu.nefessız kaldı panık olduk.donum kadar kusmuk oldum. Man allahım oyle iğrenç kokuyodukı...ilkkez birlikte banyoya gırdık.muhtemelen yoğurt ypmıştır bı daha vermeyım dımı.ilkkez bu kadar cok kustu

Benim tarifim hazır şeker hamuru için yalnız.
benim kurabiyem: yarım paket yumuşak margarin,
1 büyük çay bardağı pudra şekeri,
" " " " pirinç unu,
Aldığı kadar un... hamuru yoğuruyoruz,4e 5e bölüp merdaneyle açıyoruz,hamur bitene kadar aynı işlem.
yaklaşık 5mm bir yükseklikte açıp kalıplarla kesip fırına.(ben çok kalın kurabiye sevmediğimden)
Şeker hamuru hazır zaten,,aynı şekilde merdaneyle açıp aynı kalıpla kesiyoruz.
Kurabiyeler fırından çıkıp soğuyunca üzerine ince bir tabaka bal sürüp kestiğimiz şeker hamurunu üzerine yapıştırıyoruz.
Eğer şeker hamuru üzerine extra minik süs olacaksa o suyla yapışıyor. Yani kurabiye hamura balla,hamur hamura suyla
Afiyet olsun. Geçenlerde bi yerde yedim ama resmini çekmedim,minik gül şeklide şerbetli tatlı ve kırmızı renkteydiler.yapana sordum gıda boyası katmış hamurunafikir olabilir belki sanada.

Bu alttaki de henüz fırsat bulup deneyemediğim bonibonlu kek tarifi.
Malzemeler
3 yumurta
1,5-2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğutulmuş demli çay
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
1 veya yarım paket kakao (25gr'lık)
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 avuç fıstık
1,5-2 çay bardağı süt

Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri iyice karışana kadar çırpın. Çayı, kakaoyu ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın.
Un ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Un ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Fırını 175C'ye getirin. 1 avuç bütün antep fıstığını ekleyin. En son kabartma tozunu ekleyip düşük hızda 1-2 kez karıştırın.
Karışımı kek kalıplarına koyun ve üzerine küçük bonibonları ekledikten sonra 175C'ye getirdiğiniz fırına verin. İçi tamamen pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

Son düzenleme:
İçimi açsanız puantiye fışkıracak kızlar Kızımın yeni dikilcek olan nevresimi,Masamı süslemeyi düşündüğüm tül,üzerinde çalıştığım 1 yaş posteri Gel vatandaş,,bahar minnielerine gelll

Son düzenleme:

teşekkürler canım kurabiyeyi denicem sanırım toz boyayıda eklicem bi deniym bakalım.siparişim gelsinde

Herkese iyi akşamlar
Babycerenin yakın arkadaşı benden duymuş olma forumda geçmişi okursan; babyceren arkadaşın senin için evde kalmış dedi,
birde yaptı haberin olsun

Öncelikle sizlerin nezdinde benim kalbi,yüzü,dili güzel olan arkadaşım ilkim'e tekrar teşekkür etmek istiyorum.dün akşam hediyedini aldım ve gözlerim doldu çok duygulandım.Öncelikle bizler için yazdığı güzel notu, arkasından Yaren Nur2a aldığı harika kıyafet,bandajlar,kuşadası hatırası,bana aldığı kolye ve küpe, kendi el emeğiyle yaptığı bandaja yapıstırılabilir diş figürü hepsi için çok ama çok teşekkür ederim cnm.Seni tanıdığım için ben de çok mutluyum.Kızlar o kadar naif güzel bir sesi var ki ilkimin.Allah güzel yüzlü, güzel gözlü bestoşla,eşiyle ve tüm sevdikleriyle sağlıklı huzurlu bir ömür geçirmesini nasip etsin.Yürekten teşekkürler ilkimim....

Kızlar resimleri ekleyemedim tam olarak.nasıl küçültecem ben onları ya?yardım.hediyelerimiz diye albüm yaptım ama resimler sığmadı.yardımmmm...

hepinizi çok öpüyorum....

Tatlim cok guzeller eline saglik sadece renk tonlari birbirine cok yakin
Bence daha ayirt edici renkler ve 1 harfinde daha fazla vurgu olabilir
Sonunda laptopum geldi hemen photoshop yukledim bir de Mutluannemin meshur illustratorunu indirecegim
Allahim sen aklimiza mukayyet ol deli miyiz neyiz :)

AZRAECE ve CICEK ne zaman esim gece gelmese aklima siz geliyorsunuz
Ne tembelim hemen yoruluyorum halbuki zeyneple cicek hep yalniz diye dua ediyorum valla Allah yardimciniz olsun

