2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

gönül hanım, lütfen strese girmeyiniz, derdiniz hepimizde var. bebekler aç olunca yerler, değilseler yemezler. robot değiller ki kuzucuklar.

kendi yöntemim şöyle:
sofraya oturuyoruz. herkesin önüne tabağını koyuyorum. Orhan Cemal'e "anneciğim tavuk yer misin" diyerek tavuk uzatıyorum, isterse çok güzel yiyiyor ama istemezse yüzünü çeviriyor. ben de saygı duyup yemeğime dönüyorum. tabi oğluşumun önünde tabağı, tabakta biraz yemek, elinde kaşık. yemeğini karıştırıyor. yemek boyunca ara ara teklif ediyorum. sonuç olarak günün belli zaman dilimlerinde sofranın kurulduğunu öğreniyor, birazd sofra adabı öğreniyor. evet bazen yiyiyor bazen hiç yemiyor ama karşılıklı hiç savaşmadığımız için gerçekten yemek isterse elimden bile aldığı oluyor. bu şekilde beslenerek de büyüyor, şuan 10 aylık bir çocuğun tam ortalama kilosunda, gayet sağlıklı.

bir de farklı yemek ve servis çeşitleri deneyiniz. örneğin Orhan Cemal sebzeleri pek yemezken kuzu etli Tatar çorbasının dibine vurmuştu, yumurtayı katı yemeyen çocuk sütlü omleti bir güzel yemişti. şaşırmıştım. demek ki onların da tercihleri var.
demem o ki, belli saatlerde tabiki sofra kurulsun, yemek teklif edilsin ama zorlanmasın bebekler. inanın açken hiç utanmadan o kadar çok yiyiyorlar ki bakakalıyorsunuz.

günaydınn herkeseeee hepimiz içinn güzel ve musmuttluuu birgün diliyorum
benim durumum karışık olmakla birlikte şimdilik evet diyebiliriz hayır gelemezsemde poğaçalarımı göndersem diyorum

ya geeell gell geell cok geçe kalmadan döneriz zaten benim bey evde beni bekler
Ben eminönü gidiyorum dedim bende pazar günü maça gidicem dedi ödeştik

Eminönü tayfası gidiyoruz inş.bir aksilik olmazsa,,c.tesi 10.00da meydanda olun,plannercan senin tel. yavrudeki yada zadada var mı??istersen mail at birimizde olsun her ihtimale karşı cicim.sensiz poğaçayı napalım şekerim

Selam kızlar,,güzel bir gün diliyorum herkese,,bana kibar feyzo diyen arkadaşımı ve bunu beğeneni de extra öpüyorum
Cok yoğunum,kafamsa bir milyonMutlu babaya aşırı derecede, ultra mega süper kızdım bu sabahTelefon açıp avaz avaz bağırmak istiyorum ona:120:Akşam olup sinirim geçecek diye kendime de kızıyorum Hiç kinci değilim ya sadece trip atabiliyorum o da biraz

bana hiç kimse cevap vermemiş ama:26:
dün heyecanımdan bütün gece uyuyamamıştım ben halbuki:2:
kimse bana yardım etmicekmi

Bayildim kumaslara, ne zevkli hatunsun cnm ..kartinizda cok guzel olmus..pembe pembe gonlum sende diyesim geldi..masallah diyimde gozlere gelmesin..Bu arada ortadaki tulden ne iyi fistan olurda bak :))

Güzeller güzelim,tatlı dilli arkadaşımSen hayirlısıyla gel de fistani renk renk dikeriz
Sağol canımcım güzel yorumun için

anladım canımda benimki hiç anne sütü almadı mamayla büyüdü.aslında kaşıkla ne veririrsem çok şükür yiyiyor.ama elimle yada eline bişey verdiğimde hemen öööööö yapıyor tadına bakmadan kendini kusturuyor ve kendimden geçiyorum bu davranışı resmen çıldırtıyor.evet her çocuk farklı ama bu sabah kahvaltı yapalım beraber dedim ağzında tuttu ööö çıkardı bazen onun bebek olduğunu unutuyorum.ama istiyorumki küçük bi yumurta ağzına verdiğimdi yutsun ama ne mümkün.aslında benim sorunum şu parça parça yemesini sağlamak için 6-7 saat aç kalması gerekiyor bu kadar saat beklemelimiyim yoksa öğün saatlerinde kaşıkla vermelimiyim bazıları çinemez pütürlü yemez artık yaşına giricek yemeyi öğrensin diyo ama inanın bu şekil olunca ikimizde yıpranıyoruz o yemem diye ağlıyor ben yiceksin diye şu saat oldu kahvaltı karışımını verdim benimle yesin diye sonuç yemedi aç öğle öğün saati geldi nerdeyse şimdi aç uyutup kalkınca tekrarmı deniyim yoksa mamamı vereyim bilmiyorum çok uzun oldu ama off nebileyim ya

orhan cemal ne tatlı cıkmıs avatar resmınde maşallah

baby ceren ; çağlanın hedayesi hazır evde kargolanmayı bekliiyyy ama vakit bulamiyy yavrukediş

