2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

köşeminderi arkidaşlık teklif ettim kabul ettinmi gıııı
kocanın burnuna bebişinin bezini koy bak nasıl uyanıyor
ben hamileyken cok horlardım horlardım diyorum cünkü eşim videoya cekmişti
ben inat etmiştim yok horlamam sen horluyorsundur yok anlamam kabul etmem demiştimde
bir baktım videoya aslan kükrüyor resmen kendimden korktum
ama hamilelikten önce ve sonra cok yorgunsam horlarım yoksa horlamam horlasam eşim söylerdi yani :26:

niye beğenmiyim kız aşkolsun... pek bi hevesli gördüm seni de ondan öle dedim...

Bugün neredeyse tüm dünyada 1 Nisan günleri kişilerin tanıdıklarına, tanımadıklarına yaptıkları şakalarıyla geçirdikleri gün olması dolayısıyla 1 Nisan Şakası günü olarak bilinmektedir. Tüm bu bilinenler Türkiye’de de oldukça etkili olmaktadır. Ancak bilinmeyen nokta ise bu günün tarihsel kökeninin incelenmemesinden kaynaklanmaktadır.

Bugün ülkemizde de etkili olan bu şaka günü’nün kökeninin 15.yy. kadar uzandığı bilinmektedir. Bilindiği üzere İspanya’da medeniyet kurup bölgede İslamiyeti yaymaya çalışan Endülüs Emevi Devleti 15.yy. sonlarında Avrupa’da kendisine karşı oluşturulan Haçlı ordularının hedefi haline gelmiştir. Başından bu yana Avrupa güçlerinin İspanya’dan Müslümanların atma girişimleri 15.yy’ın sonlarında Endülüs Emevi Devleti’nin gücünün azalmasıyla daha da belirgin hale gelmiştir. Ancak Müslümanlar tüm bu zorluklara rağmen direnişlerini sonuna kadar sürdürmüşlerdir. Bunu gören Haçlı orduları komutanı 31 Mart gecesi Müslümanlara kaleyi ve şehri boşaltmaları halinde tüm Müslümanların can ve mal güvenliğinin sağlanacağı sözünü vermiştir.

Zaten Müslümanlar zor durumda ve kış şartlarının ağırlığı, açlık ve kıtlık tehlikesi onları bu söze inanmalarını sağlamıştır. Neticede Müslümanlar kaleyi Haçlılara teslim etmişlerdir. Aradan bir gün geçer yani 1 Nisan olmuştur. Haçlı orduları komutanı tüm Müslümanların kadın çocuk demeden öldürülmelerini emretmiştir. Bunun üzerine Müslümanlar “Bize söz vermiştiniz, canımız bağışlanacaktı demiştiniz” dediklerinde, Haçlı orduları komutanı hiçbir zaman unutulmayacak o sözü söylemiştir. “Benim size olan sözüm dün akşam için geçerliydi, bugün sizlere verilmiş bir sözüm yoktur” demiş ve tüm Müslümanlar Haçlılar tarafından 1 Nisan günü hunharca katledilmiştir. İşte o gün yani “1 NİSAN” o günden sonra Hıristiyanlar arasında Hile günü olarak kutlanmış ve günümüze kadar Şaka günü olarak gelmiştir.

canım o sayı mesaj yazma sayın degil kac sayfaya yazdıgın sayı yoksa benmki kac olurdu eskilerden beri yazıyorum

waaay hiç öyle düşünmemiştim:44:
hımmm öğrenicem yavas yavas

niye beğenmiyim kız aşkolsun... pek bi hevesli gördüm seni de ondan öle dedim...

walla içimde kalıo ama elimde pek bişeye gitmiyo eşimde pek gönüllü diil.vs vs ben sızı seyretmekle meşgulum şu sıralar.kılımı kıpırdatasım yok ama belli olmaz yumurta bı yerime dayanınca coşarım bakarsın

etmem mi ya havada kaparım teklifleri de resim aradım albümün yok zannımca senın yada benden mı saklıomn
su buluşma karesını göremedım gitti

biangel-kujum çok geçmiş olsun...kendini suçlama...hepimizin bebişleri hastalanıyo,düşüyo...böyle büyüyecekler işte...Allah dermensız dert vermesin..amin...