Bambucan mesaj attim

Bu mesaj ve mail atmalar da moda oldu hee

Selam,arkadaşlar
bebeklerinize kahvaltıda neler yediriyorsunuz?
Peynir olarak ne veriyorsunuz?
yumurta ve peyniri aynı gün verebiliyormuyuz artık?yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba kizlarr nasilsiniz yavruslar nasil?biz iyiyiz cok sukur bi taraftan ev bakiyorum ama icime sinen bir yer bulamadim henuz bir taraftan evimi topluyorum yavas yavas neyse kizlar temmuz ayinda istanbula gelme durumumuz var iron maiden konseri var istanbulda ve bu firsati kacirmayalim dedik muhtemelen iki uc gun kalicaz ayarlayip gorusmek isterim musait olan arkadaslarla opuyorum hepinizi hoscakalin

Selam,arkadaşlar
bebeklerinize kahvaltıda neler yediriyorsunuz?
Peynir olarak ne veriyorsunuz?
yumurta ve peyniri aynı gün verebiliyormuyuz artık?yardımcı olursanız sevinirim

Canim cikacaktim sanada yazayimda oyle cikayim dedim biz kahvaltida sutas labne yiyoruz
pekmez
yumurta
peynir
badem
findik
ceviz
gun kurusu
domates
salatalik
arada bir krep yapiyorum
bu sekilde yapiyor kahvaltisini ama yanina bazen meyve suyu da oluyor bazen segreltilmis sutle haftada iki kez falan cici bebe veriyorum(bu hafta basladik)cunku surekli ayni seyler cocugu biktiriryor tatlari ozlesin diye bazen bir hafta degisik seyler veriyorum
snin bebegindi dimi antep fistigi yutan ne oldu?kakasinda sorun cikmadi umarim

Bambucan mesaj attim

Bu mesaj ve mail atmalar da moda oldu hee [/QUOTE]

annezeynep canım msj kutuma baktım ama ııh yok atmamışsın

Son düzenleme:
cevabın için çok sağol canım.
antep fıstığı çıkmadı ama bir rahatsızlığıda olmadı canım kakasını sürekli takip ettim ama çıkmadı malesef artık bıraktım takibi. hala içim rahat değil ama yapack bişey yok dediler çıkmıştır sen görmemişindir diyorlar ne yapsam bilmiyorum(

hayatım aglama demicem cünkü içinden gelen bişey agla biraz rahatlarsın
bak canım dogru her zaman dogrudur kürtaj olursan bir bebegini kaybetmişsin olucaksın altında senin ve eşinin imzası olacak bunun vebalini öbür tarafta nasıl verceksin peki bu dünyada vijdanen napcaksın daha şimdiden üzüntünü burdan hissettim eşine uyma onu tatlı dille bunun dogruu olmadıgını bebegnizin rızkıyla gelecegine bizim elimizden bişey gelmeyecegini anlat
senin için cok zor olacak maddi manevi ama rabbim bu bebegi vermiş elden ne gelir sınanıyorsunz umarım hayırlısıyla atlatırsınız ...

ben hemen herseye dikkat ederim canımcım ben esmerim kumrallarda beyaz benim için artık dişleri arttı bıdıklarımızın heryerimizi ısırıyorlar özellikle uneleri

zeynebim bu yazını benmi yanlıs anladım yada acıklamasız yazdıgın içinmi
hangimiz bebegimizi imanıyla yetiştirebilecegimizin garantisini verebilir ben anlayamadım canımcım acıklasana

Hayırlı akşamlar.
Geçmişi pek takip edemiyorum ama şöyle bir göz attığımda doğum günü hazırlıkları göze çarpıyor.
Herkese kolaylıklar diliyorum.
Geçen sene bu zamanlar tatlı bir telaş ile alışveriş peşinde koşarken bu sene doğum günü hazırlıkları yapıyoruz..
Zaman ne kadar da çabuk geçiyor.

Kızlar bugün Kayraya rafadan yumurta verdim.Doktorumuz artık verebileceğimi söyleyince bugün denedim ve sonuç olumlu.
İçine biraz ekmek doğradım ve 1 bardak süt eşliğinde severek yedi.
Geçen ay tam yumurta vermeye başlamıştım.Tam yumurtayı zor yuttuğu için pek sevmedi,ben de bulamaç yapıp veriyordum gün aşırı ama rafadanı sevdi.Dönüşümlü olarak yediririm artık bu şekilde.

Babyceren ; canım tuzlu yoğurt için yazdığın mesajı yeni gördüm.Samimiyetin için çok teşekkür ederim.
Biz çok yakın zamanda kırıkhana geleceğiz bir arkadaşımız için.İnşaallah dönüşte yoğurdu almayı planlıyoruz.
Ben ilçede oturduğum için kargo 4 günde filan geliyor.Bazen daha da uzayabiliyor.O yüzden yoğurdun yollarda ziyan olmasını istemem :))

resmen titredim tüylerim diken diken oldu rabbim sen büyüksün burdaki ve tüm dünyadaki annelerimizin bütün günahlarını affet evlatlarımızla sınama rabbim bizi amin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…