günaydınlar
yarın çok sevdiğim bir arkadaşım aşılama olacak.hamilelerden 41 ayetel kursi toplayalım istedik.okuyanlar beğeni tıklayabilir mi sayabilmem açısından kolaylık olacak
şimdiden teşekkür ediyorum Allah razı olsun hepinizden

ya geeell gell geell cok geçe kalmadan döneriz zaten benim bey evde beni bekler
Ben eminönü gidiyorum dedim bende pazar günü maça gidicem dedi ödeştik

sevgili güzell arkadaşlarımm valla inanın bende gelmek için can atıyorum hem bebeksiz hemde Eminönü alışverişi ve veee sevgili arkadaşlarımla buluşma fikri harika, bakalım kısmet diyelim yinede cmt olsun hayır olsun buarada ben özelden numaramı msj atacağım siz sevgili arkadaşlarıma, mutlucum bensiz peynirli poğaçaları bile reddeyorsun hee eminmisin bakk iyi düşünnn sana kibar feyzo kim demiş kim beğenmiş kızz çok merak ettim nasıl kaçırdım yahuu, offf çok işimm var kızlar ya Allahtan yarın cumaa buarada bende akşama kadar sinirim geçiyor diye kendime sinirlenirim gün sonunda eşim hep kazançlı çıkar genelde

yavrukedi,mutluanne, planer kızlar tam cıkıyordum yazım dedim..

planercim ben kendimi sen gelicekmissin gibi hazırladım sakın gelmiyorum deme poğaçalarıda unutma tatlım:))

yavrumkedicim sen nerden geliyosun semt olarak...bizim yakadaysan belki birlikte geceriz motorla..

mutluannem saat 10 da meydandayım inşallah..bende sadece senın no var..paso seni ararım artık:))

hepinizi öptüm çıkıyorum hoşçakalın..

biri beni bu işten kovsun ya...kafayı kaldıramıyorum...sanırım kendimi kurtaramayacam...

unutulsam mı?unutmasam mı?saklasam bi köşede bende yaşlansam mı bla bla bla...
unuttunuz mu kız beniiii?
unutmayın küserim mektubumu keserim, güzel yorumlarınız için çok teşekkürler....şu resim küçültmeyi de öğretsenize arkadaşınıza yaaa.

bu arada h.sonu eminönü sefanıza ortak olmayı çok isterim.sürpriz yapmayı düşünüyordum.bakalım ayarlarsam gelecem.

zeynep; ömerin dişi hayırlı olsun tatlım.sonunda çıkardı paşazade:))maşallah kusuma...

kızlar çok ösledim sizi çok yaaaa...

beni özleyin anacım byeee...

evet, pütür safhasını çoktan geçmiş çiğnemeye başlamış olması gerekiyor (Orhan Cemal'in hiç dişi yok ama çiğniyor) ama her bebek farklıdır, unutmayınız. benzer pütür problemini Turuncu arkadaşımız da yaşamıştı. hatta sanırım Kayra da öööö deyip parmağını boğazına atıyordu. Turuncu hanıma özel mesaj yazabilirsiniz. daha yardımcı olabilir.

bir de lütfen bulamaç vermeyiniz siz nasıl yiyiyorsanız öyle veriniz. illa ezmeniz gerekebilir belki ama lütfen gıdaları karıştırmadan hatta bazen hafif kekikle vs tatlandırarak veriniz. bebek olabilirler ama damak tatları vardır kuzucukların. unutmayınız. ağlaması ise ancak travmasını artırır, yemesini arttırmaz. bebeğinizle güven ilişkiniz çok zarar görür söyleyeyim.

dediğim gibi Turuncu hanım da çok benzer problemleri olmuştu belki yardımcı olur. kolay gelsin diyorum

teşekkürler canım cevabın için.valla en büyük derdim bu olsun ama çok dertliyim.turuncu arkadaşa bi sorucam nasıl çözüm bulmuşş.evet bulamç iğrenç oluyor ama yiyiyor şimdi benim sorunum tam olarak ne nerde hata yapıyorum ? meyveyi cam rendede verdim kıymalı çorba felan hiç tel süzgeç kullanmadım.dedimya geçen markette muzu bir çiyneğişi vardı yani 2 dişide var artık aslında isterse çiynemeyi biliyormuş.ama hep savaş halindeyiz bulamaç veririsem sabah kahvaştı satinde yiyiyor ama bu sabahki ki gibi tane veririsem yemeiyor 6-8 çok acıkması lazımki yesin.şimdi çiğnemeyi biliyor kolaya kaçıyor.bi aklı verin istikrararlı davranıp aç bıraksam taneliye alışırmı o zaman öğün saatleri atlıcak bi düzen kurmam lazım ama nerden nasıl başlasam bilemiyorum.geçen inanmazsınız mama sandalyesinde otururken koca kırmızı elma verdim önüne mama dedim ellemedi bile kafayı çevirdi öööö dedi yani artık çüşşş desem ayıp olucak ama hani top gibi insan bi bakar oynar yok ne anladı ne sandı bilmem.tepsisine küçük muz parçalrı ne bileyim ufak şeyler bırakıyorum zoraki elliyor ama kesinlikle ağzına atmıyor.