çok saolun arkadaşlar

tünaydin mayıs anneleri ve datluşları hastalıksız bol iştahlı nezlesiz öksürüksüz bir hafta olsun ALLAHIN izniyle işlaaa

tavşanım hala hasta hava veriyom evde ,antibiyotık,balgam sökücü ,fıs fıs devam hala

bende hasta oldum ondan kaptım galiba sümkürüyom

1 nisan şakası yaptım herkez benı hamile sanıo (arkadaşlarım ,ailem )akşama gerçeği sölerim artık

200-300 tane foto ekledim:)bakmak istersenin bakın:)

sümküre sümküre bakcam şimdik bacım sana ve fıstıklarına

ve eminonu yolcularına baktım hepsi çok hoş işlaa yaza böle hep toplaşırız

Son düzenleme:

yok gııı albümüm yok suan yenilerini cekip ekliycem diye sildim amabir cekmek nasip olmadı dur bir resim varsa koyım eneside gör

TatlıCadımm oyy kurban olurum ben Tarık Buğr'ya demek 1 kg verdi
ama benm aslanparçam iyileşsin onu 2 kg olarak alacak
çok öpüyorum sizi inşallah biran önce sağlığınıza kavuşun
bize gelince inan çevremde o kadar çok söylüyorlarki oğlum için,artık topluma girmeye çekiniyorum
benim bakamadığımı sölüyorlar,hatta biri şakayla karışık bakamıyorsanız bize verin biz bakalım dedi öyle zoruma gitti ki
neden insanlar bu kadar düşüncesiz,kalp kırıyorlar anlamıyorum

Beykoz sen kapalı değilmiydin canım,

Yahu bu kakao bu bebelere nıe yasak?nezamana kadar yasak?
azönce ayıptır solemesı(nesi ayıpsa) bı supangleyı mideye indirdim
Ama öyle bi bakıyoki vermeden edemiom sonra dewamını da ıstiyo

Canım insanların ne dediğini takma lütfen,,sen bebeğine çok iyi bakan bir annesinHerkese kolay gelir laf söylemesi,hepsinin bünyeleri
farklı, yaktıkları farklı,,daha önce de bahsetmiştim genetik faktörlerden tut birsürü etken var büyümeleri için.Sağlıklı olsunlar da geri hep boş laflar
Bana da görümcem Miranın uykusuzluğu için yok aç kalıyor,yok biz uyutmayı beceremiyormuşuz..vb gibi birsürü laf söyledi zamanında,Mirayı onlara bıraktım da
gördü gününüŞimdi ise haklıymışsın diyor,,bunun gibi birçok örnek verebilirim sana,,ben kızım olacak diye eşimin ailesine söylediğimde bana olmaz bizim ailede tam 6erkek torun var ve diğer eltilerimin de ilkleri hep erkek diye, herkese söyleme melekler cinsiyetini değiştirir bile dediler,,hamileliğim boyunca neler yaşadım Allahım ve ben biliyorum..Sonuca geleyim,,kimse kimsenin ne yaşadığını neler çektiğini bilemez ama sakın canını sıkıp insanların ağzına laf verme benceAksine zayıf diyenlere sen de ki evet aç bırakıyoruz biz zayıf seviyoruz oğlumuzuKimsenin haddşne değil ama ağzı olan konuşuyo işteGül geç boşwer tatlım

Benim sıpa tatlı sevmiyor hiç geçen kv sütlaç yapmıştı az şekerli çay kaşığının ucuyla verdim öğüre öğüre bir hal oldu
umarım büyüyüncede çikolata şeker sevmz yemez
sen azıcık tattırsaydın

evet öyleydim canım ama enes sokaklarda sürekli esarbımı cekip indirdigi için acıldım yine cok acık giyinmem ama gercekten zor verdigim karardı kapalı arkadaslarımın bile eşarplarını bozdugundan onlar gercekten enes zormus diyolar anlıycagın inş cocuklarım büyüyünce olur ac kapa olmaz cünkü digeride enes gibi olursa aynı seyi yasamak istemiyorum

