MUTLUANNE PLANNER sizden uygun zamanda yaptığınız kurabiye tariflerini istiyorumm.yuvarlak bonibonlu yapıcam 1 de 1yaş kurabiye kalıbı sipariş verdim kalıbı kullanıcam .eeee ben toz gıda boyası siparişi verdim nasıl yapcam şimdi onu elimdemi batlıcak yapan yokmu kızlar yardım
Eki Görüntüle 669816 Eki Görüntüle 669817 Eki Görüntüle 669818 Eki Görüntüle 669819 Eki Görüntüle 669820
sizce en sondaki gibi gölgeli yapsam nasıl olur?
evet ben yaptım, teşekkür ederim...
Benim tarifim hazır şeker hamuru için yalnız.
benim kurabiyem: yarım paket yumuşak margarin,
1 büyük çay bardağı pudra şekeri,
" " " " pirinç unu,
Aldığı kadar un... hamuru yoğuruyoruz,4e 5e bölüp merdaneyle açıyoruz,hamur bitene kadar aynı işlem.
yaklaşık 5mm bir yükseklikte açıp kalıplarla kesip fırına.(ben çok kalın kurabiye sevmediğimden)
Şeker hamuru hazır zaten,,aynı şekilde merdaneyle açıp aynı kalıpla kesiyoruz.
Kurabiyeler fırından çıkıp soğuyunca üzerine ince bir tabaka bal sürüp kestiğimiz şeker hamurunu üzerine yapıştırıyoruz.
Eğer şeker hamuru üzerine extra minik süs olacaksa o suyla yapışıyor. Yani kurabiye hamura balla,hamur hamura suyla
Afiyet olsun.Geçenlerde bi yerde yedim ama resmini çekmedim,minik gül şeklide şerbetli tatlı ve kırmızı renkteydiler.yapana sordum gıda boyası katmış hamuruna fikir olabilir belki sanada.
Bu alttaki de henüz fırsat bulup deneyemediğim bonibonlu kek tarifi.
Malzemeler
3 yumurta
1,5-2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğutulmuş demli çay
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
1 veya yarım paket kakao (25gr'lık)
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 avuç fıstık
1,5-2 çay bardağı süt
Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri iyice karışana kadar çırpın. Çayı, kakaoyu ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın.
Un ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Un ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Fırını 175C'ye getirin. 1 avuç bütün antep fıstığını ekleyin. En son kabartma tozunu ekleyip düşük hızda 1-2 kez karıştırın.
Karışımı kek kalıplarına koyun ve üzerine küçük bonibonları ekledikten sonra 175C'ye getirdiğiniz fırına verin. İçi tamamen pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Eki Görüntüle 669867
Eki Görüntüle 669816 Eki Görüntüle 669817 Eki Görüntüle 669818 Eki Görüntüle 669819 Eki Görüntüle 669820
sizce en sondaki gibi gölgeli yapsam nasıl olur?
evet ben yaptım, teşekkür ederim...
Selam,arkadaşlar
bebeklerinize kahvaltıda neler yediriyorsunuz?
Peynir olarak ne veriyorsunuz?
yumurta ve peyniri aynı gün verebiliyormuyuz artık?yardımcı olursanız sevinirim
cevabın için çok sağol canım.Canim cikacaktim sanada yazayimda oyle cikayim dedim biz kahvaltida sutas labne yiyoruz
pekmez
yumurta
peynir
badem
findik
ceviz
gun kurusu
domates
salatalik
arada bir krep yapiyorum
bu sekilde yapiyor kahvaltisini ama yanina bazen meyve suyu da oluyor bazen segreltilmis sutle haftada iki kez falan cici bebe veriyorum(bu hafta basladik)cunku surekli ayni seyler cocugu biktiriryor tatlari ozlesin diye bazen bir hafta degisik seyler veriyorum
snin bebegindi dimi antep fistigi yutan ne oldu?kakasinda sorun cikmadi umarim
merhabalar, ben sizi zaman zaman uzaktan takip etmekteyim. benim de oğlum var 14 mayıs doğumlu. bide kızım var 5 yaşında. Malesef zamanım olmadığı için size sık sık yazamıyorum ara ara yazabiliyorum. Ama şu an kafam öyle allak bullak ki en ufak bir tavsiye ye çoook çook ihtiyacım var. Ağlamaktan gözlerim şişti. Evet 3. e hamileyim. tamamen sürpriz. hiç beklemiyordum. dikkat ettiğimiz halde. Napıcamı bilemiyorum. Akşam eşimi de rüyamda gördüm. Genç bir kızı öldürmüş. Cinayet işlemiş. Ve bizim yatağımızın altına saklamış. Eşim zaten aldırmaktan yana. Ama ben bu vijdan azabıyla yaşayamam. Maddi açıdan da zaten ben çalışmıyorum. kızım anaokuluna gidiyor. Bir sürü masrafımız var. Diğer yandan nasıl bakarım. 3 çocuk. eymen daha 10 aylık. Bide benim yaşadığım çevrede komşularım hep çalışan insanlar ve hemen hemen herkesin tek çocuğu var açıkçası utanırım yani nolur bişey deyin bana napmalıyım?
siz olsaydınız napardınız?:
Haha cok guldum ılahı neye dıkkat etmış.yok bugday tenliyim kolumun ıçı o bıde cam kenarında bol ışıkta çektım fotoyu.camdan dışarı ızlerken kızım kolumu ısırdı. Yok yok kopardı dıyım
Uzulmeni korkmani anlayabiliyorum
Ben cok isteyerek hamile kaldigim halde korkmustum
Senin yerine koyarsam kendimi asla aldirmam
Can veren rabbim rizkini da verir hem kime ne ki senin ailevi kararlarindan
Ben aksine rahati icin tek cocuk dogurup birakanlara kiziyorum kardeslik gibisi var mi
(Baska sebeplerden oturu tek cocuk dusunenleri tenzih ederim)
Biz 3kizkardesiz ve iyi ki de oyleyiz!
Hem bu isin bir ideali yok ki bazilarinin arasinda cok yas olur bazilarinin az
kaldi ki Dinen de uygun degil
eger imaniyla yetistirebileceginden suphe ediyorsan aldirabilirsin sadece
Zor bir durum dogru ama bebeginin size rizkiyla nesesiyle gelecegini dusun ve ona kiyma ne olur
Rabbim hayirli olan karari gonlunuze yakin etsin
Amin
chihiro nun verdigi deprem örnegine bende bir örnek vermek istiyorum..hemde en yakınımdan,
teyzemin kızının 18 yaşındaki oğlu 6 yıl önce trafik kazasında yanarak can verdi..
evin tek çocuguydu..çocuk ölünce boşandılar yuvalarıda yıkıldı..
sonradan ögreniyoruz ki teyzemin kızı kazdan sadece 1 yıl önce bebegini aldırtmış,kürtaj olmuş..
yıllar sonra bunu itiraf etti..eşinin bile haberi yok..
o kadar pişman dıki..keşke keşkeee yapmsaydım doğursaydım,allah oglumu aldı ama,
elimde bir bebegim olsaydı diye günlerce aglamıştı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?