slm bebekler:)

ben hala düzelemedimm hala yamuğumm:)
aksilik kuzumda hastalandı gece uyumadı hiç ishal ve kusuyo uyanınca babası drye götürücek bende gitmeyi çok istiyorum ama çok zor

dün dilberegeden hediyelerimiz geldii
en kısa zamanda resimleri ekliycem
ve en kısa zamanda Sinemisin hediyesini göndericem dışarı çıkamadığım için yeğenim vericek kargoya

eminönüne mi giyosunuz kızlarrr sağlığım yerinde olsaydı sabah 10 da bende karşınıza dikilirdim

annezeynebimm puantiyeli fonları paylaştığın seni kocamaaaannnn öpüyorum
dün eşim çok uğraştı beni sinir etti beceremedi puantiye yapmayı:)
bende çareyi şekrsizyeşilçay gibi kartonları keserek yapmada bulmuştum

hepinizi öpüyormm

Okunmaya pkunur tanıkı ama bız hamile değiliz kiii
sanırım 2013 mayıs annelerine yazıcaktınız....:44:

cok gecmiş olsun umarım ıshal ve kusması cıddı bışey değildir.dr a gıtmeden kakasını bı yer koy ıstersen tahlil ısterse dr kolatlık olur.cepte bulunsun

neden bu kadar ısrar edıyosun kı?her cocuk farklıdır bı krıter yok yada su zamana kadar yurumesı su zaman kadar kendı yemesı vs vs gıbı krıterler konulmaya calışılıyo ama cocuklarında bı kişiliklerı tasıdıkları bı gen oldugu unutuluyo.
benım kızım taneliyi gayet güzel yıyo fakat kahvaltıda bulamactan çok hoslanmıyo.tek tek versem sevıyo am sorun sadecebpeynır ekmek yıemesı .bu sebeple bulamac yapıyorum ki yumurtasını pekmezını yesın...
senınde bebegın yutarken katıdan suan hoşlanmıyodur haxır değildir belkide...ıstemedıgı bıseyı yapması ıçın ac bırakmak ne kadar doğru bılmıyorum ama gun ıçınde aralarda (formul sut verdığını anladım) mamadını ıçırmesen yemeklerıne daha ıstahlı olacagını düşüüyorum.mama tepısının ustune haslanmış brokoli karnıbahar vs koyup bırak kendı hlıne ılgılenme mesela.yada ekmek çubuk kraker falan ver eline

evet canım hazır değil sanırım.gün içinde mama sabahları birde gece yiyor.kaşıklı çok şükür ne versem yiyiyor.kafam karışık geç kalmışsın çiğnemesi lazım bu çocuk çiğnemez devamlı püre tarzı yer zorlanısın vb diyenler var ama yemiyor işte .eşimde zorlama artık diyor sevdiklerini ver nasıl isterse öğle yesin zamanında geldiğinde elbet yer diyor .sanırım kazanan yine benim sıpa şu geç kalmak mevzusu kafamı karıştırıyor

Dün dolguya gittim hain doktor yirmilik bu çekilecek dedi, inanmadım başka birine gösterdim o da aynını söyleyince elim mahkum kabul ettim. Dünden beri açım, canım yanıyo, ağrı kesici almamışım yanıma işte de bulamadım, çok gergin bi gün geçiriyorum. çalışmıyorum,kendimi işe veremiyorum. geçmişe bakayım dedim okuduklarımı algılayamıyorum havalarında etkisi varmıdır acaba. güneşi göremeyince depresif oluyor adana insanı..

benim paşanın da 3 gündür anne sütü dışında bi lokma girmedi midesine.sürekli mızmızlanıyor demek 7 ve 8 dişler bu dönemde çıkıyor. İyi oldu öğrendiğim. Saol babyCeren arkadaşım.

Birazdan çıkacağım kuzucuklarımı görürsem kendime gelirim belki :)

Çağla'yı yeni mısır patlakları için kutluyoruz. ne bileyim içte, siz dişi patlamış deyince, bir de bu olay aniden farkedilince aklıma mısır gibi pıt pıt patlayan diş tabiri geldi:26:

ay tamam tamam, pek uymadı kabul ediyorum ama aklıma başka birşey gelmedi.hem ben çok hastayım

Çağla'yı tekrar tebrik ediyorum. hemen nazar boncukumu da koyayım da sonra laf olmasın dimi

tatlıcadım ne oldu sana ben pek gelemıyorum artık buralara haberim yok
belinin ağrısımı tuttu canım benim çok geçmiş olsun
kuzunuda çook öperimmm canım acele etme lütfen aşkolsun
iyi ol sen yollarsın
hem sinemisi forumun en küçüğü doğum günüsüne daha çok var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…