Zadayı cok merak ettım yaaa...

sarı saçlar,mavi gözler artist gibi artist:)

200-300 tane foto ekledim:)bakmak istersenin bakın:)

kızzz ben buraya zor yazıyorum nasıl bakıcam şimdi o kadar fotoya

kilosunu geçtim canım ben artık çok halsiz yavrum hep kucağımda bi sağ omuzuma yatıyo bi sol
gülmüyor,konuşmuyo,yemiyo
sen etrafındaki patavatsız insanları boşver tatlım kgsi çok normal siz tombul bebeklere alışmışsınız benim oğlum manken gibi de
nedir bu insanlardaki bebeklerdeki kilo takıntısı anlamıyorum..bebek tombik olunca daha çok seviyolar ama olması gerektiği gibi olunca saçma sapan yorumlar yapıp insanın canını sıkıyolar

canımm inan bende istiyorum takmamayı bir süre takmıyorum sonra yine başlıyorlar söylemeye söylemeye inan kaç gece ağlayarak girdim yatağa
genetik faktörler çok etkili zaten bende yemeği sevmeyen bir bebekmişim ki bazen annem diyor ki Aras Eymen çok iyi senin yanında,
dediğin gibi her bebeğin farklı problemleri var Mira nın uyku,Aras Eymen in iştah,bazıları çok yaramaz,bazısı çok sakin bazısı akıllı çabuk öğrenen,abazısı geç öğrenen
tabiki önemli olan sağlık gerisi boş inşallah takmamayı becebilirim,Tarık Buğra hastalandığından dolayı 1 kg vermiş o kadar üzüldüm ki,tabii kendime kızdım hemen
inşallah o da kısa zamanda toparlar
inan öyle iyi geldiki yazdıkların Allah razı olsun canım,iyi varsın,iyi ki varsınız

canımm inan üzüldüm,enes alışırdı keşke açmasaydın,neyse kendi kararın saygı duyuyorum
sakın yanlış anlama seni sevdiğim için söyledim

kıyamam ben ona ya yavrum benim inşallah kısa zamanda toparlar kuzum
çok üzüldüm valla,hatta kızdım kendime ben kilosunu takarken TatlıCadım yeterki oğlum iyi olsun diyor diye
dualarımdasınız inşallah canım öpüyorum ikinizide kocaman,patavatsız insanlarıda Allaha havale ediyorum

kızlar enes yarın 11 ayına elveda diyor canlarım 1ay kaldı yasımıza
ya kızlar aklım azraecede ne yaptı acaba gercekten hamileyse kasımda dogurcak ve 2012-2013 yılı cocukları olcaklar araları 1.5yas olcak
bide dedim okadar hamile kalma beni bekle diye ama olacakmıs rabbim yazmıs gerisi boş hayat biz plan yaparken basımıza gelen seydir diye bosuna dememişler
mutluannecim iyiki paylastın 1nisanı
bugunden sonra 1nisan sakası diye duydugum yerde tepkimi koyarım

Bak mesela dışarı çıkıyoruz,bebek arabasından tut, kız baştan aşağı pembe giyinmişinsanlar mavişşşş bebek diye gelip seviyorlar sağolsunlar,
sonra da direk "aayyyy ne tatlı oğlan"Çaktırmıyorum hatta hoşuma bile gidiyor nazar geçmez daha iyi Onları mı takıcam benim güzel kızıma erkek dediler diye
her kel bebek erkek bizim toplumda ilk 6 ay güzel kilo aldı Mira,sonra azaldı alması,,o zaman iyi bakıyordum şimdi çok zayıf kaldı diyor kayınpederim
Oğlunuz alışweriş yapmıyor aç kalıyoruz baba dedimGerçek sandı hacıbabaDün akşam bize meyve göndermiş manavın çırağıyla Takma hejarım kimseyi,,bizde benzerlerini yaşıyoruz kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…